21 Ιουλ 2009

Εκκενώθηκε το παλιό Εφετείο

http://gazaki.files.wordpress.com/2009/07/ev_palio_efeteio_sokratoys_.png?w=300&h=200

Εκκενώθηκε σήμερα το πρωί από τους τελευταίους μετανάστες που έμεναν εκεί, κάτω από άθλιες συνθήκες, το κτίριο του παλαιού Εφετείου, στην οδό Σωκράτους στην Ομόνοια.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, μετά τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε τρεις ορόφους του κτιρίου, πριν από λίγες ημέρες, σε σωρούς απορριμμάτων και ύστερα από συμπλοκή μεταξύ των αλλοδαπών που έμεναν εκεί, δόθηκε τελεσίγραφο μέχρι σήμερα στους αλλοδαπούς να εκκενώσουν το κτίριο.

Από χθες το βράδυ οι μετανάστες άρχισαν να αποχωρούν, υπό την επιτήρηση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες δεν επέτρεπαν την είσοδο σε κανέναν άλλο.

Σήμερα το πρωί είχαν μείνει έξι άτομα, Νιγηριανοί και Ρουμάνοι, τους οποίους οι αστυνομικοί απομάκρυναν. Οι έξι μετανάστες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, όπου θα εξεταστούν για να διαπιστωθεί αν είναι νόμιμοι ή παράνομοι, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, που προβλέπονται από το νομικό πλαίσιο.

Αμέσως μετά την εκκένωση του κτιρίου, κλιμάκια αστυνομικών το ερεύνησαν σχολαστικά, διαπιστώνοντας ότι επικρατούν άθλιες συνθήκες στο εσωτερικό του. Αφού ολοκληρώθηκε ο έλεγχος το κτίριο αποκλείστηκε και φρουρείται, ενώ από το πρωί συνεργείο καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων καθαρίζει και απολυμαίνει τον περιβάλλοντα χώρο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: