31 Μαΐ 2009

Η παράνομη μετανάστευση κριτήριο για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjizWlyz_Ynd2WkqHZqwi2evHp1rd12ZJDN4Rz1iEdv9rtJ_lMmXRDT7xtJ1c2vHTohUQZbHMqwH8w7hKQCfQFncO0yeJ15XksIRjfIe4wGJqGdHVdcPPHMgDOW9QJ4lQzrslGcd-MmrJmM/s400/lathrometanastes113.jpg

Στην Ευρωπαϊκή Ενωση έχει προσφύγει η χώρα μας, καλώντας την να ασκήσει πιέσεις στην Τουρκία να τηρήσει τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει γύρω από το θέμα της παράνομης μετανάστευσης.


Στις 8 Νοεμβρίου 2001 η χώρα μας συνήψε με την Τουρκία Πρωτόκολλο Επανεισδοχής παράνομων μεταναστών που κυρώθηκε με τον Ν. 3030/2002. Παρά ταύτα η Τουρκία, όπως επισημαίνεται στην έκθεση του υπουργείου Εσωτερικών, δεν εφαρμόζει τα συμφωνηθέντα.
Στο πλαίσιο αυτό, έχει ζητήσει από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο η συμπεριφορά της Αγκυρας στο θέμα της μετανάστευσης χωρίς άδεια να τεθεί ως κριτήριο για τη μελλοντική ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ελληνική πλευρά έχει διαπιστώσει ότι η Αγκυρα όχι μόνο δεν αναχαιτίζει τα κύματα των μεταναστών χωρίς χαρτιά που διέρχονται μέσω της Τουρκίας αλλά διευκολύνει και παρέχει πλήρη προστασία στα κυκλώματα των δουλεμπόρων που τους προωθούν στην Ευρώπη από τα νησιά του Αιγαίου.

Στόχος της Αθήνας είναι να πιεστεί η Τουρκία μέσω των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων με την ΕΕ να συμμορφωθεί με τις συμβατικές της υποχρεώσεις, με το σκεπτικό ότι μετά την υπογραφή του Συμφώνου για τη Μετανάστευση τα σύνορα της χώρας μας είναι και σύνορα της Ευρώπης.

Ο κ. Μπαρόζο, όπως αναφέρουν πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα», δεν βλέπει απλώς με κατανόηση το ελληνικό αίτημα αλλά προτίθεται να επισκεφθεί και ο ίδιος τη χώρα μας ώστε να δει ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο και τα μέτρα τα οποία έχει λάβει η Ελλάδα στο Μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με έκθεση την οποία έχουν συντάξει οι υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών και έχει παραδώσει ο κ. Παυλόπουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά την τελευταία διετία, σημειώθηκε ραγδαία αύξηση του αριθμού των μεταναστών χωρίς χαρτιά που καταγράφηκαν να εισέρχονται στα θαλάσσια σύνορα, ιδιαίτερα δε το 2008 όπου παρατηρήθηκε αύξηση 75,4% σε σχέση με το 2007.

ΠΗΓΗ


http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2009/05/200.jpg

Ένα βήμα πριν την ενσωμάτωση ή απειλητική κίνηση προς την Ευρώπη;

http://www.diplomatikgozlem.com/english/images/4kibris34.jpg

Σύμφωνα με νέο νόμο που ψήφισε η τουρκική Εθνοσυνέλευση και αφορά την απόκτηση τουρκικής ιθαγένειας, οι έχοντες τη λεγόμενη τ/κ ιθαγένεια, μπορούν να αποκτήσουν και την τουρκική υποβάλλοντας σχετική γραπτή αίτηση.

Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γενί Ντουζέν», ο νέος νόμος μπορεί να έχει επιπτώσεις, καθότι σύμφωνα με το νέο νόμο στην Τουρκία, η σύναψη γάμου με πολίτη της χώρας δεν είναι λόγος απόκτησης της τουρκικής ιθαγένειας.
Η εφημερίδα «Μπακις» στεγάζει την σχετική είδηση υπό τον τίτλο «Του λοιπού όποιος θέλει μπορεί να παίρνει την τουρκική υπηκοότητα».
Η εφημερίδα «Βολκάν» στεγάζει την είδηση υπό τον τίτλο: «Ευκολότερη η απόκτηση τουρκικής ιθαγένειας» ενώ η «Βατάν» ανaφέρεται στο θέμα και τιτλοφορεί το δημοσίευμά της υπό τον τίτλο «Δικαίωμα απόκτησης της τουρκικής υπηκοότητας».

Η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να είναι ένα πρώτο βήμα για πιθανή μελλοντική προσάρτηση της βόρειας κατεχόμενης Κύπρου; Ναι, εάν η Άγκυρα βρεθεί εκτός Ευρώπης και θελήσει να πιέσει "καταστάσεις". Είναι μία κίνηση προειδοποιητική για το μέλλον και προδίδει τις προθέσεις της Τουρκίας, που σε κάθε περίπτωση θα έχει "Τούρκους πολίτες" και όχι Τουρκοκύπριους υπό την προστασία της.
Το συγκεκριμένο "δικαίωμα" των Τουρκοκυπρίων, ουσιαστικά είναι δικαίωμα που παραχωρείται στην Τουρκία, για επέμβαση ή για προσάρτηση της κατεχόμενης Κύπρου οποτεδήποτε η ίδια αποφασίσει...

ΠΗΓΗ

Η ΣΕΧΤΑ ΤΩΝ ΜΗ "ΒΑΡΒΑΡΩΝ" ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ"

http://cache.daylife.com/imageserve/06lugMl50Bg3X/610x.jpg

Μπαίνοντας στην τελευταία εβδομάδα του ευρωεκλογών,τα επιτελεία των κομμάτων βρίσκονται σε αναβρασμό. Στην Ιπποκράτους , μετά την γκάφα του κ.Παπανδρέου και της ηγετικής του ομάδας σχετικά με τον όρο «βαρβαρότητα » ,στράφηκαν στο πεδίο της οικονομίας. Νέο σύνθημα: «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Είναι ο άσσος που κράταγε για το τέλος το ΠαΣοΚ ; Μπορεί!

Διαβάζοντας όμως ένα άρθρο στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας «Athens post» αρχίζω και αναρωτιέμαι μήπως αυτός ο άσσος είναι ..σημαδεμένος; Τι λέει εν κατακλείδι το άρθρο; « Από την πλευρά του Μαξίμου θεωρούν ότι τόσο η έκθεση του ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), όσο και οι παρατηρήσεις του κ. Αλμούνια , είναι καλοστημένες μηχανές αφού και οι δύο ανήκουν στο σκληρό σοσιαλιστικό στρατόπεδο».

Ήταν πραγματικά μια παράμετρος που μου είχε διαφύγει. Ας εξετάσουμε μαζί λοιπόν τον «άσσο» του ΠαΣοΚ προκειμένου να δούμε σε ΠΟΙΟ σημείο είναι σημαδεμένος και από ΠΟΙΟΥΣ.

Τις τελευταίες δυο εβδομάδες ήταν στην χώρα μας κλιμάκιο του ΔΝΤ που επί δυο εβδομάδες έλεγχε τα δημόσια οικονομικά μεγέθη της χώρας. Λίγο ...σπάνιο για τέτοιου είδους ελέγχους εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας . Κρατήστε το !

Την ίδια ώρα η γκάφα του ΠαΣοΚ με τον όρο «βαρβαρότητα» δείχνει ότι συσπειρώνει τους ψηφοφόρους της ΝΔ, και αυτό αποτυπώνεται στα γκάλοπ. Κρατήστε το!

Ενώ λοιπόν το κλιμάκιο θα παρέδιδε την έκθεση του στον υπουργό οικονομίας την περασμένη Δευτέρα 25/5, ξαφνικά μέσω ...αγνώστων καναλιών αυτή διοχετεύεται σε συγκεκριμένες εφημερίδες από την ...Παρασκευή 22/5. Κρατήστε το!

Ακολουθούν πρωτοσέλιδα εφημερίδων:«Οδεύει προς πτώχευση η Ελληνική Οικονομία»,« Νέοι δυσβάστακτοι φόροι» κ.λ.π.... Κρατήστε το!

Το «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» που είχε στριμώξει στην γωνία το ΠαΣοΚ αντικαθίσταται άμεσα από το ...«Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Ο κ. Παπανδρέου καλεί τον κ. Καραμανλή να ανακοινώσει ποιους νέους φόρους θα επιβάλει αμέσως μετά τις εκλογές.
Παρότι ο Πρωθυπουργός με συνέντευξή του και ανεξάντλητα αποθέματα πολιτικής ειλικρίνειας και υπευθυνότητας δηλώνει ότι αυτή την στιγμή δεν τίθεται θέμα νέων φόρων, ο κ. Παπανδρέου συνεχίζει ..θυμίζοντας βελόνα που έχει κολλήσει σε παλαιό γραμμόφωνο. Κρατήστε το! Μέχρι εδώ πολλές ..συμπτώσεις. Έχουμε όμως και άλλες!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiCIwfKbchF1Fg_MV0mbMY-x6_c0dk2UNgPbNqfswgecoGePE_DpJiDVtfc6gtXdgG2au1V0aY-4edumRj_D3738rLXQ6EGsLDLFRCNDlG_PaWQgd3lyThtS9xvhlXluCrQ_fG2567cHMdO/s400/almunia_j_3.jpg

Αμέσως η Eurostat ( δηλαδή ο Χοακίμ Αλμούνια) δίνει στην δημοσιότητα έκθεση σύμφωνα με την όποια το ...7% των Ελλήνων αδυνατεί να πληρώσει το ενοίκιο ή το στεγαστικό δάνειο. Το ποσοστό αυτό κατατάσσει τους Έλληνες στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας( Γαλλία , Κύπρος.6% κλπ). Την ίδια στιγμή παρατηρείται ομαδική , οργανωμένη διαδικτυακή προπαγάνδα μέσω post και σχολίων ωσάν να ανακάλυψαν το ελιξήριο της ...νεότητας. Κρατήστε το!

Όμως , ο κ. Χ.Αλμούνια ήταν ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας από το 1997 έως το 2000, και υποψήφιος πρωθυπουργός (παρά το οικονομικό σκάνδαλο που ξέσπασε με πρωταγωνιστές δύο εκ των συνεργατών του).
Ένα πρόσωπο δηλαδή με ....σοσιαλιστικό ελιξήριο που- όπως αποδεικνύεται- με τις ...«παρεμβάσεις του» ( ως επίτροπος) επιχειρεί να δημιουργήσει ρήγματα προς όφελος των ...συντρόφων του. Κρατήστε το!

http://www.enet.gr/resources/2009-04/kahn-thumb-large.jpg

Ας γυρίσουμε τώρα εκεί που ξεκινήσαμε . Στο ΔΝΤ. Αφεντικό λοιπόν αυτού του οργανισμού δεν είναι άλλος από τον σοσιαλιστή υπουργό του Μιτεράν, κύριο Ντομινίκ Στρος- Καν. Πρώην υποψήφιο πρόεδρο του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος.Συμπτώσεις ! Πολλές ..συμπτώσεις !

Εν πολλοίς , η πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ καθώς και αυτή της Eurostat, εξυπηρέτησε την προεκλογική προσπάθεια του κ. Παπανδρέου και τον έβγαλε από την γωνία που είχε στριμωχτεί.
Ταυτόχρονα όμως έδειξε τον τρόπο σκέψης και τις πρακτικές ( με τις ωμές παρεμβάσεις στα εσωτερικά των χωρών) αυτής της νέας ηγετικής ομάδας των ρεφορμιστών του σύγχρονου σοσιαλισμού.

Παραβλέποντας λοιπόν τον ...σημαδεμένο άσσο ( είδαμε σε ΠΟΙΟ σημείο , από ΠΟΙΟΥΣ και ΓΙΑΤΙ), ας ρωτήσει κάποιος τον κ. Παπανδρέου ,εάν τελικά συμφωνεί με το αφεντικό του ΔΝΤ -και ...σοσιαλιστή σύντροφό του- ως προς τα αντιλαϊκά μέτρα που εισηγείται!

Είχαμε μέχρι χθες τους ακραίους νεοφιλελεύθερους του Μπους και τις ...παρεμβάσεις τους , τώρα μας προκύπτει και νέα ...σέχτα. Με την προσωπίδα του Σοσιαλισμού αυτή την φορά!
ΑΥΤΟ ... είναι βαρβαρότητα !

ΠΗΓΗ

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη με 13 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξέδωσε ανακοίνωση ασκώντας δριμεία κριτική στις τακτικές λαϊκισμού που ακολουθεί το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ( PES ) και ο Γιωργάκης στην καμπάνια του για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Wilfried Martens δήλωσε ότι:

«Αντί η συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν τους Ευρωπαίους πολίτες, το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών την έχει αντικαταστήσει με φτηνούς λαϊκισμούς. Το να αποκαλούν έναν αριθμό διακεκριμένων υποψηφίων του ΕΛΚ ως «τραγικούς», όπως χθες έκανε το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, και χιλιάδες υποστηρικτές του ΕΛΚ σε όλη την Ευρώπη «βάρβαρους», όπως έκανε πριν μία εβδομάδα ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, είναι πραγματικά θλιβερό. Είμαι πεπεισμένος ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα τιμωρήσουν το λαϊκισμό των Σοσιαλιστών στις ψηφοφορίες και η ήττα τους θα είναι μεγαλύτερη από ότι περιμένουν».



Τελεσίγραφο στην κυβέρνηση της ΠΓΔΜ απ΄τους Αλβανούς "εταίρους" του κ.Γκρουέφσκι!

[618px-Albanians_in_macedonia2002_03.png]

'Ενα βήμα παραπέρα προχωρούν τις πιέσεις τους οι Αλβανοί του DUI θέτοντας -για πρώτη φορά- χρονικό όριο για επίλυση των διαφορών με την Ελλάδα..

"Η περίοδος χάριτος που έδωσε το DUI στο VMRO DPMNE έληξε μετά τις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου", δήλωσε χθες η αντιπρόεδρος του Αλβανικού κόμματος,κ.Teuta Arifi ,στον αλβανόφωνο τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων Alsat M.
Το σημαντικότερο όμως σημείο των δηλώσεών της ήρθε αμέσως μετά: "Η πιο ισχυρή δύναμη για...τη διατήρηση της ηρεμίας στη χώρα η οποία και κρατά ενωμένες τις δύο κοινότητες,είναι η προοπτική της ένταξης σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Σε περίπτωση αφαιρεθεί η προοπτική αυτή από τους Αλβανούς και τους "Μακεδόνες" τότε θα υπάρξει άμεσος κίνδυνος για την συνοχή του κράτους(!).
Εάν το πρόβλημα παραμείνει άλυτο τότε θα πρέπει oποσδήποτε να αναζητηθούν άλλες εναλλακτικές λύσεις'' ενώ προσδιόρισε ως τελικό χρονικό όριο για την επίλυση των προβλημάτων το τέλος του έτους.
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μια ημέρα μετά τις συναντήσεις του προέδρου του DUI Ali Ahmeti, στις Βρυξέλλες,όπου και διατύπωσε σε κορυφαία στελέχη της Ε.Ε.(Χ.Σολάνα,Ο.Ρεν κλπ) πως το κόμμα του επιθυμεί έντονα ένα συμβιβασμό για το όνομα.

Χθες υπήρξε άλλη μια σημαντική πολιτική εξέλιξη στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ καθώς την ίδρυση νέου κόμματος ανακοίνωσε ο Λιούμπε Μπόσκοσκι, μέχρι πρότινος επιφανές στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE, ο οποίος στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στην ΠΓΔΜ κατήλθε ως ανεξάρτητος υποψήφιος και συγκέντρωσε ποσοστό 15%...
Ο Μπόσκοσκι διαθέτει ερείσματα κυρίως στη λαϊκή βάση του VMRO-DPMNE και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μεγάλο μέρος των υποστηρικτών του κόμματος του κ. Γκρούεφσκι θα μεταπηδήσει στο νέο κόμμα.

ΠΗΓΗ