23 Αυγ 2009

ΚΑΤΣΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙΣ ......

[ORKOS+KARATZAFERH.jpg]

ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο κ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ :


"Εδω και 5 χρόνια τους εχω προτείνει να συμφωνήσουμε με χώρες που όταν εμείς έχουμε καλοκαίρι και αυτές χειμώνα και αντιστρόφως , να κάνουμε ανταλλαγή των εναέριων πυροσβεστικών μέσων. Η Αυστραλία π.χ. δέχεται κάτι τέτοιο όπως ξέρω. Αν γινόταν κάτι τέτοιο, σήμερα θα είχαμε πάνω απο 45 αεροπλάνα και φυσικά δεν θα είχε καεί η Αττική. Απλά πράγματα αλλά δεν υπάρχει η πολιτική ευφυϊα να τα εφαρμόσει."

ΚΑΤΑΡΧΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ? ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΦΩΤΙΕΣ ΑΛΛΑ Η ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ , ΜΕ ΠΟΙΑΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ? ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ..... ΚΑΙ ΝΑΙ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ.

ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΔΕΣ ΕΔΩ

ΑΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΑΡΑ ΤΙ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ?

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΕΚΤΑΣΗΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΑΣΗ ΣΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΑΜΝΟΙ ΚΑΙ ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΛΩΣ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΟΥΝ. BUSHFIRES ΤΙΣ ΛΕΝΕ.

ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ .... ΩΡΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΕΝΩ ΤΟΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΒΑΛΙΩΤΗ , ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΑΖΕΙΣ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΓΙΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ? Ή ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ?

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΦΥΪΑ ...... ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΘΕΟ , ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΓΕΜΑΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ , ΚΑΝΑ ΚΟΥΤΟ ΕΧΕΙΣ ?

ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ :"ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΕΞΥΠΝΟΥΣ , ΒΛΑΚΕΣ ΘΕΛΩ"

Γιατί το κράτος δεν κατεδαφίζει τα αυθαίρετα;

http://files.vrilissiaki.webnode.com/200000326-d18ccd286c/Krassas%20area%20at%20Vrilissia.jpg

Νομιμοποιήσεις

Αυτό που οι περισσότεροι αγνοούν είναι ότι η τελευταία μαζική νομιμοποίηση αυθαιρέτων έγινε πριν από... 24 χρόνια (το 1983 στο πλαίσιο της περίφημης εκστρατείας του εκλιπόντα Αντώνη Τρίτση, με σύνθημα «δήλωσέ το και σώσε το»). Παρά ταύτα, η πολιτεία φροντίζει κατά καιρούς να δίνει έμμεσες ελπίδες στους εκατοντάδες χιλιάδες ενδιαφερόμενους: για παράδειγμα, το 1994 η τότε κυβέρνηση έδωσε δικαίωμα ηλεκτροδότησης σε αυθαίρετα για κοινωνικούς λόγους. Αποτέλεσμα βέβαια ήταν οι μισοί αυθαιρετούντες να παρουσιαστούν στα χαρτιά... ως διαβητικοί, καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς και νεφροπαθείς. Περίπου 30.000-40.000 αυθαίρετα ηλεκτροδοτήθηκαν εκείνη την περίοδο.

Η τελευταία ρύθμιση ήρθε στα τέλη του 2003 από την τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Βάσω Παπανδρέου, η οποία έδωσε υπό προϋποθέσεις δικαίωμα ηλεκτροδότησης σε όσα αυθαίρετα είχαν χτιστεί έως τα τέλη εκείνου του έτους. Παρόλο που η προθεσμία έληξε μετά μερικούς μήνες, πολλοί δήμαρχοι περιοχών με αυθαίρετα εξακολουθούν να ανακαλύπτουν(!) φακέλους με δηλώσεις αυθαιρέτων και τους υποβάλλουν στις πολεοδομίες (προκειμένου να τύχουν χαμηλότερων προστίμων ανέγερσης και διατήρησης αυθαιρέτου). «Εκτιμώ ότι με βάση τη συγκεκριμένη ρύθμιση πρέπει να ηλεκτροδοτήθηκαν περίπου 20.000 αυθαίρετα σε όλη την Αττική», εξηγεί στην «Κ» ο γενικός διευθυντής της νομαρχίας Ανατολικής Αττικής, κ. Γιώργος Φούρλαρης. «Στο τέλος της τριετούς προθεσμίας οι δήμοι θα έπρεπε να είχαν στείλει στις πολεοδομίες τους φακέλους, για να κάνουν επανελέγχους. Ελάχιστοι δήμοι τους έστειλαν, όπως η Κερατέα και η Παλλήνη».

Ούτε όμως και σε αυτήν την περίπτωση επρόκειτο για νομιμοποίηση αυθαιρέτων· χαρακτηριστικό είναι ότι παρότι τα δηλωθέντα σπίτια ηλεκτροδοτήθηκαν, δεν καταγράφηκαν από τις πολεοδομίες ως αυθαίρετα. Παράλληλα, η ακριβής τους θέση δεν αποτυπώθηκε σε καμία χαρτογράφηση, καθώς δεν υπήρξε ανάλογη πρόβλεψη.

Ποιος ευθύνεται γι' αυτήν την κατάσταση; Η απουσία οργανωμένων τακτικών ελέγχων και η γραφειοκρατία, λένε όσοι ασχολούνται με το θέμα. «Οι αυθαιρεσίες διαπιστώνονται όχι έπειτα από έλεγχο, αλλά έπειτα από καταγγελία, ενώ μέχρι να τελεσιδικήσει μια υπόθεση αυθαιρέτου μπορεί να περάσουν 5-7 χρόνια!», εξηγεί στην «Κ» ο κ. Μάρκος Φραγκιουδάκης, μέλος της επιτροπής ΓΟΚ στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις πασιφανείς αυθαιρεσίες αθωώνονται στα δικαστήρια, όχι για ουσιαστικούς, αλλά για τυπικούς λόγους, δηλαδή ενώ όλη η κατοικία είναι αυθαίρετη μιλούν για το αν ο τοίχος είναι 5 ή 8 μ. «Τα δικαστήρια δεν εξετάζουν τεχνικά ζητήματα, κοιτούν αν η απόφαση της επιτροπής της πολεοδομίας είναι αιτιολογημένη», εξηγεί στην «Κ» η κ. Γιάννα Κουφάκη, μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Εφόσον τελεσιδικήσουν, οι αποφάσεις κατεδάφισης καταλήγουν συνήθως στο γραφείο του νομάρχη (ή στο γραφείο του περιφερειάρχη, για τα δάση, και από εκεί στον νομάρχη). Κατόπιν το νομαρχιακό συμβούλιο αποφασίζει ποιες θα προωθηθούν· οι υπόλοιπες... απλά αρχειοθετούνται. «Πέρυσι αποστείλαμε περί τις 200-250 τελεσίδικες αποφάσεις κατεδάφισης στη νομαρχία», λέει στην «Κ» ο προϊστάμενος της πολεοδομίας Μαρκόπουλου, κ. Μιχ. Ντόκος. Οπως εξηγεί, οι αποφάσεις κατεδάφισης εγκρίνονται από τις νομαρχίες κατά προτεραιότητα, «επειδή οι λίστες είναι τεράστιες και οι πιστώσεις περιορισμένες». «Πέρυσι κατεδαφίσαμε περί τα 60 αυθαίρετα», εξηγεί ο κ. Φούρλαρης. «Επρόκειτο για αυθαίρετες κεραίες κινητής τηλεφωνίας, αυθαίρετα σε ρέματα ή αρχαιολογικούς χώρους ή περιπτώσεις για τις οποίες προϋπήρχαν δικαστικές αντιδικίες».

Γιατί δεν γίνονται συστηματικές κατεδαφίσεις; «Ο νομάρχης είναι αιρετός. Δηλαδή θέλει να εκλεγεί και την επόμενη τετραετία. Αρα, υπολογίζει τις διαμαρτυρίες και τις αντιδράσεις και δεν τολμάει. Και έτσι δεν γίνονται ποτέ κατεδαφίσεις. Ολα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού», λέει ο κ. Φραγκιουδάκης. «Την κατάσταση αυτή επικροτεί σαφώς, διά της ανοχής, και η κεντρική εξουσία».

Πρόστιμα

Αντίθετα με τις κατεδαφίσεις, η πολιτεία έχει επιδείξει ιδιαίτερη ικανότητα τα τελευταία χρόνια στην αυστηροποίηση των προστίμων. Η αλήθεια είναι ότι προ του 2004, τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης ενός αυθαίρετου ήταν αστεία, τόσο που... συνέφερε να τα πληρώνεις. Χαρακτηριστικά, το πρόστιμο για την ανέγερση κατοικίας 50 τ.μ. έως τα τέλη του 2003 οπουδήποτε στην Ελλάδα ήταν 1.305 ευρώ, ενώ το πρόστιμο δατήρησης ήταν μόλις το 10% του ποσού αυτού ετησίως. Ομως με δύο υπουργικές αποφάσεις του 2004 το ύψος των προστίμων εκτοξεύθηκε στα ύψη: χαρακτηριστικά το πρόστιμο ανέγερσης αυθαίρετης κατοικίας 50 τ.μ. στον Διόνυσο είναι σήμερα 102.700 ευρώ, στον Κάλαμο 46.950 ευρώ, ενώ στη Μύκονο... 9,5 εκατ. ευρώ! Το πρόστιμο διατήρησης ανέρχεται στο 50% του προηγούμενου ποσού ετησίως, με μικρές εκπτώσεις ανά περιπτώσεις.

Ανέκοψαν τα πρόστιμα τα αυθαίρετα; Η απάντηση είναι αρνητική. Και γιατί να αναχαιτιστεί άλλωστε η αυθαίρετη δόμηση μέσω προστίμων, όταν η ίδια η πολιτεία φρονίζει με «ερμηνευτικές» εγκυκλίους... να τα μειώνει; Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση των ημιυπαίθριων. Στην ΚΥΑ 9732/2004, η αλλαγή χρήσης ενός ημιυπαίθριου θεωρείται αύξηση συντελεστή και κατά συνέπεια κατατάσσει το κτίριο στα πολεοδομικά αυθαίρετα, για τα οποία ισχύουν πλήρως τα προαναφερθέντα πρόστιμα. Ομως η διεύθυνση Πολεοδομίας του ΥΠΕΧΩΔΕ, απαντώντας πέρυσι σε αίτημα αυθαιρετούσας εταιρείας στο Νέο Ψυχικό χαρακτηρίζει «αυθαίρετα» τον ημιυπαίθριο ως βοηθητικό χώρο, ώστε να ισχύσει μόνο το 1/3 του προστίμου... Ανάλογες «διευκρινιστικές αποφάσεις» εκδίδονται σε ανύποπτο χρόνο. Είναι λοιπόν κανείς να απορεί;

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 14-7-07

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΑΣΠΙΛΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ" ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ "ΞΕΧΑΣΕΙ" ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ , ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ (?).

Υπόθεση Ivy-B : Tουρκικοί παραστρατιωτικοί πυρήνες στην Θράκη

Το λαθρεμπορικό Ivy-B

Την παρουσία οργανωμένων πυρήνων της τουρκικής ΜΙΤ στο Αιγαίο (Ρόδο) και σε άλλες ευαίσθητες περιοχές φέρνει στο προσκήνιο σήμερα η κυριακάτικη εφημερίδα "το Παρόν" με ρεπορτάζ το οποίο κάνει λόγο για "δημιουργία ομάδων εντός της χώρας απο της τουρκικές μυστικές υπηρεσίες που μπορούν ανα πάσα στιγμή να προκαλέσουν καταστάσεις εσωτερικού αντιπερισπασμού" δηλαδή ένοπλης ανατρεπτικής δράσης απο οργανωμένους πυρήνες.

Φυσικά η αλήθεια είναι ότι οι εν λόγω υπηρεσίες ουδέποτε περιορίστηκαν σε αμιγώς κατασκοπευτικές δραστηριότητες εντός της ελληνικής επικράτειας καθώς η δράση τους περιελάμβανε κάθε λογής "αγαθοεργίες" απο συστηματικούς εμπρησμούς μέχρι πάσης φύσεως δολιοφθορές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εν λόγω δράσης αποτελεί η (παλιά μέν ,επίκαιρη δε..) υπόθεση του λαθρεμπορικού Ivy-B την οποία αποκάλυψε αρχικά η εφημερίδα το Βήμα στις 3 Ιουλίου 1983 και στην οποία αναφέρεται εκτενώς ο δημοσιογράφος Μ.Ηλιάδης στο εξαίρετο βιβλίο του ¨Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και η ΜΙΤ¨* στο οποίο έχουμε αναφερθεί ούκ ολίγες φορές.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgEaBsr1XyXM6xJ3yWZiRNTZTtVxbfQ81WZcQrB7IY8F1DiC-SeC3lyjxpACjQorC8urXoayqrdGBjmbueu05Q5IypedF1YDskbdMmRvgwinOGtvEQCtSwfFmkb0hcKwBdJ2dK_fQblBDNs/s400/mit.jpg

Το Ivy-B ,ένα παλιό φορτηγό 334 τόνων με αγγλική σημαία (βλέπε φωτογραφία) ήταν ο πρωταγωνιστής σε αυτή την άγνωστη εν πολλοίς ιστορία ή οποία είναι ενδεικτική της μεθοδικότητας αλλά και μακρόχρονης ανατρεπτικής δράσης των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην Θράκη καθότι μιλάμε για το 1983 δηλαδή 27 ολόκληρα χρόνια πρίν απο την Θράκη του προξενείου,του Μουσταφά Σαρνίτς και λοιπών αστέρων του τουρκικού παρακράτους...Το εν λόγω σκάφος (το οποίο ειρήσθω εν παρόδω είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε υποθέσεις λαθρεμπορίας όπλων για τους Ταμίλ) αρχικά εθεάθει να πλέει χωρίς φώτα πορείας ανοιχτά του Πόρου ,γεγονός το οποίο κίνησε την περιέργεια του πληρώματος του περιπολικού σκάφους της τότε θαλασσιας Οικονομικής αστυνομίας το οποίο και διενήργησε έλεγχο επι του σκάφους.

Ο έλεγχος απέδωσε περι του 2,5 τόνους όπλων,πυρομαχικών και έντυπου υλικού τα οποία όμως αποκάλυψαν ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για την δράση και τους σκοπούς των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών..Το φορτίο περιείχε συνολικά 90 τυφέκια G-3 χωρίς αριθμούς σειράς και 180 γεμιστήρες,2 πυροβόλα MG-3 και 35000 φυσίγγια των 7,62 για τα προαναφερθέντα όπλα ,10 ημιαυτόματα πιστόλια των 9χλστ με 3200 φυσίγγια των 9χλστ,200 πλάκες ΤΝΤ με 1000 μέτρα βραδύκαυστου φυτιλιού, πυροκροτητές και συστήματα ηλεκτρικής πυροδότησης καθώς και αριθμό φορητών ασυρμάτων ..Το υλικό συνοδευόταν απο τουρκικά φυλλάδια για την χρήση των όπλων και λοιπό έντυπο υλικό για την διεξαγωγή ανορθόδοξων επιχειρήσεων ,πάντα στην Τουρκική. Προφανώς και δεν επρόκειτο για μια απλή υπόθεση λαθρεμπορίου όπλων...Πιθανολογείται ότι τελικός προορισμός του πλοίου ήταν κάποια ερημική τοποθεσία στην Αττική ,όπου οι σύνδεσμοι τοπικοί σύνδεσμοι των Τούρκων θα φρόνιζαν για την προώθηση των όπλων στους τελικούς παραλήπτες στην Δυτική Θράκη

Όπως έγινε γνωστό τα όπλα προέρχονταν απο την τουρκική κρατική βιομηχανία όπλων ΜΚΕΚ και σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσίασε ο Ιρλανδός καπετάνιος το φορτίο είχε παραγγείλει η τουρκική κρατική κτηματική τράπεζα και είχε φορτωθεί στην Νικομήδεια, πλησίον στον (αυστηρότατα) φρουρούμενο ναυστάθμο του Τουρκικού Ναυτικού...

*Μάνος Ηλιάδης ,Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και η ΜΙΤ ,σελίδα 423

ΠΗΓΗ

Γαλλία,Ιταλία,Κύπρος,Αυστρία & Βουλγαρία ανταποκρίθηκαν στις Ελληνικές εκκλήσεις για βοήθεια.

http://www.ambafrance-gr.org/france_grece/local/cache-vignettes/L400xH300/canadair-1390f.jpg

Βοήθεια με αεροσκάφη και πυροσβέστες καταφθάνει στην Αττική από Ιταλία, Γαλλία, Κύπρο και Βουλγαρία.

Η γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε χθες τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας υποβάλλοντας στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (MIC) αίτημα συνδρομής με Ευρωπαϊκές Μονάδες εναερίων μέσων δασοπυρόσβεσης.

Ήδη...
επιχειρούν τα δύο ιταλικά αεροσκάφη που κατέφτασαν στη χώρα μας, ενώ σύντομα αναμένεται να φτάσουν τα δύο αεροσκάφη από τη Γαλλία και το ελικόπτερο από την Κύπρο, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γ. Καπάκης.
Επιπλέον, η Αυστρία θα στείλει έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα ενώ η Κύπρος αποστέλλει επιπλέον 4 οχήματα και 60 δασοπυροσβέστες, οι οποίοι θα μεταφερθούν με C-130 της Αεροπορίας.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το MIC, και τα ομόλογα Εθνικά Κέντρα Πολιτικής Προστασίας, COAU στη Ρώμη και COGIC στο Παρίσι για το συντονισμό της Ευρωπαϊκής συνδρομής και την άμεση εμπλοκή της στις επιχειρήσεις.

Επιπλέον, την ετοιμότητα της Βουλγαρίας να συνδράμει την Ελλάδα σε πυροσβεστικά οχήματα, εξειδικευμένο προσωπικό και τεχνικά μέσα εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ, σύμφωνα με τη βουλγαρική υπηρεσία Τύπου.

ΠΗΓΗ

«Που είναι το κράτος;»

1044756_b

Αυτό το πράγμα που βλέπουμε στην Ελλάδα, δεν νομίζω να συμβαίνει σε κανένα άλλο συντεταγμένο κράτος του κόσμου, εκτός ίσως σε καμιά λατινοαμερικανική μπανανία προηγουμένων δεκαετιών ή στην υποσαχάρια Αφρική. Λένε ότι φταίει η πολύχρονη τουρκοκρατία, όπου το να μη πληρώνεις φόρους, θεωρούταν εθνική πράξη αντίστασης. Αμφιβάλλω, αλλά τέλος πάντων. Σήμερα όμως; Σήμερα η φοροδιαφυγή θεωρείται μαγκιά. Κάτι πολύ πιο ισχυρό από οποιαδήποτε εθνική πράξη αντίστασης και μη…

Ποιοι έχουν τα θηριώδη τζιπ, τις μερσεντές και τις μπέμπες; Οι ίδιοι αυτοί που φοροδιαφεύγουν εις υγείαν των κορόιδων… των μισθωτών. Ποιοι είναι συνήθως οι μάγκες με τα αυθαίρετα; Οι φοροφυγάδες. Ποιοι χτίζουν βιλλάρες με τζακούζια και πισίνες μέσα στα δάση; Εκείνοι που δεν κόβουν αποδείξεις. Και ποιοι είναι αυτοί που ωρύονται και καταγγέλλουν το κράτος όταν καούν τα σπίτια τους; Μα οι φοροφυγάδες. Αυτοί δηλαδή που αρνούνται να πληρώσουν φόρους και που αρέσκονται να κυκλοφορούν με κούρσες εκατοντάδων αλόγων, να συχνάζουν σε σκυλάδικα χρυσώνοντας τα λαρύγγια και τις λουλουδούδες, την ίδια στιγμή που δηλώνουν «άποροι» ή «άνεργοι» στη εφορία.

Ella202009

Αυτοί είναι συνήθως που ζητάνε και από ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο να περιπολεί επάνω από το «φτωχικό» τους. Αυτοί είναι που θέλουν και από μια διμοιρία δασοπυροσβέστες έξω από το κήπο της έπαυλής τους. Είναι οι ίδιοι που αναρωτιούνται «μα που είναι η αστυνομία;» όταν κινδυνεύουν. Αυτοί είναι οι μάγκες και όλοι οι υπόλοιποι τα κοροΐδα.

Σίγουρα λυπόμαστε για την απώλειά τους. Μαυρίζει η ψυχή μας να βλέπουμε τα σπίτια και τις περιουσίες να καίγονται. Αλλά το να τα ρίχνουν κάποιοι όλα στο κράτος (πλημμύρες, φωτιές, σεισμούς, κλπ.) την ίδια στιγμή που μισούν την έννοια του κράτους εμπράκτως (με το να φοροδιαφεύγουν), είναι νομίζω ύβρις.

Καλά τα ασθενοφόρα, καλά τα αεροπλάνα, καλά τα διασωστικά, καλά όλα αυτά. Αλλά προϋποθέτουν φόρους… Και κάποιους να τους πληρώνουν. Και όπως έλεγε κάποιος κάποτε, αν φορολογούμασταν όλοι οι Έλληνες ανάλογα με τις οικονομικές μας δυνατότητες, τότε θα ήμασταν Ελβετία.

Και όχι μόνο, προσθέτω εγώ.

Strange Attractor

ΠΗΓΗ

ΣΚΕΨΕΙΣ ......

http://freefotos.gr/images/ii24qurzg17sfy4meugu.jpg

1. ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΚΑΠΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ-ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΚΕΝΤΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΑΣΧΕΤΟ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΑΡΧΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΠΑΡΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΑΝΑΛΑΡΧΗ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Ή ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2009/07/canadair.jpg

2. ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ-ΑΡΧΙΠΥΡΑΡΧΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ. Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ,ΣΥΜΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ, ΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ή ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗΣ , ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΥΤΟΥ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΚΑΝΑΛΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ , ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΚΗΡΥΞΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΛΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΣ ΣΕ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ (ΟΧΙ ΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ) ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΟΥΝ (ΤΕΤΡΑ) ΚΑΙ ΜΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ (ΤΕΤΟΙΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ) ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΧΩΡΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ "ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ"..

ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ , ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ Ή ΟΧΙ.

http://www.fire.gr/portal/images/photos/news/2006/train_17_6_2006/DSCN0916.jpg

3. ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ .... ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΜΑΖΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ , ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΕΣ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ).

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΤΕΛΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΤΗΣ. Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 1300 ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟ , ΕΤΣΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΕ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΝΤΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥΝ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΠΑΝΔΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΝΑΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΠΟΧΙΑΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟΙ ,ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ , ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ. ΕΤΣΙ π.χ. 1000 ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΕ 3 ΕΝΑΛΛΑΣΟΜΕΝΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ 9000 ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ , ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΙΑ ? Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ.

http://www.fanclub.gr/blog/wp-content/uploads/2009/07/hacker.jpg

4. ΘΕΤΙΚΟ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΙΣ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (ΕΚΤΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ , ΚΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ κ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΥΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΑ "ΞΕΡΩ ΟΛΑ" ΚΑΙ "ΕΧΩ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ" ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ , ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΙΡΑ ΑΠΟ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ , Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΣ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ , ΕΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΚΡΙΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΤΙ ΔΩΡΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΟΥ) , ΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΕΛΕΓΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΓΑΝ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥΣ.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΓΙΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟΙ ΛΕΧΡΙΤΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΡΠΟΝΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ "ΜΠΛΟΓΚΕΡ" ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΑΛΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΚΕΤΟ ΒΟΘΡΟ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ , ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΥΩΔΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGeytgoKadfdxcBZdBxfoL021srIRd5KcMfj6aQzdRdfE1UJRJgX-3E7HxfVH1Pi1ghDsydGRQs6J29I8ccnqcjMwOy4Y-Td7l9Uz-DIl49Apqv4Uram9swP81V00FTF2LLLahTCcedU_R/s320/Maggot___Worm_Based_Protein_Powder_For_Livestock_Feed.jpg

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΦΟΥΡΙΟΖΟΙ ΣΤΟ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΝΑ ΛΟΙΔΩΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΥΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΝΑΝΕ ΤΗΝ ΧΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΠΟΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΛΕΥΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ. ΓΙΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΧΡΩΜΑ , ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΣΤΗΛΙΤΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ . ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ? ΠΟΛΛΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ ΨΗΛΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΑΡΦΑΛΩΣΕΙ ΣΑΝ ΚΑΛΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕΡΝΟΜΕΝΟΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΕΡΙΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ.

Χορός εκατομμυρίων για μια θέση στη Βουλή

Του Φ. Καλλιαγκόπουλου

Κάποτε οι βουλευτές ενώπιον των εκλογών που σχεδόν πάντα προκηρύσσονται αιφνιδιαστικά, πουλούσαν τις αφορολόγητες βουλευτικές Μερσέντες που αγόραζαν στο 1/3 της αξίας τους από τον ΟΔΔΥ για να αντεπεξέλθουν στον πολυέξοδο προεκλογικό αγώνα….

Σήμερα , οι «αγαπημένοι των καναλιών», οι «προβεβλημένοι», οι «υπουργήσιμοι», όπως τους χαρακτηρίζουν συνάδελφοί τους, αποζητούν τις εκλογές για να πλουτίσουν από τις χορηγίες των ιδιωτών που «ποτέ δεν σταμάτησαν και δεν θα σταματήσουν». «Και μιλάμε», συνεχίζουν συνάδελφοί τους, «για ζεστό χρήμα που αρκεί να καλύψει όχι μόνον έναν πλουσιοπάροχο εκλογικό αγώνα, αλλά και να μείνουν στην καβάτζα των άσχετων ή άγνωστων στο πλατύ κοινό τραπεζικών λογαριασμών είτε εδώ, είτε στο εξωτερικό, είτε σε πιο προωθημένους και ασφαλείς εξωχώριους προορισμούς».

Άλλοι βουλευτές, που αυτοκατατάσσονται στους «πληβείους», αποκαλύπτουν ότι στην επαρχία, κυρίως, σε περιφέρειες άνω των πέντε εδρών, όπου τα μαχαίρια βγαίνουν και γυαλίζουν πολύ πριν από το 40ήμερο της προεκλογικής περιόδου, έχουν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τα μέσα κυρίως ηλεκτρονικά που βάζουν πακέτο – ταρίφα για «να σε παίξουν», αλλά και αυτούς που βάζουν πακέτο – ταρίφα για να μη σε λοιδορήσουν, που είναι ό,τι πιο ύπουλο μέσα στο διάστημα των 30 – 40 ημερών…

Η μεγάλη διαπλοκή ενδιαφέρεται από πενταεδρικές και πάνω

xantzobides

Δηλώνει βουλευτής: «Οι εφημερίδες σου ζητούν ό,τι θέλουν για το δεκαπενθήμερο, 1.000 ή 5.000 ή 8.000 ευρώ, αλλά αν δεν φέρεις βόλτα δύο και τρεις φορές όλα τα χωριά, δεν κάνεις τίποτε». Παραδέχεται ότι πιέσεις από συμφέροντα αρχίζουν από τις πενταεδρικές και πάνω.

«Γίνεται πλιάτσικο, όπου υπάρχουν πολλά κανάλια», ομολογεί βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που εκλέγεται στην Κεντρική Μακεδονία. Σημειώνει ότι το μεγάλο φαγοπότι δεν γίνεται στις βουλευτικές, αλλά στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, οπότε τον λογαριασμό κυρίως «μαύρα» δεν τον πληρώνει στους «οφειλέτες» ο εκλεγόμενος, αλλά οι ίδιοι οι δήμοι και οι νομαρχίες με φοβερή διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Όσον αφορά τις βουλευτικές η ταρίφα για τα κανάλια είναι περίπου 15.000 ευρώ, αλλά τα δίνουν κυρίως αυτοί που δεν έχουν πρωτοεκλεγεί.

30.000 για ένα παραπολιτικό (!!!)

«Μπορεί να ζητήσει και πάνω από 30.000 ευρώ μία εφημερίδα των Αθηνών για να βάζει προσεκτικά τα παραπολιτικά που του στέλνεις», ομολογεί βουλευτής της Θεσσαλίας, θεωρώντας ότι το μεγάλο κακό το κάνουν κυρίως οι «δημοσιογραφικές εταιρείες προβολής»: Αλλού είδους εξυπηρετήσεις και ανταλλάγματα ζητούν από τους μεγαλοσχήμονες που μπορούν να επηρεάσουν πολύ «ισχυρές δουλειές!». Ο ίδιος λέει ότι τα «ραδιόφωνα-εκβιαστές» αρχίζουν με ειρωνικά σχόλια του είδους: «Βρε, τον τάδε, που θυμήθηκε το νομό μας τώρα…». Αν του πεις ότι θα τον μηνύσεις, έχεις διαγραφεί ως όνομα από τα ερτζιανά του, εκτός αν πληρώσεις».

«Όλο το σύστημα της Αθήνας είναι άρρωστο και μπλεγμένο με δημοσιογράφους που πουλάνε δημόσιες σχέσεις που πρόθυμα πληρώνουν κάποιες ΔΕΚΟ», υποστηρίζει πρωτοκλασάτο στέλεχος της Ν.Δ., κρίνοντας ότι οι πλέον «ευνούχοι» λόγω της διαπλοκής είναι οι βουλευτές της Α΄ Αθηνών: «Κατορθώσαμε να απαλλαγεί η περιφέρεια από τον τοκογλύφο, αλλά το πρόβλημα στο Λεκανοπέδιο παραμένει.

Υπήρξε καταγγελία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ότι τοπικό μέσο ζήτησε 40.000 ευρώ για να μη διασύρει υποψήφιο, ομολογεί παλαιός επίσης βουλευτής του Λεκανοπεδίου, κρίνοντας ότι όλοι είναι όμηροι των μεγάλων διαφημιστικών εταιρειών που αγοράζουν τα προνομιούχα διαφημιστικά πλαίσια κι εκεί που τα νοικιάζουν για 1.000 ευρώ τον μήνα για διαφημίσεις τσιγάρων δεκαπλασιάζουν το ποσό για το 40ήμερο των εκλογών.

«Μεγάλο δράμα η Β΄ Αθηνών. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το τερατούργημα. Θέλει από 300.000 ευρώ έξοδα τουλάχιστον και όχι για παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, πλησιάζει τα 600 χιλιάρικα μια αξιοπρεπής παρουσία στη Β΄, όταν από μία πλήρη θητεία τεσσάρων ετών ο βουλευτής θα βγάλει 380.000 ευρώ!

ΠΗΓΗ