19 Αυγ 2009

Βουλγαρία: Απαισιόδοξες οι προβλέψεις της UniCredit

http://europa.eu/abc/maps/images/members/bulgaria.gif

Η υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας στη Βουλγαρία θα συνεχιστεί τόσο στο δεύτερο όσο και στο τρίτο τρίμηνο του 2009 με αποτέλεσμα η μείωση του ΑΕΠ για ολόκληρο το 2009 να διαμορφωθεί στο -6%, προβλέπει στην τελευταία του έκθεση για τις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης ο τραπεζικός όμιλος UniCredit.

Για το 2010 ο όμιλος προβλέπει περαιτέρω μείωση του ΑΕΠ κατά 3%, ενώ το 2011 το ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 2,5%.

Η προβλεπόμενη μείωση του ΑΕΠ κατά 6% 2009 θα τροφοδοτηθεί κυρίως από την υποχώρηση των ακαθαρίστων επενδύσεων παγίου κεφαλαίου κατά 26,9% και τη συρρίκνωση της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά 7,9% σε ετήσια βάση, ενώ αρνητική προβλέπεται να είναι και η συμβολή της δημόσιας κατανάλωσης, η οποία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 2,4%. Το 2009 οι συνολικές εξαγωγές της Βουλγαρίας προβλέπεται να μειωθούν κατά 16,8%, ενώ οι εισαγωγές κατά 24,1% με αποτέλεσμα το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών να συρρικνωθεί κατά 2,6% ή στο 8% του ΑΕΠ (από 25,3% το 2008). Το ύψος των άμεσων ξένων επενδύσεων που θα προσελκύσει η χώρα το 2009 προβλέπεται να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 2,3 δισ. ευρώ (έναντι 5,7 δισ. ευρώ το 2008 και 8,3 δισ. ευρώ το 2007) και να υποχωρήσει στο 1,9 δισ. ευρώ το 2010 και στο 1,9 δισ. ευρώ το 2011.

Τέλος το ακαθάριστο εξωτερικό χρέος της Βουλγαρίας προβλέπεται να προσεγγίσει τα 34,6 δισ. ευρώ το 2009 (105,5% του ΑΕΠ) και να υποχωρήσει στα 32,4% (104,5% του ΑΕΠ) το 2010.

ΠΗΓΗ

Ο ΙΒΑΝ Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

http://www.army.gr/dimosieuseis/hmerisios/imerisiosfiles/20090819/28.jpg

"ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ

http://www.army.gr/dimosieuseis/hmerisios/imerisiosfiles/20090819/17.jpg

ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΙΟΥΦΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

http://media.feed.gr/filesystem/images/20080714/engine/assets_LARGE_t_420_1354942_type11495.jpg

Σε φάση έντονης κινητικότητας εισέρχεται ξανά το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Ο έλληνας διαπραγματευτής, πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης, συναντήθηκε χθες στη Νέα Υόρκη με τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, στον οποίο επανέλαβε τις θέσεις της χώρας μας, στο πνεύμα της “γραμμής Καραμανλή”.

Παρότι μετά τη συνάντηση, που κράτησε περισσότερο από δύο ώρες, ο κ. Βασιλάκης δεν θέλησε να απαντήσει ξεκάθαρα επί του θέματος, η ελληνική πλευρά είναι αρνητική απέναντι στις τροποποιημένες προτάσεις Νίμιτς για την ονομασία της ΠΓΔΜ (όπως το όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας για διεθνή χρήση). Ο κ. Νίμιτς θα συναντηθεί την Πέμπτη και με τον Σκοπιανό διαπραγματευτή, Ζόραν Γιόλεφσκι.

Επιστολές προς τους προέδρους των κοινοβουλίων των κρατών-μελών της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις πάγιες ελληνικές θέσεις στο ζήτημα του ονόματος με την ΠΓΔΜ έστειλε χθες ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας. Ο κ. Σιούφας υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα διαχρονικά κατέβαλλε και καταβάλλει κάθε προσπάθεια, προκειμένου να εξευρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση με τη γείτονα χώρα στο πλαίσιο του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών. Τονίζει ότι, διαχρονικά, η Ελλάδα προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών επιδεικνύοντας καλή πίστη και εποικοδομητικό πνεύμα, αποδεχόμενη λύση που θα προβλέπει σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, η οποία θα ισχύει έναντι όλων.

