30 Ιουλ 2009

Επιχείρηση για απομάκρυνση μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας

http://anemologites.com/wp-content/uploads/2009/05/epeisodia_inside.jpg

43 οι συλληφθέντες από την αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης των μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας
. Την ίδια ώρα κλιμάκιο της ΥΠΕΕ βεβαίωσε φορολογικές παραβάσεις σε βάρος ιδιοκτητών κτιρίων γιατί εισέπρατταν χρηματικά ποσά από τους αλλοδαπούς για να τους επιτρέπουν την παραμονή τους.

Σαράντα τρία άτομα κρατούνται από τους αλλοδαπούς οι οποίοι απομακρύνθηκαν το πρωί από τα σπίτια της οδού Σαχτούρη και της οδού Βερανζέρου στην Αθήνα, προκειμένου να απελαθούν γιατί βρίσκονταν παράνομα στη χώρα μας.

Επίσης, στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν αύριο ένας Αφγανός που επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον αστυνομικού και δύο ακόμη άτομα που συνελήφθησαν στην οδό Βερανζέρου για έκδοση και κατοχή πλαστών εγγράφων.

Κατασχέθηκαν 40 γραμμάρια ηρωίνης κατανεμημένης σε συσκευασία έτοιμη για εμπορία, 100 πλαστά διαβατήρια, δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δύο εκτυπωτές που χρησιμοποιούνταν για την έκδοση πλαστών διαβατηρίων, ένα «λάπτοπ», ένα μαχαίρι και 1.000 ευρώ.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά 120 αστυνομικοί από την Ασφάλεια Αττικής, τη Διεύθυνση Αλλοδαπών, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, την Τροχαία, τα ΜΑΤ και την Ομάδα ΔΕΛΤΑ. Επίσης συμμετείχε κλιμάκιο της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) και κλιμάκιο του δήμου Αθηναίων.

Από τους υπαλλήλους της ΥΠΕΕ βεβαιώθηκαν φορολογικές παραβάσεις σε βάρος των ιδιοκτητών των δύο κτιρίων γιατί εισέπρατταν χρηματικά ποσά από τους αλλοδαπούς για να τους επιτρέπουν την παραμονή τους εκεί χωρίς να τα δηλώνουν στην Εφορία. Οπως δήλωσε εκπρόσωπος του δήμου, οι αλλοδαποί πλήρωναν 5-7 ευρώ ο καθένας την ημέρα για να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες και ανύπαρκτη υποδομή υγιεινής.

Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν για την απομάκρυνση μεταναστών από περισσότερα από τριάντα σπίτια στην Αθήνα τα οποία έχουν χαρακτηριστεί από τη νομαρχία και το δήμο ως εστίες μόλυνσης, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

Τα σπίτια, μετά την απομάκρυνση των αλλοδαπών, καθαρίζονται και απολυμαίνονται από συνεργεία του δήμου και όσα είναι ιδιόκτητα παραδίδονται στους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι θα έχουν και την ευθύνη για τη φύλαξή τους ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα διώκονται ποινικά. Επίσης, για όλους θα γίνει έρευνα από την ΥΠΕΕ για να διαπιστωθεί αν φοροδιαφεύγουν, εισπράττοντας και αυτοί χρήματα από τους αλλοδαπούς.

Εξω από το σπίτι της οδού Βερανζέρου, στις 2.30 μμ σημειώθηκαν επεισόδια όταν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη σύλληψη των μεταναστών και προσπάθησαν να εμποδίσουν την επιβίβασή τους στις «κλούβες» της Αστυνομίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και απώθησαν τους διαδηλωτές, ενώ στο σημείο πήγε και εισαγγελέας.

http://assets.tanea.gr/files/2009-04-22/thumbs/metanastes_450x.jpg

ΠΗΓΗ

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ , ΜΑΧΑΙΡΙΑ , ΠΛΑΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΓΚΕΤΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ , ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ , ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΟΥΣ "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ" .....

ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ ΤΟΥ "ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥ" ΤΟΥ "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΗ" ΚΑΙ ΤΟΥ "ΑΓΩΝΙΣΤΗ" ΕΝΩ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΕΜΙΖΑΝ ΟΙ ΣΟΜΑΛΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΑΘΕΙΣ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ.

ΣΟΜΑΛΙΚΕΣ , ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ , ΑΙΘΙΟΠΙΚΕΣ , ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ..... ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΗΝ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΑ ? Ή ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΟΙ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ" ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΩΝ 8 ΠΟΥ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ? ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ ΤΟΣΕΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΟΧΕΣ ΠΟΥ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ? ΦΟΒΑΣΑΙ ΜΗΝ ΣΟΥ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ? ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ ? ΤΟΥ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ ? ΦΟΒΑΣΑΙ ΜΗΝ ΣΕ ΛΟΙΔΩΡΗΣΟΥΝ ? ΣΕ ΒΡΙΣΟΥΝ ?

ΔΙΑΛΕΞΕ , ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ Ή ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΠΑΙΡΑΚΙ ? ΔΙΑΛΕΞΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΜΗΝ ΡΙΧΝΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΕΥΘΥΝΗ , ΚΥΡΙΩΣ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ.

http://www.avgi.gr/images/photoarchive/2009/3/27/EVAA_EPEISODIA_ALODAPOI8759_low.jpg

ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ" ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ , ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΜΑΚΡΙΝΗ ΑΛΛΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙΑ ΟΛΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ , ΑΜΑΧΗΤΙ .... ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ , ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ? ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ?

Οπτική ίνα στο σπίτι

http://img.pathfinder.gr/Media/i/4/4011/2527.jpg

Ο υπουργός Μεταφορών, Ευριπίδης Στυλιανίδης ανακοίνωσε φιλόδοξο σχέδιο νόμου που αποσκοπεί να φέρει δυνατότητα πρόσβασης υψηλής ταχύτητας στο Διαδίκτυο με τη χρήση οπτικής ίνας.

Μετά τη σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ανακοίνωσε ότι τίθεται σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών για την οπτική ίνα στο σπίτι.

«Eνημέρωσα τον πρωθυπουργό για ένα σημαντικό θέμα το οποίο μας φέρνει στην ευρωπαϊκή πρωτοπορία: Για την ετοιμότητά μας να θέσουμε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου που προετοιμάσαμε για την οπτική ίνα στο σπίτι. Είναι ένα σχέδιο νόμου φιλόδοξο που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σ΄ ένα σημαντικό ψηφιακό άλμα, στην πρωτοπορία της Ευρώπης. Γιατί θα είμαστε το πρώτο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα χρησιμοποιήσει την οπτική ίνα μέχρι το σπίτι στο σύνολο της Επικράτειας. Με το νόμο αυτό, ουσιαστικά ξεκινάει η υλοποίηση ενός σημαντικού σχεδίου που αφορά τη σύνδεση 52 ελληνικών πόλεων από το σύνολο της ελληνικής Περιφέρειας με οπτικές ίνες, εξυπηρετεί 2 εκατομμύρια νοικοκυριά και την ίδια ώρα δίνει τη δυνατότητα να αρθεί η απομόνωση της ελληνικής Περιφέρειας, διασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους τους Έλληνες, σ' όποιο μέρος της Ελλάδας και αν κατοικούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταφορών και συνέχισε: «Η χρήση των νέων τεχνολογιών έχει την αξία που είχε κάποτε ο εξηλεκτρισμός. Οι σύγχρονες εφαρμογές της τηλεκπαίδευσης, της τηλεϊατρικής, της τηλεδιοίκησης, του ηλεκτρονικού εμπορίου, είναι εφαρμογές οι οποίες θα αλλάξουν τα δεδομένα και θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για την οικονομία και νέες προοπτικές για την ανάπτυξη της χώρας. Στο επόμενο διάστημα, τις επόμενες μέρες, θα ξεκινήσει και επίσημα η δημόσια διαβούλευση, αφού ενημερώσουμε με ειδική συνέντευξη την κάθε Ελληνίδα και τον κάθε Έλληνα για το περιεχόμενο αυτού του νομοσχεδίου. Παράλληλα έχει ξεκινήσει ατύπως και θα συνεχισθεί η διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ολοκλήρωση αυτού του σχεδίου, το οποίο, πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει δρομολογηθεί προς υλοποίηση».

ΠΗΓΗ

http://nere.gr.virtuals-24.irismedia.gr/uploads/eurizonikotita/fibre_optic.jpg

Πράσινο για αιολικά, κόκκινο σε λιθάνθρακα, πυρηνικά


ΤΟΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ρόλο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με στόχο το 2020 να παράγουν το 20% της ενέργειας που καταναλώνεται στη χώρα, εισηγείται στην έκθεσή του για τον μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας το Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής. Πρόκειται στην ουσία για την αναθεώρηση τη έκθεσης του περασμένου Απριλίου, η οποία κρίθηκε απαραίτητη λόγω των ευρύτερων επιπτώσεων που προκάλεσε η οικονομική κρίση.

Η νεώτερη έκθεση εξαιρεί τη χρήση του λιθάνθρακα ως μέσο παραγωγής ενέργειας τουλάχιστον έως το 2020, ενώ για την πυρηνική ενέργεια αποκλείει κάθε ενδεχόμενο δημιουργίας πυρηνικού εργοστασίου. Παράλληλα, κάνει λόγο για λελογισμένη χρήση του φυσικού αεριού. Μάλιστα προβλέπει ότι η ζήτηση ενέργειας τα επόμενα χρόνια θα παρουσιάσει μείωση λόγω της κρίσης, η οποία θα κυμαίνεται σε ποσοστό 3% για το 2010, ποσοστό που θα φθάσει το 2020 έως και το 18%.

Ειδικά για τον λιθάνθρακα, η έκθεση επισημαίνει ότι η προβλεπόμενη μικρότερη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας και η δυνατότητα πλέον κάλυψής της από τις γνωστές συμβατικές πηγές και τις Ανανεώσιμες Πήγες Ενέργειας (ΑΠΕ) απομακρύνει το αμφιλεγόμενο θέμα της χρήσης του από τον τρέχοντα μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό. Υποστηρίζει ωστόσο ότι μετά το 2020 και με δεδομένη την απόκτηση τεχνογνωσίας στην «καθαρή» χρήση τόσο του λιγνίτη όσο και άλλων στερεών καυσίμων ενδέχεται να εξεταστεί και πάλι το θέμα αυτό.

Για την πυρηνική ενέργεια, ο πρόεδρος του ΣΕΕΣ κ. Ραφαήλ Μωυσής αναφέρει χαρακτηριστικά στο εισαγωγικό του σημείωμα ότι «συμμορφούμενη προς το κυρίαρχο και κοινωνικό πολιτικό κλίμα δεν αναφέρεται στην προοπτική χρησιμοποίησης της πυρηνικής ενέργειας, ακόμη και σε ορίζοντα οράματος».

Επιπλέον, η έκθεση δίνει έμφαση στη λελογισμένη, επειδή αποτελεί εισαγόμενο καύσιμο, χρήση του φυσικού αερίου και τονίζει ότι «η εξοικονόμηση και ορθολογική χρήση της ενέργειας και η εγκατάσταση μεγάλου αριθμού μονάδων ΑΠΕ όλων των μορφών... παραμένουν κρίσιμες προϋποθέσεις για την επίτευξη των στόχων της ενεργειακής στρατηγικής και την αποφυγή της προσφυγής σε άλλες ενεργειακές επιλογές».

http://www.eeei.gr/blogimg/18_coalplant.jpg

Χαμηλότερη κατανάλωση
Στο βασικό της σενάριο, η έκθεση αναφέρεται σε κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 59.219 γιγαβατώρων για το 2010, μέγεθος κατά 3% χαμηλότερο της εκτίμησης του Απριλίου. Η αναθεώρηση είναι μεγαλύτερη για το 2020, καθώς η ζήτηση εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 74.100 γιγαβατώρες έναντι 87.900 γιγαβατώρων που ήταν η εκτίμηση πριν από την εκδήλωση της κρίσης. Με τα δεδομένα αυτά, εκτιμάται ότι η προβλεπόμενη μικρότερη ζήτηση είναι δυνατό να καλυφθεί από τις συμβατικές πηγές (λιγνίτης, φυσικό αέριο, ΑΠΕ) σε συνδυασμό με την εφαρμογή πολιτικών εξοικονόμησης και ορθολογικής χρήσης της ενέργειας.

Επίσης, σύμφωνα με το Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής (ΣΕΕΣ), η εξοικονόμηση ενέργειας εκτιμάται ότι μπορεί έως το 2015 να ανέλθει σε 1,963 εκατομμύρια τόνους ισοδύναμου πετρελαίου και να συνοδευτεί από μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων κατά 8,41 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

ΠΗΓΗ

«Κατάχρηση εξουσίας»

http://www.fhw.gr/chronos/12/images/gallery/domestic_policy/ath_05.jpg

Μια ενδιαφέρουσα δικονομική άποψη εξέφρασε χθες ο κ.Στέφανος Ματθίας ,σχετικά με το θέμα των ημερών και την πρόθεση του ΠαΣοΚ να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές , μέσω της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Σ. Ματθίας,επίτιμος πρόεδρος του Αρείου Πάγου, σε άρθρο του που φιλοξένησε η «Καθημερινή» αναφέρθηκε σε «Κατάχρηση εξουσίας».
Συγκεκριμένα στο άρθρο του αναφέρει:«Πρόκειται για κλασική περίπτωση «κατάχρησης εξουσίας» (detournement de pouvoir) αφού η άρνηση σύμπραξης δεν συναρτάται προς την καταλληλότητα του προσώπου του Προέδρου, αλλά υπαγορεύεται από σκοπό ξένο και άσχετο, την πρόωρη αναρρίχηση της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση.

Η έννοια της «κατάχρησης εξουσίας» αναπτύχθηκε ιδίως στο διοικητικό δίκαιο όπου καθιερώθηκε ως λόγος ακύρωσης διοικητικών πράξεων που υπαγορεύθηκαν από σκοπό διαφορετικό από εκείνο για τον οποίο είχαν νομοθετηθεί.

Απηχεί όμως γενικότερη αρχή του δικαίου και εφαρμόζεται, υπό συγγενικές ονομασίες, σε όλη την έκταση της έννομης τάξης. Έχει, λοιπόν, πεδίο εφαρμογής ΚΑΙ στο συνταγματικό δίκαιο, όταν πράξη ή παράλειψη συνταγματικού οργάνου, όπως είναι και το κόμμα, εμφανίζει τα ως άνω χαρακτηριστικά.

Μια κακή συνταγματική παράδοση ανέχεται στη χώρα μας τέτοιες ή ανάλογες πρακτικές. Και η έλλειψη Συνταγματικού Δικαστηρίου καθιστά αδύνατο τον αποτελεσματικό έλεγχο τέτοιων μεθοδεύσεων».

Κάποιοι βλέπετε φρόντισαν ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ κ. Πρόεδρε. Όταν κατά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος το ΠαΣοΚ αποχώρησε αρνούμενο και την αναθεώρηση της διάταξης του άρθρου 100 προς το σκοπό της θέσπισης Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Βλέπετε το Σύνταγμα το θέλουν «alacarte»,ερμηνεύοντάς το, ΟΠΟΤΕ θέλουν και ΟΠΩΣ θέλουν. Κάτι που το αποκάλυπταν ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ όταν στις θέσεις τους για την πρόταση της ΝΔ απαντούσαν επίσημα ως εξής:«Δεν δεχόμαστε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για αναθεώρηση της διάταξης του άρθρου 100 προς το σκοπό της θέσπισης Συνταγματικού Δικαστηρίου. Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας....προβλέπει την ανάθεση σε ένα τέτοιο δικαστήριο αρμοδιοτήτων αμιγώς πολιτικού χαρακτήρα ».

Καταλάβατε ; To Σύνταγμα και η ερμηνεία του, αφορούν ... κατά τους «εθνοσωτήρες» του ΠαΣοΚ. Ήταν και αυτή η αρμοδιότητα που θα επιφορτιζόταν το Συνταγματικό Δικαστήριο για τον ...το εσωτερικό των κομμάτωνέλεγχο των οικονομικών των Κομμάτων, θέματα πόθεν έσχες και ελέγχου του πολιτικού χρήματος και ...«ήρθε και έδεσε το γλυκό»!
Μάλιστα με αρκετή δόση θράσους οι ΙΔΙΟΙ άνθρωποι μιλούν σήμερα περί διαφάνειας στον πολιτικό χώρο.

Και μετά αναρωτιούνται γιατί οι πολίτες τους γυρίζουν την πλάτη και προτιμούν τις παραλίες.


YΓ. Υπενθυμίζω ότι χώρες όπως η Αλβανία,η Ουγκάντα,η Μαδαγασκάρη, το Κιργιστάν διαθέτουν Συνταγματικό Δικαστήριο. Εμείς ...όχι!
Να υπενθυμίσω επίσης ότι πολέμιος της πρότασης της ΝΔ για θέσπιση του Συνταγματικού Δικαστηρίου ήταν ....
Ναι ! καλά το καταλάβατε. Ο κ. Μανιτάκης! Ο συνταγματολόγος που (κοίτα σύμπτωση) δήλωνε προ ημερών ότι δεν βλέπει τίποτα το ανορθόδοξο να χρησιμοποιείται το Σύνταγμα , οι διαδικασίες και οι θεσμοί του ως ...πολιτικό παιχνίδι.

ΠΗΓΗ

ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEggT1-WiaKzRz50Fhszg9shuERit1-uBAyOBk-m9FNINQKU16fshUQ8O5UyqwZd7002kAbalA5sjp6rP0j6ojFEVMlOZD56U85q389OnI8l8BsC6YB19Cp8WnvzByhiCE02N2sxX3L-Zg2R/s400/mit_logo.jpg

«ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ» στη Σαμοθράκη, αφού φωτογράφισε όλα τα νησιά Βορ. Αιγαίου, Σάμο, Χίο, Μυτιλήνη, Λήμνο, Αη-Στράτη. Το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι με το υλικό ανά χείρας που τον καίει ουσιαστικά, δεν μπορούσε παρά να παραδεχθεί την πράξη του, να αποκαλύψει συνεργάτες κι εντολοδόχους. Οι αστυνομικές αρχές ήταν στα ίχνη του 30χρονου οικογενειάρχη από το Μ. Δέρειο που διέμενε στην Μάκρη, τον παρακολουθούσαν κι επεδίωκαν να τον πιάσουν επ’ αυτοφώρω.

Εκτιμάται ότι πρόκειται για μια σοβαρότατη υπόθεση που έχει βάθος και θα οδηγήσει και σε άλλους δρόμους, ενώ θα λύσει γρίφους που υπήρχαν στην περιοχή. Ο αστυνομικός διευθυντής Έβρου Ιωακείμ Τσουκνάβης που ρωτήθηκε σχετικά απλά επιβεβαίωσε την είδηση λέγοντας ότι αντιμετωπίζει κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα που επισείουν καθείρξεις, αλλά η απαγγελία των όποιων κατηγοριών θα γίνει με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Για το εξαιρετικού ενδιαφέροντος θέμα της σύλληψης ενός Τούρκου κατασκόπου σε ελληνικό έδαφος πρωτογράφηκε χθες στο taxalia.blogspot.com και ήταν πρωτοσέλιδο θέμα στην εφημερίδα «Αυριανή της Μακεδονίας – Θράκης». Η διερεύνηση της υπόθεσης έδειξε ότι πρόκειται για μια σύνθετη υπόθεση που θα βγάλει λαυράκι, ενώ ο συλληφθείς δεν μπορούσε να δικαιολογήσει γιατί είχε στην κατοχή του όλο αυτό το φωτογραφικό υλικό από σημεία στρατηγικής αξίας, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, υποδομές, δρόμους, υδραγωγεία κλπ.
Από τον πανικό του με την σύλληψή του, συνεργάστηκε με τις αρχές, λέγοντας ότι αναλάμβανε αποστολές έναντι αμοιβής που κυμαινόταν αναλόγως με το υλικό που παρέδιδε.

Την υπεράσπισή του έχουν αναλάβει δύο δικηγόροι Ξάνθης, ένας χριστιανός κι ένας μουσουλμάνος, οι οποίοι του ετοιμάζουν ήδη απολογητικό υπόμνημα και του έχουν πει να μη πει τίποτα παραπάνω.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αμειβόταν με σοβαρό ποσό σε ευρώ σε κάθε του ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου μπορεί να τραβούσε εκατοντάδες φωτογραφίες. Οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές εκτιμούν ότι η όλη υπόθεση είναι σοβαρή, καθώς στοχεύει στη συλλογή πολύ ειδικών και λεπτομερών πληροφοριών και εικόνων, οι οποίες δεν μπορούν να απεικονιστούν από κανέναν από τους υπάρχοντες δορυφόρους, καθώς η λήψη των φωτογραφιών γίνεται από το επίπεδο του εδάφους αποτυπώνοντας στρατηγικά την περιοχή της Θράκης κι ευαίσθητων νησιών για να υπάρχει εικόνα σε σχέδιο δολιοφθοράς κάτω από συγκεκριμένη στρατηγική.

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ανακρίνεται ήδη στην Αλεξανδρούπολη, ενώ οι εκτιμήσεις είναι ότι δεν πρόκειται για ένα απλό άτομο που φωτογράφιζε από τα δεκάδες που συλλαμβάνονται κατά μήκος του Έβρου στην διάρκεια της χρονιάς, Τούρκους, Βούλγαρους, ή Φιλανδούς και οι οποίοι καταδικάζονται σε φυλακίσεις κι απελαύνονται, αλλά για διαφορετικού μεγέθους κατάσκοπο που δρούσε στην περιοχή. Υπάρχει επίσης βάσιμη υποψία ότι ήταν μέρος ενός κυκλώματος ανθρώπων που υπολογίζονται στα 100, οι οποίοι συστηματικά εργαζόταν για την Τουρκία με υποδείξεις και πρόγραμμα γνωστών κέντρων αποσταθεροποίησης της ευαίσθητης Θράκης.

Η χαρακτηριστική του φράση «δούλευα για την μητέρα πατρίδα μου την Τουρκία», τα λέει όλα. Αν αυτό το υλικό προωθείτο και σε άλλες ξένες χώρες που είχαν ενδιαφέρον για την περιοχή είναι άγνωστο.

ΠΗΓΗ

Αλλαγή των όρων συμμετοχής της Βουλγαρίας στον πετρελαιαγωγό

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmGeNDhTuYmJMrsgsjmPh7ar5YfKnhYCjmfEGmDV296vAkOqx9vmJMjq4NpBdKCMvJWOAUwIRvoNI3rNOruggC2yFr06n2CG1NX0jW03wvfG3_Jhzw3mncOqzq6SYTRB8ijNyb12Q5LXI/s400/getImage4544.jpg

Η τροποποίηση των όρων συμμετοχής της Βουλγαρίας στον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και η ελαχιστοποίηση της οικονομικής επιβάρυνσης που θα υποστεί, βρίσκονται πίσω από την αρνητική στάση που τηρεί η νέα κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσοβ για το σχέδιο αυτό.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την τοποθέτηση του εκπροσώπου της κοινοπρακτικής εταιρείας Trans-Balkan Pipeline, Vladimir Nemtsov, σχετικά με την οικονομική επιβάρυνση που θα υποστεί η Βουλγαρία.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, και αντιπρόεδρος της ρωσικής Transneft, η οποία θα έχει και τη διαχείριση του αγωγού, δήλωσε στη ρωσική οικονομική εφημερίδα RBK, ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αναλάβει την επιβάρυνση που προκαλεί στη βουλγαρική πλευρά η συμμετοχή της με 24,5% στην κοινοπρακτική εταιρεία του αγωγού. Συμπλήρωσε δε, ότι κάτι τέτοιο θα γίνει, εφόσον η Βουλγαρία το κρίνει απαραίτητο και επιτευχθεί η σχετική συμφωνία.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του βουλγαρικού πρακτορείου Novinite, το οποίο και μεταδίδει τις σχετικές πληροφορίες, με την κίνησή της αυτή η ρωσική εταιρεία επιχειρεί να διατηρήσει τη Βουλγαρία στο επενδυτικό σχέδιο. Η ανησυχία για τη συμμετοχή της γειτονικής χώρας στον πετρελαιαγωγό εντάθηκε μετά τις δηλώσεις του υπερυπουργού Οικονομίας και Ενέργειας, Simeon Djankov, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνησή του θα προχωρήσει σε περικοπές δαπανών, ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ, μέσω του περιορισμού της συμμετοχής της χώρας του σε επενδυτικά σχέδια αμφίβολης αποτελεσματικότητας και κερδοφορίας, μεταξύ των οποίων περιελάμβανε και τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Για την αρνητική τοποθέτηση της νέας κυβέρνησης της Βουλγαρίας στο συγκεκριμένο σχέδιο, είχε προϊδεάσει ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Rosen Plevnaliev, ο οποίος χαρακτήριζε μη βιώσιμο τον αγωγό.

Με τις κινήσεις της, η νέα κυβέρνηση της Βουλγαρίας, η οποία -μην έχοντας την πλειοψηφία στη Βουλή των 240 βουλευτών- στηρίζεται στις ψήφους μικρότερων κομμάτων, προσπαθεί να ικανοποιήσει τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, δηλαδή την ύπαρξη αντιρωσικού κλίματος που επικρατεί σε σημαντικό μέρος της κοινής γνώμης και τα μεγάλα ελλείμματα που κληρονόμησε.

Ετσι, με δεδομένο ότι το κυβερνών κόμμα ΒΕRG, στηρίζεται από μικρότερα κόμματα, τα οποία επιδιώκουν τον περιορισμό της ρωσικής επιρροής στη Βουλγαρία, θα πρέπει να δείξει ότι κινείται σε μία τέτοια κατεύθυνση και κυρίως ότι επιδιώκει να βελτιώσει τη θέση της Βουλγαρίας, έναντι της Ρωσίας, σε όλα τα μεγάλα κοινά επενδυτικά σχέδια.

Η Ελλάδα

Από ελληνικής πλευράς, μέχρι στιγμής δεν διατυπώνεται καμία έντονη ανησυχία, καθώς οι θέσεις του κυβερνώντος κόμματος της Βουλγαρίας ήταν γνωστές στην ελληνική κυβέρνηση, πριν ακόμη από τις πρόσφατες εκλογές. Επιπλέον επαφές με υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος GERB, είχε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εγκρίνει τη συμμετοχή της Βουλγαρίας στον αγωγό φυσικού αερίου Σάουθ Στριμ, ιταλορωσικών συμφερόντων, ενώ ανέθεσε σε ρωσικές εταιρείες και σε τράπεζες ελεγχόμενες από την Gazprom την κατασκευή και χρηματοδότηση του πυρηνικού σταθμού του Μπέλενε.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΪΤΑΝΤΖΙΔΗΣ

ΠΗΓΗ ΜΑΣ

Γιασάρ Οζ: “Οταν έβαζα φωτιές στην Ελλάδα ήμουν καλός και τώρα με κλείνετε φυλακή;”

http://www.nafpaktia.com/images/946.jpg


Με αφορμή την ένταση που υπάρχει στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας έγινε λόγος και για τις δασικές πυρκαγιές. Ο κ. Καλεντερίδης αποκάλυψε ότι στο παρελθόν το τουρκικό παρακράτος ασκούσε «πολιτική» βάζοντας φωτιές στην Ελλάδα:
«Είναι βέβαιο ότι μας έβαζαν φωτιές. Εχουμε μία ομολογία. Ο Γιασάρ Οζ ήταν μέλος τουρκικής παρακρατικής οργάνωσης που ήταν συνάμα συμμορία της μαφίας. Στο εσωτερικό της Τουρκίας έκαναν δολοφονίες και χτυπήματα σε κουρδικούς στόχους. Κάποια στιγμή συνελήφθη με δέκα κιλά ηρωίνης. Νομίζω το 1997. Οταν τον έπιασαν οι αρχές ασφαλείας και τον οδηγούσαν στη φυλακή, βρίσκονταν αρκετοί τηλεοπτικοί σταθμοί εκεί με τις κάμερές τους. Παρ’ όλο που του είχαν κλείσει το στόμα για να μη μιλήσει, εκείνος πρόλαβε και φώναξε: “Οταν έβαζα φωτιές στην Ελλάδα ήμουν καλός και τώρα με κλείνετε φυλακή;”.
Τότε είχα προτείνει η Ελλάδα να ζητήσει δικαστική συνδρομή από την Τουρκία, να πάει κάποιος δικός μας εισαγγελέας να ανακρίνει τον Γιασάρ Οζ και να ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Αν θυμάμαι καλά, σε πυρκαγιά στην Ικαρία είχαμε δεκατρείς νεκρούς και αυτό το ενδεχόμενο των εμπρησμών από τους Τούρκους παρακρατικούς έπρεπε οπωσδήποτε να εξεταστεί. Επίσης, δεν θα ξεχάσω ποτέ ένα πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Turkiye”, το 1995, όπου είχε μια τεράστια φωτογραφία από την πυρκαγιά στην Πεντέλη και έγραφε “Είδατε τι πάθατε;” Στην ουσία μας έστελναν μήνυμα ότι μας έκαψαν αυτοί».

Ασύμμετρες απειλές
Είχε δίκιο λοιπόν ο κ. Πολύδωρας, όταν το 2007 μιλούσε για «ασύμμετρες απειλές»;
«Αυτός ο όρος δεν στερείται βασιμότητας. Το 2007, όταν βρίσκονταν σε εξέλιξη οι φωτιές στην Πελοπόννησο και την Εύβοια, κάποιοι προσπάθησαν να κάψουν τον Υμηττό. Παράλληλα γίνονταν και παραπλανητικά τηλεφωνήματα στην Πυροσβεστική, με αναφορές για ανύπαρκτες πυρκαγιές, ώστε να την υποχρεώσουν να διασπείρει τις δυνάμεις της. Αυτό το γεγονός είναι χειροπιαστό. Τα τηλεφωνήματα στην Πυροσβεστική καταγράφονται και από τη στιγμή που η ανάκριση δεν κατάφερε να εντοπίσει από πού προέρχονταν, μπορούμε να σκεφτούμε ότι υπήρχε ένα κέντρο που κατηύθυνε τις ενέργειες. Και μιλάμε για ένα κέντρο που είχε την τεχνογνωσία να κάνει μυστική δράση και να μην αφήνει ίχνη. Συνεπώς, υπήρχε ένα οργανωμένο σχέδιο – τουλάχιστον για την υπόθεση που αναφέραμε. Το σχέδιο εκπονήθηκε και ετέθη σε εφαρμογή είτε από κέντρο στην Ελλάδα, που θεωρεί το κράτος ως αντίπαλη οντότητα και προσπαθεί να το εξουθενώσει, είτε από μια ξένη χώρα».

Απόσπασμα συνέντευξης κ. Σάββα Καλεντερίδη στην Espresso


ΠΗΓΗ


ΤΑ ΠΕΡΙ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΓΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΟΥΣΟΥΡΛΟΥΚ , ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ :

Για όσους αμφισβητούν κατά πόσο μπορεί να ισχύουν τα περί «ξενοκίνητων εμπρηστών», «πρακτόρων του εχθρού», «Τούρκων» κλπ, τους παραπέμπουμε στα πιο κάτω ακλόνητα τεκμήρια σχετικά με το σκάνδαλο Σουσουρλούκ του 1996 που συντάραξε την Τουρκία. Ένα από τα πολλά πράγματα που είδαν το φως της δημοσιότητας ήταν, μεταξύ άλλων, η σχέση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, των μυστικών υπηρεσιών και των ακροδεξιών παρακρατικών Γκρίζων Λύκων με το εμπόριο ναρκωτικών, με δολοφονίες και τρομοκρατία. Ο μοναδικός επιζών της μαύρης Mercedes του δυστυχήματος στο Σουσουρλούκ, ο αρχιμαφιόζος Γκρίζος Λύκος Αμπντουλλάχ Τατσλί, παραδέχτηκε δημόσια ότι έβαζε φωτιές στα ελληνικά δάση για χάριν της μητέρας πατρίδας (του)… [N-A.gr]


Αμπτουλλάχ Τσατλί, το «ομορφόπαιδο» του σκανδάλου του Σουσουρλούκ το 1996

Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: Οι Τούρκοι παρακρατικοί έκαιγαν τα ελληνικά νησιά - Στόχος του Τούρκου ακροδεξιού μαφιόζου Αμντουλλάχ Τσατλί ήταν και ο εμπρησμός δασών σε ελληνικά νησιά, που υποτίθεται ότι έγιναν σε αντίποινα γιατί “η Ελλάδα βρισκόταν πίσω από τους εμπρησμούς των τουρκικών δασών στο Αιγαίο”. - Κείμενο της 28ης Νοεμβρίου 1996, μετά που ξέσπασε το σκάνδαλο Σουσουρλούκ στην Τουρκία.

• Σημερινή: ΕΙΡΗΣΘΩ: Η Ελλάς σαν Σμύρνη καίγεται - Ένας εχθρός στυγερός και αδίστακτος. Άγνωστος και αθέατος. Και γι’ αυτό πολύ πιο επικίνδυνος, πυρπολεί τη χώρα. Προκαλώντας βιβλική καταστροφή, δεκάδες νεκρούς, εκατοντάδες ανέστιους, χιλιάδες καταστραμμένους και εκατομμύρια τρομοκρατημένους. Δεν το χωρεί ο νους του ανθρώπου ότι πρόκειται για τυχαίες πυρκαγιές. Ή έστω περί μιας δαιμονικής συμπτώσεως τόσο μεγάλης εγκληματικής αμέλειας τόσων πολλών, ταυτοχρόνως, ασυνείδητων και ανεγκέφαλων πυρομανών. Δεν είναι καν το σύνηθες απεχθέστατο προϊόν των κακούργων «οικοπεδοφάγων», καταπατητών της δασικής γης της χώρας. Εδώ πρόκειται περί προσχεδιασμένης μαζικής επίθεσης εμπρησμού της Ελλάδος. Σχέδιο μετατροπής της Ελλάδος σε Σμύρνη του Εικοσιδυό. Ένα σατανικό σχέδιο επίθεσης, που υλοποιείται κατά κυριολεξίαν εμπρηστικώς, απέναντι σ’ ένα κράτος - το ελλαδικό - εντελώς ανίκανο ν’ αντιμετωπίσει μια τέτοια επίθεση. Ένα κράτος που - παρά τα προειδοποιητικά σήματα και τα πύρινα προμηνύματα - δεν κατάφερε έγκαιρα να σχεδιάσει ορθά και να υλοποιήσει αποτελεσματικά την προστασία, απέναντι σε εχθρική επίθεση εμπρησμού της χώρας. Προ δεκαετίας που συγκλόνιζαν στην Τουρκία οι αποκαλύψεις γύρω από το Σκάνδαλο Σουσουρλούκ ‘96 και την χρησιμοποίηση από τις μυστικές υπηρεσίες του βαθέος κράτους, των βρόμικων υπηρεσιών της μαφίας και των Γκρίζων Λύκων, Τούρκοι ακροδεξιοί φασίστες ομολόγησαν ότι διεκπεραίωσαν αποστολές πυρπόλησης των δασών της Ελλάδας. Έκτοτε δεν θα έπρεπε να τεθεί ύψιστη ελλαδική αποστολή η άμυνα απέναντι στους εμπρηστές;

• Καθημερινή: Σουσουρλούκ: το ατύχημα αποκάλυψη των παρακρατικών - Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ σε όλες τις άλλες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ τα παρακλάδια της μυστικής οργάνωσης GLADIO στη δεκαετία του 1980 ατροφούν, στην Τουρκία, η περιβόητη Διεύθυνση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) μετεξελίχθηκε και ενισχύθηκε για να εξυπηρετήσει αμιγώς εθνικούς στόχους. Για την ακρίβεια, το είχε κάνει ήδη, αφού είναι αυτή που έχει πρωτοστατήσει και στο πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης το 1955 και στην ίδρυση της ένοπλης οργάνωσης των Τουρκοκυπρίων ΤΜΤ το 1957.

• Το Βήμα: Το παρακράτος της Τσιλέρ: Ακροδεξιοί, μαφιόζοι και έμποροι ναρκωτικών - Ποιος ήταν ο Αμπντουλά Τσατλί; Το «ομορφόπαιδο», που ανασύρθηκε μέσα από τα συντρίμμια της μαύρης Μερτσέντες στο πολυσυζητημένο ατύχημα του Σουσουρλούκ, δεν ήταν ένας κοινός εκτελεστής στην υπηρεσία της τουρκικής μαφίας, μπλεγμένος στο λαθρεμπόριο ηρωίνης. Νεότερα στοιχεία αμερικανικής προελεύσεως αποκαλύπτουν πως όχι μόνο εργαζόταν για τις μυστικές υπηρεσίες της γείτονος, αλλά η δράση του συνδέεται με μία από τις σκοτεινότερες πτυχές του ΝΑΤΟ: το δίκτυο «Gladio». Από τη «Σφαγή της Πρωτομαγιάς» το 1977 στην Κωνσταντινούπολη ως την απόπειρα δολοφονίας του Πάπα και τις μυστικές επιθέσεις εναντίον των Αρμενίων και των Κούρδων, ο μίτος της ζωής του Τσατλί ξετυλίγει μια παράξενη ιστορία και αποδεικνύει πόσο μακριά φθάνουν τα πλοκάμια του τουρκικού παρακράτους.

• Wikipedia: Γενικά περί του σκανδάλου Σουσουρλούκ

ΠΗΓΗ