2 Σεπ 2009

Βόμβες σε ΧΑΑ και Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/8/1/0/91810/stock_exchange.jpg

Ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σημειώθηκε στις 05.35 έξω από το νέο κτίριο του Χρηματιστηρίου , στη λεωφόρο Αθηνών.

Νωρίτερα , στις 05.05 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προειδοποίησε ότι έξω από το Χρηματιστήριο είχε τοποθετηθεί ένα βαν με εκρηκτικά, το οποίο επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά.

Η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία και η έκρηξη σημειώθηκε , όπως είχε προειδοποιήσει ο άγνωστος προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο κτίριο του Χρηματιστηρίου και σε γύρω κτίρια, ενώ ξέσπασε πυρκαγιά σε σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα, τα οποία σβήστηκαν λίγο αργότερα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Επίσης τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι μια γυναίκα από θραύσμα τζαμιού η οποία περπατούσε σε μεγάλη απόσταση από το σημείο της έκρηξης.

Το παγιδευμένο βαν, όπως προέκυψε είχε κλαπεί προχθές από την περιοχή Ζωγράφου και ήταν τοποθετημένο στη συμβολή της λεωφόρου Αθηνών με την οδό Χρηματιστηρίου.

Στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής και κλιμάκιο της εγκληματολογικής υπηρεσίας που διεξάγουν έρευνες.

Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια περίπου ώρα σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη στη Θεσσαλονίκη στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Και για την έκρηξη αυτή υπήρξαν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και στην Άμεση Δράση στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, άγνωστος που τηλεφώνησε είπε ότι επρόκειτο να σημειωθεί έκρηξη στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στη Θεσσαλονίκη σε 10 λεπτά.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε ΚΑΦΑΟ πίσω από το υπουργείο και ήταν μικρής ισχύος γι αυτό και δεν προκάλεσε σοβαρές ζημιές.

ΠΗΓΗ

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ , ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΦΩΤΙΕΣ , ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΒΟΜΒΕΣ ...... ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ "ΤΥΧΑΙΑ"

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΘΕΜΑΤΑ , ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥΣ ..... ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ , ΓΙΑ "ΜΕΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΗΣ" ΜΙΛΑΜΕ , ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ , ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ .........

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ..... ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ Η ΓΛΩΣΣΑ , ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ

http://magicasland.com/wp-content/uploads/2007/12/fyrom2.jpg

Μια πραγματικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του "μελλοντικού Υπουργού Εξωτερικών" Ανδρέα Λοβέρδου, στον Τάκη Μίχα. Ό,τι πιό ενδιαφέρον έχουμε τις τελευταίες ημέρες της ανόητης εκλογολογίας. Κάθε φράση του κ.Λοβέρδου και μια είδηση. Η αξιολόγηση και η κριτική ανήκουν στον κάθε Έλληνα, στον κάθε ψηφοφόρο.


ΜΙΧΑΣ: Πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι το πρόσφατο ξέσπασμα του εθνικισμού στα Σκόπια είναι το αποτέλεσμα της αρνητικής απόφασης για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ στην οποία έπαιξε σοβαρό ρόλο και η Ελλάδα. Συμφωνείτε με αυτή την διαπίστωση;

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: «Η Ελλάδα δεν άσκησε βέτο. Πιστεύω ότι η εθνικιστική πολιτική (των Σκοπίων σ.σ.) είναι πολιτική εσωτερικής κατανάλωσης και με αυτή την πολιτική ο κ. Γκρούεφσκι κέρδισε τις βουλευτικές, δημοτικές και προεδρικές εκλογές. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι δεν είναι μόνο η Ελλάδα που ενοχλείται από τον εθνικισμό των Σκοπίων. Ο εκφερόμενος από τη FYROM πολιτικός λόγος συναντά αντιρρήσεις και αλλού και ιδιαίτερα στην Βουλγαρία, που έχει ενοχληθεί από την έξαρση του εθνικισμού.»

Μπορείτε με μια πρόταση να μας πείτε γιατί δεν αποδέχεσθε τον όρo «Δημοκρατία της Μακεδονίας» για τη γειτονική χώρα;

«Το μέρος δεν μπορεί να υποκαταστήσει το όλο. Η γειτονική χώρα αποτελεί ένα τμήμα της Μακεδονίας και συνεπώς, δεν μπορεί να υιοθετεί μια ονομασία που παραπέμπει σε ολόκληρη την Μακεδονία.»

