18 Ιουλ 2009

Έτοιμοι για τα πανηγύρια της 35ης επετείου της τουρκικής εισβολής στα κατεχόμενα

http://pontosandaristera.files.wordpress.com/2009/04/1974.jpg

Φθάνει αύριο στα κατεχόμενα σε παράνομη επίσκεψη ο Υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου της Τουρκίας , αρμόδιος για κυπριακές υποθέσεις Τζεμίλ Τσιτσέκ προκειμένου να παραστεί στους πανηγυρισμούς για την 35η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Τσιτσέκ θα εκπροσωπήσει την τουρκική κυβέρνηση ενώ η Προεδρία της Δημοκρατίας εκπροσωπείται από τον ΓΓ Μουσταφά Ισέν ο οποίος έφθασε χθες παράνομα στο νησί και ήδη έγινε δεκτός από τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ , τον «πρωθυπουργό» Ντερβίς Έρογλου και τον πρόεδρο της ψευδοβουλής Χασάν Μπόζερ.

Όπως αναφέρεται, σήμερα φθάνει και η αντιπροσωπεία της τουρκικής βουλής η οποία θα γίνει δεκτή από την τ/κ ηγεσία, ενώ στις μεθαυριανές εκδηλώσεις συμμετέχει ο κατοχικός στρατός, το τουρκικό πολεμικό ναυτικό με αριθμό φρεγατών που κατέπλευσαν στα λιμάνια Κερύνειας και Αμμοχώστου και η τουρκική πολεμική αεροπορία με το ακροβατικό σμήνος .

Στα κατεχόμενα έφθασαν ήδη αντιπροσωπείες βετεράνων πολεμιστών και οικογενειών πεσόντων οι οποίες συναντήθηκαν με το λεγόμενο υπουργό εξωτερικών των κατεχομένων Χουσεΐν Οζγκουργκούν ως επίσης και με τον Τ/κ ηγέτη, τον «πρωθυπουργό» και τον πρόεδρο της ψευδοβουλής.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Οζγκουργκούν είπε ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει ο τουρκικός στρατός από το νησί και να διαλυθεί το ψευδοκράτος.

Ο κ. Έρογλου είπε ότι οι Ελληνοκύπριοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι Τουρκοκύπριοι «δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τα δικαιώματά τους και ούτε είναι δυνατόν να ξεχάσουν τα όσα πέρασαν», ενώ ευχαρίστησε τον Θεό επειδή δίπλα στους Τουρκοκύπριους στέκεται, όπως είπε, η μητέρα πατρίδα, η Τουρκία.

Ο κ. Μπόζερ επανέλαβε τα των δύο χωριστών κρατών, δύο χωριστών κυριαρχιών και δύο χωριστών λαών.

ΠΗΓΗ

http://www.hellenica.de/Griechenland/Zypern/Ges/AOCMissing.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: