17 Απρ 2009

''Πωλείται Πατρίς'': 10 - 20 δις δολάρια!

http://www.therightresort.com/travel%20guides/cyprus/images/cyprus_map.jpg

Του Μ. Μιχαήλ

Το θέμα του Περιουσιακού, όπως είναι γνωστό, οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων απέφυγαν να το συζητήσουν. Κι όμως, σε δηλώσεις του ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ το έχει κοστολογήσει, αναφέροντας ότι για το περιουσιακό απαιτούνται 20 δισεκατομμύρια δολάρια και ακόμη εξέφρασε την πεποίθηση πως κανείς δεν είναι διατεθειμένος να δώσει μια τέτοια επιταγή για την Κύπρο.

Από την άλλη, το Περιουσιακό, όπως διαπιστώνεται και από τις δηλώσεις του κ. Ερτσακιτζά, το έχει κοστολογήσει και το Ψευδοκράτος και μάλιστα, σε χαμηλότερη τιμή, μόλις στα 10-12 δις δολάρια. Σχεδόν στη μισή τιμή, εκείνης του Ντάουνερ.

Τώρα, γιατί αυτή διαφορά, δεν γνωρίζουμε, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε ότι: Το ψευδοκράτος έχει εκτιμήσει τις περιουσίες των Ελληνοκυπρίων σε πολύ φθηνότερες τιμές.

Πώς κανείς, όμως, μπορεί να κοστολογήσει τις ελληνοκυπριακές περιουσίες –αυτές που θα αποζημιωθούν βεβαίως-, αφού ακόμη δεν έγινε συζήτηση επί του εδαφικού, για να γνωρίζουμε, ποια εδάφη μας θα παραχωρηθούν στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα για να σχηματίσει το «συνιστών κρατίδιό» της; Εκτός, και αν το θέμα του εδαφικού θεωρείται «λυμένο» από το 1974, και εμείς απλώς θα κληθούμε να συμφωνήσουμε με την υπογραφή μας.

Το έχουμε ξαναπεί, θα το επαναλάβουμε και τώρα. Το δικαίωμα της ιδιοκτησίας είναι, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, ατομικό δικαίωμα. Αυτό, θα πρέπει να το αντιληφθούν και οι σημερινοί κυβερνώντες, που ασπάζονται την κομμουνιστική ιδεολογία, η οποία, όπως είναι γνωστό, δεν αναγνωρίζει τέτοιο δικαίωμα.

Γι΄ αυτό, καμμιά κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να ξεπουλήσει όσα-όσα τις περιουσίες των Ελληνοκυπρίων προσφύγων.

Όσο για τον κ. Ντάουνερ και τον κ. Ερτσακιτζά, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι: Η δική μας πατρίδα δεν έχει τιμή… Δεν πουλάμε, κύριοι…

http://www.romiossini.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: