22 Αυγ 2009

Τριπλή αγωγή της Εκκλησίας στο ΕΔΑΔ, εναντίον της Τουρκίας

http://www.geocities.com/b_liopetriou/liopetri/images/mosaic.jpg

Αρχιεπίσκοπος:
Οι έποικοι δεν έχουν θέση μέσα στην Κύπρο, είναι παρείσακτοι
Τον ερχόμενο μήνα η Εκκλησία της Κύπρου θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μια τριπλή αγωγή εναντίον της Τουρκίας.

Λευκωσία: Οι έποικοι δεν έχουν καμία θέση στην Κύπρο, είναι παρείσακτοι και ο μόνος λόγος που η Τουρκία τους έφερε στα κατεχόμενα είναι για να ανατρέψει τη δημογραφική σύνθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε την Παρασκευή ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, προσθέτοντας ότι οι έποικοι αυτοί πρέπει να πάνε πίσω στην δική τους πατρίδα και στα δικά τους σπίτια.

Ο Μακαριότατος είπε επίσης ότι τον ερχόμενο μήνα η Εκκλησία της Κύπρου θα καταθέσει τριπλή αγωγή εναντίον της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αγωγή που αφορά την άρνηση της Τουρκίας να αφήνει τον κλήρο και το λαό να πηγαίνει στους χώρους λατρείας του που βρίσκονται στα κατεχόμενα, δεν επιτρέπει τη συντήρηση των ιερών ναών και δεν επιτρέπει την καλλιέργεια της περιουσίας της Εκκλησίας.

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας επιστρέφοντας από την Πολωνία όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη, ο Μακαριότατος κλήθηκε να σχολιάσει την πρόθεση του κατοχικού καθεστώτος να παραχωρήσει τη λεγόμενη ιθαγένεια σε 15 χιλιάδες έποικους.

«Η θέση της Εκκλησίας στο θέμα αυτό είναι γνωστότατη. Οι έποικοι δεν έχουν θέση μέσα στην Κύπρο, πρέπει να φύγουν να πάνε στη δική τους τη πατρίδα, στα δικά τους τα σπίτια» είπε και πρόσθεσε πως «εδώ οι έποικοι είναι παρείσακτοι. Τους έφερε η Άγκυρα για να ανατρέψει την δημογραφική σύνθεση του νησιού μας» σημείωσε.

Ο Κύπρου Χρυσόστομος ανέφερε ακόμα ότι «η Εκκλησία περίμενε 35 ολόκληρα χρόνια και νομίζω είναι πολλά. Τον ερχόμενο μήνα θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μια τριπλή αγωγή» εναντίον της Τουρκίας, είπε.

Εξήγησε ότι «πρώτα διότι δεν μας αφήνουν να πάμε στους χώρους λατρείας μας να προσευχηθούμε, να τελούμε τις ακολουθίες της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, δεν μας αφήνουν να συντηρήσουμε τους ναούς μας και δεν μας αφήνουν να αξιοποιήσουμε την περιουσία μας, να την καλλιεργούμε και να ενδιαφερόμεθα γι’ αυτήν. Είναι μια τριπλή αγωγή και ήδη οι νομικοί μας σύμβουλοι είναι πανέτοιμοι και νομίζω με τη βοήθεια του Θεού τον άλλο μήνα θα καταθέσουμε την αγωγή» σημείωσε.

ΚΥΠΕ

Συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων στην κατάσβεση των πυρκαγιών

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg099xW3E0vTiMPXJBShkDBVKQgw56DDh3PW8ox3C62UIxhROmIipAQ9EVZlLDqUFseGe_TIp3xXJX5eaFfu8qNvFtuFDJiLagH-fQ6J8-SGXz1Lqj5CqJ0LYMsf3I2_lePV1nwI3P0Zgs/s400/view_2009-06-15t161120z_01_yio02_rtrmdnp_3_greece.jpg

Επίγειες δυνάμεις, εναέρια μέσα και υλικά διατέθηκαν σήμερα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας από τις ένοπλες δυνάμεις για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Νομό Αττικής.

Ειδικότερα, διατέθηκαν:

Προσωπικό

* 70 Πεζοναύτες στο Βαρνάβα

* 250 άτομα του ΠΝ στην περιοχή Κοτρωνίου

* 1 Τμήμα της ΠΑ (20 άτομα) στο Ζούμπερι

Μέσα

* 12 Πυροσβεστικά Αεροσκάφη Canadair (CL-415 & CL-215) (Σημειώνεται ότι από τη δύναμη των 21 πυροσβεστικών Αεροσκαφών της ΠΑ σήμερα, καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας επιχειρούν τα 20 από αυτά.)

* 26 Πυροσβεστικά Οχήματα (17 ΣΞ & 6 ΠΑ & 3 ΠΝ)

* 14 Υδροφόρα Οχήματα (7 ΣΞ & 4 ΠΑ & 3 ΠΝ)

* 7 Ασθενοφόρα (5 ΣΞ & 2 ΠΑ) με Ιατρούς και ανάλογο Νοσηλευτικό Προσωπικό ανεπτυγμένα σε Βαρνάβα, Μαραθώνα, Γραμματικό

* 5 Οχήματα Χωματουργικών Εργασιών (3 Προωθητές Γαιών (ΣΞ) & 2 Φορτωτές)

Ειδικότερα τα 12 πυροσβεστικά αεροσκάφη CL - 215 και CL - 415, πραγματοποίησαν στο Νομό Αττικής έως τις 22 Αυγ 17:00, 27 εξόδους με 82 ώρες πτήσης, κατά την διάρκεια των οποίων εκτελέστηκαν 540 ρίψεις νερού, που αντιστοιχούν σε άφεση 3.200 τόνων νερού περίπου.

Ταυτόχρονα οι ΕΔ βρίσκονται σε ετοιμότητα εφαρμογής του «Σχεδίου Ξενοκράτης» ενώ, σε επιφυλακή βρίσκεται το 50% του προσωπικού του συνόλου των Μονάδων των ΕΔ του Νομού Αττικής.

Σε ετοιμότητα 100% έχουν τεθεί:

* Τα τρία (3) Νοσοκομεία των ΕΔ στην Αθήνα

* η 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης της ΠΑ

* η Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΚΟΜΑΚ) της ΠΑ

* 1 C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας,

* 2 Ελικόπτερα Super Puma της ΠΑ (για επιχειρήσεις εκκένωσης)

* 2 Ελικόπτερα Β 212 της ΠΑ (για επιχειρήσεις εκκένωσης)

* 2 Ελικόπτερα AB 205 της ΠΑ (για επιχειρήσεις εκκένωσης)

* το 575 Τάγμα Πεζοναυτών

* η 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών

Ειδικότερα στο Νομό Αττικής, για την εκπλήρωση του ρόλου συνδρομής των ΕΔ στην κατάσβεση των πυρκαγιών, οι ΕΔ ανταποκρίθηκαν στο 100% των υποβληθέντων αιτημάτων από τους αρμοδίους φορείς.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν σε ετοιμότητα επιπλέον δυνάμεις και μέσα, για να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, όπως τους ζητηθεί.

ΠΗΓΗ

«Όχι» στα τουρκικά από τους Βούλγαρους.

Περισσότερες από 12 χιλιάδες υπογραφές συγκέντρωσε μέσα σε τρεις μόλις ημέρες η πρωτοβουλία του λεγόμενου «Κόμματος των Βούλγαρων Ανδρών» που ζητά την απαγόρευση της προβολής δελτίου ειδήσεων στην τουρκική γλώσσα από την κρατική τηλεόραση.

Ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας, Ρόσεν Μάρκοφ, θα παραδώσει εντός των επομένων ημερών τις... υπογραφές στην διευθύντρια της κρατικής τηλεόρασης της Βουλγαρίας. Σε περίπτωση που δεν ανασταλεί η προβολή του δελτίου ειδήσεων στην τουρκική γλώσσα μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, ο ίδιος απειλεί με κινητοποιήσεις έξω από τα κεντρικά γραφεία της κρατικής τηλεόρασης στη Σόφια.

Το βασικό επιχείρημα των εθνικιστικών κύκλων που ξεκίνησαν την σχετική πρωτοβουλία στηρίζεται στη νομοθεσία για τη λειτουργία των ΜΜΕ. Βάσει αυτής όλα τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα πρέπει να προβάλλονται στην επίσημη γλώσσα του κράτους, δηλαδή στη βουλγαρική. Το δελτίο ειδήσεων στην τουρκική μεταδίδεται από την κρατική τηλεόραση εδώ και 9 χρόνια. Εύλογο το ερώτημα, γιατί επανέρχεται τώρα το θέμα στην επικαιρότητα;

Στην αναζήτηση της απάντησης πρέπει να ληφθεί υπόψη πρωτίστως το νέο πολιτικό τοπίο, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά τις εκλογές του Ιουλίου. Το κόμμα των τουρκικής καταγωγής Βούλγαρων, το «Κίνημα για Δικαιώματα και Ελευθερίες», δεν συμμετέχει πλέον στη διακυβέρνηση της χώρας και αυτό για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια. Μερίδα των πολιτών, σύμφωνα με σχετική δημοσκόπηση, επιρρίπτει στο κόμμα ότι αφενός δεν δρομολόγησε πολιτικές για την κοινωνική ενσωμάτωση της μειονότητας και αφετέρου ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα συγκεκριμένων εκπροσώπων της διεφθαρμένης πολιτικής ελίτ.

Λάδι στη φωτιά έριξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ με την απόφασή του να υιοθετήσει πρόταση του εθνικιστικού κόμματος Ατάκα. Η πρόταση προβλέπει την καθιέρωση ημέρας μνήμης για τα θύματα του βουλγαρικού αγώνα κατά της οθωμανικής κυριαρχίας τη δεκεαετία του ΄20.

http://www.kosovo.net/turks3.jpg

ΠΗΓΗ

ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ "ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑΣ"

ΣΕ ΓΝΩΣΤΟΤΑΤΟ ΜΠΛΟΓΚΕΡ (ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΝΟΜΑ) Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΑΠΙΘΑΝΟ :

"Τραγικές διαστάσεις παίρνει η φωτιά. Τους ξέφυγε και προς το Διόνυσο...
Μέσα στα εγκληματικά τους λάθη και τον πανικό τους, ετοιμάζονται να σηκώσουν και Σινούκ. Ελικόπτερα που δεν έχουν ξαναπετάξει από την εποχή που έπεσε εκείνο με τον Πατριάρχη.

Η φωτιά στο μεταξύ τους ξέφυγε και προς το Διόνυσο κι αν δεν.....

...τα καταφέρουν να την ανακόψουν, θα περάσει στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Ο μηχανισμός πυρόσβεσης έχει παραλύσει κι όπου αλλού πιάνει φωτιά, όπως στην Κάρυστο αυτή την ώρα, αδυνατούν να σηκώσουν έστω ένα αεροπλάνο.

Ανίκανη κι επικίνδυνη κυβέρνηση μ' ένα διαλυμένο μηχανισμό, δεν μπορεί να προστατεύσει
τις περιουσίες αλλά και τη ζωή των πολιτών της...
"

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΙ ΕΝ ΕΝ ΜΠΙ ΜΠΙ ΣΙ ΚΑΙ ΒΑΛΕ , ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΟΥΛΙΤΖΕΡ ΒΑΖΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ , ΤΙ ΠΟΥΛΙΤΖΕΡ ΤΟ ΓΟΥΩΤΕΡΓΚΑΙΗΤ ΩΧΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ "ΕΓΚΥΡΟΥ".

ΡΕ ΓΛΙΤΣΑ ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΣΙΝΟΥΚ ΠΕΤΑΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΕΝ ΣΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ? ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ? ΣΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΒΑΣΩ ? ΤΟ ΟΤΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΗΓΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΠΟΥΘΕΝΑ Ή ΔΕΝ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ ? ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ "ΕΓΚΥΡΕ".

ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ , ΤΑ ΣΙΝΟΥΚ ΔΕΝ ΠΕΤΑΝΕ ΜΕ ΚΑΔΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΤΗΣΗ ΛΟΓΩ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΟΣ , ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΕΤΑΞΑΝ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΝ ΣΚΟΠΟ ΞΑΝΑ , ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ? ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΗΤΑΝ

10 ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ 6 ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΠΕΤΑΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΕΝΩ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΠΛΑΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΗΤΑΝ , ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΑΛΙ .... ΤΟ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΤΟΥΝ , ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ (ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΝΑ ΠΕΤΑΣ ΕΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΕ ΨΙΛΟΚΟΥΡΑΖΕΙ , ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΣΟ ΤΟ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ , ΕΤΣΙ ?) , ΟΙ ΒΛΑΒΕΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΡΟΛΟ .... ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ , ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΥΡΗΝΟΚΙΝΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ , ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΝΕΡΟ ΘΑ ΠΕΤΑΝΕ ΠΑΓΟΒΟΥΝΑ , ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΕΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΠΤΟΠ.

http://www.fire.gr/portal/images/photos/news/2009/eod_5.jpg

(ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΝΟΥΚ , ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΗ ΕΙΝΑΙ , ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΓΚΥΡΟ ΔΕΝ ΠΕΤΑΝΕ)

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΛΥΤΑ "ΕΓΚΥΡΗ" ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΚΑΙ :

"Εντάξει μεταδίδει από το πρωί. Και στις μαραθώνιες μεταδόσεις συγχωρούνται ορισμένα λάθη. Κι ο Πορτοχέλης έκανε πολλά. Παρά...

ταύτα δεν μπορούμε να μηδενίσουμε την προσπάθειά του. Αλλά όταν αναφέρεται στα blogs, ας είναι λίγο περισσότερο προσεκτικός. Ακροατής του, του είπε, ότι διάβασε σε blog (το nonews- NEWS το 'γραψε) ότι σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν στην κατάσβεση, τα για πολλά χρόνια εν αχρηστεία, Σινούκ. "Δεν ξέρω τι γράφουν τα blogs" είπε ο Πορτοχέλης. Αλήθεια; Εκτός απ' το ότι απέναντι σε μια πληροφορία, που έχει βάση, θα πρέπει να είναι πιο σοβαρός και να την ελέγχει καθημερινά, απ' το (...) κι από τ' άλλα blogs, παίρνει, για να κάνει τη δουλειά του, ειδήσεις. Αν και το πιο σωστό ρήμα είναι "κλέβει"..."

ΚΑΛΑ ΡΕ .... ΠΟΡΤΟΧΕΛΗ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ? ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΕΙΔΗΣΗ ΤΟ (.....) ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ? ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ Ο "ΕΓΚΥΡΟΤΕΡΟΣ" ? ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΟΛΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΦΩΝΗ "ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΙΟ ΕΓΚΥΡΟ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΙΟ ΜΑΓΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΠΟΥΖΟΥΚΛΗ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ" ? ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΡΕ ....

ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΑΚΑ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ : "απέναντι σε μια πληροφορία, που έχει βάση, θα πρέπει να είναι πιο σοβαρός και να την ελέγχει καθημερινά" ΕΔΩ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΡΕ ΠΟΡΤΟΧΕΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ , ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ Ο "ΕΓΚΥΡΟΣ".

ΠΕΡΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΑΣ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-p6_R4YbkarWxer318ea_vkRVY6T8ZAO5umHkiasRcdMX4I9UZtMxkeOKFG-QroOCQPNf25AEvBCrut0J2jHdYgZGPMNDJPoWs9-raStYFnQtk2fEmw75V0l7h3SMfIBt6bpCNkLKUgU/s400/Double_Moutza.jpg

ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ

http://f.imagehost.org/0039/fire.jpg

Στη μεταφορά δύο οπλικών συστημάτων από το στρατόπεδο Βαρνάβα σε άλλο στρατόπεδο στο Καπανδρίτι προχώρησε το Γενικό Επιτελείο Στρατού για προληπτικούς λόγους, λόγω της πυρκαγιάς. Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΣ, το στρατόπεδο δεν απειλείται άμεσα, ούτε γίνεται εκκένωσή του. Παράλληλα, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα. Σημειώνεται ότι, στο στρατόπεδο Βαρνάβα υπάρχει μονάδα αντιαεροπορικών πυραύλων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, οι μονάδες πυρασφάλειας και τα πυροσβεστικά μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν τεθεί σε βαθμό υψηλής ετοιμότητας. Σε ετοιμότητα αμέσου επεμβάσεως 30 λεπτών έχει τεθεί η Μονάδα Πυρόσβεσης Αττικής του Στρατού Ξηράς ενώ σε επιφυλακή είναι και δύο μονάδες Καταδρομών του Στρατού. Για τον συντονισμό των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Στρατό Ξηράς έχει δημιουργηθεί ειδική ομάδα με επικεφαλής υποστράτηγο και συντονιστές τρεις συνταγματάρχες. Ο Στρατός Ξηράς έχει διαθέσει περίπου τριάντα πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα για συνδρομή των πυροσβεστικών δυνάμεων. Στην περιοχή Γραμματικού - Βαρνάβα επιχειρούν επίσης από αέρος δέκα πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντέρ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, το μέτωπο της φωτιάς πλησίασε το βορειοανατολικό άκρο της βάσης ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στο Κοτρώνι Μαραθώνος. Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΝ, το προσωπικό, τα στρατιωτικά μέσα, τα καύσιμα και τα πυρομαχικά δεν απειλούνται και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

ΠΗΓΗ

Ξοδεύουμε περισσότερα απ' όσα κερδίζουμε


Υπερκαταναλωτικοί παρ’ ότι δεν διαθέτουν αποταμιεύσεις και με αδυναμία αποπληρωμής των υποχρεώσεών τους εμφανίζονται οι Ελληνες σε πρόσφατη έκθεση της Eurostat συγκριτικά με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Το γεγονός αυτό υποδηλώνει για ακόμη μία φορά το μεγάλο μέγεθος της «μαύρης οικονομίας» στη χώρα μας, καθώς και από πλευράς αποδοχών οι Ελληνες εμφανίζονται στις τελευταίες θέσεις της λίστας, ενώ από την άλλη πλευρά δεν είναι... ιδιαίτερα πρόθυμοι ή ικανοί πολλές φορές να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες όπως π.χ. την πληρωμή λογαριασμών, δανείων, πιστωτικών καρτών, ενοικίων κ.λπ.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2007 -πριν δηλαδή ξεσπάσει η οικονομική κρίση- οι Ελληνες ήταν οι μόνοι μαζί με τους Πορτογάλους στην ΕΕ των «27» που ξόδευαν περισσότερα χρήματα από αυτά που τους επέτρεπε το εισόδημά τους, ενώ μηδενικές αποταμιεύσεις εμφάνιζαν τα νέα κράτη - μέλη της κοινότητας οι Βούλγαροι με τους Λετονούς.

Σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι από το διαθέσιμο μέσο καθαρό εισόδημα της τάξης των 17.600 ευρώ (έναντι 24.700 ευρώ του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ενωσης των «15») η Ελλάδα εμφάνιζε αρνητικές αποταμιεύσεις 300 ευρώ, όταν στην Ευρωζώνη η μέση αποταμίευση έφθανε το 8,1%, ήτοι 2.000 ευρώ.
Εξετάζοντας την κατανάλωση σε μονάδες αγοραστικής δύναμης, δηλαδή της δυνατότητας που υπάρχουν για δαπάνες σε σχέση με το εισόδημα, η χώρα μας κατέχει την 4η θέση στην Ευρώπη παρότι οι Ελληνες εμφανίζονται απαισιόδοξοι για το μέλλον τους και φοβισμένοι να καταναλώσουν.

27.000 ευρώ τον χρόνο οι καταναλωτικές δαπάνες

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (2005) της Eurostat, τα μέσα έξοδα των Ελλήνων για κατανάλωση ξεπερνούσαν τις 27.000 ευρώ, μεγαλύτερα από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο (24.447 ευρώ) και αντίστοιχα σχεδόν άλλων ευρωπαϊκών χωρών, σαφώς πιο αναπτυγμένων από την Ελλάδα και με πολύ μεγαλύτερα εισοδήματα (π.χ. Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία κ.λπ.). Μόνο οι κάτοικοι στο Λουξεμβούργο, την Ιρλανδία, την Κύπρο και τη Μεγάλη Βρετανία καταναλώνουν περισσότερα χρήματα από τους Ελληνες με βάση την αγοραστική τους δύναμη. Οι πλέον καταναλωτικές ηλικίες είναι αυτές των 30-44 ετών, αλλά και των 45-59 ετών όπου οι Ελληνες κατέχουν την τέταρτη θέση (ξεπερνούν τους Βρετανούς στις κατηγορίες αυτές).

ΠΗΓΗ