Το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας κάθε φορά που ξεσπούν επεισόδια προβλέπει εγκλωβισμό των «ταραξιών» στις σχολές του κέντρου, διότι κατά την επικρατούσα αστυνομική άποψη ο εγκλωβισμός καθιστά ευχερέστερο τον έλεγχο των βίαιων ομάδων. Από την άλλη πλευρά, σε όλες τις σχολές που θεωρούνται «στρατηγικού χαρακτήρα» για τέτοιες συγκρούσεις (Μετσόβιο, Νομική, ΑΣΟΕΕ, Πάντειο) λειτουργούν «στέκια», δηλαδή χώροι που το Πανεπιστήμιο αφήνει εν λευκώ σε φοιτητικές κινήσεις ή παρατάξεις. «Εμείς δώσαμε το χώρο στην τάδε παράταξη. Δεν ξέρουμε τι χρήση κάνει και με ποιους το μοιράζεται» είναι η συνήθης εξήγηση των πανεπιστημιακών διοικήσεων για τα «άβατα» στις σχολές τους.
Εξω από τις σχολές διακόπτεται το κυνήγι και αρχίζει το πινγκ πονγκ Αστυνομίας - Πανεπιστημίου. Οι μεν ζητούν άδεια εισόδου, οι δε απαντούν ότι ο δρόμος είναι ανοικτός βάσει του νόμου περί ασύλου που προβλέπει αυτοδίκαιη επέμβαση εφόσον συντελούνται κακουργήματα εντός του ασύλου.«Και αν δοθεί κάποια φορά άδεια, να είστε βέβαιος ότι δεν θα εισέλθει η Aστυνομία», δήλωσε χθες στον City 99,5 ο πρύτανης του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Κ. Μουτζούρης. Στο σχετικό ερώτημα του Φ. Καρζή η απάντηση του κ. Μουτζούρη είναι σαφής: «Δεν θα μπει, διότι κανείς κοιτάει να προλάβει μεγαλύτερα κακά. Εάν παραδείγματος χάριν το Δεκέμβρη εισήρχετο η Αστυνομία στο κεντρικό κτίριο του Πολυτεχνείου, να είστε βέβαιοι ότι θα είχαμε πολύ πολύ περισσότερα κακά, δεινά, απ’ αυτά που ενδεχομένως θα προλαμβάνονταν».
Οταν το θέατρο της επιχείρησης είναι το κτίριο της κεντρικής διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, το κυνήγι πρέπει να διακοπεί στην Πανεπιστημίου. Ο χώρος των Προπυλαίων ανήκει στο Πανεπιστήμιο. Πρόσβαση έχει η δημόσια δύναμη στον πεζόδρομο ανάμεσα στην Ακαδημία και το Πανεπιστήμιο που ανήκει στο Δήμο Αθηναίων.
«Κάθε σύγχρονη Αστυνομία πρέπει το βάρος να το ρίξει στην πρόληψη και όχι τόσο στην καταστολή», υπογράμμισε (στον City 99,5) ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γ. Καράκωστας. «Η εποπτεία η δική μας δεν είναι εποπτεία Αστυνομίας, ούτε έχουμε Αστυνομία εμείς. Η εποπτεία είναι υπαλλήλων, φυλάκων. Δεν μπορώ, είπε, να ζητήσω εγώ από τον φύλακα να οπλοφορεί, ούτε μου επιτρέπεται».
Παρέμβαση ΕΒΕΑ
Υπέρ της άρσης του ασύλου τάχθηκε χθες βράδυ και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος. «Προαπαιτούμενο για να γίνει κάτι τέτοιο είναι η διακομματική συναίνεση. Θα ακολουθήσει σύντομος διάλογος», απάντησε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης. Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Ευ. Αντώναρο, «η ρύθμιση για το άσυλο είναι επαρκής. Οι Ελληνες έχουν πλήρεις ατομικές ελευθερίες που δεν εμποδίζονται από κανέναν. Δεν μπορεί ορισμένοι, λίγοι, να παραβιάζουν το νόμο και να θέτουν σε κίνδυνο την περιουσία και τη ζωή της πλειοψηφίας των πολιτών».
http://www.e-tipos.comΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΜΙΛΑΜΕ ? Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΝΑ ΖΗΤΑ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ?
ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ ΛΕΝΕ ΝΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ... ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΧΙ ... ΔΗΛΑΔΗ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ?
ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ ? ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΚΥΡΙΟΙ "ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ" ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΕΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΙ , ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ .
Ο ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΟΛΟΤΩΦ ΚΑΙ ΠΡΕΖΟΜΑΓΑΖΑ
ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ
Αλλαγή συσχετισμών επιφύλαξαν οι εκλογές της ΠΟΣΔΕΠ
Με ανατροπή του σκηνικού της ΠΟΣΔΕΠ ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας Διοικούσας Επιτροπής. Πρώτη δύναμη η Κίνηση Πανεπιστημιακής Αναβάθμισης που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ. Αυξημένες οι δυνάμεις της Ανανεωτικής Αριστεράς και της ΝΔ.
Οι ανατροπές -αν και αριθμητικά σε περιορισμένη έκταση- θα είναι καθοριστικές στην περαιτέρω πορεία της ΠΟΣΔΕΠ. Η αριστερή διοίκηση της ΠΟΣΔΕΠ, που στηρίχτηκε στη συνεργασία τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ και της παράταξης του ΚΚΕ ανατράπηκε. Η συνεργασία πολλών μελών του ΣΥΝ με τις δυνάμεις που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τις άλλες παρατάξεις οδήγησαν στην αλλαγή αυτή. Η αύξηση των δυνάμεων της μέχρι τώρα αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Αριστερά, ΝΔ και όλοι όσοι τάχθηκαν κατά των κινητοποιήσεων) αναμένεται να οδηγήσει και σε στροφή της πολιτικής που σηματοδότησε το χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών που ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα της Κυριακής οι παρατάξεις διαμόρφωσαν τις δυνάμεις τους ως εξής:
-Η Κίνηση Πανεπιστημιακής Αναβάθμισης (κυρίως ΠΑΣΟΚ) έλαβε 80 ψήφους που αντιστοιχούν σε 9 έδρες έναντι των 31 ψήφων και των 5 εδρών που είχε στην προηγούμενη Διοικούσα Επιτροπή.
-Η Συσπείρωση (ΣΥΝ και άλλες δυνάμεις) έλαβε 72 ψήφους και 8 έδρες έναντι 78 ψήφων και 13 εδρών που τους εξασφάλισαν την κυριαρχία στην προηγούμενη Διοικούσα Επιτροπή.
-Η Αριστερή Μεταρρύθμιση (Ανανεωτική Αριστερά) έλαβε 54 ψήφους και 6 έδρες έναντι των 26 ψήφων και 4 εδρών στις προηγούμενες εκλογές.
-Η ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) έλαβε 34 ψήφους και 2 έδρες, έναντι 42 ψήφων και 7 εδρών που έλαβε στην προηγούμενη Διοικούσα Επιτροπή.
-Η Ανεξάρτητη Κίνηση Πανεπιστημιακών Επιστημών Υγείας (αναφέρεται κυρίως στον κυβερνητικό χώρο) έλαβε 28 ψήφους και 3 έδρες.
-Η Ανεξάρτητη Κίνηση Πανεπιστημιακών (Φιλοσοφική, αναφέρεται στον κυβερνητικό χώρο) έλαβε 12 ψήφους και 2 έδρες, έναντι 17 και 3 αντιστοίχος.
-Κίνηση Μελών ΔΕΠ ΕΜΠ (ΝΔ) έλαβε 7 ψήφους και 1 έδρα έναντι 6 και 1 αντιστοίχως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου