12 Ιουν 2009

Η ευρωπαϊκή ακτοφυλακή στο Αιγαίο

«Ευρωπαϊκός οργανισμός για τη διαχείριση της συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα της Ενωσης», είναι η περιφραστική έννοια του γραφειοκρατικού μέχρι πρότινος οργάνου της Ε.Ε.
Τελευταίως έχει προσλάβει επιχειρησιακό χαρακτήρα και αναπτύσσει κοινές δράσεις κυρίως στα θαλάσσια αλλά και τα χερσαία εξωτερικά σύνορα.

Στη σύνοδο της Λιουμπλιάνας πριν από ένα χρόνο διεκδικήθηκε από την Ελλάδα η ίδρυση του ενός από τα δύο επιχειρησιακά κέντρα της FRONTEX στον Πειραιά, αντί αυτό να γίνει στη Μάλτα. Ηδη στο Αιγαίο περιπολούν σκάφη ακτοφυλακών ευρωπαϊκών χωρών για λογαριασμό της FRONTEX.

Από την Αθήνα έχουν τεθεί οι ακόλουθες προϋποθέσεις για την επιχειρησιακή λειτουργία της FRONTEX, ως ευρωπαϊκής ακτοφυλακής:

* Πρώτον, να είναι η έδρα στον Πειραιά.

* Δεύτερον, σεβασμός στα κυρίαρχα δικαιώματα κάθε χώρας να διαχειρίζεται τα σύνορά της ασχέτως αν είναι εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.

* Τρίτον, πλήρης προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου και προστασία των προσωπικών δεδομένων χωρίς εκπτώσεις.

* Και, τέταρτον, προσανατολισμός των όποιων δράσεων εναντίον των δουλεμπόρων και όχι εναντίον δύσμοιρων ανθρώπων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Έβαλαν Ρόδο, Θεσσαλονίκη και Κύπρο στον χάρτη της μεγάλης Τουρκίας!

http://assets.in.gr/assetservice/Image.ashx?c=11460264&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=800

ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,
τη Ρόδο και ολόκληρη την Κύπρο περιέλαβαν οι εθνικιστές της Τουρκίας στον χάρτη εθνικών συνόρων Μisak-Ι Μilli, τον οποίο απέστειλαν ταχυδρομικώς σε Κούρδους βουλευτές.

Οι βουλευτές του φιλοκουρδικού κόμματος DΤΡ έλαβαν ταχυδρομικώς τον φάκελο με τον χάρτη της μεγάλης Τουρκίας. Αποστολέας οι Αlperen Οcaklari Καισαρείας, η οργάνωση νέων του εθνικιστικού Κόμματος Μεγάλης Ενότητας (ΒΒΡ) της Τουρκίας. «Ένα βράδυ μπορεί ξαφνικά να έρθουμε» αναγράφεται στον χάρτη, τον οποίο οι βουλευτές έδωσαν στη δημοσιότητα, χωρίς όμως να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους. Στον ίδιο χάρτη αναγράφεται επίσης: «Δεν θα ξεχάσουμε τα εθνικά σύνορα Μisak-Ι Μilli, δεν θα αφήσουμε να ξεχαστούν». Και στον χάρτη της μεγάλης Τουρκίας περιλαμβάνονται εκτός από τη Ρόδο, τη Θεσσαλονίκη και την Κύπρο, εδάφη του Βορείου Ιράκ, εδάφη της Συρίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Γεωργίας και της Βουλγαρίας!

Οι βουλευτές του DΤΡ εξέλαβαν το μήνυμα των εθνικιστών ως απειλή και αποφάσισαν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Αν και όπως οι ίδιοι λένε δεν είναι η πρώτη φορά που δέχονται απειλές από την ίδια οργάνωση. Θα ζητήσουν αποζημίωση και θα προσφέρουν τα χρήματα στο κόμμα τους.

ΠΗΓΗ