3 Μαρ 2009

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε το ΥΠ.ΕΞ για τα Σκόπια

[επεισόδια1.jpg]

[επεισόδια2.jpg]

Ταξιδιωτική οδηγία για τους Έλληνες που επισκέπτονται τα Σκόπια εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.
Σύμφωνα με αυτή το Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, με την πρόθεση να διαμείνουν ή απλώς να διέλθουν, για επαγγελματικούς ή προσωπικούς σκοπούς, ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα, ενδεικτικώς για τους εξής λόγους:

Α) Το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε βάρος της χώρας μας, το τελευταίο έτος, προκάλεσε περιστατικά προπηλακισμών προσώπων, ιδίως οδηγών και επιθέσεων και φθορών σε αυτοκίνητα με ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας

Β) Η τοπική νομοθεσία και οι διαδικαστικοί κανόνες, π.χ. όσον αφορά:
- τελωνεία,
- φορολογία,
- μεταφορές τράνζιτ,
- εξαγωγή ποσού σε ξένο συνάλλαγμα που υπερβαίνει τα 2.000 ευρώ, εκτός αν δηλωθεί κατά την είσοδο στην χώρα,
- κανόνες οδικής κυκλοφορίας, εφαρμόζονται πλειστάκις, από τις σκοπιανές αρχές έναντι των Ελλήνων πολιτών, με εξάντληση κάθε αυστηρότητας, με εμφανή χαρακτηριστικά κατάχρησης και δυσανάλογες συνέπειες.

Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι η νομοθεσία στην ΠΓΔΜ αλλάζει συνεχώς και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση του κοινού, ούτε των ενδιαφερομένων επαγγελματικών κλάδων.

Οι Έλληνες πολίτες ενθαρρύνονται να ενημερώνονται εγκαίρως για τους ισχύοντες στην ΠΓΔΜ κανόνες καθώς και να τους τηρούν πολύ σχολαστικά και, κυρίως, να λαμβάνουν μέτρα ιδιαίτερης προσοχής και σύνεσης, όσον αφορά την ασφάλεια του προσώπου και της περιουσίας τους, κατά την διαμονή ή την διέλευσή τους από την ΠΓΔΜ.

Οι ελληνικές διπλωματικές και προξενικές Αρχές στη χώρα είναι στην διάθεση των Ελλήνων πολιτών, για τυχόν διευκρινίσεις ή για συνδρομή στην περίπτωση δυσάρεστου συμβάντος.
Γιώργος Κουμοτσάκος Εκπρόσωπος Τύπου Υπ.Εξ. “Υπάρχει ένα ιδεολογικό και πολιτικό θερμοκήπιο που ευνοεί τέτοιες ακραίες συμπεριφορές” σημείωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικων σχολιάζοντας τις επιθέσεις και προσέθεσε “Το θερμοκήπιο το έχουν διαμορφώσει οι ενέργειες, οι αποφάσεις και οι δηλώσεις της ηγεσίας των Σκοπίων. Η κυβέρνηση Γκρουέφσκι είναι σαφές ότι έχει επενδύσει πολιτικά σε ένα παρελθόν εθνικισμού, φανατισμού και μισαλλοδοξίας, το οποίο αποτελεί τη βασική πολιτική πλατφόρμα για τον τρόπο που ασκεί την εξουσία και την πολιτική του ο κ. Γκρουέφσκι” και κατάληξε “Είναι σαφές ότι γίνεται επίμονη προσπάθεια, μία απόπειρα, να κατασκευαστεί ένα κάποιο ιστορικό παρελθόν με ξένη ιστορία.”


ΤΡΕΧΑΤΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ , ΤΡΕΧΑΤΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΣΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ , ΤΡΕΧΑΤΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΣΤΑ ΚΑΖΙΝΑ , ΤΡΕΧΑΤΕ ΛΙΓΟΥΡΙΑ ΣΤΙΣ "ΦΙΛΕΣ" ΣΑΣ ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ ... ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΠΑΡΤΗ ΚΑΙ Η ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ.

Πράκτορας της CΙΑ ο οπλαρχηγός του ANA

O οπλαρχηγός του ΑΝΑ (Albanian National Army) που διαδέχτηκε τον UCK μετά το τέλος του πολέμου στο Κόσοβο είναι πράκτορας της CΙA!

[praktor.jpg]

Αυτό υποστηρίζει σήμερα ο Τύπος στο Βελιγράδι και τα Σκόπια δημοσιεύοντας μάλιστα και τα σχετικά έγγραφα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Βέτσερ" που εκδίδεται στην ΠΓΔΜ,κατά τα πρόσφατα επεισόδια που ακολούθησαν τη μεγάλη διαδήλωση στο Βελιγράδι εναντίον της ανεξαρτητοποίησης του Κοσόβου,η ομάδα διαδηλωτών που εισέβαλλε στην Αμερικανική πρεσβεία της Σερβικής πρωτεύουσας,πέρα απ΄τις εκτεταμμένες καταστροφές που προξένησε στο κτίριο κατάφερε να αποσπάσει και άκρως απόρρητα έγγραφα στα οποία αγράφονται οι ταυτότητες αρκετών μυστικών πρακτόρων της Αμερικανικής κατασκοπείας στα Βαλκάνια.
Το σημαντικότερο "άκρως απόρρητο"έγγραφο ήταν η ταυτότητα του Γκαφούρ Φάζλι,αρχηγού του ΑΝΑ,με την οποία αποδυκνείεται πως ανήκει στο δυναμικό της CΙΑ...

Ο άνθρωπος δηλαδή που απειλεί Σκόπια,Σερβία,Μαυροβούνιο αλλά ακόμη και την Ελλάδα ως ο κύριος εκφραστής του "οράματος της Μεγάλης Αλβανίας" είναι ουσιαστικά ένας ακόμη Αμερικανός πράκτορας!

http://greece-salonika.blogspot.com/2008/03/c-ana.html

ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ , ΑΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ , ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ .... ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΖΕΝΤΑΙ ΠΟΥ ΜΑΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΣ ΣΕ ΜΑΚΡΙΝΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΜΑΣΤΕΡ ΤΖΕΝΤΑΙ ΚΑΙ ..... ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ , ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΝ "ΚΑΚΟ" ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΛΕΕΙ ΤΑ ΓΥΡΙΣΕ ΚΤΛ .... ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ

ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ κ. ΥΠΕΞ

(Κάντε "κλικ" να μεγεθύνετε τα δημοσιεύματα και να τα διαβάσετε)


ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΕΞ ΤΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ . 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΑΠΟ "ΦΙΛΟΥΣ" ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΥΣ , 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΔΥΝΑΜΗ ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ) .

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ.

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΤΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΕΓΙΝΕ , ΕΓΙΝΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΡΩΣΙΑ , ΑΓΩΓΟΙ , ΒΕΤΟ) ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΞ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΤΙΑ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ.

ΤΩΡΑ ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΜΗΝ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ-ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ . ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΜΟΘΡΕΦΤΟΥΣ , ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ , ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΓΥΑΛΑ , ΓΟΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΩΝ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ .... Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ (ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ).

Η ΑΦΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΑΠΟ ΟΣΑ ΚΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΒΟΥΝ ΕΝΤΟΣ .

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΩΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ - 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 1957 - ΑΘΑΝΑΤΟΣ

[<span class=

52 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του Κυπρίου αγωνιστή Γρηγορη Αυξεντίου


Γεννήθηκε στο χωριό Λύση Αμμοχώστου στις 22 Φεβρουαρίου 1928. Με την αποφοίτησή του από το γυμνάσιο μετέβη στην Ελλάδα για να σπουδάσει στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Μπήκε τελικά στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών και παράλληλα μελετούσε για να εγγραφεί στη Φιλοσοφική. Υπηρέτησε στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα ως Ανθυπολοχαγός πεζικού και μετά επέστρεψε στην Κύπρο, όπου εργάστηκε ως οδηγός ταξί.

Στις 20 Ιανουαρίου 1955 έγινε η πρώτη συνάντηση του Αυξεντίου με τον Γεώργιο Διγενή - Γρίβα, που ήταν αρχηγός της Ε.Ο.Κ.Α. (Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών) και μπήκε στον αγώνα κατά των Άγγλων. Την άνοιξη του ιδίου χρόνου συμμετείχε στις επιθέσεις κατά της Ηλεκτρικής Εταιρείας και του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Λευκωσίας.

Πολύ γρήγορα διακρίθηκε για τις ηγετικές του ικανότητες και του δόθηκε η θέση του υπαρχηγού της Ε.Ο.Κ.Α, της μεγαλύτερης απελευθερωτικής οργάνωσης στο νησί, με κύριο στόχο την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της σύντομης αντιστασιακής του δράσης έλαβε τα ψευδώνυμα «Ζήδρος», «Ρήγας», «Αίαντας», «Άρης», «Μάστρος» και «Ζώτος».

Οι Άγγλοι κατακτητές έκαναν πολλές προσπάθειες για να τον συλλάβουν και τον επικήρυξαν με 5.000 λίρες. Ο Αυξεντίου πάντα τους ξέφευγε και ποτέ δεν έχασε το κουράγιο του. Μια φορά μεταμφιέστηκε σε καλόγερο και κέρασε τους Άγγλους διώκτες του χωρίς να τον αναγνωρίσουν. Στις 10 Ιουνίου του 1955 βρήκε την ευκαιρία να παντρευτεί την αγαπημένη του Βασιλική στο μοναστήρι του Αχειροποιήτου.

Στις 12 Δεκεμβρίου 1955 ο Αυξεντίου και όλη η ιεραρχία της ΕΟΚΑ παγιδεύτηκαν από τους Βρετανούς στο όρος Τρόοδος, κοντά στο χωριό Σπίλια. Ο Αυξεντίου, όχι μόνο οδήγησε τους συντρόφους του σε ασφαλές μέρος, αλλά άφησε τους Άγγλους να αλληλοπυροβολούνται και να έχουν πολλά θύματα.

Στα τέλη Φεβρουαρίου 1957 οι αγγλικές δυνάμεις ασφαλείας έλαβαν την πληροφορία από ένα βοσκό ότι ο Αυξεντίου και η ομάδα του κρύβονται σε μια σπηλιά πλησίον της Μονής Μαχαιρά στο όρος Τρόοδος. Αμέσως, απόσπασμα από 60 στρατιώτες έφθασε εκεί το απόγευμα της 2ας Μαρτίου. Περικύκλωσε τη σπηλιά και κάλεσε τον Αυξεντίου να παραδοθεί. Ο επικεφαλής του βρετανικού αποσπάσματος, ανθυπολοχαγός Μίντλετον, πλησίασε την είσοδο της σπηλιάς και φώναξε: «Ρίξε τα όπλα σου και παραδώσου, αλλιώς θα επιτεθούμε». Κάποιος απάντησε: «Καλά παραδινόμαστε». Τέσσερις άνδρες βγήκαν έξω, όχι και ο Αυξεντίου. Ο Μίντλετον τον κάλεσε και πάλι να παραδοθεί, αλλά έλαβε την υπερήφανη απάντηση «Μολών λαβέ».

Αμέσως, τέσσερις στρατιώτες όρμησαν μέσα στην σπηλιά. Ο Αυξεντίου τους υποδέχτηκε με καταιγιστικά πυρά. Οι τρεις Βρετανοί οπισθοχώρησαν έντρομοι, ο τέταρτος, ένας δεκανέας, έπεσε νεκρός. Ο Μίντλετον ζήτησε ενισχύσεις, οι οποίες κατέφθασαν αμέσως με ελικόπτερα. Η μάχη συνεχίσθηκε για 10 ώρες, χωρίς αποτέλεσμα για τους επιτιθέμενους. Μπροστά στο αλύγιστο θάρρος του Αυξεντίου και αφού χρησιμοποίησαν όλων των ειδών τα όπλα, οι Βρετανοί έρριψαν στη σπηλιά βόμβες πετρελαίου. Τεράστιες φλόγες κάλυψαν το σπήλαιο, για να τυλίξουν σε λίγο το κορμί του Αυξεντίου.

Η μάχη τελείωσε στις 2 το βράδυ της 3ης Μαρτίου 1957. Το πτώμα του ηρωικού πατριώτη βρέθηκε απανθρακωμένο και τάφηκε την επομένη στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας, στο χώρο που είναι γνωστός σήμερα ως «Τα Φυλακισμένα Μνήματα». Ο Γρηγόρης Αυξεντίου ήταν μόλις 29 ετών.

Πηγή : www.sansimera.gr


ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΗΡΩΑΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΥΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΤΟΝ ΕΥΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΥ. ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΩΤΕΙΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ , ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ .


Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝΕ , ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΠΑΝΕ ΦΑΣΙΣΤΑ , ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΓΗΠΕΔΑ , ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ , ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ "ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ" ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΙΑΣ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗΣ "ΛΥΣΗΣ" , ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ , ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ "ΤΙΜΗΣΟΥΝ" ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ..... ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΗΔΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΕΦΙΑΛΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ.