6 Μαρ 2009

Κοινωνία ώρα αμάθειας και απαξίωσης

Κοινωνία ώρα αμάθειας και απαξίωσης θα μπορούσε να ονομαστεί η πρωϊνή εκπομπή του Mega, όπως ακούσαμε χθες το πρωΐ την τοποθέτηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη για την περιοχή μας.
-Θέλοντας ο κ. Καμπουράκης να παραλληλίσει την χθεσινή συνάντηση του αρχηγού για την κρίση με την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε επί κυβερνήσεως ΝΔ μεταξύ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τότε πρωθυπουργού και του Ανδρέα Παπανδρέου, ανέφερε τα εξής:
-Τότε περιμέναμε να βγει από το προεδρικό μέγαρο ο Ανδρέας Παπανδρέου για να μάθουμε ακριβώς το περιεχόμενο της έκτακτης σύσκεψης.
-Απογοητευτήκαμε όμως οι δημοσιογράφοι γιατί το θέμα που συζήτησαν οι δύο αρχηγοί δεν αφορούσε κάποια εκλογική διαδικασία ή συνεργασία των δύο κομμάτων, αλλά ήταν… κάτι ασήμαντο τελικά που αφορούσε την Θράκη.
-Και για να ενημερώσουμε τον λεβέντη Κρητικό δημοσιογράφο που γι’ αυτόν προφανώς σημαντικό είναι τα καλώδια της λεβεντογέννας Κρήτης, του αποκαλύπτουμε την ασήμαντη συνομιλία των δύο αρχηγών.
-Η ασήμαντη λοιπόν είδηση είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την συναίνεση του Ανδρέα Παπανδρέου για να εξαγγείλει λίγο αργότερα στη Θράκη την ισονομία και ισοπολιτεία όλων των πολιτών και να ανοίξει το δρόμο της ισότιμης μεταχείρισης και των ίσων ευκαιριών για τις μειονότητες στην περιοχή μας.
-Αλλά για τους δημοσιογράφους των μεγάλων καναλιών το μόνο σημαντικό φαίνεται ότι είναι η εναλλαγή στην εξουσία και η ακατάσχετη εκλογολογία που προσφέρει μία μεγάλη πίτα κρατικών ενισχύσεων στους τηλεοπτικούς σταθμούς.
-Όσο για την Θράκη, την θυμούνται στα παράξενα, στα ευτράπελα και στην ειδησεογραφία αστυνομικού ενδιαφέροντος.

ΧΡΟΝΟΣ - ΜΙΚΡΟΚΟΜΟΤΗΝΑΙΙΚΑ

Διερεύνηση εισαγγελέα στον Ήφαιστο για τις συντάξεις και τα επιδόματα που παίρνουν

Η κοινή γνώμη της περιοχής πρέπει να γνωρίζει.
Αλήθεια πόσες χιλιάδες ευρώ δόθηκαν σε πλημμυροπαθείς του Ηφαίστου από την πολιτεία και το υστέρημα του ελληνικού λαού;
Πόσες εκατοντάδες αναπήρων υπάρχουν στο οικισμό ακόμη και μικρών παιδιών που επωφελούνται των αναπηρικών συντάξεων;
Πόσοι ζουν από τα επιδόματα της Πρόνοιας και ποιο είναι το κατά κεφαλήν εισόδημα μιας τέτοιας οικογένειας;
Δεν μπορεί για τα βασικά προβλήματα να σπεύδουν στο νόμιμο μουφτή και για τις φιέστες σκοπιμότητας να συνωστίζονται στον …ψευτομουφτή που τους συγχαίρει για την προσήλωσή τους στην θρησκεία και το …έθνος

Μια γειτονιά που ποτέ δεν την επισκέφθηκαν, ένα κόσμο για τον οποίο απαξιούσαν να κάνουν την παραμικρή αναφορά,, τους κατοίκους του οικισμού Ηφαίστου, που ήταν παραμελημένοι από τους ομοθρήσκους τους, προσέγγισαν με το πρόσχημα των εγκαινίων της ανακατασκευής του παλιού τεμένους οι γνωστοί κύκλοι, σε μια προσπάθεια να επιβάλλουν την παρουσία του ψευτομουφτή Ιμπράμ Σερήφ.

Και το πέτυχαν αφού χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα. Με παραπλανητικά στοιχεία ότι έρχονται διαπρεπείς θρησκευτικοί προσκεκλημένοι από την Τουρκία και με δέλεαρ δεκάδες χρυσές λίρες που μοιράστηκαν σε σπίτια την παραμονή της οργανωμένης φιέστας, ενώ κινητοποίησαν τους πάντες για να παραβρεθούν και ζήτησαν 500 καθίσματα από τον Δήμο Κομοτηνής που φρόντισε να πάνε όπως και οι εκπρόσωποί του. Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο, αφού το τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο ψευτομουφτής Κομοτηνής Ιμπράμ Σερήφ που με μια πύρινη ομιλία όπου λίγο ή πολύ αναγνώριζε ότι «για πρώτη φορά ανακάλυψε τον οικισμό και αυτό το κομμάτι της τουρκικής κοινωνίας που είναι προσηλωμένο στον ισλάμ και το έθνος με οποιοδήποτε κόστος, ήρθε να επιβεβαιώσει το δικό του ενδιαφέρον ώστε τα παιδιά του οικισμού να αφοσιωθούν στο κοράνι».

Χειροκροτητές των λεγομένων του ο υποπρόξενος Κομοτηνής Ονούρ Εκρέν, ο Μετζούν Φαϊκ πρώην υπεύθυνος των ΕΠΑΘιτών δασκάλων, ο πολιτιστικός σύμβουλος Μουράτ Μπιρτζάν, το προσωπικό του προξενείου σύσσωμο, ο πρόεδρος των αποφοίτων δασκάλων του ιεροσπουδαστηρίου Ασίμ Τσαβούσογλου, και πολλοί άλλοι ενώ ο κόσμος συγκεντρώθηκε μαζικά, τα παιδιά φορούσαν τουρκικές φορεσιές και όλα έγραφαν ώστε να υπάρξει η εκμετάλλευση της συγκέντρωσης πανευρωπαϊκά…

Τα ερωτήματα που γεννώνται πολλά .Κατ΄ αρχήν που είναι το ελληνικό κράτος που επιτρέπει στα τεμένη να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις με την απουσία των νόμιμων μουφτήδων. Επειδή κάποιοι κόπτονται για τους μουσουλμάνους κατοίκους του Ηφαίστου που τους έβαλαν ένα πολυέλαιο και δυο χαλιά, θέλοντας να δημιουργήσουν μια φιέστα για εξαγωγή εντυπώσεων κυρίως που θα τις χρησιμοποιήσουν σε γνωστά μπλογκς και site ανθελληνικών κύκλων του εξωτερικού, θα πρέπει να γίνει ένα ξεκαθάρισμα για το ποιος βρίσκεται έμπρακτα και πάντα δίπλα τους. Αν πραγματικά γίνει μια έρευνα στην Ροδόπη θα φανεί τελείως συμπτωματικά ότι ο Ήφαιστος, ο Σώστης και άλλες περιοχές του νομού έχουν το πανελλήνιο ρεκόρ αναπήρων με βάσει τα επιδόματα που κατατίθενται σε οικογένειες μουσουλμάνων που ζουν από μια διαρκή επιδοματική πολιτική ενισχύσεων του κράτους. Θα περίμενε κανείς ότι όλοι αυτοί δεν θα γινόταν βορρά του προξενείου ή κάποιων άλλων σκληροπυρηνικών κύκλων που μοιράζοντάς τους κάποιες χρυσές λίρες την παραμονή των «εγκαινίων» του ανακαινισθέντος τεμένους του Ηφαίστου να κινηθούν μαζικά για να συμμετάσχουν στο μεβλήτ, καλώντας καθ υπόδειξη όχι το νόμιμο μουφτή Μέτσο Τζεμαλή που τους συμπαραστέκεται χρόνια τώρα, αλλά τον ψευτομουφτή Ιμπράμ Σερήφ και περνώντας μηνύματα ευρύτερης προσέγγισης του στυλ ότι η «μαμά Τουρκία» θα είναι δίπλα.

Θα πρέπει η περίπτωση του Ηφαίστου, του Άβαντος Αλεξανδρουπόλεως, του Δήμου Σώστη να διερευνηθεί εισαγγελικά για τα επιδόματα και τα χρήματα που καταλήγουν εκεί στους αναπήρους κάθε τύπου. Είναι οι περιοχές που κατέχουν το ρεκόρ αναπήρων. Και αν ναι καλώς, αλλά να το ξέρουμε με διαύγεια. Θα πρέπει και οφείλει ο ελληνικός λαό να γνωρίζει πόσες χιλιάδες ευρώ δόθηκαν από το ελληνικό κράτος στους πλημμυροπαθείς για να ανακουφιστούν, πόσες χιλιάδες ευρώ καταλήγουν στιες τσέπες τους κάθε, μήνα από αναπηρικές συντάξεις και εκπορεύονται από τα ταμεία του ελληνικού κράτους όταν οι ίδιοι διαφοροποιούνται συστοιχιζόμενοι με την προπαγάνδα και το παρακράτος του ψευτομουφτή. Δεν μπορεί μονίμως να είναι στο απυρόβλητο οι ενέργειες αυτών των μειονοτικών κύκλων που προσπαθούν να βάλλουν ζιζάνια στον εργατικό κόσμο του Ηφαίστου καταφέρνοντας το όπως μαρτυρά η εκδήλωση της Κυριακής. «Η κότα πίνει το νερό και κοιτάζει τον ουρανό», λέει μια παροιμία, έλεος!

Μελαχροινή Μαρτίδου


http://www.xronos.gr

ΑΙΣΧΡΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΤΡΩΚΤΙΚΟΥ. Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΔΕ ΜΕΝΕΙ ΣΕ ΒΙΛΑΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΧΑΡΝΩΝ ΜΕΝΕΙ .. ΑΠΟ ΤΟ ΥΓΡΟ ΠΥΡ

Κάποιοι αισχροί συκοφάντες (TROKTIKO) παρουσιάζουν αυτή την χλιδάτη βιλάρα στην Πεντέλη ως το σπίτι του Αλέκου Αλαβάνου. ΑΙΣΧΡΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ!

Αυτή η βίλα ανήκει σε κάποιον μεγάλο εφοπλιστή ή μεγαλοβιομήχανο, δεν ανήκει στον Αλέκο Αλαβάνο. Ο Αλέκος είναι αριστερός άνθρωπος, υπερασπίζεται τη φτωχολογιά και τους κατατρεγμένους, την εργατική - λαϊκή τάξη και τους λαθρομετανάστες. Πως θα μπορούσε να ζει μέσα σε τέτοια χλιδή? Είναι ποτέ δυνατόν? Θα του επέτρεπε η συνείδηση του να μένει σε τέτοια έπαυλη που χωράει 600ους λαθρομετανάστες πεινασμένους και με βρώμικα ρούχα, χωρίς να φιλοξενεί τουλάχιστον 300ους από αυτούς? Με τι καρδιά θα μπορούσε κάτι τέτοιο?
Ο άνθρωπος είναι αριστερός λέμε, μοιράζει τον ένα από τους δύο χιτώνες του, κομμούνης δηλαδή, από το λατινικό Communis που σημαίνει κοινός, δηλαδή μοιράζομαι τα πάντα με τους συνανθρώπους μου και πεινάω μαζί τους. Αυτό σημαίνει αριστερά, αυτός είναι και ο Αλέκος της αριστεράς, την πραγματικής αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ όπως λέει και ο ίδιος ο Αλέκος.

Ο Αλέκος δε θα μπορούσε ποτέ να μείνει πουθενά αλλού εκτός από τον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών, που για να δεις Έλληνα πρέπει να έχεις πιάσει το τζόκερ πρώτα. Εκεί μένει, στον Άγιο Παντελεήμονα για να συμπάσχει και να βοηθά τους λαθρομετανάστες συνανθρώπους του, που έχουν την ανάγκη του. Μάλιστα προσπαθεί να βγάλει κάνα φράγκο παραπάνω ζητιανεύοντας για να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερους φτωχούς λαθρομετανάστες και ιδού η απόδειξη:
Μάλιστα πριν από λίγο μου γνωστοποίησαν ότι μένει σε μία υπόγεια γκαρσονιέρα πολυκατοικίας του 1954, μαζί με 47 λαθρομετανάστες από το Αφγανιστάν και όλη του την βουλευτική αποζημίωση τη μοιράζεται μαζί τους, καθώς και με άλλους 2.789.834 Μποραμπορανούς, Μάο-Μάο, Παπουονεογουινέους, Πυγμαίους, Απάτσι, Ζουλού, Τούτσι, Μπουργκανοφασιανούς κλπ, που μένουν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Εάν είχε χώρο στην γκαρσονιέρα και αυτούς θα φιλοξενούσε!

Είναι μεγάλη καρδιά ο Αλέκος και αριστερός λέμε!

Κρίμα ρε Τρωκτικέ, θα έπρεπε να ντρέπεσαι που συκοφαντείς έτσι έναν άγιο άνθρωπο και μάλιστα αριστερό που ακολουθεί και ακολουθούσε πάντοτε τις αρχές και τα πιστεύω της πολιτικής ιδεολογίας την οποία υπηρετεί χρόνια τώρα με απόλυτη ευσυνειδησία ειδικά στην προσωπική του ζωή όπου εφαρμόζει την αριστερή ιδεολογία, κατά γράμμα.

Πραγματικά κρίμα Τρωκτικέ και να ζητήσεις αμέσως συγνώμη. Στρώσε χαλάκι 5 φορές την ημέρα και ζήτα τουλάχιστον συγνώμη και μετάνοια από τον Αλλάχ, που επίσης συμπαθεί και αγαπά ο Αλέκος, μήπως και σώσεις τουλάχιστον την ψυχή σου. Άντε μπράβο.

http://ygro-pyr.blogspot.com

"Από την ιδεολογική τρομοκρατία στις διώξεις και «εκτελέσεις»"


[logo.gif]


Είναι γνωστό ότι κάθε καθεστώς δεν μπορεί μόνο με την βία να επιζήσει. Έχει ανάγκη και το ιδεολογικό, καθώς και το ηθικό τσιμέντο. Η παραγωγή αυτού του τσιμέντου είναι δουλειά των θεωρητικών ηθικολόγων του καθεστώτος.

Σήμερα οι καλύτεροι παραγωγοί των ιδεολογημάτων και της «ηθικής» του πλανητικού ιμπεριαλισμού είναι οι ενσωματωμένοι «αριστεροί», όλοι αυτοί που ακτινοβολούν όλες τις αποχρώσεις των «αριστερών μεταμφιέσεων... Η «αριστερή» κουκούλα είναι η πλέον παραγωγική και αποτελεσματική…

Αυτή η νεοταξική «αριστερά» παράγει και αναπαράγει όλα τα σύγχρονα, τρομοκρατικά ιδεολογήματα της αυτοκρατορικής Νέας τάξης: «εθνικισμός», «ρατσισμός», «τρομοκρατική απειλή» κ.λπ., όλα επενδυμένα με τα χρώματα των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και της «ελευθερίας»: οι πλέον κατακρεουργημένες ηθικές έννοιες…

Αυτή η «αριστερά», σήμερα, όπως έχουμε αναλύσει διεξοδικά, αποτελεί την πέμπτη φάλαγγα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας: παράγει το ιδεολογικό τσιμέντο αυτής της βαρβαρότητας, τρομοκρατεί την κοινωνία, στοχοποιεί τους αντιπάλους της Νέας Τάξης και ταυτόχρονα συγκροτεί και τα αποσπάσματα των τρομοκρατικών διώξεων και επιθέσεων.

Με πιο απλά λόγια: προλειαίνει τα έδαφος τρομοκρατικά, στιγματίζει πολιτικά (στοχοποιεί) και «εκτελεί» πρακτικά, μέσω των συγκροτημένων και κατευθυνόμενων συμμοριών (κουκουλοφόρων κ.λπ) και μέσω άλλων ποικίλων διώξεων: Συκοφαντίας, πολιτικού κανιβαλισμού και αφορισμού, δολοφονικών επιθέσεων καθώς και δικαστικών διώξεων: Όπως οι μηνύσεις και αγωγές.

Όποιος δεν αποδέχεται τις «ιδέες» και τις «αξίες» του κατεστημένου μονοπωλίου της «αριστεράς» (το προπαγανδιστικό υλικό του πλανητικού κεφαλαίου) πρέπει να εξοντωθεί και να αφανιστεί: Πρώτα με την ιδεολογική τρομοκρατία, μετά με την πολιτικό στιγματισμό και στο τέλος με διωκτικά και κατασταλτικά μέτρα.

Φυσικά για να είναι πιο αποτελεσματική αυτή η τρομοκρατία και η πολιτική δίωξη πρέπει να κατασκευαστούν και οι «δαίμονες» και «διάβολοι». Έτσι κατασκευάζουν και επιδοτούν πολιτικά διάφορα «σκιάχτρα»: «φασιστικά» και «ακροδεξιά».

Δαιμονοποιούν τρομοκρατικά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και την στιγματίζουν. Κάθε κοινωνική αντίδραση στιγματίζεται σαν «ρατσιστική» και «ακροδεξιά». Ολόκληρες συνοικίες στοχοποιούνται σαν ακροδεξιές επειδή οι κάτοικοί τους «τόλμησαν» να συγκεντρωθούν για να διαμαρτυρηθούν για τον εφιάλτη που ζούνε. Παράδειγμα: Οι κάτοικοι του Αγ. Παντελεήμονα.

Οι πιο μακάβριες γκριμάτσες αυτής της νεοταξικής πέμπτης φάλαγγας είναι οι «ιοί» της «Ελευθεροτυπίας» και οι μασκοφόροι του Σόρος: το indymedia.

Τρομοκρατούν ιδεολογικά, φακελώνουν και στιγματίζουν πολιτικά, στοχοποιούν, απειλούν και καθοδηγούν τις διάφορες παρακρατικές κουκουλοφόρικες συμμορίες.

Τα γραπτά των «Ιών», δεν εξωραϊζουν απλώς τα πλανητικά εγκλήματα, ούτε αναπαράγουν απλώς τα τρομοκρατικά αυτοκρατορικά ιδεολογήματα. Επιτελούν και πιο «πρακτικό έργο»: στιγματίζουν οτιδήποτε σκέπτεται και κινείται εκτός των νεοταξικών πλαισίων και στοχοποιούν ιδέες, τοπικές κοινωνίες και πρόσωπα. Ιδιαίτερα εκείνους που αποκαλύπτουν το ρόλο τους και τα σχέδια των αφεντικών τους.

Μέσα σε αυτή την προβοκατόρικη, δοσίλογη στρατηγική εντάσσεται και η στοχοποίηση του ΡΕΣΑΛΤΟ.

Τα γεγονότα μιλούν μόνα τους:

1. «Ιοί» και indymedia, μοχθούν, από την πρώτη μέρα της έκδοσης του ΡΕΣΑΛΤΟ, συστηματικά και τρομοκρατικά, να το εντάξουν στα κατασκευασμένα τους «σκιάχτρα»: «Ακροδεξιοί», «φασίστες», «εθνικιστές», «ρατσιστές» κ.λπ

2. Στη σημερινή φάση της τρομοκρατικής έξαρσης το indymedia, ως κοινοί τραμπούκοι απειλούν: απειλεί:

«Να τσακίσουμε τα φασιστοειδή του Ρεσάλτου φτάνει πια η ανοχή… Τα γραφεία τους είναι Σολωμού και Πλατεία Εξαρχείων - και τολμάνε οι αλήτες να γράφουν ό,τι γράφουν...»

3. Τα ίδια αναπαράγουν, μετά και «Ιοί», θυμίζοντας την έδρα του ΡΕΣΑΛΤΟ: «το εξαρχιώτικο «Ρεσάλτο»...»

Δηλαδή και οι δύο τρομοκρατικές εστίες «δείχνουν» την «έδρα» του ΡΕΣΑΛΤΟ και «αγανακτούν» για το γεγονός ότι μέσα στο «κράτος των Εξαρχείων» τολμά να μιλά!!!

Αν αυτό δεν είναι προτροπή για επίθεση στα γραφεία του ΡΕΣΑΛΤΟ, τότε τι είναι;

Και η επίθεση ήρθε: Η δικαστική αγωγή εναντίον του ΡΕΣΑΛΤΟ…

Τα πράγματα λοιπόν είναι ολοκάθαρα. Ο πρώτος κύκλος των κρίκων της αλυσίδας σχηματίστηκε: τρομοκρατία, πολιτικός στιγματισμός, στοχοποίηση και καθεστωτικά κατασταλτικά μέτρα (δικαστική δίωξη)…

Θα περιμένουμε το δεύτερο κύκλο… "


http://www.resaltomag.gr


ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ , ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΨΑΧΝΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ , ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΕΚΑΔΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ" ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΡΑ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΜΠΛΟΓΓΕΡΣ.


ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΦΑΣΙΖΟΥΣΑΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣ ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΚΑΙ ΤΟ "Η ΜΕ ΜΑΣ Η ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ" ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΤΩΡΑ . ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΦΟΥΜΑΡΑ ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ "ΙΟΥΣ".

ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ ... ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ



ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ΝΙΚΟ ΞΥΛΟΥΡΗ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ "ΧΑΜΠΑΡΙ" , ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΩΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ , ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΟΥΛΑ ΤΟΥΣ.

ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΞΑΝΑΔΕΣΤΕ ΤΟΥΣ , ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ .

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
τις πόρτες σπάσαν οι οχτροί
κι εμείς γελούσαμε στις γειτονιές
την πρώτη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
αδέρφια πήραν οι οχτροί
κι εμείς κοιτούσαμε τις κοπελιές
την άλλη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
φωτιά μας ρίξαν οι οχτροί
κι εμείς φωνάζαμε στα σκοτεινά
την τρίτη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
σπαθιά κρατούσαν οι οχτροί
κι εμείς τα πήραμε για φυλαχτά
την άλλη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
μοιράσαν δώρα οι οχτροί
κι εμείς γελούσαμε σαν τα παιδιά
την πέμπτη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
κρατούσαν δίκιο οι οχτροί
κι εμείς φωνάζαμε ζήτω και γεια
σαν κάθε μέρα


Όταν σκάβεις το λάκο του άλλου...

του Σάββα Καλεντερίδη

[kurds2.jpg]

Οι Τούρκοι, τις τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνα άρχισαν να χτίζουν το "όνειρό" τους για μια καθαρή Τουρκία, χωρίς χριστιανούς, Έλληνες, Αρμένιους, Ασσυρίους, Γεζιντί κλπ. Τελικά, μετά τις γενοκτονίες των λαών αυτών και την εθνοκάθαρση των Ελλήνων της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου, τη στιγμή που ήταν έτοιμοι να γιορτάσουν τη μεγάλη τους νίκη, η υπόθεση "στραβώνει", αφού τώρα πλέον οι Τούρκοι έρχονται αντιμέτωποι με πρακτικές που οι ίδιοι εφάρμοσαν με αξεπέραστη βαρβαρότητα εναντίον Ελλήνων, Αρμενίων κλπ.
Με βάση δημοσίευμα της εθνικιστικής εφημερίδας Yeni Cag, που υπογράφεται από τον αρθρογράφο Behiç Kılıç, οι Κούρδοι του νομού Βαν αλλά και άλλων νομών του τουρκικού Κουρδιστάν, τρομοκρατούν τους τουρκικής καταγωγής κατοίκους των νομών αυτών και τους υποχρεώνουν σε φυγή προς τους νομούς της δυτικής Τουρκίας, αγοράζοντας όσο-όσο τις... περιουσίες τους.

Επειδή αυτό το "έργο" και οι συγκεκριμένες πρακτικές που χρησιμοποιούν οι Κούρδοι εναντίον των Τούρκων κάτι μας θυμίζει εμάς τους Έλληνες του Πόντου, της Θράκης και της Ανατολής, χωρίς να επιχαίρουμε για ό,τι γίνεται, απλά υπενθυμίζουμε αυτό που λέει ο λαός μας: "Όποιος σκάβει το λάκο του άλλου, στο τέλος πέφτει ο ίδιος μέσα".

Οι Τούρκοι του Βαν υποχρεώνονται σε φυγή
Στο τέλος ήταν να το δούμε κι αυτό. Οι τουρκικής καταγωγής κάτοικοι των νομών της Ανατολικής και της Νοτιοανατολικής Τουρκίας (κατοικούνται κυρίως από Κούρδους, σ.τ.μ.), κάτω από τις απειλές των συμμοριών του ΡΚΚ ξεριζώνονται από τις ετσίες τους και υποχρεώνονται σε φυγή!..
Φαίνεται σαν αστείο, αλλά δεν είναι!..

Ακόμα και στο νομό Βαν, που θεωρείται από τις πιο ιστορικές περιοχές κατοίκησης των Τούρκων, άρχισαν οι απειλές του τύπου "τσακίσου και φύγε" προς τουρκικής καταγωγής πολίτες, με σκοπό να τους υποχρεώσουν να εγκαταλλείψουν την περιοχή!..
Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι τουρκικής καταγωγής πολίτες φακελώνονται από διάφορες επιτροπές, καταγράφεται η περιουσία τους, τα χωράφια και τα ακίνητά τους και στη συνέχεια εφαρμόζεται εμπάργκο στην πώλησή τους. Έτσι, υπό καθεστώς εμπάργκο, που επιβάλλεται υπό την πίεση των συμμοριών, οι τουρκικής καταγωγής πολίτες του Βαν δεν μπορούν να πουλήσουν τις περιουσίες τους και υποχρεώνονται να τις δίνουν για ένα κομμάτι ψωμί, όταν δεν απειλούνται να τις εγκαταλείψουν στα χέρια των Κούρδων, οι οποίοι τους λένε ότι "Αυτά που έχετε στην ουσία ανήκουν σε μας. Εσείς είστε κατακτητές, θα σας διώξουμε από δω!".

Η συμμορία του ΡΚΚ εφαρμόζει έναν επεκτατισμό που στηρίζεται στο φυλετικό εθνικισμό, τον οποίο επιχειρεί να πραγματοποιήσει με φασιστικές μεθόδους.
Ακόμα και ο πρωθυπυοργός Ερντογάν, μετά την προεκλογική συγκέντρωση του Βαν είπε σε μας τους δημοσιογράφους τα εξής:

"Οι γιατροί και οι αστυνομικοί της ασφάλειας που υπηρετούν εκεί, όταν πηγαίνουν στο νοσοκομείο παρενοχλούνται από τους κατοίκους. Υπάρχει ένα γεγονός που έχω ζήσει. Σπίτια αστυνομικών παραβιάστηκαν και παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά οι γυναίκες τους. Το να υπηρετεί κανείς εδώ, αξίζει συγχαρητήρια.

Θα σας υπενθυμίσω και ένα άλλο γεγονός. Το είδαμε πέρισυ στις τηλεοράσεις. Όταν ξεχύθηκαν σαν τα άγρια ζώα στους δρόμους του Ντιγιαρμπακίρ οι διαδηλωτές, είδαν ένα φορτηγό με πινακίδες Κωνσταντινούπολης. Το σταμάτησαν και πήγαν να λυντσάρουν τον οδηγό, ο οποίος γλύτωσε μόνον όταν μίλησε κουρδικά και είπε ότι είναι από το Ντιγιαρμπακίρ.
Όταν οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι λένε ότι "το ΡΚΚ είναι η ασφάλειά μας", αυτή την άγρια δύναμη εννοούν".
Οι άνθρωποι αυτοί συμπεριφέρονται με τέτοιον τρόπο, λές και κάποιοι τους έχουν υποσχεθεί τα χώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας. Πιστεύοντας κάτι τέτοιο, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.
Έφθασαν στο σημείο να λένε: "Τούρκοι, να τσακιστείτε να φύγετε"

Πηγή: Γενί Τσαγ

http://infognomonpolitics.blogspot.com

Κι όμως η Ελλάδα είναι στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας

όσον αφορά στις δεξιότητες στη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών!

[assets_LARGE_t_942_5828772.jpg]

Η επίδοση της Ελλάδας στον συγκεκριμένο δείκτη έφθασε στο εντυπωσιακό 9,94 (από 8,45 το 2002 που είχε φέρει τη χώρα μας στην 14η θέση) με αποτέλεσμα να ξεπεράσουμε τη Φινλανδία και την Κορέα (!) σύμφωνα με τα αποτελέσματα τελευταίας μελέτη της Διεθνούς Ενωσης Τηλεπικοινωνιών (International Telecommunications Union - ITU).


Ο συγκεκριμένος υποδείκτης λαμβάνει υπόψη του μία σειρά από παραμέτρους, συμπεριλαμβανομένων και των γνώσεων που υπάρχουν αλλά και την εμπλοκή των κατοίκων στην αξιοποίηση των ΤΠΕ (τεχνολογία πληροφορικής και επικοινωνιών).


Ουσιαστικά, η πρωτιά αυτή της Ελλάδας -η οποία δεν αποτελεί έκπληξη για όσους γνωρίζουν το επίπεδο των Ελλήνων επιστημόνων- δείχνει ότι υπάρχουν μεν οι γνώσεις και οι δεξιότητες στην πληροφορική και στις τηλεπικοινωνίες, αλλά για διάφορους λόγους δεν υπάρχει η αξιοποίηση εκείνη τόσο σε επίπεδο επιχειρηματικότητας όσο και σε χρηστικό επίπεδο που θα έφερναν την Ελλάδα πιο ψηλά στον συνολικό δείκτη αξιολόγησης.


http://greece-salonika.blogspot.com

«Μακεδονική μειονότητα» βλέπει εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ

Η Γκέι Μακ Ντούγκαλ στην έκθεσή της κάνει λόγο για «παρενοχλήσεις και διακρίσεις» όσων δηλώνουν «Μακεδόνες»


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΓ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


Την ύπαρξη «μακεδονικής εθνοτικής μειονότητας στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία» , την οποία δεν αναγνωρίζει η ελληνική κυβέρνηση, συμπεραίνει μέσω της έκθεσής της η Γκέι Μακ Ντούγκαλ. Η ανεξάρτητη εμπειρογνώμονας των Ηνωμένων Εθνών για μειονοτικά θέματα, η οποία επισκέφθηκε τη χώρα μας την περίοδο 8-16 Σεπτεμβρίου, καλεί την Αθήνα να ξεφύγει από τη στενή οπτική του αν υπάρχει στη χώρα «μακεδονική» ή «τουρκική» μειονότητα, διότι αυτή απηχεί μια...περιοριστική και ξεπερασμένη αντίληψη. Την καλεί δε να εστιάσει πλήρως «στην προστασία του δικαιώματος στον αυτοπροσδιορισμό, στην ελευθερία της έκφρασης και του συνεταιρίζεσθαι» και να διασφαλίσει τόσο στην «τουρκική» όσο και στη «μακεδονική» μειονότητα κάθε είδους προστασία προκύπτει από τις διεθνείς συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τα όσα αναφέρονται στην έκθεση αναμένεται να φορτίσουν ακόμη περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα στις σχέσεις της Ελλάδος με την πΓΔΜ. Εξάλλου, ο σκοπιανός πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι έχει καταφέρει να εντάξει de facto το θέμα της αναγνώρισης «μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας» στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία, ενώ δεν έχει διστάσει να ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει ουσιαστικά την ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» και να επιστρέψει την ελληνική ιθαγένεια σε εκδιωχθέντες «σλαβομακεδόνες».

Με δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γ. Κουμουτσάκος ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα παρουσιάσει επισήμως τις θέσεις της κατά τη συζήτηση της έκθεσης στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη στις 10 Μαρτίου. Και πρόσθεσε ότι οι μηχανισμοί προστασίας και ενδυνάμωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν πρέπει να μετατρέπονται σε άλλοθι και εργαλείο για όσους «συνειδητά επιχειρούν να τους εκμεταλλευθούν για την προώθηση δικών τους σκοπιμοτήτων στο επίπεδο των διακρατικών σχέσεων».

Η κυρία Μακ Ντούγκαλ αφιερώνει ένα ολόκληρο κεφάλαιο στην 26σέλιδη έκθεσή της στην «εθνοτική ταυτότητα στην περιοχή της Φλώρινας». Επισημαίνει συγκεκριμένα ότι η Αθήνα δεν αναγνωρίζει τη «μακεδονική εθνική μειονότητα» που κατοικεί στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, όπως και την ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας». Κάνει αναφορά στην παρενόχληση και στις διακρίσεις που υφίστανται όσοι δηλώνουν «Μακεδόνες», ενώ καλεί για αναγνώριση όλων των οργανώσεων που χρησιμοποιούν το επίθετο «μακεδονικός».
Οσον αφορά τα υπόλοιπα σκέλη της έκθεσης, η κυρία Μακ Ντούγκαλ ομιλεί για τη «μουσουλμανική μειονότητα» της Θράκης, τη μόνη όπως τη χαρακτηρίζει μειονότητα που αναγνωρίζει επισήμως η Ελλάδα, καθώς και για τους Ρομά. Καλεί για την ελεύθερη χρήση του όρου «τουρκικός» σε διάφορες ενώσεις, ενώ εμμέσως ζητεί την εκλογή μουφτή, εφόσον αυτός περιορίζεται στα θρησκευτικά του καθήκοντα. Ζητεί επίσης βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ρομά.

TO BHMA

http://infognomonpolitics.blogspot.com

ΤΩΡΑ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ "ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ" ΛΕΕΙ ΤΟΥ ΟΗΕ ?

ΜΟΝΟ Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΧΟΡΟΠΗΔΑΕΙ ΑΛΛΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟ ΗΘΙΚΑ ΟΗΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΝΑ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ , ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ .

ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΝΤΟΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΡΟΛΟ ΔΙΕΘΝΩΣ . ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Η ΕΚΘΕΣΗ , ΟΥΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ .

ΟΣΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΓΡΑΨΟΥΝ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ , ΓΡΑΨΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣ , ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ .

ΓΡΗΓΟΡΗ ΒΡΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΟΛΟΙ" , ΤΙ ΛΕΣ ΘΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ?

Οι Τ/κ σε ένα νέο δημοψήφισμα θα απαντούσαν ΟΧΙ σε ποσοστό 53,8% και 27,9% ΝΑΙ

Οι Τουρκοκύπριοι σε ένα νέο δημοψήφισμα όπως αυτό του 2004 θα απαντούσαν σε ποσοστό 53,8% όχι και 27,9% ναι, σύμφωνα με τα πορίσματα δημοσκόπησης, τα οποία δημοσιεύονται σε συνέχειες στον τ/κ Τύπο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κίπρις», στο ίδιο ερώτημα οι αναποφάσιστοι ήταν 15,1%, ενώ ένα 3,15% απάντησε «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

Σε ερώτηση κατά πόσο οι ψηφοφόροι πιστεύουν ότι οι...συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια και του Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ θα καταλήξουν σε λύση, το 55,9% απάντησε ότι δεν πιστεύει καθόλου, το 18,6% ότι δεν το πολυπιστεύει, ένα 15,9% ότι πιστεύει μερικώς ότι μπορεί να υπάρξει λύση από τις συνομιλίες, και μόνο έναν ποσοστό 6,4% ότι πιστεύει ακράδαντα ότι θα επιτευχθεί λύση.

Δεν εξέφρασε γνώμη και δεν απάντησε, ποσοστό της τάξεως του 3,2%.
Το 62,6% του δείγματος, που αποτελείται από 1387 άτομα, επιθυμεί τη λύση των δύο κρατών, το 17,2% μια ομοσπονδία με ισχυρή κεντρική κυβέρνηση, ποσοστό 9,5% τη συνέχιση της παρούσας κατάστασης και ποσοστό 5,3% την «ενοποίηση» των κατεχομένων με την Τουρκία.

Σε ερώτηση για την πολιτική του Τ/κ ηγέτη Ταλάτ στο Κυπριακό το 38%, υποστηρίζει μερικώς την πολιτική αυτή, το 15,6% πλήρως, το 27,6% δεν την απορρίπτει τελείως, ενώ ένα ποσοστό της τάξεως του 15,1% δεν την υποστηρίζει καθόλου.
Ποσοστό 3.7% των ερωτηθέντων δεν εξέφρασε γνώμη.

http://infognomonpolitics.blogspot.com

Η καταδίκη των Χιμαριωτών παραβιάζει κάθε διεθνές δίκαιο!

Της ΗΛΕΚΤΡΑΣ ΚΙΚΗ, Δικηγόρου.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε μάρτυρες πολυάριθμων προκλητικών ενεργειών που συντελούνται εις βάρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και των κατοίκων της.
Το αλβανικό εθνικιστικό και προπαγανδιστικό κλίμα εναντίον των Βορειοηπειρωτών βρίσκεται σε έξαρση.
Η αλβανική πολιτεία προσπαθεί ποικιλοτρόπως να λεηλατήσει την εθνική συνείδηση των Βορειοηπειρωτών και να αλλοιώσει την εθνική μας ταυτότητα.
Ζωντανό παράδειγμα αποτελεί η καταδικαστική απόφαση που εξεδόθη στις 4-02-2009 από το Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας εις βάρος των πέντε Ελλήνων Χιμαριωτών.
Οι Βαγγέλης Κολλίλιας, Κώστας Λαζάρης, Φρέντυ-Διονύσης Μπελέρης, Σοφία Ράπο και Άγγελος Κοκαβέσης καταδικάστηκαν σε τρία χρόνια φυλάκιση (ποινή μη εξαγοράσιμη).
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας χωρίς κανέναν ενδοιασμό και χωρίς νομική τεκμηρίωση των άρθρων 266, 268 και 25 Π.Κ. επαναλαμβάνει την υπ' αριθμόν 244/24-09-2004 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου της Αυλώνας.
Το Ανώτατο Δικαστήριο τους καταδίκασε για τα εξής «ποινικά αδικήματα»:
Έκκληση για εθνικό μίσος και προσβολή της Αλβανικής Δημοκρατίας και των συμβόλων της.
Οι ανωτέρω Χιμαριώτες καταδικάστηκαν για αδικήματα που δεν στοιχειοθετούνται σε μία ευνομούμενη δημοκρατία, (όπως θέλουν οι Αλβανοί να αποκαλείται η δημοκρατία τους).
Οι Έλληνες Χιμαριώτες τόλμησαν να φωνάξουν το αυτονόητο, «Η Χιμάρα είναι Ελλάδα», τόλμησαν να ψάλουν ελληνικά τραγούδια, και να υψώσουν την ελληνική σημαία.
Τόλμησαν να φιλήσουν το σύμβολο του έθνους τους, όμως αυτό για τους Αλβανούς θεωρείται προσβολή της Δημοκρατίας.Ένα κράτος δικαίου (όπως αρέσκεται να αποκαλείται η Αλβανία) δε μπορεί να καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες, καταπατώντας τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα.
Σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις και τη σύμβαση - πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, τα άτομα που ανήκουν σε εθνικές μειονότητες θα πρέπει να απολαμβάνουν τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτές, πράγμα όπερ και εγένετο.
Η Αλβανία συνεχίζει να θέτει εκτός, των αυθαίρετα μειονοτικών ζωνών, την ηρωική Χιμάρα. Απροκάλυπτα αφαιρεί ουσιώδη δικαιώματα από τους Έλληνες Χιμαριώτες.
Η αρχαϊκή αλβανική νομοθεσία με το ανθελληνικό πνεύμα που διακατέχει τους Αλβανούς αξιωματούχους, οδηγούν στον αφελληνισμό της περιοχής μας.
Η καταδίκη των ανωτέρω Χιμαριωτών μας αποδεικνύει την έλλειψη δικαιοσύνης και την αχαριστία της Αλβανίας ως προς το ελληνικό κράτος, το οποίο άνοιξε διάπλατα το δρόμο για την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.
Οι Βορειοηπειρώτες δεν πτοούνται από τέτοιες στημένες δίκες, συνεχίζουν ακλόνητοι να δίνουν τον αγώνα τους όπως άλλωστε μας δίδαξαν οι προγονοί μας.

http://gianniotis.blogspot.com

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: «Δεν θα φύγει ούτε ένας στρατιώτης»

Ο λεγόμενος Υπουργός Εξωτερικών Τουργκάι Αβτζί υποστήριξε ότι η παρουσία του Τουρκικού στρατού στην Κύπρο είναι αναγκαία και ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Αβτζί, σε γραπτή του δήλωση σχολιάζοντας δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Μάρκου Κυπριανού στην αιγυπτιακή εφημερίδα «Al Ahram», είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θα αφήσουν να φύγει ούτε ένας Τούρκος στρατιώτης από το νησί ενόσω, όπως ισχυρίστηκε, η Ελληνοκυπριακή πλευρά «συνεχίζει να αντιτίθεται στη λύση του Κυπριακού».

Πρόσθεσε ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν πρόκειται να υποστηρίξουν καμία λύση που θα εναντιώνεται στις εγγυήσεις της Τουρκίας.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αιγύπτου, ο κ. Αβτζί είπε πως οι προσπάθειες της Ελληνοκυπριακής διοίκησης, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, να παραβιάσει τα δικαιώματα του ψευδοκράτους και της Τουρκίας στην περιοχή, θα αποβούν άκαρπες.

Κάλεσε, τέλος, την Ελληνοκυπριακή πλευρά να σταματήσει, όπως ισχυρίστηκε, να ασκεί πιέσεις πάνω στην Τουρκία μέσω τρίτων χωρών και «να αρχίσει να διαπραγματεύεται στα σοβαρά» με την Τουρκοκυπριακή πλευρά για τη θετική έκβαση των απευθείας διαπραγματεύσεων.

http://ellas2.wordpress.com