27 Μαρ 2009

ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει η πανεπιστημιακή κοινότητα την Τρίτη στις 12.00 το μεσημέρι, ύστερα από απόφαση που έλαβε η Σύγκλητος του Ιδρύματος, σε έκτακτη συνεδρίασή της, για τα λειτουργικά προβλήματα που προέκυψαν εξαιτίας της κατάληψης του κτιρίου και της πρυτανείας που συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα με βασικό αίτημα να διακόψει το Πανεπιστήμιο τις συμβάσεις με τους εργολάβους καθαριότητας (!)

Σημειώνεται ότι η απόφαση της Συγκλήτου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παρέμβασης της πολιτείας ώστε να σταματήσει η κατάληψη του Πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα, η Σύγκλητος ζητά, «εάν δεν τελεσφορήσουν οι προσπάθειές της να απομακρυνθούν οι καταληψίες, να γίνει αποκατάσταση της παραβίασης του ασύλου με κάθε πρόσφορο και νόμιμο μέσο που διαθέτει η ακαδημαϊκή κοινότητα και η πολιτεία».

Η κατάληψη έχει “παραλύσει” τις διοικητικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκπληρώσει τις ακαδημαϊκές, νομικές, οικονομικές και άλλες υποχρεώσεις του.
Την ίδια ώρα, προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις κτιρίων στη Θεσσαλονίκη παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Δημήτρης Παπαγεωργίου, μετά την έγγραφη παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιωργου Σανιδά, ο οποίος ζητούσε από τους εισαγγελείς Πρωτοδικών της χώρας να διερευνήσουν ποια δημόσια κτίρια βρίσκονται υπό κατάληψη και από ποιους.

κ. ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΤΕ ΤΟΥΣ ..... ΑΝΤΕ ΑΡΚΕΤΗ ΠΛΑΚΑ ΕΠΕΣΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΥΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ .

"ΣΚΟΝΤΑΦΤΕΙ" ΣΤΗΝ ΓΕΡΟΥΣΙΑ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΡΗΝΤ

Αβεβαιότητα επικρατεί μεταξύ των μελών της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Γερουσίας για την επικύρωση του διορισμού του υποψήφιου υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Φίλιπ Γκόρντον, μετά τις αμφιβολίες που εξέφρασε στην χθεσινή ακρόαση ο γερουσιαστής Μενέντεζ για το κατά πόσο θα έχει ισοζυγισμένες απόψεις και δεν θα υποστηρίζει την Τουρκία.


Ο κ. Μενέντεζ είχε μία κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Γκόρντον, στην οποία ωστόσο οπρώην ακαδημαϊκός του Ινστιτούτου Μπρούκινγκς και συγγραφέας πολλών άρθρων υπέρ της Τουρκίας, απέφυγε να πείσει το δημοκρατικό γερουσιαστή της Νέας Ιερσέης, ότι οι συμβουλές που θα δίδει στον πρόεδρο και την υπουργό Εξωτερικών θα δεν θα είναι επηρεασμένες από τις απόψεις που εξέφρασε ως ακαδημαϊκός και αναλυτής.


Ο κ. Μενέντεζ σχολίασε αρνητικά άρθρα του κ. Γκόρντον κατά της αναγνώρισης από τις ΗΠΑ της Αρμενικής Γενοκτονίας, τις αντιδράσεις του για την καταψήφιση του σχεδίου Ανάν από τους Ελληνοκυπρίους και τις απόψεις του για το ρόλο της Τουρκίας. Εκείνο ωστόσο που έβαλε φωτιά στη συνεδρίαση, ήταν όταν ο κ. Μενέντεζ διάβασε ένα απόσπασμα από το προεκλογικό πρόγραμμα του Ομπάμα και ζήτησε από τον κ. Γκόρντον να το σχολιάσει.
«Συμφωνείτε με τη δήλωση που λέγει, «μία πολιτική διευθέτηση του κυπριακού που θα τερματίσει την τουρκική κατοχή της Βόρειας Κύπρου και θα επιδιορθώσει την τραγική διαίρεση της νήσου …», ρώτησε τον κ. Γκόρντον ο Μενέντεζ.

Ο κ. Γκόρντον υποστήριξε είπε ότι συμφωνεί, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι την άποψη για κατοχή την έχει η κυπριακή κυβέρνηση και κάποιοι ειδικοί.
«Υπάρχει μία τουρκική παρουσία στο βόρειο τμήμα της Κύπρου η οποία δεν είναι αποδεκτή από την κυπριακή κυβέρνηση και αποτελεί αντικείμενο των διαπραγματεύσεων που υποστηρίζουμε για λύση του κυπριακού», ήταν απάντηση του κ. Γκόρντον, ο οποίος δεν άλλαξε την τοποθέτησή του ούτε κι όταν ο κ. Μενέντεζ του υπέδειξε ότι πρόκειται για την διακήρυξη του ιδίου του προέδρου.

Ο γερουσιαστής Μενέντζεζ ζήτησε επίσης από τον κ. Γκόρντον να προσκομίσει στοιχεία για τα χρήματα που αυτός και οι οργανισμοί για τους οποίους εργάστηκε ως αναλυτής έχουν λάβει από χώρες στις οποίες θα έχει ευθύνη ως υφυπουργός.

Πηγή: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων - Strategy-Geopolitics

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ , ΛΙΓΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟΥΣ.

ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ....

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικών, Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους του State Department περί παρουσίας των Τούρκων στα κατεχόμενα της Κύπρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ασχολείται πια με τις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Είναι οριστικό. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι το State Department, το οποίο επί διοίκησης Ομπάμα υιοθετεί ή ενθαρρύνει θέσεις που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα συμφέροντα της Ελλάδας και με τις ανάγκες απομείωσης των εντάσεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (1) . Στη στρατιά των υφυπουργών - υπηρεσιακών παραγόντων του State Department, που τοποθετήθηκαν και έδρασαν με περιφρόνηση για τις ελληνικές θέσεις στα πιο ευαίσθητα θέματα της χώρας μας, προσετέθη ένας ακόμη, ο Φιλ Γκόρντον, σύμφωνα με τον οποίο ο τουρκικός στρατός κατοχής στο βόρειο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας συγκροτεί απλώς μία «παρουσία των Τούρκων» στο κατεχόμενο τμήμα της Μεγαλονήσου (2) !

