19 Αυγ 2009

«Εμπλοκή και του ενιαίου ΣΥΝ στα ψηφιακά κέντρα του ΟΤΕ που κέρδισε η Ζίμενς το 1989»


Φωτιές άναψαν χθες στον ΣΥΡΙΖΑ οι δηλώσεις του βουλευτή Περικλή Κοροβέση περί συμμετοχής του ΣΥΝ και του ΚΚΕ- κατά την οικουμενική κυβέρνηση Τζαννετάκη το 1989-στις αναθέσεις για τα ψηφιακά κέντρα του ΟΤΕ που κέρδισε η Ζίμενς.

Έντονα αντέδρασαν τόσο το ΚΚΕ όσο και ο Λεωνίδας Κύρκος, ενώ αποστάσεις έλαβε και ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι τα όσα είπε για εμπλοκή του ενιαίου ΣΥΝ το 1989 σε υπόθεση της Ζίμενς είναι προσωπικές του απόψεις που δεν συμμερίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Το μέγα σκάνδαλο είναι ότι έχουν πάρει χρήματα ύστερα από τις πληροφορίες που έχουμε, το έχει γράψει και ο Νέτας και ο Μπέης στην “Ελευθεροτυπία”. Είναι μέσα και ΚΚΕ και ΣΥΝ στην κυβέρνηση Τζαννετάκη και αυτά τα δύο κόμματα δεν έχουν αντιδράσει. Άρα λοιπόν πρόκειται για μία διαφθορά όλου του πολιτικού συστήματος και δυστυχώς είναι μέσα και η Αριστερά», δήλωσε ο Περικλής Κοροβέσης σε συνέντευξή του στο Κανάλι 1 του Πειραιά.

Και συνέχισε, διευκρινίζοντας πως το 1989 «ήταν να προκηρυχθεί ένας διαγωνισμός διεθνής για τα τηλέφωνα κι όλα τα κόμματα που μετείχαν στην οικουμενική κυβέρνηση, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ο ενιαίος Συνασπισμός, η ΕΑΡ (Ελληνική Αριστερά) δηλαδή του Λεωνίδα Κύρκου, πήραν χρήματα και δεν αντέδρασαν. Αυτό έχει γραφτεί εδώ και τουλάχιστον είκοσι μέρες, θα το ανακυκλώσω κι εγώ, αν δεν το έχω κάνει ήδη, αλλά δεν αντέδρασαν, δηλαδή ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη».

Ο Λεωνίδας Κύρκος χαρακτήρισε την αναφορά Κοροβέση «βδελυρό παραμύθι» το οποίο κατασκεύασε ο ίδιος ο βουλευτής, ενώ σε υψηλούς τόνους απάντησε και το ΚΚΕ. Έκανε λόγο για «αλλοπρόσαλλες δηλώσεις» τις οποίες έκανε ο κ. Κοροβέσης «οδηγούμενος από τις εσωκομματικές έριδες και αντιπαραθέσεις ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ» και «από τη γνωστή εμπάθειά του για το ΚΚΕ, αναμασάει συκοφαντίες για τις οποίες έχουμε δώσει εδώ και καιρό και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ξεκάθαρες απαντήσεις».

«Διορίστηκε διαχειριστής»
Ο Περικλής Κοροβέσης όμως έριξε λάδι και στη φωτιά που καίει στο εσωτερικό του ΣΥΝ αφήνοντας αιχμές κατά των ικανοτήτων του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, σε μια περίοδο μάλιστα που ο τελευταίος επιχειρεί τρόπους συννενόησης με την τάση της Ανανεωτικής Αριστεράς. «Ο Τσίπρας νομίζει ότι πήρε τα χειμερινά ανάκτορα, στα οποία διορίστηκε διαχειριστής», είπε ο κ. Κοροβέσης, ενώ χαρακτήρισε λανθασμένη επιλογή την τοποθετησή του από τον κ. Αλαβάνο. «Ο Αλαβάνος είναι ένας πανέξυπνος πολιτικός, αλλά έκανε το μοιραίο λάθος να βάλει κάποιον νεαρό, έξοχο κατά τα άλλα, πολύ καλό στον Δήμο της Αθήνας, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με προβλήματα που δεν μπορεί να λύσει. Η ηγεσία του Τσίπρα και η ηγετική ομάδα του Τσίπρα είναι ανίκανη να λύσει ένα τόσο σύνθετο πρόβλημα». Δηλώσεις που προκάλεσαν δυσφορία στην πλευρά Τσίπρα, συνεργάτης του οποίου χαρακτήριζε ως «κοροβεσιές» τις αναφορές του βουλευτή προς τον πρόεδρο του ΣΥΝ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: