18 Ιουλ 2009

Έτοιμοι για τα πανηγύρια της 35ης επετείου της τουρκικής εισβολής στα κατεχόμενα

http://pontosandaristera.files.wordpress.com/2009/04/1974.jpg

Φθάνει αύριο στα κατεχόμενα σε παράνομη επίσκεψη ο Υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου της Τουρκίας , αρμόδιος για κυπριακές υποθέσεις Τζεμίλ Τσιτσέκ προκειμένου να παραστεί στους πανηγυρισμούς για την 35η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Τσιτσέκ θα εκπροσωπήσει την τουρκική κυβέρνηση ενώ η Προεδρία της Δημοκρατίας εκπροσωπείται από τον ΓΓ Μουσταφά Ισέν ο οποίος έφθασε χθες παράνομα στο νησί και ήδη έγινε δεκτός από τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ , τον «πρωθυπουργό» Ντερβίς Έρογλου και τον πρόεδρο της ψευδοβουλής Χασάν Μπόζερ.

Όπως αναφέρεται, σήμερα φθάνει και η αντιπροσωπεία της τουρκικής βουλής η οποία θα γίνει δεκτή από την τ/κ ηγεσία, ενώ στις μεθαυριανές εκδηλώσεις συμμετέχει ο κατοχικός στρατός, το τουρκικό πολεμικό ναυτικό με αριθμό φρεγατών που κατέπλευσαν στα λιμάνια Κερύνειας και Αμμοχώστου και η τουρκική πολεμική αεροπορία με το ακροβατικό σμήνος .

Στα κατεχόμενα έφθασαν ήδη αντιπροσωπείες βετεράνων πολεμιστών και οικογενειών πεσόντων οι οποίες συναντήθηκαν με το λεγόμενο υπουργό εξωτερικών των κατεχομένων Χουσεΐν Οζγκουργκούν ως επίσης και με τον Τ/κ ηγέτη, τον «πρωθυπουργό» και τον πρόεδρο της ψευδοβουλής.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Οζγκουργκούν είπε ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει ο τουρκικός στρατός από το νησί και να διαλυθεί το ψευδοκράτος.

Ο κ. Έρογλου είπε ότι οι Ελληνοκύπριοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι Τουρκοκύπριοι «δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τα δικαιώματά τους και ούτε είναι δυνατόν να ξεχάσουν τα όσα πέρασαν», ενώ ευχαρίστησε τον Θεό επειδή δίπλα στους Τουρκοκύπριους στέκεται, όπως είπε, η μητέρα πατρίδα, η Τουρκία.

Ο κ. Μπόζερ επανέλαβε τα των δύο χωριστών κρατών, δύο χωριστών κυριαρχιών και δύο χωριστών λαών.

ΠΗΓΗ

http://www.hellenica.de/Griechenland/Zypern/Ges/AOCMissing.jpg

ΤΟΤΕ , ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ....

«Πραγματικός πατριώτης είναι όποιος ενεργεί καθημερινά και ευσυνείδητα, στον τομέα που ετάχθη, υπέρ της πατρίδος, δηλαδή υπέρ του γενικού καλού και οφέλους», είπε και παρατήρησε ότι οι λέξεις Ελλάς, Ελευθερία, Σημαία, Ελληνες, Πατριώτες χρησιμοποιούνται συχνά χωρίς μεγάλη περίσκεψη. Οι λέξεις αυτές θα έχουν κερδίσει το νόημά τους αν μπορέσουμε να συναισθανθούμε, έστω και σε πολύ μικρότερο βαθμό, τα συναισθήματα των πολεμιστών και αμάχων στις 28 Οκτωβρίου 1940.

Περί διαφθοράς

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στιγμάτισε τα φαινόμενα διαφθοράς στη δημόσια διοίκηση και χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για να τα καταδικάσει. «Δεν είναι πατριώτης ο υπάλληλος του Δημοσίου που δεν σέβεται και δεν υπηρετεί τους πολίτες, που δεν λογαριάζει το δημόσιο χρήμα που διαχειρίζεται», υπογράμμισε. «Η καθυστέρηση της χώρας μας σε πάρα πολλές περιπτώσεις, αν όχι σε όλες, οφείλεται στους κακούς υπαλλήλους, στα αδηφάγα παράσιτα του δημόσιου πλούτου».

Παρατήρησε ότι δεν υπάρχουν αποτελεσματικά συστήματα πρόληψης και καταστολής της διαφθοράς. «Δεν λειτουργεί η κύρωση. Μπορούν εύκολα να την αποφεύγουν οι υπαίτιοι. Μάχεται η ανεξάρτητη αρχή κατά της διαφθοράς των δημοσίων υπηρεσιών, αγωνίζεται ο Συνήγορος του Πολίτη, επιτελεί το έργο της η Δικαιοσύνη, αλλά τα αποτελέσματα είναι πενιχρά ακόμη».

Πολίτες, Τύπος

Επέρριψε ευθύνες στους πολίτες, που συνεργούν στην παρανομία, για να τακτοποιήσουν υποθέσεις τους, και στον Τύπο, που «προσπαθεί, αλλά συχνά επιλέγει να προβάλλει ό,τι συμφέρει κομματικά τη μία ή την άλλη πλευρά και δεν μάχεται πάντοτε τους πραγματικούς εχθρούς της χώρας. Οι πολιτικοί άνδρες βρίσκονται πάντοτε στο στόχαστρο, γιατί έχουν πολιτικές ευθύνες και υποχρεώσεις, αλλά η πραγματική ευθύνη απλώνεται σε πολλούς χώρους».

«Υπάρχουν πάρα πολλές σπατάλες και διαρροές του δημόσιου πλούτου, που δεν δικαιολογούνται», είπε, ενώ σχολίασε πως η «η γραφειοκρατία στη δημόσια διοίκηση ενεργεί απέναντι στους πολίτες με σαδιστική ευχαρίστηση».

Και για αυθαίρετα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μνημόνευσε την ανάγκη και υποχρέωση όλων για να σταματήσει η αυθαίρετη δόμηση και αναφέρθηκε στην έλλειψη αξιοκρατίας στο Δημόσιο λέγοντας: «Με τους διαγωνισμούς δεν μπορεί να ελεγχθεί η εντιμότης, η ευσυνειδησία, η εργατικότης. Το κράτος οφείλει να προωθεί τους ικανούς και ενάρετους και να τους επιβραβεύει».»

ΕΠΙ ΠΟΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕΙ ?

ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2003 , ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕ ΡΟΛΟΙ.

ΠΗΓΗ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi0p_wrlsT7SBOQh2qjP6dMaClPeVoigI3079FXOAA_udSxhrB88TNQMWmEA3-1q7010h8NOyYwzkKaFFADrYQzafIy54bR3kyfcpQao2IpFU-ms1_Io8TKwxxjzjOFNXuayRdm2UJEmsSR/s400/pasok-5.jpg

PASOK BECAUSE EVERY DAY IN EVERY WAY WE GET BETTER AND BETTER

Παπανδρέου: Εκλογές Μάρτιο ανεξαρτήτως προσώπων

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEism-GcLVHSI9D0jv_1z7baizdWX6RLVtkFn__NpPW4HoGhvyvDBJPX1atC4Vn54aXXCOXGM3kJReGelz3kYZsHgGFHYhpm7PFTK234F5s3ww7fNb_xSw58RFlHV2YkRVSwAueSKYjYwgc/s400/papandreoutrikala.jpg

Με τη φράση «η αλλαγή πορείας της χώρας προέχει οποιωνδήποτε προσώπων» ο κ. Γ. Παπανδρέου άφησε χθες για πρώτη φορά να εννοηθεί με σαφήνεια ότι το κόμμα του θα προκαλέσει εθνικές εκλογές το Μάρτιο, ακόμη κι αν ο κ. Κάρολος Παπούλιας αρνηθεί μια δεύτερη θητεία στην προεδρία της Δημοκρατίας και προταθεί από την κυβέρνηση άλλο πρόσωπο για την ανώτατη πολιτειακή θέση. Σημειωτέον ότι τη συγκεκριμένη απάντηση την έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν η αξιωματική αντιπολίτευση θα προκαλούσε πρόωρες εκλογές το Μάρτιο ακόμη και στην περίπτωση που προτεινόταν για πρόεδρος ο κ. Κώστας Σημίτης.

Επαναλαμβάνοντας το επιχείρημα ότι για το ΠΑΣΟΚ προέχει της προεδρικής εκλογής, το συμφέρον του τόπου, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι «σήμερα το μόνο που δεν εξυπηρετείται είναι το δημόσιο συμφέρον» και για μία ακόμη φορά καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι με τις επιλογές της υπηρετεί την «ανομία και την αδιαφάνεια». (1)

Αναλόγως οξύς για τους κυβερνητικούς χειρισμούς ήταν και όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της «συμμορίας των 16» και την αλλαγή στην ηγεσία της ΕΥΠ. «Ως Ελλάδα, δεν έχουμε ξαναζήσει ποτέ στο παρελθόν μια τέτοια μορφή διακυβέρνησης της χώρας, με τέτοια εγκληματικότητα, διαφθορά, ανομία και συγκάλυψη» τόνισε, ενώ ανάλογη κριτική άσκησε και για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης έναντι της Τουρκίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ήταν καλό για τον τόπο να είναι το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση τον προσεχή Δεκέμβριο, που κρίνεται η ενταξιακή πορεία της γείτονος. (2)

Τέλος εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα του Συμποσίου της Σύμης -ολοκληρώθηκε χθες στη Σκιάθο- καθώς «επιβεβαιώθηκε η άποψη του ΠΑΣΟΚ που πιστεύει στην αναβάθμιση της παρουσίας και του διεθνούς ρόλου της Ελλάδος». (3)

ΠΗΓΗ

(1) ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Η ΠΤΩΣΗ ΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ , ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Ή ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ , ΠΟΥ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΗΤΕΙΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ,ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΛΛΑ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΙΣΣΟΡΟΠΙΩΝ , ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΑΠΛΩΣ ΩΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ , ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΚΑΘΕ κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ POLITI-GR

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ "ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ". ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ .....

(2) ΕΔΩ ΜΙΛΑ ΤΟ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΛΛΟΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ , ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑ ΚΟΣΚΩΤΑ ,ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ , ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ , ΠΑΝΩ ΑΠΟ 12% ΑΝΕΡΓΙΑ , ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥΣ , ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΚΤΛ ΚΤΛ ΚΤΛ , ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ : ΤΟ 1 ΕΚΑΤ. ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΤΕ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ? ΜΕΤΑ ΤΟ 2004 ? ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ? ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΤΕ ΗΡΘΑΝ ? ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΠΕΡΑΣΑΝ Ή ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΜΑΤΑ ΤΡΥΠΕΣ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ΄90 ? Ο ΜΑΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΣΑΡΗΣ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΗΤΑΝ ?

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ .... ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΜΑΔΡΙΤΗ , ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ? ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΤΕ ΤΑ "ΖΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ" , ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ.

(3) Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΣΕΓΚΟΛΕΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΤ'ΑΛΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΩΣ "ΝΕΟ ΟΜΠΑΜΑ"

http://1.bp.blogspot.com/_ZPNQmCuJc5U/SSBWYH6yfhI/AAAAAAAAIHY/-IewPDX77NY/s320/papandreoumauros.jpg

ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΔΕΞΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ. ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΕΝΟΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΕΝΟΣ "ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΥ" ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ ΗΓΕΤΗ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ , ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ.

Αναβολή της επίσκεψης Μπακογιάννη στην Αγκυρα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjXkAIyK9ZeQZF8pZ8XYKhuIHUfN4ijw8cRieh6WMff9kBiG_POW-co14ZTq6vN0TMvMNBJpu2Yb9dCCQF9oR8NmRYECB6n9l1sAxAWM0ieSWhUG6Ot3NY4YzS3H_u86anViHeoeqGbgLL5/s400/PARABIASEIS63636.jpg

Για μετά το καλοκαίρι, όπως οι σχετικές πληροφορίες ανέφεραν εδώ και ημέρες, φαίνεται ότι μετατοπίζεται η επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, στην Αγκυρα. Η ίδια η κ. Μπακογιάννη, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει προοπτική να γίνει η επίσκεψη μέσα στο καλοκαίρι. Η υπουργός Εξωτερικών επικαλέστηκε το φορτωμένο πρόγραμμα, κυρίως λόγω της προεδρίας του ΟΑΣΕ, ωστόσο, πηγές του ΥΠΕΞ αναφέρουν ότι το κλίμα έντασης που καλλιεργεί η Τουρκία στο Αιγαίο, σαφώς και δεν διαμορφώνει πλαίσιο κατάλληλο για την πραγματοποίηση της επίσκεψης.

Η ίδια η κ. Μπακογιάννη, άλλωστε, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι «βεβαίως ενοχλημένη» από την κατάσταση που έχε διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των τουρκικών προκλήσεων και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί ότι μπορούν να πετάνε πάνω από κατοικημένα νησιά οι Τούρκοι, παραβιάζοντας κάθε συνθήκη και κάθε έννοια Δικαίου. Τάχθηκε, πάντως, υπέρ της συνέχισης του διαλόγου, τονίζοντας ότι είναι τρόπος να εκτονωθεί η κατάσταση.

Αναφορικά με την ενέργεια της Αγκυρας να θέσει εκ νέου το σύνολο των αξιώσεών της στο Αιγαίο, μιλώντας για «πακέτο προβλημάτων που απαιτούν συνολική αντιμετώπιση», η κ. Μπακογιάννη, εξερχόμενη από το προεδρικό μέγαρο μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον οποίο ενημέρωσε για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα, δήλωσε ότι: «Μοναδική εκκρεμότητα με την Τουρκία, μοναδικό θέμα που συζητά η Αθήνα, είναι αυτό της υφαλοκρηπίδας, επαναλαμβάνοντας την ετοιμότητα της χώρας μας για παραπομπή του ζητήματος στη Χάγη».

Σε ερώτηση για τα αίτια της αναβαθμισμένης τουρκικής προκλητικότητας, η κ. Μπακογιάννη απάντησε ότι η Τουρκία δείχνει αυτή τη στιγμή να αναζητά ταυτότητα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία και εσωτερικά, αλλά και σε σχέση με την αξιολόγηση της ευρωπαϊκής πορείας της. Πρόσθεσε, δε, ότι το θέμα της λαθρομετανάστευσης και η υποχρέωση της Τουρκίας να τηρήσει τη Συμφωνία Επανεισδοχής έχει ουσιαστικά ενταχθεί στις υποχρεώσεις της γείτονος έναντι της Ε. Ε.

Από τη Σκιάθο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «κρίση εθνικής στρατηγικής στα σοβαρά θέματα» και διατύπωσε τη διαφωνία του σε επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών στην Τουρκία, αναφέροντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο». Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στην κυβέρνηση για «εγκατάλειψη της στρατηγικής της παραπομπής στη Χάγη για την υφαλοκρηπίδα», για να προσθέσει ότι «πρόσφατα η κυβέρνηση ξαναανακαλύπτει τη Χάλκη».

ΠΗΓΗ

Ε.Ε. κατά Τουρκίας για μετανάστευση

http://www.enet.gr/resources/2009-06/1-13-thumb-large.jpg

Κοινή επικριτική αναφορά στη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης στη Στοκχόλμη

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ. Το 2014 μετατίθεται η αλλαγή του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ, που ορίζει τα αιτήματα ασύλου να εξετάζονται στην πρώτη χώρα εισόδου. Μόνο στο θέμα αυτό, όμως, φαίνεται να εστιάζεται πλέον η αντιπαράθεση Βορρά - Νότου για τη διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών. Διότι στη χθεσινή άτυπη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Ε. Ε. στη Στοκχόλμη υπήρξε κοινή επικριτική αναφορά στη στάση της Τουρκίας, που ουσιαστικά αρνείται να ανακόψει τα μεταναστευτικά ρεύματα προς την Ευρώπη. Μάλιστα το συμβούλιο αποφάσισε να συνδέσει άμεσα τη συμπεριφορά της Αγκυρας στο θέμα αυτό με την ενταξιακή της πορεία.

Το τρίτο σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι εταίροι επιδεικνύουν πλέον αλληλεγγύη προς τις νότιες χώρες που εκφράζεται με αύξηση των χρηματοδοτήσεων. Το πρώτο βήμα έγινε με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζακ Μπαρό, ο οποίος ύστερα από παρότρυνση του υπουργού Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλου αποφάσισε να επεκτείνει την αρμοδιότητα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων σε όλους τους παρανόμως εισερχόμενους στην Ε. Ε. Πέρα δηλ. από τους αιτούντες άσυλο, η χρηματοδοτική δικαιοδοσία του Ταμείου επεκτείνεται στην κάλυψη των αναγκώών για στέγαση, σίτιση, διερμηνεία, νομική βοήθεια, ιατρική και κοινωνική στήριξη σε όλους ανεξαιρέτως τους παράνομα εισερχομένους.

Πρακτικά, η πρώτη δόση της επιπλέον αυτής βοήθειας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων προς την Ελλάδα ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ.

Τα χρήματα αυτά θα επιτρέψουν την αύξηση του αριθμού κέντρων υποδοχής, την καλύτερη λειτουργία τους και την επαναλειτουργία του προγράμματος «Αιγέας» της Υπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες, που αφορά την παροχή διερμηνείας και ιατρικής βοήθειας σε παράνομους μετανάστες.

Στη διάρκεια της συνόδου ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η φύλαξη των συνόρων είναι ευρωπαϊκό -και όχι ελληνικό- ζήτημα. Παρουσία της τουρκικής αντιπροσωπείας, επισήμανε ότι η φύλαξή τους, καθώς και ο σεβασμός των συμφωνιών επανεισδοχής συνιστούν τμήμα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Ασυλο, που αποτελεί ευρωπαϊκό κεκτημένο και ως τέτοιο δεσμεύει όσους έχουν ευρωπαϊκές φιλοδοξίες. «Διαφορετικά», επισήμανε, «η χώρα γίνεται η ίδια άσυλο για δουλεμπόρους και πόλος έλξης για μη νόμιμους μετανάστες. Δεν δικαιούται να διαμαρτύρεται για μεγάλο αριθμό διερχομένων η χώρα που δεν προστατεύει τα σύνορά της».

Στο ακανθώδες πρόβλημα του πολιτικού ασύλου, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε για άλλη μια φορά το θέμα της ίσης κατανομής του βάρους (που αντίκειται στο Δουβλίνο ΙΙ) και υποστήριξε θερμά την πρόταση του κ. Μπαρό να εξετάζονται οι αιτήσεις για πολιτικό άσυλο από τα κράτη-μέλη στην πρώτη χώρα εισόδου. Οι κ. Μπαρό και Παυλόπουλος πρόκειται να αγωνιστούν σκληρά στη διάρκεια της σουηδικής προεδρίας ώστε να συμπεριληφθεί στο Πρόγραμμα της Στοκχόλμης ότι «ορισμένα αιτήματα για άσυλο θα μπορούν να εξετάζονται σε κάποιο άλλο κράτος-μέλος από αυτό στο οποίο βρίσκεται ο αιτών». Στο πρόγραμμα ισχυρή θέση κατέχει το μεταναστευτικό ζήτημα, ενώ τα άλλα θέματα αφορούν την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

ΠΗΓΗ

Το πραξικόπημα

http://2.bp.blogspot.com/_oVIZYIS6yf8/SUUrFDoeQNI/AAAAAAAAAAo/YFe-fCAxT68/s320/surveillance-cameras-400.jpg

Την Πέμπτη βρέθηκα εκτός Ελλάδος, στις Βρυξέλλες. Εφυγα ξημερώματα, προτού κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες, και μόνο όταν έφτασα στον προορισμό μου μπήκα στο Διαδίκτυο να δω τον Τύπο. Ομολογώ ότι είναι μια διαδικασία που δεν μου αρέσει, αλλά όταν λείπεις στο εξωτερικό δεν έχεις πολλές εναλλακτικές λύσεις.

Ο Θεός με φώτισε. Διότι αν δεν φρόντιζα (έστω κι έτσι...) να διαβάσω εφημερίδες, δεν θα είχα ενημερωθεί για τα τραγικά γεγονότα που έπληξαν τη χώρα.

Ετσι πληροφορήθηκα ότι είχε εκδηλωθεί πραξικόπημα κατά τον δημοκρατικών ελευθεριών, ότι είχαν επιλεγεί μέθοδοι καταστολής τις οποίες μόνο μια χούντα μπορούσε να φανταστεί κι ότι (εκεί επικρατούσε μια διάσταση απόψεων...) στη χώρα είχε εγκαθιδρυθεί είτε καθεστώς αστυνομοκρατίας είτε κράτος «Μεγάλου Αδελφού» - αναλόγως ποιον διαβάζεις... Ομολογώ ότι συγκλονίστηκα. Πότε πρόλαβε και καταλύθηκε η δημοκρατία; Και πώς κατάφερε και την κατέλυσε η ΝΔ, την οποία (μεταξύ μας...) θεωρώ βασικά ανίκανη να μοιράσει δυο γαϊδουριών άχυρο;

Η μόνη εξήγηση που μπορώ να φανταστώ είναι ότι μας εξαπάτησαν. Πεντέμισι χρόνια παρίσταναν τους ανίκανους για να μας πιάσουν στον ύπνο. Ακριβώς όπως παρίσταναν τη Δεξιά, ενώ στην πραγματικότητα ήταν Ακροδεξιά, όπως αποκάλυψε στη Βουλή ο παρατηρητικός Αλαβάνος.

Oι δυσάρεστες σκέψεις με κύκλωσαν. Τι να κάνω τώρα που η χούντα με βρήκε στο εξωτερικό; Να ζητήσω πολιτικό άσυλο σε κάποια πρεσβεία; Και τι θα γίνει με την οικογένειά μου που έμεινε πίσω, στο γκουλάγκ του Δένδια;

Οι συνομιλητές μου κατάλαβαν αμέσως ότι κάτι με απασχολούσε.

- Ονομαστικοποιήθηκαν τα κινητά, τους εξήγησα.

- Το ίδιο ισχύει κι εδώ, μου διευκρίνισαν...

- Ναι, αλλά θα φτιαχτεί και τράπεζα για το DΝΑ.

- Εμείς έχουμε από χρόνια, μου απάντησαν.

- Και κάμερες; Εχετε κάμερες; φώναξα με απόγνωση.

- Φυσικά. Τι πρόβλημα υπάρχει;

- Καλά, αφού τα έχετε όλα αυτά, δεν έχετε κάποιον να σας αποκαλύψει ότι ζείτε σε χούντα; Δεν σας είπε κανένας Καρατζαφέρης πως όσα καταγράφουν οι κάμερες θα πηγαίνουν κατευθείαν στο γραφείο του Ομπάμα;

Εκεί, νομίζω, άρχισαν να με παίρνουν για τρελό.

- Και τι τις θέλει τις κασέτες με τον Καρατζαφέρη ο Ομπάμα; Δεν πιάνει Τηλεάστυ στον Λευκό Οίκο;

Ομολογώ ότι μου προκάλεσαν οίκτο. Αμοιροι, αφελείς και αξιολύπητοι. Τουλάχιστον στην Ελλάδα έχουμε χούντα αλλά το γράφουν όλες οι εφημερίδες. Ενώ αυτοί ζούνε σε χούντα αλλά δεν έχει βρεθεί κανείς να τους το πει.

ΠΗΓΗ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhweNU94K318vDPJSVZQl5Yp04otaIYiUqFk2kmBIf-7Gvyd9g0lUoLt6gHkbcM6dHep9B2KpcGQJNQ-yUMsgcVkblI-NZZnIbchJDvcxk3R42Hqygx8Irh6cQe8tMDCsbPdfRCuRPLseHr/s320/photodisp.jpgl.jpg

ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ , ΩΡΑΙΑ , ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ....

ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΝΑ ΤΡΑΒΑΝΕ ΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ? ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ? ΣΤΑ ΠΛΑΝΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΝΕ ΑΠΟ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ? ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ? ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΕ ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΛΛΙΓΡΑΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ? ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ? ΤΟ ΚΚΕ ΤΟ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΑΙΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ? Ο 902 ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΑΣΤΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ "ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ " ? ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ "ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ" ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ?

ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΕΡΑ :

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΒΑΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ "ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ" , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ?

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ , ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΚΑΝΑ ΜΠΑΖΟΥΚΑΣ ?

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ , ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥ Ή ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ Ή ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ ?

ΓΙΑΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ WEBCAMS ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ?

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΡΑΒΑΝΕ ΒΙΝΤΕΟ ? ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΡΑΒΑ ΕΜΕΝΑ ΕΣΕΝΑ ΤΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΟΝ ΤΑΚΗ ..... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ?

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΩ ΤΥΧΑΙΑ ? ΑΝ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ Ή ΟΧΙ ?

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ?

ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.

Η ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ? Ή ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ? Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΑΣΗ ΟΠΟΥ ΔΙΑΦΥΛΑΣΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ? ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΟΑΣΗ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΟΑΣΗ ΦΑΥΛΟΤΗΤΑΣ ΟΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΣΤΕΡΙΚΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ..... ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ .

ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΥΤΗ.