17 Απρ 2009

ΠΑΡΕΛΑΣΗ - ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

[26__apriliou_2009_5th_av_-_copy.png]

''Πωλείται Πατρίς'': 10 - 20 δις δολάρια!

http://www.therightresort.com/travel%20guides/cyprus/images/cyprus_map.jpg

Του Μ. Μιχαήλ

Το θέμα του Περιουσιακού, όπως είναι γνωστό, οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων απέφυγαν να το συζητήσουν. Κι όμως, σε δηλώσεις του ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ το έχει κοστολογήσει, αναφέροντας ότι για το περιουσιακό απαιτούνται 20 δισεκατομμύρια δολάρια και ακόμη εξέφρασε την πεποίθηση πως κανείς δεν είναι διατεθειμένος να δώσει μια τέτοια επιταγή για την Κύπρο.

Από την άλλη, το Περιουσιακό, όπως διαπιστώνεται και από τις δηλώσεις του κ. Ερτσακιτζά, το έχει κοστολογήσει και το Ψευδοκράτος και μάλιστα, σε χαμηλότερη τιμή, μόλις στα 10-12 δις δολάρια. Σχεδόν στη μισή τιμή, εκείνης του Ντάουνερ.

Τώρα, γιατί αυτή διαφορά, δεν γνωρίζουμε, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε ότι: Το ψευδοκράτος έχει εκτιμήσει τις περιουσίες των Ελληνοκυπρίων σε πολύ φθηνότερες τιμές.

Πώς κανείς, όμως, μπορεί να κοστολογήσει τις ελληνοκυπριακές περιουσίες –αυτές που θα αποζημιωθούν βεβαίως-, αφού ακόμη δεν έγινε συζήτηση επί του εδαφικού, για να γνωρίζουμε, ποια εδάφη μας θα παραχωρηθούν στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα για να σχηματίσει το «συνιστών κρατίδιό» της; Εκτός, και αν το θέμα του εδαφικού θεωρείται «λυμένο» από το 1974, και εμείς απλώς θα κληθούμε να συμφωνήσουμε με την υπογραφή μας.

Το έχουμε ξαναπεί, θα το επαναλάβουμε και τώρα. Το δικαίωμα της ιδιοκτησίας είναι, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, ατομικό δικαίωμα. Αυτό, θα πρέπει να το αντιληφθούν και οι σημερινοί κυβερνώντες, που ασπάζονται την κομμουνιστική ιδεολογία, η οποία, όπως είναι γνωστό, δεν αναγνωρίζει τέτοιο δικαίωμα.

Γι΄ αυτό, καμμιά κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να ξεπουλήσει όσα-όσα τις περιουσίες των Ελληνοκυπρίων προσφύγων.

Όσο για τον κ. Ντάουνερ και τον κ. Ερτσακιτζά, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι: Η δική μας πατρίδα δεν έχει τιμή… Δεν πουλάμε, κύριοι…

http://www.romiossini.com

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ , ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ , ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΝΑ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ , ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΕΝΔΟΤΙΣΜΟ.

ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΨΕΥΤΟΗΓΕΤΕΣ Ο ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΑΣ ΠΡΟΣΟΝ , ΤΡΕΜΕΤΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΕΤΕ ΣΤΟΝ ΞΕΝΟ ΑΦΕΝΤΗ ΣΑΣ .

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΟ

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/3/4/6/69346/parade_lok.jpg

ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ
ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ Ή ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ

ΜΕΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ "ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ" ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

troktiko

ΕΝΑΣ 19ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΤΙ Η ΛΥΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΚΟ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ , ΜΙΑ 18ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΠΕΤΡΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΛΙΓΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ

ΦΩΤΟ ΜΕ ΜΠΙΚΙΝΙ ΠΙΣΤΟΛΙΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑΝΑΛΑΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ .... ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΗΔΟΝΟΒΛΕΨΙΕΣ ΠΟΥ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ

ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΑΝΤΟΥ ΚΕΝΟΥ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΙΑΣ ΑΡΡΩΣΤΗΣ ΗΘΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΑΗΔΙΑΣΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ

http://www.uzbekistan.gr/uzbekmap.jpg

Η εθνική υπηρεσία ασφάλειας του Ουζμπεκιστάν (NSS) συνέλαβε ομάδα εννέα ατόμων της Ισλαμικής σέκτας με την επωνυμία "Σάιντ Νούρσι", οι οποίοι , σύμφωνα με πληροφορίες του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού, συνεργαζονταν με το Τουρκικό κράτος.
Οι συλληφθέντες βρίσκονται στην ειδική φυλακή υψίστης ασφαλείας του Υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, στην πόλη Μπουχάρα, όπου συνήθως κρατούνται τρομοκράτες και πρόσωπα που αποτελούν ύψιστο κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας.
Η σέχτα δραστηριοποιείται εδώ και μερικά χρόνια στο Ουζμπεκιστάν και αριθμεί μερικές εκατοντάδες μέλη που σύμφωνα με τις εκεί αρχές ανέπτυξαν ανατρεπτικές τάσεις εναντίον της κυβέρνησης. Ως αρχηγός της ομάδας θεωρείται ο καθηγητής πανεπιστημίου Ikrom Merajov και οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι οι:Muzaffar Allayorov, Botir Tukhtamuradov, Alisher Jumaev, Abdurahmon Musaev, Bobomurod Sanoev, Jamshid Ramazonov, Salohiddin Kosimov και Shuhrat Karimov.
Η σέκτα είχε προσπαθήσει με άλλη επωνυμία το 1999, να ιδρύσει Τουρκικά σχολεία χωρίς επιτυχία μετά από αντίδραση των εκεί αρχών. Είναι ενδιαφέρον να ειπωθεί ότι την παρούσα περίοδο είχαν συστήσει ομάδες εκμάθησης Τουρκικών , για πανεπιστημιακούς φοιτητές ενώ κατά τη διάρκεια έρευνας στην οικία του καθηγητή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 79 Τουρκικά θρησκευτικά βιβλία, 19 φυλλάδια, 139 CD, 2 laptop και δεκάδες κασέτες με θρησκευτική μουσική.
Η εξέλιξη αυτή συμβαίνει παράλληλα με την επίσκεψη Ομπάμα στη Τουρκία όπου αρκετοί έγκυροι αναλυτές προβλέπουν την εκ νέου στήριξη της Ουάσινγκτον στην Άγκυρα, προκειμένου η τελευταία να επιχειρήσει για μια ακόμη φορά προβολή της επιρροής της στο Καύκασο και την Κεντρική Ασία.
Επιπλέον είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι μέχρι στιγμής το Νορβηγικό κέντρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων "Forum 18", έχει ξεκινήσει διαδικασία κινητοποίησης για την απελευθέρωση των συλληφθέντων. Το κέντρο αυτό θεωρείται ευρέως ως προκάλυμμα της Νατοϊκής επιρροής στην Ευρασία και διατηρεί στενούς δεσμούς με παρεμφερείς οργανώσεις στο Κόσοβο, Λευκορωσία, Σερβία, Βιρμανία, Κίνα, Λάος, Μογγολία, Καζακστάν, Βιετνάμ και Ουζμπεκιστάν όπου και το 2005 μέλος του απελάθηκε από τη χώρα για ανατρεπτικές ενέργειες.
Το Ουζμπεκιστάν βρίσκεται σε κομβική θέση μεταξύ Ρωσίας-Ιράν και λοιπών κρατών της Κεντρικής Ασίας και διαθέτει μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου. Σε περίπτωση κατασκευής του αγωγού Nabucco θα αποτελέσει βασικό προμηθευτή του, αν και προς το παρόν , διατηρεί φιλορωσική πολιτική προκαλώντας κατά αυτό τον τρόπο, σημαντική καθυστέρηση στην εξεύρεση πρώτης ύλης για τον προαναφερθέντα αγωγό.

http://strategy-geopolitics.blogspot.com

ΤΟΥΡΚΟΪΣΛΑΜΙΚΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ


ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗ

Όπως όλα τα σημαντικά πράγματα στη χώρα, περνάει κι αυτό χωρίς να ασχοληθεί κανείς. Μέσα στους σκυλοκαυγάδες των πολιτικών, την τρομολαγνεία της οικονομικής κρίσης και την τιποτολογία του λάιφσταϊλ, ο εν εξελίξει θρίαμβος της Τουρκίας στη Ροδόπη αγνοείται και κανείς δεν σκοτίζεται. Η ελληνική πολιτική κατακρημνίζεται κι εμείς αδιαφορούμε, λες και πρόκειται για εσωτερικό ζήτημα κάποιας μακρινής, άγνωστης χώρας!

Κι όμως, πρόκειται για το μείζον ζήτημα των θρησκευτικών λειτουργών (ιμάμηδων), στο οποίο επιχειρήθηκε να μπει μία τάξη, με τη ρύθμιση εκκρεμοτήτων δεκαετιών. Καθώς πρόκειται για τον «κλήρο» της μουσουλμανικής θρησκείας, δηλαδή για το «προσωπικό» της κάθε μουφτείας, ήταν προφανές ότι η επί τρεις δεκαετίες κόντρα Αθήνας – Άγκυρας για το θέμα των μουφτήδων θα εκρίνετο εκεί. Θυμίζουμε ότι αφενός η μειονότητα στη Θράκη είναι χαρακτηρισμένη επισήμως – στη Συνθήκη της Λωζάνης – και αναγνωρισμένη από τη χώρα μας ως θρησκευτική και αφετέρου το ισλάμ είναι μία πέρα για πέρα κοσμική θρησκεία, που εννοεί να παρεμβαίνει σε κάθε πτυχή της ζωής των πιστών, άρα έχει και άκρως πολιτική διάσταση. Έτσι, το ποιος ελέγχει ή δεν ελέγχει την θρησκευτική ηγεσία και ιεραρχία, για όσα πράττει εντός κι εκτός Ελλάδος (τα μηνύματα και τα κηρύγματα που διαβάζονται στα τεμένη, τις προσκλήσεις θρησκευτικών λειτουργών από την Τουρκία κι αλλού, τις επίσημες επαφές με τον ισλαμικό κόσμο και τους επισκέπτες της Θράκης…), είναι αυτονοήτως εξαιρετικά σημαντικό. Κανείς δεν δικαιούται να το σνομπάρει, αφού αποτελεί καίρια παράμετρο της ισορροπίας δυνάμεων στην περιοχή - εκτός κι αν έχει ήδη προαποφασίσει την παραίτησή του από αυτήν…

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο εδώ…

Τουρκία: Μετά την άρση της «απομόνωσης» το άνοιγμα λιμανιών-αεροδρομίων στην Κύπρο

Η Τουρκία δεν πρόκειται να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της στην Κυπριακή Δημοκρατία, πριν από την άρση της «απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων», δήλωσε ο επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, Εγκεμέν Μπαγίς, που πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη στην κατεχόμενη Κύπρο.

Σε διάλεξη στην κατεχόμενη Λευκωσία, ο Εγκ. Μπαγίς είπε ότι «κανείς δεν πρέπει να αναμένει από την Τουρκία να κάνει οποιαδήποτε μονομερή βήματα για την επίλυση του Κυπριακού» και πρόσθεσε: «H Τουρκία συνεχίζει την πολιτική της για την επίλυση του προβλήματος και είναι ένα βήμα πιο μπροστά».

Περαιτέρω, ανέφερε ότι το ψευδοκράτος «αποτελεί κομμάτι της πολιτικής και στρατηγικής ύπαρξης της Τουρκίας» και υποστήριξε πως η Τουρκία, χωρίς να αποσύρει έστω και ένα στρατιώτη από την Κύπρο και χωρίς να δώσει γη, «έχει αποδείξει στη διεθνή κοινότητα ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι ο κύριος λόγος, που δεν υπάρχει λύση στο Κυπριακό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ..... ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΤΕΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. .