Με τις επιστολές ο κ. Σιούφας απέστειλε στους ομολόγους του υπόμνημα με τις ελληνικές θέσεις, καθώς και την επιστολή που απέστειλαν, στις 18 Μαΐου 2009, 200 ακαδημαϊκοί από όλον τον κόσμο προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στην οποία καταγράφονται για μια ακόμη φορά τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα, που επιβεβαιώνουν πλήρως τις ελληνικές θέσεις. Ο αριθμός των 200 ακαδημαϊκών, που αρχικά υπέγραψε την προαναφερόμενη επιστολή, φτάνει σήμερα τους 346 από όλο τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

«Εμπλοκή και του ενιαίου ΣΥΝ στα ψηφιακά κέντρα του ΟΤΕ που κέρδισε η Ζίμενς το 1989»


Φωτιές άναψαν χθες στον ΣΥΡΙΖΑ οι δηλώσεις του βουλευτή Περικλή Κοροβέση περί συμμετοχής του ΣΥΝ και του ΚΚΕ- κατά την οικουμενική κυβέρνηση Τζαννετάκη το 1989-στις αναθέσεις για τα ψηφιακά κέντρα του ΟΤΕ που κέρδισε η Ζίμενς.

Έντονα αντέδρασαν τόσο το ΚΚΕ όσο και ο Λεωνίδας Κύρκος, ενώ αποστάσεις έλαβε και ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι τα όσα είπε για εμπλοκή του ενιαίου ΣΥΝ το 1989 σε υπόθεση της Ζίμενς είναι προσωπικές του απόψεις που δεν συμμερίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Το μέγα σκάνδαλο είναι ότι έχουν πάρει χρήματα ύστερα από τις πληροφορίες που έχουμε, το έχει γράψει και ο Νέτας και ο Μπέης στην “Ελευθεροτυπία”. Είναι μέσα και ΚΚΕ και ΣΥΝ στην κυβέρνηση Τζαννετάκη και αυτά τα δύο κόμματα δεν έχουν αντιδράσει. Άρα λοιπόν πρόκειται για μία διαφθορά όλου του πολιτικού συστήματος και δυστυχώς είναι μέσα και η Αριστερά», δήλωσε ο Περικλής Κοροβέσης σε συνέντευξή του στο Κανάλι 1 του Πειραιά.

Και συνέχισε, διευκρινίζοντας πως το 1989 «ήταν να προκηρυχθεί ένας διαγωνισμός διεθνής για τα τηλέφωνα κι όλα τα κόμματα που μετείχαν στην οικουμενική κυβέρνηση, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ο ενιαίος Συνασπισμός, η ΕΑΡ (Ελληνική Αριστερά) δηλαδή του Λεωνίδα Κύρκου, πήραν χρήματα και δεν αντέδρασαν. Αυτό έχει γραφτεί εδώ και τουλάχιστον είκοσι μέρες, θα το ανακυκλώσω κι εγώ, αν δεν το έχω κάνει ήδη, αλλά δεν αντέδρασαν, δηλαδή ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη».

Ο Λεωνίδας Κύρκος χαρακτήρισε την αναφορά Κοροβέση «βδελυρό παραμύθι» το οποίο κατασκεύασε ο ίδιος ο βουλευτής, ενώ σε υψηλούς τόνους απάντησε και το ΚΚΕ. Έκανε λόγο για «αλλοπρόσαλλες δηλώσεις» τις οποίες έκανε ο κ. Κοροβέσης «οδηγούμενος από τις εσωκομματικές έριδες και αντιπαραθέσεις ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ» και «από τη γνωστή εμπάθειά του για το ΚΚΕ, αναμασάει συκοφαντίες για τις οποίες έχουμε δώσει εδώ και καιρό και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ξεκάθαρες απαντήσεις».

«Διορίστηκε διαχειριστής»
Ο Περικλής Κοροβέσης όμως έριξε λάδι και στη φωτιά που καίει στο εσωτερικό του ΣΥΝ αφήνοντας αιχμές κατά των ικανοτήτων του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, σε μια περίοδο μάλιστα που ο τελευταίος επιχειρεί τρόπους συννενόησης με την τάση της Ανανεωτικής Αριστεράς. «Ο Τσίπρας νομίζει ότι πήρε τα χειμερινά ανάκτορα, στα οποία διορίστηκε διαχειριστής», είπε ο κ. Κοροβέσης, ενώ χαρακτήρισε λανθασμένη επιλογή την τοποθετησή του από τον κ. Αλαβάνο. «Ο Αλαβάνος είναι ένας πανέξυπνος πολιτικός, αλλά έκανε το μοιραίο λάθος να βάλει κάποιον νεαρό, έξοχο κατά τα άλλα, πολύ καλό στον Δήμο της Αθήνας, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με προβλήματα που δεν μπορεί να λύσει. Η ηγεσία του Τσίπρα και η ηγετική ομάδα του Τσίπρα είναι ανίκανη να λύσει ένα τόσο σύνθετο πρόβλημα». Δηλώσεις που προκάλεσαν δυσφορία στην πλευρά Τσίπρα, συνεργάτης του οποίου χαρακτήριζε ως «κοροβεσιές» τις αναφορές του βουλευτή προς τον πρόεδρο του ΣΥΝ.

ΠΗΓΗ

Η ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ

http://img75.imageshack.us/img75/6932/papandreou01ri0.jpg

Αρνητική η απάντηση της πλευράς Χριστοφοράκου στην επιστολή που απέστειλε το ΠΑΣΟΚ, ζητώντας να του αποσταλεί το σύνολο των στοιχείων-αποδείξεων που ισχυρίζεται ότι διαθέτει για το κόμμα ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Hellas.

Προηγουμένως, με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Α. Παπανδρέου, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Γιάννης Ραγκούσης, απέστειλε προς τον δικηγόρο του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου, Stefan Kursawe, την ακόλουθη επιστολή:

Αξιότιμε κύριε,

Δηλώσατε στην εφημερίδα «Το Βήμα», 11/08/09, ότι «αν η Νέα Δημοκρατία θέλει στοιχεία για πληρωμές στα ταμεία της από τη Siemens τότε ας μας στείλει σχετικό αίτημα. Θα το διαβιβάσω αμέσως στον πελάτη μου. Είμαι σίγουρος ότι αυτός θα της απαντήσει επακριβώς».
Κατόπιν της δηλώσεώς σας αυτής, και παρότι αναφέρεστε αποκλειστικά στη Νέα Δημοκρατία η οποία απέφυγε να αποδεχθεί την ανωτέρω δημόσια πρόσκλησή σας, το ΠΑΣΟΚ σας καλεί δημοσίως να ανταποκριθείτε στη δέσμευσή σας, παρέχοντας το σύνολο των στοιχείων – αποδείξεων που ισχυρίζεται ότι διαθέτει ο πελάτης σας και αφορούν στο ΠΑΣΟΚ και σε κάθε περίπτωση όσα ετέθησαν υπόψη της Γερμανικής Δικαιοσύνης.

Παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε άμεσα την απάντησή σας, την οποία το ΠΑΣΟΚ μόλις λάβει θα δώσει στη δημοσιότητα.

Για το ΠΑΣΟΚ

Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου,

Γιάννης Ν. Ραγκούσης

Αργότερα, με δήλωσή του μπροστά στην κάμερα ο Στέφαν Κουρσάβε όχι μόνο είπε ότι δεν πρόκειται να δοθούν στοιχεία στο ΠΑΣΟΚ, αλλά χαρακτήρισε γελοίο το σχετικό αίτημα, λέγοντας ότι :

«Μου έρχεται να γελάσω. Είναι γελοίο αίτημα. Δεν πρόκειται να απαντήσουμε. Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη στη δικαιοσύνη και δεν… μπορούμε να δώσουμε κανένα στοιχείο….»

ΠΗΓΗ

http://2.bp.blogspot.com/_dR05ezVrm-M/SeTxBik9uZI/AAAAAAAACRM/dSUvMZtObF8/s400/%CE%BA%CF%81%CF%85%CF%86%CF%84%CE%BF.jpg

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΗΣ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ .... ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΤΙ ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ , ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΒΟΛΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ , ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΙΠΠΗ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΗΜΕΝΣ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ "ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ" ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ "ΔΙΑΚΟΠΕΣ" ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ , ΜΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Ή ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Ή ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛ. ΔΙΕΘΝΟΥΣ , ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΄80 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2004 , ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΑΠΩΝ" ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΑΠΕΙΧΕ ΑΠΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΣΕΑ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΝΤΑΝ ΑΓΟΡΕΣ ΟΠΛΩΝ Ή ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ .....

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΝΤΕ ΑΡΑΔΩΝ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΧΕΡ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΓΕΛΟΙΑ ......

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΤΣΙΤΑΤΑ ΟΠΩΣ "ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΚΑΙ "Ε-ΒΟΟΚ" ΑΡΝΟΥΜΕΝΟ Ή ΑΝΙΚΑΝΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ (ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ) Ή ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΖΕΜ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ) ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΡΤΑΛ ΤΩΝ "ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ" ΠΟΥ ΜΕ ΥΒΡΕΙΣ ΛΑΣΠΗ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΟΛΠΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΘΟΛΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ..... ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΛΛΑ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΟΥΝ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΕ "ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ" .....

ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ , ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ , ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ..... ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ "ΚΑΛΗ" ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΧΙΟΥΜΟΡ , ΕΚΤΙΜΑΕΙ ΤΑ ΚΑΛΑ "ΑΝΕΚΔΟΤΑ" ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΛΟΙ "ΑΓΑΠΑΝΕ" ΤΟΥΣ ΚΛΟΟΥΝ ΣΤΟ ΤΣΙΡΚΟ.

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ : ΟΙ "ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ" , ΟΙ "ΘΕΛΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ" , ΟΙ "ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ" , ΟΙ "ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ" , ΟΙ "ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΤΑΙ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΥΛΙΚΑ" , ΟΙ "ΠΡΑΣΙΝΟΑΠΙΘΑΝΟΙ" ...... ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ , ΟΛΑ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

[Giorgos+Ragousis_Paros_2.JPG]

ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤE , ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΚΛΗΡΑ .....

Vasil Ilyov: Οι Έλληνες Δανείστηκαν Τις Λέξεις ‘ΚΟΣΜΟΣ’ και ‘ΙΣΤΟΡΙΑ’ Από Εμάς

Η διανόηση στη σύγχρονη Σκλαβουνία

Βασιλάκη, από τα αριστερά προς τα δεξιά διαβάζεται αυτή!

Γράφει ο Γιώργος Εχέδωρος

Στα ...πρωτο-παλιο-σκοπιανά (γλώσσα των προγόνων των σημερινών Σκοπιανών που έζησαν το 800.000 π.Χ. στη χώρα που λεγότανε Σκοπιανολάντ (Skopjeland) η λέξη ‘κόπ’ σημαίνει ‘άνω’ και η λέξη ‘ροι’ κοιτάζω, θωρώ. Δηλαδή η σύνθετη λέξη κόπ-ροι σημαίνει 'κοιτώ άνω'. Αυτή ήταν μια εξελιγμένη μορφή ανθρώπων που δημιούργησαν μια κάστα που ευρέως είναι γνωστοί ως ‘κοπριά’.




Φωτο: Vasil Ilyov




Αυτή η ανθρωπολογική ομάδα της ‘κοπριάς’ πίστευε σε μια θεότητα που ζούσε στη σκιά των δώδεκα θεών του Ολύμπου. Ο θεός αυτός λεγότανε Ηλιθιόφσκι και οι απόγονοι αυτού έφεραν το όνομα Ιλίθοφ. Αυτή δημιούργησαν την πρώτη γλώσσα του κόσμου, αυτοί δημιούργησαν τον πρώτο πολιτισμό στον πλανήτη γη.
Οι Έλληνες ήρθαν πολύ αργότερα στο προσκήνιο που έκλεψαν τα πάντα από τους πρωτο-παλαιο-σκοπιανούς, τη γνωστή ομάδα της ‘κοπριάς’.
Αυτοί, λοιπόν, οι φάρα των Ελλήνων είχε μια έφεση προς την κλοπή και την ιδιοποίηση κατόπιν των κλοπιμαίων. Έτσι ‘δανείστηκαν΄’ από τους αρχέγονους ‘παλιοσκοπιανούς κοπρίτες’ το όνομα, την ιστορία, τον πολιτισμό τους.
Αλλά ας ακούσουμε έναν απόγονο αυτών που φέρει το όνομα Ιλίοφ, Βασίλ Ηλίοφ. Αυτός ο σπουδαίος απόγονος της αθρωπολογικής ομάδας της ‘κοπριάς’ λέει τα εξής στην ιστοσελίδα του.

« Ο μακεδονικός λαός και η μακεδονική επιστήμη που συνιστούν το μακεδονικό πολιτισμό, εκτός από το παλαιότερο φωνητικό αλφάβητο και πολλών άλλων επιτευγμάτων έχουν προσφέρει στην ανθρωπότητα δύο θεμελιώδεις έννοιες: Κόσμος και Ιστορία..
Δηλαδή, αυτές τις λέξεις οι Έλληνες τις δανείστηκαν από τους Μακεδόνες, τις χρησιμοποίησαν και τις χρησιμοποιούν, υποστηρίζουν μάλιστα πως είναι από τη γλωσσική παραγωγή τους, χωρίς όμως να μπορούν να δώσουν μια επαρκή ετυμολογική ερμηνεία.(σ.σ.οι Έλληνες, δηλαδή, δεν μπορούν να δώσουν…)
Στην πραγματικότητα, όμως, τι είναι οι έννοιες ΚΟΣΜΟΣ και η ΙΣΤΟΡΙΑ, ποια είναι η ουσιαστική σημασία τους;»

Ο Βασίλ Ηλίθοφ, αυτός ο μεγάλος επιστήμονας των Σκοπίων, γνωστός ‘κόπρος’, συνεπικουρούμενος από τους ομοϊδεάτες του της γνωστής ‘ομάδας της κοπριάς’ δεν διστάζει να μας κατατοπίσει,επιτέλους (!) τι στο διάολο σημαίνει η λέξη ΚΟΣΜΟΣ. Ας τον ακούσουμε για να μάθουμε τι θα πει η λέξη που χρησιμοποιούμε και δεν έχει καμιά σχέση με το ’κόσμημα’, το ρήμα ’κοσμέω-ώ’ που θα πει ‘θέτω σε αρμονία’ κλπ. Έτσι μας πληροφορεί, εμάς τους κλεπταποδόχους ο Ηλίθοφ:

«Η βάση του ουσιαστικού ‘Κόσμος’, στην αρχαία μακεδονική γλώσσα (μπα, υπήρχε και τέτοια;) διαμορφώνεται από το επίθετο ΚΟΣ που θα πει ‘περιστρεφόμενος’ και το ουσιαστικό ΜΟS που είναι η γέφυρα. Δηλαδή ΚΟΣΜΟΣ είναι μια ‘περιστρεφόμενη γέφυρα’.»
Κουφαθήκατε;
Όχι, ακόμη; Καλά!
Συνεχίζει ο Ηλίθοφ:
« Γι’ αυτό οι αρχαίοι Μακεδόνες αστρονόμοι (βρε, πες και ένα όνομα!) με το όνομα αυτό (κόσμος) ονόμασαν ένα άθροισμα, ένα σύνολο, αστέρων στο γαλαξία καθώς έβλεπαν από τη γη να περιτυλίγεται σαν μια κεκλιμένη γέφυρα ή μπορεί με το όνομα αυτό να αποκαλούσαν την τέταρτη διάσταση του γαλαξία ή του κοσμικού διαστήματος μας. Ακριβώς, δηλαδή, όπως οι σύγχρονοι αστρονόμοι ονόμασαν τα σφαιροειδή σμήνη του σπειροειδούς γαλαξία NGC 4594, ως ‘σομπρέρο’ γαλαξιών M1O4, επειδή τα σφαιροειδή σμήνη έμοιαζαν με το ισπανικό ή λατινοαμερικάνικο σομπρέρο.»

Αυτά λοιπόν θα πει η λέξη ΚΟΣΜΟΣ, μια γέφυρα που γυρίζει. Εκείνο που πρέπει να προσέξει ο Ηλίθοφ είναι μην τον χτυπήσει αυτή γέφυρα καθώς γυρίζει, σαν χαζή, γύρω από τα Σκόπια.
Κάντε λίγη υπομονή!
Τώρα ερχόμαστε στη λέξη ΙΣΤΟΡΙΑ.
Ο Σκοπιανός, λοιπόν, ...‘επιστήμονας’ που καθώς λένε δεν έπαθε, ακόμη, μαλάκυνση θα μας πει τα εξής διευκρινιστικά:

“ Η ρίζα της λέξης ΙΣΤΟΡΙΑ βρίσκεται στο αρχαίο μακεδονικό ουσιαστικό ‘TR’, που είναι η παλαιότερη μορφή του ονόματος του Θεού της Καταιγίδας. Με την εμφάνιση των πρώτων καινοτομιών στην προϊστορία ή καλύτερα με την έναρξη λειτουργίας ενός βασικού υγιούς νόμου, που είναι ο νόμος του ανοίγματος των συλλαβών παρήχθησαν οι παρακάτω μορφές:
" TOR" , " TOOR" , " TUR" , " TUUR" , " TAR" , " TARA" κ.λπ. από το ουσιαστικό " TOR" το ατελές ρήμα ήταν διαμορφωμένο σε " TORI" και από αυτό με τη βοήθεια των προθεμάτων " S" και " IS" προήλθε το ρήμα " STORI" ή " ISTORI" και διαμορφώθηκε έτσι, σύμφωνα πάντα με τις πράξεις των προγόνων μας., σε ΙΣΤΟΡΙ.»

Γιατί η ‘ΙΣΤΟΡΙΑ’, δεν είναι ελληνική λέξη

«Το 5ο αιώνα π.Χ. ο Ίωνας Ηρόδοτος (σ.σ στο κείμενο του Ηλίθοφ: “ Herodot ή το Irodot”) δημοσίευσε τις γραφές του έχοντας τίτλο το ουσιαστικό ‘ΙΣΤΟΡΙΑ’ και με τη δημοσίευση αυτή θεωρείται πως απέδωσε τα θεμέλια της επιστήμης που αποκαλείται ΙΣΤΟΡΙΑ, αν και υπάρχουν πολύ παλαιότερες δικές του ιστορίες. Εάν οι Έλληνες επιθυμούσαν να δημοσιεύσουν κάτι για το παρελθόν των προγόνων τους θα έπρεπε να παραγάγουν ένα δικό τους ουσιαστικό κατάλληλο με το ρήμα τους "KANO" (ka¢nw) > " EKANA" (ekanan) και θα ονόμαζαν τα γεγονότα των προγόνων τους με το ουσιαστικό ‘ΕΚΑΝΑΝ’»

Αυτά μας λέει ο σκοπιανός ‘ετυμολόγος’ Vasil Ilyov, ο οποίος είναι και μεγάλος ...αποκρυπτογράφος. Έχει μεταφράσει επιγραφές που βρέθηκαν σε σπήλαια χρονολογίας 8 και 10 χιλιάδων ετών π.Χ. καθώς και την επιγραφή του Δισπηλιού της Καστοριάς. Τάκα-τάκα τη μετέφρασε αφού ήταν πολύ γνωστή του γλώσσα. Ήταν στην ….’πρωτο– παλαιο-σκοπιανή’ των πέντε-δέκα χιλιάδων χρόνων προ Χριστού.
Τελευταία παιδεύεται , συγκροτώντας όλες τις πνευματικές δυνάμεις που του παρέχει η ομάδα της ‘κοπριάς’ να αναλύσει και να δημοσιεύσει την επιγραφή που δημοσιεύουμε. Βρέθηκε σε μια σπηλιά γεμάτη με περιττώματα ζώων, έξω από τα Σκόπια. Παιδεύεται πολύ γιατί δεν ξέρει από πού προς τα πού να την διαβάσει. Από δεξιά ή από τα αριστερά...

ΠΗΓΗ

ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΩΣ ΤΣΙΡΚΟ ΑΥΤΟΙ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ..... ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΠΡΩΤΟΙ" ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ Ή ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑΣ.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ , ΟΜΩΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΟΣΑ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΥΤΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ , ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΠΟΥ ΟΙ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗΣ "ΙΣΤΟΡΙΑΣ".