Με την ίδια λογική, σε περίπτωση που τα Σκόπια αποδεχτούν την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» δεν θα πρέπει και η ελληνική Μακεδονία να μετονομασθεί σε «Νότια Μακεδονία»;

«Όχι.. Η Βόρεια Μακεδονία δεν είναι περιοχή. Είναι χώρα κάτω από την οποία βρίσκεται η Ελλάδα, της οποίας μια περιφέρεια ονομάζεται Μακεδονία. Το γεγονός ότι στον ΟΗΕ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς μιλάμε για «Ελληνική Δημοκρατία» αίρει το εύλογο του ερωτήματός σας.»

Έχει γλώσσα η γειτονική χώρα και ποια είναι αυτή;

«Τι είναι η γλώσσα τους; Η γλώσσα τους είναι σλαβομακεδονική. Όμως, αυτό είναι έξω από τα ζητούμενα της ενδιάμεσης συμφωνίας.»

Και ποια είναι η εθνότητα τους;

«Το ερώτημα σχετικά με την εθνότητα των πολιτών της γειτονικής χώρας έπεται της λύσεως της ονομασίας και αυτή την στιγμή δεν υπάρχει λύση. Νομίζω ότι η μη συμπερίληψη του θέματος της εθνότητας και της γλώσσας στις προτάσεις Νίμιτς θα μπορούσε να διευκολύνει την επίλυση του προβλήματος.»

Η Αθήνα ζητά από τα Σκόπια να αλλάξουν το όνομα της χώρας τους και παράλληλα αρνείται να τα διαβεβαιώσει δημόσια ότι θα έχουν, τουλάχιστον, τη δυνατότητα να επιλέξουν την εθνότητα και την γλώσσα τους. Δεν κατανοώ πώς αυτό διευκολύνει την επίλυση του προβλήματος.

«Διότι αν μπούμε σε μια συζήτηση περί γλώσσας και εθνότητας δεν πρόκειται να απεμπλακούμε ποτέ. Αν όμως η συμπερίληψη γίνει με αναγωγές που οδηγούν σε συνομολογήσεις αυθαιρεσιών, δεν θα μας βρει πολιτικά σύμφωνους.»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinP4vena8X-3L5hebXy0O794np9gIZdrfRGTVjaEsOH-UBQ7yPghCbl8PkWTl-tKdE-8tR8H2yrlV0RcIVpp87MZIEa_HXEt3B19ZjtmJIMbOoJf4q6wj3MZpP6v0l2PdfjNl66_oQQGA/s400/skopia.jpg

Τι πιστεύετε για το αίτημα αναγνώρισης «μακεδονικής μειονότητας» που εγείρουν μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες συμπολίτες μας;

"Ο προσδιορισμός της μειονότητας, όπως υπάρχει στον ΟΗΕ και αλλού, δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα που διατυπώνουν ορισμένοι άνθρωποι στην Ελλάδα σχετικά με την αναγνώριση «μακεδονικής μειονότητας.»"

Ισχύει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού για τους Έλληνες πολίτες;

«O αυτοπροσδιορισμός είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Όμως, αποτελεί θέμα και με βρίσκει αντίθετο η αποδοχή οποιουδήποτε στοιχείου(πολιτισμικού κλπ) που συνιστά αποδοχή χαρακτηρισμού μειονότητας. Φυσικά στο ατομικό επίπεδο, κανένας δεν έχει πρόβλημα να πιστεύει αυτά που θέλει.»

Πιστεύετε ότι θα πρέπει να διώκονται όσοι κάτοικοι της Μακεδονίας αυτοπροσδιορίζονται ως «μειονοτικοί»;

"Θεωρώ τους ανθρώπους του «Ουράνιου Τόξου» συμπατριώτες μου, έχω συναντηθεί μαζί τους και έχω ακούσει τα επιχειρήματα τους. Είμαι αυστηρός αντίπαλος σε οποιαδήποτε προσπάθεια να δημιουργηθεί θέμα μειονότητας, όπως είμαι και αυστηρός αντίπαλος σε οποιαδήποτε δίωξη ατόμου ή ατόμων επειδή τυχαίνει να αυτοπροσδιορίζονται ως μειονοτικοί, όσο αυθαίρετες κι αν είναι οι κρίσεις τους."

O περίφημος νόμος Γεννηματά που επέτρεπε τον επαναπατρισμό των κομμουνιστών προσφύγων του Εμφυλίου απέκλειε από την κατηγορία αυτή τους «αλλογενείς». Σκέπτεστε να τον αλλάξετε όταν έρθετε στην εξουσία;

«Πιστεύω ότι όσα υπόλοιπα χρωστάμε από την εποχή του Εμφυλίου πρέπει να εξαλειφθούν. Είχαμε λάβει απόφαση το 2003 να κάψουμε τα κόκκινα δελτία, δηλαδή τα δελτία των ανθρώπων σλαβομακεδονικής καταγωγής των οποίων απαγορεύεται η έλευση στην Ελλάδα. Αν αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι θα εγείρουν αξιώσεις σχετικά με παλαιές περιουσίες, μπορούν να πάνε στα δικαστήρια να τις διεκδικήσουν. Δεν πρέπει να υπάρχουν αγκυλώσεις τέτοιες που να εμποδίζουν να λύσουμε το πρόβλημα με τη FYROM σε σχέση με το όνομα. Τα Δυτικά Βαλκάνια είναι ένας χώρος γεμάτος προβλήματα. Δεν είναι σωστό το θέμα του ονόματος να βαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και να καθιστά τη FYROΜ ένα μέρος από την οποία θα ξεκινήσουν προβλήματα τα οποία θα μεταλαμπαδευθούν και σε άλλες περιοχές. Η εξάλειψη αυτών των υπολοίπων από τον Εμφύλιο είναι μια σωστή κίνηση και περιορίζει ακόμα περισσότερο το πρόβλημά μας με τη FYROM στο θέμα του ονόματος.»

Ποιες είναι εν συντομία οι καθοριστικές διαφορές σας με τη ΝΔ όσον αφορά τον χειρισμό του θέματος της ονομασίας;

«H ΝΔ μετέτρεψε ένα θέμα διαφοράς με τη γείτονα για το θέμα του ονόματος σε ένα θέμα καθολικής αντίθεσης με τα Σκόπια. Αν γίνουμε κυβέρνηση θα εξαφανίσουμε αυτή την αρνητική κατάσταση. Θα περιορίσουμε αυστηρά τις διαφορές μας στο θέμα του ονόματος και θα αναπτύξουμε σχέσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας. Δεν είναι π.χ. σωστό η κ. Μπακογιάννη να μην έχει ποτέ δει την ηγεσία των Σκοπίων ή να μην τηλεφωνιέται μαζί τους επειδή υπάρχει έξαρση στο θέμα του ονόματος.»

Υπάρχει τίποτα που σας κάνει να πιστεύετε ότι το ΠΑΣΟΚ όταν έρθει στην εξουσία θα λύσει το πρόβλημα;

«Ναι. Είχαμε φτάσει πολύ κοντά στη συμφωνία με τα Σκόπια επί υπουργίας Γ. Παπανδρέου. Και θα το ξανακάνουμε. Το μήνυμά μας είναι μήνυμα επίλυσης και όχι αντιπαλότητας.»

newstime.gr

Μπαίνουν λιγότεροι στην Ελλάδα, αλλά οικογενειακώς!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjizWlyz_Ynd2WkqHZqwi2evHp1rd12ZJDN4Rz1iEdv9rtJ_lMmXRDT7xtJ1c2vHTohUQZbHMqwH8w7hKQCfQFncO0yeJ15XksIRjfIe4wGJqGdHVdcPPHMgDOW9QJ4lQzrslGcd-MmrJmM/s400/lathrometanastes113.jpg

Oι λαθρομετανάστες στο Αιγαίο μειώνονται, αλλά έρχονται πλέον στη χώρα μας... οικογενειακώς! Αυτό είναι το συμπέρασμα των υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι διαπιστώνουν ότι για έναν αδιευκρίνιστο λόγο έχει μειωθεί εντυπωσιακά ο αριθμός των λαθρομεταναστών, κυρίως όσων εντοπίζονται στο Νότιο Αιγαίο. Το ποσοστό μάλιστα κυμαίνεται από 57% ως 78% και οι αστυνομικοί μιλούν για μια «αλλαγή στον χάρτη της λαθρομετανάστευσης».