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., αντί να ασχολείται με μικροπολιτικά θέματα που δεν ενδιαφέρουν την πατρίδα και τον Ελληνικό λαό, ας ασχοληθεί επιτέλους με την προώθηση των ελληνικών θέσεων και των νόμιμων και νομιμοποιημένων στη γνώμη της Διεθνούς Κοινότητας αξιώσεών μας (3).

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ

(1) ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ

Αγαπητέ Μπάρακ

Η μεγάλη νίκη σας αποτελεί έμπνευση για όλο τον κόσμο.

Έχει γεννήσει ελπίδες εκεί όπου κυριαρχούσε η απογοήτευση.

Αποδείξατε ότι, ναι, εμείς οι προοδευτικοί σε όλο τον κόσμο μπορούμε.

Η εκλογή σας προσωποποιεί την πεποίθηση ότι η προοδευτική πολιτική πρέπει και μπορεί να υπηρετεί τον άνθρωπο - όχι τα συμφέροντα των λίγων, και ότι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα.

Μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο πιο ειρηνικό, πιο δίκαιο και ασφαλή για τους πολίτες μας. Έναν κόσμο όπου βρίσκουμε λύσεις πέρα από τον πόλεμο, τη βία και την τρομοκρατία.

Ως Πρόεδρος του κόμματός μου στην Ελλάδα, του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, προσβλέπω στη στενή συνεργασία μας για τα επείγοντα ζητήματα της περιοχής, στη νοτιοανατολική Ευρώπη, στη Μεσόγειο και στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. Για να εγγυηθούμε τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, για ειρήνη και σταθερότητα στον κόσμο.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΟΜΠΑΜΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ?

(2) ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ? ΕΞΑΣΚΗΣΑΤΕ ΠΟΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ?

(3) ΑΝ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ π.χ. ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΤΟ 1997 Ή ΜΕ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΕΠΙ 8 ΧΡΟΝΙΑ Ή ΜΕ ΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ (ΞΕΡΕΤΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΟΥ ΛΕΓΑΤΕ ΝΑ ΦΥΣΗΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΣΗΜΑΙΑ) ΤΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ....

Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ . ΑΡΑ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ Ή ΙΔΙΩΤΗ ? ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΞΩ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ.

ΜΙΛΑΤΕ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΜΝΗΜΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΝΗΜΗ ..... Ε ΛΟΙΠΟΝ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ , ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ

Πρώτα θύματα της κρίσης οι παλιννοστούντες από την πρώην ΕΣΣΔ


Αντιμέτωποι με την ανεργία είναι σήμερα πολλοί από τους περίπου 250.000 παλιννοστούντες από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που κατοικούν στη Βόρεια Ελλάδα. Από αυτούς, περί τους 100.000 ζουν στο νομό Θεσσαλονίκης.

Η πληθυσμιακή αυτή ομάδα είναι από τις πρώτες, που βιώνουν την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα δε, στον κατασκευαστικό κλάδο, όπου τα τελευταία χρόνια απασχολούνται εξήντα στους εκατό πρόσφυγες.

Στα προβλήματα, που σχετίζονται με τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, θα πρέπει να προστεθεί και η αδυναμία πρόσβασης των παλιννοστούντων στην πληροφόρηση, σχετικά με την επιδότηση εργασίας ή τις δυνατότητες αυτοαπασχόλησης, μέσω προγραμμάτων, που χρηματοδοτούν τα συναρμόδια υπουργεία και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, με αφορμή ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματικότητα και Αυτοαπασχόληση Παλιννοστούντων. Προγράμματα Στήριξης και Προοπτικές», που οργανώνει για την Κυριακή το Αναπτυξιακό Κέντρο Νεολαίας «Πρωτοβουλία» - ΑΚΝΕ, στη Θεσσαλονίκη.

«Σήμερα, πολύ μεγάλο ποσοστό των παλιννοστούντων δεν έχουν σταθερή απασχόληση και εργασία», δήλωσε ο πρόεδρος του Κέντρου, Γιώργος Γκουροβανίδης, επισημαίνοντας πως «το πρόβλημα εντοπίζεται στην ηλικιακή ομάδα έως 35 ετών, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 60% του συνόλου, όσων διαμένουν στη Βόρεια Ελλάδα».

«Οι άνθρωποι αυτοί, συχνά, δεν γνωρίζουν καλά την ελληνική γλώσσα, με αποτέλεσμα να πληροφορούνται με καθυστέρηση και ενίοτε εκπρόθεσμα για τα προγράμματα απασχόλησης, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι, που έχουν πέσει θύματα επιτηδείων ή της αδιαφορίας υπαλλήλων δημοσίων υπηρεσιών», διεκρίνισε ο κ. Γκουροβανίδης.

Παρά ταύτα, το τηλεφωνικό κέντρο του ΑΚΝΕ, σύμφωνα με τον πρόεδρό του, δέχεται έως και 30 κλήσεις την ημέρα, από ανθρώπους που ενδιαφέρονται να μάθουν για κάποιο από τα τρέχοντα επιδοτούμενα προγράμματα, ενώ και από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ υπάρχει πληροφόρηση για αρκετούς παλιννοστούντες, που κατάφεραν να τα αξιοποιήσουν.

Μάλιστα, τα περισσότερα επιχειρηματικά εγχειρήματα στον τομέα της αυτοαπασχόλησης, σε ορίζοντα τριετίας, έχουν αποδειχθεί βιώσιμα, σε ποσοστό που αγγίζει το 80%.

Πρόκειται κυρίως, για πολύ μικρές επιχειρήσεις, όπως μίνι μάρκετ και παραδοσιακά μαγαζιά, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 20-25% της απασχόλησης των παλιννοστούντων, ενώ σε ποσοστό 20% οι εργαζόμενοι δραστηριοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης.

Οι εκπρόσωποι του αναπτυξιακού κέντρου ζητούν να δημιουργηθούν προγράμματα ειδικά για αυτή την πληθυσμιακή ομάδα και επισημαίνουν την ανάγκη επίλυσης χρονιζόντων ζητημάτων, όπως η ανασφάλιστη εργασία και η αναγνώριση των πτυχίων των παλλινοστούντων.

Στη ημερίδα, που οργανώνει το ΑΚΝΕ, από το πρωί της Κυριακής σε αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), εκπρόσωποι του Ελληνικού Οργανισμού Μικρών - Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας (ΕΟΜΜΕΧ), του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ), του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και της Ειδικής Γραμματείας Ανταγωνιστικότητας θα ενημερώσουν τους παλλινοστούντες για τις δυνατότητες απασχόλησης, που τους προσφέρονται, μέσω διαφόρων προγραμμάτων.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αναγκαίες οι αλλαγές στον κώδικα ιθαγένειας (???)

Της Μαριας Δεληθαναση

Την ανάγκη ανασύνταξης του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας ίσως στο σύνολό του, αναγνώρισε ο υπουργός Εσωτερικών καθηγητής κ. Πρ. Παυλόπουλος μιλώντας χθες σε ημερίδα για τον προτεινόμενο Κώδικα Ιθαγένειας που συνέταξε η Ελληνική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Ο υπουργός δήλωσε ότι στον προτεινόμενο κώδικα υπάρχουν ενδιαφέρουσες διατάξεις που μπορούν να μπολιαστούν με τις υπάρχουσες και σημείωσε ότι είναι θέμα βούλησης του μετανάστη να αποτελέσει τμήμα ενός έθνους. Γι’ αυτό θα πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να διαπιστώνεται η διάθεση του μετανάστη να αποτελέσει μέρος του.

Στον Κώδικα που προτείνει η ΕΕΔΑ αναφέρεται ότι προϋπόθεση πολιτογράφησης του αλλοδαπού πρέπει να αποτελεί η απόδειξη «της ένταξής του στην ελληνική κοινωνία καθώς και η δυνατότητά του να συμμετάσχει ενεργά και ουσιαστικά στην ελληνική πολιτική κοινότητα σύμφωνα με τις θεμελιώδεις αρχές οι οποίες την διέπουν».

Στη συγκυριακή και ευκαιριακή πολιτική διαχείρισης του κριτηρίου του εθνικού φρονήματος αναφέρθηκε η ιστορικός του πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Χριστίνα Κουλούρη, που σημείωσε ότι «χρειάζεται ισχυρή δόση φαντασίας για να αποδειχθεί το ομόαιμο των Ελλήνων», δεδομένης της ιστορίας του ελληνικού κράτους. Στη βιωματική εμπειρία ενός έγχρωμου Ελληνα που μιλά μόνο ελληνικά και δεν βιώνει νόστο για κάποια φαντασιακή πατρίδα αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της δεύτερης γενιάς μεταναστών κ. Ηλίας Τζογάνας-Κιάμα. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΕΔΑ κ. Δ. Χριστόπουλος και το μέλος κ. Μ. Τσαπόγας ανέλυσαν τον προτεινόμενο Κώδικα Ιθαγένειας.

Ο κ. Χριστόπουλος αναφέρθηκε στην περίπτωση της Γερμανίας, που καθιέρωσε το Δίκαιο του Αίματος στην απόδοση ιθαγένειας, και «χρειάστηκε μισό αιώνα για να κατανοήσει ότι η ένταξη των μεταναστών είναι απαραίτητη για την κοινωνική συνοχή», αλλάζοντας ριζικά τον Κώδικα Ιθαγένειας το 2000.

http://news.kathimerini.gr

Επιχειρήσεις-«σκούπα» της αστυνομίας για την μείωση της εγκληματικότητας

Δεκάδες άτομα συνελήφθησαν την Παρασκευή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Στη συμπρωτεύουσα συνελήφθησαν 67 άτομα, ενώ σε επιχείρηση στην Ομόνοια έγιναν 19 συλλήψεις.

Το τελευταίο 24ωρο η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ), συνέλαβε 67 άτομα, κατά τη διάρκεια εξόρμησης, που πραγματοποίησαν αστυνομικοί.

Οι 50 από τους συλληφθέντες διώκονται για τέλεση διαφόρων ποινικών αδικημάτων. Οι υπόλοιποι είναι αλλοδαποί και συνελήφθησαν για παράβαση του σχετικού νόμου.

Αστυνομικοί συνέλαβαν επ' αυτοφώρω δύο άτομα, ηλικιών 18 και 28 ετών, μέσα σε δικηγορικό γραφείο, το οποίο είχαν διαρρήξει, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στην κατοχή τους βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και μικροαντικείμενα, που είχαν αφαιρέσει από το γραφείο.

Επιχείρηση-σκούπα πραγματοποιήθηκε και στην Αθήνα. Συνολικά 19 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια «εξόρμησης» της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στην Ομόνοια.

Από τους συλληφθέντες οι έξι είναι Έλληνες και οι δεκατρείς αλλοδαποί. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για ναρκωτικά και παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων προσώπων και ένας από αυτούς για παράβαση του νόμου περί όπλων.

http://www.tovima.gr

ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ..... ΑΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΗΣΥΧΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΜΙΑ "ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΑ" ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ .

Επεισόδια σε σχολείο στην ΠΓΔΜ

Τρεις μαθητές τραυματίστηκαν σε επεισόδια που ξέσπασαν το μεσημέρι μεταξύ Σλαβομακεδόνων και Αλβανών μαθητών έξω από γυμνάσιο της πόλης Στρούγκα.

Οι τραυματίες μαθητές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές δεκάδων μαθητών που συμμετείχαν στα επεισόδια.

Στα επεισόδια μετείχαν περίπου 60 μαθητές από τις δύο εθνικές κοινότητες.

Παρόμοια επεισόδια,σε άλλο σχολείο της πόλης Στρούγκα, είχαν ξεσπάσει και στις αρχές του χρόνου με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η καθιέρωση εθνοτικά διαχωρισμένων βαρδιών.

Τα επεισόδια μεταξύ Σλαβομακεδόνων και Αλβανών μαθητών στη Στρούγκα, μία πόλη με περίπου 40.000 κατοίκους στο δυτικό τμήμα της χώρας και με εθνοτικά μεικτό πληθυσμό, έχουν προκαλέσει ανησυχίες για «όξυνση» της διεθνοτικής έντασης, ιδιαίτερα σε περίοδο εκλογών.

http://www.protothema.gr

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΕΝΕΖΟΣ

ΜΑΡΞ ΚΑΙ ΕΝΓΚΕΛΣ ..... ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ "ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ" ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ

Κάποτε ο Λένιν μιλούσε σε ορισμένους κομματικούς συντρόφους του για ένα θέμα. Όμως ένας απ’ αυτούς, αντιλαμβανόμενος το πόσο αντίθετα με την πραγματικότητα ήταν αυτά που άκουγε, τόλμησε να εκφράσει την αντίρρησή του, λέγοντας στον Λένιν τα εξής: «Μα, σύντροφε Λένιν, αυτά που λέτε είναι αντίθετα προς τα γεγονότα!». Τότε ο Λένιν, χωρίς καθόλου να ταραχτεί, απάντησε με ολύμπια ηρεμία στον αφελή του σύντροφο: «Ε τότε, τόσο το χειρότερο για τα γεγονότα!».

Αυτήν την αρχή του Λένιν εφαρμόζουν, με αξιέπαινη ακρίβεια, όλοι οι κομμουνιστές του κόσμου μέχρι και σήμερα.

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΕΝΓΚΕΛΣ

«οι μικροί σλαβικοί λαοί βλέπουν τον τσάρο ως τον μόνο ελευθερωτή τους … αν γίνει πόλεμος, όλα αυτά τα ενδιαφέροντα εθνίδια θα περάσουν από τη μεριά του τσαρισμού, του εχθρού ολόκληρης της αστικής-ανεπτυγμένης Δύσης. Όσο είναι έτσι τα πράγματα», δήλωνε ο Έγκελς, «δεν μπορώ να ενδιαφέρομαι για την άμεση, τωρινή τους απελευθέρωση, παραμένουν απευθείας εχθροί μας, το ίδιο όπως ο σύμμαχος και προστάτης τους, ο τσάρος»

«Ο ευρωπαϊκός πόλεμος αρχίζει να μας απειλεί σοβαρά. Αυτά τα άθλια συντρίμμια πρώην εθνών, Σέρβοι, Βούλγαροι, Έλληνες και ο υπόλοιπος λαοσυρφετός, που εμπνέει ενθουσιασμό στον φιλελεύθερο Φιλισταίο, για να ωφελούνται οι Ρώσσοι, δεν χαρίζουν ο ένας στον άλλον ούτε τον αέρα που αναπνέουν και θέλουν σώνει και καλά να κόψουν τους λαίμαργους λαιμούς τους. Αυτό θα ήταν πολύ ωραίο [δηλαδή να... κόψουν το λαιμό τους!!!] … αν κάθε μια από αυτές τις νανοφυλές δεν αποφάσιζε για ειρήνη ή για πόλεμο στην Ευρώπη»

«οι Έλληνες της Τουρκίας είναι σλαβικής καταγωγής, οι οποίοι υιοθέτησαν την σύγχρονη ελληνική γλώσσα»

«Οι Ρώσοι παραμένουν πάντα γεροί στις απάτες. … Οι ταραχές στην Κρήτη κατά παράδοξο τρόπο άρχισαν από το ότι οι χριστιανοί της Κρήτης σκοτώνονταν μεταξύ τους, ώσπου ο Ρώσσος πρόξενος κατάφερε να τους ενώσει για να σφαχτούν όλοι μαζί από τους Τούρκους. … Όλη αυτή η ιστορία στην Κρήτη ανάμεσα στα άλλα αποσκοπεί στο να εμποδίσει τους Άγγλους να συνάψουν συμμαχία με την Πρωσσία… Για να μπορέσει ο Γλάδστων να επιδείξει πάλι τον φιλελληνισμό του και οι φιλελεύθεροι να ενθουσιαστούν για τους Κρητικούς προβατοκλέφτες»

«ο χριστιανός αγρότης κάτω από τη τουρκική κυριαρχία ζούσε, από υλική άποψη, καλύτερα από αλλού. Είχε διατηρήσει όλους τους προτουρκικούς του θεσμούς, και όλην του την αυτοκυβέρνηση. Όσο πλήρωνε τους φόρους του, ο Τούρκος κατά κανόνα δεν νοιαζόταν γι’ αυτόν. Σπάνια ήταν εκτεθειμένος σε βιαιοπραγίες… Ήταν ζωή αναξιοπρεπής … δεν ήταν όμως και υλικά πιεσμένη. Γι’ αυτό χρειάστηκε πολύς καιρός ώσπου ν’ ανακαλύψει ο Σλάβος ραγιάς ότι η ζωή αυτή είναι αφόρητη»

«μήπως δεν απολαμβάνουν οι χριστιανοί στην Τουρκία περισσότερη θρησκευτική ελευθερία, απ’ ότι στη Αυστρία και στην Ρωσσία; Δεν είναι η τουρκική κυβέρνηση ήπια και πατρική, αφού επιτρέπει στα διάφορα έθνη, θρησκεύματα και τοπικά σωματεία να ρυθμίζουν μόνα τους τις υποθέσεις τους;»

«Ακόμα και το θείο δικαίωμα του Μεγάλου Τούρκου να κρεμάει και να κομματιάζει τους Έλληνες υπηκόους του υποστήριξε για ένα διάστημα η Ιερά Συμμαχία(!). Αλλά η περίπτωση αυτή ήταν πολύ χτυπητή, κι οι Έλληνες πήραν την άδεια [της Ιεράς Συμμαχίας] να ξεγλιστρήσουν από τον τουρκικό ζυγό»

«Ο Τούρκος … ανήκει στο προνομιούχο θρήσκευμα και έθνος. Μόνος αυτός έχει το δικαίωμα να οπλοφορεί, ενώ και ο πιο σπουδαίος χριστιανός πρέπει να παραμερίζει όταν περνά μπροστά του ακόμα και ο τελευταίος μουσουλμάνος»

«Η Κωνσταντινούπολη είναι η αιώνια πόλη, η Ρώμη της Ανατολής. Στην εποχή των παλαιών Ελλήνων αυτοκρατόρων ο δυτικός πολιτισμός αναμίχθηκε εδώ με τον ανατολικό σε τέτοια έκταση, ενώ στην εποχή των Τούρκων η ανατολική βαρβαρότητα αναμίχτηκε με τον δυτικό πολιτισμό τόσο έντονα, ώστε αυτό το κέντρο μιας θεοκρατικής αυτοκρατορίας έγινε πραγματικός φραγμός ενάντια στην ευρωπαϊκή πρόοδο. … Ο αγώνας δυτικής Ευρώπης και Ρωσσίας για την κατοχή της Κωνσταντινούπολης περικλείει ένα ερώτημα, αν ο βυζαντινισμός θα υποκύψει μπροστά στον Δυτικό πολιτισμό, ή αν ο ανταγωνισμός τους θα αναβιώσει με μορφή περισσότερο τρομερή και κατακτητική παρά ποτέ. Η Κωνσταντινούπολη είναι η χρυσή γέφυρα ανάμεσα σ’ Ανατολή και Δύση κι ο Δυτικός πολιτισμός, όπως κι ο ήλιος, δεν μπορεί να κάνει τον κύκλο του γύρω απ’ τον κόσμο δίχως να περάσει τούτη την γέφυρα. Και δεν μπορεί να την περάσει δίχως αγώνα με την Ρωσσία. Ο Σουλτάνος κρατά την Κωνσταντινούπολη προς φύλαξη για λογαριασμό της επανάστασης»

«Εκατοντάδες Ρώσσοι πράχτορες περιέρχονταν την Τουρκία, παρουσιάζοντας στους Ελληνορθόδοξους τον ορθόδοξο αυτοκράτορα ως την κεφαλή, τον φυσικό προστάτη και τον τελικό ελευθερωτή της καταπιεσμένης Ανατολικής Εκκλησίας. Ο κλήρος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας πολύ γρήγορα οργανώθηκε σε μια μεγάλη συνομωσία με σκοπό την διάδοση των ιδεών αυτών. Η σερβική εξέγερση του 1804 κι ο ελληνικός ξεσηκωμός του 1821 υποκινήθηκαν άμεσα από ρωσσικό χρυσάφι και ρωσσική επιρροή»

ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ

όταν εκδηλώθηκε η κρητική επανάσταση του 1866 έστειλε μια επιστολή, το 1867, στον Γάλλο δημοσιογράφο Vermorel, με την οποία τον επέπληττε δριμύτατα γιατί τόλμησε να πάρει φιλική στάση απέναντι στην «λεγόμενη» επανάσταση της Κρήτης.

Και αυτό γιατί ο Vermorel, κατά τον Μαρξ πάντα, με το να είναι φιλικός προς την επανάσταση του 1866 αναπαρήγαγε, στην εφημερίδα του, «τα ρωσσικά και ελληνικά ψέματα» γι’ αυτήν την «λεγόμενη επανάσταση».


«Υποστηρίζουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τους Τούρκους»

«Η βασική μομφή μου εναντίον των Τούρκων είναι ότι διατήρησαν τον χριστιανισμό»

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ "ΑΝΤΙΒΑΡΟ"

ΤΩΡΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΡΟΖΟΥΛΙ ΦΑΦΛΑΤΑΔΙΚΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d8/5PadriComunisti.svg/800px-5PadriComunisti.svg.png

Ματωμένη ιστορική αλήθεια

Την Πέμπτη 12/2/09, είχα την φαεινή ιδέα να καθίσω και να παρακολουθήσω τη σειρά του ΑΛΦΑ «Ματωμένα Χώματα». Έκπληκτος παρακολούθησα μια έντεχνη προσπάθεια αλλοίωσης της πραγματικότητας με τρόπο που να δημιουργεί λαθεμένα συμπεράσματα και να περνάει υποσυνείδητα την γραμμή της «νεοταξικής» μπούρδας που όλους μας θέλει αμνήμονες, απάτριδες, αποχαυνωμένους και λοβοτομημένους. Μερικά παραδείγματα: Για τα «αμελέ ταμπουρού» ή αλλιώς «τάγματα θανάτου» αντί να τονίσει την πραγματικά τραγική τους διάσταση (κακουχίες, εξευτελισμοί, θάνατοι κλπ), η όλη υπόθεση περιπλέκεται γύρω από την φιλία και την συμπόνια ενός Τούρκου γιατρού με έναν Έλληνα ασθενή και τους κωμικοτραγικούς διαλόγους που κουκουλώνουν την ουσία του δράματος της εποχής: «Τι έχουμε να χωρίσουμε οι λαοί; Τόσα χρόνια ζούσαμε αδερφωμένοι με ειρήνη και αγάπη..», «αυτός ο πόλεμος μας έκανε να γίνουμε θηρία χωρίς να το θέλουμε γιατί είμαστε αδέρφια..», «οι σύμμαχοι μας βάλανε να σκοτωθούμε, δεν φταίμε εμείς..», «εγώ μεγάλωσα με Τούρκο και τον έχω πιο πολύ και από αδερφό μου», «οι Έλληνες θα έρθουν εδώ γιατί θέλουν τα πλούτη της Σμύρνης και της Μικρασίας..» κλπ, ένα σωρό στοχευμένοι διάλογοι για να ελαχιστοποιήσουν τον αντίκτυπο της οργής που θα έπρεπε να προκληθεί από την αληθινή και ωμή εξιστόρηση των γεγονότων.

Επίσης ο απαραίτητος έρωτας μεταξύ Έλληνα και Τουρκάλας που ήρθε διωγμένη από την Ελλάδα (μην ξεχνιόμαστε κιόλας), η στιγμές ανθρωπιάς από τον διοικητή των Ταγμάτων του θανάτου, η μεγαλοκαρδία του Τούρκου στρατολόγου (που ενώ τον πυροβολεί η μάνα ενός ανυπότακτου, αυτός την ...συγχωρεί!) και ένα σωρό άλλες γλυκανάλατες σάχλες που απροκάλυπτα προπαγανδίζουν την άνευ όρων «ελληνοτουρκική προσέγγιση».
Ρε σεις, καλά που ήρθε η ιδιωτική τηλεόραση και ξεστραβωθήκαμε!...

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗ

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΧΡΟΝΟ"

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια εθνική πρόκληση», σημείωσε η κ. Μπακογιάννη και αναφερόμενη στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, σημείωσε πως «μπροστά σε κρίσιμες επιλογές, απαιτείται από όλους εγρήγορση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα», και πως δεν είναι καιρός για ανεύθυνα μικροκομματικά παιχνίδια». Επίσης, τόνισε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή χειρίζεται το θέμα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης με υπευθυνότητα, λαμβάνοντας δύσκολες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις που εγγυώνται αποτελέσματα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στον ετήσιο χορό της ΝΟΔΕ Έβρου, η κ. Μπακογιάννη έδωσε τα εύσημα και τα συγχαρητήρια στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Δημήτρη Σταμάτη, για το επιτυχές κλείσιμο του ΠΕΠ ΑΜ-Θ με ποσοστό απορρόφησης 108%,, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Θράκη γίνεται πόλος έλξης σημαντικών επενδύσεων.

«Ο πετρελαιαγωγός φέρνει τη Θράκη στην καρδιά της ανάπτυξης»

«Θεωρώ ότι ο πετρελαιαγωγός και η συμφωνία που έχει υπογράψει η κυβέρνηση μας μετά από 17 χρόνια, είναι ένας αγωγός μεγίστης γεωστρατηγικής σημασίας, ο οποίος φέρνει τη Θράκη στην καρδιά της ανάπτυξης», σχολίασε η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης και προσέθεσε «είναι ένας αγωγός ο οποίος θα δημιουργήσει τελείως διαφορετικές συνθήκες ανάπτυξης για ολόκληρη την περιοχή. Και είναι σημαντικός βεβαίως όχι μόνο για την Θράκη αλλά για ολόκληρη την χώρα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η μάχη του μέλλοντος θα δοθεί και από τις δυνατότητες τις οποίες οι χώρες έχουν να έχουν δίαυλο για την ενέργεια, να είναι χώρες οι οποίες μπορούν να διασφαλίσουν ενεργειακές πηγές για ολόκληρη την Ευρώπη. Ταυτόχρονα θέλω εδώ να πω ένα πράγμα. Επειδή ακριβώς εγώ έχω και μία πολύ μεγάλη ευαισθησία στο θέμα του περιβάλλοντος, θέλω να διαβεβαιώσω όσους και όσες με ακούνε σήμερα ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει κανένα συμβιβασμό σε θέματα περιβάλλοντος. Θα διασφαλίσει πλήρως την ποιότητα του περιβάλλοντος και με αυτό τον αγωγό, γιατί και από πλευράς Ε.Ε. βεβαίως είμαστε υποχρεωμένοι, αλλά πρώτα από όλα είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στους εαυτούς μας να προστατέψουμε αυτό το πλούσιο και σημαντικό περιβάλλον της περιοχής».

«Απαραίτητη η συμφωνία με τη Βουλγαρία στην διαχείριση των υδάτων»

Σχολιάζοντας το θέμα των πλημμυρών στον Έβρο και την εκκρεμότητα που υπάρχει στην υπογραφή συμφωνίας με τη Βουλγαρική πλευρά, σημείωσε ότι, «είμαστε σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με την Βουλγαρία για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην σύναψη μιας συμφωνίας για το θέμα των υδάτων, μία συμφωνία η οποία θα βασιστεί επάνω στις ευρωπαϊκές οδηγίες. Είναι πάρα πολύ σημαντικό και προς όφελος και των δύο χωρών να επέλθει συμφωνία στην διαχείριση των υδάτων έτσι ώστε να αποφύγουμε τέτοιου είδους πλημμύρες στο μέλλον. Εδώ πρέπει να σας πω ότι προχωρούμε και κάνουμε και μία προσπάθεια να το κάνουμε αυτό και με την Τουρκία. Δηλαδή έτσι ώστε και οι τρεις χώρες οι οποίες πάρα πολλές φορές αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα, να μπορέσουν από κοινού να τα λύσουν. Αυτή την προσπάθεια κάνει το υπουργείο Εξωτερικών μαζί με τα άλλα αρμόδια υπουργεία τα οποία έχουν και την τεχνογνωσία και ελπίζω ότι δεν θα αργήσουμε ώστε να έχουμε αποτέλεσμα και σε αυτή την διαπραγμάτευση».

«Η Τουρκία καταφεύγει σε πρακτικές έντασης, που αντιβαίνουν το διεθνές δίκαιο»

Στη συνέντευξη Τύπου η υπουργός Εξωτερικών ερωτήθηκε και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όπου ανέφερε ότι, οι γείτονές μας μέχρι σήμερα δεν έδειξαν την απαραίτητη βούληση να κάνουν ουσιαστικά βήματα προσέγγισης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι, «Το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον στο οποίο προσβλέπουμε προϋποθέτει σεβασμό στα μειονοτικά δικαιώματα, στις θρησκευτικές ελευθερίες, προϋποθέτει να αποδείξουμε εμπράκτως την προσήλωσή μας σε βασικές αρχές: στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, στην τήρηση των δεσμεύσεων, στην επιδίωξη της καλής γειτονίας. Σε αυτό το μέλλον δεν έχουν θέση πρακτικές έντασης, όπως αυτές στις οποίες καταφεύγει η Τουρκία εδώ και δεκαετίες. Είναι πρακτικές απαράδεκτες. Είναι πρακτικές επικίνδυνες. Ρίχνουν νερό στο μύλο της καχυποψίας και της έντασης. Αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο. Έρχονται σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Τουρκία τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να ενταχθεί κάποια στιγμή στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια».

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΚ ΝΤΟΥΓΚΑΛ: «Καλωσορίζουμε όλους τους αναλυτές στην Ελλάδα, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα»

Σχολιάζοντας την έκθεση Μακ Ντούγκαλ για τη χώρα μας, η κ. Μπακογιάννη, είπε, «η Ελλάδα όπως ξέρετε αναγνωρίζει μία μειονότητα, την μουσουλμανική μειονότητα με βάσει τη συνθήκη της Λωζάνης, αυτή είναι η μειονότητα την οποία αναγνωρίζουμε. Από εκεί και πέρα θεωρούμε ότι κάνουμε μία εξαιρετικά καλή ευρωπαϊκή μειονοτική πολιτική, μία μειονοτική πολιτική που όπως ξέρετε μάλιστα με τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης έχει προχωρήσει σε διακριτική θετική μεταχείριση της μειονότητας είτε στον τομέα του ΑΣΕΠ, είτε στον τομέα τον εκπαιδευτικό, παρακολουθούμε και απαντούμε. Και ο πρέσβης μου ο αρμόδιος στην Γενεύη έδωσε μία λεπτομερή και συγκεκριμένη απάντηση στην άποψη την οποία κατέθεσε η Μακ Ντούγκαλ. Όπως ξέρετε η Ελλάδα δέχεται πάρα πολλούς αναλυτές, εισηγητές από διάφορους φορείς, δεν έχουμε τίποτα απολύτως να φοβηθούμε, καλωσορίζουμε όλους στην Ελλάδα, τους δίνουμε την δυνατότητα χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα να επισκεφθούν όσες περιοχές θέλουν, να μιλήσουν με όποιον θέλουν όπως είναι αυτονόητο για μία ευρωπαϊκή δημοκρατία και είμαστε και περήφανοι για την πολιτική την οποία ακολουθούμε.
Η πολιτική ισονομίας και ισοπολιτείας σε σχέση με τη μειονότητα που εγκαινίασε η κυβέρνηση της ΝΔ το 1991 και ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα έχει έναν ξεκάθαρο στόχο, να ανοίξουμε νέους δημιουργικούς δρόμους για τα μέλη της μειονότητας και για όλους τους κατοίκους της Θράκης. Όραμά μας κατέληξε η κυρία Μπακογιάννη, είναι να καταστήσουμε τη Θράκη μοντέλο ανοικτής δημοκρατικής κοινωνίας.


ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (ΜΙΚΡΟΚΟΜΟΤΗΝΑΙΙΚΑ)

-Αλλά θα μείνουμε στην κριτική που διατύπωσε για την γείτονα χώρα που «εδώ και δεκαετίες έχει επιλέξει πρακτικές έντασης απαράδεκτης και επικίνδυνης όπως ανέφερε η υπουργός, που ρίχνουν νερό στο μύλο της καχυποψίας, αντιβαίνουν το διεθνές δίκαιο χωρίς να δείχνουν την βούληση να κάνουν ουσιαστικά βήματα προσέγγισης μέχρι σήμερα.
-Και το μήνυμα που στέλνουμε από εδώ από την Αλεξανδρούπολη είναι ότι η Ελλάδα ασκεί μια υπεύθυνη πατριωτική εξωτερική πολιτική».
-Μέχρι εδώ όλα καλά, αλλά στις διευκρινίσεις της μάλλον το στρογγύλεψε η υπουργός μιλώντας για μία «διάχυτη μιζέρια και ανασφάλεια που μας πιάνει ως Έλληνες για την εξωτερική μας πολιτική».
-Και ότι «μερικοί συγχέουν τον πατριωτισμό με το λαϊκισμό, αφού κοιμούνται και ξυπνούν και σκέφτονται μία Ελλάδα που βάλλεται από εχθρούς που θα μας κάνουν κακό».
-Μόνο που αυτά η υπουργός έπρεπε να τα πει στην ηγεσία της Τουρκίας και στους Σκοπιανούς, καθώς και στους φίλους μας τους Αμερικάνους που λειτουργούν με γνώμονα τα συμφέροντά τους στην περιοχή και όχι με τις «καθαρές θέσεις» που θέτει η Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά με την «κρυφή διπλωματία» που μέμφεται μετά βδελυγμίας η υπουργός Εξωτερικών.
-Ας όψεται ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος που μάλλον δεν είναι της σχολής Μπακογιάννη σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και κατάφερε με την δυσαρέσκεια που εξέφρασε έντονα στην Αμερικανίδα υπουργό Χίλαρι Κλίντον και την επιστολή σε έντονο ύφος που παρέδωσε στον Μπάρακ Ομπάμα, να ματαιώσει την συνάντηση της κ. Κλίντον με τον ηγέτη του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους Μεχμέτ Αλή Ταλάτ.
-Ενώ εμείς θα κάνουμε την αντίστασή μας στην ανίερη αυτή συνάντηση κατόπιν εορτής προφανώς με μία δήλωση του κ. Κουμουτσάκου.

Η υπουργός βέβαια ξεκαθάρισε και κάποια πράγματα για πολλοστή φορά που αφορούν την μειονότητα, που είναι μία και όχι όσες ονειρεύονται κάποιοι...
-Τόνισε ότι υπάρχει ισονομία, ισοπολιτεία και παραμένουμε προσηλωμένοι στην ευρωπαϊκή μειονοτική πολιτική, ακόμα και ότι υπάρχει θετική διακριτική μεταχείριση.
-Δεν θα επιτρέψουμε όμως σε κανένα να κάνει παιχνίδια με την μειονότητα που είναι δική μας υπόθεση και δεν την διαπραγματευόμαστε με κανέναν.
-Μάλλον όμως τα λόγια της υπουργού δεν έφθασαν στο δήμο Φιλύρας, ούτε και στον πρόεδρο του ΠΕΚΕΜ πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γκαλήπ Γκαλήπ.
-Που επιμένουν ακόμα να περάσουν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο την παραχώρηση της έκτασης στο χωριό Δοκός που ζητήθηκε από την ΠΕΚΕΜ για ιδιωτικό δίγλωσσο γυμνάσιο για την μειονότητα της περιοχής.
-Όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι πρόσφατα αγοράσθηκε έκταση από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων για δημόσιο γυμνάσιο.
-Έτσι η πρώτη αίτηση παραχώρησης δωρεάν οικοπέδων στην ΠΕΚΕΜ ακυρώθηκε από τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας και από την αρμόδια επιτροπή, αλλά μάλλον οι λόγοι που αναφέρθηκαν ότι δεν αιτιολογήθηκε σωστά το αίτημα, ούτε υπήρχε απόφαση του τοπικού συμβουλίου του Δοκού, δεν ικανοποίησαν τόσο τον κ. Γκαλήπ όσο και την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Φιλύρας που προετοιμάζονται για την ρεβάνς.
-Όφειλε από την αρχή να τα ξεκαθαρίσει η Περιφέρεια ότι βάσει του κώδικα δήμων και κοινοτήτων δεν επιτρέπεται καμία παραχώρηση δημοτικής έκτασης, παρά σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Βέβαια ο κ. Γκαλήπ επιμένει όπως πάντα έχοντας στο πλευρό του το σύνολο των συμβούλων του νυν δημάρχου.
-Στη συνάντηση της Παρασκευής σε καφενείο του Δοκού καταφέρθηκε εναντίον του κ. Δημήτρη Σταμάτη για την ακύρωση της απόφασης παραχώρησης, και υποσχέθηκε στους παρευρισκόμενους ότι θα προχωρήσει το θέμα της ανέγερσης του δίγλωσσου ιδιωτικού γυμνασίου σύντομα, με νέα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προσκομίζοντας τα απαραίτητα έγγραφα της εταιρείας.
-Φυσικά δεν διευκρίνισε πού θα βρεθούν τόσα χρήματα που φαίνεται είναι εξασφαλισμένα από πηγές του… εξωτερικού. Οι μόνοι που εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους στην τροπή που πήρε η όλη υπόθεση είναι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που συμφωνούν με την ιδέα του δημοσίου γυμνασίου.
-Είναι όμως δυσαρεστημένοι με την στάση του γενικού γραμματέα που φαίνεται ότι συνομιλεί μόνο με τον δήμαρχο Φιλύρας που κατά την άποψή τους παίζει σε «διπλό ταμπλό».
-Και αυτό θα το δούμε όπως αναφέρουν στις επόμενες εκλογές που εκφράζουν την ανησυχία τους ότι ο δήμαρχος ήδη τα βρήκε και με τον κ. Γκαλήπ αλλά και με τους συμβούλους του που αποχώρησαν πρόσφατα από την παράταξη. Περίεργα πράγματα και να ήταν τα μόνα…

ΕΝΑ , ΔΥΟ ..... ΧΙΛΙΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ

ΑΠΟ ΤΟ http://strategy-geopolitics.blogspot.com ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ

Εντοπίστηκε το σημείο που έπεσε το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε και ο πρόεδρος του κόμματος Μεγάλης Ενότητας.


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ? ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΛΟΓΚ

Ο Mουχσίν Γιαζιτζίογλου ανήκει στη "θρυλική" γεννιά των Γκρίζων Λύκων της δεκαετίας του 1970, που συμμετείχαν σε δολοφονίες αριστερών φοιτητών. O Γιαζιτζίογλου διετέλεσε υπαρχηγός και αρχηγός της οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων (Ülkü Ocakları Genel Başkanı) και ιδρυτικό μέλος και πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου Νεολαίας Γκρίζων Λύκων (Ülkücü Gençlik Derneği).

Μετά την επιβολή της δικτατορίας του Εβρέν (12 Σεπτεμβρίου 1980) συνελήφθη και κρατήθηκε στις φυλακές επί 7,5 χρόνια, χωρίς να του επιδικαστεί κάποια ποινή.

Ο Γιαζιτζίογλου ενεργοποιήθηκε στο Κόμμα Εθνικιστικού Μετώπου (MÇP) του Αρπασλάν Τουρκές, από το οποίο αποχώρησε το 1993, για να ιδρύσει το Κόμμα της Μεγάλης Ενότητας (Büyük Birlik Partisi, BBP) του οποίου υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος.

Στις εκλογές του 2007 κατάφερε να εκλεγεί για πρώτη φορά βουλευτής, θέτοντας υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος στο νομό Σεβάστειας.

Πρόσφατα, το όνομά του και η οργάνωση νεολαίας του κόμματός του αναμείχθηκε στη δολοφονία του Αρμένιου δημοσιογράφου, Χραντ Ντινκ.

Ανεξάρτητα από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η πτώση του ελικοπτέρου, πιθανή απώλεια του Γιαζιτζίογλου βγάζει από τη μέση έναν πολύ σημαντικό δράστη-μάρτυρα των δολοφονικών ενεργειών που ενορχήστρωνε τόσα χρόνια το τουρκικό βαθύ κράτος.

Να σημειωθεί ο εκ των αρχηγών των παραστρατιωτικών-παρακρατικών μηχανισμών του τουρκικού κράτους, Αμπντουλλάχ Τσατλί, που σκοτώθηκε στο περιβόητο ατύχημα του Σουσουρλούκ, ήταν φίλος και συνεργάτης του Μουχσίν Γιαζιτζίογλου, τη δεκαετία του 1970, στην οργάνωση των Γκρίζων Λύκων.

ΟΛΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΔΩ

ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ "ΚΛΑΨΟΥΜΕ" ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ , ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΚΟΥΡΔΩΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ . Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΜΟΙΑΖΕΙ , ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ , ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ .....

ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ "ΣΥΜΜΑΧΟ" ΤΟΝ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ"

Οι Τούρκοι στρατιώτες στο βόρειο τμήμα της Κύπρου δεν αποτελούν δύναμη "κατοχής", αλλά απλά ..."τουρκική παρουσία", υποστήριξε ο υποψήφιος για τη θέση του βοηθού υπουργού Εξωτερικών για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Φίλ Γκόρντον.

Οι Τούρκοι στρατιώτες στο βόρειο τμήμα της Κύπρου δεν αποτελούν δύναμη "κατοχής", αλλά απλά ..."τουρκική παρουσία", υποστήριξε ο υποψήφιος για τη θέση του βοηθού υπουργού Εξωτερικών για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Φίλ Γκόρντον, στη διάρκεια κατάθεσής του ενώπιον της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ διάβασεπαλαιότερη δήλωση του Μπαράκ Ομπάμα, την οποία είχε δημοσιοποιήσει λίγες εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου και στην οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη τερματισμού της κατοχής της Κύπρου, και ρώτησε τον κ. Γκόρντον εάν συμφωνεί.

Ο πρώην αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στην κυβέρνηση Κλίντον και νυν αναλυτής του ιδρύματος Brookings, απάντησε: "Η τουρκική παρουσία στο βόρειο τμήμα της Κύπρου δεν είναι αποδεκτή από την κυβέρνηση της Κύπρου και είναι θέμα των διαπραγματεύσεων τις οποίες υποστηρίζουμε". Αρα, δεν την θεωρείτε κατοχή, επανήλθε ο δημοκρατικός γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ.

"Υπάρχουν -απάντησε ο κ. Γκόρντον- κάποιοι ειδικοί αλλά και η κυβέρνηση της Κύπρου που την θεωρούν κατοχή".
Τότε ο κ. Μενέντεζ τον ενημέρωσε πως η δήλωση που του διάβασε περί "κατοχής", έγινε από τον κ. Ομπάμα.

"Δεν είναι μόνο η δική του θέση, είναι και η δική μου και πολλών άλλων", τόνισε ο Αμερικανός γερουσιαστής, και επέμεινε ότι "πρόκειται για κατοχή".
Ο κ. Γκόρντον, που ως αναλυτής είχε υποστηρίξει και είχε αρθρογραφήσει υπέρ του σχεδίου Ανάν, πήρε αποστάσεις από αυτό, λέγοντας ότι δεν βρίσκεται πλέον στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων καθώς, όπως παραδέχθηκε, απορίφθηκε μέσα απο δημοκρατικές διαδικασίες.

Τέλος, χαρακτήρισε σημαντικό εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ την αποκατάσταση της σχέσης με την Τουρκία, και απέφυγε ουσιαστικά να πάρει θέση σχετικά με τη γενοκτονία των Αρμενίων.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

http://infognomonpolitics.blogspot.com

ΧΑΡΗΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ Ο ΝΤΑΝΙΕΛ ΦΡΗΝΤ ? ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΦΡΗΝΤ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ?
ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚ.... , ΣΚ..... ΠΑΛΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ .

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΟ ... ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ.