6 Μαρ 2009

Διερεύνηση εισαγγελέα στον Ήφαιστο για τις συντάξεις και τα επιδόματα που παίρνουν

Η κοινή γνώμη της περιοχής πρέπει να γνωρίζει.
Αλήθεια πόσες χιλιάδες ευρώ δόθηκαν σε πλημμυροπαθείς του Ηφαίστου από την πολιτεία και το υστέρημα του ελληνικού λαού;
Πόσες εκατοντάδες αναπήρων υπάρχουν στο οικισμό ακόμη και μικρών παιδιών που επωφελούνται των αναπηρικών συντάξεων;
Πόσοι ζουν από τα επιδόματα της Πρόνοιας και ποιο είναι το κατά κεφαλήν εισόδημα μιας τέτοιας οικογένειας;
Δεν μπορεί για τα βασικά προβλήματα να σπεύδουν στο νόμιμο μουφτή και για τις φιέστες σκοπιμότητας να συνωστίζονται στον …ψευτομουφτή που τους συγχαίρει για την προσήλωσή τους στην θρησκεία και το …έθνος

Μια γειτονιά που ποτέ δεν την επισκέφθηκαν, ένα κόσμο για τον οποίο απαξιούσαν να κάνουν την παραμικρή αναφορά,, τους κατοίκους του οικισμού Ηφαίστου, που ήταν παραμελημένοι από τους ομοθρήσκους τους, προσέγγισαν με το πρόσχημα των εγκαινίων της ανακατασκευής του παλιού τεμένους οι γνωστοί κύκλοι, σε μια προσπάθεια να επιβάλλουν την παρουσία του ψευτομουφτή Ιμπράμ Σερήφ.

Και το πέτυχαν αφού χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα. Με παραπλανητικά στοιχεία ότι έρχονται διαπρεπείς θρησκευτικοί προσκεκλημένοι από την Τουρκία και με δέλεαρ δεκάδες χρυσές λίρες που μοιράστηκαν σε σπίτια την παραμονή της οργανωμένης φιέστας, ενώ κινητοποίησαν τους πάντες για να παραβρεθούν και ζήτησαν 500 καθίσματα από τον Δήμο Κομοτηνής που φρόντισε να πάνε όπως και οι εκπρόσωποί του. Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο, αφού το τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο ψευτομουφτής Κομοτηνής Ιμπράμ Σερήφ που με μια πύρινη ομιλία όπου λίγο ή πολύ αναγνώριζε ότι «για πρώτη φορά ανακάλυψε τον οικισμό και αυτό το κομμάτι της τουρκικής κοινωνίας που είναι προσηλωμένο στον ισλάμ και το έθνος με οποιοδήποτε κόστος, ήρθε να επιβεβαιώσει το δικό του ενδιαφέρον ώστε τα παιδιά του οικισμού να αφοσιωθούν στο κοράνι».

Χειροκροτητές των λεγομένων του ο υποπρόξενος Κομοτηνής Ονούρ Εκρέν, ο Μετζούν Φαϊκ πρώην υπεύθυνος των ΕΠΑΘιτών δασκάλων, ο πολιτιστικός σύμβουλος Μουράτ Μπιρτζάν, το προσωπικό του προξενείου σύσσωμο, ο πρόεδρος των αποφοίτων δασκάλων του ιεροσπουδαστηρίου Ασίμ Τσαβούσογλου, και πολλοί άλλοι ενώ ο κόσμος συγκεντρώθηκε μαζικά, τα παιδιά φορούσαν τουρκικές φορεσιές και όλα έγραφαν ώστε να υπάρξει η εκμετάλλευση της συγκέντρωσης πανευρωπαϊκά…

Τα ερωτήματα που γεννώνται πολλά .Κατ΄ αρχήν που είναι το ελληνικό κράτος που επιτρέπει στα τεμένη να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις με την απουσία των νόμιμων μουφτήδων. Επειδή κάποιοι κόπτονται για τους μουσουλμάνους κατοίκους του Ηφαίστου που τους έβαλαν ένα πολυέλαιο και δυο χαλιά, θέλοντας να δημιουργήσουν μια φιέστα για εξαγωγή εντυπώσεων κυρίως που θα τις χρησιμοποιήσουν σε γνωστά μπλογκς και site ανθελληνικών κύκλων του εξωτερικού, θα πρέπει να γίνει ένα ξεκαθάρισμα για το ποιος βρίσκεται έμπρακτα και πάντα δίπλα τους. Αν πραγματικά γίνει μια έρευνα στην Ροδόπη θα φανεί τελείως συμπτωματικά ότι ο Ήφαιστος, ο Σώστης και άλλες περιοχές του νομού έχουν το πανελλήνιο ρεκόρ αναπήρων με βάσει τα επιδόματα που κατατίθενται σε οικογένειες μουσουλμάνων που ζουν από μια διαρκή επιδοματική πολιτική ενισχύσεων του κράτους. Θα περίμενε κανείς ότι όλοι αυτοί δεν θα γινόταν βορρά του προξενείου ή κάποιων άλλων σκληροπυρηνικών κύκλων που μοιράζοντάς τους κάποιες χρυσές λίρες την παραμονή των «εγκαινίων» του ανακαινισθέντος τεμένους του Ηφαίστου να κινηθούν μαζικά για να συμμετάσχουν στο μεβλήτ, καλώντας καθ υπόδειξη όχι το νόμιμο μουφτή Μέτσο Τζεμαλή που τους συμπαραστέκεται χρόνια τώρα, αλλά τον ψευτομουφτή Ιμπράμ Σερήφ και περνώντας μηνύματα ευρύτερης προσέγγισης του στυλ ότι η «μαμά Τουρκία» θα είναι δίπλα.

Θα πρέπει η περίπτωση του Ηφαίστου, του Άβαντος Αλεξανδρουπόλεως, του Δήμου Σώστη να διερευνηθεί εισαγγελικά για τα επιδόματα και τα χρήματα που καταλήγουν εκεί στους αναπήρους κάθε τύπου. Είναι οι περιοχές που κατέχουν το ρεκόρ αναπήρων. Και αν ναι καλώς, αλλά να το ξέρουμε με διαύγεια. Θα πρέπει και οφείλει ο ελληνικός λαό να γνωρίζει πόσες χιλιάδες ευρώ δόθηκαν από το ελληνικό κράτος στους πλημμυροπαθείς για να ανακουφιστούν, πόσες χιλιάδες ευρώ καταλήγουν στιες τσέπες τους κάθε, μήνα από αναπηρικές συντάξεις και εκπορεύονται από τα ταμεία του ελληνικού κράτους όταν οι ίδιοι διαφοροποιούνται συστοιχιζόμενοι με την προπαγάνδα και το παρακράτος του ψευτομουφτή. Δεν μπορεί μονίμως να είναι στο απυρόβλητο οι ενέργειες αυτών των μειονοτικών κύκλων που προσπαθούν να βάλλουν ζιζάνια στον εργατικό κόσμο του Ηφαίστου καταφέρνοντας το όπως μαρτυρά η εκδήλωση της Κυριακής. «Η κότα πίνει το νερό και κοιτάζει τον ουρανό», λέει μια παροιμία, έλεος!

Μελαχροινή Μαρτίδου


http://www.xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: