1 Οκτ 2012

29/9/2012 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ


ΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ



Νεώτερες πληροφορίες για το χτεσινό περιστατικό της ρατσιστικής επίθεσης αναρχοφασιστών και αλλοδαπών σε Έλληνες πολίτες στον Αγ. Παντελεήμονα έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα των αναρχοφασιστών από τα Εξάρχεια αποτελείτο από 130 μηχανές επί των οποίων επέβαιναν δύο άτομα.

Οι αναβάτες των μηχανών φορούσαν προστατευτικών στολές μοτοσικλετιστών, θώρακες μοτο κρός, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες αρκετά από τα άτομα αυτά κρατούσαν κατσαβίδια.  Εκτός από τους αναρχοφασίστες  οι αλλοδαποί που κατοικούν στην περιοχή είχαν βγει στον δρόμο και απειλούσαν τους Έλληνες πολίτες κατοίκους της περιοχής ότι θα τους σκοτώσουν..... Η επίθεση αιφνιδίασε με τον όγκο της τους κατοίκους της περιοχής και ακολούθησαν ομηρικές μάχες μεταξύ πολιτών των αστυνομικών και των επιδρομέων.

Χάρις στην επέμβαση της ομάδας ΔΕΛΤΑ αποσοβήθηκαν χειρότερες καταστάσεις αφού οι συμπλοκές ήταν βίαιες σώμα με σώμα με λοστούς, ξύλα, κατσαβίδια, μπιστόλια φωτοβολίδων, δυναμητάκια, ως εάν επρόκειτο συμμορία.  Η κατάσταση χαρακτηρίστηκε από τους αστυνομικούς ως επικίνδυνη  λόγω της σφοδρότητας των μαχών σώμα με σώμα και λόγω του εξοπλισμού που έφεραν οι επιδρομείς.

Οι συμπλοκές συνεχίστηκαν μέχρι και τα Εξάρχεια αφού οι άνδρες της δύναμης ΔΕΛΤΑ καταδίωξαν τους επιδρομείς μέχρι και μέσα στο «άνδρο» τους.  Από τις συμπλοκές πολιτών, αστυνομίας με τους αναρχοφασίστες και τους αλλοδαπούς «συμμάχους» τους τραυματίστηκαν δύο κάτοικοι εκ των οποίων ο ένας σοβαρά στο κεφάλι και ένας αστυνομικός ενώ συνελήφθησαν σύμφωνα με πληροφορίες 15 επιδρομείς.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων και με βάση τον εξοπλισμό που οι επιδρομείς έφεραν ήθελαν να σκοτώσουν…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν θα κινηθεί εναντίον των επίδοξων πραξικοπηματιών;




Στην Ελλάδα η βλακεία έχει λάβει διαστάσεις που δεν μπορεί να συλλάβει ο νους του ανθρώπου.
Από τη μια πλευρά εντελώς ακατάλληλοι, ανήθικοι από όλες τις απόψεις και διεφθαρμένοι πολιτικοί, σε αγαστή συνεργασία με εντελώς ανίκανους επικεφαλής ευαίσθητων υπηρεσιών που λειτουργούσαν ως εγκάθετοι και μίσθαρνα κομματικά όργανα στα έγκατα του ελληνικού κράτους, και από την άλλη αξιωματικοί -εν ενεργεία και εν αποστρατεία- που μπλέχτηκαν στα δίχτυα των διεφθαρμένων κομμάτων και παρασύρθηκαν από την εξουσιομανία, σε συνδυασμό με την τραγική κατάσταση που βίωνε η χώρα, παραμονές της προδοτικής πομφόλυγας της Κυβέρνησης Παπανδρέου περί Δημοψηφίσματος, δημιούργησαν, ακριβώς πριν από ένα χρόνο, ένα εκρηκτικό μείγμα, που οδήγησε στις έκτακτες κρίσεις και τον αποκεφαλισμό της ηγεσίας του στρατεύματος από την πιο ποταπή και ανεύθυνη πολιτική ηγεσία που υπήρξε ποτέ στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Χθες ο Ελληνικός λαός διάβασε και άκουσε εμβρόντητος την "είδηση" για απόπειρα πραξικοπήματος που υποτίθεται ότι έγινε από τον στρατηγό Φράγκο, τον οποίον, σημειωτέον, το πολιτικό σύστημα -και το κόμμα που τον αποστράτευσε ως επίδοξο πραξικοπηματία- λίγους μήνες μετά τον έχρισε υπηρεσιακό Υπουργό Εθνικής Αμύνης!

Η πράξη αυτή από μόνη της αποτελεί απόδειξη ότι ο στρατηγός Φράγκος δεν συμμετείχε σε καμία απόπειρα πραξικοπήματος και ότι η κυβέρνηση "τα παιδία παίζει"  του ΓΑΠ, δεν αρκέστηκε στην καταστροφή της οικονομίας, της κοινωνίας, και όλων των θεσμών του κράτους, αλλά θέλησε να πλήξει καίρια τον μοναδικό θεσμό που ελληνικός λαός συνεχίζει να εμπιστεύεται, τις ένδοξες Ένοπλες Δυνάμεις.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι το υπ' όψιν ζήτημα έχει και "ουρά" και αναφερόμαστε σε ανάμειξη στο όλο θέμα εξωγενών παραγόντων, αυτό, όμως, που δεν μπορεί να κατανοήσει κανείς είναι η δημοσιοποίηση ενός τόσο εκτενούς ρεπορτάζ σε μια από τις σοβαρότερες εφημερίδες της Ελλάδος, χωρίς κανένα στοιχείο, ντοκουμέντο, έγγραφο, υποκλαπείσα συνομιλία, που να στοιχειοθετεί την απόπειρα πραξικοπήματος, που, σημειωτέον, αποτελεί συνταγματικό έγκλημα και διώκεται με αυστηρότατες ποινές.

Είναι δε απορίας άξιον το γεγονός ότι δεν έχει κινηθεί, μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, για να εντοπιστούν οι εμπλεκόμενοι στην καταγγελλόμενη από την εφημερίδα απόπειρα πραξικοπήματος και να επιβληθούν οι ανάλογες ποινές, για να φύγει από το στράτευμα η σκιά που αφήνει το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Σε περίπτωση δε που δεν προκύψει κανένα στοιχείο, να κινηθεί δικαστική διαδικασία εναντίον εκείνων που με τις άφρονες και άθλιες ενέργειές τους έπληξαν την τιμή και την υπόληψη έντιμων αξιωματικών και αμαύρωσαν την εικόνα των ένδοξων Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Και καλό θα είναι οι ανεύθυνοι αυτοί συκοφάντες και προδότες της πατρίδος, να οδηγηθούν στη φυλακή για το έγκλημά τους, μια που δεν προστατεύονται πλέον από καμία φανερή ή αφανή ασυλία.

Το ερώτημα δε της μη εμπλοκής του Εισαγγελέως -μέχρι στιγμής- γίνεται ακόμα πιο οδυνηρό, αν σκεφθεί κανείς ότι ακόμα και στην Τουρκία μόλις προχθές η Δικαιοσύνη μοίρασε πολλές χιλιάδες χρόνια φυλάκιση σε εκατοντάδες ανωτάτους και ανωτέρους αξιωματικούς που συμμετείχαν σε ένα σεμινάριο όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο απόπειρας πραξικοπήματος.

Εν αναμονή του κυρίου Εισαγγελέως λοιπόν.

ΠΗΓΗ


ΓΥΦΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΣΚΡΑΠΑΔΩΝ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ



Μόνο στην Αθήνα έχουν κλαπεί οι προτομές των Πετιμεζά, Σκούρα, Ψαρρού, Λευκαδίτη και Μαρτί. Οι συμμορίες ξηλώνουν τα αγάλματα από μπρούτζο για να εκμεταλλευτούν το πολύτιμο μέταλλο το οποίο λιώνουν σε χυτήρια. Τι λέει στο Νewsit για τις κλοπές η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων.

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνει το φαινόμενο της κλοπής μπρούτζινων προτομών και αγαλμάτων σε όλη τη χώρα καθώς ο χαλκός είναι το τρίτο πολυτιμότερο μέταλλο μετά τον χρυσό και το ασήμι. Είναι γνωστό άλλωστε το πρόβλημα που υπάρχει με τις συμμορίες που κλέβουν σχάρες και μεταλλικά καπάκια από τους δρόμους με αποτέλεσμα να υπάρχουν συχνά ατυχήματα ανυποψίαστων πολιτών.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα το Τμήμα Γλυπτών και Μνημείων του Δήμου Αθηναίων δεν προλαβαίνει να δέχεται καταγγελίες για κλοπές αγαλμάτων.

Εως τώρα έχουν δηλωθεί οι κλοπές των προτομών του Αθανάσιου Πετιμεζά στη Λ.Γαλατσίου, του Αθανάσιου Σκούρα στην Κυψέλη, του Δημήτρη Ψαρρού στην πλατεία Αιγύπτου, του Χοσέ Μαρτί στη Μιχαλακοπούλου και του Αθανάσιου Λευκαδίτη στην πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας στην Αλεξάνδρας.



Την ίδια τύχη είχε και η προτομή του Θεόδωρου Τριάντη που έγινε αντιληπτό ότι εκλάπη στις 17 Σεπτεμβρίου 2012 από την πλατεία Τριών Ναυάρχων στην Πάτρα.

Οι συμμορίες που δρουν νύχτα, ξηλώνουν τις προτομές και τα αγάλματα από χαλκό και στη συνέχεια λιώνουν την πολύτιμη λεία τους σε χυτήρια κερδίζοντας πολλά χρήματα.

Το πρόβλημα είναι εκρηκτικό λέει στο Νewsit η αρμόδια Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων.
Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε η Σουλτάνα Σπυροπούλου "τον τελευταίο καιρό έχουμε πάρα πολλές κλοπές μπρουτζινων αγαλμάτων ενώ πρόβλημα έχουμε και με όσους κλέβουν σχάρες από τους δρόμους. Εχουμε τεράστιο πρόβλημα στην Αθήνα καθώς στα πεζοδρόμια υπάρχουν κενά και έχουμε και πολλά ατυχήματα. Οι συμμορίες τα κλέβουν και στη συνέχεια λιώνουν το μέταλλο σε χυτήρια και δυστυχώς το πρόβλημα έχει πάρει τεράστια έκταση.

Σε οτι έχει να κάνει με τα αγάλματα κάνουμε τεράστια προσπάθεια να προστατευτούν τα μνημεία και ζητάμε και τη βοήθεια του κόσμου να ευαισθητοποιηθεί και να μας ενημερώνει".


ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ;



Ένα περίεργο παραπολιτικό φιλοξενείται στο Βήμα της Κυριακής, στην τελευταία σελίδα. 
Είναι το πρώτο από τα σύντομα κειμενάκια όπου αναφέρεται ότι η Χρυσή Αυγή προβληματίζεται για το ποια κίνηση θα κάνει σύντομα ώστε να δημιουργήσει μεγαλύτερο ντόρο απ’ ότι δημιουργούν τα Τάγματα Εφόδου. Ο Μιχαλολιάκος, λέει το ρεπορτάζ, επεξεργάζεται δύο προτάσεις:
Η πρώτη είναι να γίνει θερμό επεισόδιο στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ψήφισης των μέτρων, να προπηλακιστεί ένας μνημονιακός βουλευτής και να γίνει της κολάσεως ώστε να υπάρξει διεθνής προβολή. Όμως το αρνητικό του σεναρίου είναι ότι θα μπορούσε να αποτελέσει το πάτημα για να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου.
Η δεύτερη πρόταση, όμως, έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και είναι άξια προσοχής. Λέει λοιπόν η εφημερίδα ότι θα μπορούσαν οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής να παραιτηθούν όλοι μαζί ώστε να προκαλέσουν εκλογές στις μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας. Μια εκλογική αναμέτρηση που φαντάζεστε να γίνει και νικητής να είναι η Χρυσή Αυγή ή ο ΣΥΡΙΖΑ και να τεθεί θέμα για την κυβέρνηση και ειδικά για τη ΝΔ.
Υπενθυμίζεται ότι κάτι τέτοιο είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ το 1992 όταν παραιτήθηκαν οι βουλευτές της Β’ Αθηνών και την έδρα την έχασε η ΝΔ που τότε ήταν κυβέρνηση υπό τον Κ. Μητσοτάκη.

σ.σ.
το σχέδιο που αναφέρεται πιο πάνω είναι εξαιρετικά τολμηρό , ουσιαστικά κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης έχει την δυνατότητα να προκαλέσει εκλογές σε κάποιες περιφέρειες και αν μέσα στο γενικότερο κλίμα λαϊκής απαξίωσης και αντίδρασης υπάρξει ήττα των μνημονιακών κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση μπορεί να φτάσουμε ως την προκήρυξη γενικών εκλογών ... 
το ερώτημα είναι γιατί βάζουν την Χρυσή Αυγή στον "τάκο" που λέμε ; 
γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να εκπροσωπεί την "αντιμνημονιακή" πολιτική δεν το κάνει ; 
γιατί ενώ μιλά για λαοκτόνα μέτρα αφήνει αυτά να περάσουν προβάλλοντας σαν μόνη αντίσταση μπαρουφολογίες στην Βουλή και στα Μέσα του ; 
γιατί ενώ όπως λέει έχει ήδη μια διαφορετική πολιτική που θα μας βγάλει απο την κρίση δεν το τολμά πριν περάσουν τα μέτρα εξαθλίωσης του λαού ; 
γιατί ενώ όλα τα στελέχη του μιλάν για ξεπούλημα και παράδοση στους διεθνείς τοκογλύφους δεν σταματάνε αυτό το ξεπούλημα ; 
γιατί ενώ κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση για απώλεια εθνικής κυριαρχίας με το να παραδίδει ουσιαστικά τα κλειδιά της χώρας σε υπαλλήλους της τρόικας δεν σταματάει αυτόν τον κατήφορο ; 
γιατί ούτε οι ΑΝ.ΕΛ. με τον λαλίστατο αντάρτη του αντιμνημονιακού αγώνα δεν προκαλούν εκλογές ; 
γιατί το αντιευρωπαϊκό ΚΚΕ που διακαώς επιθυμεί την έξοδο από την Ε.Ε. δεν το κάνει ;

μήπως επειδή όλοι βολεύονται με το να παρθούν αυτά τα μέτρα ; οι μνημονιακοί κάνουν αυτό που τους είπαν να κάνουν , οι αντιμνημονιακοί βολεύονται γιατί θα παίξουν τα πολιτικά παιχνίδια τους πάνω στις πλάτες του λαού που θα υποστεί τα μέτρα , ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει όλη την πολιτική κατάληψης της εξουσίας ακριβώς στην εφαρμογή των μέτρων αυτών που θα διαλύσουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας την μεσαία τάξη και το παλαιοκομματικό σύστημα , το ΚΚΕ είναι ένα καθαρά συστημικό κόμμα , αντιπολιτεύεται μέχρι εκεί που του επιτρέπουν , είναι ευχαριστημένο με το μονοψήφιο ποσοστό του αρκεί να μπαίνει στην Βουλή , εξάλλου η ύφεση κάνει κακό στις επιχειρήσεις του , οι ΑΝ.ΕΛ. είναι ένα προσωποπαγές κόμμα που δεν έχει καμιά πολιτική πέραν της διαρκούς μπουρδολογίας και το να υπάρχει απλώς στην Βουλή για να υπάρχει κάπου εκεί γύρω και ο πρόεδρος 
άρα το βάρος της αντιμνημονιακής και αντισυστημικής πολιτικής το έχουν ουσιαστικά η ΧΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ ο καθένας με τον δικό του πολιτικό η ακτιβιστικό λόγο 
είμαι σίγουρος ότι στην ΧΑ ίσως να μην ξέρανε καν ότι υπάρχει αυτό το σενάριο λόγω της εμφανούς κοινοβουλευτικής  απειρίας , ο κυρ Σταύρος όμως δίνει την πάσα , ξέρει ότι ίσως να μην έχουν και ιδιαίτερο πρόβλημα να το κάνουν , είναι δίκοπο μαχαίρι , αν προκαλέσουν εκλογές οι επιθέσεις που δέχονται από το σύνολο του συστημικού κατεστημένου είτε κόμματα είναι αυτά είτε ΜΜΕ μέχρι τώρα θα είναι παιδικό πάρτι μπροστά σε αυτές που θα ακολουθήσουν με κύριο στόχο τον εκφοβισμό ώστε να γίνει αφαίμαξη της υποστήριξης και των ψήφων που έχει , από την άλλη μπορεί να αναδειχθεί ως ο κύριος παράγοντας αντίστασης αν και λόγω έλλειψης υποστηρικτικών ΜΜΕ θα είναι εξαιρετικά δύσκολο  ... 


ο κυρ Σταύρος σαν καλός καθεστωτικός ξέρει οτι μετά το παραμύθι περί πραξικοπήματος που δεν έπιασε θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν το παραμύθι των κακών φασιστών που οδηγούν την χώρα στην καταστροφή αφού μνημόνια και ευρωπαϊκή "αλληλεγγύη" θα πάνε περίπατο , σε όλο αυτό θα συνδράμουν και όλα τα κόμματα αφού όλο το πολιτικό φάσμα είναι ταγμένο προς το ξεπούλημα και την υποταγή αντίθετα απο ότι λένε δημόσια , όλοι βολεύονται με τα μέτρα άλλοι γιατί θα "σώσουν" την χώρα και άλλοι για να έχουν αντιπολιτευτικό λόγο , όλοι βολεύονται να δίνουν εντολές άλλοι αφού υποκριτικά ρίχνουν τις ευθύνες στους κακούς τροικανούς και στην Μέρκελ αλλά κρύβουν περιτέχνως ποιοι μας έφεραν σε αυτό το χάλι ....
άρα το σύστημα δείχνει το τυρί στην ΧΑ για να πέσει στην φάκα μιας που κανείς άλλος δεν θα το κάνει , προσωπικά θεωρώ οτι πρέπει να το φάει .... το σύστημα τους και η ψευτοδημοκρατία τους είναι ο εχθρός , οι διάφοροι κυρ Σταύροι , οι εθνικοί πλακατζήδες , οι νεόπλουτοι πολιτικάντηδες και η πελατεία τους  .... αν δεν γίνει τα μέτρα θα παρθούν , ο λαός θα εξαθλιωθεί , το παλαιοκομματικό δίπολο ΠΑΣΟΚ ΝΔ θα διαλύσει αλλά θα έχουν φροντίσει να το αντικαταστήσουν με ενα ψευδεπίγραφο αριστερό νεο ΠΑΣΟΚ τον ΣΥΡΙΖΑ όπου έχουν καταφύγει τα τρωκτικά του παλαιοκομματισμού και ξανά άλλος ένας γύρος όπου το ίδιο σύστημα θα κυριαρχεί και θα κατατρώγει τις σάρκες τις ελληνικής κοινωνίας