3 Μαρ 2009

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε το ΥΠ.ΕΞ για τα Σκόπια

[επεισόδια1.jpg]

[επεισόδια2.jpg]

Ταξιδιωτική οδηγία για τους Έλληνες που επισκέπτονται τα Σκόπια εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.
Σύμφωνα με αυτή το Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, με την πρόθεση να διαμείνουν ή απλώς να διέλθουν, για επαγγελματικούς ή προσωπικούς σκοπούς, ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα, ενδεικτικώς για τους εξής λόγους:

Α) Το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε βάρος της χώρας μας, το τελευταίο έτος, προκάλεσε περιστατικά προπηλακισμών προσώπων, ιδίως οδηγών και επιθέσεων και φθορών σε αυτοκίνητα με ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας

Β) Η τοπική νομοθεσία και οι διαδικαστικοί κανόνες, π.χ. όσον αφορά:
- τελωνεία,
- φορολογία,
- μεταφορές τράνζιτ,
- εξαγωγή ποσού σε ξένο συνάλλαγμα που υπερβαίνει τα 2.000 ευρώ, εκτός αν δηλωθεί κατά την είσοδο στην χώρα,
- κανόνες οδικής κυκλοφορίας, εφαρμόζονται πλειστάκις, από τις σκοπιανές αρχές έναντι των Ελλήνων πολιτών, με εξάντληση κάθε αυστηρότητας, με εμφανή χαρακτηριστικά κατάχρησης και δυσανάλογες συνέπειες.

Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι η νομοθεσία στην ΠΓΔΜ αλλάζει συνεχώς και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση του κοινού, ούτε των ενδιαφερομένων επαγγελματικών κλάδων.

Οι Έλληνες πολίτες ενθαρρύνονται να ενημερώνονται εγκαίρως για τους ισχύοντες στην ΠΓΔΜ κανόνες καθώς και να τους τηρούν πολύ σχολαστικά και, κυρίως, να λαμβάνουν μέτρα ιδιαίτερης προσοχής και σύνεσης, όσον αφορά την ασφάλεια του προσώπου και της περιουσίας τους, κατά την διαμονή ή την διέλευσή τους από την ΠΓΔΜ.

Οι ελληνικές διπλωματικές και προξενικές Αρχές στη χώρα είναι στην διάθεση των Ελλήνων πολιτών, για τυχόν διευκρινίσεις ή για συνδρομή στην περίπτωση δυσάρεστου συμβάντος.
Γιώργος Κουμοτσάκος Εκπρόσωπος Τύπου Υπ.Εξ. “Υπάρχει ένα ιδεολογικό και πολιτικό θερμοκήπιο που ευνοεί τέτοιες ακραίες συμπεριφορές” σημείωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικων σχολιάζοντας τις επιθέσεις και προσέθεσε “Το θερμοκήπιο το έχουν διαμορφώσει οι ενέργειες, οι αποφάσεις και οι δηλώσεις της ηγεσίας των Σκοπίων. Η κυβέρνηση Γκρουέφσκι είναι σαφές ότι έχει επενδύσει πολιτικά σε ένα παρελθόν εθνικισμού, φανατισμού και μισαλλοδοξίας, το οποίο αποτελεί τη βασική πολιτική πλατφόρμα για τον τρόπο που ασκεί την εξουσία και την πολιτική του ο κ. Γκρουέφσκι” και κατάληξε “Είναι σαφές ότι γίνεται επίμονη προσπάθεια, μία απόπειρα, να κατασκευαστεί ένα κάποιο ιστορικό παρελθόν με ξένη ιστορία.”


ΤΡΕΧΑΤΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ , ΤΡΕΧΑΤΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΣΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ , ΤΡΕΧΑΤΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΣΤΑ ΚΑΖΙΝΑ , ΤΡΕΧΑΤΕ ΛΙΓΟΥΡΙΑ ΣΤΙΣ "ΦΙΛΕΣ" ΣΑΣ ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ ... ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΠΑΡΤΗ ΚΑΙ Η ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: