17 Μαρ 2009

ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟ 2020 !

Ο Υπουργός εξωτερικών αντέδρασε στις δηλώσεις της Γερμανίδας πρέσβειρας στη FYROM Ulrike Knotz, ότι η χώρα θα μπει στην Ε.Ε. το 2020, με νέο όνομα -Βόρεια Μακεδονία- και θα έχει νέα διακυβέρνηση, στην οποία θα ηγείται ένα νέο κόμμα και τα παιδιά θα μαθαίνουν Αλβανικά, από το νηπιαγωγείο!
Συνέστησε στην πρέσβειρα να μην υπερβαίνει τις αρμοδιότητές της στη χώρα και να μην αγγίζει τόσο ευαίσθητα θέματα.

The Foreign Ministry reacted against the statement made by German Ambassador to Macedonia Ulrike Knotz that the country will be have entered the EU by 2020 under a new name – North Macedonia and will have new government headed by a new party and children would study the Albanian language in kindergarten. They appealed to the ambassador not to exceed her competencies in the country.
(A1; Kanal 5; Sitel; Telma; MTV1; MIA)

http://taxalia.blogspot.com

Πινγκ πονγκ ευθυνών

Η ισορροπία τρόμου ανάμεσα στις δυνάμεις καταστολής που απειλούν αλλά δεν μπαίνουν απρόσκλητες στο άσυλο και τις ομάδες των αντιεξουσιαστών που πραγματοποιούν τις απειλές τους και κάνουν τις σχολές «λαμπόγυαλο», ενώ δεν διστάζουν να στέλνουν και καθηγητές στο νοσοκομείο, παγώνει τη ραχοκοκαλιά της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Τραγικές φιγούρες οι πρυτάνεις των εύφλεκτων Ιδρυμάτων, που πληρώνουν ακριβά το «παιχνίδι» με το άσυλο, το οποίο παίζεται περίπου έτσι:

Το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας κάθε φορά που ξεσπούν επεισόδια προβλέπει εγκλωβισμό των «ταραξιών» στις σχολές του κέντρου, διότι κατά την επικρατούσα αστυνομική άποψη ο εγκλωβισμός καθιστά ευχερέστερο τον έλεγχο των βίαιων ομάδων. Από την άλλη πλευρά, σε όλες τις σχολές που θεωρούνται «στρατηγικού χαρακτήρα» για τέτοιες συγκρούσεις (Μετσόβιο, Νομική, ΑΣΟΕΕ, Πάντειο) λειτουργούν «στέκια», δηλαδή χώροι που το Πανεπιστήμιο αφήνει εν λευκώ σε φοιτητικές κινήσεις ή παρατάξεις. «Εμείς δώσαμε το χώρο στην τάδε παράταξη. Δεν ξέρουμε τι χρήση κάνει και με ποιους το μοιράζεται» είναι η συνήθης εξήγηση των πανεπιστημιακών διοικήσεων για τα «άβατα» στις σχολές τους.

Εξω από τις σχολές διακόπτεται το κυνήγι και αρχίζει το πινγκ πονγκ Αστυνομίας - Πανεπιστημίου. Οι μεν ζητούν άδεια εισόδου, οι δε απαντούν ότι ο δρόμος είναι ανοικτός βάσει του νόμου περί ασύλου που προβλέπει αυτοδίκαιη επέμβαση εφόσον συντελούνται κακουργήματα εντός του ασύλου.«Και αν δοθεί κάποια φορά άδεια, να είστε βέβαιος ότι δεν θα εισέλθει η Aστυνομία», δήλωσε χθες στον City 99,5 ο πρύτανης του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Κ. Μουτζούρης. Στο σχετικό ερώτημα του Φ. Καρζή η απάντηση του κ. Μουτζούρη είναι σαφής: «Δεν θα μπει, διότι κανείς κοιτάει να προλάβει μεγαλύτερα κακά. Εάν παραδείγματος χάριν το Δεκέμβρη εισήρχετο η Αστυνομία στο κεντρικό κτίριο του Πολυτεχνείου, να είστε βέβαιοι ότι θα είχαμε πολύ πολύ περισσότερα κακά, δεινά, απ’ αυτά που ενδεχομένως θα προλαμβάνονταν».

Οταν το θέατρο της επιχείρησης είναι το κτίριο της κεντρικής διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, το κυνήγι πρέπει να διακοπεί στην Πανεπιστημίου. Ο χώρος των Προπυλαίων ανήκει στο Πανεπιστήμιο. Πρόσβαση έχει η δημόσια δύναμη στον πεζόδρομο ανάμεσα στην Ακαδημία και το Πανεπιστήμιο που ανήκει στο Δήμο Αθηναίων.

«Κάθε σύγχρονη Αστυνομία πρέπει το βάρος να το ρίξει στην πρόληψη και όχι τόσο στην καταστολή», υπογράμμισε (στον City 99,5) ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γ. Καράκωστας. «Η εποπτεία η δική μας δεν είναι εποπτεία Αστυνομίας, ούτε έχουμε Αστυνομία εμείς. Η εποπτεία είναι υπαλλήλων, φυλάκων. Δεν μπορώ, είπε, να ζητήσω εγώ από τον φύλακα να οπλοφορεί, ούτε μου επιτρέπεται».

Παρέμβαση ΕΒΕΑ

Υπέρ της άρσης του ασύλου τάχθηκε χθες βράδυ και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος. «Προαπαιτούμενο για να γίνει κάτι τέτοιο είναι η διακομματική συναίνεση. Θα ακολουθήσει σύντομος διάλογος», απάντησε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης. Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Ευ. Αντώναρο, «η ρύθμιση για το άσυλο είναι επαρκής. Οι Ελληνες έχουν πλήρεις ατομικές ελευθερίες που δεν εμποδίζονται από κανέναν. Δεν μπορεί ορισμένοι, λίγοι, να παραβιάζουν το νόμο και να θέτουν σε κίνδυνο την περιουσία και τη ζωή της πλειοψηφίας των πολιτών».

http://www.e-tipos.com

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΜΙΛΑΜΕ ? Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΝΑ ΖΗΤΑ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ?
ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ ΛΕΝΕ ΝΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ... ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΧΙ ... ΔΗΛΑΔΗ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ?
ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ ? ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΚΥΡΙΟΙ "ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ" ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΕΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΙ , ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ .

Ο ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΟΛΟΤΩΦ ΚΑΙ ΠΡΕΖΟΜΑΓΑΖΑ


ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ

Νέα εποχή στους πανεπιστημιακούς
Αλλαγή συσχετισμών επιφύλαξαν οι εκλογές της ΠΟΣΔΕΠ

Με ανατροπή του σκηνικού της ΠΟΣΔΕΠ ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας Διοικούσας Επιτροπής. Πρώτη δύναμη η Κίνηση Πανεπιστημιακής Αναβάθμισης που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ. Αυξημένες οι δυνάμεις της Ανανεωτικής Αριστεράς και της ΝΔ.

Οι ανατροπές -αν και αριθμητικά σε περιορισμένη έκταση- θα είναι καθοριστικές στην περαιτέρω πορεία της ΠΟΣΔΕΠ. Η αριστερή διοίκηση της ΠΟΣΔΕΠ, που στηρίχτηκε στη συνεργασία τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ και της παράταξης του ΚΚΕ ανατράπηκε. Η συνεργασία πολλών μελών του ΣΥΝ με τις δυνάμεις που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τις άλλες παρατάξεις οδήγησαν στην αλλαγή αυτή. Η αύξηση των δυνάμεων της μέχρι τώρα αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Αριστερά, ΝΔ και όλοι όσοι τάχθηκαν κατά των κινητοποιήσεων) αναμένεται να οδηγήσει και σε στροφή της πολιτικής που σηματοδότησε το χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών που ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα της Κυριακής οι παρατάξεις διαμόρφωσαν τις δυνάμεις τους ως εξής:

-Η Κίνηση Πανεπιστημιακής Αναβάθμισης (κυρίως ΠΑΣΟΚ) έλαβε 80 ψήφους που αντιστοιχούν σε 9 έδρες έναντι των 31 ψήφων και των 5 εδρών που είχε στην προηγούμενη Διοικούσα Επιτροπή.

-Η Συσπείρωση (ΣΥΝ και άλλες δυνάμεις) έλαβε 72 ψήφους και 8 έδρες έναντι 78 ψήφων και 13 εδρών που τους εξασφάλισαν την κυριαρχία στην προηγούμενη Διοικούσα Επιτροπή.

-Η Αριστερή Μεταρρύθμιση (Ανανεωτική Αριστερά) έλαβε 54 ψήφους και 6 έδρες έναντι των 26 ψήφων και 4 εδρών στις προηγούμενες εκλογές.

-Η ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) έλαβε 34 ψήφους και 2 έδρες, έναντι 42 ψήφων και 7 εδρών που έλαβε στην προηγούμενη Διοικούσα Επιτροπή.

-Η Ανεξάρτητη Κίνηση Πανεπιστημιακών Επιστημών Υγείας (αναφέρεται κυρίως στον κυβερνητικό χώρο) έλαβε 28 ψήφους και 3 έδρες.

-Η Ανεξάρτητη Κίνηση Πανεπιστημιακών (Φιλοσοφική, αναφέρεται στον κυβερνητικό χώρο) έλαβε 12 ψήφους και 2 έδρες, έναντι 17 και 3 αντιστοίχος.

-Κίνηση Μελών ΔΕΠ ΕΜΠ (ΝΔ) έλαβε 7 ψήφους και 1 έδρα έναντι 6 και 1 αντιστοίχως.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας, μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, για κακούργημα θα διώκεται εφεξής όποιος συλλαμβάνεται να διαπράττει φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματική βλάβη, ενώ έχει καλυμμένο το πρόσωπό του με κουκούλα ή έχει...καμουφλαρισμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. «Ο Έλληνας πολίτης δεν κρύβει τα χαρακτηριστικά του και δεν φοβάται να δείξει το πρόσωπό του,ιδίως όταν διαμαρτύρεται», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Οι ποινές θα αυξάνουν αν υπάρχουν και άλλα αδικήματα και θα διαμορφώνονται απο δύο χρόνια έως ισόβια, αν υπάρχει θανατηφόρα σωματική βλάβη. Με δύο χρόνια φυλακή θα κινδυνεύει και όποιος εξυβρίσει αστυνομικό. (ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ?)

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

ΠΑΣΟΚ - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ , ΦΤΑΙΕΙ Η ΝΔ , ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΜΕΙΣ .... ΚΤΛ
ΚΚΕ - ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΕΥΡΩΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ .... ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ .... ΚΤΛ
ΣΥΡΙΖΑ - ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΓΙΝΑΝΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ... ΚΤΛ

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΦΤΕΙ "ΠΛΑΚΑ" ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ "ΟΡΓΗ" ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ......

ΑΥΤΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΦΟΡΑΕΙ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΡΥΟ , ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΙΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ Ή ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ .

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΤΙΜΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ κ. ΤΣΙΜΑ ΚΑΙ κ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΩ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MEGA ..... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ ? ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΦΛΟΓΑ ΒΓΑΖΟΥΝ

[390715914192main3zc.jpg]

ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΓΙΑ SCREENSAVER

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΜΠΙΕΣΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΔΩ

1. ΤΡΕΞΤΕ ΤΟ Flag 3D Screensaver.exe
2. ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΕΛΛΑΔΑ
3. ΤΡΕΞΤΕ ΤΟ Flag 3D Screensaver.reg
4. ΤΕΛΟΣ

ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΘΑΡΟ" ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ

ΤΑ "ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ" ΤΗΣ VIVARTIA AE (ΠΡΩΗΝ ΔΕΛΤΑ) ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ... ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Μπορεί η επιστολή που στάλθηκε στους αγελαδοτρόφους της περιοχή μας ανακοινώνοντας την διακοπή της συνεργασίας με την εταιρεία Vivartia ΑΕΒΕ (ΔΕΛΤΑ), να έφερε μεγάλη αναστάτωση και απόγνωση στους παραγωγούς, αλλά δυστυχώς το κλίμα αυτό προετοιμάζεται εδώ και καιρό.
-Καταρχήν υπήρξε έντονη πίεση στους παραγωγούς για χαμηλές τιμές από 53 σε 35 λεπτά, αφού κυριολεκτικά το νομικό πλαίσιο που επικρατεί δεν τίθεται ποτέ σε ισχύ.
-Οι μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες προσανατολίζονται σε παραγωγή γάλακτος υψηλής παστερίωσης μόνο, που γίνεται από εισαγόμενα φθηνά γάλατα και υπό μορφή σκόνης όπως και τα αντίστοιχα προϊόντα γάλακτος.
-Και έτσι το φρέσκο γάλα της ελληνικής αγοράς μάλλον θα πάει στα αζήτητα. Και οι πρώτοι που θα πληγούν είναι οι παραγωγοί της περιοχής μας που ήδη ενημερώθηκαν μονομερώς από την εταιρεία με το σπάσιμο των συμβολαίων.
-Και βέβαια έντονους φόβους επικρατεί στους αγελαδοτρόφους πανελλαδικά γιατί το παράδειγμα της Vivartia που εξαγοράστηκε ήδη από τον όμιλο MIG του κ. Βγενόπουλου θα λειτουργήσει ως ντόμινο και για άλλες εταιρείες.
-Οι δικαιολογίες λοιπόν ότι υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις από την Βόρεια Ελλάδα μάλλον δεν ισχύουν, αφού ήδη και σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στα εργοστάσια επεξεργασίας λαμβάνουν σχετικές επιστολές διακοπής της συνεργασίας.
-Όσο για την πτώση του τζίρου λόγω οικονομικής κρίσης να το δεχτούμε και αυτό, αλλά δεν σημαίνει ότι διακόπτουμε τη συνεργασία με παραγωγούς, αλλά με καινούρια συμφωνία να αγοράζουν μειωμένες ποσότητες.
-Συνεπώς το πρόβλημα είναι οι μονοπωλιακές καταστάσεις που θέλουν να δημιουργήσουν, ο εκφοβισμός για τιμές όσο το δυνατόν μικρότερες που να πλησιάζουν τις τιμές εισαγωγής από χώρες του ανατολικού μπλοκ και η κατάργηση τελικά του μη κερδοφόρου για τις εταιρείες όπως ισχυρίζονται ψευδώς του φρέσκου γάλακτος.

http://www.xronos.gr/editorial/

ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ .... ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜ. "ΧΡΟΝΟΣ" ?


ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Σε ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό η πορεία των αναρχικών

Ούτε βήμα δεν έκαναν τα 30 περίπου άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, χωρίς τη συνοδεία των ΜΑΤ που τους ακολούθησαν κατά πόδας

Υπό τον ασφυκτικό κλοιό διμοιριών ΜΑΤ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί στην Κομοτηνή πορεία 30 περίπου ατόμων του αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου. Έξω από το χώρο της παλιάς νομικής γύρω στο μεσημέρι συγκεντρώθηκαν οι διαδηλωτές αναρχικοί, φορώντας κάποιοι κουκούλες και καπέλα και κρατώντας ένα πανό με σύνθημα «πίσω ρουφιάνοι, εμπρός σύντροφοι» ξεκίνησαν την πορεία τους. Η κινητοποίηση της αστυνομίας πρωτοφανής για το μέγεθος της ομάδας που με αφετηρία το πανεπιστήμιο κατέληξε στην πλατεία, φωνάζοντας συνθήματα.
Εντύπωση προκαλεί η προκήρυξη που μοιράστηκε. Κάνει αναφορά και στο «Χρόνο», αφού κάποιοι θέλουν να τον στοχοποιούν, επικαλούμενη κάτι αλαμπουρνέζικα περί τουρκικής τράπεζας και καψίματος των τυπογραφείων μας…


http://www.xronos.gr

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ Ή ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ ΟΤΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ... ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ , ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ

ΤΑ "ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ" ΤΗΣ VIVARTIA AE (ΠΡΩΗΝ ΔΕΛΤΑ) ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΧΡΟΝΟ"

17.03.2009
ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τρεις μήνες πριν η Vivartia ΑΒΕΕ διαβεβαίωνε ότι θα στηρίξει το ελληνικό αγελαδινό γάλα…

«Ως κεραυνός εν αιθρία» ήρθε η απόφαση της γαλακτοβιομηχανίας Vivartia ΑΒΕΕ να διακόψει την προμήθεια αγελαδινού γάλακτος από έλληνες κτηνοτρόφους από 1η Μάιου, όπως εξήγησε στο ράδιο Χρόνος 87,5 ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων Γιώργος Κεφαλάς.

Ο κ. Κεφαλάς ενημέρωσε για μία διαπραγμάτευση πριν 3 μηνών κτηνοτρόφων με την εταιρεία, η οποία τότε διαβεβαίωνε ότι θα στηρίξει το ελληνικό αγελαδινό γάλα. Η ενέργεια της συγκεκριμένης γαλακτοβιομηχανίας πλήττει σημαντικά το εισόδημα των κτηνοτρόφων που φοβούνται ότι και άλλες εταιρείες θα προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις, ενώ παράλληλα βλέπουν τις τιμές πώλησης να κυμαίνονται σε επίπεδα της εποχής 1998-99. Ήδη ένας συλλογικός φορέας των αγελαδοτρόφων που παραδίδουν γάλα στη συγκεκριμένη εταιρεία και δημιουργήθηκε πριν λίγους μήνες, θα επιδιώξει διαπραγμάτευση και συνάντηση μέσα στην εβδομάδα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Vivartia ΑΒΒΕ, ενώ ασκείται πίεση και προς τον υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για να παρέμβει.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

17.03.2009

ΑΠΟ THN 1Η ΜΑΙΟΥ 2009
«Ξεκρέμαστοι» 50 κτηνοτρόφοι αγελαδινού γάλακτος στη Ροδόπη

Αβέβαιο είναι το μέλλον για κτηνοτρόφους της περιοχής, μετά απόφαση της Vivartia ΑΕ (πρώην ΔΕΛΤΑ) - της μεγαλύτερης γαλακτοβιομηχανίας της χώρας - να αποχωρήσει από τη ζώνη γάλακτος της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Με απόγνωση διάβασαν τη σχετική επιστολή που απέστειλε η εταιρεία στους 50 περίπου κτηνοτρόφους αγελαδινού γάλακτος με τους οποίους συνεργαζόταν ως τώρα στο νομό Ροδόπης και τους ειδοποιεί ότι από 1η Μάιου 2009 δεν θα αγοράζει το γάλα τους.

Η επιστολή που εστάλη την προηγούμενη εβδομάδα και φέρει την υπογραφή του Βασίλη Παπαχρίστου διευθυντή Ζώνης Γάλακτος της Vivartia ΑΒΕΕ, έχει ως εξής: «Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι για λόγους που δεν ανάγονται στη βούληση της εταιρείας, αλλά υπαγορεύονται από κριτήρια οικονομοτεχνικά και κυρίως λόγω των υψηλών πλεονασμάτων γάλακτος που εμφανίζει το ισοζύγιο της εταιρείας μας, αναγκαζόμαστε να προβούμε στην αναδιάταξη της Ζώνης Γάλακτος, με τον περιορισμό των παραλαμβανόμενων ποσοτήτων και τη διακοπή της παραλαβής του αγελαδινού γάλακτος που βρίσκεται στην περιοχή ευθύνης του σταθμού Κομοτηνής. Η διακοπή της παραλαβής θα ισχύσει από 1η Μάιου 2009. Σας ευχαριστούμε για τη μέχρι σήμερα συνεργασία μας και ευχόμαστε η κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος της παραγωγής και της μεταποίησης του ελληνικού γάλακτος να είναι προσωρινή».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ .
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕ "ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ" ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΘΡΑΚΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ , ΑΝ Η VIVARTIA ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΞΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΩΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΜΕ ΤΗΝ "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ VIVARTIA

ΚΑΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΗΣ VIVARTIA/ΠΡΩΗΝ ΔΕΛΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

Έκρηξη μέτρων αυτοπροστασίας



Στην αυτοπροστασία οδηγούνται όλο και
περισσότεροι καταστηματάρχες που τοποθετούν ειδικά ρολά και συναγερμούς, αλλά και πολίτες που αναζητούν σπρέι πιπεριού και πτυσσόμενα κλομπ λόγω του κενού... αισθήματος ασφάλειας που τους αφήνει η ΕΛ.ΑΣ.

«Από τον Δεκέμβριο που έγιναν τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας έχουμε σημειώσει αύξηση των πωλήσεων στα ρολά ασφαλείας για καταστήματα κατά 20%. Με όλα αυτά που συμβαίνουν, είναι φυσικό οι καταστηματάρχες να θέλουν να προστατέψουν τις περιουσίες τους», λέει στα «ΝΕΑ» η κ. Ιουλία Στέρπη που εργάζεται σε εταιρεία πώλησης και εγκατάστασης ειδικών συστημάτων ασφαλείας για καταστήματα.

«Ο εργοδότης μου πριν από δύο ημέρες πήρε την απόφαση να τοποθετήσει άθραυστα ρολά στη βιτρίνα και την είσοδο του καταστήματος. Ευτυχώς κατά τα επεισόδια του Δεκεμβρίου δεν είχαμε ζημιές, αλλά με τις πρόσφατες ταραχές στο κέντρο της Αθήνας φαίνεται ότι η κατάσταση δεν έχει εκτονωθεί», λέει η κ. Ουρανία Καραγιάννη. Αναφέρει επίσης ότι συναγερμός στο κατάστημα υπήρχε, αλλά τώρα πια δεν κρίνεται αρκετός.

Όπως όλα δείχνουν, η χρήση ρολών για ασφάλεια έχει αρχίσει να εξαπλώνεται πέρα από τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο και τα γήπεδα, όπου τα περισσότερα καταστήματα διαθέτουν ενισχυμένα συστήματα ασφαλείας λόγω των συχνών επεισοδίων. «Αντέχουν στους βανδαλισμούς και κατεβαίνουν μέσα σε δύο λεπτά με το πάτημα ενός κουμπιού μέσω ειδικού μοτέρ. Κάποια μοντέλα λειτουργούν και με τηλεχειρισμό», επισημαίνει η κ. Στέρπη. Επιπλέον, υπάρχουν αυτοματοποιημένα συστήματα που κατεβάζουν τα ρολά αμέσως μόλις χτυπήσει ο συναγερμός του καταστήματος, ενώ για επιφάνειες της τάξεως των 10 τετραγωνικών μέτρων τα ρολά για την ασφάλεια κοστίζουν γύρω στα 1.800 ευρώ.

Κραδασμικά τοίχου και τζαμιών

Την τελευταία περίοδο όλο και περισσότεροι καταστηματάρχες καταφεύγουν στη λύση των εσωτερικών κυκλωμάτων με κάμερες και των εξελιγμένων συστημάτων ασφαλείας. «Σε μαγαζιά που διαθέτουν πολύτιμα εμπορεύματα τοποθετούμε κραδασμικά τοίχου και τζαμιών, δηλαδή ειδικούς αισθητήρες που συνδέονται στο κεντρικό σύστημα συναγερμού και ειδοποιούν τους ιδιοκτήτες ή και τα κέντρα σεκιούριτι με τα οποία είναι συνδεδεμένα πριν καλά καλά μπουν οι διαρρήκτες στον φυλασσόμενο χώρο», λέει ο κ. Χρήστος Μπούρας, ειδικός στις μελέτες και τοποθετήσεις συστημάτων ασφαλείας σε καταστήματα. «Τα κραδασμικά τοίχου τοποθετούνται συνήθως σε κοσμηματοπωλεία για να προλαμβάνουμε το ριφιφί», συμπληρώνει. Ακόμα, τα εξελιγμένα συστήματα συναγερμού διαθέτουν ανιχνευτές σπασίματος τζαμιού και ανιχνευτές κίνησης καθώς και τις «κλασικές» μαγνητικές επαφές, οι οποίες ενεργοποιούνται μόλις παραβιαστεί μια πόρτα ή ένα παράθυρο. «Το κόστος για συναγερμό στα καταστήματα αρχίζει από 400-500 ευρώ για μια απλή εγκατάσταση και φτάνει έως και 1.500-2.000 ευρώ, ανάλογα πάντα με τον χώρο και τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη», λέει ο κ. Μπού ρας. Την τελευταία περίοδο έχουν διαδοθεί και τα συστήματα προστασίας με σύννεφο καπνού. Σε περίπτωση διάρρηξης καταστήματος, παράλληλα με την ενεργοποίηση συναγερμού απελευθερώνεται πυκνός καπνός, ο οποίος εμποδίζει την ορατότητα στους διαρρήκτες.

«Γράφουν» τις κλοπές

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα εσωτερικά κυκλώματα με κάμερες προσθέτουν επιπλέον ασφάλεια, καθώς εκτός από τις μικροκλοπές ενόσω λειτουργούν τα καταστήματα, μπορούν να «απαθανατίσουν» τους διαρρήκτες εν ώρα δράσης. Επιπλέον, λειτουργούν αποτρεπτικά αφού σύμφωνα με τον νόμο εκεί όπου υπάρχουν εγκατεστημένα κυκλώματα με κάμερες οι ιδιοκτήτες οφείλουν να αναρτήσουν ειδική ταμπέλα με την ένδειξη: «Ο χώρος βιντεοσκοπείται για λόγους ασφαλείας». Όπως επισημαίνει ο κ. Μπούρας, «τα συστήματα αυτά διαθέτουν κεντρική μονάδα καταγραφής σε σκληρό δίσκο έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα συνεχούς παρακολούθησης του χώρου, ακόμα και όταν το κατάστημα δεν λειτουργεί. Μάλιστα, αν υπάρχει σύνδεση τύπου ΑDSL οι εικόνες που καταγράφουν οι κάμερες μπορεί να μεταφερθούν σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, αρκεί να έχει κανείς σύνδεση στο Ίντερνετ για να μπορεί να τις δει».

Τρέχουν στο Διαδίκτυο για σπρέι πιπεριού και πτυσσόμενα κλομπ

ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ανασφάλειας λόγω των πρόσφατων επεισοδίων δεν έχει κυριεύσει μόνο τους καταστηματάρχες. «Συνέχεια έρχονται πελάτες και μου ζητούν να τους προμηθεύσω με σπρέι πιπεριού και πτυσσόμενα κλομπ. Προφανώς ανησυχούν για την προστασία τους. Τους λέω ότι δεν μπορώ να τους πουλήσω πτυσσόμενα κλομπ καθώς η προμήθειά τους επιτρέπεται μόνο σε αστυνομικούς ενώ, απ΄ όσο γνωρίζω, τα σπρέι απαγορεύονται. Τελικά, όμως, καταφέρνουν και τα βρίσκουν είτε μέσω του Διαδικτύου είτε από γειτονικές χώρες» λέει ο κ. Ανδρέας Βασιλάκος που διατηρεί κατάστημα ειδών οπλισμού στη Θεσσαλονίκη.

«Προμηθεύτηκα άδεια οπλοφορίας επειδή διαθέτω αρκετά πολύτιμα αντικείμενα στο σπίτι μου και φοβάμαι ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να πέσω θύμα κλοπής. Δεν θα με ενοχλούσε το να έμπαιναν κλέφτες και να σήκωναν τους πίνακες όταν λείπω διακοπές- αυτό που με φοβίζει είναι το ενδεχόμενο να βρίσκομαι μέσα κατά την ώρα της διάρρηξης» επισημαίνει ο Γιάννης Κ. που μένει κοντά στο κέντρο της Αθήνας. «Πριν από λίγες ημέρες μάθαμε ότι διέρρηξαν δύο σπίτια στη γειτονιά» συμπληρώνει. Πάντως, όπως επισημαίνουν στα «ΝΕΑ» υπάλληλοι καταστημάτων ειδών κυνηγίου, οι πωλήσεις κυνηγετικών όπλων στην Αθήνα παραμένουν σταθερές- τάσεις ανόδου σημειώνουν μόνο οι πωλήσεις στην περιφέρεια.

http://www.tanea.gr

"ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ" ΚΑΙ "ΚΑΤΑΔΙΚΗ"

ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑ.

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΦΙΑ.

ΕΔΩ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ?
ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΡΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ?

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΙΛΑΜΕ ? ΤΕΛΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ Ή ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ?

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ , ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΩΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΨΗΦΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ή ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ , ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΞΕΝΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ .

ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ?

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ "ΠΑΙΖΟΥΝ" ΠΟΛΕΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ,
ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΙΚΕ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟΥΣ

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ .... ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhs1hwH0FB1oxH3fkKjFzj-O3TRoybd5nS4ebjbEB-dVomUO8NUgH-Rxs_p8yvulM26yB9asiWsKmGuKlxuLVMzCIZjLhyHcOpo-jn6wp2T2vyepTD-devBVutZ48VaJtyqtuV4jqZvEpYy/s320/epeisodia1388.jpg

Παρακολουθώντας το οπτικό υλικό που πρόβαλαν τα τηλεοπτικά κανάλια από την «εξόρμηση» των κουκουλοφόρων στο Κολωνάκι, αυτό που μου έκανε τεράστια εντύπωση είναι ότι δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από την πλευρά των καταστημαρχών στην καταστροφική μανία των 20-25 κατευθυνόμενων και εξαρτημένων (ξέρω πολύ καλά τι γράφω) νεαρών.


Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η δράση των κουκουλοφόρων εξελίσσεται και περιορίζεται αυστηρά στο κέντρο των Αθηνών . Από την μια πλευρά υπάρχει το ορμητήριο , η αποθήκη και το ...καθαρτήριο των Πανεπιστημιακών σχολών και του παρεξηγημένου ασύλου.

Από την άλλη η ψυχοσύνθεση του κοινωνικού ιστού είναι δυσανάλογη και πολλές φορές αντιστρόφως ανάλογη με την απόσταση που μπορεί να χωρίζει τις διάφορες κοινωνικές ομάδες.


Τα επεισόδια και η δράση των κουκουλοφόρων π.χ στα δυτικά προάστια (μόλις λίγα χιλιόμετρα από το Κολωνάκι και το ιστορικό κέντρο) δεν θα μπορούσε να έχει την οποιαδήποτε ευκαιρία δράσης. Η αντίδραση των καταστηματαρχών και των συνδημοτών θα ήταν αντιστρόφως ανάλογη με αυτή των αντίστοιχων του Κολωνακίου.


Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά τόσο οι κουκουλοφόροι όσο και ο καθοδηγητικός σκοτεινός πυρήνας τους.
Προς αυτή την πλευρά έχει στραφεί τελευταίως η προπαγανδιστική πλύση εγκεφάλου μέσω τηλεοπτικών μαϊντανών, μεγαλοσχημόνων κεραμιδόγατων της δημοσιογραφίας και .....«προοδευτικών» πολιτικάντηδων.

Ομιλούν και αφορίζουν συνεχώς την οποιαδήποτε αντίδραση των θυμάτων αλλά και των απλών πολιτών ,που άλλοι εξ αυτών παρακινούμενοι από την ευθύνη και το χρέος του ως πολίτες αυτής της χώρας και άλλοι γιατί γνωρίζουν ότι όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα η φωτιά θα έρθει και στο δικό σου, αντιπαραθέτουν την μαζικότητα τους έναντι αυτής της εστίας ανωμαλίας.

Δεν πράττουν τίποτα λιγότερο ή τίποτα περισσότερο από την θεμελιώδη αρχή των Φυσικών νόμων. Η δράση εξισορροπείται μόνο με την ισόποση αντίδραση. Όταν δε η δύναμη της αντίδρασης είναι θετικώς δυσανάλογη με αυτή της δράσης, τότε η τελευταία μηδενίζεται.

Δεν χρειάζεται η αντίδραση να διέπεται από τα αντίστοιχα φαινόμενα της βίας. Είναι τόσο θετικώς δυσανάλογη που μοναχά η ενεργή και όχι παθητική παρουσία τους, ο ....«όγκος τους», ακινητοποιούν τους οποιουσδήποτε κουκουλοφόρους.


Αυτός είναι κανόνας των φυσικών αρχών που διέπουν τα πάντα στον πλανήτη μας. Σ` αυτόν τον κανόνα στηρίχθηκε και η κοινωνιολογική εξέλιξη του ανθρώπου.


Στην προπαγανδιστική αυτή προσπάθεια που εξελίσσεται , θύματα πέφτουν και πολλοί από τους πολιτικούς μας . Ομιλούν περί φαινομένων ... αυτοδικίας. Τα ...αφορίζουν. Ψευδώς αναφέρονται και επικαλούνται το κράτος δικαίου.

Γιατί ψευδώς ; Ας δούμε τι αναφέρει το άρθρο 282 περί αυτοδικίας: «Η ικανοποίηση της αξίωσης από το δικαιούχο αυτοδύναμα και χωρίς τη βοήθεια της αρχής (αυτοδικία) επιτρέπεται μόνο όταν η βοήθεια της αρχής δεν μπορεί να φτάσει έγκαιρα και υπάρχει κίνδυνος από την αναβολή να ματαιωθεί ή να δυσκολευτεί σημαντικά η πραγμάτωση της αξίωσης».

Δεν νομίζω να υπάρχει έστω και ένας νοήμων πολίτης που να πιστεύει ότι σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο είναι δυνατόν να υπάρχει και μια διμοιρία των ΜΑΤ.

Ας αφήσουν λοιπόν τα αποχαυνωτικά και προπαγανδιστικά περί αυτοδικίας γιατί εάν κοιτάξουν δύο άρθρα παρακάτω του Αστικού Κώδικα , συγκεκριμένα στο 284 (περί Άμυνας) θα διαβάσουν ότι: «Δεν αποτελεί παράνομη πράξη η υπεράσπιση που επιβάλλεται σε κάποιον για να αποτρέψει παρούσα και άδικη επίθεση εναντίον του ίδιου ή τρίτου.»

Όσο για εμάς ας καταλάβουμε αυτό που ανέφερα και ανωτέρω.Είμαστε τόσο θετικώς δυσανάλογη ποσότητα που και ΜΟΝΟ ο ...«όγκος μας», ακινητοποιεί την οποιαδήποτε δράση κουκουλοφόρων.

Δεν χρειάζεται η χρήση ανάλογης βίας. ΜΟΝΟ...ο τεράστιος «όγκος μας».

http://politis-gr.blogspot.com/

http://assets.tanea.gr/files/2008-12-07/thumbs/epeisodia1_450x.jpg

«Δεν αποτελεί παράνομη πράξη η υπεράσπιση που επιβάλλεται σε κάποιον για να αποτρέψει παρούσα και άδικη επίθεση εναντίον του ίδιου ή τρίτου.»

ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ , ΑΣΤΟΧΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Ή ΑΠΛΩΣ ΗΛΙΘΙΟΙ ???????


Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ .... ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΕΚΑΝΕ , ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΜΕ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΜΕ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΟΡΟΥΣ .

ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ... ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΡΙΑΛΙΤΥ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ

ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΤΗΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ

ΠΟΝΑΝΕ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ?


Νέο μέτωπο με το ΚΚΕ άνοιξε ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος στη διάρκεια εκδήλωσης αφιερωμένης στο Γρηγόρη Φαράκο, υποστήριξε ότι η εξουσία του ΚΚΕ θα ήταν πιο αιματηρή αν την καταλάμβανε μετά τον εμφύλιο πόλεμο.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι αν επικρατούσαν οι δυνάμεις του ΚΚΕ η χώρα μας θα ήταν σήμερα σε μια αντίστοιχη κατάσταση με τις χώρες του πρώην σοσιαλιστικού μπλοκ.

Το ΚΚΕ απαντώντας χαρακτηρίζει παραλήρημα, τα όσα είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, και σημειώνει: "Φαίνεται ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος, έχει αναλάβει αντι-κομμουνιστικό καταμερισμό, μαζί με τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Άξιοι! Πρέπει, όμως, να πει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αν συμφωνεί με τον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο. Η σιωπή θα είναι συνενοχή."

ΚΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ , ΘΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ , ΜΕΤΑ ΑΠΟ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ ΝΙΚΟΥΣΕ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΥΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ?
ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΡΑΧΝΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟ ΚΚΕ .

ΤΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΠΑΡΑ ΤΙΣ 3 ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΑΓΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .
ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ... ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ?

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ , ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΑΜΕ , ΤΗΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΝΟΙΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1991.

Επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία κτίριο με 300 μετανάστες

Αστυνομικές δυνάμεις εισαγγελέας βρίσκονται σε κτίριο επί της οδού Μενάνδρου, καθώς θεωρείται επικίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Στο κτίριο μένουν περίπου 300 μετανάστες, πληρώνοντας 3 ευρώ ενοίκιο την ημέρα. Στην περιοχή βρίσκονται επίσης συνεργεία καθαριότητας του δήμου Αθηναίων και επόπτες της Νομαρχίας Αθηνών.

Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και σήμερα οι Υγειονομικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας Αθηνών έχουν πραγματοποιήσει εκτεταμένους ελέγχους στο κέντρο της Αθήνας. Εξέτασαν 427 σημεία (όπου βρίσκονταν εγκαταλελειμμένα κτήρια, οίκοι ανοχής, ξενοδοχεία, πολυκατοικίες που διαμένουν αλλοδαποί, στέκια τοξικομανών). Αναλυτικά βρέθηκαν:

- 208 εγκαταλελειμμένα κτήρια, που αποτελούν ανθυγιεινές εστίες

- 140 κτήρια, όπου στεγάζονται αλλοδαποί και οι συνθήκες διαβίωσης ήταν άθλιες και απάνθρωπες

- 45 οικόπεδα, που αποτελούν ανθυγιεινές εστίες

- 16 σημεία τοξικομανών

- 14 οίκοι ανοχής, που λειτουργούν χωρίς άδεια με αδήλωτες και χωρίς βιβλιάρια ασθενείας ιερόδουλες

- 4 ξενοδοχεία

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από skai

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


«... Η ΛΑΒΑ της κοινωνικής εξέγερσης εξαπλώνεται και πυρπολεί τα στηρίγματα και τα σύμβολα της εξουσίας και των αφεντάδων. Συγκρούσεις με τα ΜΑΤ (...). Περικυκλώσεις και επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα. Καίγονται τράπεζες και πολυεθνικές εταιρείες (...). Εκατοντάδες προσαγωγές. Προφυλακίσεις. Η εξέγερση είναι εδώ».

Πρόκειται για μια αφίσα που είναι κολλημένη κοντά στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Μπορεί όμως να τη δει κανείς και σε άλλες γωνιές των Εξαρχείων. Το ίδιο μήνυμα φροντίζουν να μεταδώσουν και μέσω Ίντερνετ. Στο Ιndymedia αναδημοσιεύεται κείμενο από το blog anaflexis. wordpress. com. Εκεί γράφουν ότι πρέπει να πλήξουν «το ισχυρότερο στήριγμα του εμπορευματικού καθεστώτος, τη μεσαία τάξη, τους δολαριόφρονες. Πώς θα τους χτυπήσουμε; Καταστρέφοντας συστηματικά το ναό του θεοποιημένου εμπορεύματος: την αγορά.

Ο ιδανικός τρόπος θα ήταν η λεηλασία και η ευρύτερη δυνατή διανομή των αγαθών. Είμαστε όμως λίγοι ακόμα και δεν έχουμε δυνατότητες για μαζικές λεηλασίες. Ας αρκεστούμε προσωρινά στη συστηματική καταστροφή πολυκαταστημάτων, τραπεζών, εμπορευμάτων πολυτελείας...». Ευφάνταστες είναι και οι υπογραφές κάτω απ΄ τις αφίσες. Σ΄ αυτήν υπογράφει το «συνδικάτο οικοδόμων της άρνησης».

«Ο Δεκέμβρης συνεχίζεται»
Από τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά το φόνο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό, οι τοίχοι των Εξαρχείων έχουν γεμίσει αφίσες και συνθήματα. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, αντιεξουσιαστές επιχειρούν να περάσουν το ίδιο μήνυμα- ότι «ο Δεκέμβρης συνεχίζεται». Ότι δηλαδή θα συνεχίσουν να χτυπούν τράπεζες και εμπορικά καταστήματα, όπως έκαναν την περασμένη Παρασκευή στο Κολωνάκι. Άλλωστε, είχαν προειδοποιήσει γι΄ αυτό από τα μέσα του Δεκεμβρίου. Τότε, στη διάρκεια των ταραχών, έγραφαν συνθήματα που μιλούσαν για «εξέγερση», «χάος» και «εκδίκηση».

Από την άλλη, μέσα από τις αφίσες και τα συνθήματα που έχουν κατακλύσει τις γειτονιές των Εξαρχείων εκφράζουν το μίσος τους απέναντι στην Αστυνομία και το «κράτος καταστολής», όπως λένε. Άλλοτε με ευφάνταστα και χιουμοριστικά συνθήματα και άλλες φορές με πιο ακραία.

Σε ρόλο Ρομπέν
Ένα από τα συνθήματα που δείχνει τις διαθέσεις είναι αυτό που είναι γραμμένο στον τοίχο επί της οδού Ανδ. Μεταξά: «ντου στα σούπερ μάρκετ». Ουσιαστικά προτρέπουν να δοθεί συνέχεια στη δράση των «Ρομπέν των σούπερ μάρκετ» οι οποίοι αφαιρούν προϊόντα από τα σούπερ μάρκετ και έπειτα τα μοιράζουν σε πολίτες στις λαϊκές.

Μία άλλη αφίσα που είναι κολλημένη σε αρκετούς δρόμους των Εξαρχείων εξηγεί γιατί το τελευταίο διάστημα οι αντιεξουσιαστές έχουν πυκνώσει τις «επιθέσεις» τους σε τράπεζες και καταστήματα. Ζητούν την απελευθέρωση του «αναρχικού ληστή Γιώργο Βούτση Βογιατζή». Και προσθέτουν πως η «κλοπή του εμπορεύματος, από τα χρήματα της τράπεζας μέχρι τα προϊόντα του σούπερ μάρκετ, είναι επίθεση σ΄ αυτόν τον κόσμο στη δικιά του γλώσσα. Η κλοπή είναι μέσο όχι μόνο για την επανοικειοποίηση των προϊόντων που οι προλετάριοι παράγουμε αλλά ως ένα βαθμό της ίδιας της ζωής». Οργή για την ΕΛ.ΑΣ.
Δύσκολα θα βρει κανείς έναν τοίχο στα Εξάρχεια που να μην υπάρχει ένα σύνθημα με σπρέι, στένσιλ ή μαρκαδόρο κατά της Αστυνομίας. Τέτοια συνθήματα υπήρχαν ανέκαθεν στα Εξάρχεια. Ωστόσο, μετά το φόνο του 15χρονου Αλέξη έγιναν περισσότερα και πιο επιθετικά σε ύφος.

Σ΄ ένα από αυτά, στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Διδότου, οι αντιεξουσιαστές μέσα σε τρεις λέξεις συμπυκνώνουν την οργή τους απέναντι στην Αστυνομία: «φόλα στα ΜΑΤ». Στον τοίχο του Πολυτεχνείου (στον πεζόδρομο της Τοσίτσα) γίνονται ακόμα πιο επιθετικοί και γράφουν: «κάθε μπάτσος και μια σφαίρα». Οι διαφωνούντες
«Δεν είμαστε όλοι και όλες σύντροφοι και συντρόφισσες», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η αντιεξουσιαστική ομάδα «Ελευθεριακή Οροσειρά Αλληλεγγύης», διαχωρίζοντας με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο τη θέση της από ενέργειες όπως η επιδρομή στο Κολωνάκι, που χαρακτηρίζεται «μιλιταριστική». «Διαφωνούμε σε όλα τα επίπεδα συμπεριφορών και μεθόδων που προσκυνούν το θέαμα και τη συμμορία της χαοτικής συνείδησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

http://www.tanea.gr

ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ «ΦΛΕΡΤ» ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΗΓΕΤΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΨΥΧΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ

Σχέδια και για ταξίδι Μεντβέντεφ στην Ελλάδα

Δεν θα μείνει χωρίς άμεση απάντηση η συνεχιζόμενη και με την ηγεσία Ομπάμα πολιτική ψυχρότητα που επιδεικνύουν οι ΗΠΑ στη σχέση τους με τη χώρα μας, η οποία όμως αυτή την περίοδο συνδυάζεται με ταυτόχρονη φιλοτουρκική στροφή της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.



Ο Κώστας Καραμανλής φέρεται αποφασισμένος, χωρίς να διαταράξει τις αναγκαίες ισορροπίες με την υπερδύναμη, να απαντήσει στην αμερικανική «αδιαφορία» με νέες κινήσεις προς τη ρωσική πλευρά.

Η αρχή θα γίνει με συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στα τέλη Απριλίου στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, με αφορμή διεθνές φόρουμ για το φυσικό αέριο το οποίο θα παραβρεθούν οι δύο ηγέτες. Για τη συνέχεια αναζητείται ήδη η προσφορότερη από δύο επιλογές: είτε να επισκεφθεί την Αθήνα πριν από το καλοκαίρι ο κ. Πούτιν, είτε για πρώτη φορά ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Στην ελληνορωσική ατζέντα υπάρχουν πολλά θέματα. Η προώθηση της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών επικεντρώνεται σε κρίσιμους τομείς, όπως η ενέργεια, οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί, αλλά και ο τουρισμός.

Από αυτούς οι δύο πρώτοι «ενοχλούν» ιδιαίτερα την Ουάσινγκτον. Κατά πολλούς διπλωματικούς παρατηρητές, δε, η «άνθηση» της ελληνορωσικής στρατηγικής συνεργασίας είναι εκείνη στην οποία οφείλεται κυρίως η «παγωμάρα» στις αντίστοιχες ελληνοαμερικανικές σχέσεις.



Υπενθυμίζεται ότι οι τελευταίες επαφές σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ ελληνικής και ρωσικής ηγεσίας είχαν πραγματοποιηθεί τον περασμένο Μάιο, όταν ο κ. Καραμανλής επισκέφτηκε τη Μόσχα και συναντήθηκε τόσο με τον απερχόμενο τότε όσο και με τον νέο πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κυρίους Πούτιν και Μεντβέντεφ.

Σιωπηρή επιδείνωση


Η σαφής προτεραιότητα που δείχνει η νέα αμερικανική ηγεσία στην ενίσχυση του ρόλου της Τουρκίας στην περιοχή έχει ενοχλήσει σφοδρότατα την Αθήνα, παρά τις περί του αντιθέτου επίσημες κυβερνητικές τοποθετήσεις.

Το πανηγυρικό κλίμα που διαμόρφωσε η επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον στην Άγκυρα και η προαναγγελία της άφιξης Ομπάμα στη γείτονα τον επόμενο κιόλας μήνα, σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη «παράλειψη» της Ελλάδας από τους ευρωπαϊκούς προορισμούς του πλανητάρχη, έχει προκαλέσει σοκ στους κύκλους της ελληνικής διπλωματίας αλλά και έντονο προβληματισμό στην κυβέρνηση.


Στην Αθήνα επικρατεί έντονη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυρία Κλίντον, καθώς η νέα επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ άλλα είχε υποσχεθεί στην Ελληνίδα ομόλογό της Ντόρα Μπακογιάννη κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Ουάσινγκτον και άλλα έκανε στην πράξη. Αφενός δεν άσκησε καμία πίεση προς την τουρκική ηγεσία για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Αιγαίο, οι οποίες τορπιλίζουν την ομαλότητα στην περιοχή και το κλίμα καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών.

Αφετέρου, η κυρία Κλίντον υιοθέτησε επακριβώς την τουρκική διπλωματική ορολογία περιγραφής του προβλήματος στην Κύπρο, μιλώντας για την ανάγκη άρσης απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων, παραβλέποντας εντελώς την ελληνική, κυπριακή αλλά και της διεθνούς κοινότητας επίσημη θέση περί προβλήματος παραμονής εισβολής και κατοχής της Βόρειας Κύπρου από την Τουρκία.

Την ίδια ώρα ο Μπαράκ Ομπάμα όχι μόνο αγνοεί την Ελλάδα στην ήδη ανακοινωθείσα μίνι ευρωπαϊκή περιοδεία του, αλλά παραβιάζει και έναν άτυπο κανόνα δεκαετιών που ίσχυε στο τρίγωνο ΗΠΑ- Ελλάδα – Τουρκία, σύμφωνα με τον οποίο κάθε Αμερικανός ηγέτης, αλλά και υπουργός ακόμη, που αποφάσιζε να επισκεφθεί τη μία από τις δύο χώρες επισκέπτεται υποχρεωτικά και την άλλη, ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες εύθραυστες ισορροπίες.

Έτσι, μοναδική θετική ένδειξη αναθέρμανσης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων παραμένει η άρση του «εμπάργκο» προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έλαβε ήδη πρόσκληση, την πρώτη ύστερα από τρία χρόνια θητείας και αναμονής στη Μεσογείων, να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον το επόμενο διάστημα, πιθανόν και εντός της Άνοιξης.

Η επίσκεψη Μεϊμαράκη στις ΗΠΑ υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων παίρνει κρίσιμες διαστάσεις, καθώς νο1 «αγκάθι» στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι η πολυσυλλεκτικότητα στις αγορές οπλικών συστημάτων που δείχνει η ηγεσία του ΥΕΘΑ, καθώς αναζητά νέες πηγές προμήθειας προκειμένου να αποφύγει τον ασφυκτικό εναγκαλισμό με τις ΗΠΑ, οι οποίες όμως έτσι χάνουν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια.


Δεύτερο μεγάλο «αγκάθι» αποτελούν οι τεράστιας σημασίας ενεργειακές συμφωνίες Ελλάδας – Ρωσίας, για τις οποίες η κυβέρνηση Μπους επανειλημμένα – αλλά και η νέα αμερικανική ηγεσία έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις και τη δυσαρέσκειά τους.

Οι Αμερικανοί εκτιμούν ότι η Ελλάδα αυξάνει με τις επιλογές της επικίνδυνα την ενεργειακή εξάρτησή της από ρωσικές πηγές ενέργειας, κυρίως όσον αφορά το φυσικό αέριο.

Από την άλλη, και η ελληνική πλευρά θεωρεί μείζονα εκκρεμότητα των ΗΠΑ έναντι της χώρας μας τη μη επίλυση ακόμη του θέματος με την βίζα. Την ίδια ώρα, πολλοί παρατηρητές εκτιμούν καθόλου αβάσιμα ως «αμερικανικό δάκτυλο» πίσω από την έκθεση της Γκέι Μακντούγκαλ, που αναβίωσε κατά απαράδεκτο τρόπο το θέμα της δήθεν ύπαρξης «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα.

Πηγή:presstime


http://hellenicrevenge.blogspot.com/

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΥΤΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ "ΑΝΑΛΥΤΕΣ" Ή ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ .... ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΟ , ΙΡΑΚ , ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ .

ΤΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ . ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΣΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ Ή ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ .

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ Ο κ. ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΣΚΕΣΙ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ 30 F-16 ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΩΦΕΛΗΣΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΤΑΡΑΞΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ .

ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ "ΣΥΜΜΑΧΟΣ" ΚΑΙ "ΦΙΛΟΣ" ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ . ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ , ΑΙΓΑΙΟ , ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΥΝΟΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΗΝ "ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ" ΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ-ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ.

ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΟΛΟ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΧΤΥΠΑΝΕ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΟΡΘΩΣΕΙ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΜΕ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ BULLYING ΟΠΟΥ Ο ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ ΑΥΤΟΣ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙ" ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΕΙ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥΣ .
ΕΤΣΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΟΣΟΙ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ ΤΟ BULLYING ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ .
ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ , ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ (ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ).