7 Αυγ 2009

Νέα επιχείρηση-«σκούπα» σε εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας


Νέα επιχείρηση-σκούπα της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, αυτή τη φορά σε εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στην οδό Δεληγιώργη, όπου είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες και τοξικομανείς.

Κατά την επιχείρηση προσήχθησαν στην Ασφάλεια 22 άτομα, ενώ στην κατοχή ενός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2,6 γραμμάρια ηρωίνης.

Αστυνομικές δυνάμεις, αφού απέκλεισαν για παραπάνω από μία ώρα την οδό Δεληγιώργη απομάκρυναν τους μετανάστες και τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών και στη συνέχεια ειδικά συνεργεία του Δήμου Αθηναίων προχώρησαν στον καθαρισμό του ισογείου, του ακάλυπτου και του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου.

Ο αντιδήμαρχος Καταστημάτων και Ασφάλειας της πόλης, κ. Ανδρέας Παπαδάκης τόνισε: «Με εντολή του δημάρχου Αθηναίων και κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, τα συνεργεία του Δήμου προχώρησαν σήμερα στον καθαρισμό του κτιρίου, αφού οι ιδιοκτήτες του παρά τις προσπάθειες του Δήμου και της Αστυνομίας δεν έχουν εντοπιστεί. Το κτίριο, όπου το τελευταίο διάστημα διέμεναν πολλοί αλλοδαποί και χρήστες ναρκωτικών ουσιών είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης για την περιοχή, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

Εν τω μεταξύ, το απόγευμα της Πέμπτης σε άλλη αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας έγιναν συνολικά 52 συλλήψεις και 12 προσαγωγές. Οι 235 αστυνομικοί που πήραν μέρος στην επιχείρηση πραγματοποιήσαν ελέγχους σε 680 άτομα, 87 οχήματα και 49 καταστήματα.

Ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο ΣΥΝ την «απομάκρυνση δυστυχισμένων άστεγων ανθρώπων από οποιοδήποτε κατάλυμα» αν προηγουμένως δεν έχουν εξασφαλιστεί κατάλληλοι χώροι αξιοπρεπούς στέγασης.

«Την ευθύνη για την ύπαρξη άθλιων χώρων που στοιβάζονται ανθρώπινες ψυχές, την έχει ακέραιη η κυβέρνηση με την έλλειψη σχεδίου υποδοχής και φιλοξενίας των κατατρεγμένων και τις πολιτικές γκετοποίησης και υποβάθμισης των λαϊκών γειτονιών», καταλήγει.

ΠΗΓΗ

ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΥΜΑ ΤΩΝ "ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ" ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ . ΕΜΕΙΣ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΝΑΝ ΧΩΡΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ .... ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ..... ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ , ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ? ΧΛΩΜΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ..... ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ" ΤΟΥΣ.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQXu2lbeoGAm7ymIA9k52-mlDGrbcTzO4S1CR7VYgzC2YX6VA3_EH3AS_VqOPGWsKeDRvr3s8OUeLA_uDZ4OaMQUQ30X7Cn1SJBG8CMm_xBKs7nWahsBo6g2lFTlNJ_RJVAEkiT_fY6Zw/s320/%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9+%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85.jpg

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΟΙ "ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ" ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/1/4/5/154145/erdogan_pyutin.JPG

ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ
Ο νέος «κουμπάρος» του Ερντογάν ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΑΜΕ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΠΟΥΤΙΝ

Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί και «με τις δύο χώρες», είπε εκ παραδρομής ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν αναφερόμενος-όπως ο ίδιος διόρθωσε στη συνέχεια- «στα δύο τμήματα της Κύπρου», κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.

«Θα επιδιώξουμε και στο μέλλον την οικοδόμηση των σχέσεων και με τις δύο πλευρές, τα δύο τμήματα της Κύπρου. Θα αναπτύξουμε τις οικονομικές σχέσεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών με το τουρκικό τμήμα. Το έχουμε πει επανειλημμένα και το θεωρούμε σωστό βήμα,που λειτουργεί προς όφελος της διευθέτησης», δήλωσε αναλυτικά ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και ο ανταποκριτής του στη Μόσχα Θανάσης Αυγερινός, «όπως φαίνεται από την πλήρη βιντεοσκόπηση της συνέντευξης η οποία παρατίθεται στην ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης, η αναφορά του Πούτιν στις «δύο χώρες», παραμένει στο απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία Τύπου του Ρώσου πρωθυπουργού».

Ο Ρώσος πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην Κύπρο κι όταν ρωτήθηκε για τον αγωγό φυσικού αερίου «Blue Stream-2», διευκρινίζοντας ότι μέσω του τουρκικού εδάφους θα γίνεται τροφοδοσία με αέριο τρίτων χωρών: «Ήδη έχουν ονομαστεί οι χώρες αυτές. Είναι η Κύπρος, το Ισραήλ, ο Λίβανος, η Συρία. Κατά τον τρόπο αυτό η Τουρκία καθίσταται πολύ μεγάλο διαμετακομιστικό κράτος για την περιοχή αυτή του κόσμου».

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν επαρκείς ποσότητες πετρελαίου έτσι ώστε να τροφοδοτηθούν και οι δύο πετρελαιαγωγοί Σαμψούντα - Τσεϊχάν στην Τουρκία και Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη σε Βουλγαρία - Ελλάδα, ο Β.Πούτιν δήλωσε ότι «ο ανταγωνισμός μεταξύ του Ναμπούκο και του South Stream είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι οι αγωγοί Σαμψούντα - Τσεϊχάν και Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη» και συνέχισε: «εάν δείτε τους όγκους της αυξανόμενης εξόρυξης πετρελαίου στην Κασπία και μιλήσετε με τους επικεφαλής των πετρελαϊκών εταιρειών μας, τότε θα καταστεί προφανές ότι ο όγκος που εξορύσσεται συνολικά μπορεί να μοιραστεί μεταξύ των δύο αυτών σχεδίων, καθώς όσο περισσότερα έργα υποδομών υπάρχουν,
τόσο καλύτερα γιατί δημιουργεί αξιοπιστία και σταθερότητα στην ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης».

ΠΗΓΗ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuWO2xJ_O-NN9_fuSgZyUboJM1XXYmv2AfmXK9379WmIKmosesjyQa4Rrpl070yeRHRw0HuwUF7r-_YwFYZb8QsV8KzKUcLn3qnem3u4Yali1AyAAi6KCaOavqVp-8LbkcQTWgbBamRm48/s400/bear_nd_1.png

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ "ΡΩΣΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ" "ΑΡΚΟΥΔΕΣ" ΚΑΙ "ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΤΟΞΑ". Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ , ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΙΑ ΑΥΤΟ. ΕΧΕΙΣ ΝΑ "ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ" ΚΑΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ? ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ , ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ? ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ "ΠΑΠΙΑ" ΚΑΙ ΥΠΟΜΕΝΕΙΣ ΤΙΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ....

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ "ΕΤΑΙΡΟΣ" ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ , ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ? ΟΥΤΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΥΤΕ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ , ΜΑΣ ΠΕΤΑΝΕ ΕΝΑ ΚΟΚΚΑΛΟ ΟΠΩΣ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΧΟΡΟΠΗΔΑΝΕ ? ...... ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝΕ ΟΙ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ? ΛΕΜΕ ΜΗΠΩΣ , ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ "ΣΙΓΟΥΡΟΥΣ" ....

Οι νέοι «ηγέτες» της Μπλογκόσφαιρας? - Ή ΕΝΑΣ ΑΠΕΡΑΝΤΟΣ ΛΑΣΠΟΤΟΠΟΣ ?

Ένα προφητικό κείμενο που δημοσιεύθηκε πριν αρκετούς μήνες από το sofistis και μας έστειλε αναγνώστης μας.

Λες και φυσάει μόνιμος νοτιάς, όλο το σκουπιδαριό των παραδοσιακών ΜΜΕ δηλαδή της τηλεόρασης και του σκανδαλοθηρικού τύπου, όχι μόνο έχει ξεβραστεί στην «μπλογκόσφαιρα», αλλά έχει καταλάβει και τις πρώτες θέσεις!

Το γεγονός ότι ανάμεσα στους 50 πρώτους βρίσκονται και κάποιοι που τιμούν πραγματικά το blogging δεν αναιρεί την προηγούμενη διαπίστωση. Κι όταν λέω «σκουπιδαριό» εννοώ όλους αυτούς τους λεγόμενους «αποκαλυπτικούς δημοσιογράφους», που στα παραδοσιακά ΜΜΕ κατέχουν τις τελευταίες θέσεις, τόσο στις μετρήσεις όσο και στην αξιοπιστία, αυτούς που θυμίζουνε τον Μιτσικώστα όταν τους μιμείται, γελοίοι «πανελίστες», πωλητές ντι-βι-ντί, σκανδαλοθήρες και κεφαλοκυνηγοί της ζούγκλας κλπ, κλπ, αυτοί δηλαδή που, επειδή δεν μπόρεσαν να κάνουν καριέρα στα παραδοσιακά μήντια, ανοίξανε sites, τα βαφτίσανε blogs και από εκεί που ήταν τελευταίοι στην πόλη, γίνανε πρώτοι στο μπλογκοχωριό! Σε «επισκεψιμότητα» εννοώ..

Το ύφος, το ήθος και το στυλ τους στο διαδίκτυο, είναι χίλιες φορές χειρότερο γιατί εκτός των άλλων, νομίζουν ότι τους καλύπτει και η ανωνυμία τους και έτσι αφήνουν τον πραγματικό εαυτόν τους περισσότερο ελεύθερο. Τα sites τους είναι σχεδόν πανομοιότυπα. Βρίζουν και βρίζονται και σκοτώνονται μεταξύ τους και όλο και κάτι αποκαλύπτουν ο ένας για τον άλλον και όλο και μας απειλούν ότι «σε λίγο» κάτι θα αποκαλύψουν για όλους μας και όλοι μαζί τροφοδοτούν την μεσημβρινή τηλεοπτική ανακύκλωση «σκουπιδιών» και η ζωή συνεχίζεται αναδεικνύοντας όλο και περισσότερο το ασήμαντο και το τίποτα σε σημαντικό..

Δεν αμφισβητώ τις μετρήσεις τις Αlexas πού τους βγάζουν στις πρώτες θέσεις. Απλώς ανησυχώ γιατί, σε γενικές γραμμές τις πιστεύω.. ..Δεν είμαι ειδικός, είμαι όμως βέβαιος ότι μια σοβαρή μέτρηση οφείλει πρώτα απ όλα να αποφύγει την ομογενοποίηση και την ισοπέδωση. Δεν είναι το ίδιο όλοι όσοι γράφουν στο Ιντερνέτ και προπαντός δεν είναι όλοι bloggers..

Δεν πιστεύω ότι ο υπεύθυνος γι αυτήν την ρύπανση είναι η ανωνυμία, όπως υποστηρίζουν μερικοί επώνυμοι όπως είναι φυσικό.. Η ποιότητα και η υπευθυνότητα, για όποιον τα διαθέτει, δεν χάνονται με την ανωνυμία αλλά ενισχύονται. Κι όπως έχω ξαναπεί, το ήθος και το μεγαλείο της μπλογκόσφαιρας βρίσκονται στην ανωνυμία της! Δεν πιστεύω επίσης ότι ακούμε το «επιθανάτιο ρόγχο των blog», όπως λέει και ένας blogger εδώ, με τον οποίο συνήθως διαφωνώ. Αυτή την φορά όμως δικαίως κρούει τον κώδωνα και συμφωνώ με τις διαπιστώσεις του. Και δεν είναι μόνο αυτά..

Από την άλλη πλευρά, έχουμε και το σοβαρό και υπερ-προβεβλημένο από τα παραδοσιακά ΜΜΕ, blogging, που όχι μόνο προσπαθεί να παρέμβει κομματικά στη μπλογκόσφαιρα αλλά και ενίοτε να «καπελώσει» με μοντέρνο τρόπο.. Αυτό είναι ακόμα χειρότερο κι από την ρύπανση των άλλων.. Δεν μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ορισμένοι, που κατέχουν επίσημες «διαδικτυακές» κομματικές αρμοδιότητες, βλέπουν τα blogs ως ένα μοντέρνο τρόπο κομματικής παρέμβασης στην κοινωνία όπως έγινε και στις προεκλογικές καμπάνιες του Μακέιν και του Ομπάμα!.. Υπάρχουν και έρευνες που ονειρεύονται τα blogs να αντικαθιστούν τα παραδοσιακά μέσα, να παρεμβαίνουν στην κοινωνία και να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις! Τέτοια κατάντια δηλαδή.. (Άντε παιδιά με το καλό να γίνουμε οι νέοι Λαμπράκηδες και Μπόμπολες..)

Και όμως υπάρχει αγνό και άδολο blogging..

Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος σε κάθε μορφή συντονισμού και οργάνωσης της μπλογκόσφαιρας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αναπτυχθεί και κάποιος διάλογος για τα προβλήματα της. Άλλωστε η γενικότερη εξέλιξη του blogging, με αποκορύφωμα την πραγματικότητα των πρόσφατων μετρήσεων, θέλουμε δεν θέλουμε, θέτει κάποια ερωτήματα.

–Κινδυνεύει η μπλογκόσφαιρα να εξελιχθεί στην χειρότερη έκδοση των παραδοσιακών μέσων;

–Ποιο είναι αυτό το κοινό που ενώ γυρίζει την πλάτη στα «σκουπίδια» της τηλεόρασης τα αναδεικνύει στις πρώτες θέσεις στο ίντερνετ; Αυτήν την «επισκεψιμότητα» κυνηγάνε οι bloggers;

–Αυτή είναι η περιβόητη νέα δημοσιογραφία και η δημοσιογραφία των πολιτών; Αυτός είναι ο νέος τρόπος έκφρασης, η νέα μορφή πολιτικής συμμετοχής και ο νέος χώρος δημοσιοποίησης ιδεών και «προσωπικών» απόψεων;

–Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς οι υπόλοιποι που κατοικούμε στον ίδιο τόπο; Πως οριοθετείται το blogging; Πρέπει να γίνει κάποιος διαχωρισμός με τις πάσης φύσεως δραστηριότητες στο ίντερνετ και πως μπορεί να γίνει αυτός ο διαχωρισμός;

Όλα αυτά τα ερωτήματα και άλλα, ζητούν διάλογο τουλάχιστον από όλους τους απανταχού εναπομείναντες ρομαντικούς που επιμένουν να θεωρούν το blogging κυρίως ως προσωπική υπόθεση, ως κατάθεση ψυχής ή τέλος πάντων ως κατάθεση μιας άλλης άποψης και μιας άλλης αλήθειας που, α μη τι άλλο, δεν είναι κυρίαρχη, δεν μαντρώνεται και δεν κηδεμονεύεται..

http://sofistis.wordpress.com/2008/11/19/191108/

ΠΗΓΗ ΜΑΣ

ΤΟ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ , ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΥΤΕΙ Ο ΚΑΤΙΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΑ (ΜΕ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΝΕΟΠΛΟΥΤΕΣ ΦΑΤΣΕΣ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ) ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ "ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑ" ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΤΑ ΙΔΙΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ. ΦΤΑΙΝΕ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ Ή ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΠΛΟΧΕΡΑ "ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ" ΚΑΙ "ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ" ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΣΟΥΛΕΣ ?

ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ , ΜΕ ΜΑΙΜΟΥΔΙΕΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΡΦΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟ ΑΣΥΣΤΟΛΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ "ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ" ΤΟΥΣ , ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΘΕ ΙΝΤΣΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΛΗΡΗ "ΠΟΙΟΤΙΚΗ" ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΗΝΤΙΑ ΝΤΑΒΑΤΖΗ. ΚΑΙ Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ....

ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ "ΔΙΕΝΕΞΕΙΣ" ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΡΟΥΡΑΙΩΝ.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhGpdKp85m2hfmDJIwgTGhwqxrDsoVXWMAY-Lr70HY3fpZ9sCKQCEc7aUsM7_Cq4d4yhqEuV2apomtM0ljoMEwHhXWFB6Z1fGzsQ-dTzpdRdENaA0PgqHMYdjUB4qCPvgov3X6FfsNXE7rR/s400/%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%B9.jpg

Το μέλλον της Θράκης θα απασχολήσει το 8ο παγκόσμιο συνέδριων Θρακών

http://1tee-komot.rod.sch.gr/thrace_small.jpg

Η προοπτική και το μέλλον της Θράκης στο νέο γεωπολιτικό σκηνικό θα απασχολήσουν τις διήμερες εργασίες του 8ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Θρακών που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή στις 15 και 16 Αυγούστου.


Το συνέδριο θα φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο παλιάς Νομικής Δ.Π.Θ., ενώ ήδη περισσότεροι από 300 σύνεδροι έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους, αριθμός που καθημερινά αυξάνεται. Το στίγμα της φετινής διοργάνωσης έδωσε μιλώντας στο «Χ» ο δήμαρχος Κομοτηναίων και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Δημήτρης Κοτσάκης, «ο στόχος του συνεδρίου, όπως αποφασίστηκε από την οργανωτική επιτροπή, είναι να αναδείξει τον ρόλο της Θράκης στα νέα γεωπολιτικά δεδομένα που δημιουργούνται με προοπτική για το μέλλον. Και αυτό με βάση τις νέες συνθήκες που υπάρχουν πλέον στην περιοχή μας, την ένταξη Βουλγαρίας και Ρουμανίας στην Ε.Ε., τους αγωγούς πετρελαίου και αερίου που δημιουργούντα στην περιοχή μας, την διάνοιξη του κάθετου άξονα, που δημιουργούν καινούριες συνθήκες και προοπτικές. Θέλουμε, μέσα από αυτό το συνέδριο, να δώσουμε, με διάφορες τοποθετήσεις, πανεπιστημιακών αλλά και Θρακών του εξωτερικού, τις νέες διαστάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Φυσικά θα υπάρξουν και ιστορικά δεδομένα, αλλά τα προηγούμενα εφτά συνέδρια έχουν καλύψει αρκετά σημεία σε αυτό τον τομέα. Ούτε και εμείς το αποκλείουμε, μπορεί κάποιος στην εισήγηση του, την Κυριακή το απόγευμα που είναι ελεύθερες οι εισηγήσεις, να θέσει και τέτοιου είδους θέματα ιστορίας. Βασικός στόχος όμως είναι να δώσουμε τον τόνο της ανάπτυξης, της προοπτικής του μέλλοντος, για την Θράκη μας και γι’ αυτό τον λόγο η επιτροπή αποφάσισε να στοχοθετήσει το συνέδριο πλέον γι’ αυτό το θέμα που σας ανέφερα. Θα έχουμε πολλές εισηγήσεις από πανεπιστημιακούς, κυρίως του Δ.Π.Θ.. Θεωρώ ότι δεν θα ήταν σωστό να φέρουμε εισηγητές από Αθήνα, από Θεσσαλονίκη, για να μας μιλήσουν για την περιοχή μας, όταν εδώ στην περιοχή μας έχουμε ένα πανεπιστήμιο με τους ανάλογους επιστήμονες οι οποίοι ζουν, δραστηριοποιούνται, ξέρουν την περιοχή καλύτερα από όλους τους άλλους. Θα υπάρχουν βέβαια και άλλες εισηγήσεις από τις Ομοσπονδίες και τους συλλόγους τους, σε θέματα που θα θέσουν οι ίδιοι οι σύνεδροι».

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα βραβευτούν γόνοι Θρακών που διαπρέπουν είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Στόχος αυτής της κίνησης είναι να ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας με όλους τους Θρακιώτες που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της γης και μπορούν μέσα από το γνωστικό τους αντικείμενο να κάνουν προτάσεις και ενέργειες για την περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο πετρελαιαγωγός φέρνει τουρίστες στον Έβρο

Πριν ακόμη φέρει το ρωσικό πετρέλαιο από το Μπουργκάς στην Αλεξανδρούπολη, ο αγωγός “φέρνει” τουρίστες. Από την αρχή της εβδομάδας, 126 υπάλληλοι της Trans-Neft, της κρατικής εταιρείας που έχει το μονοπώλιο μεταφοράς πετρελαίου, κάνουν τις διακοπές τους στο νομό Έβρου.
Οι φορείς του Έβρου εκτιμούν ότι το επόμενο καλοκαίρι ο αριθμός αυτός θα είναι πολλαπλάσιος, ιδιαίτερα αν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού.

Από τη στιγμή που δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις στο θέμα του πετρελαιαγωγού, ο νομάρχης Έβρου Νίκος Ζαμπουνίδης έθεσε επιτακτικά το θέμα των ανταποδοτικών οφελών, επιδιώκοντας μεταξύ άλλων ο νομός Έβρου να καταστεί μόνιμος τόπος παραθερισμού για τα στελέχη και το προσωπικό των ρωσικών εταιρειών που συμμετέχουν στην κατασκευή του. Τους προηγούμενους μήνες η νομαρχία πραγματοποίησε συστηματική προβολή της περιοχής, συμμετέχοντας σε τουριστικές εκθέσεις στη Ρωσική Δημοκρατία.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη, ο αντιπρόεδρος Δημοσίων Σχέσεων της Trans-Neft Βλαντιμίρ Νέμτσεφ ανακοίνωσε την επίσκεψη 126 υπαλλήλων της εταιρείας για δεκαήμερες διακοπές στον Έβρο, δημιουργώντας προσδοκίες ότι αυτή είναι μόνο η αρχή. Με δεδομένο ότι η εταιρεία Trans-Neft απασχολεί περισσότερους από 80.000 εργαζομένους σε όλη τη Ρωσία, οι προοπτικές μιας τέτοιας ανταποδοτικής σχέσης είναι πολύ σημαντικές για το νομό Έβρου.

“Προσπαθούσαμε εδώ και κάποια χρόνια να κάνουμε άνοιγμα στη ρωσική αγορά, αλλά οι προσπάθειες για απευθείας πτήσεις τσάρτερ δεν ευοδώθηκαν, γιατί έχουν υψηλό κόστος και μεγάλο ρίσκο”, εξηγεί ο πρόεδρος των ξενοδόχων του Έβρου Κώστας Χατζηκωνσταντίνου. “Τώρα, λόγω του αγωγού ασκούνται πιέσεις στις εμπλεκόμενες εταιρείες, ώστε να παρακινούν τους υπαλλήλους τους να κάνουν τις διακοπές τους στην περιοχής μας. Αν υπάρχει 70% πληρότητα σε μια πτήση τσάρτερ από υπαλλήλους της Trans Neft, εύκολα καλύπτεται και το υπόλοιπο 30%”, επισημαίνει.

Ο ίδιος προβλέπει ότι το καλοκαίρι το 2010 “θα υπάρχει ένα σερί τέτοιων γκρουπ ρώσων τουριστών. Ένας Ρώσος ισοδυναμεί με τέσσερις Κεντροευρωπαίους όσον αφορά την κατανάλωση που κάνει, για αυτό είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε ανοιχτή την ‘πόρτα’ προς τη Ρωσία”, υπογραμμίζει, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Βόρεια Ελλάδα έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα λόγω των ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση που μιλούν ρωσικά. “Το ότι μπορούν να συνεννοηθούν στη γλώσσα τους αποτελεί για τους Ρώσους ένα ισχυρό κίνητρο για να κάνουν τις διακοπές τους εδώ”, λέει.

ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ικανοποιημένοι από την τουριστική κίνηση της φετινής θερινής περιόδου εμφανίζονται οι ξενοδόχοι του Έβρου, καθώς οι περισσότεροι βλέπουν τα καταλύματά τους γεμάτα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ιδιοκτητών ξενοδοχείων του νομού Κ. Χατζηκωνσταντίνου, τον Ιούλιο η πληρότητα άγγιξε το 80% και τον Αύγουστο αναμένεται να φτάσει το 90% - 95%. "Είμαστε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι ή και καλύτερα. Η κρίση δεν μας άγγιξε" καταλήγει.

ΠΗΓΗ

ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΡΟΙΟΝ.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΓΩΓΟ ΑΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΕΡΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ ΜΟΝΙΜΟ ΦΟΒΟ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΑΞΙΑ ΤΑ ΕΞΟΧΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ "ΠΝΙΓΟΥΝ" ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΑ ΨΑΡΙΑ.

Ο νέος «κουμπάρος» του Ερντογάν

http://images.tanea.gr/assetservice/Image.ashx?c=11949532&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=800&h=

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψαν συμφωνία
συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, που ενισχύει σημαντικά τη θέση των δύο χωρών στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη και τις κάνει, όπως δήλωσαν, «αναμφίβολα στρατηγικούς εταίρους».

Oι δύο ηγέτες συμφώνησαν χθες στην Άγκυρα να περνά μέρος του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου South Stream από τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε τη συμφωνία «ουσιώδη για την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια» και τόνισε ότι παρ΄ ότι ο ρώσικος αγωγός αποτελεί εναλλακτική πρόταση απέναντι στον αγωγό Νabucco που στηρίζουν η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ, δεν είναι «ανταγωνιστικός». Παρά τις δηλώσεις αυτές όμως, οι Ρώσοι επισπεύδουν τις εργασίες για την κατασκευή του, ενώ εξασφάλισαν και την άδεια των τουρκικών αρχών να πραγματοποιήσουν ερευνητικές εργασίες στις περιοχές απ΄ όπου θα περάσει.

Οι δύο πρωθυπουργοί υπέγραψαν και συμφωνία στον τομέα του πετρελαίου παρουσία του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς ο ιταλικός όμιλος Εni είναι βασικός εταίρος στον αγωγό South Stream, μαζί με τον ρωσικό Gazprom. Επίσης υπεγράφη συμφωνία για τη μελλοντική κατασκευή πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας από τους Ρώσους στην τουρκική περιοχή του Ακουγιού.

Από τις συμφωνίες βγήκαν ενισχυμένες και οι δύο χώρες. Οι Ρώσοι επειδή βιάζονται να ολοκληρώσουν τον αγωγό που θα μεταφέρει φυσικό αέριο στη Δυτική Ευρώπη, την οποία προμηθεύει με το 1/4 των αναγκών της, και παράλληλα απέφυγε να περάσει ο South Stream από τα χωρικά ύδατα της Ουκρανίας με την οποία βρίσκεται σε αντιπαράθεση. Η Τουρκία, η οποία πριν από έναν μήνα υπέγραψε τη συμμετοχή της και στον αγωγό Νabucco, επειδή έτσι ενισχύει σημαντικά τον ρόλο της στην περιοχή μέσα από τον ανταγωνισμό Ε.Ε. και Μόσχας, ενώ εξασφαλίζει ταυτόχρονα την κάλυψη των αναγκών της σε φυσικό αέριο μαζί με σημαντικά οικονομικά κέρδη.

Οι Ρώσοι έδειξαν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τη συμφωνία, γεγονός που φάνηκε και στις δηλώσεις του υποδιευθυντή του γραφείου του Ρώσου πρωθυπουργού, του Γιούρι Ουσακόφ ο οποίος επεσήμανε πως η Ρωσία είναι ο πρώτος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας, ενώ η Τουρκία ανήλθε στην πέμπτη θέση του ρωσικού εξαγωγικού εμπορίου. Ο όγκος των ανταλλαγών έφθασε τα 40 δισ. δολάρια και αναμένεται να διπλασιαστεί μέσα στα επόμενα 4 χρόνια.

Στις συναντήσεις πάντως συζητήθηκαν και μια σειρά άλλων θεμάτων, όπως η ανάπτυξη των μεταφορών, των οδικών, σιδηροδρομικών και ατμοπλοϊκών συγκοινωνιών και η ενίσχυση του τουρισμού, καθώς περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια Ρώσοι υπολογίζεται ότι επισκέφθηκαν πέρσι τα τουρκικά θέρετρα.

«Πιο κοντά» για τον πετρελαιαγωγό

ΕΝΑ ΑΛΛΟ μεγάλο σχέδιο που συζητήθηκε μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν είναι ο πετρελαιαγωγός Σαμψούντα- Τσεϊχάν, για τον οποίο συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί ομάδα εργασίας για τη μελέτη της σκοπιμότητας της ρωσικής συμμετοχής. Η Τουρκία έχει επανειλημμένως προσκαλέσει τη Μόσχα να συμμετάσχει στο σχέδιο αυτό που άρχισε το 2007 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2011, αλλά για πρώτη φορά τώρα «έγινε ένα βήμα προσέγγισης», όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ρωσικής εταιρείας Τρανσνέφτ Νικολάι Τόκαρεφ στην Άγκυρα όπου συνοδεύει τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο αγωγός θα ξεκινάει από το λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας Σαμσούντα, θα καταλήγει στο λιμάνι Τσεϊχάν στη Μεσόγειο και θα επιτρέπει τη μεταφορά πετρελαίου παρακάμπτοντας τα Στενά του Βοσπόρου και τα Δαρδανέλλια.

ΠΗΓΗ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΕΝΟΤΕΡΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ , ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΑΡΜΑ , Η ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ , Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΚΥΡΙΟ ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΟΜΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΕΛΙΓΜΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ "ΓΛΥΨΙΜΟ" ΜΕΡΙΚΩΝ ΚΟΚΚΑΛΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΤΑ Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ.

ΕΔΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΥΑ ΙΣΩΣ ΕΒΛΕΠΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤ. ΘΡΑΚΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ "ΧΕΙΡΙΣΜΟ" ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ "ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ" , ΟΠΩΣ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΤΟΤΕ , ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ , ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΤΗΣ ΥΔΑΤΑ ΣΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΙΜΝΗ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ "ΛΥΣΗ" ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΙΔΙΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΟΠΩΣ Η ΛΙΒΥΗ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ Η ΑΛΓΕΡΙΑ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΕΣΣΔ ΤΟ ΙΡΑΚ ΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΟΖ ΤΟΥΣ.

ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΑΥΤΩΝ ΑΣΧΕΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ Η ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ. Ο ΑΞΟΝΑΣ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΣΧΟΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ.

http://www.hnms.gr/hnms/contents/eastMediterraneanBulletin_460_jpg

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΗΜΕΝΣ - ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΖΗΤΑΝ "ΚΑΠΟΙΟΙ" ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

http://www.athina984.gr/files/imagecache/main/files/news-images/Siemens_RobotPlaysGuitar_3.jpg

Όπως ανάφερε σε άρθρο της η Αντωνία Ξυνου στην χθεσινή «Ε», ο 4ος ειδικός ανακριτής κ .Ν. Ζαγοριανός φαίνεται να αποζητεί τον ρόλο και άλλων προσώπων, τα οποία δεν έχουν κληθεί ούτε ως μάρτυρες στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens.
Αυτό διαφαίνεται και από τα ερωτήματα που τέθηκαν κατά την απολογία του Ηλ. Γεωργίου, πρώην διευθύνοντος συμβούλου της γερμανικής εταιρείας.

Και αυτό γιατί προχθές ο κατηγορούμενος για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος χρειάστηκε να απαντήσει για τις σχέσεις της Siemens με τον κ. Σωκρ. Κόκκαλη και την Ιντρακόμ, καθώς και τον κ.Πέτρο Λάμπρου, διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ πριν από την υπογραφή της συμφωνίας 8002/97 για την ψηφιακοποίηση του Οργανισμού.

Στην ερώτηση του ανακριτή αν γνωρίζει τον Πέτρο Λάμπρου, απαντά ότι «επί της εποχής του είχα κάνει διαβήματα για την αναβλητική του στάση στις προγραμματικές συμφωνίες.
Εξαιτίας της στάσης του αυτής κινδύνευσε να κλείσει το εργοστάσιο της Siemens στη Θεσσαλονίκη και δημιουργήθηκαν ....οι αυξημένες ανάγκες του ΟΤΕ, οι οποίες ....καλύφθηκαν με τη συμφωνία. Γι' αυτό ...έγιναν και μεγάλες συμβάσεις στη συνέχεια».

Υπενθυμίζω ότι ο κ. Λάμπρου, ιστορικό στέλεχος του ΠαΣοΚ, υπήρξε ...ταμίας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Αναφορά γίνεται και στον συγκατηγορούμενό του και πρώην γενικό διευθυντή του ΟΤΕ, κ.Ηλ. Σκαρπέλη , ο οποίος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι ο Ηλ. Γεωργίου ήταν ο χειριστής του λογαριασμού, με την κωδική ονομασία «Franz», από όπου διακινήθηκαν ύποπτα εμβάσματα περίπου 3,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ.Ηλ.Γεωργίου, που κάνει λόγο και για τις... υψηλόβαθμες γνωριμίες του Γ. Σκαρπέλη στη Siemens, αναφέρει ότι τον επίμαχο λογαριασμό διαχειριζόταν το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ και πως «προκύπτει ότι ένα μέρος χρημάτων από τον λογαριασμό του Σκαρπέλη πήγαινε σε εταιρείες που μου υποδείκνυε εκείνος και πιθανολογώ ότι ήταν συμφερόντων του».

Ο κ. Σκαρπέλης ως γνωστόν συνυπήρξε ΣΤΟ ΙΔΙΟ (λαδωμένο κατά τον κ. Μαυρίκη) Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ με τον Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και εκπρόσωπο τύπου κ. Παπακωνσταντίνου! Για την συγκεκριμένη συνύπαρξη, επικρατεί ..σιγή ασυρμάτου!

ΠΗΓΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ANTINEWS

ΕΠΙΣΗΣ

Ελεύθερος με όρους ο άλλοτε γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ

papakonsioannis

Ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης 20 χιλιάδων ευρώ αφέθηκε ο τέως γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ι. Παπακωνσταντίνου, μετά την απολογία του για το σκέλος της υπόθεσης των ομολόγων που αφορά στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας την περίοδο 2003-04.

Στην απολογία του ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή ο κ. Παπακωνσταντίνου κατέθεσε στοιχεία και έγγραφα για την επίμαχη περίοδο, που -σύμφωνα με τον δικηγόρο του- «αποδεικνύουν ότι οι κατηγορίες στερούνται βασιμότητας».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να ζημίωσε το ασφαλιστικό Ταμείο με 1,4 εκατ. ευρώ με την αγορά ομολόγου.

Είναι το τρίτο πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που περνάει την πόρτα της Ευελπίδων μετά τον Θ. Τσουκάτο και τον πρώην διευθυντή του ΟΤΕ Γ. Σκαρπέλη και την καταβολή χρηματικής εγγύησης από τον Τσουκάτο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν από χρόνια κοντά στον κ. Γ. Παπανδρέου και είχε πρωταγωνιστήσει στο σκάνδαλο Κοσκωτά: Πρωταγωνιστής και στο «σκάνδαλο Κοσκωτά», ο ΓΔ του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου.

ΠΗΓΗ

ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΞΑΝΑΔΗΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ , ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΖΗΤΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ "ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ" ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΤΑ ΑΠΟΝΕΡΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΘΑ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ.

ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ "ΘΑΨΙΜΟ" ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΜΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ , ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ? ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ Ή ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΔΙΑΡΡΟΕΣ" ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ? ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ....