23 Μαΐ 2009

ΟΙ ΑΣΕΒΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ

http://curiousexpeditions.org/wp-content/uploads/2008/02/ottoman_empire.jpg

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΑΝΑΤΡΕΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.


ΠΡΩΤΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΑΝΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΣΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ . ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΑΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ . ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ 7ο ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ , ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΘΑ ΠΕΙΤΕ. ΤΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ?

ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ : "Αυτή τη στιγμή στις γύρω περιοχές δεν σημειώνεται καμία εξέλιξη χωρίς τη βούληση της Τουρκίας, χωρίς να το έχει υπόψη της η Τουρκία και χωρίς να το εγκρίνει η Τουρκία"

ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ? ΕΔΩ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ .... ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΕΣ. ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΤΟΥΡΚΙΚΗ" ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ Ή ΝΟΜΙΜΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑΥΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ. ΕΞΑΛΛΟΥ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ (ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΡΚΩΝ).

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijEty0lhbwSIR4gL6cTigyE9a4lhmPW9S2v-XVn9e7R4_bc32ZFRo6G0wqhWImxIBilkOLrroBuTG3JLeyXJ7RWVqqEyTfJRmraMVi1iM8Hy3C-esDzIyKw014EKIiNvvt2OJK_AvNRIdT/s400/_7319_turkish-army-8-10-2003.jpg

ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ : "Ο αγώνας τώρα, δεν είναι πόλεμος για ανεξαρτησία. Είναι ένας αγώνας να μετατρέψουμε την Τουρκία σε μίαν από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου"

ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ "ΠΟΥΛΑΣ" ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΕ "ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ" ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ.

ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΖΟΦΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ , ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΘΕΝ "ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ" ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΠΡΟΣΕΛΚΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΑΖΕΣ ΑΥΤΕΣ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΔΙΑΙΩΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ. ΑΠΛΩΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ "ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ" ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ..... ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ.

ΤΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΤΕΡΟΥΓΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ

http://media.npr.org/news/specials/mideast/the_west/ottoman-17century.jpg

ΗΔΗ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΟΠΩΣ :

ΑΣΕΒΕΙΣ !!!!!

[ΙHA.jpg]

ΟΧΙ !!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ ΕΙΝΑΙ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

http://exeisminima.gr/wp-content/uploads/2009/05/poreia3.jpg

300 περίπου αλλοδαποί οικονομικοί μετανάστες, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Θήβα και αυτή την ώρα 10:00 πμ πραγματοποιούν πορεία απο το κέντρο τη πόλης προς την Αστυνομική Διεύθυνση Θήβας, για να διαμαρτυρηθούν για προσβολή του κορανίου και της θρησκείας τους από αστυνομικό πριν 2 ημέρες στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διενέργεια ελέγχου.

Ακολούθησαν τα πρωτοφανή για μετανάστες επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και σήμερα έχουμε τη συγκέντρωση και στη Θήβα που πρώτη φορά βιώνει κάτι τέτοιο και οι κατοικοι παρακολουθούν με εκδηλη αμηχανία.

ΠΗΓΗ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Ο ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ ? ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ , ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ? ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΥΤΕ ΑΓΓΛΙΚΑ. ΚΑΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕ ΔΥΟ ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ , ΔΕΝ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ? ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΛΩΣ ΡΩΤΑΜΕ , ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ?

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ?

Ή ΑΥΤΟ ?

http://www.sunna.info/souwar/data/media/19/quran.jpg

Τζαβέλα: "Τιμή μου που δούλεψα για τον Κόκκαλη"

Την δήλωση της ότι θα παραιτηθεί από την θέση που έχει στον Μ.Κυριακού έκανε η Νίκη Τζαβέλα στο τέλος του μήνα για να προχωρήσει για τις ευρωεκλογές. Μάλιστα σε συνέντευξη που έδωσε στον ΑRRENA 89,2 απάντησε για πρώτη φορά σε ερώτηση για τις ιδιωτικές της δραστηριότητες με Κόκκαλη, Λάτση, Κυριακού, Μυτηλινιναίο και είπε:

"Η Ν.Δ προφανώς και δεν με ήθελε επειδή είχα σχέσεις με τον ιδιωτικό τομέα αλλά εδώ και 15 χρόνια δεν με αναζήτησε κανείς. Δούλεψα για τον Κόκκαλη και τον Λάτση όπως και άλλους και είναι τιμή μου" είπε η Τζαβέλα και συνέχισε: "Κάναμε όμως πατριωτική δουλειά με αυτά τα ιδρύματα" (?????)

ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ

ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΤΙΣ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ? ΤΟ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ Η ΝΔ ΔΕΝ ΣΕ ΗΘΕΛΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΙΜΗ ΣΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΤΣΗ ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΟΥΜΕ .... ΚΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΛΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ .... ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ , ΠΑΝΤΩΣ ΠΛΑΚΑ ΕΙΧΕ

ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΝΑ ΞΕΣΠΑΘΩΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΜΠΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΝΑ ΔΙΟΡΗΣΕΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΝΑ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΓΚΙΡΛ

ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ , ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ :

"Το πρώτο άνοιγμα στην Ντόρα μετά από αρκετό καιρό κάνει σήμερα μέσα από συνέντευξη που έχει παραχωρήσει στην εφημερίδα «Αξία» ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης. Όπως, λέει δεν έχει κανένα προσωπικό θέμα με την υπουργό Εξωτερικό. Απλά, διαφωνεί με την διπλωματική πολιτική. Αν μάλιστα ήταν στο υπουργείο Υγείας ή στο Γεωργίας η Μπακογιάννη, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. «Δεν έχω τίποτα μαζί της. Και έχω πει ότι αν ο Μητσοτάκης χρειαζόταν αίμα, θα είμαι ο πρώτος που θα σπεύσω». Ο Καρατζαφέρης πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα το άνοιγα του. «Μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής. Μου αρέσει το πνεύμα της, το χαμόγελο της, το χρώμα τον μαλλιών της». Όσο πέφτουν τα ποσοστά του ΛΑ.Ο.Σ., τόσο περισσότερο θα αυξάνεται ο θαυμασμός του Καρατζαφέρη για την Ντόρα."

ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ" . ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΙΣΩΣ Η ΝΤΟΡΑ ΕΝΟΙΩΣΕ "ΚΑΤΙ" ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ. ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΟΤΙ Η "ΚΟΝΤΡΑ" ΝΤΟΡΑΣ-ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΗΤΑΝ ΣΙΚΕ , ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ "ΣΤΗΣΙΜΟ" ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΤΟ ΛΑΟΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ?

http://www.parapolitika.gr/files/images/MHTSOTAKHS_KARATZAFERHS.jpg

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ?

http://gnomeskepistimi.files.wordpress.com/2008/12/tsipras.jpg

-Και για διδασκαλία μόνο της τουρκικής γλώσσας στα μειονοτικά σχολεία μας ανακοίνωσε με περίσσεια σπουδή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ενώπιον ελαχίστων οπαδών στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.
-Αν συνεχίσει φυσικά να λέει και άλλα τέτοια, μάλλον θα συρρικνώνεται περισσότερο το ποσοστό του κόμματος.
-Δηλαδή οι Πομάκοι και οι Τσιγγάνοι κύριε Τσίπρα για ποιο λόγο πρέπει να διδάσκονται την τουρκική γλώσσα, επειδή έτσι σας βολεύει ψηφοθηρικά;
-Εκτός και αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταργεί διεθνείς συνθήκες και αγνοεί τα περί «μουσουλμανικής μειονότητας» της συνθήκης της Λωζάνης, αποδεχόμενοι τις θέσεις κάποιων σκληροπυρηνικών ηγετών της μειονότητας.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIbFtW5iR1laJa8XIzsGWPxTRGShcErAsxelOcMncACBoZ9OEltVRGS89Xt9yxLb8ENNNXGH4cKlvzirCEvpVT1yl10KD3ge3CvWGCWwMRbH9oJYIATX9XCvubTTnJfjk8_J9gEVA_Zuuv/s400/tourkiaislamouganta.jpg

Το τι ακούστηκε στο 7ο ισλαμικό συμβούλιο εργασίας που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη παρόντος του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγήπ Ερντογάν από τους δύο ψευτομουφτήδες Αχμέτ Μετέ και Ιμπράμ Σερήφ, δεν περιγράφεται.
-Τα σκήπτρα φυσικά του φανατισμού κρατά σταθερά ο ψευτομουφτής Ξάνθης, αλλά και της Ροδόπης πιστά κατά πόδας.

-Ο Μετέ όπως αναφέρει ο Κώστας Βοσπορίτης στην εφημερίδα «Παρόν» κατηγόρησε την Ελλάδα ότι διορίζει μουφτήδες της αρεσκείας του και αγνοεί αυτούς που εκλέγει η μουσουλμανική μειονότητα, αγνοώντας βέβαια σκόπιμα ότι κανένα μουσουλμανικό κράτος στον κόσμο δεν εκλέγει τους μουφτήδες του.
-Όσο για την πρόσληψη μουφτήδων και ιμάμηδων στο ελληνικό δημόσιο, κινδυνολόγησε σε τέτοιο επίπεδο ότι στο μέλλον θα έχουμε θρησκευτικούς λειτουργούς που δεν θα ξέρουν να διαβάζουν το κοράνι και θα είναι «παπάδες που δεν θα έχουν κάνει περιτομή».
-Και βέβαια η κριτική του και το μένος του εναντίον της χώρας μας που μάλλον ο κ. Μετέ δεν την θεωρεί χώρα του, δεν περιορίστηκε στα θρησκευτικά θέματα, αλλά και σε εκπαιδευτικά, αφού με περίσσιο θάρρος αναφέρθηκε στα παιδιά της μειονότητας που καταφεύγουν στα ναρκωτικά και το πιοτό επειδή δε μπορούν να εισαχθούν στις σχολές ιεροκηρύκων της Τουρκίας και επιλέγουν τα ελληνικά πανεπιστήμια με αποτέλεσμα να… εκφυλίζονται.
-Με τέτοιους φυσικά «θρησκευτικούς ηγέτες» που θεωρούν εκφυλισμό την εισαγωγή σε ελληνικά πανεπιστήμια, μάλλον στο… πιοτό θα το ρίξουμε όλοι.

-Και στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο δικός μας Ιμπράμ Σερήφ για να ξεπεράσει σε ενδοτικότητα τον κ. Μετέ, τονίζοντας επιπλέον ότι «η μουσουλμανική τουρκική μειονότητα είναι από άποψη θρησκείας και πολιτισμού αναπόσπαστο κομμάτι της μητέρας πατρίδας Τουρκίας».

-Ειλικρινά με τέτοιους «θρησκευτικούς ηγέτες» που ξεκάθαρα παίζουν το παιχνίδι της Άγκυρας και δεν κρύβουν την αγάπη τους για την μητέρα πατρίδα, δυσφημώντας παντού τον τόπο που ζούνε και ανέχεται τα τερτίπια τους ακόμα και το ψεύτικο ρόλο που υποδύονται, δεν βλέπουμε τον λόγο που βρίσκονται ακόμα εδώ. Εκτός αν είναι όπως φαίνεται …διατεταγμένη υπηρεσία.

ΠΗΓΗ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΗ «ΓΚΙΟΥΝΤΕΜ»: Οι θέσεις του Συνασπισμού συμπίπτουν με τα αιτήματα της μειονότητας



Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε την κοινωνιολόγο Ντιλέκ Χαμπίμπ ως υποψήφια για τις εκλογές του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Η Ντιλέκ Χαμπίμπ στην λίστα των 22 υποψηφίων έχει την 8η θέση. Η υποψηφιότητα της Χαμπίμπ ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα στις 11-5.

Γκιουντέμ: Ποιά κατά την γνώμη σας, η σημασία της υποψηφιότητας σας για την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης.
Ντιλέκ Χαμπίμπ: Για πρώτη φορά οι προσωπικές μου απόψεις, συμπίπτουν με τις απόψεις του κόμματος. Χρειάζεται να πω αυτό. Την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα σας. Υπάρχει μια λεπτομερής αναφορά του Συνασπισμού σε σχέση με τα μειονοτικά δικαιώματα. Στηρίζει το δικαίωμα μας στον συλλογικό αυτοπροσδιορισμό. Στηρίζει την ταυτότητα μας. Δίνει σημασία στον πολυπολιτισμό και στην πολυφωνία. Ο δε αγώνας μας φαίνεται πως θα συνεχιστεί και στην Ε.Ε. Είναι κρίμα αλλά ακόμα έχουμε σοβαρά προβλήματα. Τον αγώνα γι΄αυτά θα τον δώσουμε στην Ε.Ε. Περιμένουν λύση το εκπαιδευτικό θέμα, το θέμα των μουφτήδων, η έλλειψη τίτλων για τα χώματα των ανθρώπων μας στα ορεινά, ο απαιτούμενος σεβασμός απέναντι στην ταυτότητα μας και άλλα βάσανα. Όλα αυτά θα είναι θέματα που θα είναι στην επικαιρότητα μας.

Γκιουντέμ: Αναφερθήκατε σε δικαιώματα και ελευθερίες. Σε αυτό το πλαίσιο, σαν μια υποψήφια για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο πώς κρίνετε την απόφαση του δικαστηρίου να αρνηθεί το αίτημα ίδρυσης του πολιτιστικού και εκπαιδευτικού συλλόγου μειονότητας Δ. Θράκης Νοτίου Έβρου;
Ντιλέκ Χαμπίμπ: Ο Συνασπισμός είναι ένα κόμμα που έχει ξεπεράσει αυτό το θέμα. Είναι ένα κόμμα που σέβεται και στηρίζει αυτήν την ελευθερία. Είναι ανάγκη πλέον και η Ελλάδα να δείξει πως σέβεται αυτά τα θέματα. Δε θέλουμε πλέον η πολιτική μας να συνεχίσει έτσι. Αυτά τα οποία πρέπει πλέον να συζητούνται σοβαρά για εμάς είναι αυτά που θα γίνουν από τώρα και μετά. Χάσαμε πολύ χρόνο. Φυσικά και θα προσπαθήσουμε να ακουστεί η φωνή μας σε αυτά τα θέματα.

Γκιουντέμ: Κατά την γνώμη σας για ποιο λόγο οι άνθρωποι που θα ψηφίσουν στις εκλογές του Ιουνίου για το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, πρέπει να ψηφίσουν εσάς και το κόμμα σας ;
Ντιλέκ Χαμπίμπ: Οι θέσεις της μειονότητας συμπίπτουν με αυτές του Συνασπισμού. Βγαίνουμε στην πολιτική με τις ίδιες απόψεις. Πρέπει να στηριχτεί για μια πιο σύγχρονη Θράκη, για πιο φωτεινές μέρες. Και εγώ πιστεύω πως σαν υποψήφια θα μπορέσω να μεταφέρω τα αιτήματα της μειονότητας στα απαραίτητα επίπεδα.

εβδομαδιαία εφημερίδα Γκιουντέμ (15-5-2009)

ΠΗΓΗ

"ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ" Ή "ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ" ΚΑΡΚΙΝΟΣ

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ :



Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΝ ΠΩΣ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΝΑ "ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ" ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ ΟΤΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΣΥΡΟΣ ΕΙΠΕ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ.

ΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ" ΠΡΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ :

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΛΕΝΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ

ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΛΕΝΕ ΠΑΝΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΔΙΚΟ

ΟΣΟΙ ΛΕΝΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΖΑΜΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ?

ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΩΤΑΜΕ :
-ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ "ΣΤΕΚΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ" ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ 'ΣΩΜΑΤΕΙΑ" ΤΟΥΣ ?

-ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ?
-ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΕ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΞΕΠΛΗΜΑΤΟΣ "ΜΑΥΡΟΥ" ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ?
-ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΜΕ "ΣΩΜΑΤΕΙΑ" ?
-ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ?
-ΠΟΙΟΙ "ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ' ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ?
-ΠΟΙΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ?
-ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ?
-ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ "ΤΖΑΜΙΑ" ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ?
-ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ?
-ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΑ "ΜΑΝΤΡΑΣΑΣ" ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ή ΑΛΛΟΥ ?
-ΑΝ ΝΑΙ , ΠΟΙΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ?
ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ....

http://www.hyscience.com/Islam%20dominate.jpg

ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ? ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ?

ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ , ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ , ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΦΥΛΗ Ή ΕΘΝΟΤΗΤΑ , ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΚΕΤΟ ΟΠΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΟΥΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ , ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΕΝΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΠΟΤΕ ΠΡΙΝ ΤΕΤΟΙΟ , ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ , ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ Η ΜΟΝΗ ΕΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ "ΙΣΟΤΙΜΑ" ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΛΥΣΑΜΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΛΟΙ ΣΙΩΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΟΥΝ ΩΣ ΑΚΡΑΙΟΙ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟΣΤΗΜΑ , ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ , ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ. ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΙΑΣΙΜΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΓΟΡΓΑ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΥ , ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.

http://mideastconflict.org/discussion/dominance/islam_dominate_world_jihad.jpg

ΗΠΑ: Βουλευτές καταγγέλλουν ότι τα Σκόπια υπονομεύουν την καλή γειτονία

19 Αμερικανοί βουλευτές επικρίνουν την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ότι δημιουργεί στους πολίτες της εχθρικά αισθήματα εναντίον της Ελλάδας, γεγονός για το οποίο κατέθεσαν σχετική απόφαση-σύσταση.

Απόφαση για το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ, όπου επικρίνεται η κυβέρνηση των Σκοπίων ότι με την ανθελληνική της ρητορική δημιουργεί στους πολίτες της εχθρικά αισθήματα εναντίον της Ελλάδας και με τον τρόπο αυτό υπονομεύει την αρχή της καλής γειτονίας (σ.σ. όρος για ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ), κατέθεσαν 19 Αμερικανοί βουλευτές, λίγες ημέρες μετά τις συναντήσεις που είχε στα Σκόπια ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζέιμς Στάινμπεργκ. Η απόφαση 486 ακολουθεί το προηγούμενο των αποφάσεων 356 της Βουλής και 300 της Γερουσίας που είχαν κατατεθεί στη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του Κογκρέσου και είχαν συγκεντρώσει την υποστήριξη 130 νομοθετών, μεταξύ των οποίων και του νυν προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Η απόφαση χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως στρατηγικό εταίρο των ΗΠΑ στα Βαλκάνια στο πλαίσιο της προσπάθειας να εμπεδωθεί η σταθερότητα και η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο ύψος των ελληνικών επενδύσεων στην ΠΓΔΜ και συνολικά στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ επισημαίνεται η εχθρική δραστηριότητα και προπαγάνδα της κυβέρνησης Γκρούεφσκι εναντίον της Ελλάδας, και υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές των Σκοπίων ενθάρρυναν τους πολίτες τους να μποϋκοτάρουν τις ελληνικές επιχειρήσεις και να μην ταξιδεύουν στην Ελλάδα. Γίνεται, δε, μνεία στο Κοινό Ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, καθώς και της αντίστοιχης απόφασης των ηγετών της Συμμαχίας στο Στρασβούργο σύμφωνα με τις οποίες η ΠΓΔΜ θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ αφού πρώτα λυθεί το θέμα του ονόματος.

Η απόφαση προτρέπει την πΓΔΜ να συνεργασθεί με την Ελλάδα προκειμένου να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων. Την καλεί επίσης να απέχει από κάθε εχθρική δραστηριότητα εναντίον της Ελλάδας και να σταματήσει να παραβιάζει την Ενδιάμεση Συμφωνία ασκώντας προπαγάνδα.

Η απόφαση υπογράφεται αρχικά από 19 Βουλευτές, 14 του Δημοκρατικού κόμματος και 5 του Ρεπουμπλικανικού. Η πρωτοβουλία αυτή της ηγεσίας της ομάδας στήριξης των ελληνικών θέσεων στο Κογκρέσο στηρίζεται, μεταξύ άλλων, από 6 μέλη της αρμόδιας υποεπιτροπής Ευρώπης της Βουλής. Αποτελεί την πρώτη κίνηση της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στο Κογκρέσο μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον κ. Ομπάμα και συνέπεσε με τη διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου της «Κυπριακής και Ελληνικής ηγεσίας» στην Ουάσιγκτον.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Θέμα «τουρκικής μειονότητας» σε Ρόδο και Κω θέτει η Αγκυρα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifazDlOtbTq6ywhVxeZdNWvVjyqB5RGXUwCLZcS43vNN9EJNebeuADpc0D0s4e5yM54J4d8Fb28j0s4-x42e4XFqzuVgbX2zPfcCNB7mcYEcxRvE7u_OmeI-Fm-lmE9x7uqzUIqcNe75s/s400/PA191392.JPG

Ως άλλη μία ένδειξη ότι η Αγκυρα αξιοποιεί τη σύγχρονη φιλολογία περί προστασίας των μειονοτήτων ως όπλο της εξωτερικής πολιτικής της έναντι της Ελλάδος, χαρακτηρίζεται από διπλωματικές πηγές η πληροφορία ότι ο ελβετός βουλευτής Αντρέας Γκρος, μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κατέθεσε εντός του Μαρτίου πρόταση ψηφίσματος με τίτλο «Η κατάσταση της τουρκικής μειονότητας στη Ρόδο και στην Κω».

Ωστόσο, έμπειροι χειριστές των μειονοτικών θεμάτων σημειώνουν ότι η Αγκυρα εκμεταλλεύεται εις το έπακρον κρίσιμα λάθη της ελληνικής πλευράς για να προωθεί τις θέσεις της.

Η κίνηση για το ψήφισμα περί «τουρκικής μειονότητας» στη Ρόδο και στην Κω «γεννήθηκε» μέσα από μια έκθεση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο «Θρησκευτική ελευθερία και άλλα ανθρώπινα δικαιώματα των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων στην Τουρκία και της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη» με εισηγητή τον γάλλο βουλευτή Μισέλ Ινό. Το αρχικό κείμενο ήταν θετικό για την Αθήνα. Μεταξύ άλλων έκανε σαφή διάκριση ανάμεσα στις τρεις εθνογλωσσικές ομάδες της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη: τουρκόφωνους, Πομάκους και Ρομά. Παράλληλα, απέρριπτε την προσπάθεια της Αγκυρας να στηριχθεί στη ρήτρα της αμοιβαιότητας που αναφέρεται στη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923, που απειλεί την «εθνική συνοχή» των δύο χωρών.

Οι Τούρκοι αντέδρασαν, καταθέτοντας σειρά τροποποιήσεων στον κ. Ινό, αντί για την αρμόδια Επιτροπή. Σε μία εξ αυτών, που πέρασε ως υποσημείωση στο τελικό κείμενο, επισημαίνεται ότι καθώς στη Συνθήκη της Λωζάννης δεν υπάρχει συγκεκριμένος γεωγραφικός προσδιορισμός παρουσίας της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα, ακόμη και οι έλληνες μουσουλμάνοιπου κατοικούν σε Ρόδο και Κω θα πρέπει να μπορούν να απολαμβάνουν τα δικαιώματα της Συνθήκης.

Οι έλληνες βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης δέχτηκαν τις τουρκικές παρατηρήσεις, αντί να ζητήσουν- όπως θα έπρεπε- να καταθέσει κάθε πλευρά χωριστά τις δικές της. Αναγκαστικά, η ελληνική πλευρά έπρεπε να απαντήσει. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο εισηγητής συνήθως μοιράζει «το καρπούζι στη μέση», όπως και έγινε. Και το έδαφος για το επόμενο βήμα, την πρόταση ψηφίσματος του κ. Γκρος, είχε ήδη γίνει.

ΠΗΓΗ

Αλεξανδρούπολη: Καλοκαίρι τα εγκαίνια τους διεθνούς αεροδρομίου

Εντός του καλοκαιριού θα εγκαινιαστεί το νέο διεθνές αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης, ενώ άμεσα θα λειτουργήσει και ο προαστιακός σιδηρόδρομος της Θράκης, που σταδιακά θα συνδέσει όλη την περιφέρεια.

Αυτά προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδης Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων της 18ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης “Θράκη”. Ο κ. Στυλιανίδης, αναφερόμενος στα αναπτυξιακά έργα που υλοποιούνται στη Θράκη, τόνισε πως ο κάθετος άξονας της Εγνατίας οδού, που θα συνδέει την Κομοτηνή με τη Βουλγαρία, θα παραδοθεί σε ενάμιση χρόνο, ενώ στο επόμενο χρονικό διάστημα η ΒΙΠΕ Κομοτηνής θα συνδεθεί με το σιδηροδρομικό δίκτυο και την Εγνατία οδό.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΔΟΡΥ Η “ΘΡΑΚΗ”
Αναπτυξιακό δόρυ για την περιοχή μπορεί να καταστεί η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση “Θράκη”, υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης. “Η ‘Θράκη’ ενσωματώνει έννοιες όπως η συνέργια, η εξωστρέφεια και η περιφερειακή ανάπτυξη”, τόνισε, ενώ σημείωσε πως η απάντηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης στη δύσκολη οικονομική συγκυρία είναι η δράση. “Δεν θα επιτρέψουμε στις δυσκολίες του παρόντος να μας γυρίσουν στο παρελθόν και να μας στερήσουν το μέλλον”, επισήμανε, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για την απορρόφηση των κραδασμών της οικονομικής κρίσης.

Η ΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
“Η οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη. Όμως η ‘Θράκη 2009’ έρχεται να αποδείξει πως εν μέσω κρίσης οι επιχειρήσεις της περιφέρειας επιλέγουν να βρίσκονται στο προσκήνιο, πρωταγωνίστριες και όχι να αποσυρθούν στα παρασκήνια”, σημείωσε ο πρόεδρος της διοργανώτριας ΔΕΘ Α.Ε. Δημήτρης Μπακατσέλος κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, τονίζοντας ότι το μήνυμα της φετινής διοργάνωσης είναι πως με αισιοδοξία, συστηματική προσπάθεια και τη συνεργασία όλων η κρίση μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία.

95 ΕΚΘΕΤΕΣ
Πρέπει να σημειωθεί ότι η “Θράκη 2009”, που κλείνει την αυλαία της αύριο, υπερκάλυψε το στεγασμένο χώρο των 4.000 τ.μ. του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΔΕΚΑΜΑΘ), προσελκύοντας 95 εκθέτες από όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων οι 89 άμεσοι και οι 6 έμμεσοι.

ΠΗΓΗ