18 Αυγ 2009

Η SIEMENS ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - 20 ΧΡΟΝΙΑ BU$INE$$ (ΑΝΑΝΕΩΣΗ)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjfWT5gMdSsK8iiuf3dr1NE8uce6yavuZ75eZt_KIxDMyds9akTrHhNRthOrvhfdMGDIBmZ1znXegdh7itBJGgEBIhI6ayXLl52BTRtUWrI7pLl7yoYcX2JfOWuZB8z_2JSTZprnq3gDsUI/s400/siemens.jpg

Λαός χωρίς μνήμη είναι λαός χωρίς αύριο ! (1)

Λαός χωρίς μνήμη είναι λαός χωρίς αύριο ! (2)

Λαός χωρίς μνήμη είναι λαός χωρίς αύριο ! (3)

Λαός χωρίς μνήμη , είναι λαός χωρίς αύριο ! (4)

Λαός χωρίς μνήμη είναι λαός χωρίς αύριο ! (5)

ΑΠΟ ΤΟ POLITIS-GR ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ" ΜΕ ΠΟΛΥ "ΨΩΜΙ" , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ Ή ΞΕΧΝΑΜΕ ΕΥΚΟΛΑ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8n0Cjgucal97bNi61PlpL7NO_IqTpaTo8XaOxokt3fijmTXUru1a2NfKXZQeBw-sDHaDBHJRYJMUg0b5mPqgDhJWgwjKQn0JXFn897aViMx062WQDMWO7iJbn5zvFEhP5xD1TrfNjb7c/s668/IMG_0003.jpg

Προγραμματική σύμβαση για 118 απολυμένους της εταιρίας Θράκη

Προγραμματική σύμβαση, που αφορά την απασχόληση 118 απολυμένων από την εταιρία Θράκη ΑΕ σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής, βάσει σχετικής νομοθετικής ρύθμισης του περασμένου Μαΐου, υπέγραψε η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνη Πάλλη - Πετραλιά.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στους απολυμένους δίνεται η δυνατότητα εργασίας στην Αναπτυξιακή Εταιρία Έβρου ΑΕ και στους δήμους Αλεξανδρουπόλεως, Φερών και Τραϊανουπόλεως.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα απασχόλησης θα λαμβάνουν το 80% των μηνιαίων αποδοχών τους, ενώ θα συνεχιστεί και η ασφαλιστική τους κάλυψη.

Το συνολικό κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε 6.569.000 ευρώ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο Μουσουλμάνος κατάσκοπος της Θράκης

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihX34Km5d2ZSFKLPA1vvQCA1n31RyPS4VcNlXRtZ1iiA_EAgBHCi9bDVJYjMaUXY-fYlCAEP9YfgzjR1jqhnh4K5rsDTfMi3WQlJk4bvAypuLTT-53Xz6ZpHcMlX-8e_FYJO6-fjRxn1Dq/s400/mit.jpg

Οικογενειακή παράδοση ο ανθελληνισμός.


Ένα σημαντικό και ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο έρχεται να προστεθεί στην έρευνα που γίνεται γύρω από το πρόσφατο αλλά και το απώτερο παρελθόν του νεαρού μουσουλμάνου, Μεχμέτ Μποσταντζή, ο οποίος συνελήφθη στην Σαμοθράκη με την κατηγορία της κατασκοπίας.


Θυμίζουμε πως ο συλληφθείς αρχικά ομολόγησε πως ενεργούσε υπέρ της «μητέρας πατρίδας του, της Τουρκίας», ενώ αργότερα και με την μεσολάβηση των δικηγόρων του αρνήθηκε τα όσα είχε ήδη ομολογήσει στους άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας οι οποίοι είχαν προχωρήσει στη σύλληψή του, αλλά όχι στην ανάκρισή του. Η ομολογία του έγινε χωρίς καν να ξεκινήσει η ανακριτική διαδικασία και ήταν απολύτως αυθόρμητη, μέσα σε ένα ξέσπασμα «ηρωϊσμού» του νεαρού, ο οποίος βιαζόταν να ομολογήσει ως «μάρτυρας» υπέρ της «μητέρας πατρίδας» του, δηλαδή υπέρ της Τουρκίας.


Το νέο στοιχείο, λοιπόν, αφορά το παρελθόν του νεαρού, ο οποίος αποφάσισε να γίνει φωτογράφος στην Ελλάδα, ενώ είχε ήδη σπουδάσει ηλεκτρονικός σε γνωστό Πολυτεχνείο της Άγκυρας (OTU). Μόλις πριν από πέντε χρόνια αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα προκειμένου να ανοίξει φωτογραφείο… Φαίνεται όμως πως οι σπουδές του στην Άγκυρα δεν αφορούσαν μόνο επιστημονικά πεδία, αλλά προχώρησε και σε πεδία συλλογής πληροφοριών.


Γνωστό είναι, στις υπηρεσίες πληροφοριών της Ελλάδας, πως μεγάλος αριθμός των Ελλήνων μουσουλμάνων που σπουδάζουν στην Τουρκία, πέφτει στα δίχτυα της ΜΙΤ, άνδρες της οποίας προσπαθούν να βρούνε ανθρώπινο «υλικό» κατάλληλο για να στελεχώσουν τις υπηρεσίες τους. Ο ρόλος των τουρκικών πανεπιστημίων, στο συγκεκριμένο θέμα (της προσχώρησης στην ΜΙΤ) είναι ιδιαίτερα σημαντικός και η όλη προεργασία γίνεται σε πλείστες των περιπτώσεων μέσα από την Ελλάδα και πριν οι νεαροί (και νεαρές) εγγραφούν σε κάποιο Τουρκικό Πανεπιστήμιο.


Ο «φωτογράφος» με πτυχίο Πολυτεχνείου, λοιπόν, αρχίζει να ξεσκεπάζεται σιγά – σιγά και ταυτόχρονα ξεσκεπάζεται η δράση αρκετών ομοειδών του «πρακτόρων» που κινούνται στην περιοχή της Ελληνικής Θράκης.


Η οικογένεια πάντως, δείχνει να έχει παράδοση στον ανθελληνισμό και στις σχέσεις με τον τουρκισμό που η Άγκυρα επιθυμεί να επιβάλει στην Θράκη. Έτσι, και ο πατέρας του 30χρονου «κατασκόπου», Ριφάτ Μποσταντζή, είναι από αυτούς που πρωτοστατούν στις προσπάθειες των ψευτομουφτήδων της Θράκης (οι οποίες γίνονται κάτω από την καθοδήγηση των «ειδικών» του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής) για επέκταση του εθνικιστικού Ισλάμ και στο νομό Έβρου… Για όσους απορούν πως είναι δυνατόν ιερείς (οι ψευτομουφτήδες είναι ιμάμηδες δηλαδή ιερείς που φέρουν υψηλό διοικητικό και θρησκευτικό αξίωμα) να ανακατεύονται με την πολιτική, ίσως θα πρέπει να ρωτήσουν τον κύριο Σάρνιτς, για να τους εξηγήσει… αν και ο Τούρκος Πρόξενος (που δεν ανήκει στο διπλωματικό σώμα, αλλά είναι εγγεγραμμένος πράκτορας της Τουρκικής Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών –ΜΙΤ-) θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, γιατί πρώτα ο ίδιος θα πρέπει να εξηγήσει πως είναι δυνατόν να προσπαθεί να επιβάλει τους κανόνες του Ισλάμ στη Θράκη, ενώ την ίδια στιγμή η τουρκική κυβέρνηση επιθυμεί να βάλει την Τουρκία στην Ευρώπη και προσπαθεί να επιβάλει ένα δυτικό τρόπο ζωής στους πολίτες της Τουρκίας…


Ο πολυτεχνίτης Μεχμέτ Μποσταντζή, ασχολήθηκε και με την φωτογραφία, προκειμένου να επιβεβαιώσει το ρητό «μάθε τέχνη και άστηνε και αν πεινάσεις πιάστηνε…», αλλά προφανώς ποτέ του δεν φανταζόταν ότι αυτός που θα πιανόταν θα ήταν ο ίδιος και όχι η «τέχνη» του φωτογράφου στρατιωτικών εγκαταστάσεων και υψηλόβαθμων στελεχών του Ελληνικού στρατού.


ΠΗΓΗ