9 Μαΐ 2009

Ταλάτ : Δημοψήφισμα μέχρι το τέλος του έτους

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/05/06/turkey.jpg

Ο Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δήλωσε πως η τ/κ πλευρά στοχεύει να συμπληρώσει τον πρώτο γύρο των συνομιλιών για το Κυπριακό στο τέλος Ιουνίου και να καλέσει για δημοψήφισμα μέχρι το τέλος του έτους ή στις αρχές του 2010.

Οπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή, μιλώντας σε διάσκεψη στο Πανεπιστήμιο Kadir Has της Κωνσταντινούπολης, ο κ. Ταλάτ είπε πως το ψευδοκράτος ελπίζει, επίσης, να ολοκληρώσει το δεύτερο γύρω μέχρι το τέλος Ιουλίου και να αρχίσει η διαδικασία πάρε-δώσε το Σεπτέμβριο.

''Εξετάζουμε ένα τέτοιο χρονικό πλαίσιο'', ανέφερε ο κ. Ταλάτ, προσθέτοντας πως ''γνωρίζουμε ότι η διεθνής κοινότητα και τα ΗΕ είναι θετικά σε ένα τέτοιο χρονικό πλαίσιο. Οι Ε/κ δεν το απορρίπτουν, αλλά και δεν είναι εκφραστές του'', ανέφερε.

Ο κ. Ταλάτ είπε πως η διακυβέρνηση και ο διαμοιρασμός της εξουσίας είναι τα κύρια θέματα του Κυπριακού, προσθέτοντας πως οι δυο πλευρές έχουν πετύχει μια σημαντική προσέγγιση σε αυτά τα θέματα εκτός της εκτελεστικής εξουσίας.

''Καθώς έχουμε επιτύχει πρόοδο στον τομέα του μεγαλύτερου προβλήματος, θεωρώ πως δεν υπάρχει λόγος να μην ολοκληρώσουμε τις συνομιλίες επιτυχώς'', πρόσθεσε.

Απόφαση ΔΕΚ
Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Ταλάτ αναφέρθηκε και στην απόφαση Οραμς και είπε ότι το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ''τοποθέτησε βόμβα στο τραπέζι των συνομιλιών''.

Ο κ. Ταλάτ ισχυρίζεται ακόμα ότι η απόφαση θα έχει ως αποτέλεσμα την χωρίς ευελιξία διαπραγμάτευση της ε/κ πλευράς στις συνομιλίες και ειδικά στο περιουσιακό.

Δολοφονία Σολωμού από Εργκενεκόν
Σε ερώτηση κατά πόσον ο Σολωμός Σολωμού δολοφονήθηκε από ομάδα της παρακρατικής οργάνωσης Εργκενεκόν, ο Μεχμέτ Αλί ταλάτ δήλωσε άγνοια.

Στα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρεται ότι η τουρκική εφημερίδα ''Ταράφ'' στο χθεσινό της φύλλο έγραψε ότι στο κατηγορητήριο της υπόθεσης Εργκενεκόν γίνεται αναφορά στη δολοφονία του Σολωμού από ομάδα της Εργκενεκόν, αποτελούμενη από 23 άτομα.

Η ομάδα αυτή έφθασε στα κατεχόμενα με αεροσκάφος που απογειώθηκε από τη βάση Ιντζιρλίκ των Αδάνων και προσγειώθηκε σε παράνομο στρατιωτικό αεροδρόμιο των κατεχομένων.

Το άτομο που φέρεται να πυροβόλησε τον Σολωμού, όπως γράφει, ''είναι κάποιος Μεχμέτ, ο οποίος υπηρετούσε στο νομό Σίιρτ της Τουρκίας''.

Σχέσεις με Έρογλου
Σε ερώτηση για τις σχέσεις του με τη νέα ψευδοκυβέρνηση ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είπε ότι ο Ντερβίς Ερογλου τόσο ως αρχηγός του Κόμματος Εθνικής Ενότητας όσο και μετά τις παράνομες εκλογές, εξέφρασε την υποστήριξή του στον ίδιο και στη διαδικασία των συνομιλιών.

ΠΗΓΗ

"Στρατηγικός Αιφνιδιασμός"

«Στρατηγικό αιφνιδιασμό» χαρακτήριζαν την κίνηση του Καραμανλή να κλείσει την Βουλή στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Το γεγονός ότι προκάλεσε αιφνιδιασμό στα κόμματα της αντιπολίτευσης δείχνει ότι ο στόχος που είχε τεθεί επιτεύχθηκε.

«Ο πρωθυπουργός θέλει να οδηγηθούμε με πολιτικούς όρους στις ευρωεκλογές» έλεγε στο parapolitika.gr υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος. Επειδή, έβλεπε ότι ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελαν να μπουν σ' αυτή τη λογική, εκμεταλλεύτηκε το δικαίωμα που του δίνει το Σύνταγμα. Από κει και πέρα και σε ότι αφορά τους ψιθύρους που συνδέουν τη συγκεκριμένη απόφαση του Καραμανλή με την παραγραφή των σκανδάλων, μόνον οι αδαείς μπορούν να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο. Και, αυτό για δύο πολύ απλούς λόγους:

Πρώτον, γιατί η Βουλή δεν διερευνούσε καμία υπόθεση (ούτε επρόκειτο να πάει από την Δικαιοσύνη κάποια).

Και, δεύτερον, αν ο Καραμανλής, είχε ως στόχο την παραγραφή θα μπορούσε να το είχε πράξει πολύ πριν, αφού με βάση το Σύνταγμα, είχε τη δυνατότητα να περατώσει τις εργασίες τις δεύτερης Συνόδου της Βουλής από τον προηγούμενη Φεβρουάριο. Το συγκεκριμένο διάστημα συμπληρώνονταν πέντε μήνες από την θητεία της τρέχουσας Συνόδου, χρόνος που παρέχει την δυνατότητα περάτωσης των εργασιών, εφόσον το επιθυμεί ο πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ

Κίνητρα από το ΥΠΑΝ για την αξιοποίηση πετρελαϊκών κοιτασμάτων

[s27.jpg]

Ανοίγουν οι πόρτες στην έρευνα και εξόρυξη εκμεταλλεύσιμων υδρογονανθράκων

Της Χρυσας Λιαγγου

Tον δρόμο για την αξιοποίηση πιθανών εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ελληνική επικράτεια ανοίγει το υπουργείο Aνάπτυξης, μέσω του νέου πλαισίου που βρίσκεται υπό κατάρτιση και αναμένεται να καταταθεί στη Bουλή περί τα τέλη του έτους. Tο νέο πλαίσιο, εκτός από τη διαδικασία των παραχωρήσεων μέσω διαγωνισμών, προβλέπει και τη μέθοδο όπου ο επενδυτής εκδηλώνει ενδιαφέρον για κάποια περιοχή χωρίς να έχει προηγηθεί διαγωνισμός, κάτι που εφαρμόζεται διεθνώς. Kινείται στην κατεύθυνση της καθιέρωσης φορολογικών κινήτρων για τους επενδυτές, αλλά και αντισταθμιστικών και ανταποδοτικών όρων και προσανατολίζεται στην κατάργηση του «πλαφόν» που επιβάλλεται σήμερα στα όρια των υπό παραχώρηση περιοχών.

Tο νέο πλαίσιο παρουσίασε χθες ο υπουργός Aνάπτυξης K. Xατζιδάκης παρουσία του γενικού γραμματέα K. Mουσουρούλη και του προέδρου του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής (ΣEEΣ) κ. Pαφαήλ Mωυσή. O έλεγχος και η διαχείριση των υδρογονανθράκων περνάει σε 20μελή επιτροπή του ΣEEΣ, ενώ τον τελικό λόγο για τους διαγωνισμούς αλλά και τις αναθέσεις θα έχει διυπουργική επιτροπή.

Ο έλεγχος και η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην Eλλάδα είχαν περιέλθει στα EΛΠE μέσω της θυγατρικής τους εταιρείας ΔEΠ EKY και αποσπάστηκαν με νομοθετική ρύθμιση του κ. Σιούφα το 2007. Aπό τότε μέχρι σήμερα δεν υπήρχε θεσμοθετημένος φορέας διαχείρισης, με αποτέλεσμα η χώρα να μην μπορεί να αξιοποιήσει επενδυτικές ευκαιρίες την περίοδο της υψηλής τιμής του πετρελαίου. H σημερινή συγκυρία της τιμής των 50 δολαρίων το βαρέλι μπορεί να μην είναι η καταλληλότερη, αλλά όπως τόνισε και ο πρόεδρος του ΣEEΣ κ. Pαφαήλ Mωυσής «κανείς δεν πιστεύει ότι θα μείνει για πάντα στα 50 δολάρια». Tόσο ο υπουργός όσο και ο πρόεδρος του ΣEEΣ απέφυγαν να αναφερθούν σε μεγέθη αντίστοιχα με αυτά της εκθεσης του ΣEEΣ που έκανε λόγο για μέγιστη πιθανή παραγωγή στο Aιγαίο 200.000 βαρελιών ημερησίως. H επιτροπή δεν ανακάλυψε κοιτάσματα ούτε καν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις φήμες ότι η Eλλάδα είναι ένα Eλντοράντο κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. «Aπλά και προσκετικά σημειώνουμε ότι σε πολλές περιοχές της χώρας πληρούνται οι προϋποθέσεις για την ύπαρξη υδρογονανθράκων», τόνισε ο κ. Mωυσής. O κ. Xατζηδάκης μίλησε για έρευνες σε όλη την επικράτεια, ενώ σε ό, τι αφορά την Tουρκία σημείωσε ότι το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και παρέπεμψε στις συναντήσεις της Bέρνης και του Nταβός. Oι αναφορές του υπ. Aνάπτυξης στη χθεσινή συνέντευξη στη συνεργασία με την Aίγυπτο σε συνδυασμό και με τις αναφορές στις παραχωρήσεις που έχει κάνει προσφάτως η Kύπρος, ερμηνεύτηκαν και ως πιθανό ενδιαφέρον της Aιγύπτου για έρευνες νοτίως της Kρήτης.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΠΗΓΗ

ΧΑΣΙΣΟΠΟΤΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ , ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΜΠΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ

Αφορμη για το σημερινο αρθρο μας εδωσε μια αναρτηση εδω,οπου γινεται λογος για μια "εκδηλωση αντιαπαγορευσης" ναρκωτικων ουσιων που διοργανωθηκε στις 2 Μαιου (δειτε την γελοια αφισα αριστερα) απο διαφορους...προοδευτικους κυκλους,μεταξυ αυτων ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ.Θελοντας λοιπον να διασταυρωσουμε κατα ποσο αυτο το κομμα ειναι υπερ της αποποινικοποιησης των ναρκωτικων,καναμε το πιο φυσικο πραγμα στον κοσμο,δηλαδη επισκεφθηκαμε το επισημο σαιτ τους για να διαβασουμε τις θεσεις τους για το θεμα...

Και ω!του...θαυματος,πεσαμε σ'ενα δελτιο Τυπου τους με ημερομηνια 7 ΜΑΙΟΥ 2009,δηλαδη χθες,με τιτλο "Ναρκωτικά: Να σταματήσουμε να κρύβουμε το κεφάλι μας στην άμμο".Μπορειτε να το διαβασετε ολοκληρο εδω.Εμεις,για λογους οικονομιας χωρου,θα σταθουμε στην ΟΥΣΙΑ των οσων γραφουν,που ειναι σιγουρο πως θα κανουν αλλους να γελασουν κι αλλους να βγουν απο τα ρουχα τους!

[l_4302d86f286b4781ba6e7b17a905a7f9.jpg]

"Στηρίζοντας τη διοργάνωση του 5ου Αντιαπαγορευτικού Φεστιβάλ, προσκαλούμε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να συμμετάσχουν στην ανοικτή συζήτηση με θέμα "Πολιτικές για τα ναρκωτικά", που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαΐου, στις 8 το βράδυ, στο ανοιχτό θεατράκι του πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Α. Τρίτση καταθέτοντας τις προτάσεις τους για το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Στη συζήτηση έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους οι:

* Γιάννης Μπανιάς, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
* Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ

Την Παρασκευή 8 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο ίδιο μέρος συζήτηση με θέμα: «Ναρκωτικά και κοινωνία» όπου θα συμμετέχουν:

* Γρηγόρης Ψαριανός, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
* Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ"

[psarianos733916re8.jpg]

"Ανοχή στις ουσίες που δεν προκαλούν σωματική εξάρτηση, όπως η κάνναβη, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να κατέχουν ή και να καλλιεργούν μικροποσότητες αυστηρά για προσωπική χρήση. Κυριότερο εδώ είναι η αποκοπή τους από κάθε έμπορο, που θα τους προτείνει παράλληλα ουσίες πολύ πιο επικίνδυνες."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

ΜΑΛΛΟΝ Ο ΥΜΝΟΣ ΤΩΝ "ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ-ΠΡΑΣΙΝΩΝ" ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ "ΚΑΙ ΠΙΝΩ ΜΠΑΦΟΥΣ , ΠΙΝΩ ΜΠΑΦΟΥΣ ...."

ΚΑΛΑ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ , ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ "ΜΑΛΑΚΩΝ" ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ .... ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ? ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ? ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΧΡΗΣΗ , ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΥΤΟ ? ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ "ΜΙΚΡΟΠΟΣΟΤΗΤΑ" ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ? ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΑ ΜΙΣΟΚΙΛΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΘΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΥΤΕΨΕΙ ΣΤΟΝ ΜΠΑΧΤΣΕ ΤΟΥ ? ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΛΕΝΕ "ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ" , ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ Ή ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΣΟΒΑΡΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΣΕΣ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΙΣΧΥΕΙ.

"Οι Οικολόγοι Πράσινοι θέλουν μια καθαρή Ελλάδα, απλώνουν καθαρά χέρια σε όλους και απευθύνονται σε καθαρές συνειδήσεις για να υιοθετήσουμε καθαρές λύσεις."

[ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ+EPIRUSGATE.jpg]

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ:

ΚΑΘΑΡΗ ΠΡΕΖΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ.
"ΤΟ ΒΑΠΟΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ" ΔΕΝ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ , ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.
ΠΡΑΣΙΝΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΧΑΣΙΣΟΔΕΝΤΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΑΡΑΤΣΑ.
ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΜΠΑΦΟΣ.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ-ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΕΝΑΣ ΤΕΚΕΣ , ΜΕ ΚΑΘΕ ΨΗΦΟ ΔΩΡΟ ΜΙΑ ΓΛΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΛΟΥΛΑΣ.

"Επαναλειτουργία της Χάλκης με το πρότερο καθεστώς"

Τονίζει εκ νέου το "Τουρκικό Ίδρυμα Οικονομικών και Κοινωνικών Μελετών" στη νέα έκδοση της σχετικής μελέτης που είχε συντάξει για το ζήτημα το 2005.

“Η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης υπό την ευθύνη του οικουμενικού πατριαρχείου, έτσι όπως λειτουργούσε πριν κλείσει, είναι η μοναδική λύση στο ζήτημα”, τονίζει εκ νέου το “Τουρκικό Ίδρυμα Οικονομικών και Κοινωνικών Μελετών” στην έκδοση της σχετικής μελέτης που είχε συντάξει για το ζήτημα το 2005.

Η επαναλειτουργία της Χάλκης είναι, ως γνωστόν, ένα από τα προαπαιτούμενα που έχει θέσει η Ε.Ε. στην Τουρκία για την ομαλή ενταξιακή της πορεία, ενώ και ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του Άγκυρα προέτρεψε την τουρκική εθνοσυνέλευση να προχωρήσει στην επαναλειτουργία της θεολογικής σχολής.

Τα τελευταία δύο χρόνια υποτίθεται ότι η τουρκική κυβέρνηση αναζητά το καθεστώς υπό το οποίο θα επαναλειτουργήσει η Χάλκη, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ είναι εμφανής και η προσπάθειά της να αποδυναμώσει τα δικαιώματα του οικουμενικού πατριαρχείου. Ωστόσο, με αφορμή τη νέα έκδοση του «Τουρκικού Ιδρύματος Οικονομικών και Κοινωνικών Μελετών» ακαδημαϊκοί της γείτονος αντικρούουν τις απόψεις της εθνικιστικής αντιπολίτευσης που αντιδρά στην επαναλειτουργία της Χάλκης.

Ο διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του ιδρύματος, καθηγητής Μενσούρ Ακγκιούν, τόνισε ότι το θέμα αφορά την ισονομία και την αντίληψη η οποία έχει δημιουργηθεί στην Τουρκία για την εθνική ταυτότητα. Από την πλευρά τους, ο συγγραφέας της μελέτης δρ Ελτσίν Ματζάρ του Πανεπιστημίου Γιλντίζ της Κωνσταντινούπολης, ο καθηγητής Εμρέ Οκτέμ από το Πανεπιστήμιο Γκαλατασαράι και ο κ. Σονμέζ Κιοκσάλ έκαναν σαφές ότι η Τουρκία θα είναι υπόλογη εάν δεν επαναλειτουργήσει τη σχολή. “Η σχολή είναι μειονοτικό ίδρυμα, όπως προβλέπει το 40ό άρθρο της Συνθήκης της Λοζάνης”, τόνισε ο δρ Ματζάρ, ενώ ο καθηγητής Εμρέ Οκτέμ αναφέρθηκε και στο θέμα της νομικής υπόστασης του οικουμενικού πατριαρχείου, η οποία, όπως είπε, “εκ των πραγμάτων αναγνωρίζεται από την ευρωπαϊκή έννομη τάξη και αναγνωρίζεται αυτομάτως”. Πρόσθεσε επίσης ότι “αν οποιοδήποτε έγγραφο σχετικά με τη σχολή φτάσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), θα αξιολογηθεί, ανεξαρτήτως του εθνικoύ δικαίου της Τουρκικής Δημοκρατίας”, όπως έγινε στην περίπτωση της δίκης του ορφανοτροφείου της Πριγκίπου.

ΠΗΓΗ