18 Ιουλ 2009

Το πραξικόπημα

http://2.bp.blogspot.com/_oVIZYIS6yf8/SUUrFDoeQNI/AAAAAAAAAAo/YFe-fCAxT68/s320/surveillance-cameras-400.jpg

Την Πέμπτη βρέθηκα εκτός Ελλάδος, στις Βρυξέλλες. Εφυγα ξημερώματα, προτού κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες, και μόνο όταν έφτασα στον προορισμό μου μπήκα στο Διαδίκτυο να δω τον Τύπο. Ομολογώ ότι είναι μια διαδικασία που δεν μου αρέσει, αλλά όταν λείπεις στο εξωτερικό δεν έχεις πολλές εναλλακτικές λύσεις.

Ο Θεός με φώτισε. Διότι αν δεν φρόντιζα (έστω κι έτσι...) να διαβάσω εφημερίδες, δεν θα είχα ενημερωθεί για τα τραγικά γεγονότα που έπληξαν τη χώρα.

Ετσι πληροφορήθηκα ότι είχε εκδηλωθεί πραξικόπημα κατά τον δημοκρατικών ελευθεριών, ότι είχαν επιλεγεί μέθοδοι καταστολής τις οποίες μόνο μια χούντα μπορούσε να φανταστεί κι ότι (εκεί επικρατούσε μια διάσταση απόψεων...) στη χώρα είχε εγκαθιδρυθεί είτε καθεστώς αστυνομοκρατίας είτε κράτος «Μεγάλου Αδελφού» - αναλόγως ποιον διαβάζεις... Ομολογώ ότι συγκλονίστηκα. Πότε πρόλαβε και καταλύθηκε η δημοκρατία; Και πώς κατάφερε και την κατέλυσε η ΝΔ, την οποία (μεταξύ μας...) θεωρώ βασικά ανίκανη να μοιράσει δυο γαϊδουριών άχυρο;

Η μόνη εξήγηση που μπορώ να φανταστώ είναι ότι μας εξαπάτησαν. Πεντέμισι χρόνια παρίσταναν τους ανίκανους για να μας πιάσουν στον ύπνο. Ακριβώς όπως παρίσταναν τη Δεξιά, ενώ στην πραγματικότητα ήταν Ακροδεξιά, όπως αποκάλυψε στη Βουλή ο παρατηρητικός Αλαβάνος.

Oι δυσάρεστες σκέψεις με κύκλωσαν. Τι να κάνω τώρα που η χούντα με βρήκε στο εξωτερικό; Να ζητήσω πολιτικό άσυλο σε κάποια πρεσβεία; Και τι θα γίνει με την οικογένειά μου που έμεινε πίσω, στο γκουλάγκ του Δένδια;

Οι συνομιλητές μου κατάλαβαν αμέσως ότι κάτι με απασχολούσε.

- Ονομαστικοποιήθηκαν τα κινητά, τους εξήγησα.

- Το ίδιο ισχύει κι εδώ, μου διευκρίνισαν...

- Ναι, αλλά θα φτιαχτεί και τράπεζα για το DΝΑ.

- Εμείς έχουμε από χρόνια, μου απάντησαν.

- Και κάμερες; Εχετε κάμερες; φώναξα με απόγνωση.

- Φυσικά. Τι πρόβλημα υπάρχει;

- Καλά, αφού τα έχετε όλα αυτά, δεν έχετε κάποιον να σας αποκαλύψει ότι ζείτε σε χούντα; Δεν σας είπε κανένας Καρατζαφέρης πως όσα καταγράφουν οι κάμερες θα πηγαίνουν κατευθείαν στο γραφείο του Ομπάμα;

Εκεί, νομίζω, άρχισαν να με παίρνουν για τρελό.

- Και τι τις θέλει τις κασέτες με τον Καρατζαφέρη ο Ομπάμα; Δεν πιάνει Τηλεάστυ στον Λευκό Οίκο;

Ομολογώ ότι μου προκάλεσαν οίκτο. Αμοιροι, αφελείς και αξιολύπητοι. Τουλάχιστον στην Ελλάδα έχουμε χούντα αλλά το γράφουν όλες οι εφημερίδες. Ενώ αυτοί ζούνε σε χούντα αλλά δεν έχει βρεθεί κανείς να τους το πει.

ΠΗΓΗ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhweNU94K318vDPJSVZQl5Yp04otaIYiUqFk2kmBIf-7Gvyd9g0lUoLt6gHkbcM6dHep9B2KpcGQJNQ-yUMsgcVkblI-NZZnIbchJDvcxk3R42Hqygx8Irh6cQe8tMDCsbPdfRCuRPLseHr/s320/photodisp.jpgl.jpg

ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ , ΩΡΑΙΑ , ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ....

ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΝΑ ΤΡΑΒΑΝΕ ΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ? ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ? ΣΤΑ ΠΛΑΝΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΝΕ ΑΠΟ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ? ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ? ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΕ ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΛΛΙΓΡΑΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ? ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ? ΤΟ ΚΚΕ ΤΟ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΑΙΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ? Ο 902 ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΑΣΤΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ "ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ " ? ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ "ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ" ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ?

ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΕΡΑ :

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΒΑΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ "ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ" , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ?

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ , ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΚΑΝΑ ΜΠΑΖΟΥΚΑΣ ?

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ , ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥ Ή ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ Ή ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ ?

ΓΙΑΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ WEBCAMS ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ?

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΡΑΒΑΝΕ ΒΙΝΤΕΟ ? ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΡΑΒΑ ΕΜΕΝΑ ΕΣΕΝΑ ΤΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΟΝ ΤΑΚΗ ..... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ?

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΩ ΤΥΧΑΙΑ ? ΑΝ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ Ή ΟΧΙ ?

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ?

ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.

Η ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ? Ή ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ? Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΑΣΗ ΟΠΟΥ ΔΙΑΦΥΛΑΣΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ? ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΟΑΣΗ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΟΑΣΗ ΦΑΥΛΟΤΗΤΑΣ ΟΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΣΤΕΡΙΚΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ..... ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ .

ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΥΤΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: