18 Σεπ 2009

ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

http://www.eurobasket2009.org/en/files/%7B783D0020-DC1E-4DE1-B456-534A85DA27F1%7Dflexible.jpg


ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΙΔΑΡΑΔΕΣ

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΜΕ ΤΟ "ΝΤΙΜΠΕΙΤ"


ΜΗΝΤΙΑΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ .....

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΗΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ "ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ" ΣΑΣ .... ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΤΙΜΠΕΙΤ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ , ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.


ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΛΕΕΙ "ΔΙΚΙΟ ΕΧΟΥΝ" , Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ "ΣΩΟΥ ΕΙΝΑΙ" ΚΤΛ. , ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΝΕΜΙΣΤΕΙ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ , ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΟΥΤΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΥΤΕ ΘΕΣΕΙΣ. ΟΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΟΥ.


ΚΑΜΙΑ ΣΚΙΑ ΣΤΟ ΙΜΑΤΖ ΤΟΥ "ΟΜΠΑΜΑ" ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ , ΑΥΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΑΥΤΟ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ..... Η ΠΡΟΦΑΣΗ ΕΤΟΙΜΗ , ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΟΤΙ "ΘΕΛΟΥΝ" ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΝΑ "ΑΡΝΗΘΟΥΝ" ΟΙ ΤΗΛΕΑΣΤΕΡΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ..... ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΟΧΙ ΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ , ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΤΟΣΟ Μ......ΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ , ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ.

http://ioanninanews.gr/wp/wp-content/uploads/2007/11/polytexneio-tanks.jpg

ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ "ΤΑΝΚΣ" ΤΗΣ ΜΗΝΤΙΑΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ..... Η ΧΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ "ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ" ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ , ΘΑ ΜΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ.


ΥΓ. ΠΟΛΥ ΒΟΛΙΚΗ Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ , ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ .....

Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ ΔΙΑΚΟΣΜΗΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΜΕ ΟΛΙΓΟΝ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΕΣ


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!! ΤΑ ΔΙΟΡΙΣΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ,
ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ , ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ , ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΙ
ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

50 νέοι τάφοι στην Πέλλα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuNInTk3yTFjS5ZIfglBuFjyuhWNPdSPGfUjcbqTmMYhM0Ntjjg1s3CpZfidlvPcq6Bm2Y2m08VEtkxz1MB3KMmxnSm2PpeQSb-lwYb1KOc1JQsFlX6M8eaX8VYbE8lKsAKkg9ER746HE/s320/arxontiko-pellas2.jpg

Εντυπωσιακά ήταν τα ευρήματα και αυτό το καλοκαίρι στο… χρυσοφόρο δυτικό νεκροταφείο του εύπορου αρχαίου οικισμού στο Αρχοντικό Πέλλας. Πενήντα νέοι τάφοι ήρθαν στο φως και κτερίσματα όπως χάλκινα κράνη, χρυσά ελάσματα, αγγεία κ.ά.

Tης Έλσας Σπυριδοπούλου
spiridopoulou@makthes.gr

Οι έρευνες που γίνονται στο χώρο από το 2000 (μόλις στο 5% της συνολικής έκτασης του αρχοντικού), με επικεφαλής τους αρχαιολόγους της ΙΖ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Παύλο και Αναστασία Χρυσοστόμου, έχουν αποκαλύψει πολεμιστές και δεσποσύνες ντυμένους στα χρυσά! Σε έκταση 11 στρεμμάτων έχουν βρεθεί 965 τάφοι (περίοδο 2000-2009), οι σημαντικότεροι από τους οποίους βρίσκονται κατά μήκος δύο διασταυρούμενων δρόμων. Οι ταφές είναι σε κλίμακες. Όσο εγγύτερα στο δρόμο είναι θαμμένος κάποιος τόσο πιο… πλούσιος ήταν. Οι πολεμιστές που βρέθηκαν φέτος σε δέκα από 24 τάφους των αρχαϊκών χρόνων ανήκουν στην τρίτη κατηγορία “δηλαδή στην κλίμακα ακριβώς κάτω από τους πιο επιφανείς”, όπως διευκρίνισε ο αρχαιολόγος κ. Χρυσοστόμου.

Δύο ταφές περιείχαν χάλκινο κράνος διακοσμημένο με χρυσά ελάσματα, σιδερένια όπλα, χρυσά ελάσματα για τη διακόσμηση προσώπου, χεριών και υποδημάτων, σιδερένια ομοιώματα αγροτικής άμαξας, επίπλων και σκευών, καθώς και μεγάλο αριθμό πήλινων ειδωλίων, χάλκινων και πήλινων αγγείων. Από τα κτερίσματα των υπόλοιπων αρχαϊκών ταφών ξεχωρίζουν τα χρυσά επιστόμια και τα περίαπτα (μενταγιόν), τα χάλκινα αγγεία, τα πήλινα αττικά, κορινθιακά και χιώτικα αγγεία, αλλά και οι αττικίζοντες κρατήρες με ζώα και πουλιά, προϊόντα μαζικής παραγωγής ενός εργαστηρίου της Χαλκιδικής, που μιμείται έργα του Λυδού, αγγειογράφου του αττικού κεραμικού.

ΕΥΗΜΕΡΟΥΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η θέση και το μέγεθος του οικισμού με τα εκτεταμένα νεκροταφεία του πιστοποιούν ότι πρόκειται για ακμαία πόλη (ενδεχομένως είναι η γνωστή από τις ιστορικές πηγές Τύρισσα, η πόλη του τυριού), ιδρυμένη στο μέσον μιας εύφορης περιοχής, πάνω στο σταυροδρόμι των βασικών οδικών αξόνων της Κάτω Μακεδονίας.

Τα σύμβολα υπεροχής και η τεχνολογία οπλισμού ορισμένων πολεμιστών εντυπωσιάζουν. Αποτελούν εξαιρετικά παραδείγματα ταφών της αρχαϊκής περιόδου, που μαζί με τις αντίστοιχες γυναικείες πιστοποιούν την ευημερούσα κοινωνία του Αρχοντικού, καθώς και τον ηρωικό χαρακτήρα και τον ηγετικό ρόλο ορισμένων οικογενειών της στρατιωτικής αριστοκρατίας, που ήλεγχαν και ρύθμιζαν την ανταλλαγή των αγαθών. Οι εξέχουσες δέσποινες ήταν ενταφιασμένες με ενδυμασία γάμου, συνοδευόμενες με χρυσά, ασημένια, χάλκινα, σιδερένια κοσμήματα.

ΠΗΓΗ

Η αλαζονεία είναι ανίατη ασθένεια! - ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ !


Ένας από τους λόγους που το ΠαΣοΚ βρέθηκε στην Αντιπολίτευση ήταν η αλαζονεία που εξέπεμπε στην κοινωνία.

Ένας από τους λόγους που ,όπως βλέπω τα πράγματα, θα παραμένει στην Αντιπολίτευση είναι ότι δεν διδάχθηκαν τίποτα.
Κρίμα γιατί στο ΠαΣοΚ υπάρχουν και σεμνοί άνθρωποι, αλλά είναι απλώς παρατηρητές στο σημερινό ΠαΣοΚ της ηγετικής ομάδας του κ. Παπανδρέου.

Πριν λίγες ημέρες στην ομιλία του στην Τρίπολη ο σημερινός πρόεδρος του ΠαΣοΚ προσπαθώντας ψευδεπίγραφα να δηλώσει ότι το ..new pasok διαφέρει από το old pasok, απηύθυνε (?) μήνυμα προς όλους όσοι επιχειρήσουν να συμπεριφερθούν με αλαζονεία και πληγώσουν την.... Δημοκρατική Παράταξη.

Θα μπορούσα να επικαλεστώ -για να δικαιολογήσω το «ψευδεπίγραφα» ή την αλαζονεία τους- μόνο την χρόνια και αυθαίρετη «οικειοποίηση» του όρου Δημοκρατική παράταξη ( που την επαναλαμβάνει συχνά και ο κ.Γ.Παπανδρέου).

