16 Αυγ 2009

Διαβάστε πώς στηλιτεύεται ο τούρκικος τρόπος εορτασμού της πτώσης της Κωνσταντινούπολης, από γνωστό Τούρκο συγγραφέα και δημοσιογράφο


Με ένα εντυπωσιακά ειλικρινές άρθρο, που δημοσιεύεται στην έγκυρη εφημερίδα SABAH, από τον Engin Ardiç, γνωστό συγγραφέα και δημοσιογράφο στην Τουρκία, στηλιτεύεται ο τουρκικός τρόπος εορτασμού της πτώσης της Κωνσταντινούπολης.

Στο εν λόγω άρθρο ο συγγραφέας παρουσιάζει μία σειρά από αλήθειες για τις οποίες το Κεμαλικό καθεστώς εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να καταπνίξει. Αξίζει να παρατεθεί το πλήρες (τουρκικό ) κείμενο το οποίο βρίσκεται
ΕΔΩ

«Μην το θυμίζετε αυτό στους μη μουσουλμάνους!

ΑΝ οργανωνόταν στην Αθήνα συνέδριο με θέμα «Θα πάρουμε πίσω την Πόλη»…
ΑΝ έφτιαχναν μακέτα με τα τείχη της πόλης και τους στρατιώτες με τις πανοπλίες τους να επιτίθενται στην Πόλη…


ΑΝ ένας τύπος ντυμένος όπως ο περίφημος Έλληνας νικηφόρος και σχεδόν μυθικός Διγενής Ακρίτας έπιανε τον δικό μας Ulubatlι Hasan και τον γκρέμιζε κάτω…


ΑΝ ξαφνικά έμπαινε στην πόλη κάποιος ντυμένος Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος πάνω σε ένα λευκό άλογο και δίπλα του άλλος ως Λουκάς Νοταράς, ως Γεώργιος Φραντζής κι έμπαιναν ως αντιπρόσωποι της πόλης…


ΑΝ έφτιαχναν μια χάρτινη Αγία Σοφία που δεν είχε μιναρέδες αλλά σταυρό…
ΑΝ έκαιγαν λιβάνι και έλεγαν ύμνους, θα σας άρεσε;

Δεν θα μας άρεσε, θα ξεσηκώναμε τον κόσμο, μέχρι που θα καλούσαμε πίσω τον πρέσβη μας. Τότε γιατί το κάνετε εσείς αυτό;

Πέρασαν 556 χρόνια και γιορτάζετε (την άλωση) σαν να ήταν χθες;
Γιατί κάθε χρόνο τέτοια εποχή διακηρύσσετε σε όλο τον κόσμο: «αυτά τα μέρη δεν ήταν δικά μας, ήρθαμε εκ των υστέρων και τα πήραμε με τη βία».
Για ποιο λόγο άραγε φέρνετε στη μνήμη μια υπόθεση 6 αιώνων;

Μήπως στο υποσυνείδητό σας υπάρχει ο φόβος ότι η Πόλη κάποια μέρα θα δοθεί πίσω;
Μην φοβάστε, δεν υπάρχει αυτό που λένε μερικοί ηλίθιοι της Εργκενεκόν περί όρων του 1919. Μη φοβάστε, τα 9 εκατομμύρια Ελλήνων δεν μπορούν να πάρουν την πόλη των 12 εκατομμυρίων και αν ακόμα την πάρουν δεν μπορούν να την κατοικήσουν. Αυτό το όνειρο το βλέπουν μια χούφτα βλάκες μόνο. Κι οι δικοί μας που γιορτάζουν την Άλωση είναι μια χούφτα φανατικοί μόνο που η φωνή τους ακούγεται δύσκολα.

Ρε σεις, αν μας πούνε ότι λεηλατούσαμε την Πόλη τρεις μέρες και τρεις νύχτες συνεχώς τι θα απαντήσουμε; Θα υπερασπιστούμε τον εαυτό μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ή θα αφήσουμε το θέμα στους ιστορικούς; Αντί να περηφανευόμαστε με τις πόλεις που κατακτήσαμε, ας περηφανευτούμε με αυτές που ιδρύσαμε, αν υπάρχουν. Αλλά δεν υπάρχουν. Όλη η Ανατολή είναι περιοχή κατακτημένη.

Ακόμα και το όνομα της Ανατολίας δεν είναι αυτό που πιστεύουν (ana=μανα, dolu=γεμάτη) αλλά προέχεται από την ελληνική λέξη η Ανατολή. Ακόμα και η ονομασία της Ισταμπούλ δεν είναι όπως μας λέει ο Ebliya Celebi «εκεί όπου υπερτερεί το Ισλάμ» τραβώντας τη λέξη από τα μαλλιά, αλλά προέρχεται από το «εις την Πόλιν».

Εντάξει λοιπόν, αποκτήσαμε μόνιμη εγκατάσταση, τέλος η νομαδική ζωή και γι’ αυτό ο λαός αγοράζει πέντε πέντε τα διαμερίσματα. Κανείς δεν μπορεί να μας κουνήσει, ηρεμήστε πια…Οι χωριάτες μας ας αρκεστούν στο να δολοφονούν την Κωνσταντινούπολη χωρίς πολλές φανφάρες…».

ΠΗΓΗ

15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1984 - Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΝΟΠΛΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

[OCALAN+GERAKI]

http://en.timeturk.com/images/news/13079.jpg

http://www.conflictpics.co.uk/Kurdistan/Images/patrol2.jpg

http://farm4.static.flickr.com/3001/2914028783_128dfda812.jpg

http://www.turkishforum.com.tr/greece/img/apo.JPG

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg18VQv_UrbJEeMEyNG5TC3MWyDTl5rFCVqRv58guLqFHmYk3FpjTpzhqV9SsLeChzBnnHukgGi_44gVJVS5QnbJQ5xBR0Hzgng6h1Hl67s9m-hkAac9sAwltz8wUlNF2zZGohNJzFgxPl9/s400/kurdistan.jpg

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ - ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΗΦΟΥΣ

Στη Ροδόπη αναμένεται ότι θα είναι ξανά υποψήφιος ο νυν βουλευτής κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, παρά το επεισόδιο με το συλλυπητήριο τηλεγράφημα που έστειλε με την ιδιότητα του προέδρου της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τη μειονότητα, με το οποίο καλούσε την Τουρκία να αναλάβει την τύχη της μειονότητας, καθώς θεωρείται πολύ ισχυρός στην περιοχή και μάλιστα ενδέχεται να απειλήσει την εκλογή του υπουργού κ. Ευρ. Στυλιανίδη.

Αφθαρτα πρόσωπα θέλει στα ψηφοδέλτια η Ιπποκράτους. Ποιοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν

06-egkenia

Υπερπροσφορά υποψηφίων στο ΠαΣοΚ

ΠΙΘΑΝΗ επάνοδος του ΠαΣοΚ στην εξουσία αυξάνει και την προσφορά υποψηφίων για τη συμμετοχή στα «πράσινα» ψηφοδέλτια. Η φιλοδοξία των επιτελών της Ιπποκράτους είναι τα ψηφοδέλτια του ΠαΣοΚ να γεμίσουν με χρήσιμα, νέα, καθαρά και άφθαρτα πρόσωπα. Η πρόθεση των συνεργατών του κ. Γ. Παπανδρέου είναι να επιλεγούν οι νέοι υποψήφιοι στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων και να γίνει μέσω των ψηφοδελτίων «άνοιγμα» στα δυναμικά στρώματα της κοινωνίας. Αυτή τη στιγμή, πάντως, δουλειά σε βάθος με τα ψηφοδέλτια δεν έχει γίνει.

Ορισμένα από τα κριτήρια που αφήνονται να διαρρεύσουν από τις κομματικές συσκέψεις, π.χ. ότι «κόβονται» όσοι έλαβαν λιγότερες από 5.000 ψήφους στις τελευταίες εκλογές, αναστατώνουν τους ενδιαφερομένους καθώς είναι διαφορετικά
τα σταθμά στις μικρές και διαφορετικά στις μεγάλες περιφέρειες.

«Το Βήμα» συνεχίζει την καταγραφή των ονομάτων που άρχισε την περασμένη Κυριακή όσων ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του ΠαΣοΚ, πλην των βουλευτών οι οποίοι θα είναι δικαιωματικά ξανά υποψήφιοι, με βάση τις συζητήσεις που γίνονται στις τοπικές κοινωνίες.

Μακεδονία και Θράκη

Στον Νομό Εβρου ακούγονται τα ονόματα του κ. Π. Ζαπάρτα και της κυρίας Σμαράγδας Μπιστίκη, ενώ για την υποψηφιότητά του δουλεύει και ο πρώην υφυπουργός κ. Απ. Φωτιάδης.

Στη Ροδόπη αναμένεται ότι θα είναι ξανά υποψήφιος ο νυν βουλευτής κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, παρά το επεισόδιο με το συλλυπητήριο τηλεγράφημα που έστειλε με την ιδιότητα του προέδρου της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τη μειονότητα, με το οποίο καλούσε την Τουρκία να αναλάβει την τύχη της μειονότητας, καθώς θεωρείται πολύ ισχυρός στην περιοχή και μάλιστα ενδέχεται να απειλήσει την εκλογή του υπουργού κ. Ευρ. Στυλιανίδη. Συζητούνται επίσης τα ονόματα του κ. Γ. Πετρίδη και της κυρίας Χρ. Μανωλιά.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgutezIb9i671Cb3rD1dMo_K4DetOpbopdFVQ3vSWQd8BkpFtuc5vezE3_xtcnNJ0AzI4bTH66U-7GavzMRuoz9RLWC8IDdVzKEoaIUXsmmZlS4ak5nzIWAtOBvO2WoJarC0jDVNskGAOA/s400/karaxasan_ekloges_toyrkikis_enosis_xanthis_15_4_2007.jpg

Στην Ξάνθη, όπου ο νομός στις ευρωεκλογές όχι μόνο έγινε «πράσινος» αλλά το ποσοστό της ΝΔ μειώθηκε κατά σχεδόν 16 μονάδες, ισχυρή υποψηφιότητα θεωρείται ο κ. Σ. Ξυνίδης, ενώ ακούγεται και το όνομα του κ. Τρ. Παπαδόπουλου . Σε τοπικό επίπεδο συζητείται και η κυρία Γκιουλ Καραχασάν, η οποία φαίνεται να έχει μεγάλες πιθανότητες.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ

ΠΗΓΗ

http://www.aegeantimes.gr/images/24780.jpg

Ακολουθεί το δημοσίευμα της “Μιλλιέτ”, όπου οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές, Χατζηοσμάν και Μάντατζη, δίνουν την δική τους οπτική γωνία για την πρόταση Κακλαμάνη, επιμένοντας στον ισχυρισμό τους για “τουρκική μειονότητα” και για “τούρκους της Θράκης”. Η έκπληξη μάλιστα βρίσκεται στο γεγονός συνέχισης της παραμονής τους ως βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο…

Το να καταδειχθεί η φαιδρότητα και οι υποβόσκοντες πολιτικοί εκβιασμοί του διδύμου Χατζηοσμάν – Μάντατζη, μάλλον είναι κουραστικό λόγω της επαναλαμβανόμενης προκλητικότητας των δύο μουσουλμάνων βουλευτών αλλά κυρίως λόγω της κενής πολιτικής παρουσίας τους. Και η παρουσία τους είναι κενή, επειδή ΔΕΝ αντιπροσωπεύουν τους μουσουλμάνους της περιοχής, αλλά τα συμφέροντα της Άγκυρας, όταν συνεχίζουν να αναφέρονται σε “τουρκική μειονότητα” και σε “τούρκους πολίτες”…

Οι βουλευτές της μειονότητας κινητοποιήθηκαν ύστερα από την σχισματική ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή ο πρώην πρόεδρος της βουλής, Κακλαμάνης. Οι Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζη μετέφεραν στον Κακλαμάνη αυτοπροσώπως την αντίδραση και την ευαισθησία της μειονότητας στο σχετικό θέμα.

Οι δυο βουλευτές της μειονότητας αντέδρασαν στην ερώτηση, που κατέθεσε στην βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, στις 13/7/09 και προκάλεσε τις αντιδράσεις της μειονότητας. Πέντε μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ υποστήριξαν πλήρως τις προσπάθειες των δυο βουλευτών μας.

Οι μειονοτικοί βουλευτές, Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τεστίν Μάντατζη, επισκέφθηκαν στο γραφείο του στην Βουλή τον Κακλαμάνη την Τετάρτη 15 Ιουλίου για να συζητήσουν την ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή και έχει ως στόχο την ενότητα και την ομοψυχία της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

Ο Αχμέτ Χατζηοσμάν είπε τα εξής για τα όσα συζήτησαν με τον Κακλαμάνη: «Στις 15 Ιουλίου του 2009 επισκεφθήκαμε τον Κακλαμάνη στο γραφείο του στην Βουλή με τον φίλο μου τον βουλευτή Τσετίν Μαντατζή και του δηλώσαμε ότι είναι άτοπες, ατυχές και εξωπραγματικές οι δηλώσεις σχετικά με την περιοχή μας στην σχετική επερώτηση και ότι έχει απογοητευτεί και έχει στεναχωρηθεί αρκετά η μειονότητά μας.

Του δηλώσαμε ότι δεν έπρεπε να ήταν αυτή η ανταπόκριση στην εμπιστοσύνη που δείχνει η μειονότητα μας στο κόμμα μέσω των δύο μειονοτικών βουλευτών. Του μεταφέραμε ότι θα προκαλέσουν ζημιά παρά όφελος τέτοιου είδους δηλώσεις ύστερα από την εύνοια που έδειξε η μειονότητα στο κόμμα ειδικότερα στις ευρωεκλογές.

Του μεταφέραμε ποια είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και στην μειονότητα μας και τα προβλήματα που έχουμε σχετικά με την ταυτότητα της μειονότητας μας και τα προβλήματα που έχουμε στο μειονοτικό εκπαιδευτικό σύστημα. Του εκφράσαμε λεπτομερώς τα λάθη που έχουν γίνει μέχρι σήμερα πάνω σε αυτά τα θέματα και το τι πρέπει να γίνει στο εξής».

Οι Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μαντατζή

Ο Τσετίν Μαντατζή δήλωσε τα εξής στην εφημερίδα μας: «Πιστεύω ότι αυτή η επερώτηση ήταν αποτέλεσμα παραπληροφόρησης και λανθασμένης καθοδήγησης. Σαφώς και δεν μπορούμε να πούμε κάτι για την ελεύθερη διατύπωση των απόψεων και εκτιμήσεων όπως προβλέπει άλλωστε η δημοκρατία και η ιδιότητα του Κακλαμάνη ως βουλευτή. Όμως και πάλι η δημοκρατία προβλέπει την προειδοποίηση απέναντι στα λάθη. Προειδοποιήσαμε τον Κακλαμάνη και του είπαμε ότι θα είναι προς όφελος όλων αν ρωτηθεί η γνώμη μας για τις επερωτήσεις που αφορούν την περιοχή μας και ότι σε αντίθετη περίπτωση θα χαλάσει η γαλήνη στην περιοχή, θα αποδυναμωθούν οι δυνατότητες συνεργασίας και θα πάθει ζημιά η ειρηνική ατμόσφαιρα που επικρατεί.

Το να βγαίνουν κάποια άτομα από την μειονότητα και να προσδιορίζουν μια διαφορετική ταυτότητα για τον εαυτό τους, είναι δημοκρατικό τους δικαίωμα. Του είπαμε όμως, το να προσδιορίζουν κάποια άτομα μια διαφορετική ταυτότητα για τον εαυτό τους, δεν καταργεί την πραγματικότητα του ότι η συντριπτική πλειοψηφία της μειονότητας μας αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι και ότι έχουν τουρκική συνείδηση, με λίγα λόγια η μειονότητα μας είναι τουρκική μειονότητα. Επίσης, τον ρωτήσαμε, γιατί δεν δείχνει και για την ΤΕΞ, που έχει πάνω από 4.000 μέλη, την ίδια ευαισθησία που δείχνει για τους συλλόγους που έχουν ιδρύσει μερικά άτομα.

Οι απόψεις που εκφέρονται στην επερώτηση του Κακλαμάνη δεν είναι οι επίσημες απόψεις του κόμματος. Είναι προϊόν προσπαθειών που προέκυψαν ύστερα από την παραπληροφόρηση και λανθασμένη καθοδήγηση των γνωστών δυνάμεων και των γνωστών πολιτικών της περιοχής μας, οι οποίοι ελπίζουν να έχουν οφέλη από την πόλωση που θα υπάρξει στην περιοχή μας».

Ο Μάντατζη δήλωσε ότι ελπίζει πως από δω και στο εξής τα αρμόδια άτομα θα είναι πιο προσεκτικοί και θα σέβονται τις αρχές της μειονότητας όταν πρόκειται να κάνουν εργασίες και δηλώσεις σχετικά με την περιοχή μας και σημείωσε : «Αν συνεχιστούν οι ίδιες στάσεις και κινήσεις, όπως είπα και στον Κακλαμάνη, πρέπει να είναι έτοιμοι να επιδέχονται και τα πολιτικά αποτελέσματα που θα φέρουν αυτά».

Ο Μάντατζη στο τέλος δήλωσε ότι ως βουλευτές της μειονότητας έδειξαν την απαραίτητη στάση που έπρεπε απέναντι σε τέτοιου είδους δηλώσεις που έχουν ως στόχο την εθνική ταυτότητα και την εκπαίδευση της μειονότητας μας και πρόσθεσε στα λόγια του ότι θα καθησυχάσει περισσότερο τον λαό μας αν και τα υπόλοιπα μειονοτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ εκφέρουν δημόσια και ξεκάθαρα την άποψη και την στάση τους. Ο κόσμος βρίσκει θετικές αυτές τις διαπιστώσεις του Μάντατζη και αναμένει να δείξουν και οι υπόλοιποι μειονοτικοί πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ την απαραίτητη στάση.

Η μειονότητα υποδέχτηκε με ικανοποίηση το να κάνουν τις απαραίτητες παρεμβάσεις οι βουλευτές της μειονότητας απέναντι σε μια εξέλιξη που δεν εκφράζει την επίσημη άποψη του ΠΑΣΟΚ και προέκυψε μάλλον από μια εθνικιστική και αντιτουρκιστική μερίδα μέσα στο κόμμα.

Η Γκιουλμπεϊάζ Καραχασάν, ο Ιρφάν Χατζίγκενε, ο Τζελαλεττίν Ντουλγκέρ, ο Ορχάν Σαλίχογλου και ο Ιρφάν Οζούν, είναι τα μέλη της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, που υποστήριξαν πλήρως τις προσπάθειες των δύο βουλευτών“.

http://static.ideefixe.com/images/24/24631_2.jpg

Η ερώτηση του Απόστολου Κακλαμάνη στη Βουλή για τους Πομάκους

Με επιστολή που απέστειλε πρόσφατα προς το σύνολο της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, ο πολιτιστικός σύλλογος Πομάκων νομού Ξάνθης (την οποία επισυνάπτω), περιγράφει τη ζοφερή πραγματικότητα που επικρατεί στην περιοχή της Θράκης, εξαιτίας της διαχρονικής αβελτηρίας της ελληνικής πολιτείας και της εντεινόμενης αποθράσυνσης του τουρκικού κράτους και όσων λειτουργούν ως «πέμπτη φάλαγγα» της Τουρκίας στο εσωτερικό της χώρας μας.

Θύματα αυτής της κατάστασης είναι και οι συμπολίτες μας Πομακικής καταγωγής, τα ανθρώπινα δικαιώματα των οποίων παραβιάζονται και καταπατούνται συστηματικά από τους εγκάθετους του τουρκικού προξενείου, χωρίς η ελληνική πολιτεία να παρεμβαίνει, όπως έχει υποχρέωση από το εσωτερικό και το διεθνές δίκαιο, ειδικότερα δε από τη συνθήκη της Λωζάνης. Στην επιστολή του, ο πολιτιστικός σύλλογος Πομάκων νομού Ξάνθης περιγράφει τη συστηματική επιχείρηση εξαφάνισης της Πομακικής εθνοτικής, πολιτιστικής, θρησκευτικής και γλωσσικής ταυτότητας, επιχείρηση πτυχές της οποίας θα έπρεπε ήδη να έχουν απασχολήσει και την ελληνική δικαιοσύνη.

Επειδή η Ελλάδα έχει πλήρως αποδεχθεί, ενσωματώσει και εφαρμόζει το σύνολο των διεθνών συμβάσεων και την ευρωπαϊκή νομοθεσία που εγγυώνται την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων. Επειδή η προστασία των δικαιωμάτων αυτών αποτελεί υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας.

Επειδή η υποχρέωση αυτή δεν μπορεί να εξαντλείται στη μία από τις τρεις συνιστώσες της μουσουλμανικής μειονότητας που περιγράφεται από τη Συνθήκη της Λωζάνης – δηλαδή τους τουρκογενείς – αλλά πρέπει να εφαρμόζεται εξίσου και για τις άλλες δύο, δηλαδή τους Πομάκους και τους Ρομά.

Ερωτώνται οι κ. υπουργοί: Τι μέτρα πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να συμμορφωθεί το Τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, στο πλαίσιο της διπλωματικής του αποστολής και να σταματήσει να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας μας. Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση ώστε να κατοχυρωθούν στην πράξη τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών Πομακικής καταγωγής και συγκεκριμένα:

Εάν σκοπεύει να προχωρήσει στην αναγνώριση της Πομακικής ως ισότιμης γλώσσας της μειονότητας μαζί με τα Τουρκικά και ως γλώσσα διδασκαλίας στα μειονοτικά σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Εάν και πότε πρόκειται να λειτουργήσει στα Πομακοχώρια Δημόσιο ελληνικό σχολείο, ώστε οι έλληνες μαθητές Πομακικής καταγωγής να διδάσκονται από το Δημοτικό τα μαθήματά τους, τόσο στην Ελληνική, όσο και στην Πομακική γλώσσα.

ΠΗΓΗ


ΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ?

Η ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ "ΕΥΝΟΙΑ" ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ , ΕΓΙΝΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ Ή ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΝΩΘΕΝ ?


ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΕ "ΤΟΥΡΚΙΚΗ" ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ.


ΟΤΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΥΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΟΧΙ ΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΑΥΤΗΣ.


ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ.


ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ.


ΟΤΙ ΑΛΛΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.


ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΕΜΜΕΣΩΣ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.


ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ : Ο κ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.


http://www.yenihaber.be/photcat/photos/084/p_08426_o.jpg

ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ :


ΠΟΙΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ?


ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο κ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ?


ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΠΑΣΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ?


ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΑΥΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ?


ΘΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ?


ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ , ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ? ΘΙΧΤΗΚΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Ή ΘΑ ΣΚΥΨΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ?


ΠΟΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΗΔΙΕΣ , ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ..... ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΜΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟΔΕΧΤΟΙ ΚΑΙ "ΘΕΣΕΙΣ" ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.


http://80.190.202.79/pic/t/trakyacumhuriyeti/trakya.jpg

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΡΟΕΔΡΕ TOY PAN-HELENIK SOSYALIST HAREKET ΑΠΟ ΤΟΥΣ RUM TOY VILAYET TRAKYA.

Η Ελλάδα "θρέφει" την οικονομία των Σκοπίων


Η χώρα μας καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον κατάλογο των ξένων επενδυτών στην ΠΓΔΜ, με συνολικό ύψος επενδύσεων περί το ένα δισ. ευρώ. Στις 280 επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων απασχολούνται 20.000 σκοπιανοί εργαζόμενοι.

Του Ευκλείδη Καραγιαννίδη

Υπερνικώντας τη διαφθορά, την αστάθεια του νομοθετικού πλαισίου, τις συχνές μεταβολές στο περιεχόμενο των νομοθετικών πρωτοβουλιών και την ελλιπή ή ατελή εφαρμογή της νομοθεσίας, οι οποίες, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στα Σκόπια, ακυρώνουν οποιαδήποτε προσπάθεια προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον κατάλογο των ξένων επενδυτών στην ΠΓΔΜ, με συνολικό ύψος επενδύσεων περί τα 985 εκατ. ευρώ.

Στις επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων απασχολούνται 20.000 εργαζόμενοι, τη στιγμή που η ανεργία φτάνει στο 33,8%. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ένας από τους τρεις σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους της γείτονος, και το συνολικό ποσό που παρέσχε προς την ΠΓΔΜ σε διάφορα προγράμματα αναπτυξιακής βοήθειας μόνο για το έτος 2008 ανέρχεται σε 936.007,27 δολάρια.

Ωστόσο, απαγορευμένο φρούτο, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, για μια επιτυχημένη επένδυση στα Σκόπια είναι η αποφυγή αναφοράς σε “πολιτικώς ευαίσθητα ζητήματα”. Κατά τη διάρκεια των επιχειρηματικών διαπραγματεύσεων δεν κρίνεται σκόπιμη η εμπλοκή σε πολιτικού περιεχομένου συζητήσεις, πολύ, δε, περισσότερο σε αντιδικίες. Τουναντίον, ενδείκνυται και συνιστάται η εστίαση σε καθαρώς επιχειρηματικής φύσεως και ενδιαφέροντος ζητήματα.

Σήμερα στην ΠΓΔΜ δραστηριοποιούνται περί τις 280 επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων, οι δέκα μεγαλύτερες εκ των οποίων έχουν επενδύσει περί τα 800 εκατ. ευρώ. Οι εν λόγω επιχειρήσεις, σε μια χώρα με υψηλότατο επίπεδο ανεργίας, παρέχουν απασχόληση σε περίπου 20.000 εργαζόμενους, ενώ πολλές ακόμα θέσεις εργασίας δημιουργούνται δευτερογενώς.

Το 2008 οι ελληνικές επενδύσεις στην ΠΓΔΜ αυξήθηκαν κατά 42 εκατ. ευρώ τουλάχιστον, βάσει των στοιχείων που χορήγησαν στο Γραφείο ορισμένες από τις ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

ΔΙΜΕΡΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΠΓΔΜ

Η χώρα μας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους της ΠΓΔΜ. Για τη γειτονική χώρα, η Ελλάδα είναι ο 4ος μεγαλύτερος προμηθευτής και ο 3ος καλύτερος πελάτης. Η σχέση αυτή διατηρείται σταθερά κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Αντίστοιχα, παρά το γεγονός ότι, για τη χώρα μας, η ΠΓΔΜ δεν τοποθετείται στις καίριας σημασίας εξωτερικές αγορές, παραμένει μία σπουδαία αγορά, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές μας. Για την Ελλάδα, το 2008 η ΠΓΔΜ κατέχει την 32η θέση στον κατάλογο σπουδαιότητας ως προμηθεύτρια χώρα και τη 12η θέση ως χώρα-πελάτης.

Σημειωτέον ότι η εικόνα του διμερούς εμπορίου και του ισοζυγίου καταγράφεται διαφορετικά από την αρμόδια υπηρεσία της γειτονικής χώρας. Υπάρχει, δηλαδή, κραυγαλέα διάσταση μεταξύ των στοιχείων που δημοσιεύονται από την κρατική Στατιστική Υπηρεσία της ΠΓΔΜ και των δημοσιευόμενων από την ΕΣΥΕ, αντίστοιχα. Παρατίθενται, για λόγους συγκρισιμότητας, τα διαθέσιμα σε ευρώ στοιχεία, για την αξιοπιστία των οποίων έχουμε πολλούς και σοβαρούς λόγους να αμφιβάλλουμε.
Τα προβλήματα των ελληνικών επιχειρήσεων στην ΠΓΔΜ

Τα προβλήματα των ελληνικών επιχειρήσεων στην ΠΓΔΜ συνοψίζονται ως εξής:

1. Δικαστική εξουσία - Εφαρμογή νομοθεσίας: Η δικαστική εξουσία δεν είναι ανεξάρτητη και επηρεάζεται συχνά από πολιτικές προτεραιότητες της κεντρικής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίες εκπορεύονται από πελατειακές και φιλικές σχέσεις.

2. Τελωνεία: Σύμφωνα με καταγγελίες, γίνεται λόγος για αδικαιολόγητη καθυστέρηση ελληνικών φορτηγών στα σύνορα της χώρας, καθώς και για κακομεταχείριση των οδηγών τους, είτε λόγω εθνικών διακρίσεων είτε λόγω απαιτήσεων δωροδοκίας.

3. Νομοθετικό πλαίσιο κρατικών προμηθειών: Οι διαγωνισμοί δεν διεξάγονται πάντα σύμφωνα με τη νομοθεσία περί δημόσιων προμηθειών, ενώ πολλές φορές, παρά τις διατάξεις των προκηρύξεών τους, οι κατακυρώσεις γίνονται με αυθαίρετα κριτήρια. Το Γραφείο συνεχίζει να είναι παραλήπτης καταγγελιών εταιρειών ελληνικών συμφερόντων για παράνομους αποκλεισμούς από διαγωνισμούς ή και για ακυρώσεις διαγωνισμών, με σκοπό τον αποκλεισμό του προερχόμενου από την Ελλάδα ανταγωνισμού, με προσχηματικές δικαιολογίες.

4. Φορολογία: Έχουν ανακύψει περιπτώσεις εμφάνισης παλαιών φορολογικών χρεών εις βάρος ελληνικών επιχειρήσεων, τα οποία χρονολογούνται προ της αλλαγής ιδιοκτησίας της επιχείρησης και αγοράς της από ελληνικά συμφέροντα. Οι ελληνικές εταιρείες αναγκάστηκαν, εκβιαστικά, μέσω του αποκλεισμού τραπεζικών λογαριασμών τους, να καταβάλουν, αχρεωστήτως, τους σχετικούς φόρους και δυσβάστακτα πρόστιμα.

5. Αυθαιρεσία ελέγχων: Ελληνικές εταιρείες έχουν καταγγείλει πολλάκις ελέγχους από φορολογικούς, εργασιακούς και αγορανομικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι προσπαθούν επισταμένως να ανακαλύψουν παραβάσεις που κατόπιν θα χρησιμοποιηθούν από ελεγκτές είτε προς ίδιον όφελος είτε για άσκηση πιέσεων.

Η ΠΓΔΜ σε αριθμούς

- Tο 20% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας.

- Ο μέσος όρος καθαρών αποδοχών ανά απασχολούμενο στην ΠΓΔΜ το 2008 ανήλθε σε 16.096 (περίπου 263 ευρώ), αυξημένος κατά 10,4% από το 2007, και ο μέσος όρος μεικτών αποδοχών ανά απασχολούμενο στην ΠΓΔΜ το 2008 ανήλθε σε 26.229 (περίπου 428 ευρώ), αυξημένος κατά 8,7% από το 2007.

- Το δημόσιο χρέος της χώρας βρίσκεται σε σχετικά χαμηλό επίπεδο. Η τάση του τα τελευταία χρόνια είναι περιοριστική, καθώς έχει μειωθεί σημαντικά, από 57% επί του ΑΕΠ το 2000 σε 28,2% το 2008. Αυτό οφείλεται κυρίως στην πρόωρη εξόφληση χρεών της χώρας κατά την εν λόγω περίοδο με κονδύλια που προήρθαν σε μεγάλο μέρος από ιδιωτικοποιήσεις.

- Με την παρουσία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και της Alpha Bank, ο ελληνικός τραπεζικός τομέας κατέχει πλέον την πρώτη θέση μεταξύ των ξένων επενδυτών στον συγκεκριμένο κλάδο, με 40% περίπου. Oι επενδύσεις στη Stopanska, της οποίας ιδιοκτήτης είναι η ΕΤΕ, ανέρχονται σε περίπου 178 εκατ. ευρώ. Το δίκτυό της διαθέτει 61 υποκαταστήματα στην ΠΓΔΜ και συγκαταλέγεται στις “μεγάλες” τράπεζες της χώρας. Η Alpha Bank έχει επενδύσει περίπου 25 εκατ. ευρώ. Ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στην ΠΓΔΜ με την εξαγορά της Creditna Banka. Σήμερα διαθέτει δίκτυο 16 υποκαταστημάτων.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiWW9erDjhLSv8H7QjU3D-l2WMkK0szx_nO6GmDrVOhjRd33BYXKhMVbKHUAmrFdtPmC1u4V4fJ80XdKzDMokyJj8CWnVNYXv9kH0zmxb6Qbo2YN-HVYo-pMlLpcg4yaS-hBHbElcMDqQ/s320/okta4.jpg

- Στις 20 πιο επιτυχημένες (κερδοφόρες) επιχειρήσεις της ΠΓΔΜ περιλαμβάνονται οι ελληνικών συμφερόντων Usje AD (Τιτάν), Okta AD (Ελληνικά Πετρέλαια), Pivara Skopje AD (3Ε/Αθηναϊκή Ζυθοποιία) και Terna AD (ΤΕΡΝΑ Α.Ε.). Η εταιρεία ελληνικών συμφερόντων Okta (ΕΛΠΕ) είναι η μεγαλύτερη της ΠΓΔΜ, ενώ ανάμεσα στις 20 μεγαλύτερες βρίσκονται και ελληνικές εταιρείες Usje AD, Pivara Skopje AD και Cosmofon AD.

- Η κρατική αεροπορική εταιρεία της ΠΓΔΜ, ΜΑΤ, ζήτησε επισήμως τη βοήθεια της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει λόγω της απαγόρευσης της πραγματοποίησης των πτήσεών της προς την Ιταλία και τη Γερμανία, την οποία επέβαλε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροπλοΐας (Eurocontrol) εξαιτίας των χρεών της εταιρείας, καθώς και λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που επηρεάζει τις αεροπορικές εταιρείες.

- Ο συνολικός αριθμός τουριστών στην ΠΓΔΜ το 2007 ανήλθε στους 536.212, εκ των οποίων 306.132 ήσαν εγχώριοι και 230.080 αλλοδαποί. Ο αριθμός των Ελλήνων τουριστών ανήλθε στους 28.618.

ΠΗΓΗ

Κηδεύτηκε 35 χρόνια μετά ο εθνοφρουρός Ιωάννης Παπαγιάννης

turkish_officer_offering_cigar_700_bg

Με τις σημαίες της Κύπρου και της Ελλάδος ήταν καλυμμένο το φέρετρο με τα λείψανα του Ιωάννη Παπαγιάννη, ενός εκ των πέντε εκτελεσθέντων από τους Τούρκους αιχμαλώτων εθνοφρουρών στο χωριό Τζιάος το 1974. Ο Παπαγιάννης ήταν τότε 23 χρονών.

Στην κηδεία, που έγινε το απόγευμα στη Λευκωσία, τον πρόεδρο Χριστόφια εκπροσώπησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος κατέθεσε εκ μέρους του στεφάνι.

Επικήδειο λόγο εκφώνησε ο κοινοτάρχης του Νέου Χωριού Κυθρέας Κώστας Ζερβός, ο οποίος χαρακτήρισε τον Παπαγιάννη «ήρωα».

Η αδελφή του Μαρία Παπαγιάννη εναπέθεσε στο φέρετρο 23 τριαντάφυλλα και είπε ότι η μάνα τους «τον παραδίδει σήμερα στην αγκαλιά μιας άλλης πονεμένης μάνας, της Μεγαλόχαρης, που γιορτάζει αύριο».

ΠΗΓΗ

http://img.pathfinder.gr/clubs/images/48/173448/15.jpg

Ένταση στην Παναγία Σουμελά κατά την επίσκεψη Πόντιων προσκυνητών

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3N3pzfw_QOeNpyUjDtyqkjxY_yzLSrrcDd9clRnbN-jzlwFgyK7wAvpUGPMuKjKxSJbuwLGpaAoGxt-FtiRnnJvhRLotRUam-4GBTcx6n3bQg17oC13k4vcLXWUABLRbWc__hE3fTcas/s400/sumela_monastery.jpg

Ένταση δημιουργήθηκε στην Παναγία Σουμελά κοντά στην Τραπεζούντα, όταν οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν σε περίπου 500 προσκυνητές, κυρίως από την Ελλάδα, αλλά και τη Ρωσία και τη Γεωργία, να πραγματοποιήσουν λειτουργία στην ιστορική μονή, ανήμερα της γιορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Η διευθύντρια του Μουσείων Τραπεζούντας, Νιλγκιούν Γιλμάζερ παρενέβη δυναμικά και διέκοψε το προσκύνημα, παίρνοντας από τους προσκυνητές τα κεριά που είχαν ανάψει στο χώρο της μονής. Όπως υποστήριξε, ο ιστορικός χώρος λειτουργεί ως μουσείο και ως εκ τούτου απαγορεύεται η τέλεση λατρευτικών εκδηλώσεων.

Η ομάδα των προσκυνητών επέμεινε στο αίτημά της να προσευχηθεί και ακολούθησε μικρής έκτασης ένταση μεταξύ των προσκυνητών και των ανδρών της εταιρείας φύλαξης του χώρου.

Το προσκύνημα πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Συντονιστή της Ε’ Περιφέρειας του ΣΑΕ και βουλευτή της κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ιβάν Σαββίδη με την συμμετοχή του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Στην ομάδα των προσκυνητών συμμετείχαν και δύο ιερείς. Σε δηλώσεις του προς Τούρκους δημοσιογράφους ο κ. Ψωμιάδης υπενθύμισε την ποντιακή του καταγωγή και επισήμανε ότι επισκέφθηκαν την Παναγία Σουμελά καθαρά για θρησκευτικούς λόγους, χωρίς να υπάρχει ουδεμία πολιτική σκοπιμότητα.

[pr2.jpg]

ΠΗΓΗ

Έκτροπα διαδραματίστηκαν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πριν λίγη ώρα στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα όταν ομάδα Ελλήνων και Ρώσων εισήλθαν για να τελέσουν την καθιερωμένη λειτουργία. Η Τουρκική αστυνομία και άνθρωποι με πολιτικά προπηλάκισαν πολίτες και Ιερείς μεταξύ των οποίων ο Στέλιος Παπαθεμελής. Εκτός από τις χειροδικίες έφτασαν στο σημείο να υποχρεώσουν ιερείς να βγάλουν τα ράσα, διέκοψαν την τελετή, βιαιοπράγησαν και ενάντια στον Έλληνα πολιτικό που επέμεινε να παραμείνει στο ναό και να συνεχίσει την Ιερουργία.

Αναμένεται η αντίδραση του Ρωσικού και Ελληνικού υπουργείου εξωτερικών. Προξενεί πάντως εντύπωση αυτή η ενέργεια που παραπέμπει στις μαύρες ημέρες του Κεμαλικού κράτους δολοφόνου, λίγες ημέρες μάλιστα μετά την προσέγγιση Πούτιν – Ερντογάν για σύσφιξη των σχέσεων των δυο χωρών.

Νεώτερα σε λίγο, προφανώς θα υπάρξουν και επίσημες ανακοινωσεις από τους άμεσα εμπλεκόμενους.

ΠΗΓΗ

[trapezwqe4q4q34234.jpg]

Χορηγός σε συναυλία του Ρέμου ένα Σκοπιανό καζίνο!!!

Περίεργες συμπτώσεις…

Συναυλία του «ακριβού» Αντώνη Ρέμου… οργανώνει ένας φτωχός πολιτιστικός σύλλογος ενός πολύ μικρού χωριού του Δήμου Έδεσσας που λέγεται «Κερασιά» μόλις 411 κατοίκων!
Οι αφίσες που κατάφερε να τυπώσει και να κολλήσει ο μικρός αυτός σύλλογος… έφτασαν μέχρι και τη Νάουσα.

Κεντρικός χορηγός της συναυλίας… ένα Σκοπιανό Καζίνο!

Και τα ερωτήματα που προέκυψαν ψάχνοντας σχετικά με αυτόν τον σύλλογο είναι τα παρακάτω:

Τι σχέση έχει ο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» Κερασιάς με αυτούς που ταξίδεψαν στον Καναδά ως Σκοπιανή μειονότητα στην Ελλάδα για λογαριασμό του «Ουρανίου Τόξου»;

Τι σχέση έχει ο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» Κερασιάς με αυτούς που χορεύουν σε εθνικιστικά φεστιβάλ των Σκοπίων παριστάνοντας την Σκοπιανή μειονότητα της Αιγαιακής Μακεδονίας;

Τι σχέση έχει ο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» Κερασιάς με αυτούς που τραγούδησαν Βουλγαρικά τραγούδια ως παραδοσιακά της περιοχής σε αγορασμένη εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό του TV100;

Τι σχέση έχει ο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» Κερασιάς με αυτούς που χόρεψαν στη «γιορτή» του φιλοσκοπιανού συλλόγου «Φίλοι του Καϊμάκτσαλαν» στον οποίο προεδρεύει μέλος της γραμματείας του «Ουρανίου Τόξου»;

Που βρήκε τα χρήματα για την προετοιμασία και τις μεγάλες εγγυητικές προκαταβολές που απαιτούνται για τη διοργάνωση μίας τέτοιας συναυλίας αυτός ο μικρός σύλλογος ενός τόσο μικρού χωριού;

Μήπως τελικά είναι ένας έξυπνος τρόπος να διοχετευθούν μεγάλα χρηματικά ποσά στα ανεξέλεγκτα ταμεία ενός μικρού συλλόγου που δεν θα ψάξει ποτέ το ΣΔΟΕ;
Μήπως είναι ένας τρόπος να διοχετευθούν χρήματα των ανύποπτων Ελλήνων φορολογουμένων σε ανθέλληνες πράκτορες;

ΠΗΓΗ

Aποτελεσματικές οι πεζές περιπολίες αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgOm9ogyPtF6cZUlS-S4Yz7VoglTe8wF7QDYpNmIVXTdlw_V-37_tsqv1fHct9y73TGnbN6J2_LTJjROZbajmLYon9r8t8sQ5hWjb7bM-PnkgLA6tKP_dIwSZzDNwqYfVTOdHd0OYMQxo0/s400/m03-222632elas061207.jpg

Πάνω από 9.000 ήταν σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, τα άτομα τα οποία ελέγχθηκαν κατά τις πεζές περιπολίες που διενήργησαν αστυνομικοί σε επιλεγμένα σημεία και κεντρικές οδούς της πόλης, κατά το διάστημα από την 1η Μαΐου έως τις 31 Ιουλίου 2009...

Συγκεκριμένα κατά τις 1.479 πεζές περιπολίες που έγιναν με τη συμμετοχή 4.294 αστυνομικών, ελέγχθηκαν 9.215 άτομα, πάνω από 100 την ημέρα, το 60,53% των οποίων ήταν Έλληνες πολίτες και οι υπόλοιποι 3.638 αλλοδαποί.

Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν 349 παραβάσεις από τις οποίες σχεδόν οι μισές, οι 171, αφορούσαν διατάξεις του νόμου περί αλλοδαπών, και από τις υπόλοιπες 178, οι 87 αφορούσαν επαιτεία και οι 26 διατάξεις του τελωνειακού κώδικα.

Συνολικά συνελήφθησαν 404 άτομα, το 4,4% των ελεγχθέντων, και από αυτούς το 67%, οι 273 ήταν αλλοδαποί.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ενώ οι αλλοδαποί είναι δύο στους πέντε ελεγχθέντες, η αναλογία τους στους συλληφθέντες αυξάνεται σε δύο στους τρεις.

Τις ομάδες των πεζών περιπολιών αποτελούν ένστολοι αστυνομικοί οι οποίοι σε καθημερινή βάση, επεμβαίνουν άμεσα βεβαιώνοντας παραβάσεις, ενημερώνουν τους πολίτες γύρω από θέματα αρμοδιότητας τους και νομοθεσίας, εντοπίζουν και αναφέρουν τα ιδιαίτερα αστυνομικά προβλήματα κάθε περιοχής στους αρμόδιους και διενεργούν προληπτικούς ελέγχους.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της παρουσίας της αστυνομίας έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στον τομέα της αστυνόμευσης, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, έχει θέσει σε πιλοτική εφαρμογή από τις 12 Ιουλίου και εποχούμενες περιπολίες με ποδήλατο, τις οποίες πραγματοποιούν ένστολοι αστυνομικοί στον ποδηλατόδρομο και στον πεζόδρομο της παραλίας.

Η ΓΑΔΘ ευελπιστεί ότι με τις νέες αυτές περιπολίες, που διαθέτουν μεγαλύτερη ευελιξία και ακτίνα δράσης σε σχέση με τις πεζές περιπολίες, θα επιτύχει να έχει ακόμη πιο «ρεαλιστική και ουσιαστική θετική παρέμβαση στην καθημερινότητα πεζών και ποδηλατών».

ΠΗΓΗ

Σύμφωνα με τα... έγκυρα « ΝΕΑ » τού Λαμπράκη , ο Στρατηγός Γρίβας ζούσε τον Ιούλιο του 1974 !! ( είχε πεθάνει όμως, 6 μήνες νωρίτερα ... )

Κάποια κυρία Αριστοτελία Πελώνη , εξευτέλισε την εγκυρότητα των «Νέων» του «Συγκροτήματος Λαμπράκη» , με τα όσα έγραψε στο χθεσινό (Παρασκευή 14-8-09) φύλλο της εφημερίδος:

Εμφανίζει τον Αρχηγό της ΕΟΚΑ Γεώργιο Γρίβα - Διγενή να ηγείται - σε συνεργασία με την Χούντα - του Πραξικοπήματος εναντίον του Μακαρίου , στις 15 Ιουλίου 1974 , ενώ ο άνθρωπος είχε πεθάνει από τις 27 Ιανουαρίου 1974 , δηλαδή 6 μήνες νωρίτερα !!

(βλέπε http://el.wikipedia.org/wiki/Γρίβας_Διγενής).

Επίσης, τα «Νέα» μας διαβεβαιώνουν - στο ίδιο ρεπορτάζ - ότι, το Καλοκαίρι του 1974 στην Κύπρο σκοτώθηκαν περισσότεροι από 4.000 Ελληνες στρατιώτες, ενώ στην πραγματικότητα δεν σκοτώθηκαν ούτε 500 (εξαιρούνται φυσικά οι αγνοούμενοι)!!!

Ιδού, μερικά αποσπάσματα από την ιστορική γκάφα των «Νέων», που μπορείτε να βρείτε στις διευθύνσεις

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4531417

και

http://images.tanea.gr/AssetService//Image.ashx?t=2&pg=277698

και

http://images.tanea.gr/AssetService//Image.ashx?t=2&pg=277699

και για να κάνετε νέο συκώτι, δείτε στο «Διαβάστε περισσότερα...»:

Φως στα «θαμμένα» μυστικά της Κύπρου


Τα νέα στοιχεία για τις εκτελέσεις, η αποκάλυψη του ρόλου των ΗΠΑ και μια λογοτεχνική μαρτυρία για τον Αττίλα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Φέτος συμπληρώνονται 35 χρόνια από τα γεγονότα στην Κύπρο, το καλοκαίρι του 1974. Σήμερα, ακριβώς 35 χρόνια από τον «Αττίλα ΙΙ», πολλές πτυχές της τραγωδίας παραμένουν αδιευκρίνιστες. Η κυρίαρχη άποψη περί συνωμοσίας με βασική ευθύνη της Ουάσιγκτον εξακολουθεί να είναι η βασική αντίληψη για τα γεγονότα. Τα αμερικανικά αρχεία και οι μαρτυρίες επιβεβαιώνουν τις ευθύνες των ΗΠΑ για το γεγονός ότι δεν απέτρεψαν το πραξικόπημα του Ιωαννίδη εναντίον του Μακαρίου, ενώ δεν έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σταματήσουν τη δεύτερη προέλαση των τουρκικών στρατευμάτων στις 14 και 15 Αυγούστου 1974. Οι θεωρίες συνωμοσίας όμως δεν τεκμηριώνονται, παρά μόνο στη σφαίρα των μύθων. Πολλές όψεις του 1974 παραμένουν μέχρι σήμερα ταμπού ή αποσιωπημένες, όπως οι αγνοούμενοι, αλλά κυρίως οι Ελλαδίτες στιγματισμένοι ως «χουντικοί»- που πολέμησαν στην Κύπρο.

«Κάθε Ελλαδίτης στρατιώτης είναι ένας εμφύλιος»

Ο Βασίλης Γκουρογιάννης στο μυθιστόρημά του «Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή» (Εκδ. Μεταίχμιο)

σκιαγραφεί το προφίλ και τις μαρτυρίες των ανδρών της ΕΛΔΥΚ, που πολέμησαν στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974, χωρίς να καταλαβαίνουν αν βρίσκονται σε πόλεμο με τους Τούρκους ή σε εμφύλιο.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 4.000 Έλληνες στρατιώτες σκοτώθηκαν το 1974, ενώ όσοι επέζησαν, στιγματίστηκαν στην Ελλάδα και την Κύπρο ως «χουντικοί» και «προδότες».

Ακολουθούν αποσπάσματα.

«Ήμασταν ανεπιθύμητοι»

«Εμείς ήμασταν η ντροπή της Ελλάδας, κι ας σήκωσε αυτή τα πόδια στους συνταγματάρχες.

Ήμασταν οι χουντικοί, ήμασταν οι ανεπιθύμητοι, ήμασταν αυτοί που πήγαμε να πολεμήσουμε τον Μακάριο και βρεθήκαμε αντιμέτωποι με Τούρκους χωρίς να το περιμένουμε και να το πολυκαταλάβουμε.

Πολεμήσαμε ακαθοδήγητοι.

Χιλιάδες στρατιώτες από τη μια μεριά, αεροπλάνα ανενόχλητα πάνω από τα κεφάλια μας, άρματα ανενόχλητα, κι εμείς απέναντί τους σχεδόν με ατομικό οπλισμό».

Δεν ήταν καθαρός πόλεμος

«Άλλο, ρε παιδιά, να πατάς χώμα, να ρίχνεις, να σου ρίχνουν, κι άλλο να σε χτυπάνε σαν την μπεκάτσα στο σκοτάδι. Εγώ αυτό τον πόλεμο δεν τον παραδέχομαι. Δεν ήταν καθαρός πόλεμος, είχε πολλές τρικλοποδιές. Ντρέπομαι να λέω ότι πολέμησα στην Κύπρο... Και πώς να το καταλάβουν; Αν ήταν ποδόσφαιρο, θα τους έλεγα: ΄΄Να τι έγινε εκεί, στην Κύπρο: ήταν να παίξουν μπάλα Ελλάδα- Τουρκία και προτού η ελληνική ομάδα μπει στο γήπεδο, οι Τούρκοι είχαν βάλει όλα τα γκολ"».

Τα αμερικανικά αρχεία δείχνουν τις ευθύνες του Κίσινγκερ

«Αν γνώριζα την έκθεση πληροφοριών, θα είχα σταματήσει το πραξικόπημα στην Κύπρο. Από τη στιγμή που έγινε το πραξικόπημα, υπέθεσα ότι η Τουρκία θα παρενέβαινε, αφού δεν υπήρχε κυβέρνηση στην Κύπρο και η Ελλάδα ήταν ασταθής». Με τη φράση αυτή, βγαλμένη από τα πρακτικά της συζήτησής του με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Κίνας τον Οκτώβριο του 1974, ο Χένρι Κίσινγκερ, ο ενσαρκωτής της Realpolitik, επιχειρεί αφενός μεν να νίψει τας χείρας του για το πραξικόπημα Ιωαννίδη στην Κύπρο, αφετέρου δε να υποστηρίξει ότι η αμερικανική πλευρά δεν μπορούσε να επέμβει για να σταματήσει την τραγωδία.

Επί τρεις δεκαετίες ο ισχυρός άνδρας της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής επί της προεδρίας Νίξον και Φορντ, επαναλαμβάνει αυτούς τους ισχυρισμούς, ενώ στα απομνημονεύματά του έχει υποστηρίξει ακόμη ότι «η έκρηξη στο νησί έγινε σε μια στιγμή που κανείς δεν την περίμενε, ούτε ο ίδιος ο Μακάριος, στις 15 Ιουλίου 1974». Ωστόσο, τα μέχρι σήμερα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα που έχει δώσει στη δημοσιότητα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καθώς και πληθώρα μαρτυριών και άλλων εγγράφων, καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς Κίσινγκερ.

Η Ουάσιγκτον γνώριζε από πολύ νωρίς τις κινήσεις του Γρίβα, ηγέτη της ΕΟΚΑ Β΄, ο οποίος σε συνεργασία με τη χούντα της Αθήνας σχεδίασε το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου εναντίον του Μακαρίου, ανοίγοντας τον δρόμο για την τουρκική εισβολή. Μάλιστα, ο Αμερικανός ιστορικός Τζέιμς Μίλερ στο πρόσφατο βιβλίο του «Τhe United States and the Μaking of Μodern Greece. Ηistory and power, 1950-1974», υποστηρίζει ότι το Κυπριακό δεν αποτελούσε προτεραιότητα του Κίσινγκερ επειδή ήταν απασχολημένος με τα πολιτικά του προβλήματα στο εσωτερικό και με τους κραδασμούς του Ουότεργκεϊτ. Πληθώρα αμερικανικών εγγράφων επιβεβαιώνει, ωστόσο, ότι ο Κίσινγκερ και γνώριζε ότι επέκειτο η τουρκική εισβολή και προειδοποιήθηκε για τις κινήσεις των Τούρκων από εκθέσεις της CΙΑ

ΠΗΓΗ