2 Φεβ 2009

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ . ΤΕΛΙΚΑ ΟΝΤΩΣ Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ?


Καμμιά «αντιρατσιστική» οργάνωση δεν θα δείτε να εκδίδει ανακοινώσεις (και καμμιά ομάδα «αντιεξουσιαστών» να καίει την Αθήνα) για την δασκάλα Χαρά Νικοπούλου.
Καμμιά οργάνωση «προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» δεν θα δείτε να επεμβαίνει για την προστασία της δασκάλας από το τουρκικό παρακράτος.
Κανέναν κύριο Δημητρά δεν θα δείτε να προσφεύγει στα Ελληνικά και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.
Κανέναν «Ιό» δεν θα δείτε να φωνάζει για μια δασκάλα που έβαλε τους μαθητές της, χριστιανούς και μουσουλμάνους, πάνω από τους πράκτορες του τουρκικού προξενείου.
Κανένα «φιλελεύθερο» ιστολόγιο του Διαδικτύου δεν θα δείτε να αναρτά μπανεράκια και κορδελίτσες για την δασκάλα Χαρά Νικοπούλου.

Ποια είναι η Χαρά Νικοπούλου
Η κόρη του Προέδρου του Αρείου Πάγου, η Χαρά Νικοπούλου, είναι δασκάλα και δεν χρησιμοποίησε το αξίωμα του πατέρα της για να επιτύχει έναν «καλό» διορισμό. Διορίστηκε στο Μεγάλο Δέρειο του νομού Έβρου, το 2004, σε ένα απομονωμένο Πομακοχώρι 1200 κατοίκων, κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, που κατοικείται μόνο από μουσουλμάνους Πομάκους. Επέλεξε να μείνει με τον σύζυγό της στο χωριό που διδάσκει, κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριές της, κοντά στους ανθρώπους που εκτιμούν το έργο και την προσφορά της. Το νεαρό ζευγάρι μετέφερε ακόμη και τα πολιτικά του δικαιώματα στο χωριό και διαμένει εκεί, όχι μόνο τους μήνες του σχολικού έτους, αλλά ολόκληρο το χρόνο.......

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ

Τουρκικό Πανεπιστήμιο στην Κομοτηνή ?

Εκπαίδευση «αλά Τούρκα» σχεδιάζει η Τουρκία στην Θράκη, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την χρόνια αδράνεια της Ελληνικής Πολιτείας

Σαφές σχέδιο για την δημιουργία ενός διαφορετικού κράτους μέσα στην Ελλάδα



Χωρίς να έχει ψηφιστεί ακόμη η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που θα επιτρέπει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, η Τουρκία προκαλεί και κάνει επίδειξη στρατηγικής σε ευαίσθητα ζητήματα με διπλωματικές προεκτάσεις σχεδιάζοντας Τουρκικό Πανεπιστήμιο με έδρα την Κομοτηνή!
Ελληνικές διπλωματικές πηγές σχολιάζοντας την προσπάθεια δημιουργίας ενός τουρκικού πυρήνα στην καρδιά της Θράκης, την Κομοτηνή, παραδέχονται ότι πρόκειται για μία ακόμη προσπάθεια χειραγώγησης της Ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας. Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που βρίσκουν κοινά σημεία με την περίπτωση του Κοσσυφοπεδίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η Αλβανοποίηση του Κοσόβου ξεκίνησε όταν επετράπη η ίδρυση Αλβανικού πανεπιστημίου στην περιοχή…» ............

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ www.xanthiblogs.gr
ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ , ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

10 ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΕΝΑ ΚΑΡΒΕΛΙ ΨΩΜΙ .ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΠΕΣΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΑΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΙΝΟΥΝ ΝΗΣΤΙΚΟΙ Η ΑΝ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ.

Η ΟΠΕΡΕΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
-ΠΡΩΤΟΝ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ
-ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΜΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΚΙΝΕΙ ΔΕΝ ΥΠΟΚΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ
-ΤΡΙΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝ ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΒΕΛΙ ΜΠΟΡΟΥΝ
-ΤΕΤΑΡΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΒΕΛΙ ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΟΡΓΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ

ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ?
-ΜΙΑ ΤΑΧΕΩΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΙΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΡΑΓΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ
-ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗΝ .ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
-ΜΗ ΟΡΑΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ , Η ΚΟΥΡΤΙΝΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΗΡΕΜΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,ΟΧΛΟΚΡΑΤΙΑ . ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ ΙΣΩΣ ΤΕΛΟΣ.

ΑΚΡΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΠΙΘΑΝΑ . ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ .

ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ

Το ήθος των αρχόντων είναι όμοιο με το ήθος των αρχόμενων.
ΘΑΝΟΣ ΒΕΡΕΜΗΣ , καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών , Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας και Αντιπρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ

Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στο Παρόν της Κυριακής 24 Ιουνίου 2007 και μου έκανε μεγάλη εντύπωση γιαυτό και το ανεβάζω εδώ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΑΝΤΙΒΑΡΟ
ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ .... ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ


ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

Εκπληξη για την καταδίκη

Του ΑΡΗ ΑΜΠΑΤΖΗ
«Εκπληξη και λύπη» προκάλεσε στην Αγκυρα, όπως αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, η καταδίκη του Τούρκου χειριστή μαχητικού αεροσκάφους ως υπαίτιου του θανάτου του πιλότου του ελληνικού αεροσκάφους κατά τη σύγκρουση των δύο αεροσκαφών στις 23 Μαΐου 2006.
Στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου αναφέρεται ότι η έκθεση που συνέταξαν οι τουρκικές αρχές σχετικά με το συμβάν «αποδεικνύει ότι η ευθύνη ανήκει στην Ελλάδα. Σύμφωνα με αυτήν, το ελληνικό αεροσκάφος είχε προσκρούσει στο τουρκικό, από κάτω και πίσω. Τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση ότι «παρά τους διεθνείς κανόνες, η Ελλάδα, όχι μόνο επιχειρεί να παρουσιάσει την περιοχή ελέγχου (FIR) σαν να είναι ελληνικός εναέριος χώρος, αλλά πραγματοποιεί επικίνδυνες παρενοχλήσεις και παρεμποδίσεις κατά τουρκικών αεροσκαφών, τα οποία έχουν το δικαίωμα ελεύθερης πτήσης εντός της περιοχής αυτής και μέσα στον διεθνή εναέριο χώρο».
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται επίσης ότι η τουρκική έκθεση σχετικά με το συμβάν έχει γνωστοποιηθεί στην Ελλάδα και στο ΝΑΤΟ και αναφέρονται τα εξής: «Η Ελλάδα προς το παρόν δεν έχει απαντήσει στην πρότασή μας για συνάντηση με τη συμμετοχή πολιτικών και στρατιωτικών ειδικών σχετικά με το θέμα». Ως προς την ελληνική δικαστική απόφαση, η τουρκική πλευρά τονίζει ότι «η απόφαση στερείται βάσης και νομικής αξίας, ενώ ταυτόχρονα είναι ξεκάθαρη ένδειξη του πώς κατευθύνεται το δίκαιο με τρόπο λανθασμένο και μονομερή και του πώς παραβιάζεται η αρχή της δίκαιης δίκης».
Τέλος, η ανακοίνωση καταλήγει με τη σημείωση ότι «είναι φυσικό ότι θα ληφθούν όλες οι πρωτοβουλίες και τα μέτρα που θα κριθούν αναγκαία».
ENET, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αυστηρή γλώσσα του ΥΠΕΞ για την Τουρκία
Χαρακτηρίζει «απαράδεκτες» τις αναφορές του τουρκικού ΥΠΕΞ για την ελληνική Δικαιοσύνη, σχετικά με το επεισόδιο στο Αιγαίο, κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο πιλότος Ηλιάκης.
Απάντησε στις προκλητικές ανακοινώσεις.
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γ. Κουμουτσάκος...τόνισε:
«Η γνωστή αυθαίρετη τουρκική πολιτική όσον αφορά στα της Περιοχής Πληροφόρησης Πτήσεων Αθηνών (FIR) είναι εκείνη που, με τις σχεδόν καθημερινές πράξεις αμφισβήτησης των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας, ευθύνεται για συμβάντα, όπως εκείνα που το Μάιο του 2006 κατέληξαν στον τραγικό θάνατο του Έλληνα πιλότου Ηλιάκη.Η επανάληψη ανακριβών και αστήριχτων ισχυρισμών από τον Εκπρόσωπο τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ για το τραγικό συμβάν δεν αλλάζει τα πραγματικά περιστατικά ούτε αναιρεί τις ευθύνες της τουρκικής πλευράς. Οι εμπεριστατωμένες θέσεις της χώρας μας για τις ευθύνες για τη σύγκρουση των δύο στρατιωτικών αεροσκαφών είναι γνωστές στις τουρκικές αρχές, στους συμμάχους και τους εταίρους μας. Κατά τα λοιπά, οι αναφορές στην ελληνική Δικαιοσύνη είναι απαράδεκτες. Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικό όταν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, αναφέρεται στη λειτουργία της ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας σε μία δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα.»


ΑΠΟ ΤΟ infognomonpolitics
ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 1974


Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, από τους 1.619 αγνοούμενους οι 74 ήταν Ελληνες: 68 του Στρατού Ξηράς, ένας του Π.Ν. και 5 πολίτες.

96 Ελληνες είναι νεκροί (οι 88 του Στρατού Ξηράς, 4 του Πολεμικού Ναυτικού και 4 της Πολεμικής Αεροπορίας).

23 Ελλήνων στρατιωτικών έχουν ταυτοποιηθεί τα λείψανα με τη μέθοδο DNA.

184 λείψανα, μεταξύ των οποίων 37 πεσόντων Ελλαδιτών έχουν ήδη ταυτοποιηθεί από τις εκταφές σε ελεύθερες περιοχές, όπως σημειώνει ο κ. Ξενοφών Καλλής, Προϊστάμενος Υπηρεσίας Αγνοουμένων.

Παράλληλα, από το 2005 άρχισε ένα δεύτερο πρόγραμμα εκταφών σε όλη την Κύπρο από τη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων που λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Στο πλαίσιο του προγράμματος ταυτοποιήθηκαν μέχρι τώρα τα λείψανα 78 Ελληνοκύπριων και 32 Τουρκοκύπριων αγνοουμένων.

1.493 υποθέσεις κατέθεσε στη ΔΕΑ η ελληνοκυπριακή πλευρά . Μετά τις ταυτοποιήσεις παραμένει αδιευκρίνιστη η τύχη 1.387 ανθρώπων. Σε 126 υποθέσεις (από τους 1.619) που δεν ήταν στον κατάλογο της ΔΕΑ ταυτοποιήθηκαν 23 περιπτώσεις και παραμένει άγνωστη η τύχη 103 υποθέσεων.

Πέραν αυτών υπάρχουν και 542 υποθέσεις πεσόντων που ετάφησαν από τους Τούρκους στα Κατεχόμενα σε γνωστά ή άγνωστα σημεία ταφής.

ΑΠΟ ΤΟ STRATEGY-GEOPOLITICS
Ιδεολογικοί «μπάτσοι» ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΣΑΛΤΟ

"Οι επιθανάτιοι σπασμοί των «Ιών» της «Ελευθεροτυπίας» δύσκολα πλέον επικαλύπτονται. Οι λακέδες του Σόρος είναι τόσο πλέον γνωστοί στον ελληνικό λαό που προκαλούν την οργή και πολλών Συνασπισμένων. Δεν πείθουν, παρά μόνο τους επιδοτούμενους του σιναφιού τους: τους ποικίλους «αριστερούς» αρουραίους των υπονόμων.
Είναι τόσο κραγμένοι και ξεδοντιασμένοι δωσίλογοι που κινδυνεύουν να χάσουν και τις επιδοτήσεις, καθώς και τα ποικίλα καθεστωτικά τους προνόμια. Γι' αυτό σπαράζουν σαν...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