10 Σεπ 2009

Δανοί και Ελβετοί τσακώνονται για τους μιναρέδες



Σημαντικές εντάσεις προκαλεί στην Ελβετική κοινωνία το ενδεχόμενο ανέγερσης νέων μουσουλμανικών μιναρέδων. Εντύπωση προκαλεί η θετική στάση της εκκλησίας στην Ελβετία καθώς εναντιώθηκε στις επιδιώξεις της Λαϊκιστικής δεξιάς, που έχει ταχθεί υπέρ της απαγόρευσης ανέγερσης μιναρέδων. Οι Ελβετοί επίσκοποι κάλεσαν σήμερα με ανακοίνωση του Ελβετούς, "να πουν όχι στην πρωτοβουλία κατά της ανέγερσης μιναρέδων", και προσθέτουν ότι "οι μιναρέδες, όπως και τα καμπαναριά των εκκλησιών, είναι σύμβολα της δημόσιας παρουσίας μιας θρησκείας". Στη χώρα υπάρχουν ήδη τέσσερις μιναρέδες και έχει προβλεφθεί η κατασκευή ακόμα ενός, καθώς ο Ισλαμισμός είναι η δεύτερη θρησκεία στην Ελβετία μετά το Χριστιανισμό με 310.000 μουσουλμάνους σε σύνολο 7,5 εκατομμυρίων κατοίκων.



Αντίστοιχους προβλήματισμούς έχουν και στη Δανία. Το ακροδεξιό κόμμα της Δανίας, (PDD) ξεκίνησε διαφημιστική εκστρατεία, με πληρωμένες καταχωρήσεις σε πολλές εφημερίδες, ζητώντας από τους ψηφοφόρους να δείξουν την αντίθεσή τους στα τζαμιά που χαρακτηρίζει ως «κάστρα του ισλαμισμού».


Στη διαφήμιση φαίνεται το Μπλε Τζαμί της Κωνσταντινούπολης, πάνω από το οποίο το PPD είχε προσθέσει δύο ξίφη και τον τίτλο «Όχι στα μεγάλα τζαμιά στις πόλεις της Δανίας!».Το PDD εναντιώνεται στην απόφαση του δημαρχείου της Κοπεγχάγης να επιτρέψει την κατασκευή του πρώτου τζαμιού στη Δανία.


ΠΗΓΗ

Ο προαστιακός Θράκης παίρνει σάρκα και οστά

Την έναρξη του προαστιακού Θράκης εγκαινιάζει σήμερα το μεσημέρι στον σιδηροδρομικό σταθμό Κομοτηνής ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, παρουσία του διευθύνοντα συμβούλου Προκόπη Καλογιάννη και του διοικητικού συμβουλίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.

Την ίδια στιγμή που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του ο προαστιακός της Θράκης, θα υπάρξει και ένα τοπικό τρένο που θα καλύψει τις ανάγκες του βορείου Έβρου και θα κινείται από την Αλεξανδρούπολη, μέχρι τα Δίκαια και το Όρμενιο. Έτσι, θα επιτευχθεί η σύνδεση του με τον σιδηροδρομικό κορμό της χώρας.

Με τις δύο αυτές κινήσεις ουσιαστικά ενοποιείται ο χώρος της Θράκης και το επόμενο βεβαίως είναι να ενταχθεί σε αυτό το σύστημα και η Ανατολική Μακεδονία. Το έργο δεν σταματά εδώ, αφού όπως είπε ο υπουργός κ. Στυλιανίδης όσον αφορά στην Καβάλα ολοκληρώνεται η μελέτη σύνδεσης του λιμανιού της Καβάλας με τους Τοξότες της Ξάνθης, ενώ την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει με εντολή του υπουργού στην ΕΡΓΟΣΕ η προπαρασκευαστική μελέτη για τη χάραξη της σιδηροδρομικής Εγνατίας με μία νέα σύνδεση, η οποία θα ξεκινά από Θεσσαλονίκη, θα διέρχεται από το χώρο των λιμνών και ευθεία θα βγαίνει Αμφίπολη, Καβάλα, Τοξότες, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη.

Κάθετοι άξονες πάνω σε αυτή την καινούργια γραμμή μελετάται να ξεκινούν από τις Σέρρες προς την Καβάλα και από την Δράμα προς την Καβάλα, καθώς και από τον βόρειο Έβρο προς την Καβάλα που είναι ο υφιστάμενος κορμός και ήδη αναβαθμίζεται.

Το έργο αυτό θα χρηματοδοτηθεί από προγράμματα σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) και για να μπορεί να είναι ελκυστικό σε ιδιωτικούς επενδυτικούς κύκλους, θα συνδυαστεί με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ από Θεσσαλονίκη μέχρι και Έβρο, η οποία θα αξιοποιηθεί ως πακέτο. Σε αυτήν την περιουσία προβλέπονται εμπορευματικά και διαμετακομιστικά κέντρα, όπως αυτό στο στρατόπεδο Γκόνου στη Θεσσαλονίκη, για το οποίο ήδη έχει κατατεθεί αίτηση παραχώρησης προς το υπουργείο Άμυνας και θα υπάρξει ανταπόκριση, γιατί και γι’ αυτό έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ

Επαναδιαπραγμάτευση του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη εξήγγειλε το ΠΑΣΟΚ..


Στην τελευταία του ομιλία στην Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου προανήγγγειλε επαναδιαπραγμάτευση της κρισιμότατης, για τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας, συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι "Διαφημίζουν τον περίφημο αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, για τον οποίο βεβαίως παλέψαμε και εμείς, αλλά η διακρατική συμφωνία κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς. Εμείς θα διασφαλίσουμε τους περιβαλλοντικούς όρους και σε ξηρά και σε θάλασσα. Και κάθε μας συμφωνία θα γίνεται μετά από διαβούλευση, από διάλογο, από συζήτηση με την τοπική κοινωνία. Και φυσικά, η Ελλάδα θα διασφαλίσει τα συμφέροντά της τόσο στην κατασκευή, όσο και στη λειτουργία αυτού του αγωγού."

Κάτω από τις διπλωματικές αυτές διατυπώσεις, κρύβεται η σαφής αποδοκιμασία του συγκεκριμένου πρότζεκτ, που επί ΠΑΣΟΚ καρκινοβατούσε μια δεκαετία, και επί Καραμανλή συμφωνήθηκε και ξεκίνησε.

Να θυμίσουμε ότι ο πετρελαϊκός αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, όπως και ο αγωγός φυσικού αερίου South Stream, είναι σχέδια τεράστιας στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα. Ο μεν αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης υπήρξε αρχικά ελληνική σύλληψη και αναβαθμίζει εξαιρετικά τη στρατηγική σημασία της Θράκης, καθιστώντας την δίαυλο τροφοδοσίας των δυτικών αγορών με ρωσικό πετρέλαιο, και μάλιστα ερήμην της Τουρκίας. Ο δε αγωγός South Stream είναι κρισιμότατος για τον ίδιο λόγο, αλλά και επειδή εξασφαλίζει την τροφοδοσία της Ελλάδας με φυσικό αέριο από εναλλακτική, φιλική πηγή.

Γιατί ο σημερινός αγωγός Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας (TGI) που συμφωνήθηκε επί ΠΑΣΟΚ, εξαρτά την Ελλάδα από την Τουρκία για την παροχή του φυσικού της αερίου, και "εξασφαλίζει" ότι θα περάσουμε πολύ κρύες νύχτες σε περίπτωση ελληνοτουρκικής έντασης...


Οι συγκεκριμένοι δύο αγωγοί είναι λοιπόν κρίσιμοι για την αυτονομία του ενεργειακού εφοδιασμού της Ελλάδας και για την αποτροπή της δορυφοροποίησής της από την Τουρκία, μέσω ενεργειακού εκβιασμού. Είναι όμως και αντίθετοι στα αμερικανικά πετρελαϊκά συμφέροντα, που επιδιώκουν τον έλεγχο όλων των εξόδων των ρωσικών υδρογονανθράκων, δηλαδή τη διέλευσή τους μέσω Τουρκίας. Έτσι εξηγείται και ο ήκιστα διπλωματικός τόνος του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Ματ Μπράιζα, όταν μας είπε ότι "δεν είναι ώρα για μπίζνες με τη Ρωσία"

Η παρούσα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ βεβαίως, σε πλήρη συμφωνία με τους αμερικανούς αξιωματούχους, ουδέποτε έκρυψε την αντίθεσή της στα ανοίγματα του Καραμανλή σε Ρώσους και Κινέζους (άλλωστε και οι - εξαιρετικά προσοδοφόρες για την Ελλάδα - συμφωνίες με τους Κινέζους για τον ΟΛΠ λέγεται ότι θα αποτελέσουν αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης σε περίπτωση νίκης του ΠΑΣΟΚ).

Η επαναδιαπραγμάτευση του θέματος του αγωγού είναι επίσης άμεσα συνδεδεμένη με την διαφορετική οπτική του ΓΑΠ για το θέμα της Θράκης, οπτική στην οποία τα πλεονεκτήματα που προσέφερε ο αγωγός στην ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή προφανώς δεν χωράνε.. Ας μην ξεχνάμε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει εκφραστεί υπέρ του συλλογικού αυτοπροσδιορισμού των μουσουλμάνων της Θράκης ως "Τούρκων" , υποστήριξε την εκλεκτή του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, Γκιουλμπεγιάζ Καραχασάν στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 , και πρόσφατα παρακολούθησε απαθής τους μειονοτικούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να προσβάλουν τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Α. Κακλαμάνη ισχυριζόμενοι θρασύτατα ότι όσα αυτονόητα είπε προσβάλλουν την "τουρκική" ταυτότητά της . Φαίνεται ότι ο Γιωργάκης έχει ωραία "πολυπολιτισμικά" σχέδια για τη Θράκη μας... Άλλωστε ο συνεργάτης του κ. Άλεξ Ρόντος ήταν από τους πρωτεργάτες του αμερικανικού "χειρισμού" στο Κόσοβο..


Άξια αναφοράς (αλλά και θυμηδίας) είναι επίσης η επίκληση των περιβαλοντολογικών θεμάτων που υποτίθεται προκύπτουν απο τον αγωγό, επιχείρημα το οποίο χρησιμοποίησε πολλάκις ο συμπαθέστατος βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Ματ Μπράιζα (αυτός με την Τουρκάλα σύζυγο...) όσες φορές προσπάθησε να "συνετίσει" την κυβέρνηση Καραμανλή .Είναι καταπληκτικό πώς οι πετρελαιάδες του Τέξας, που επέβαλαν στον (αλήστου μνήμης) G.W.Bush και την υποψήφια αντιπρόεδρό του Σάρα Πέιλιν ακόμα και την καταστροφή των εθνικών πάρκων της Αλάσκας χάριν των πετρελαιοπηγών, αναπτύσσουν ξαφνικά αυξημένη περιβαλλοντική ευαισθησία όποτε κάποιος αγωγός δεν ευνοεί τα συμφέροντά τους... Και πώς βρίσκουν "χρήσιμους ηλίθιους" ανά την υφήλιο που αναπαράγουν την προπαγάνδα τους...

Ωφείλουμε να ομολογήσουμε ότι μας σοκάρει η ειλικρίνεια της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ υπο τον ΓΑΠ η οποία μας ανακοινώνει τις προθέσεις τις απροκάλυπτα και χωρίς περιστροφές (βλ. και συνέντευξη Λοβέρδου για την είσοδο "σλαβομακεδόνων" του εμφυλίου - λινκ).

Το τραγικό είναι ότι τα συγκεκριμένα θέματα, αν και τεράστιας σημασίας για το μέλλον της χώρας, έχουν μηδαμινή θέση στην προεκλογική συζήτηση ως τώρα...

ΠΗΓΗ

ΤΑ ΙΜΙΑ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ , Η ΜΑΔΡΙΤΗ ΗΤΑΝ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ , ΤΩΡΑ ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ , ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ .... ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ , ΑΛΒΑΝΙΑ , ΣΚΟΠΙΑ , ΡΟΥΜΑΝΙΑ , ΣΕΡΒΙΑ , ΤΩΡΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ....

ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ? ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΩΝ "ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ" (ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΝΕ) ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ "ΗΣΥΧΙΑ" ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ .... Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΕ ΔΥΟ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ "ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ" ΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ ΣΑΝ ΜΟΧΛΟΣ ΠΙΕΣΗΣ.

ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΜΑΡΑΣΜΟΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ . ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ? "ΓΕΦΥΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΛΑΩΝ " ?


ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ Ή ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ? ΤΕΛΙΚΑ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ..... ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Ανέβηκε στο 8,6% η ανεργία


Στο 8,6% αυξήθηκε το ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο, από 8,5% που ήταν το Μάιο, και 7,3% τον Ιούνιο του 2008, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος.

Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε σε 4.572.316 άτομα, 43.083 άτομα περισσότερα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2008 (ποσοστό αύξησης 0,95%), και 18.318 άτομα περισσότερα σε σχέση με το Μάιο του 2009 (ποσοστό αύξησης 0,4%).

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 427.707 άτομα, αυξημένοι κατά 67.729 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2008 (ποσοστό αύξησης 18,8%) και κατά 7.306 άτομα σε σχση με το Μάιο του 2009 (ποσοστό αύξησης 1,7%).

Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός διαμορφώθηκε σε 4.265.619 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ.

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας εμφανίζονται στις γυναίκες (12,4%) καθώς και στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (22,9%). Στους άνδρες το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται στο 5,8%.

Κατά περιφέρεια, τα μεγαλύτερα ποσοστά καταγράφονται στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (11,6%), στην Ήπειρο (11,5%) και στη Δυτική Ελλάδα (10,5%).

Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στο Βόρειο Αιγαίο (4,5%), στο Νότιο Αιγαίο (4,9%) και στην Κρήτη (5,9%).

ΠΗΓΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Γ. ΡΩΜΑΝΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΣΤΟ "ΒΗΜΑ"

".... από το 11,3% του πρώτου τριμήνου του 2004 καταλήξαμε στο 7,2% του δεύτερου και του τρίτου τριμήνου του 2008.

Σε απόλυτους αριθμούς οι 544.000 άνεργοι του πρώτου τριμήνου του 2004 περιορίστηκαν στους 355.000 του τρίτου τριμήνου του 2008. Ο αριθμός των ανέργων συνεπώς στην περίοδο μεταξύ του πρώτου τριμήνου του 2004 και του τρίτου τριμήνου του 2008 ελαττώθηκε κατά 189.000 άτομα.
Η δεύτερη περίοδος χαρακτηρίζεται από τα ακριβώς αντίθετα χαρακτηριστικά: το ποσοστό 7,2% του τρίτου τριμήνου του 2008 εκτινάχθηκε στο 9,3% το πρώτο τρίμηνο του 2009, με συνέπεια οι 355.000 άνεργοι του τρίτου τριμήνου του 2008 να έχουν ήδη αυξηθεί κατά 107.000 άτομα και να έχουν ξεπεράσει τον αριθμό των 462.000 ατόμων..... "

ΣΤΗΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

"..... Στην ανεργία των νέων ηλικίας κάτω των 25 ετών, η Ελλάδα διατηρεί τη δεύτερη θέση με ποσοστό 25,5% τον Ιούνιο 2003..... "

2003-04 Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ , Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΡΩΓΑΜΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΣΤΡΙΨΕ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΝΔ. 11,3% Η ΑΝΕΡΓΙΑ , 544.000 ΑΝΕΡΓΟΙ

2008-09 Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ , ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΟΛΟΣΣΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ , ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ , ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ , ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ. 8,6% Η ΑΝΕΡΓΙΑ , 427.000 ΑΝΕΡΓΟΙ
ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ?

Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΓΡΑΨΑΜΕ ΣΕ ΑΛΛΗ
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΗΜΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ...... ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ . ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΜΑΣ ? ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ , ΑΦΟΥ ΕΤΑΖΕ ΓΙΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ , ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΧΑΛΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ? ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟΤΕ ?


ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΟΤΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ "ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ" ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΕΚΤΕΛΩΝ ΧΡΕΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΘ ..... ΤΩΡΑ ? ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΖΗΤΑΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΛΕΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ , ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ? ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ "ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ" ΤΩΡΑ ? ΑΝΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΙΣ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΙ ΛΕΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΗΝΥΜΑ .....


ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΣΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΣΑΙ ΜΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΟΥ ΟΡΟΥΣ , ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΝΟΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ , ΚΑΠΟΤΕ , ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΟΠΩΣ Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ

ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΧΡΥΣΩΝ ΚΟΥΤΑΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ POLITI-GR :

"Το οφειλόμενο ποσό, από τους λάθος χειρισμούς από 2,8 δις Ευρώ ανήλθε στα ...54 δις Ευρώ (....ΠΕΝΗΝΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ!!).
Το ελληνικό δημόσιο για να αποπληρώσει αυτή την τερατώδη σύμβαση έπρεπε να πληρώνει τοκοχρεολύσια της τάξης των ....400 εκατ. το χρόνο μέχρι το 2019. Το κλου της υπόθεσης είναι ότι το ΠαΣοΚ φρόντισε οι αποπληρωμές να αρχίσουν να εκτελούνται.... από την άνοιξη του 2004..."


ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ ΞΑΝΑ ΣΗΜΙΤΗ (ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΓΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ , ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗΣ.

ΓΙΑ ΔΕΣΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΜΑΓΙΚΑ :

"Όταν ο πολιτικός διάλογος μεταφέρεται στο πεδίο της πολιτικής και αφήνει αυτό της παραπολιτικής τότε τα κτυπήματα που δέχεται το ΠαΣοΚ είναι τόσο δυνατά που το ξαπλώνουν στο πολιτικό καναβάτσο.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες αυτών των κτυπημάτων. Το ΠαΣοΚ δήλωσε ότι θα καταργήσει το ΕΤΑΚ και θα επαναφέρει τον ΦΜΑΠ και τον φόρο κληρονομιάς.

Την απάντηση την έλαβε από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννη Παπαθανασίου , ο οποίος ζήτησε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεκριμένες απαντήσεις για το πώς θα καλύψει το πρόσθετο έλλειμμα των 800 εκατ. ευρώ από την κατάργηση του ΕΤΑΚ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Όταν κάποιος δεν ξέρει πού θέλει να πάει, είναι φυσικό να οχυρώνεται πίσω από γενικολογίες και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Η κ. Κατσέλη οφείλει να απαντήσει συγκεκριμένα και όχι αόριστα.

Πώς θα καλύψει το πρόσθετο έλλειμμα των 800 εκατ. ευρώ που θα προκύψει από την κατάργηση του ΕΤΑΚ;
Γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να είναι η μοναδική χώρα μέλος του ΟΟΣΑ, η οποία θα φορολογεί τη μεταβίβαση και όχι την κατοχή της ακίνητης περιουσίας;

Ποιο
είναι το αφορολόγητο όριο που θέτει το ΠαΣοΚ και για τον ΦΜΑΠ και για τον φόρο κληρονομιάς; Σήμερα ένα πολίτης με ακίνητη περιουσία 200.000 ευρώ δεν πληρώνει ούτε φόρο κληρονομιάς ούτε ΕΤΑΚ.

Ενώ με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ πλήρωνε ΚΑΙ φόρο κληρονομιάς ΚΑΙ φόρο μεταβίβασης. Ποια είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ;

Γιατί άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες η πάγια θέση του ΠαΣοΚ για τη φορολόγηση όλων των εισοδημάτων με βάση την κλίμακα; Ενώ το πρωί η κ. Κατσέλη σε συνέντευξή της δήλωσε ότι «θα εφαρμοσθεί ενιαία φορολογική κλίμακα για όλα τα εισοδήματα», το απόγευμα δήλωσε ότι «εξαιρούνται οι τόκοι των καταθέσεων που συνεχίζουν να φορολογούνται αυτοτελώς, όπως σήμερα». Τι μεσολάβησε;

Τέλος, η κ. Κατσέλη όφειλε να γνωρίζει:

Πρώτον-
Το ποσοστό του φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ελλάδα είναι 4,7%, σημαντικά χαμηλότερο από τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ.
Με απλά λόγια, οι πολίτες πληρώνουν αναλογικά λιγότερους φόρους από τις χώρες του ΟΟΣΑ. Και όχι περισσότερους, όπως υποστηρίζει η κ. Κατσέλη.
Μόνο υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές πληρώνουν οι πολίτες στη χώρα μας σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά, εξ όσων γνωρίζω, ούτε το ΠαΣοΚ δεν έχει θέσει θέμα μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.

Δεύτερον
- Η Ελλάδα, μετά τη Φιλανδία, έχει το μεγαλύτερο αφορολόγητο ποσό για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Ας πάψουν λοιπόν το ΠΑΣΟΚ και η κ. Κατσέλη να ζουν με τους μύθους που έχουν δημιουργήσει. Ας προσγειωθούν επιτέλους στην ελληνική και ευρωπαϊκή πραγματικότητα και ας μην αλλάζουν μέσα σε λίγες ώρες τις θέσεις τους, προσπαθώντας να κρύψουν την προχειρότητα τους και να παραπλανήσουν τους Έλληνες πολίτες».

Το ΠαΣοΚ ανταπάντησε ότι ... «Σε ανακοίνωση Τύπου του Υπουργείου, δεν χωρά κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να μας λέει, "μπορεί να μας πει το ΠΑΣΟΚ ποιους φόρους θα αυξήσει". Θέλει ο κ. Παπαθανασίου να τα πει αυτά ; Να βγει και να τα πει ....με την ιδιότητα του υποψήφιου βουλευτή».

Αυτό τους πείραξε ! Δηλαδή εάν έβγαινε ο κ. Παπαθανασίου στο πεζοδρόμιο της Πλατείας Συντάγματος και έθετε αυτά τα ερωτήματα ,δηλώνοντας συγχρόνως ότι ομιλεί με την ιδιότητα του υποψήφιου βουλευτή , θα ...απαντούσαν;

Ας είμαστε σοβαροί. Όλοι οι πολίτες διαπίστωσαν ότι επί της ουσίας των ερωτημάτων «εποίησαν την νήσσαν». Όπως καταλαβαίνετε η ένδεια απαντήσεων οδηγεί... στο πολιτικό καναβάτσο."

ΠΗΓΗ


http://do.pasok.gr/wp-users/giannouli/simi.jpg

ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΗΜΙΤΗ , ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΗΜΙΤΗ , ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΗΜΙΤΗ , ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΗΜΙΤΗ , ΜΟΝΟ Η ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ...... ΑΠΕΞΩ , ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ Η ΟΥΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΗΜΙΤΗΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ.

Έρευνα της "Μ" για τα εθνικά θέματα


Οι ευαισθησίες των Βορειοελλαδιτών δεν κρύβονται. Στην ερώτηση, ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της εξωτερικής πολιτικής, το 42% απαντά το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Ίσως και να είναι, σίγουρα όμως δεν είναι και το πιο επικίνδυνο, όταν έχεις γείτονα την Τουρκία και όταν μάλιστα αυτή έχει καταλάβει τη μισή Κύπρο. Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ακολουθούν με 31,8% και τέλος το Κυπριακό, μια ανοικτή πληγή για την Ελλάδα και την Κύπρο, με 16,5%.

Όλες οι έρευνες που έχουμε διενεργήσει μέχρι τώρα δείχνουν μονότονα σχεδόν το ίδιο πράγμα. Το 74% δεν θα δεχόταν μια σύνθετη ονομασία των Σκοπίων που να περιέχει τον όρο Μακεδονία. Η στάση αυτή έχει παραμείνει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου και πολύ δύσκολα οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να αλλάξει την άποψη αυτή των πολιτών.

Επίσης πάνω από ένας στους δύο διαφωνεί με την ελληνική θέση (και κοινή πολιτική όλων των κομμάτων, πλην του ΛΑΟΣ) για στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας. Οι έλληνες πολίτες έχουν διαφορετική άποψη από αυτή των ηγεσιών τους, περισσότερο ταιριάζει η άποψή τους με αυτήν του Σαρκοζί και της Μέρκελ παρά με αυτήν του Καραμανλή και του Παπανδρέου. Επτά στους 10 πολίτες έχουν αντίθετη άποψη για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., αλλά ο λόγος είναι κυρίως η γεωγραφική θέση της Τουρκίας (Ασία) και όχι οι κακές σχέσεις που έχουμε ή η διαφορετική θρησκεία.

Η επίσημη πολιτική της χώρας δεν φαίνεται να συμβαδίζει με την κοινή γνώμη. Ούτε στο θέμα των Σκοπίων, στο οποίο οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι έτοιμες να κάνουν κάποιες υποχωρήσεις, ούτε σε σχέση με την Τουρκία, για την επισήμως συνηγορούμε να ενταχθεί στην Ε.Ε. (ίσως για να μη δείχνουμε και κακοί γείτονες), αν και ως λαός έχουμε αντίθετη άποψη.
Εξωτερική πολιτική όμως δεν γίνεται με δημοσκοπήσεις. Γίνεται με διπλωματία, ελιγμούς και συμβιβασμούς. Αυτά περιμένουμε να δούμε από αυτούς που την κατευθύνουν. Ως λαός, όμως, και ιδιαίτερα ως Μακεδόνες, δεν θα θέλαμε να είμαστε οι μονίμως συμβιβασμένοι.
Τα σχετικά γραφήματα σε μορφή pdf αρχείου εδώ

ΠΗΓΗ

Οι προσδοκίες και τα παράπονα των Ελλήνων της Διασποράς - ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΝΤΩΣ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEix1VqcTErvoMY02Da3gYq4EE-bU-IUDZhtPmor0_aHdC32koLCpATotJol8IxQVcvOWBz0rSQxDa1bu02katIXgH6VDMT4yPhJaCqxOlse3Y14qkH3L-bVH8pycE7vXpakADjalFKFWRH_/s400/ellasmakedonia.bmp

Οι Έλληνες της Διασποράς στη συντριπτική τους πλειοψηφία επιθυμούν να έχουν δικαίωμα ψήφου στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα και εκφράζουν το παράπονο ότι η πατρίδα τους θυμάται μόνο όποτε τους έχει ανάγκη.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την παγκόσμια έρευνα για τον Ελληνισμό της Διασποράς, που διενεργήθηκε από την Κάπα Research και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και παρουσιάστηκε σήμερα, Πέμπτη, στο Μέγαρο Υπατίας στην Αθήνα.

Στην ερώτηση εάν «θα κινούσατε τις διαδικασίες προκειμένου να ψηφίσετε στις εκλογές για την ελληνική Βουλή» οι Έλληνες «ναι» και «μάλλον ναι» απάντησε το 82,4% των Ελλήνων που ζουν στις ΗΠΑ και τον Καναδά, το 81% στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το 80% οι Έλληνες που κατοικούν σε άλλα σημεία της Υφηλίου.

Οι Έλληνες του εξωτερικού δεν κρύβουν το παράπονό τους για τη στάση της επίσημης Ελλάδας απέναντί τους. Έτσι, το 80.9% πιστεύει ότι «η Ελληνική Πολιτεία θυμάται τους Έλληνες της διασποράς μόνο όποτε τους έχει ανάγκη» και το 58,8% ότι «η Ελληνική Πολιτεία έχει ξεχάσει τους Έλληνες της Διασποράς». Την ίδια ώρα, μόνο το 20,8% των Ελλήνων του Εξωτερικού έχει πειστεί ότι «η Ελληνική Πολιτεία έχει ολοκληρωμένη και ξεκάθαρη πολιτική για τους Έλληνες της Διασποράς».

Όσον αφορά τι περιμένουν από την πατρίδα, το 60,5% καλύτερη εκπαίδευση για τα παιδιά των Ελλήνων της διασποράς, το 44,6% οικονομικές και νομικές διευκολύνσεις στις επενδυτικές δραστηριότητες των Ελλήνων της διασποράς στην Ελλάδα, το 39,5% δικαίωμα ψήφου στις εθνικές εκλογές, το 27,4% περισσότερη ενημέρωση και εκδηλώσεις για τον πολιτισμό, το 22,4% ελαστικότερη στρατολογία, το 21,1% μεγαλύτερη ευκολία στην είσοδο στα ελληνικά πανεπιστήμια και το 13,4% μεγαλύτερη ευκολία στην απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.

Σε ότι αφορά στην παρουσία της Ελλάδας στον κόσμο, διάχυτη είναι η πεποίθηση ότι τα τελευταία χρόνια έχει ενισχυθεί η διεθνής της θέση και το κύρος της. Στη σχετική ερώτηση «πολύ» απαντά το 35,2%, αρκετά το 24%, λίγο το 30,8% και μόλις το 8,3% απαντά «καθόλου».

Για τους συμπατριώτες μας που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό η σημαντικότερος λόγος που έχει συμβάλει στη βελτίωση της διεθνούς θέσης της Ελλάδας είναι η συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση (69,1%).

Η πορεία της στην ΕΕ αποτελεί άλλωστε, σύμφωνα με ΄τους ερωτηθέντες και το σημαντικότερο θέμα που η Ελλάδα θα πρέπει να ρίξει το βάρος της (59,6%) για να ακολουθήσουν τα ελληνοτουρκικά με ποσοστό 33,3%, το Κυπριακό με 30,3%, το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ με 16,1%, η πορεία της στα Βαλκάνια με 15,4% και οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις με ποσοστό 12,3%.

Στο ερώτημα τέλος εάν θα επέστρεφαν στην Ελλάδα θετικά απαντά το 34,4% εάν έβρισκε μια θέση απασχόλησης αντίστοιχη με εκείνη που κατέχει στη χώρα διαμονής, το 31,5% εάν συνδύαζε καλύτερα την επαγγελματική με την οικογενειακή ή την κοινωνική ζωή, το 18,4% μετά τη σύνταξη, ενώ το 10,5% δεν σκέφτεται να εγκατασταθεί στην Ελλάδα.

Κεντρική ομιλήτρια στην παρουσίαση της έρευνας ήταν η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Την έρευνα παρουσίάσε η καθηγήτρια Αντιγόνη Λυμπεράκη, επιστημονικός συνεργάτης της Κάπα Research, ενώ παρενέβησαν με ομιλίες τους ο υφυπουρός Εξωτερικών Θεόδωρος Κασσίμης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος και η Zoie Lafis, εκπρόσωπος του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Χάρβαρντ. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Πηνελόπη Γαβρά.

(από το in.gr)

ΠΗΓΗ