13 Απρ 2009

ΞΕΡΕΤΕ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ? ΟΧΙ ? ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ , ΕΙΝΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ


ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ,ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ Η ΑΘΗΝΑ ΕΓΙΝΕ...ΤΙΡΑΝΑ,ΓΕΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΦΙΣΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ!!!-ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ...ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΗΣ ΨΩΡΩΚΩΣΤΑΙΝΑΣ!


Α ρχικα,τις κοιταζει κανεις με απορια.Επειτα,τις ξανακοιταζει προσπαθωντας να καταλαβει τι σημαινουν.Τελικα,οταν βεβαιωνεται οτι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ αυτων των διαφημισεων ειναι τα αλβανικα,αισθανεται οργη και αηδια για κατι πρωτοφανες,δηλαδη στην ΕΛΛΑΔΑ να υπαρχουν μεγαλες αφισες-κυριως σε στασεις λεωφορειων,απ'οπου και οι φωτογραφιες-μιας δηθεν "ελληνικης" εταιριας κινητης τηλεφωνιας,που να απευθυνονται ΜΟΝΟ σε Αλβανους!!!

Μπορειτε να δειτε σε μεγαλυτερη αναλυση τη φωτογραφια αριστερα,κλικαροντας την:δυστυχως δε γνωριζουμε αλβανικα,μαλλον...κακως συμφωνα με τη Vodafone,αφου ζουμε σε ...πολυπολιτισμικη κοινωνια και προφανως θα πρεπει να μαθαινουμε μαζι με τα ελληνικα και ενα σωρο ακομα γλωσσες (λαθρο)μεταναστων,στα πλαισια της...προοδου και της παγκοσμιοποιησης!

Ξεκαθαριζουμε οτι δεν εχουμε τιποτα με τους Αλβανους χρηστες της συγκεκριμενης εταιριας:αν οι παραπανω αφισες εγραφαν το διαφημιστικο μηνυμα τους στα αλβανικα αλλα και στα ελληνικα,δεν θα λεγαμε τιποτα.Ομως,το να πληρωνει μια "ελληνικη" εταιρια διαφημιστικη καμπανια που να απευθυνεται ΜΟΝΟ σε Αλβανους,αυτο ειναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΟ:γιατι δεν το κανει στα Τιρανα ή σε καποια αλλη αλβανικη πολη,αλλα στην ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!

Γι'αυτο λοιπον,καταθετουμε μια σειρα ερωτηματων προς τη Vodafone,ετσι ωστε να μας ξακαθαρισουν καποια πραγματα:

-Ποιος ο λογος της χρησης αλβανικης γλωσσας,οταν η συντριπτικη πλειοψηφια των Αλβανων μεταναστων,νομιμων και μη,γνωριζουν πολυ καλα ελληνικα;

-Ειδικοτερα οι νεοι σε ηλικια-στους οποιους απευθυνονται κατα κορον οι εταιριες κινητης τηλεφωνιας-ειναι μεταναστες δευτερης και τριτης γενιας,γνωριζοντας μαλιστα πολυ καλυτερα την ελληνικη απο την αλβανικη γλωσσα!

-Γιατι η εταιρια δεν χρησιμοποιησε και ελληνικα,οπως κανει στην αντιστοιχη διαφημιση στο σαιτ της (εικονα αριστερα κατω);

-Η διαφημιστικη αυτη καμπανια θα τυπωθει και σε αλλες γλωσσες;

Τα παραπανω εσταλησαν ηδη στη Vodafone κι ελπιζουμε να λαβουμε απαντηση:μεχρι τοτε,ας...απολαυσουμε τα "αγαθα" της παγκοσμιοποιησης!Κι ας τα βλεπουν αυτα οσοι χρονια τωρα πολεμουν με λυσσα οτιδηποτε ελληνικο!

Ετσι οπως παει,ειναι ικανοι να μας πουνε οτι ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ,που δεν γνωριζουμε αλβανικα..!

ΠΗΓΗ

Η ΘΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΚΗ ?

Μείζον ζήτημα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, αλλά και στον γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, δημιουργεί η αποκάλυψη του «Εθνους της Κυριακής» ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, συνέδεσε το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης με «ανταποδοτικές κινήσεις» της Ελλάδας στη... Θράκη.


Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», κατά τη σύντομη συνάντηση που είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος με τον πρόεδρο Μ. Ομπάμα, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημήτριου και του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου κ. Ραχμ Εμμανουέλ, ο τελευταίος για λογαριασμό του προέδρου, πρόβαλε την τουρκική θέση ότι για να ανοίξει η Θεολογική Σχολή απαιτούνται κινήσεις της Ελλάδας στη Θράκη στα εκπαιδευτικά και στα θρησκευτικά ζητήματα της μειονότητας...

Η εξέλιξη αυτή συνιστά πραγματικό «Βατερλό» για την επιλογή του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών να ποντάρει όλα τα «χαρτιά» στη νέα αμερικανική κυβέρνηση και στην υποτιθέμενη προσωπική σχέση των δύο υπουργών Εξωτερικών και καταδεικνύει την απολύτως λανθασμένη απόφαση να προβληθεί ως σχεδόν πρώτη προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Η προσδοκία ότι η «πίεση» του Ομπάμα μπορεί να οδηγήσει σε άνοιγμα της Σχολής, παρέσυρε την ηγεσία του ΥΠΕΞ στο να μετατρέψει το θέμα της Χάλκης σε βασικό ζήτημα των επαφών με Αμερικανούς και Τούρκους, ώστε να οικειοποιηθεί ως δική της επιτυχία ενδεχόμενη επαναλειτουργία της Σχολής.

Μπούμερανγκ
Η εμμονή στο θέμα της Χάλκης από το ΥΠΕΞ διευκολύνει όμως την επιδίωξη της Τουρκίας να υποστηρίξει ότι τα ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και επομένως της Θεολογικής Σχολής, υπόκεινται σε καθεστώς αμοιβαιότητας και έτσι να υποβαθμίσει το σοβαρό αυτό ζήτημα ανθρώπινων δικαιωμάτων και θρησκευτικής ελευθερίας σε διμερές ελληνοτουρκικό.

Η επιλογή αυτή όμως δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, καθώς το υπ. Εξωτερικών και η κ. Μπακογιάννη είχαν ενημερωθεί αρμοδίως και εγκαίρως ότι και η κ. Χ. Κλίντον είχε αναφερθεί σε σύνδεση της υπόθεσης της Χάλκης με τη Θράκη.

Η κ. Μπακογιάννη στη συνάντησή της με τον Τούρκο ομόλογό της Α. Μπαμπατσάν συζήτησε τη «βελτίωση των διμερών σχέσεων» χωρίς να θέσει δύο από τα σημαντικότερα προβλήματα (ένταση στο Αιγαίο και λαθρομετανάστευση).

Εθεσε θέμα Χάλκης και δέχθηκε για μία ακόμη φορά να δώσει απαντήσεις στον κ. Μπαμπατσάν για την πορεία υλοποίησης των μέτρων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για τη... μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, νομιμοποιώντας έτσι τη διασύνδεση που προωθεί η Αγκυρα.

Με προβληματική και πρόχειρη ατζέντα...

Απογοητευτική όμως ήταν και η ανταπόκριση της αμερικανικής κυβέρνησης στην «έκκληση» της Αθήνας που υποβλήθηκε σε ανώτατο επίπεδο τόσο στον πρόεδρο Ομπάμα όσο και στην κ. Χ. Κλίντον για να θέσουν στην τουρκική πλευρά την ένταση στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες, τέτοιο θέμα δεν τέθηκε από τον κ. Ομπάμα στην τουρκική ηγεσία, γεγονός που αποκαλύπτει ότι ήταν προβληματική και πρόχειρη η προετοιμασία της ατζέντας των συναντήσεων Ομπάμα-Καραμανλή και Χ. Κλίντον-Μπακογιάννη.

Εκ των υστέρων, και με δεδομένη την προνομιακή στρατηγική σχέση την οποία προσέφερε στην Τουρκία ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, ίσως είναι προτιμότερο το ότι δεν ανταποκρίθηκε τελικά στην έκκληση του κ. Καραμανλή και της κ. Μπακογιάννη για να «μεσολαβήσει» στην τουρκική πλευρά.

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, την Παρασκευή ανακοινώθηκε ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μ.Α. Ταλάτ προσκλήθηκε τελικώς στην Ουάσιγκτον και θα έχει συνάντηση με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χ. Κλίντον στις 15 Απριλίου.

Η συνάντηση αυτή είχε ματαιωθεί λόγω των αντιδράσεων της κυπριακής κυβέρνησης και του κυπριακού λόμπι στις ΗΠΑ, αλλά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τελικώς προκειμένου να νομιμοποιηθεί η πρόσκληση, φρόντισε ώστε να προσφέρει στην κυπριακή κυβέρνηση μια σύντομη και στο «πόδι» συνάντηση του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών Μ. Κυπριανού στην Πράγα...

«Εξαφάνισαν» τη συνάντηση

Η δύσκολη φάση στην οποία έχουν εισέλθει οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις δεν προκύπτει μόνο από το θέμα της Χάλκης και την ιδιαίτερα προσβλητική συμπεριφορά που επεφύλαξε το επιτελείο του Λευκού Οίκου στον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Υπενθυμίζεται ότι αφού ακυρώθηκε η μετάβαση του κ. Ομπάμα στο Φανάρι (όπως είχε πράξει ο πρώην πρόεδρος Μ. Κλίντον), το επιτελείο του μετά παρεμβάσεις της Αγκυρας, αποφάσισε να «εξαφανίσει» την κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε ο πρόεδρος με τον κ.κ. Βαρθλομαίο, ώστε να μην ενοχληθεί η τουρκική ηγεσία.


Η τουρκική κυβέρνηση επέμενε να συμμετάσχει ο κ.κ. Βαρθολομαίος στην κοινή συνάντηση του κ. Ομπάμα με τους τοπικούς αρχηγούς των δογμάτων και θρησκειών στην Κωνσταντινούπολη, ώστε να υποβαθμιστεί ο Οικουμενικός χαρακτήρας του Πατριαρχείου.

Ο κ. Ομπάμα είχε αυτή τη δυσάρεστη, όπως αποδείχθηκε, συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, αλλά η μοναδική φωτογραφία-απόδειξη της συνάντησης, δόθηκε στη δημοσιότητα σχεδόν 15 ώρες μετά (σ.σ. για να... ικανοποιηθεί και η ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ), όταν είχε ολοκληρωθεί η επίσκεψη του προέδρου όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά και στο Ιράκ...

Είχε προηγηθεί η ομιλία του κ. Ομπάμα στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, με την ανιστόρητη αναφορά που δικαίωνε την Τουρκία για τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, κάνοντας λόγο για την απόκρουση από τους Τούρκους «ξένων δυνάμεων που επεδίωκαν την αρπαγή εδαφών ή την ανασύσταση αρχαίας αυτοκρατορίας...».

ΠΗΓΗ


ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ Ή ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΝΕΝΟΣ Ή ΚΑΜΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΝΑ "ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ" Ή ΝΑ "ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ" "ΕΘΝΙΚΕΣ" ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟΝ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΘΕΜΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΝΩ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑ "ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ" ΤΟΝ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ .


ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΟΡΕΥΘΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ? ΑΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΩΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ? ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ.


Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΕΧΘΡΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ , Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΜΠΑΜΑ (ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΛΠΙΖΑΝΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΡΟΥΒΙΤΣΕΣ-ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ) ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ/ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΚΥΡΙΟ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΩΝ.


Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΙΝΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑΡΑΞΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ , ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΞΑΣΚΟΥΝ .

Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΧΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ (ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ) ΤΟΥ Η ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΣΚΟΝΤΑΦΤΕΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΙΣΧΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ ΜΕ ΜΗ ΟΡΑΤΗ ΛΥΣΗ.


ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΦΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΘΙΖΙΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Ο ΕΤΕΡΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΥΛΩΝΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΠΑΛΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΗ . ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΔΩ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ , ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΕ , ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΑΤΖΕΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΠΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΤΟΝ ΠΥΧΗ ΤΩΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ.


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΑΣ , ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΟΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΚΗ Ή ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΧΑΛΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ Ή ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΑΥΤΟ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ.