2 Ιουν 2009

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ

[DSC00134.JPG]

Ναι - ναι μην σας κάνει εντύπωση αυτή η πόρτα βρίσκεται στο μέρος που υποτίθεται είναι "αντικειμενικό".

1) Στις τουαλέτες της Βουλής

2) Μέσα στην ΕΡΤ

3) Σε παραλία με ξαπλώστρες χωρίς πολύ κόσμο

Κι όμως αυτή είναι η εικόνα της εισόδου στο γραφείο των συνεργείων των δελτίων ειδήσεων της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. "Γαλάζια" δεν έπρεπε να είναι η πόρτα κανονικά;


ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΓΑΛΑΖΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ... ΤΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ , ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΡΑΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΚΕΙΝΗ Η ΜΑΓΙΚΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ , "ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ". ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΟΤΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ Ή ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ (ΠΡΩΗΝ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ..... ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙ" ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ , ΕΚΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

[787252_b.jpg]

Μπορεί για την Ελλάδα
οι ευρωεκλογές να περιορίζονται ανάμεσα στο "σκάνδαλο του Βατοπεδίου",την υπόθεση Siemens,-εσχάτως- τον κ.Καραβέλα και τις κοκορομαχίες ή καλύτερα τις...παπαγαλομαχίες μεταξύ πολιτικών άσχετων με τις ευρωεκλογές και τις λίστες των ευρωψηφοδελτίων, στην υπόλοιπη Ευρώπη όμως το θέμα "Ευρωεκλογές" αντιμετωπίζεται στη σωστή του διάσταση.Ως εκλογές δηλαδή όπου θα αναμετρηθούν οι μεγάλοι Ευρωπαικοί πολιτικοί συνδυασμοί δηλαδή το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα,οι Σοσιαλδημοκράτες,οι Φιλελεύθεροι κλπ...
H Ντόιτσε Βέλλε πραγματοποίησε το δικό της "ντιμπέητ" συνομιλώντας με τους ηγέτες των μεγάλων πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οι οποίοι και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την "αυριανή Ευρώπη".


.Διαβάστε τα σημαντικότερα κομμάτια του πολύ ενδιαφέροντος ρεπορτάζ ΕΔΩ

ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ :

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Κεντροδεξιάς Γιόζεφ Ντολ υποστηρίζει πάντως ότι η παράταξή του και οι σοσιαλδημοκράτες έχουν έναν κοινό αντίπαλο στις ευρωεκλογές:

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι ακραίες πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να κερδίσουν από την αβεβαιότητα της κρίσης.
Τί κάνουν σήμερα όλοι αυτοί για την Ευρώπη;
Έρχονται για 5 χρόνια στο Κοινοβούλιο, πληρώνονται αδρά και δεν συμμετέχουν ούτε καν στις επιτροπές, όπου γίνεται η βασική νομοθετική εργασία
»

ΠΕΣ ΚΑΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ "ΚΑΘΟΝΤΑΙ" ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΡΕ ΛΑΚΗ

http://www.neanlp.com/wp-content/uploads/2009/05/lazopoulos.jpg

ΕΙΧΕ ΠΛΑΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ "ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ" ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ . ΓΙΑΤΙ ? ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ "ΕΚΑΤΣΕ" ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ....

Η ΚΑΤΡΑΠΑΚΙΑ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΠΟΥ ΡΩΤΑΓΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ : ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ Ή ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ , ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ 4% ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ 43% !!!!! ΕΔΩ ΨΙΛΟΧΛΩΜΙΑΣΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕ , ΟΜΩΣ ....

ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΗΡΘΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ : ΤΙ ΗΤΑΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ , ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ 24% ΠΑΝΤΕΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ Ο ΛΑΚΗΣ , ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ , ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΕ Η ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΜΕ 27% Ε ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΓΕΙΑ ΣΑΣ !!!! ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ .....

ΑΥΤΑ ΕΤΣΙ ΠΡΟΧΕΙΡΑ , ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΗΧΑΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ .

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΚΗ , Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ..... ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ , ΛΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΤΛ , ΕΣΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ?

ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ .... ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΑΣ (ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ)


ΕΠΙΣΗΣ , ΑΠΟ ΤΟ GREEKALERT

(ΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ)

Δελτίο Τύπου Παρουσίαση ελληνο - "μακεδονικού" Λεξικού

Πραγματοποιείται στην Αθήνα η παρουσίαση ενός λεξικού, που για πρώτη φορά στη χώρα μας τυπώνεται και αποτυπώνει σε λεξικολογικό επίπεδο δύο ζωντανές γλώσσες και ειδικότερα μιας γλώσσας άγνωστης στους περισσότερες Έλληνες.Το θεωρούμε ότι είναι ένα βιβλίο ιδιαίτερα χρήσιμο για όλους τους Έλληνες πολίτες και φυσικά για τους φορείς - ομιλητές της ελληνο-"μακεδονικό" λεξικό μειονοτικής "μακεδονικής γλώσσας", που ήταν και είναι μια γλώσσα ζωντανή στη βόρεια Ελλάδα.Σε αυτά τα πλαίσια τα μέλη του Ουράνιου Τόξου αποφάσισαν να συνεργαστούν με τον νεο-ιδρυθέντα εκδοτικό οίκο «3ΟΡΑ» σε εκδοτικές δραστηριότητες, με πρώτη την έκδοση του λεξικού που έχετε στα χέρια σας.Ο εκδοτικός οίκος θα παρουσιάσει το Λεξικό την Τρίτη, 2 Ιουνίου 2009 στην Αθήνα, στην αίθουσα Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, (Ακαδημίας 23, ώρα 19:45μ.μ. σε συνεργασία με τους συντελεστές της έκδοσης, τα μέλη του κόμματος Ε.Ε.Σ.- Ουράνιο Τόξο.

Ομιλητές:
* Victor Friedman – Καθηγητής Βαλκανικών και Σλαβικών Γλωσσών.University of Chicago
* Παρίσης Θανάσης - Πρόεδρος Ελληνικής Επιτροπής EBLUL (Γραφείο για τις Λιγότερο Διαδεδομένες Γλώσσες)
* Δρ. Riki Van Boeschoten - Καθηγήτρια Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
* Λιθοξόου Δημήτρηs – Συγγραφέας



ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ .... "ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ - ΟΛΑ ΤΑ "ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ" ΜΕΣΑ

1. ΜΠΟΥΛΕ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Βασιλείου
2. ΛΙΘΟΞΟΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ιωσήφ
3. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ του Χρήστου
4. ΤΣΑΡΚΝΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αντωνίου
5. ΠΑΡΙΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Βασιλείου
6. ΠΑΡΓΟΥ ΔΟΜΝΑ του Σταύρου
7. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου
8. ΜΙΣΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Παύλου
9. ΝΤΕΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ιωάννη
10. ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου
11. ΜΑΪΝΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ του Χαράλαμπου
12. ΝΑΤΣΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου
13. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του Αλεξάνδρου
14. ΣΙΕΚΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Αλεξάνδρου
15. ΠΟΥΡΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αριστογένη
16. ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Πέτρου
17. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του Μιχαήλ
18. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΘΕΟΔΩΤΑ του Νικολάου
19. ΣΟΒΙΣΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αθανασίου
20. ΜΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του Νικολάου
21. ΣΤΟΪΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου
22. ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ του Ιωάννη

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ , ΚΙ ΑΛΛΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΟΥ ΛΑΟΣ


΄Ενα ένα, τα κορυφαία στελέχη του ΛΑΟΣ είτε εγκαταλείπουν τον "Πρόεδρο" Γιώργο, είτε αρνούνται να δώσουν τη μάχη των ευρωεκλογών, αφού ο "Πρόεδρος" Γιώργος ήρθε σε υπόγεια συναλλαγή με τους νταβατζήδες του συστήματος, όπως τους έλεγε μέχρι χθές ΚΟ-ΛΑ-ΣΗ (Κόκκαλης-Λάτσης-Σημίτης) και έβαλε επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιό του την "Υπηρέτρια" των ντόπιων επιχειρηματικών-οικονομικών συμφερόντων καθώς και των ξένων ανθελληνικών κέντρων, την Νίκη Τζαβέλα.

Να υπενθυμίσουμε (διότι οι νταβατζήδες που ελέγχουν τα ΜΜΕ, έντεχνα αποσιωπούν το εθνικά προδοτικό θέμα), οτι η Τζαβέλα, είναι ο μοναδικός πολιτικός, που αποκάλεσε την Βόρειο ΄Ηπειρο ως "Νότια Αλβανία!".
Είχε δε τότε με τη δήλωσή της, προκαλέσει με δηλώσεις την οργή και αγανάκτηση του τ.προέδρου της Δημοκρατίας Χρ.Σαρτζετάκη.

"Πρόεδρε" Γιώργο, πές αλήθεια εκτός από την προβολή σου στα ΜΜΕ, που επιμελώς... αποσιωπούν για το παρελθόν της Τζαβέλα, πόσα άλλα ανταλλάγματα πήρες από τους νταβατζήδες γιά να τη βάλεις επικεφαλής στο ψηφοδέλτιό σου;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο Σπύρος Σταθόπουλος είναι καθηγητής και διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Νεαπόλεως Ιταλίας.
Καθηγητής στο EUROPEAN UNIVERCITY Montreux Ελβετίας.
΄Ηταν μέχρι χθες "Σύμβουλος Ιδεολογικού" του Προέδρου Καρατζαφέρη, εκλεγμένο μέλος της Κ.Ε. ,του Πολιτικού Γραφείου της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΛΑΟΣ, υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων και διετέλεσε και Γραμματέας του κόμματος.
΄Ηταν ο άνθρωπος που χάρις στο διεθνές κύρος του και τις προσωπικές του γνωριμίες με τον Αντιπρόεδρο της Ιταλικής Κυβέρνησης Τζιανφράνκο Φίνι, τον Πρόεδρο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Πασκουά, μπήκε για πρώτη φορά το κόμμα ΛΑΟΣ σε πολιτικό σχηματισμό της Ευρώπης.

Κάντε κλίκ και διαβάστε την επιστολή παραίτησης.




















Μεταξύ άλλων ο καθηγητής Σ.Σταθόπουλος επισημαίνει:
" Τή προδοσία πολλοί αγάπησαν, το προδότη κανένας" και
"Ψηφίζοντας ΛΑΟΣ , είναι σαν να γλείφουμε εκεί που φτύναμε η σαν να φτύνουμε τη μούρη μας στο καφρέφτη".

ΠΗΓΗ

Αντικυπριακές ενέργειες του Αλεξάντερ Ντάουνερ

Επίθεση κατά του Αλεξάντερ Ντάουνερ για αντικυπριακές ενέργειες και για πρωτοφανή επίθεση εναντίον μερίδας των κυπριακών Μέσων Ενημέρωσης (περιλαμβανομένης της «Σημερινής» και του «Σίγμα») εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης. Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ φέρεται από τον κ. Συλλούρη να δήλωσε σε κλειστή συνάντηση με 25 άτομα, υποστηρικτές του σχεδίου Ανάν, ότι στο νέο σχέδιο λύσης θα υπάρχουν και τουρκικές εγγυήσεις και δεν πρόκειται να φύγουν οι έποικοι.

Ο Ντάουνερ φέρεται μάλιστα να είπε, ότι «νιώθει αηδία για αυτά που προβάλλουν η 'Σημερινή', το 'Σίγμα', ο 'Φιλελεύθερος' και ο ΑΝΤ1».
Ο κ. Συλλούρης κατηγόρησε τον Ντάουνερ ότι επιχειρεί «μια απαράδεκτη, άχαρη παρέμβαση στα εσωτερικά πράγματα της Κύπρου» και τον κάλεσε να αντιληφθεί ότι βρίσκεται σε μια Δημοκρατία, την οποία πρέπει να σέβεται.

Και συνέχισε: «Αν ήρθε εδώ να προωθήσει, όπως φαίνεται εκ των λόγων του, σε νέο δημοψήφισμα και να πάρει τουλάχιστον το 53% το νέο σχέδιο που διαμορφώνεται, και είχε πει σε αυτή τη συνάντηση ότι το σχέδιο θα έχει και τουρκικές εγγυήσεις και δεν πρόκειται να φύγουν οι έποικοι, νομίζω ότι δεν μπορεί να είναι μεσολαβητής, αλλά μόνο εκπρόσωπος των τουρκικών συμφερόντων».

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ κάλεσε τον Αλεξάντερ Ντάουνερ «να αντιληφθεί το ρόλο του, και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να του εξηγήσει το ρόλο του».

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Συνέντευξη της Ν.Τζαβέλλα στο newstime.gr

Στο διάστημα της καριέρας της, η κ. Τζαβέλλα συνεργάσθηκε με πολλές προσωπικότητες της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας, όπως τον Κώστα Σημίτη, τον Χρήστο Λαμπράκη και στον Σωκράτη Κόκκαλη. Όμως, τα τρία αυτά άτομα βρέθηκαν επανειλημμένα στο στόχαστρο του ηγέτη του ΛΑΟΣ. Όταν ο κ. Καρατζαφέρης αποχώρησε από τη ΝΔ τα τέλη της δεκαετίας του ‘90 κατήγγειλε την ΚΟ-ΛΑ-ΣΗ που ευθυνόταν για όλα τα δεινά της χώρας (ΚΟ-κκαλης, ΛΑ-μπράκης, ΣΗ-μιτης). Ρωτήσαμε την συνομιλήτρια μας αν δεν την προβλημάτισε η συμμετοχή σε ένα κόμμα του οποίου ο ηγέτης είχε αποκηρύξει πρόσωπα με τα οποία είχε συνεργαστεί στο παρελθόν.

«Αυτά ανήκουν στο παρελθόν» μας απαντάει. «Σήμερα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει αμβλύνει σημαντικά την στάση του. Πρόσφατα, εκφράσθηκε πολύ θετικά για τον κ. Σημίτη ενώ ΤΟ ΒΗΜΑ δημοσιεύει συχνά συνεντεύξεις του».

Η συζήτηση μας ήταν άχαρη, στο βαθμό που οι ερωτήσεις μου στρέφονταν κυρίως γύρω από το αν υιοθετούσε τις απόψεις του ηγέτη του κόμματός της. Όμως, πολλές απ’ αυτές τις απόψεις βρίσκονται τόσο έξω από τον mainstream πολιτικό λόγο που θα ήταν δύσκολο να τις αγνοήσει κανείς. Όπως π.χ. οι απόψεις του για τους Εβραίους. Στις 24 Μαΐου 2004 στο ιδιόκτητο κανάλι του, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωνε: «Ζούμε σε μια χώρα που εβραιοκρατείται. Ο πρωθυπουργός (Κ. Σημίτης) έλκει την καταγωγή του από εκεί. Ααρών Αβούρης ο παππούς του. Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει τη γιαγιά του, η οποία ήταν Πολωνοεβραία. Όλη η κυβέρνηση εβραιοκρατείται.» Όποιος Έλληνας τύχαινε να πιστεύει ότι στις ταυτότητες δεν θα έπρεπε να αναγράφεται το θρήσκευμα αυτό οφειλόταν, σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, στο ότι είχε εβραϊκό DNA: «Όπου δείτε υποστηρικτή του θέματος (σ.σ. των ταυτοτήτων)», έλεγε αναφερόμενος στον Στέφανο Μάνο, «έχει εβραϊκή ρίζα. Να ψάξετε. Στην οικογένεια, στη γυναίκα του, στην πεθερά του.»

Από την πλευρά της, η κ. Τζαβέλλα διαφωνεί ριζικά με αυτές τις απόψεις: «Αν έχουν αποδοθεί σωστά οι δηλώσεις του, τότε είναι προφανές ότι δεν τις συμμερίζομαι. Οι απόψεις μας σε αυτό το θέμα διαφέρουν».

Αυτές τις απόψεις για τους Εβραίους, ο αρχηγός του ΛΑΟΣ φαίνεται να τις διατηρεί ακόμα και σήμερα: Έτσι, πρόσφατα (3/1/09) κατά την διάρκεια της κρίσης της Γάζας, σε ενυπόγραφο άρθρο του στο κομματικό έντυπο Α1 έγραφε: «Είναι, πλέον, ευρέως γνωστό σε όλο τον κόσμο ότι ΕΒΡΑΙΟΣ μυρίζει ΑΙΜΑ» (σ.σ. τα κεφάλαια του συγγραφέα).

Και με αυτές τις απόψεις σπεύδει να διαφοροποιηθεί, η κ. Τζαβέλλα, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι αυτές οι απόψεις εκφράστηκαν στα πλαίσια του πρόσφατου πολέμου στην Γάζα και ότι δεν είναι μόνο ο ηγέτης του ΛΑΟΣ που εκφράζει τέτοιες απόψεις: «Προφανώς δεν πιστεύω ότι Εβραίος μυρίζει αίμα! Όμως, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι κατά την διάρκεια της κρίσης της Γάζας –όταν έγιναν αυτές οι δηλώσεις- παρουσιάζονταν καθημερινά στην πλειονότητα των MMΕ πολύ πιο ακραίες απόψεις για τους Εβραίους. Ούτε νομίζω ότι ήταν ο μόνος πολιτικός με αυτές τις απόψεις και δεν καταλαβαίνω καμιά φορά γιατί επικεντρωνόμαστε μόνο σε αυτόν.»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλούν πάντοτε οι γεωπολιτικές αναλύσεις του ηγέτη του ΛΑΟΣ. Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά στον στόχο μιας διεθνούς συνωμοσίας την οποία κατευθύνουν –ποιοί άλλοι;- οι Εβραίοι. Έτσι, στις 29/05/00 ο ηγέτης του ΛΑΟΣ, ανέπτυσσε με αδαμάντινη καθαρότητα την κοσμοαντίληψη του: «Η Νέα Τάξη πραγμάτων σημαίνει ότι είμαστε μαριονέτα στα χέρια των Εβραίων. Ισοπέδωση. Πρωτόκολλα. Η Παγκυβέρνηση έγινε στην Ευρώπη. Το ενιαίο νόμισμα έγινε και αυτό. Το χορεύουν όπως θέλουν. Ξέρετε τι χρήματα κερδίζουν οι Εβραίοι με αυτό το ανεβοκατέβασμα; Οδηγούμεθα εις πραγμάτωσιν των στόχων που είχαν τεθεί από 200 χρόνια!»

Όμως, και στο σημείο αυτό, η κ. Τζαβέλλα διαφοροποιείται, αρνούμενη ότι η συνωμοσιολογική αντίληψη έχει βάση στην πραγματικότητα: «Δεν υπάρχουν συνωμοσίες εναντίον της Ελλάδας που κατευθύνονται από τους Εβραίους».

Όμως, παράλληλα, η κ. Τζαβέλλα σπεύδει να προσθέσει ότι η «συνωμοσιολογική αντίληψη» της ιστορίας δεν αποτελεί κάποια ιδιαιτερότητα του ηγέτη του ΛΑΟΣ:
«Πρόκειται για μια βαθειά ριζωμένη στην λαϊκή αντίληψη άποψη που χρονολογείται από την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Τα πάντα είναι αποτέλεσμα συνωμοσίας. Και δεν είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης ο μόνος πολιτικός που καταγγέλλει συνωμοσίες. Άλλοι καταγγέλλουν τους Εβραίους, άλλοι τους Αμερικανούς, άλλοι τα «διαπλεκόμενα». Η δική μου άποψη είναι ότι ο,τιδήποτε γίνεται στην πατρίδα μας είμαστε εμείς υπεύθυνοι και κανένας άλλος!»

Η συζήτηση για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας μας έφερε αναπόφευκτα στο «Μακεδονικό». Ζητήσαμε από την κ. Τζαβέλλα να σχολιάσει την στάση του νέου της κόμματος να θεωρεί οποιονδήποτε πολιτικό δεν έχει μαξιμαλιστικές θέσεις ως «προδότη».
«Αισθανόμαστε μια συσσωρευμένη οργή», απαντάει. «Δεν θέλω να δώσω συγχωροχάρτι στους πολιτικούς για τα λάθη που έκαναν και δεν μπορώ να τους βλέπω να λένε ότι ο τάδε πριν από εμένα έχασε την ευκαιρία. Αν εγώ και εσύ είχαμε χάσει κάποια ευκαιρία στη δουλειά μας, δεν θα λέγαμε «χάσαμε την ευκαιρία!» Θα μας είχαν απολύσει!».

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, η κ. Τζαβέλλα ήταν βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ. Για ποιο λόγο βρίσκεται σήμερα, λοιπόν, στο ΛΑΟΣ;
«Ανήκω στην Δεξιά και πιστεύω –όπως άλλωστε και πάνω από το 50% της ΝΔ -ότι το ΛΑΟΣ είναι οικείος πολιτικά χώρος. Σήμερα όλα τα μεγάλα κόμματα στην Ελλάδα βρίσκονται κάτω από την ιδεολογική επιρροή μιας αριστερής θολοκουλτούρας, την οποία προσωπικά δεν ανέχομαι πια! Αυτή η «πεφωτισμένη» θολοκουλτούρα εμποδίζει την ορθολογική συζήτηση για καίρια θέματα που απασχολούν τον Έλληνα όπως η μετανάστευση, η ασφάλεια, το άσυλο. Τόσο στην ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ αν επιχειρήσεις να κάνεις μια ανοιχτή και τεκμηριωμένη συζήτηση για αυτά τα θέματα, θα κατηγορηθείς αμέσως «φασίστας» και για «ξενοφοβία» Μόνο στο ΛΑΟΣ μπορεί να εκφράσεις απόψεις και ανησυχίες τις οποίες συμμερίζεται η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.»


«Και ποιο ήταν το κομβικό γεγονός που την έκανε να προσχωρήσει στο ΛΑΟΣ;», ζητάμε να μάθουμε, καθώς η συζήτηση φτάνει στο τέλος της.
«Ο περασμένος Δεκέμβρης. Όταν τότε είδα την ανοχή την οποία επέδειξε η κυβέρνηση της ΝΔ στο όργιο της βίας και της καταστροφής εναντίον του εμπορικού κόσμου της χώρας, τότε πήρα την απόφαση μου.»

ΠΗΓΗ

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟΣ ..... ΑΝ Η κ. ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ? Ή Η ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΥΜΜΑΧΟ ΚΑΙ ΨΗΦΟ ? ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΤΟΥ.

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ? ΜΑΖΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΙΑ .... ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ :

"Το πρώτο άνοιγμα στην Ντόρα μετά από αρκετό καιρό κάνει σήμερα μέσα από συνέντευξη που έχει παραχωρήσει στην εφημερίδα «Αξία» ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης. Όπως, λέει δεν έχει κανένα προσωπικό θέμα με την υπουργό Εξωτερικό. Απλά, διαφωνεί με την διπλωματική πολιτική. Αν μάλιστα ήταν στο υπουργείο Υγείας ή στο Γεωργίας η Μπακογιάννη, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. «Δεν έχω τίποτα μαζί της. Και έχω πει ότι αν ο Μητσοτάκης χρειαζόταν αίμα, θα είμαι ο πρώτος που θα σπεύσω». Ο Καρατζαφέρης πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα το άνοιγα του. «Μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής. Μου αρέσει το πνεύμα της, το χαμόγελο της, το χρώμα τον μαλλιών της». Όσο πέφτουν τα ποσοστά του ΛΑ.Ο.Σ., τόσο περισσότερο θα αυξάνεται ο θαυμασμός του Καρατζαφέρη για την Ντόρα."

ΚΑΙ Η ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ .... ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟ.ΛΑ.ΣΗ.

http://1.bp.blogspot.com/_pigOeuaBMTo/SGVCZJtxS-I/AAAAAAAAC1A/Nokzi9JVCzo/s400/%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B7%CF%82++2.jpg

Καταρρέει το ψευδοκράτος

Εμφανέστατα είναι πλέον τα σημάδια της οικονομικής κρίσης που πλήττει έντονα τους τελευταίους μήνες τα κατεχόμενα και παρά τις διαβεβαιώσεις του «υπουργείου» οικονομικών ότι δεν τίθεται θέμα ανησυχίας, το φίδι από την τρύπα για τις πληρωμές συντάξεων και μισθών καλείται να βγάλει για άλλη μια φορά η Τουρκία, με αποστολή έκτακτης οικονομικής βοήθειας.

Σε έκθεσή της η «κεντρική τράπεζα» του ψευδοκράτους εντοπίζει άνοδο στο δείκτη της ανεργίας, καταγράφοντας για το 2008 συνολικά 9.882 ανέργους από τους οποίους το 24,7% είναι στην ηλικιακή ομάδα των 15 - 24 ετών.Η εφημερίδα «Κίμπρις» έγραφε χθες στο πρωτοσέλιδό της, πως το έλλειμμα στον «προϋπολογισμό» του ψευδοκράτους κατά το τελευταίο τρίμηνο έφθασε περίπου στα 48 εκατομμύρια ευρώ.Η κρίση έχει συμπαρασύρει και την «αρχή ηλεκτρισμού» του ψευδοκράτους, η οποία παρουσιάζεται να χρωστάει σε «τράπεζες» περίπου 85 εκατομμύρια ευρώ. Οι πλείστοι «δήμοι» αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς την «αρχή ηλεκτρισμού», αναφέρει η «Κίπρις», ενώ οι οφειλές των ξενοδόχων για το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνουν έχουν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Εν τω μεταξύ, οι ήδη προβληματικές τ/κ «αερογραμμές» είναι ένα βήμα πριν την χρεοκοπία, έχοντες οφειλές που ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Μιλώντας σχετικά με την κατάσταση στις «αερογραμμές», ο Ντερβίς Έρογλου έκανε λόγο για ανεξέλεγκτες προσλήψεις προσωπικού από την προηγούμενη «κυβέρνηση».

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» γράφει ότι το ποσοστό της ανεργίας στα κατεχόμενα για το 2008 ήταν 9,8%.
Η εφημερίδα αναφέρεται ακόμα και σε άλλα στοιχεία που αφορούν την οικονομία του ψευδοκράτους, όπως ότι πληθωρισμός έφθασε το 14,5%, οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,37% και έφθασαν τα 1.575 εκατομμύρια δολάρια ενώ οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 9,92% και έφθασαν τα 48 εκατομμύρια ευρώ.
Εκτός από την «Γενί Ντουζέν» και η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» αφιερώνει το πρωτοσέλιδό της στην οικονομία των κατεχομένων και γράφει ότι ενώ η δανειοδότηση από τις τράπεζες το 2007 ήταν 9,0%, το 2008 μειώθηκε στο 5,5%. Η εφημερίδα «Βολκάν» γράφει ότι από τους 100 νέους οι 25 είναι άνεργοι.

ΠΟΛΙΤΗΣ - 02/06/2009, Σελίδα: 6

ΠΗΓΗ

ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ


Βεβηλώνουν και εξευτελίζουν την Ελλάδα μέχρι και στην Ακρόπολη: Μία ανάσα πριν από τα εγκαίνια του νέου μουσείου, η Α’ Εφορεία Αρχαιοτήτων διαμαρτύρεται στην ΕΛ.ΑΣ., η οποία…νίπτει τας χείρας της για τους αλλοδαπούς που έχουν κατακλύσει την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου. Γιατί;

Εκτός από το ότι η περιοχή έχει μετατραπεί σε γκέτο, οι αλλοδαποί μαζεύουν μπουκαλάκια νερού από τα σκουπίδια, τα γεμίζουν από τη βρύση και τα πουλάνε μέχρι και προς 5 ευρώ στους τουρίστες!

Η κατάσταση που επικρατεί έξω από την Ακρόπολη είναι τραγική. Δεκάδες αλλοδαποί είναι μαζεμένοι στην είσοδο και περιμένουν τα γκρουπ των τουριστών. Όταν εμφανίζονται, οι αλλοδαποί λαθρομετανάστες από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, αρχίζουν να τους κυνηγούν και να τους ζητούν πιεστικά να αγοράσουν ένα μπουκαλάκι εμφιαλωμένο νερό. Η τιμή παζαρεύεται και ανάλογα κυμαίνεται από 1 έως 5 ευρώ!


Όμως το τραγικό της υπόθεσης δεν είναι αυτό. Επί της ουσίας, οι τουρίστες δεν πέφτουν μόνο θύματα αισχροκέρδειας, αλλά παίζουν και την υγεία τους κορόνα γράμματα. Όπως καταγγέλλουν οι ξεναγοί που συνοδεύουν τα γκρουπ, πολλοί από τους αλλοδαπούς ψάχνουν στα σκουπίδια για πεταμένα μπουκάλια νερού. Όσα βρίσκουν τα γεμίζουν με νερό από τη βρύση και τα βάζουν σε σακούλες με πάγο, τις οποίες κρύβουν στα δέντρα της αρχαίας αγοράς, και έπειτα τα πουλάνε στους ανυποψίαστους τουρίστες.

Για την τραγελαφική αυτή κατάσταση η Α’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟ έχει ενημερώσει και ζητήσει, με υπηρεσιακό έγγραφο, την παρέμβαση της Τουριστικής Αστυνομίας και του Α.Τ. Ακροπόλεως. Η ΕΛ.ΑΣ. όμως… νίπτει τας χείρας της, αφού ακόμα «εξετάζει το θέμα», ενώ οι δημοτικοί αστυνομικοί που πηγαίνουν στο σημείο, απλώς απωθούν τους αλλοδαπούς στον βράχο, απέναντι στην είσοδο, μέχρι να φύγουν. Όταν δεν εμφανίζονται οι δημοτικοί αστυνομικοί, στο διασημότερο ίσως αρχαιολογικό μνημείο του πλανήτη, εκτυλίσσονται σκηνές βγαλμένες από κωμωδία! Οι αστυνομικοί ανεβαίνουν στον βράχο για να διώξουν τους πλανόδιους και οι αλλοδαποί φεύγουν σαν κύριοι από την άλλη πλευρά!

Την κατάσταση προσπαθούν να πάρουν στα χέρια τους οι ξεναγοί(!), οι οποίοι αναλαμβάνουν να προστατεύουν τους τουρίστες από τους αλλοδαπούς και να τους διώχνουν, καθώς όχι μόνο προσβάλλεται το μνημείο και δυσφημείται η χώρα μας, αλλά τίθεται σε κίνδυνο και η υγεία τους. Ακόμα και ο ιδιοκτήτης της καντίνας στην Ακρόπολη έχει απηυδήσει και αντί να στείλει επιστολή στις αρμόδιες Αρχές (Αστυνομία, υπουργείο Ανάπτυξης, Τουριστικής Ανάπτυξης κ.α) έκανε κάτι πιο…σύγχρονο: τράβηξε βίντεο από τα όσα συμβαίνουν στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου και τους το έστειλε. Κανείς, βέβαια, δεν το έχει λάβει υπόψη του ακόμα.

Μέχρι πότε θα προσβάλλεται έτσι η κληρονομιά μας;

Πηγή:presstime
Αρ.φυλ.158
Σελ.2

ΠΗΓΗ

Η Ευρώπη δεν μπορεί ν' αντέξει την ένταξη της Τουρκίας - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ


Ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" των Αθηνών έδωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χανς Γκερτ Πέτερινγκ, στην οποία, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι αντιτίθεται στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ κάνει έκκληση στους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν.

Παρ' όλα αυτά, όμως, φαίνεται πως το ποσοστό αποχής θα είναι μεγάλο και στην Ελλάδα. Τι λέτε στους πολίτες;
- Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι με το να μην ψηφίζουν, βοηθούν τα εξτρεμιστικά κόμματα της ακροδεξιάς και της ακροαριστεράς, που τάσσονται εναντίον της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Κάνω έκκληση, λοιπόν, να ψηφίσετε! Είναι πολύ σημαντικό, τόσο για τις ζωές σας όσο και για το μέλλον της Ευρώπης.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω για την ευρωπαϊκή διεύρυνση. Υποστηρίζετε την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.;
- Πιστεύω ότι τώρα πρέπει να ακολουθήσει μια περίοδος αφομοίωσης και μετά να σκεφτούμε την περαιτέρω διεύρυνση της Ε.Ε. Μακροπρόθεσμα θεωρώ ότι τα Βαλκάνια πρέπει ν' αποκτήσουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Τώρα όσον αφορά ειδικά στην Τουρκία, η πλειοψηφία της Ευρωβουλής τάσσεται υπέρ της ένταξης εφόσον πληροί τα κριτήρια. Προσωπικά, όμως, διαφωνώ. Θεωρώ ότι η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει μια ειδική σχέση με την Τουρκία, αλλά μέχρι εκεί. Πιστεύω ότι η Ευρώπη δεν μπορεί ν' αντέξει την πλήρη ένταξη της Τουρκίας σε αυτήν. Είναι μεγάλη πρόκληση τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Αλλά και σε επίπεδο κουλτούρας. Εάν, όμως, επιλέξουμε τελικά το δρόμο της πλήρους ένταξης, τότε πρέπει να βεβαιωθούμε ότι οι διαπραγματεύσεις θα οδηγήσουν σε πλήρη αποδοχή των κριτηρίων από μέρους της Τουρκίας. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, προβλέπω ότι θα το αποφασίσει μια άλλη πολιτική γενιά.

ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ "Κ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"