Οι επιτελείς του υπουργείου Εσωτερικών σχεδιάζουν τη δημιουργία ενός ενιαίου συντονιστικού οργάνου για τη «διαχείριση των λαθρομεταναστών», με τη συμμετοχή της ΕΛ.ΑΣ., των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και άλλων υπηρεσιών. Την ίδια στιγμή, ετοιμάζονται για τις επόμενες ημέρες μαζικές επαναπροωθήσεις λαθρομεταναστών με πτήσεις τσάρτερ τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

Ολες οι πιέσεις ωστόσο που φαίνεται να ασκούνται στην Τουρκία για επανεισδοχή των λαθρομεταναστών αποδεικνύονται μάταιες και η Τουρκία δέχεται ποσοστό περίπου 10% των λαθρομεταναστών που εισέρχονται στη χώρα μας.

Τα αριθμητικά στοιχεία που έχουν λοιπόν στη διάθεσή τους τις τελευταίες ημέρες οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού Σώματος προκαλούν έκπληξη και απορίες στις αρχές ασφαλείας. Από την 1η Ιουλίου ως και τις 15 Αυγούστου του 2009 εντοπίστηκαν συνολικά στη χώρα μας 15.859 λαθρομετανάστες έναντι 24.327 το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι.

Η μείωση αυτή αποτυπώνεται με χαρακτηριστικό τρόπο στο Νότιο Αιγαίο- στα Δωδεκάνησα δηλαδή- όπου από τις 20 Ιουνίου ως τις 15 Αυγούστου εφέτος εισήλθαν 1.480 λαθρομετανάστες έναντι 3.400 πέρυσι, μείωση δηλαδή της τάξης του 57%.

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο τον Ιούλιο είχαν εντοπιστεί στα νησιά ή σε θαλάσσιες περιοχές του Νοτίου Αιγαίου 600 λαθρομετανάστες έναντι 2.105 τον ίδιο μήνα πέρυσι (μείωση 77,6%). Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο υπήρχε στο Νότιο Αιγαίο αύξηση της ροής και του εντοπισμού λαθρομεταναστών της τάξης του 24% και ξαφνικά σημειώθηκε ραγδαία πτώση του αριθμού των προσφύγων.

Οπως ανέφεραν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προς «Το Βήμα», «από τις 20 Ιουνίου εφαρμόζεται ο νέος νόμος για την παράνομη λαθρομετανάστευση, που επιβάλλει την κράτηση για έξι μήνες των αλλοδαπών που έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα, με δυνατότητα παράτασης της κράτησης για άλλους έξι μήνες. Ως τον Ιούνιο όποιους λαθρομετανάστες εντοπίζαμε στο Νότιο Αιγαίο- και λόγω έλλειψης χώρων παραμονής- τους αφήναμε ελεύθερους. Τώρα όμως με πλοία τους φέρνουμε σε διάφορους χώρους κράτησης στην Αθήνα και αλλού. Ομως εκτιμούμε ότι ίσως παίζει ρόλο και η οικονομική κρίση ή εφαρμόζονται άλλα τρικ από τους δουλεμπόρους». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τις τελευταίες ημέρες εντοπίζονται στο Νότιο Αιγαίο όχι μεμονωμένοι λαθρομετανάστες, αλλά ολόκληρες οικογένειες αλλοδαπών. Αυτό αποδίδεται από τους αστυνομικούς στο ότι «οι αλλοδαποί πληροφορήθηκαν ότι όλα τα μέλη των οικογενειών αφήνονται αμέσως ελεύθερα με βάση τη διεθνή νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Στο Βόρειο Αιγαίο, δηλαδή στη Λέσβο, στη Χίο και στη Σάμο, όπου υπάρχουν τρία κέντρα παραμονής αλλοδαπών, συνολικής χωρητικότητας περίπου 900 ατόμων, από 20 Ιουνίου ως τον Δεκαπενταύγουστο εισήλθαν 3.090 λαθρομετανάστες έναντι 3.790 το ίδιο διάστημα πέρυσι. Και σε αυτή την περίπτωση διαφαίνεται ένας περιορισμός της ροής προσφύγων της τάξης του 19%.

Oι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού εκτιμούν ότι ίσως στη διαφαινόμενη συγκράτηση της ροής των λαθρομεταναστών, κυρίως από το Αιγαίο, έχει παίξει ρόλο ο νέος αυστηρός νόμος για τους δουλεμπόρους. Μέχρι πρότινος, για να τιμωρηθεί ένας δουλέμπορος έπρεπε να καταδειχθεί ότι συμμετείχε σε οργανωμένη εγκληματική ομάδα. Ομως όσοι εντοπίζονταν ή συλλαμβάνονταν (υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο συλλαμβάνονται περίπου 500 διακινητές αλλοδαπών) υποστήριζαν ότι αποσπασματικά ή συμπτωματικά μετέφεραν με το όχημά τους ή με το πλοιάριό τους ορισμένους λαθρομετανάστες και κατηγορούνταν για πλημμελήματα. Αντιθέτως, με τον νέο νόμο όλες αυτές οι κατηγορίες έχουν μετατραπεί σε κακούργημα. Ετσι λοιπόν, ενώ ως τον Ιούνιο το 90% ως 95% των συλληφθέντων διακινητών παράνομων μεταναστών αφήνονταν ελεύθεροι, από τις 20 Ιουνίου και μετά, από τους 70 δουλεμπόρους που έχουν συλληφθεί οι 60 έχουν προφυλακιστεί.

ΒΗΜΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ: ‘’ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΑΠΟ ΠΡΙΝ!’’

ΑΠΟ ΤΟ "ΤΑΧΑΛΙΑ"

http://www.birlikgazetesi.info/tr_haber_images/HATIM%20BASAYKOVA.JPG

Ζαγάλισα:

Πως θα χαρακτηρίζατε τις ‘’εκλογές’’ στις 31-12-2006, για ‘’ανάδειξη’’ του ψευτομουφτή Ξάνθης, όπου ‘’επικράτησε’’ ο ιμάμης Ωραίου Αμέτ Μετέ;
Ιρφάν Μεμεταλή: Σκέτη κοροϊδία! Με πιάνουν τα γέλια όταν θυμάμαι αυτές τις ‘’εκλογές’’!

Ζ: Για ποιο λόγο;
Ι: Γιατί και από παιδιά να γινότανε, δηλαδή και ένα παδικό παιχνίδι να ήτανε, θα ήταν πιο δίκαιο. Ήταν πολύ κοροιδία, όλα ήταν έτοιμα από πριν και θέλαν να κάνουν τον κόσμο να πιστέψει ότι διοργανώνουν εκλογές.

Ζ: Ψήφισαν όλοι οι κάτοικοι της Μάνταινας, από όπου κατάγεστε ή όχι;
Ι: Ελάχιστοι, πολύ ελάχιστοι. Εκείνη την ημέρα μέσα στο τζαμί της Μάνταινας είχε πάνω από 200 άτομα, όμως ζήτημα να σηκώσανε 10 άτομα τα χέρια, και αμέσως, δηλαδή με το που είπαν <<σηκώστε, κατεβάστε>>, ξεκίνησαν την προσευχή. Έτσι ίσα ίσα να λένε ότι έγινε ψηφοφορία. Μετά έξω, όταν τελείωσε η προσευχή, τον συγκεκριμένο που γνωρίζαμε ότι θα δώσει τα αποτελέσματα, τον ρωτήσαμε <<έλα εδώ, τι αποτελέσματα θα δώσεις, να δούμε πόσοι ψήφισαν και πόσοι δεν>>. Αυτός μας είπε:<<παιδιά μην την ψάχνετε, αφήστε, κάποια άλλη φορά>> και την κοπάνησε από εκεί, από τον κόσμο. Απέφυγε τη συζήτηση.

Ζ: Ένας χότζας δεν μπορεί να μιλάει για πολιτική, πόσο μάλλον ένας ιμάμης, συμφωνείτε;
Ι: Ναι ήταν μεγάλο λάθος, μ αυτό έχασε κάθε αξία, ήταν κάποιοι που έστω λίγο πίστευαν σε αυτόν. Τους αποτελείωσε με αυτό το πράγμα. Δεν έπρεπε καθόλου να κάνει τη δουλειά αυτή, καταρχή το λέει μέσα στη θρησκεία ότι << η πολιτική είναι το πιο βρώμικο πράγμα>> και βγαίνει τώρα υποτίθεται και θέλει να παρουσιάζεται σαν μουφτής ή χότζας, είναι απαράδεκτο, τρελό.

Ζ: Ο κόσμος στα χωριά ποιον αναγνωρίζει σαν μουφτή;
Ι: Κοίταξε να σου πω, μπορεί κάποιοι εικονικά να λένε μουφτή τον Μετέ, αλλά ο αναγνωρισμένος, ο επίσημος μουφτής είναι ο κ. Σινίκογλου.

Ζ: Πως σχολιάζετε το γεγονός ότι ο Μετέ κυκλοφορεί στα χωριά και λέει ότι <<είμαστε Τούρκοι>>;
Ι: Και όχι μόνο λέει ότι είμαστε Τούρκοι, στο χωριό μου, τώρα πρόσφατα στα χάτιμ, έδινε συμβουλές στα παιδιά μας να μην τα σπουδάζουμε εδώ, στην Ελλάδα, να τα στέλνουμε στην Τουρκία για το <<καλό>> μας.

Ζ:Εσείς τι πιστεύετε, αν πάνε τα παιδιά στην Τουρκία θα είναι καλύτερα ή χειρότερα;
Ι: Εσύ τι πιστεύεις, γράμματα θέλει; Αν έχει σκοπό κάποιος να πάει να ζήσει εκεί, καλά είναι να σπουδάσει τα παιδιά του εκεί. Όποιος έχει όμως σκοπό να μείνει εδώ, να ζήσει τα παιδιά του εδώ, λογικό πρέπει να μάθει τα ελληνικά…

Ζ:Παλειότερα επίσης, είχε κάνει δηλώσεις ότι τα παιδιά πρέπει να μιλάνε τουρκικά, ούτε πομακικά, ούτε ελληνικά. Τα πομακικά μάλιστα τα αποκάλεσε βουλγαρικά. Τι έχετε να πείτε για αυτό;
Ι:Όπως θέλει τα αποκαλεί! Οι άνθρωποί μας, αυτά που μας μάθανε τα μιλούσαν. Τα πομακικά που μιλάμε δεν τα μάθαμε ούτε από καμιά σχολή, ούτε από πουθενά, τα μάθαμε από γενιά σε γενιά από τους ανθρώπους μας, τώρα ο Μετέ για την πολιτική του, για το συμφέρον του, ότι θέλει μπορεί να τα χαρακτηρίσει και βουλγαρικά και όπως θέλει. Πρόβλημά του. Αυτός ζει με αυτό. Αυτό είναι το επάγγελμά του.

Ζ:Και μια τελευταία ερώτηση. Κάποιοι χρησιμοποιούν το επιχείρημα εδώ στη Θράκη ότι όποιος είναι και μουσουλμάνος είναι και Τούρκος. Εσείς τι έχετε να απαντήσετε;
Ι: Έχουν μπερδέψει την θρησκεία με την Τουρκία. Δεν σημαίνει ότι όποιος είναι μουσουλμάνος είναι και Τούρκος.

Ζ: Ευχαριστούμε πολύ

Πηγή:ΖΑΓΑΛΙΖΑ

Πρόσληψη Επαγγελματιών Οπλιτών

Την πρόσληψη 1.800 Επαγγελματιών Οπλιτών στις Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Οι 1.800 ΕΠ.ΟΠ. θα κατανεμηθούν στο Στρατολογικό Σώμα (200) στο Πολεμικό Ναυτικό (700) και στην Πολεμική αεροπορία (900)...

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.geetha.mil.gr (για τους ΕΠΟΠ του Στρατολογικού Σώματος), www.haf.gr (για τους ΕΠΟΠ της Πολεμικής Αεροπορίας) και www.hellenicnavy.gr (για τους ΕΠΟΠ του Πολεμικού Ναυτικού).