9 Ιουλ 2009

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Τα βιβλία πάνε στο... Φάρο


Οι φίλοι του βιβλίου έχουν την ευκαιρία από σήμερα και για τις επόμενες δέκα ημέρες να επισκεφθούν το 18o Φεστιβάλ Βιβλίου της Αλεξανδρούπολης που πραγματοποιείται στην παραλία της πόλης, στον Φάρο.

Το κεντρικό πολιτιστικό γεγονός της περιοχής, που προβάλλει όλο το πολιτιστικό γίγνεσθαι της Θράκης, θα εγκαινιαστεί επίσημα το Σάββατο στις 9 μ.μ. από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και το νομάρχη Έβρου.
Το φεστιβάλ εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Εγνατία του βιβλίου και του πολιτισμού” του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, που μέσα από τις εκδηλώσεις του προσπαθεί να μεταφέρει τη γνώση και τον πολιτισμό από την Ηγουμενίτσα μέχρι την Αλεξανδρούπολη.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ
Ο θεσμός του περιφερειακού φεστιβάλ βιβλίου στην Αλεξανδρούπολη δημιουργήθηκε από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας. Αρχικά πραγματοποιούνταν κάθε διετία, σύντομα ωστόσο μετατράπηκε σε ετήσιο πολιτιστικό γεγονός μετά από απαίτηση των τοπικών φορέων και των βιβλιοπωλών της περιοχής. Από τα μέσα της περασμένης δεκαετίας, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και οι βιβλιοπώλες Αλεξανδρούπολης διοργανώνουν από κοινού το φεστιβάλ με την υποστήριξη του δήμου Αλεξανδρούπολης και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης νομού Έβρου υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού και Μακεδονίας-Θράκης.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στα 40 εκθετήρια του φετινού φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν 100 εκδότες από όλη τη χώρα, οι οποίοι και θα παρουσιάσουν χιλιάδες τίτλους βιβλίων, που ξεπερνούν τις 20.000 και προέρχονται από εκδοτικούς οίκους της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στον εκθεσιακό χώρο υπάρχουν ακόμα εκθετήρια της νομαρχίας Έβρου, του δήμου και της ιεράς μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, που παρουσιάζει φέτος το περιοδικό της.

Μέσα από το πλούσιο υλικό της έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το βιβλίο σε όλες του τις μορφές και τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τους ίδιους τους δημιουργούς και τους συντελεστές της παραγωγής βιβλίου. Την ίδια ώρα θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τις παράλληλες εκδηλώσεις που διοργανώνει το πολιτιστικό τμήμα του δήμου, οι οποίες περιλαμβάνουν μουσικές εκδηλώσεις και εκθέσεις ζωγραφικής από καλλιτέχνες της ευρύτερης περιοχής.

ΠΗΓΗ

Η ανάγνωση πλουτίζει την μνήμη, καλλιεργεί το γούστο και μορφώνει τον χαρακτήρα

Ισοκράτης


Η ανάγνωση τελειοποιεί τον άνθρωπο

Βάκων


Το διάβασμα ανοίγει τα παράθυρα της ψυχής μας και αφήνει το φως και τη ζεστασιά να την πλημμυρίσει

S.P.B. Mais


Η ανάγνωση βιβλίων αποφέρει βεβαία ανακούφιση στις πιο μελαγχολικές στιγμές

Ζίμμερμαν


“Δοκιμαστική σφαγή” από τους Οϊγκούρους στην Κίνα. Αιματοχυσία με τη γνωστή συνταγή.


Νεκρός Χαν από τη δολοφονική μανία των Οϊγκούρων

Όσο και αν προσπαθούν τα δυτικά μέσα να υποβαθμίσουν τα γεγονότα στην επαρχία Ξινγιάνγκ πετώντας τις γνωστές κορώνες περί “παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων” εντός Κινεζικού εδάφους, η Κίνα είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει τη σχεδιαζόμενη – υποκινούμενη γενοκτονία εντός του εδάφους της.

Τα γεγονότα τα οποία Κινέζοι αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν ως “πρόβα αποσταθεροποίησης” διαδραματίστηκαν μετά από συμπλοκές Κινέζων της φυλής Χαν και Οϊγκούρων εντός εργοστασίου της πόλης Ουρούμκι. Αμερικανικες πηγές υποστηρίζουν ότι δύο εργάτες Οϊγκούροι έχασαν τη ζωή τους κατά τα επεισόδια γεγονός που προκάλεσε “ειρηνική διαμαρτυρία” στους δρόμους της πόλης η οποία κατέληξε σε αιματοχυσία. Η αλήθεια βέβαια είναι τελείως διαφορετική αφού την τελευταία τετραετία δυτικοτραφείς, εκπαιδευμένοι στο Πακιστάν έχουν παρεισφρήσει στις τάξεις των Οϊγκούρων της Κίνας προσπαθώντας να δημιουργήσουν εστίες ανάφλεξεις και εσωτερικά προβλήματα στην Κινεζική επικράτεια. Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, οι Κινέζοι, ιδιαίτερα οι Χαν τρέφουν μακραίωνη απέχθεια για τη φυλή των Οϊγκούρων που τη θεωρούν υπεύθυνη για την καταστροφή του Κινεζικού πολιτισμού (Ο Τζέγκινγκς καταχρηστικά ονομάστικε “Χαν” αφού διέλυσε τη γνωστή δυναστεία). Απέχθεια που εντείνεται μετά την επαναφορά διδαχής της Κινεζικής ιστορίας την τελευταία 15ετία στις βασικές βαθμίδες εκπαίδευσης.

Μετά το “συμβάν” στο εργοστάσιο, περί τα 1000 άτομα ξεχύθηκαν στους δρόμους δολοφονώντας αδιάκριτα όποιον Κινέζο Χαν εντόπιζαν (σε 156 ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών αμάχων τα Κινέζικα πρακτορεία) καταστρέφοντας συγχρόνως καταστήματα, σπίτια κλπ.

Η αντίδραση των Κινέζων ήταν άμεση. Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι οι οργανωτές είναι περί τους 100 που ο καθένας είχε μικρές ομάδες στον έλεγχο του και ο συντονισμός γινόταν μέσω διαδικτύου, διέκοψαν κάθε παροχή σύνδεσης στην ευρύτερη περιοχή και εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για να συλλάβουν τους επικεφαλείς. Παρά την άμεση κινητοποίηση και καλή πληροφόρηση, κατάφεραν να συλλάβουν μόνο δέκα από αυτούς πράγμα που δείχνει ότι υπήρχε άρτιο σχέδιο διαφυγής.

U.S. President Bush meets with Chinese Human Rights Activists in Washington
ο Αλίμ Σεϊτόφ όταν παρουσιαζόταν σαν "Κινέζος ακτιβιστής
ανθρωπίνων δικαιωμάτων!" αγκαλιά με τον Μπους (στο κέντρο)

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι το συντονιστικό κέντρο των ομάδων δράσης είναι στην Ουάσινγκτον φωτογραφίζοντας τον Αλίμ Σεϊτόφ, πρόεδρο της ΟϊγκουροΑμερικανικής (!) ένωσης ως πρόσωπο κλειδί. Δε μπορούμε να μην θυμήσουμε τους συνειρμούς με το Αφγανιστάν (βλ. σχετικό άρθρο). Οι ομάδες δράσεις αυτές χωρίζονται σε τρία σκέλη: Τους οργανωτές ένοπλων ομάδων με ειδικότητα στον ανταρτοπόλεμο, τους υποκινητές θρησκευτικού μίσους στις τάξεις των Μουσουλμάνων και τέλος αυτούς που απεργάζονται την απόσχιση συγκεκριμένων περιοχών βάσει στρατηγικής και όχι πληθυσμιακής σύνθεσης. Οι τελευταίοι φέρονται να παίρνουν εντολές από Ευρωπαϊκό έδαφος, συγκεκριμένα τη Σουηδία όπου ενεργοποιείται ο Dilxat Raxit, ηγέτης του “Παγκόσμιου Κονγκρέσσου των Οϊγκούρων”. (σσΟ: Αυτή την παγκοσμιότητα των Οϊγκούρων ας ελπίσουμε να μην την ξαναζήσουμε…).

Η επαρχία Ξινγιάνγκ αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό στρατιωτική διοίκηση για προληπτικούς λόγους αν και οι αρχές γνωρίζουν ότι ελλείψει υποκινητών δύσκολα θα υπάρξουν νέα επεισόδια. Γι’ αυτό και έχουν στρέψει τις ενέργειες τους για τη σύλληψη και των υπολοίπων τομεαρχών προτού καταφέρουν να υποκινήσουν ευρύτερες εκδηλώσεις βίας που θα είναι δύσκολο να ελεγχθούν.

S. Yang, για τη μετάφραση Α.Π.

(σσΟ: Δοκιμασμένες συνταγές σε άλλα μεγέθη).

ΠΗΓΗ

ΣΧΟΛΙΟ:

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΕΘΝΟΤΗΤΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙΓΚΟΥΡΟΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ.

ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ , ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ .....

Προκλητικές πτήσεις στο Αιγαίο

Με δύο προκλητικές πτήσεις δέκα τουρκικών μαχητικών μέσα στην τερματική περιοχή του αεροδρομίου της Σάμου και βορείως του Φαρμακονησίου, έσπευσε η Αγκυρα χτες το πρωί να αντιδράσει στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ όπου ετέθη επί τάπητος το θέμα της λαθρομετανάστευσης.

Από νωρίς το πρωί χτες, εν όψει της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα στις αεροπορικές βάσεις των Μικρασιατικών παραλίων.
Προκλητικές πτήσεις στο Αιγαίο

Στις 8.58 π.μ. μπήκαν απροειδοποίητα στο FIR Αθηνών οκτώ τουρκικά μαχητικά (4 F-4 και 4 F-16) νοτίως της Σάμου και παρέμειναν στον εθνικό εναέριο χώρο μέχρι τις 9.22 π.μ. Συγκεκριμένα, αφού «κύκλωσαν» την Ικαρία, στις 9.22 π.μ., βγήκαν από το FIR Αθηνών. Εν συνεχεία στις 11.29 το πρωί άλλα δύο τουρκικά Φάντομ μπήκαν απροειδοποίητα στο FIR Αθηνών βορείως του Φαρμακονησίου και επί αρκετά λεπτά πετούσαν και πάλι μέσα στην τερματική περιοχή του αεροδρομίου της Σάμου.

Οι συγκεκριμένες τουρκικές παραβιάσεις είχαν δύο ποιοτικά χαρακτηριστικά άκρως ανησυχητικά:

* Εγιναν στην ευαίσθητη περιοχή του συμπλέγματος των νησιών Φαρμακονήσι - Αγαθονήσι, την οποία η Τουρκία θεωρεί «γκρίζα ζώνη» και αποτελεί κεντρική πύλη εισόδου των λαθρομεταναστών προς την Ευρωπαϊκή Ενωση. Πρόκειται για την περιοχή που πλέον προκαλεί το εντονότατο ενδιαφέρον της ΕΕ και αποτελεί σημείο τριβής μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

* Οι τουρκικές πτήσεις και παραβιάσεις έγιναν μέσα στην τερματική περιοχή του αεροδρομίου της Σάμου, επηρεάζοντας άμεσα τη λειτουργία του αεροδρομίου και την ασφάλεια των πτήσεων που λόγω της θερινής περιόδου είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Συνολικά χτες καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας μπήκαν στο FIR Αθηνών δεκαοκτώ τουρκικά μαχητικά σε τρεις σχηματισμούς πραγματοποιώντας δώδεκα παραβιάσεις. Τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν από ελληνικά αεροσκάφη και σημειώθηκαν δύο εμπλοκές. Ωστόσο, παρότι οι χτεσινές τουρκικές προκλήσεις είχαν προηγηθεί της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, ο Β. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι δεν έγινε ειδική αναφορά στο αρμόδιο κρατικό όργανο!

ΠΗΓΗ

"Κρητική σημαία" , Οθωμανική Ηγεμονία και ΜΙΤ

Και να που ο γραφικός τοπικισμός ορισμένων με κατάλληλους "χειρισμούς" από ξένες δυνάμεις δύναται να πάρει περίεργες κατεύθυνσεις.Αναφερόμαστε φυσικά στα τουρκικά παιχνίδια με την "αυτονομία" της Κρήτης ενορχηστρωμένα απο την ΜΙΤ και ακραίους ανθελληνικούς κύκλους ακόμα και εντός Ελλάδος. Είναι προφανές και στον πλέον αφελή ότι το Τουρκικό κράτος προσπαθεί συστηματικά να μας δημιουργήσει προβλήματα είτε υποστηρίζοντας ανοικτά τους αντιπάλους μας (ΠΓΔΜ ,Τσάμηδες) είτε αναζωπυρώνοντας θέματα που κατά την άποψή τους είναι ακόμα "ανοικτά" και θα μπορούσαν να εκμεταλευτούν στο μέλλον (μειονότητα Θράκης, 'αυτονομία" της Κρήτης ,"αυτονομία" Δωδεκανήσων) ίσως αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο το σύνδρομο των Σεβρών το οποίο κατατρέχει την συμπλεγματική τουρκική "ελίτ" (βλέπε απόσπασπα στο τέλος της ανάρτησης) .

Το θέμα μας όμως δεν είναι η γνωστή και δεδομένη τουρκική στάση.Το θέμα μας είναι οι ανιστόρητοι τοπικιστές , οι αργυρώνητοι προδότες (φωτιά και τσεκούρι..) και οι πολλοί Έλληνες πατριώτες που τσίμπισαν το τουρκικό δόλωμα....

Ειδικά οι τελευταίοι, οι οποίοι σηκώνοντας την σημαία της "Κρητικής Πολιτείας", ΔΕΝ καταλαβαίνουν πως ζητούν την επικυριαρχία του Τουρκικού Κράτους στην Κρήτη. Γιατί σε περίπτωση που δεν το γνωρίζουν ,το κόκκινο χρώμα και το Τουρκικό άστρο στην σημαία, αυτό ακριβώς υποδηλώνει:


Και εξηγούμαστε..Η Κρητική Πολιτεία ήταν "Ηγεμονία" του Σουλτάνου. Όπως η Σάμος εκείνη την εποχή ήταν επίσης ηγεμονία του Σουλτάνου :


Δυστυχώς η ιστορική συνείδηση δεν φυτρώνει στα δέντρα γιαυτό θεωρήσαμε σωστό να κάνουμε μια μικρή ιστορική αναδρομή ,που ίσως βοηθήσει κάποιους να συνειδητοποιήσουν τι μηνύματα στέλνουν κάθε φορά που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο σύμβολο. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι Κρητικοί στην μεγάλη πλειοψηφία τους είναι φλογεροί πατριώτες οι οποίοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή σε όλους τους αγώνες του Έθνους ,γιαυτό άλλωστε είναι εξαιρετικά θλιβερό να πέφτουν θύματα ίσως του πλέον ανθελληνικού οργανισμού στον πλανήτη δηλαδή,των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών ,"άξιων" συνεχιστών της κληρονομίας των Οθωμανών μισάνθρωπων.

Γιατί όμως η σημαία αυτή συμβολίζει την Οθωμανική Ηγεμονία? Η απάντηση παρακάτω..

Κατα κανόνα όταν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία στα μέσα του 19ου αιώνα κάποια
περιοχή ή κάποιο νησί στην δική μας περίπτωση (Κρήτη) επαναστατούσε, οι Τούρκοι επενέβαιναν δυναμικά γιά να καταστείλουν την επανάσταση. Οι μεγάλες δυνάμεις κατόπιν παρενέβαιναν γιά να σταματήσουν τις σφαγές του Χριστιανικού πληθυσμού από τους Τούρκους αλλά και γιά να παίξουν τα παιχνίδια τους με το "μεγάλο ασθενή" . Έτσι έγινε και στην περίπτωση της Κρήτης και της Σάμου: Επανάσταση του Χριστιανικού πληθυσμού, επέμβαση βίαιη της Τουρκίας, σφαγές του Χριστιανικού πληθυσμού, παρέμβαση των ξένων μεγάλων δυνάμεων. Στην περίπτωση της Κρήτης συμφωνήθηκε η αυτονομία της Νήσου υπό την Οθωμανική Ηγεμονία (αυτονομία και όχι ανεξαρτησία).

Οι Τούρκοι μετά την παρέμβαση των μεγάλων δυνάμεων ύστερα από την επανάσταση του 1897 (και των σφαγών που ακολούθησαν από τους Τουρκοκρητικούς), δέχθηκαν με τη συνθήκη της Κωνσταντινουπόλεως (1897) την αυτονομία της Κρήτης υπό την Οθωμανική κυριαρχία. Ο τελικός διακανονισμός του Κρητικού ζητήματος θα γινόταν αργότερα. Οι Μεγάλες Δυνάμεις ως εγγυήτριες, πρότειναν η καθεμιά τον "εκλεκτό" της για τη θέση του Ύπατου Αρμοστή του νησιού (άλλοι πρότειναν το Μαυροβούνιο Πρίγκηπα (Βοεβόδα) Μπόζα Πέτροβιτς Νιέγκος, άλλοι τον πρίγκιπα Βάττεμπεργκ ενώ οι Τούρκοι ήθελαν γι' αυτή τη θέση τον εξωμότη Ανθόπουλο πασά). Η Ρωσία υπέδειξε το μικρότερο γιό του βασιλιά των Ελλήνων Γεωργίου του Α', τον πρίγκιπα Γεώργιο, ο οποίος και επελέγη τελικά.

Η Σημαία της Κρητικής Πολιτείας υποδείκνυε τη σχέση υποτέλειας μεταξύ Ηγεμόνα-Υποτελή: Επιλέχθηκε μεν η Ελληνική Σημαία ως σύμβολο της Κρήτης (λόγω της πλειοψηφίας του Ελληνικού πληθυσμού στο νησί) αλλά με τον λευκό Τουρκικό αστέρα εντός ερυθρού φόντου στο άνω αριστερό τεταρτημόριο.

Το ίδιο και στη Σάμο. Παρόλο που το νησί επαναστάτησε υπό το Λυκούργο Λογοθέτη το 1821, το 1830 στο πρωτόκολλο του Λονδίνου δεν συμπεριελήφθηκε στο ανεξάρτητο Ελληνικό Βασίλειο. Οι Σαμιώτες τότε ανακήρυξαν την "Ανεξάρτητη Σαμιακή Πολιτεία" εκβιάζοντας την Οθωμανική Αυτοκρατορία είτε να επέμβει δυναμικά είτε να τους αναγνωρίσει. Οι Μεγάλες Δυνάμεις παρενέβησαν γιά να γλιτώσουν τη σφαγή, και η Υψηλή Πύλη δέχθηκε ύστερα από τις πιέσεις τους να αναγνωρίσει μερική αυτονομία στη Σάμο, με Έλληνα Πρίγκηπα μεν αλλά υποτελή στο Σουλτάνο.

Η επικυριαρχία αυτή συμβολιζόταν και στην σημαία της Ηγεμονίας της Σάμου: Επιλέχθηκε μεν η Ελληνική Σημαία ως σύμβολο της Σάμου (λόγω της πλειοψηφίας του Ελληνικού πληθυσμού στο νησί) αλλά με τα δύο άνω τεταρτημόρια ερυθρά, αντί κυανά (προφανώς λόγω της Τουρκικής επικυριαρχίας).


Απόσπασμα απο το εξαιρετικό βιβλίο του Μ.Ηλιάδη "Οι Τουρκικές Μυστικές υπηρεσίες και η ΜΙΤ"



ΑΠΟ ΤΟ "ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ"

Παρέμβαση Ερντογάν σε εσωτερικό ζήτημα της Κίνας..

http://c.myspace.com/Groups/00012/02/18/12588120_l.jpg

Προσπάθεια ανάδειξης του "παντουρκισμού" και απόπειρα να παρουσιαστεί εκ νέου η Τουρκία ως περιφερειακή δύναμη.

Τα γεγονότα που διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στην επαρχία Xinjiang, στη Δυτική Κίνα, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Τουρκίας, η οποία κάλεσε τον επιτετραμμένο της Κινεζικής πρεσβείας στην Άγκυρα στο υπουργείο Εξωτερικών, για να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με την αντιμετώπιση των Ουιγούρων από τις κινεζικές δυνάμεις ασφαλείας.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι εξέφρασαν στον Κινέζο επιτετραμμένο την «μεγάλη ενόχληση της Τουρκίας» για τα όσα γίνονται στην Κίνα και πρόσθεσαν ότι «δεν μπορούν να μείνουν σιωπηλοί», γιατί υπάρχουν «συγγενικοί δεσμοί» του Τουρκικού λαού με τους Ουιγούρους.
Άλλωστε εθνικιστικές ομάδες που στηρίζουν τον παν-τουρκισμό θεωρούν την περιοχή τους στην Σιντζιάνγκ ως τα πιο ανατολικά σύνορα της τουρκικής εθνότητας.

Ο....Recep Tayyip Erdoğan σήμερα κάλεσε την Κίνα να «σταματήσει αυτό το έγκλημα» και πρόσθεσε ότι οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας προκαλούν τη λύπη όχι μόνο στην Τουρκία αλλά σε όλον τον κόσμο.

Όπως είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός: «Οι Ουιγούροι είναι η «γέφυρα» που μας ενώνει με την Κίνα», ενώ κάλεσε την κυβέρνηση της Κίνας να συλλάβει και να παραπέμψει στη δικαιοσύνη τους υπεύθυνους γι' αυτό το «έγκλημα», το οποίο θα το φέρει στην ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών.
Χθες, σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας έξω από την κινεζική πρεσβεία στην Άγκυρα.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ "DEFENCENET"



http://tajikam.com/fa/images/Pictures/panturkism.jpg

Βουλιάζει η οικονομία του ψευδοκράτους

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/1/5/5/106155/PSEUDOKRATOS.jpg

Μεγάλη οικονομική κρίση αντιμετωπίζουν τα κατεχόμενα και ο λεγόμενος υπουργός εργασίας Τουρκάι Τοκέλ δήλωσε ότι το ψευδοκράτος βρίσκεται αντιμέτωπο με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ο αριθμός των ανέργων ανέρχεται σε χιλιάδες.

Ο Τοκέλ δήλωσε ότι η οικονομία του ψευδοκράτους έχει επηρεαστεί από την παγκόσμια οικονομική κρίση και είπε ότι το τρέχον έτος θα είναι «έτος θυσιών» για τους εργαζομένους.
Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, το έλλειμα «εξωτερικού εμπορίου» το 2008 ήταν της τάξης του ενός δισ. 596 εκ. δολαρίων. Οι εισαγωγές έφθασαν το ένα δισ. 680 εκ. 657 χιλιάδες δολάρια και οι εξαγωγές τα 83 εκ. 664 χιλιάδες δολάρια.
Ο ψευδοπρωθυπουργός Έρογλου δήλωσε ότι η ανόρθωση της οικονομίας του ψευδοκράτους θα γίνει στη βάση του μοντέλου Ντουμπάι και πρόσθεσε ότι προσπαθεί να εφαρμόσει το μοντέλο της ζώνης ελευθέρου εμπορίου.
Σε μιαν άλλη εξέλιξη, έξι συντεχνίες του λεγόμενου δημοσίου στα κατεχόμενα έδωσαν προθεσμία 10 ημερών στην «κυβέρνηση» να επιλύσει τα οικονομικά προβλήματα.
Ο Έρογλου παραδέχθηκε ότι η οικονομία δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Σημερινη

Νέο πρόγραμμα ευρωπαϊκών ενισχύσεων για τους Τουρκοκύπριους

O Βάσκο στη φυλακή





ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΟΥΝ .....

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΒΑΣΚΟ ΓΚΛΙΓΚΟΡΙΕΒΙΤΣ ....


ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΦΑΣΙΖΟΥΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΩΝ ΤΟΥ.



Ουδείς προφήτης στον τόπο του

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgoRYS-mFAmOTP-fv8ujO7ud6OPhwZq9YsRavjWDGmFTNVTvKYjmuj9vDbaA9BLCvBoafJXWoCdmxT5igsjqeJL0_aIn3LnaaNqzzFRwg5CuuW0hv3BorOFTKHVoQjDKmXVxgZorjECBaE/s400/papandreou.1.jpg

Θαυμαστής του νεοπαπανδρεϊκού ΠαΣοΚ και των καινοτομιών του δηλώνει, όχι κάποιος Ελληνας, αλλά ο κ. Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, ο οποίος πιστεύει ότι θα ανακαλύψει στο ΠαΣοΚ το μυστικό για την αναγέννηση των Εργατικών (!). Στην ομιλία του για τον ιστορικό ηγέτη των Εργατικών Τζον Σμιθ που έγινε τη Δευτέρα στο Λονδίνο ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας τόνισε ότι το ΠαΣοΚ είναι το μοναδικό κόμμα που πήγε «πραγματικά καλά» στις ευρωεκλογές. Προφανώς ο κ. Μίλιμπαντ είχε ενημερωθεί μέσω email από τον κ. Γ. Παπανδρέου , αφού η εξήγησή του για το πράσινο θαύμα μοιάζει να ταυτίζεται με εκείνη των μεταμοντέρνων προεδρικών συνεργατών, που συνήθως μεταφέρουν με πιστότητα την προεδρική σκέψη.

Είπε δηλαδή ότι η νίκη του ΠαΣοΚ οφείλεται στις «ριζοσπαστικές αλλαγές» που έχει επιβάλει η ηγεσία του. Ποιες είναι αυτές; Πρώτον: «Εννιακόσιες χιλιάδες Ελληνες είναι μέλη ή φίλοι του κόμματος» (σ.σ.: εννοεί εκείνους που ψήφισαν Γιώργο στις εσωκομματικές εκλογές το 2004). Δεύτερον: «Στο ΠαΣοΚ χτύπησαν τη μάτσο κουλτούρα επιβάλλοντας ποσοστώσεις για συμμετοχή γυναικών». Τρίτον: «Ιδρυσαν θεσμούς όπως ο “Συνήγορος του Μέλους”, το “Ινστιτούτο Επιμόρφωσης” και το “Κάθε Μέρα Πολίτης” ». Ο επικεφαλής του Φόρεϊν Οφις κατέληξε λέγοντας: «Πρέπει να εξερευνήσουμε κι εμείς αυτές τις ιδέες». Είναι σίγουρο ότι θα έχουν πολύ καιρό για να εξερευνήσουν αυτές τις ιδέες αφού όχι μόνο οδεύουν ολοταχώς προς την αντιπολίτευση, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι αποφασισμένοι να μείνουν εκεί για πολύ καιρό, προφανώς για να επιμορφωθούν και να χτυπήσουν πιο αποτελεσματικά τη «μάτσο κουλτούρα»...

ΠΗΓΗ