31 Ιαν 2009

ΓΙΑΤΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ?


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ infognomonpolitics

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ κ. ΣΗΜΙΤΗ ΙΣΩΣ ΛΟΓΩ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ.
ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟΣ . ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ .

ΑΡΘΡΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΦΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ 3 ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ <<ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ>> ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.
"ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ – ITUYSEME"

Τον Φεβρουαριο του 2008 κυκλοφόρησε στην Ξάνθη το νέο ελληνοπομακικό CD με τίτλο «ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ – ITUYSEME». Τέσσερα τραγούδια στα ελληνικά και πομακικά, με βάση τη μουσική ως τρόπο επικοινωνίας που απευθύνονται στους νέους. Το CD μπορει κανεις να το προμηθευτεί τηλεφωνώντας στο 6978256984 και 6949153001 (Ελλαδα).

Tα τραγουδια του CD αναφέρονται στα προβλήματα της καθημερινότητας των Πομάκων της Θράκης και κυκλοφόρησε με στόχο τη διάσωση της πομακικής γλώσσας. «Η ιδέα», αναφέρει ο συνθέτης Δημήτρης Κεϋβανίδης, «ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και κάτι μήνες μετά από μία επίσκεψη στα ορεινά πομακοχώρια της Ξάνθης. Συζητήσαμε τότε με τον συγγραφέα και εκδότη της πομακικής εφημερίδας «Natpresh», Σεμπαϊδήν Καραχότζα, να κάνουμε νεανικά τραγούδια που να μην είναι έθνικ και να είναι τα ρεφρέν πομάκικα και τα κουπλέ ελληνικά. Μέχρι τώρα δεν είχε γίνει τίποτα στο χώρο της μουσικής που να απευθύνεται στην πομακική νεολαία. Θελήσαμε από τη μια να απευθυνθούμε στη νεολαία και από την άλλη να συμβάλουμε στη διάσωση της πομάκικης γλώσσας μέσα από μοντέρνα τραγούδια».

Το CD περιλαμβάνει τέσσερα τραγούδια από τα οποία τα δύο είναι ερωτικές μπαλάντες, το ένα είναι το «Ιτούσεμε»-«Υπάρχουμε» που αναφέρεται στα προβλήματα των Πομάκων και το τέταρτο είναι βασισμένο σε ένα ποίημα του Καραχότζα με τίτλο «Ζαγραδέν» που σημαίνει «φυλακισμένος».

Το CD κυκλοφόρησε χάρη στη χορηγία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης εκπαιδευτικών «Ελλήνιον», του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, και του Ροταριανού Ομίλου Κομοτηνής, ενώ τα έξοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την οικονομική στήριξη ορισμένων πομάκικων οικογενειών που έχουν ανάγκη.


Η συνεντευξη

Για το CD "ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ – ITUYSEME" διαβαστε και την συνεντευξη που εδωσαν ο Σαμπαχεντιν Καραχοτζα και ο Δημήτρης Κεϊβανίδης στο ραδιοφωνο της εφημεριδας "Ο Χρονος" 87,5fm της Κομοτηνης και δημοσιευθηκε στην ιδια εφημεριδα στις 12.07.08:

ΧΡΟΝΟΣ
Τσίπρας και κεμαλικός ρατσισμός


Αναδημοσίευση άρθρου της Πομακικής Εφημερίδας "Ζαγάλισα"(φύλλο 1/12/2008)

Πριν από λίγες μέρες, ο αρχηγός του Συνασπισμού – Σύριζα κτλ, Αλέξης Τσίπρας, ήρθε στην Ξάνθη. Το κόμμα του είναι πάντα πρωτοπόρο σε μεγάλα λόγια: ανθρώπινα δικαιώματα, πολυπολιτισμός, δικαιώματα των μειονοτήτων, κατανόηση του Άλλου και διάφορες άλλες βαρύγδουπες εκφράσεις.
Με όλα αυτά ο ΣΥΝ – Σύριζα κτλ αποβλέπει να κερδίσει αγνούς αριστερούς και ανθρώπους που πιστεύουν στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Αφού ήρθε λοιπόν στη Ξάνθη, όλοι οι Πομάκοι περιμέναμε να αναφερθεί σε εμάς και στη γλώσσα μας ως υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μάταια περιμέναμε!!
Ο κ. Τσίπρας μίλησε μόνο για τουρκική γλώσσα στα σχολεία ενώ δεν τόλμησε ούτε μία φορά να πει την λέξη Πομάκος ή Πομακοχώρια. Κάτι είπε για ορεινό όγκο (φράση του κεμαλικού ρατσισμού) και για τα προβλήματα των ανθρώπων του.
Με τη στάση του αυτή ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του αποδεικνύουν πως ούτε προοδευτικοί είναι ούτε πραγματικοί υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Δηλαδή οι 40.000 Πομάκοι της Θράκης δεν είμαστε άνθρωποι; Δεν έχουμε τη δική μας γλώσσα;
Δεν έχουμε τα δικά μας ήθη και έθιμα;
Δεν έχει ακούσει ποτέ στη ζωή του ο κ. Τσίπρας για Πομάκους;
Όπως φαίνεται εκεί στην Αθήνα μερικοί πολιτικοί είναι όπως στα Πομακοχώρια της Ροδόπης: δεν έχουν κεραίες να πιάνουν ελληνικά κανάλια και βλέπουν μόνο τουρκικά!
Η Ζαγάλισα λοιπόν από σήμερα θα κάνει μία μεγάλη προσφορά: θα τους αγοράσει κανά δυό κεραίες μπας και σιγά σιγά βλέποντας ελληνική τηλεόραση αρχίζουν να μαθαίνουν για τους Πομάκους και τα Πομακοχώρια.
Κάποτε η Αριστερά υπερασπιζόταν τα δικαιώματα των «μικρών» (πληθυσμιακά) λαών και τα ανθρώπινα δικαιώματα τους.
Κάποτε η Αριστερά υπερασπιζόταν τους λαούς που δέχονταν φυσική ή πολιτισμική γενοκτονία.
Σήμερα φαίνεται τα πράγματα έχουν αλλάξει.
ΚΕΝΑΝ ΑΚΙΝ .... ΕΝΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ


ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΤΕΡΠΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ


ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ .... ΦΥΣΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ



ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ? ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ , ΙΣΩΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΜΑΚΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑΖΠΡΕΣ (ΕΜΠΡΟΣ) ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ



Συνέντευξη του Σεμπαχεντίν Καραχότζα στην εφημερίδα ΧΡΟΝΟΣ της Κομοτηνής στις 06.01.2007

ΕΔΩ xronos
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ...

Η Αθήνα παρακολουθεί προσεκτικά τις επαφές της μειονότητας, τις επισκέψεις και την έντονη κινητικότητα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΓ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ - Ν. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ
Συνάντηση κορυφής με όλη την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Τουρκίας είχαν όλα τα σημαίνοντα στελέχη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, ακόμη και οι μουσουλμάνοι βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων του ελληνικού Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποστολή συναντήθηκε τόσο με τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ όσο και με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και με τον κορυφαίο σύμβουλο του τελευταίου και ενορχηστρωτή της εξωτερικής πολιτικής του ισλαμικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) Αχμέτ Νταβούτογλου.
Αν και ακριβείς πληροφορίες για τις συναντήσεις αυτές δεν υπάρχουν, το γεγονός ότι σε ανάλογη συνάντηση πριν από περίπου τρία χρόνια είχε καθορισθεί με ακρίβεια η στρατηγική που ακολούθησαν οι ταγοί της μειονότητας θα πρέπει να προβληματίζει την...Αθήνα.......

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
INFOGNOMONPOLITICS
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ?



Πιό κάτω σας παρουσιάζω ένα Πομακικό Δημοτικό Τραγούδι που βρήκα στην Πομακική εφημερίδα "Ζαγάλισα" (φύλλο 1/1/2009) και ανήκει στην συλλογή του Αλή Ρόγγο.
Πρέπει να σημειώσω ότι αυτό που θα διαβάσετε είναι μεταφρασμένο στα Ελληνικά, αφού η Πομακική γλώσσα είναι σλαβογενής γλώσσα (οι Πομάκοι είναι γηγενής θρακιώτες με σλαβική γλώσσα και μουσουλμανική θρησκεία).

ΜΑΝΑ ΜΟΥ, ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΜΑΝΟΥΛΑ
Μάνα μου, δικιά μου μανούλα
Τρεις Τούρκοι ήρθανε
Την κόρη σου να πάρουν
Μη με αφήνεις μανούλα μου
Μη με δίνεις μανούλα μου
Τούρκοι να με πάρουν
Δεκαεννιά χρονώ κόρη μεγάλωνες
Σε Ελληνικό μαύρο χώμα
Σε Ελληνικό λειβάδι πράσινο
Λουλούδια κόκκινα στο λειβάδι
Καρποφόρα δέντρα πράσινα και σκιές
Πως θα το αντέξεις μανούλα μου
Τούρκοι να με πάρουν...

Τα δημοτικά τραγούδια εκφράζουν την παράδοση του κάθε λαού.
Εδώ λοιπόν βλέπουμε ότι για τους Πομάκους, ο Τούρκος είναι ο ξένος, ο κακός, ο κατακτητής, ο οποίος ασκεί βία πάνω τους και μάλιστα με πολύ άσχημο τρόπο, αφού είναι αυτός που κλέβει τα παιδιά τους.

Παραδοσιακά λοιπόν οι Πομάκοι όχι απλώς δεν είναι Τούρκοι, αλλά ούτε φιλικά προσκείμενοι προς αυτούς.

Τώρα γιατί πολλοί Πομάκοι έχουν Τουρκική συνείδηση, εξηγείται από την συνεχή προπαγάνδα των κεμαλιστών στην Θράκη μας τις τελευταίες δεκαετίες.

Στο χέρι μας είναι να ενισχύσουμε τους συλλόγους των Πομάκων και τις εφημερίδες που δεν προσκυνούν τον Τουρκισμό.

ΑΠΟ ΤΟ http://ellinaspatriotis.blogspot.com/
ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΜΑΚΟΣ ΣΤΗΝ "ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ" ΤΟΥΡΚΙΑ ? ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ

Αναδημοσίευση από την Πομακική Εφημερίδα "Ζαγάλισα"
(φύλλο 1/1/2009)
______________________________________

Ακούσαμε ότι σε ένα γνωστό τζαμί στην Ξάνθη συζητιέται με μεγάλο καμάρι (!!) ο ξυλοδαρμός ενός Πομάκου από την Ξάνθη στην Τουρκία.
Ο Πομάκος αυτός ταξίδεψε πρόσφατα στην Τουρκία και όταν κάποιοι υπεύθυνοι τον ρώτησαν τι καταγωγής είναι, αυτός τους απάντησε: Πομάκος. Τότε οι Τούρκοι τον χτύπησαν και ο συμπατριώτης μας έπεσε στο έδαφος. Οι Τούρκοι τον σηκώσανε και τον ξαναρωτήσανε τι καταγωγής είναι. Ο δυστυχής άνθρωπος με τον φόβο που είχε, σκέφτηκε πως αν απαντήσει ότι είναι μουσουλμάνος θα τον αφήσουν να φύγει. ΟΥΤΕ ΟΜΩΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. Τον ξαναχτυπήσανε και ο άνθρωπος έπεσε πάλι στο έδαφος. Αφού σηκώθηκε με τα χίλια ζόρια τότε οι "κύριοι" αυτοί του λένε ότι όποτε θα ερωτηθεί ποιάς καταγωγής είναι, να απαντάει ότι είναι τούρκος.
Δυστυχώς δεν μπορούμε να αναφέρουμε το όνομα του ανθρώπου αυτού (αρκετό ξύλο έφαγε από τους Τούρκους της ...μητέρας - πατρίδας ΤΟΥΣ).
Στην Ζαγάλισα μέρα - παρά μέρα μας καταγγέλουν αρκετοί Πομάκοι παρόμοια περιστατικά. Δυστυχώς στον 21ο αιώνα γίνονται συνέχεια τέτοια πράγματα. Γι' αυτό πρέπει να ενωθούμε, να υψώσουμε τα κεφάλια μας και να φωνάξουμε με όλη μας τη δύναμη: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΜΑΚΟΙ".
Δεν φοβόμαστε τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία τους.
Σερήφ Μουσταφά
ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΜΑΚΟΥΣ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Αναδημοσίευση από την Πομακική Εφημερίδα "Ζαγάλισα"
(φύλλο 1/1/2009)
______________________________________

Ο πρύτανης του Δ.Π.Θ. κ. Κων/νος Σιμόπουλος

Κύριε Πρύτανη, όπως γνωρίζετε ο κ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, πρόεδρος της εταιρίας ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε., με επιστολή του προς τη Σύγκλητο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (23.4.2007), η οποία κοινοποιήθηκε και στον Πρωθυπουργό Κων/νο Καραμανλή και την τότε Υπουργό Παιδείας Μαρ. Γιαννάκου, ανελάμβανε την κάλυψη των εξόδων για 10 χρόνια προκειμένου να μελετηθεί και να διδαχθεί η Πομακική Γλώσσα σε πανεπιστημιακό επίπεδο.
Έκτοτε όμως, παρά το γεγονός ότι στις αρχές του 2008 υπήρχαν προφορικές διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξει απόφαση της Συγκλήτου, τίποτε δεν συνέβη και ούτε καν απάντηση υπήρξε. Ερωτούμε κύριε Σιμόπουλε, γιατί αδρανείτε, γιατί δεν αναλαμβάνει το ίδιο το Πανεπιστήμιο (και όχι τρίτοι φορείς στους οποίους καταφύγατε) το βάρος μιας απάντησης (έστω αρνητικής) για να δει ο λαός της Θράκης ποιός πραγματικά είναι ο ρόλος του "ακριτικού!" Πανεπιστημίου;
Γνωρίζετε τι πρωτοβουλίες έχει πάρει το αντίστοιχο Τουρκικό Πανεπιστήμιο Θράκης στην Ανδριανούπολη για το θέμα των Πομάκων; Γνωρίζετε ότι έχει προχωρήσει σε επίσημη έρευνα και σε επίσημη πανεπιστημιακή έκδοση για τους Πομάκους μέσα στο 2008;
Γνωρίζετε ότι ο συνάδελφός σας Τούρκος πρύτανης το καλοκαίρι του 2008 ήρθε στα εκτουρκισμένα Πομάκικα πανηγύρια της Ροδόπης, υποσχέθηκε από βήματος στήριξη και δήλωσε ότι οι πόρτες του Πανεπιστημίου Ανδριανούπολης είναι ανοιχτές στους "Τούρκους" εννοώντας φυσικά τους Πομάκους; Εσείς τι κάνετε; Από ποιούς άσχετους, ιδεοληπτικούς και αμόρφωτους ζητήσατε γνωμοδότηση; Ήρθατε ποτέ σε επαφή με τους Πομάκικους φορείς; Είναι ντροπή και όνειδος το Πανεπιστήμιο Θράκης - του οποίου ηγείστε - να κρατά αυτή τη θέση. Είναι ντροπή και προσβολή για την επιστήμη, την έρευνα και για το λαό της Θράκης, είναι ντροπή για τη φυλή μας, είναι μεγάλη ντροπή!
Πομάκοι υπό διωγμόν

Του ΤΑΣΟΥ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ

Σε κλοιό απομόνωσης κι εκφοβισμού από κύκλους τουρκόφωνων της περιοχής ζουν οι μειονοτικοί της Θράκης που αυτοπροσδιορίζονται ως Ελληνες Πομάκοι, μουσουλμάνοι το θρήσκευμα. Οπως καταγγέλλουν, είναι θύματα του σχεδίου με σκοπό να στοιχειοθετηθεί ο ισχυρισμός περί αμιγούς «τουρκικής μειονότητας».

* Η ιστορία το 2007, όταν ιδρύθηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων Ξάνθης. Τότε, με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, η τουρκόφωνη εφημερίδα της πόλης «Μιλιέτ» ξεκίνησε άγριο πόλεμο κατά των μελών του, τα οποία χαρακτήριζε «προδότες του τουρκισμού».

* Παρά τις αποζημιώσεις που αναγκάστηκε να πληρώσει ύστερα από αγωγές του Συλλόγου, η εφημερίδα όχι μόνο δεν σταμάτησε, αλλά προχώρησε σε τρομοκρατία: δημοσίευσε τη λίστα των ιδρυτών του Συλλόγου των Πομάκων, η οποία εν είδει προγραφών αναρτήθηκε στα τζαμιά της περιοχής!

* Αποτέλεσμα; Η στοχοποίηση ανθρώπων, οι προπηλακισμοί και η απομόνωση από φανατικούς Τουρκόφωνους. Σε μια περίπτωση, μάλιστα, λόγω συνωνυμίας, τις «συνέπειες» υπέστη λάθος άνθρωπος. Οπότε η εφημερίδα... ξαναδημοσίευσε τη λίστα, αυτή τη φορά με πατρώνυμα, προκειμένου να αποφευχθούν νέα «λάθη»!

Εμινέ Μπουρουντζή.
* Λόγω των αφόρητων πιέσεων, ήδη 6-7 Πομάκοι, μέλη του Συλλόγου αναγκάστηκαν να τον εγκαταλείψουν, ζητώντας και «βεβαίωση διαγραφής»... «Η εφημερίδα στοχοποιεί όποιον παρεκκλίνει από τη "γραμμή" ότι η μειονότητα είναι τουρκική», με προφανή στόχο την περιθωριοποίηση κάθε φωνής που υποστηρίζει την πραγματικότητα, ότι δηλαδή τη μεινότητα της Θράκης συγκροτούν τρεις συνιστώσες: οι Τουρκόφωνοι, οι Πομάκοι και οι Τσιγγάνοι» λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Ταχίρ Κόντε.

* Η κατάσταση που δημιουργήθηκε οδήγησε στην άσκηση αυτεπάγγελτης δίωξης από τον εισαγγελέα Ξάνθης, βάσει της οποίας μόλις τις προηγούμενες μέρες καταδικάστηκαν σε 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή οι Μπουντούρ Μπιλάλ και Ομέρ Ζεγκίς, εκδότης και δημοσιογράφος της «Μιλιέτ», για «διέγερση σε διχόνοια και διατάραξη της κοινής ειρήνης».

Η απόφαση έφερε ανακούφιση στους Πομάκους, όπως λέει στην «Κ.Ε.» η Εμινέ Μπουρουντζή. Και επικαλείται το γεγονός ότι στη διάρκεια των λίγων ημερών που ακολούθησαν τη δίκη, οι εγγεγραμμένοι αυξήθηκαν από τους 138 στους 210, καθώς «έσπασε σε ένα βαθμό η κατάσταση φόβου».

* Ενδιαφέρον παρουσιάζουν ορισμένα αποσπάσματα των επίμαχων δημοσιευμάτων που περιέχονται στη δικογραφία. Σ' αυτά οι ιδρυτές του συλλόγου χαρακτηρίζονται «συνεργάτες των χριστιανών ορθοδόξων, των πιο στυγερών εχθρών στην ιστορία των τουρκομουσουλμάνων αδελφών μας», «καθοδηγούμενοι από το παρακράτος», «δίποδοι σατανάδες».

* Στην επιχειρηματολογία τους οι υπεύθυνοι της εφημερίδας κατηγορούν, επίσης, το ελληνικό κράτος ότι ενώ αντιτάχθηκε στην ίδρυση της Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης (ΤΕΞ), δέχτηκε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πομάκων, χρησιμοποιώντας δύο μέτρα και δύο σταθμά.

* «Η διαφορά των δύο συλλόγων είναι ότι εμείς ποτέ δεν μιλήσαμε για ξεχωριστό έθνος, αλλά για μια εθνοτική και γλωσσική ομάδα που ζει στην Ξάνθη, ενώ και η δραστηριότητά μας -σε αντίθεση με της ΤΕΞ- δεν είναι πολιτική, αλλά πολιτιστική», απαντά ο εκδότης της εφημερίδας «Natpress», Σεμπαϊντίν Καραχότζα. Ο πομάκος δημοσιογράφος σημειώνει ότι και ο ίδιος έγινε αποδέκτης ανώνυμων απειλητικών τηλεφωνημάτων. «Δεν μας πτοούν, όμως. Είμαστε μέσα στην ίδια μας τη χώρα και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τον αυτοπροσδιορισμό μας», καταλήγει.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 09/11/2008
ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ



ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/01/o_30.html

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/01/blog-post_2411.html
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/01/blog-post_8547.html
ΠΩΣ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ

Ευριπίδης Μπίλλης, Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Στο αντικείμενο του θέματος έχουμε αποκτήσει τα τελευταία χρόνια (περίπου 8) αρκετή εμπειρία που κατα τη γνώμη μου συνοψίζεται στα εξής βασικά.
Έτσι αν έχεις πολλά λεφτά και θέλεις να διαλύσεις μία χώρα προχωρείς ως εξής:

  1. Διαλύεις την μέση παιδεία εισάγοντας τον κομματικό συνδικαλισμό στα σχολεία. Δεκαπενταμελή στα γυμνάσια –λύκεια, κτλ. Έτσι οι μαθητές από "μαθητές" γίνονται "ώριμοι" δημοκρατικοί πολίτες που συνδιοικούν (μάλλον διοικούν) μέσω των κομμάτων τους τα σχολεία. Αποτέλεσμα, τέλεια διάλυση, έλλειψη πειθαρχίας, έλλειψη μάθησης, έλλειψη σεβασμού των δασκάλων τους, κτλ
    Συνέπεια τούτου είναι επίσης και το "ιερό δικαίωμα" των καταλήψεων, που εκτός από τη διάλυση της παιδείας αφήνει σχεδόν πάντα πίσω του βανδαλισμούς και καταστροφές. Έτσι ένα αχαρακτήριστο κράτος (κυβέρνηση, εισαγγελείς, δημοτικοί άρχοντες, κτλ) για ένα δήθεν πολιτικό κόστος ανέχεται πχ 5 εως 6 ανώριμα παιδιά με ένα λουκέτο να εμποδιζουν τη λειτουργία του σχολείου και τη μάθηση.
  2. Διαλύεις την ανώτατη παιδεία κυρίως με τη κομματικοποίηση της και τον έλεγχο της από κόμματα, με απεργίες, καταλήψεις , διακοπές της εκπαίδευσης κτλ. χωρίς επι χρόνια ουσιαστικά να έχει δοθεί λύση στο απαράδεκτα φασιστικό δικαίωμα των καταλήψεων, κτλ. Προφανώς χώρα χωρίς παιδεία .........
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΡΘΡΟ http://vagia-gr.blogspot.com/2009/01/blog-post_31.html
Η ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΑΚΙ ΜΑΣ ΤΖΟΝ ΠΟΝΤΕΣΤΑΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ http://politis-gr.blogspot.com/2009/01/blog-post_30.html
Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΕΓΚΑΡΔΙΟ ΚΛΙΜΑ

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ,ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΓΚΑΡΔΙΟ ΚΛΙΜΑ ΤΟΤΕ .... ΒΡΩΜΑΝΕ .....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ http://hellenicrevenge.blogspot.com/2009/01/blog-post_1159.html
Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΙ Ο .... ΑΛΛΑΧ




ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΟΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ .... ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ

ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΒΡΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ,Ο ΘΕΟΣ Η Ο ...ΑΛΛΑΧ ?

ΑΠΟ ΤΟ http://hellenicrevenge.blogspot.com/
ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΕΡΕΤΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ UBER ALLES" ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΘΙΑΣΟΥ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΚΑΙ ΣΙΑΤην έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία των Παμμακεδονικών Ενώσεων έχει προκαλέσει η νέα διαφημιστική καμπάνια της ΠΓΔΜ στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Όπως τονίζουν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Αμερικής, Αυστραλίας, Καναδά, Ευρώπης και Αφρικής, «η υφαρπαγή της πολιτιστικής μας ταυτότητας, η αξιοποίηση και προβολή των διαχρονικών και παγκοσμίως γνωστών ελληνικών συμβόλων και αρχαιολογικών ευρημάτων δείχνει την πρόθεση και τακτική της γειτονικής χώρας να κλιμακώσει την προπαγάνδα της σε διεθνές επίπεδο».
Σε επιστολή προς την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη οι πρόεδροι των Παμμακεδονικών Ενώσεων τονίζουν ότι η...νέα αυτή θλιβερή διαφημιστική καμπάνια εισβάλλει στα σπίτια εκατομμυρίων ανθρώπων ανά την υφήλιο διαστρεβλώνοντας την ιστορική αλήθεια. Εμμένοντας στις πάγιες θέσεις τους οι ομογενείς Μακεδόνες σημειώνουν ότι η συνεχής σκλήρυνση των θέσεών της γειτονικής χώρας δεν επιτρέπει άλλα περιθώρια ανοχής από ελληνικής πλευράς.
Μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι στη διεκδίκηση του ονόματος της Μακεδονίας έχουν προστεθεί ζητήματα «Μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας», καθώς και αλυτρωτικές προθέσεις, τις οποίες τα Σκόπια δεν διστάζουν να ανακοινώσουν στην ιστοσελίδα της διαφημιστικής τους καμπάνιας.
NAFTEMPORIKI


ΑΠΟ ΤΟ infognomonpolitics.blogspot.com

ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΘΟΡΥΒΟ , ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ .... ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΣΕΤΙΝ ΜΑΤΑΤΖΗ ?

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ?
«Κομμάτι του τουρκικού έθνους η μειονότητα» , «Το μήνυμά μου προς την Τουρκία είναι να έρθει εδώ να μας διεκδικήσει»!

ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ?
<<Σύμφωνα με τελικές πληροφορίες το κόμμα κάλεσε τον βουλευτή και συγκεκριμένα συνομίλησε ο κ. Ρέππας μαζί του. Του έκανε σαφές ότι «αυτές οι συμπεριφορές βλάπτουν ανεπανόρθωτα το Κόμμα και δεν βοηθούν τα Εθνικά ζητήματα της πατρίδας». Του ζήτησε να ανακαλέσει τις δηλώσεις του και να είναι πιο προσεκτικός καθώς δηλώσεις τέτοιου τύπου βλάπτουν την ειρηνική συνύπαρξη των πολιτών στην Θράκης και δυναμιτίζουν τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.>>

ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ http://xanthi-news.blogspot.com/2009/01/blog-post_1128.html

ΤΟΝ <<ΕΠΕΠΛΗΞΕ>> Ο ΡΕΠΠΑΣ .... ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ? ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ?
ΚΑΛΑ, ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΙΟ ..... ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ & ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ

Διοικητικό Συμβούλιο
Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Πρόεδρος
Kevin Boyle, Μέλος
Ορέστης Γεωργιάδης, Μέλος
Παναγιώτης Δημητράς, Μέλος
Dimitrina Petrova, Μέλος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ

Εκπρόσωπος
Ναυσικά Παπανικολάτου

Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή

Σάββας Αγουρίδης, Teuta Arifi, Ivo Banac, Vladimir Bilandzic, Marcel Courthiade, Loring Danforth, Fernand de Varennes, Victor-Yves Ghebali, Henri Giordan, Krassimir Kanev, Will Kymlicka, Magda Opalski, Theodore S. Orlin, Dimitrina Petrova, Alan Phillips, Aaron Rhodes, Vladimir Solonari, Patrick Thornberry, Stefan Troebst, Boris Tsilevich, Tibor Varady, Marc Weller.

Εκπροσώπηση Διεθνών Οργανώσεων

Consortium of Minority Resources (COMIR)
European Roma Rights Center (ERRC)
International Freedom of Expression Exchange (IFEX)
International Helsinki Federation for Human Rights (IHF)
Minority Rights Group International (MRGI)
Euro-Mediterranean Human Rights Network (EMHRN)
South East Europe Media Organisation (SEEMO)
The Global Network of Organizations Working for Human Rights and Sustainable Development (OneWorld)
World Organization Against Torture (OMCT)

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ των Συμφωνιών του Ελσίνκι και η Ελληνική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων θα ήθελαν να ευχαριστήσουν για τη ευγενή χορηγία τους το Ιδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας, τα προγράμματα PHARE, Euromosaic και Equal της Ευρωπαϊκής Ενωσης , την Αυστριακή Κυβέρνηση-Ομοσπονδιακή Καγκελλαρία, το Ιδρυμα Charles Stewart Mott, το Νίκο Δήμου, το Ιδρυμα "Αρτος Ζωής", το Ευρωπαϊκό Κέντρο για τα Δικαιώματα των Ρομά, το Ιδρυμα Berghof for Conflict Research, το Ινστιτούτο Aspen του Βερολίνου, τη Διεθνή Ομοσπονδία Ελσίνκι, το Minority Rights Group International, το Alternative Information Network, το Search for Common Ground Macedonia, το Macedonian Human Rights Movement of Canada , την Εταιρία Επικοινωνίας και Πολιτικής Ερευνας, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, κα.

ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ των οργανώσεών μας έχουν (συν)εργαστεί οι εξής:

Θόδωρος Αλεξανδρίδης, Δημήτρης Αγγελίδης, Βασίλης Αγγουράς, Σάββας Αγουρίδης, Παύλος Αθανασόπουλος, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Ορέστης Γεωργιάδης, Κατερίνα Γκίνη, Διονυσης Γουσέτης, Abdulhalim Dede, Ηλίας Δημητράς, Παναγιώτης Δημητράς, Μαρία Δημητρίου, Νίκος Δήμου, Mehmet Dukkanci, Eda Gemi, Irina Gigova, Hannah Goldberg, Νάσος Θεοδωρίδης, Δημήτρης Ιωάννου, Λόλα Καλανδράκη, Αλέξης Καλυβιώτης, Λία Καραδήμου, Demetra Kasimis, Γιώργος Κλουδάς, Σπύρος Κλουδάς, Αγγελική Κωτσαντώνη ,Gazmend Kapllani, Maria Koynova, Δημήτρης Λεβαντής, Αλέξανδρος Λέζος, Παναγιώτης Λέζος, Caroline Law, Rajwantee Laksman-Lepain, Mariana Lenkova, Laura Loli, Elitsa Minovska, Νίκος Μαστρακούλης, Ρένα Μήτρου, Φώτης Μιχαλόπουλος, Μαριάννα Μπεκιάρη, Κώστας Μπαριαμπάς, Τερέζα Μπούκη, Βάσω Νεοφωτίστου, Σοφία Νικολαϊδου, Louisa O' Brien, Cathy O' Grady, Ibram Onsunoglu, Αδαμαντία Παλίδη, Mαργαρίτα Παπακώστα, Ναυσικά Παπανικολάτου, Ελευθερία Πλατή, Dimitrina Petrova, Allan Phillips, Μαίρη Πολυχρόνη, Αντωνία Παπαδοπούλου, Ηβη Ρόκκου, Νίκη Ρουμπάνη, Χριστίνα Ρουγγέρη, Nada Rohani, Horatiu Rusu, Βασίλης Σακελλαρίου, Ντέμη Σακελλαροπούλου, Γαβριέλλα Σαμψωνίδου, Δημήτρης Σίσκας, Δήμητρα Σταφυλιά, Απόστολος Στραγαλινός, Ellen Slusarczyk, Maria Spirova, Daniela Tarnovschi, Κυριακή (Σάντυ) Τοπίδη, Γεωργία Τσακλάγκανου, Αλέξανδρος Τσακωνιάτης, Νίκος Τσακωνιάτης, Mary Ellen Tsekos, Λένα Χαλιλοπούλου, Γιώργος Χριστοδουλίδης, Aysel Zeybek

ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ

http://ass-watch.blogspot.com/
ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Είναι τα μαύρα πρόβατα στην νέα τάξη πραγμάτων…

Είναι οι "φασίστες", το "περιθώριο", για το κόμμα των πολιτικών κομμάτων..

Οι "επικίνδυνοι", οι "γραφικοί", για τους νεοφιλελευθεροπατριωτοδεξιούς και για τους κάθε λογής προοδευτικαριστεροψευτοκουλτουριάρηδες…..

Είναι αυτοί, που η φωνή τους δεν ακούγεται, γιατί δεν υπηρετεί ΚΑΝΕΝΑΝ… γιατί είναι ΕΞΩ από το σύστημα… γιατί ξεβολεύει τις βολεμένες συνειδήσεις…. γιατί
ξυπνάει τους κοιμισμένους… γιατί κεντρίζει τους αναποφάσιστους, γιατί κάνει τον Έλληνα να θυμάται την ιστορική του αποστολή.

Είναι αυτοί, που θλίβονται για την κατάντια της Ελλάδας.. που ανησυχούν για το μέλλον της νέας γενιάς.. που …που….

Είναι αυτοί, που αφουγκράζονται το παρελθόν… και χαράζουν το μέλλον…

Είναι εκείνοι, που δεν ξεχνούν το χθές και πιστεύουν στο αύριο..

Είναι αυτοί, που ασυνείδητα στέκονται ακίνητοι, ακούγοντας τον Εθνικό μας Ύμνο και τα μάτια τους βουρκώνουν, στην θέα της Γαλανόλευκης.

Είναι αυτοί, που μεταλαμπαδεύουν στις επόμενες γενιές, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας.

Είναι αυτοί, που έχουν αποφασίσει, να ποτίσουν το δέντρο της ράτσας τους με το αίμα τους.

Είναι ο σπόρος που θα ταφεί, για να φυτρώσει ο νέος καρπός.

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ….

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!!!!

ΑΠΟ ΤΟ GREEKALERT
Ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας-Θράκης
δεν ανέχεται τα ανθελληνικά παιχνίδια!


«Κίτρινη κάρτα» στον Τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής Μουσταφά Σαρνίκ έδειξε χθες, στη συνάντηση που είχε μαζί του, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Δημήτρης Σταμάτης.
Η αναγνώριση των ψευδομουφτήδων ως κανονικών μουφτήδων και ο χαιρετισμός των «φίλων Ελλήνων» από τον πρόξενο, στα εγκαίνια τουριστικής επιχείρησης στον Δήμο Κύμης, που επιδοτήθηκε στην κατασκευή της από τα ειδικά προγράμματα, αποτέλεσαν την αφορμή της αυστηρής προειδοποίησης, με την υπόμνηση ότι θα είναι η τελευταία, εφόσον συνεχίσει την ίδια πολιτική, να προσδιορίζει ως τουρκική τη μουσουλμανική μειονότητα και να δημιουργεί διαχωρισμούς με το χριστιανικό στοιχείο.

Είναι άραγε αλλαγή πολιτικής πλεύσης από την κυβέρνηση ή μία "πρωτοβουλία" του Περιφερειάρχη; Δεδομένης της κρισιμότητας στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο (λόγω τεταμένων σχέσεων στο Αιγαίο), αλλά και της ιδιαίτερης σοβαρότητας με την οποία πρέπει να αντιμετωπίζεται ο Τούρκος Πρόξενος της Κομοτηνής (λόγω της εμπειρίας από την "εργασία" του στο Κόσοβο), η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη κυρίου Δημήτρη Σταμάτη κρίνεται αρκούντος ικανοποιητική, μεταφέροντας σε αυστηρό ύφος τις διαθέσεις της Ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και τις προθέσεις της για το μέλλον, στην περίπτωση που συνεχιστεί η ίδια "διάθεση" αποχαρακτηρισμού Ελλήνων πολιτών από τον εκπρόσωπο της Άγκυρας.

greekmacedonians.blogspot.com
ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟΝ VASKO GLIGOROV

ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΕ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ.

macedonia-greece.blogspot
Η ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ "ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑ" .... ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ?







ΑΠΟ ΤΟ GREEKALERT
<<ΟΧΙ ΝΕΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2009>>

ΜΕΤΑ ΤΟΝ Γ.Γ. ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ κ. ΒΑΣΙΛΑΚΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΓΕΕΘΑ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΑΜΙΜΗΤΟ "ΣΙΓΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ" (αλήθεια ή ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε ή έχεις προφητικές ικανότητες ή απλώς είναι δικαιολογίες για την εσκεμμένη αποδυνάμωση της άμυνας της χώρας επί 5 χρόνια) ΤΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΥΕΘΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ.

(πάλι ευχαριστώ μου μυρίζονται στην Βουλή)

strategy-geopolitics
«Τιμήθηκε στη Δυτική Θράκη η αντίσταση και τα επεισόδια της 29ης Ιανουαρίου».

Ακολουθεί κείμενο των αυτοαποκαλούμενων «Τούρκων της Δυτικής Θράκης»

strategy-geopolitics
«Λύση από τους κυπρίους για τους κυπρίους»



Υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να πιστεύει ότι οι αμερικανοί, οι άγγλοι και η Τουρκία θα αφήσουν έτσι απλά και εθελοντικά να επιτευχθεί λύση «από τους κυπρίους για τους κυπρίους» που να μην εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους; Γι αυτό έδωσαν τόσα εκατομμύρια δολάρια για να περάσει το σχέδιο Αναν; Γι αυτό ......

περισσότερα .....infognomonpolitics
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ πολιτική για πανηγύρια

Η ΠΩΣ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ

http://www.antifonitis.gr/parekliseis/greece/18.htm
ΙΜΙΑ 31-01-1996 ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ




Η ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ,ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ,ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΟΤΣΑΛΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΕΙΝΑΙ .... ΕΝΑ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ....

Ο λόγος για ιδρύματα πρώην πρωθυπουργών που με βάση τον ν.3577 άρθρο 34 αναφέρεται:


"1. Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης», το Ίδρυμα «Ανδρέα Γ. Παπανδρέου» και το Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου, που περιλαμβάνουν στον
καταστατικό σκοπό τους τη συγκέντρωση, διάσωση, συντήρηση του αρχειακού υλικού διατελεσάντων κοινοβουλευτικών πρωθυπουργών, καθώς και την προβολή ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ) 2939 του έργου αυτών, επιχορηγούνται με ετήσια κρατική
επιχορήγηση, από το έτος 2007 και εφεξής, το ύψος της οποίας καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων."

Το θέμα όμως συνεχίζεται με το σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών: "Τροποποιήσεις επενδυτικών νόμων και λοιπές διατάξεις" όπου στο άρθρο 6 του 3 κεφαλαίου αναφέρει:

"Στο άρθρο 34 του νόμου 3577/2007 (ΦΕΚ 130 Α') προστίθεται παράγραφος 4 ως εξής:
4. Οι διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων εφαρμόζονται και για το κοινωφελές ίδρυμα με την επωνυμία "Κωνσταντίνος Σημίτης", το οποίο επιχορηγείται από το έτος 2009 και εφεξής".
ΑΝΔΡΩΝ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΠΑΣΑ ΓΗ ΤΑΦΟΣ


ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ

περισσότερα http://strategy-geopolitics.blogspot.com/2009/01/blog-post_8605.html