Μια αυθαίρετη οικειοποίηση που προσβάλει επί χρόνια τον οποιοδήποτε πολίτη αυτής της χώρας που κάνει το σφάλμα να μην ανήκει κομματικά στο ΠαΣοΚ. Δείγμα σαφώς αντιδημοκρατικότητας και αλαζονείας όπου παραπέμπει ευθέως στο «πας μη ΠαΣοΚ, ...μη δημοκράτης!».

Η αλαζονεία όμως είναι μια ανίατη ασθένεια με ποικιλόμορφες αιτίες που δεν είναι της παρούσης να το αναλύσουμε. Ίσως αυτό θα έπρεπε να το κάνει το ΠαΣοΚ το 2004 όταν του γύρισε την πλάτη ο ελληνικός λαός και το έστειλε στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Δεν το έκανε και η ...ασθένεια υποβόσκουσα κατατρώει τις σάρκες του. Τα παραδείγματα πολλά τόσο σε κεντρικό επίπεδο , όσο και σε περιφερειακό. Πρόσφατο παράδειγμα όπως με πληροφορούν τα πεπραγμένα του κ. Πάνου Μπεγλίτη στην Κορινθία.

Ο στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου όπως ανέφερε το diogenis-press.blogspot.com πριν λίγες ημέρες, διοργάνωνε ή μετείχε σε ιδιωτικές συναντήσεις με γιατρούς της περιοχής του όπου το ...διακύβευμα ήταν να μοιραστούν από τώρα οι θέσεις του διευθυντή του ΙΚΑ Κορίνθου αλλά και η θέση του Νομίατρου.

Αυτά περί αξιοκρατικών κριτηρίων που με στόμφο διαγγέλλει ο κ. Παπανδρέου είναι προφανώς λογοτεχνικά τερτίπια του λογογράφου του. Δεν θα μπορούσε να ήταν κάτι διαφορετικό αφού ο κ. Μπεγλίτης αποτελεί έναν εκ των στενών συνεργατών του με καθημερινού επιπέδου επαφή.

Μάλιστα σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μου κ. Μπεγλίτης υπερέβη τα εσκαμμένα όταν προχθές στην τελετή των εγκαινίων της Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης "Κορινθία 2009" ,επιτέθηκε φραστικά στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας .

Από το επίσημο βήμα όπου τον προσκάλεσαν να εκφωνήσει έναν σύντομο χαιρετισμό χρησιμοποίησε φράσεις του τύπου "το party τελείωσε" και προστακτικές του τύπου "σοβαρέψου" απευθυνόμενος προς τον δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου που τον κάλεσε.

Στάσεις και φράσεις που δηλώνουν περίτρανα την αλαζονεία και το new face του ΠαΣοΚ που δεν διαφέρει σε τίποτα από το old face που τιμώρησε ο ελληνικός λαός. Το γεγονός σχολιάστηκε έντονα από το σύνολο των παρευρισκομένων επιχειρηματιών- εκθετών και προσκεκλημένων πολιτών.

Μάλιστα άνθρωποι του παλαιού "ζιβαγκάτου" και γνήσιου ΠαΣοΚ ,που παρευρίσκονταν στο ακροατήριο, μου μετέφεραν ότι : « Ή ο Πάνος (ο κ.Μπεγλίτης) αλλάζει μόνο την γούνα του και όχι τα χούγια του ή δυσαρεστήθηκε έντονα από την παρουσία Ρώσων επιχειρηματιών όπου είχαν έρθει με πρόσκληση του Επιμελητηρίου για να εξετάσουν την δυνατότητα συνεργασίας με εκθέτες αγροτικών προϊόντων και οικοδομικών υλικών ».

Ότι και να συμβαίνει , γεγονός είναι ότι η ηγετική ομάδα του ΠαΣοΚ στερείται ελληνικής παιδείας. Γιατί στην αντίθετη περίπτωση θα γνώριζαν τα λόγια του Μένανδρου: «Αλαζονείας ούτις εκφεύγει δίκην» (Δεν μπορεί κανένας να αποφύγει την τιμωρία για την αλαζονεία του).

ΥΓ. Η φωτο προέρχεται από το diogenis-press.blogspot.com και είναι χαρακτηριστική. Θεωρώ ότι επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές των όσων περί αλαζονείας μου κατήγγειλαν.

ΠΗΓΗ

Τρίζει τα δόντια για τον αγωγό

  • Ρωσική διπλωματία: Προειδοποίηση για τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.
  • Αν ζητηθεί επανεξέταση της συμφωνίας, θα ακυρωθεί το έργο.
  • Προβληματισμένοι οι ρώσοι διπλωμάτες από τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου.
  • Αντρέι Νεστερένκο, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών: Στη Μόσχα υπολογίζουν ότι στην Ελλάδα συνειδητοποιούν την πολιτική και οικονομική σημασία της υλοποίησης του σχεδίου.
  • Ο ρώσος εκπρόσωπος εξήρε την ελληνορωσική ενεργειακή συνεργασία, η οποία "κατέστη τα τελευταία χρόνια μια από τις θεμελιώδεις κατευθύνσεις στις ελληνορωσικές οικονομικές σχέσεις".
Μόσχα
Του Γιώργου Σινανίδη
(© περιοδικό “Ελλάδα” | agora@inbox.ru)

Ανήσυχη δείχνει η ρωσική διπλωματία από την εμπλοκή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη στην προεκλογική αντιπαράθεση στην Ελλάδα, ενώ εκπρόσωποί της δεν κρύβουν την εκτίμηση ότι οποιαδήποτε απόπειρα επανεξέτασης της υπάρχουσας διακρατικής συμφωνίας κινδυνεύει να καταλήξει σε οριστική ακύρωση του σχεδίου.

Σε τόνους συγκρατημένους, αλλά και εμμέσως προειδοποιητικούς, ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Αντρέι Νεστερένκο δήλωσε χθες ότι “στη Μόσχα, εννοείται, κατέγραψαν το περιεχόμενο της αρχικής δήλωσης του Γεωργίου Παπανδρέου, ηγέτη του ελληνικού αντιπολιτευόμενου κόμματος (ΠΑΣΟΚ) σχετικά με τη δυνατότητα επανεξέτασης των συμφωνιών που έχουν επιτευχθεί, στην περίπτωση που έρθει στην εξουσία, ως αποτέλεσμα των πρόωρων βουλευτικών εκλογών”.

Ο ρώσος διπλωμάτης δεν παρέλειψε να σημειώσει και τη “διορθωτική” δήλωση του κ. Παπανδρέου, αναφέροντας ότι “την ίδια στιγμή εκφράστηκε κατόπιν η πρόθεση να προωθηθεί η πρακτική υλοποίηση του σχεδίου αυτού, η πρωτοβουλία για το οποίο ανελήφθη την περίοδο που βρισκόταν στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ” και εξέφρασε την ελπίδα ότι “τώρα το πιο σημαντικό θέμα είναι, χωρίς να μειωθούν οι ρυθμοί, να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την έναρξη της πρακτικής υλοποίησης του σχεδίου. Και ελπίζουμε ότι η εργασία θα συνεχισθεί κατά τις υπάρχουσες συμφωνίες”.

Στους ίδιους προειδοποιητικούς τόνους, ο κ. Νεστερένκο υπογράμμισε πως “στη Μόσχα υπολογίζουν ότι στην Ελλάδα συνειδητοποιούν, όπως και πριν, την πολιτική και οικονομική σημασία της υλοποίησης του σχεδίου αυτού, που στοχεύει στη διασφάλιση υψηλού επιπέδου ενεργειακής ασφάλειας στην ευρωπαϊκή ήπειρο και στην ενίσχυση των σχέσεων συνεργασίας και αλληλοκατανόησης μεταξύ Ρωσίας και Ε.Ε., αλλά και εξυπηρετεί τη μετατροπή της Ελλάδας σε σημαντικό διαμετακομιστικό κόμβο για την παροχή υδρογονανθράκων στην Ευρώπη”.

Ο ρώσος εκπρόσωπος εξήρε την ελληνορωσική ενεργειακή συνεργασία, η οποία “κατέστη τα τελευταία χρόνια μια από τις θεμελιώδεις κατευθύνσεις στις ελληνορωσικές οικονομικές σχέσεις”, αναφερόμενος στα ουσιαστικά και “σημαντικότατα κοινά σχέδια” του South Stream και του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Επανέλαβε, δε, την ευρωπαϊκή διάσταση των έργων αυτών, προαναγγέλλοντας ενδεχομένως την πρόθεση της Μόσχας να καταστήσει ευρω-ρωσικό πρόβλημα τυχόν υπαναχώρηση της Βουλγαρίας ή της Ελλάδας από τις δεσμεύσεις τους.

ΠΗΓΗ


Η ΔΕΥΤΕΡΗ "ΜΕΓΑΛΗ" ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ..... ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΥΛΙΚΟΥ)

Η ΠΡΩΤΗ ΒΕΒΑΙΑ ΗΤΑΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" ΤΟΥ κ. ΛΟΜΒΕΡΔΟΥ .... ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΧΟΡΟΠΗΔΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ , ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ "ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ".


«Καμπάνα» στην Τουρκία για τους αγνοούμενους στον Αττίλα

Καταδικαστική για την Τουρκία είναι η τελική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην υπόθεση Βαρνάβα και άλλων εναντίον της Τουρκίας, για το θέμα των αγνοουμένων.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, το Δικαστήριο αποφαίνεται ότι υπάρχει συνεχιζόμενη παραβίαση του άρθρου 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που κατοχυρώνει το δικαίωμα στη ζωή, εξαιτίας της συνεχιζόμενης αποτυχίας της Τουρκίας να διερευνήσει αποτελεσματικά την τύχη εννέα ατόμων, που εξαφανίστηκαν το 1974.

Επιπλέον, το Δικαστήριο χαρακτηρίζει «απάνθρωπη» τη μεταχείριση των συγγενών των αγνοουμένων, οι οποίοι για δεκαετίες αντιμετωπίζουν τη σιωπή της Τουρκίας, στην προσπάθειά τους να πάρουν πληροφορίες για την τύχη των συγγενών τους. Ειδικά για τους αγνοουμένους Ελευθέριο Θωμά και Σάββα Χατζηπαντελή, το Δικαστήριο κρίνει ότι υπάρχει και παραβίαση του άρθρου 5 της Σύμβασης για το δικαίωμα στην ελευθερία και ασφάλεια, αφού οι δύο αγνοούμενοι είχαν περιληφθεί στους καταλόγους του Ερυθρού Σταυρού με τους αιχμαλώτους πολέμου.

Το Δικαστήριο επέβαλε στην Τουρκία να καταβάλει στον κάθε προσφεύγοντα συγγενή των αγνοουμένων αποζημιώσεις δώδεκα χιλιάδων ευρώ για ηθική βλάβη και οκτώ χιλιάδων ευρώ για δικαστικά έξοδα.

ΠΗΓΗ ΜΑΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ - ΜΗΠΩΣ ΞΕΧΝΑΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ? ΚΑΤΙ ΠΕΡΙ ΠΙΕΣΕΩΝ ? ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ?

ΑΠΟ ΤΟ "OLYMPIA.GR"

Από την πρώτη στιγμή που πήρε στα χέρια το «σχέδιο Ανάν» η ελληνική κυβέρνηση στις 11/11/2002, ο τότε πρωθυπουργός Κ. Σημίτης με διάγγελμά του έσπευσε να κάνει λόγο για «ιδιαίτερα σημαντική ημέρα» και μέσα από τις δηλώσεις του επιχειρούσε να να «σπρώξει» την Κύπρο προς την αποδοχή του σχεδίου, προκαταβάλλοντας τις αποφάσεις του πολιτικού κόσμου της Κύπρου!

Συγκεκριμένα, ο Κ. Σημίτης δήλωνε τότε: «Εχουμε μια ιστορική ευκαιρία για τη λύση και πρέπει όλοι να συμβάλουν στην απρόσκοπτη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων, χωρίς να τίθενται χρονικά διλήμματα».

Ο ίδιος, μάλιστα, προχωρούσε και σε μια πρώτη αξιολόγηση της πρότασης και υποστήριζε: «Αυτή η πρόταση, αυτό το Σχέδιο είναι μια αφετηρία. Μια αφετηρία, η οποία επιτρέπει μια διαπραγμάτευση, μια εντατική διαπραγμάτευση. Τώρα – πρόσθεσε – αρχίζει μια πολύ σημαντική περίοδος διαπραγματεύσεων που θα είναι και δύσκολες και επίπονες»…

Ουσιαστικά, ο Κ. Σημίτης έσπευδε να «αποδεχτεί» το σχέδιο, όταν ακόμα εκείνες τις ώρες δεν είχε συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου! Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε αποφασίσει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της, για να επιβληθεί μια – οποιαδήποτε – «λύση» στο Κυπριακό.

Για να ισχυροποιήσει τις θέσεις του ο Κ. Σημίτης και βαφτίζοντας τότε το κρέας ψάρι, ισχυριζόταν ότι εκείνο το πρώτο σχέδιο: «Θίγει όλα τα γνωστά ζητήματα του κυπριακού προβλήματος. Το συνταγματικό, το εδαφικό, το θέμα των προσφύγων, το θέμα της ασφάλειας, των περιουσιών, της ιθαγένειας».

Επιχειρώντας, μάλιστα, να ξεπεράσει τα τεράστια προβλήματα που παρουσίαζε από τότε το «σχέδιο Ανάν», υποστήριζε: «Δεν είναι σκόπιμη και ορθή μια αποσπασματική αποτίμηση της σημασίας της κάθε ρύθμισης χωριστά. Αυτό που έχει σημασία – κατέληξε – είναι η συνολική ισορροπία, στην οποία αυτό το Σχέδιο με τη διαπραγμάτευση μπορεί να οδηγήσει τελικά»

Στις 13 Νοέμβρη, μόλις δυο μέρες μετά από τη μέρα που γνωστοποιήθηκε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το «σχέδιο Ανάν», το Υπουργικό Συμβούλιο τασσόταν «ομόφωνα» υπέρ του σχεδίου για τη Συνολική Διευθέτηση του Κυπριακού, που υπέβαλε ο ΓΓ του ΟΗΕ, «ως βάση για διαπραγμάτευση». Την ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου είχε αναλάβει ο Κ. Σημίτης και ο Γ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών είχαν στείλει τότε το δικό τους τελεσίγραφο, δηλώνοντας ο μεν Κ. Σημίτης ότι «είναι η τελευταία ευκαιρία επίλυσης του προβλήματος» και ο δε Γ. Παπανδρέου ότι πρόκειται «για ιστορική ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη»!!

Στις 15 Νοέμβρη, ο πρωθυπουργός πήρε άμεσες οδηγίες για τη στάση που πρέπει να κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση σχετικά με το «σχέδιο Ανάν» και μάλιστα τηλεφωνικά! Στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου ήταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζ. Μπους, ο οποίος ζήτησε να μην κλείσει η πόρτα της Ευρώπης για την Τουρκία στην Κοπεγχάγη και μίλησαν και για το Κυπριακό. Τότε, ουσιαστικά, ο Κ. Σημίτης διαβεβαίωνε τον Πρόεδρο Μπους ότι η Ελλάδα έχει αποδεχτεί το σχέδιο και πως όλα εξαρτώνται από την αντίδραση της τουρκικής πλευράς!

Το άρθρο από τον Ριζοσπαστη.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συναντήθηκε στις 19/11/2002 με τον Καραμανλή για το θέμα. Διαβλέποντας προφανώς την έλλειψη διάθεσης για “ένθερμη” υποστήριξη του σχεδίου τουλάχιστον κομματικά, δήλωσε: «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αναλάβει η ελληνική πλευρά την ευθύνη της ματαίωσης της λύσης και της διακοπής των διαπραγματεύσεων».

ΠΗΓΗ

Στις 13/11/2002 κατόπιν συνεδρίασης και ομόφωνης απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δήλωνε: «Είμαστε όλοι σύμφωνοι ότι το σχέδιο αυτό αποτελεί την αφετηρία της εποικοδομητικής διαπραγμάτευσης. Είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία επίλυσης του Κυπριακού».

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJb0SLkWUgcrvn46-Y5mE5VIl-U-NJXYvJyhyKOZikADFqD6Ii8uNktLECF3yC-gQQMyqWG3iCl_MqLnquXFbXuO_vcDU_eXsevE0rIpHvvRYwYR4X939AEP5WMQZ88vMTnqo2560W3Wx1/s400/KIPROSANAN1.bmp

ΠΗΓΗ

Συνέντευξη Α. Λοβέρδου στην εφημερίδα ΑΞΙΑ
24.04.2004

Εκφράζονται ανησυχίες από πολλές πλευρές –και από το κόμμα σας- για την επόμενη ημέρα στην Κύπρο στην πιθανή περίπτωση που οι Ελληνοκύπριοι πουν «όχι» στο σχέδιο Ανάν και οι Τουρκοκύπριοι «ναι». Είναι δικαιολογημένες αυτές οι ανησυχίες;

Είναι απολύτως δικαιολογημένες. Να μου επιτρέψετε όμως, να μην γίνω περισσότερο συγκεκριμένος και αναλυτικός σε ό,τι αφορά τις συγκεκριμένες αρνητικές συνέπειες κι αυτό διότι ο λόγος περί των συνεπειών ακούγεται, αυθορμήτως, ή ερμηνεύεται, τεχνηέντως, ως λόγος εκβιαστικός ή απειλητικός. Δεν θα πέσω σ’ αυτήν την παγίδα. Ο διάλογος περί συνεπειών είναι ζήτημα που αφορά κυρίως τους πολίτες της Κύπρου. Ελπίζω, ο Κύπριος ψηφοφόρος να πάει στο δημοψήφισμα απολύτως ενήμερος για τα θέματα του σχεδίου Κόφι Ανάν, καθώς και για τις συνέπειες των επιλογών του.

Το κόμμα σας πήρε από την αρχή ξεκάθαρη θέση υπέρ του σχεδίου Ανάν κόντρα τόσο στην πλειοψηφία των Ελλήνων (και των οπαδών του ΠΑΣΟΚ) και των Κυπρίων. Δεν θα πρέπει να αναθεωρήσει τη στρατηγική του σε περίπτωση που το «όχι» των Ελληνοκυπρίων στο σημερινό δημοψήφισμα είναι συντριπτικό;

Η Ελλάδα έπρεπε να τοποθετηθεί εγκαίρως επί του σχεδίου Ανάν για να γνωρίζουν και οι Έλληνες αλλά και οι Κύπριοι τη θέση της χώρας μας. Είναι αλήθεια ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων – όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σήμερα – τοποθετείται αρνητικά επί του σχεδίου Ανάν. Οι πολιτικοί όμως πρέπει να έχουν άποψη και την άποψη αυτή να την εκφράζουν. Να μην περιμένουν αποτελέσματα δημοσκοπήσεων και ερευνών προτού εκφραστούν. Γι αυτό άλλωστε είμαστε πολιτικοί. Για να λέμε τη γνώμη μας και να διαμορφώνουμε τη στάση του λαού. Αλλιώς, τι χρειαζόμαστε; Ο πολιτικός δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από τον λαό.

Λένε ορισμένοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ ότι δεν ακολουθήθηκε η ενδεδειγμένη διαδικασία που για να ληφθεί η απόφαση σχετικά με τη θέση του κόμματος σας για το σχέδιο Ανάν. Δεν συγκλήθηκε επί παραδείγματι η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Κεντρική Επιτροπή, δεν ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες της συμμετοχικής Δημοκρατίας: Θα μπορούσε επί παραδείγματι να έχει πραγματοποιηθεί ένα εσωκομματικό δημοψήφισμα….

Η πολιτική δεν γίνεται με υποθέσεις και εικασίες αλλά με πράξεις. Για μένα, λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκε στους κατάλληλους χρόνους σε ότι αφορά αυτό το εθνικό μας θέμα, χωρίς υπεκφυγές. Άλλωστε, για το Κυπριακό αποφάσισε το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑ.ΣΟ.Κ, με διευρυμένη σύνθεση, ασχολήθηκε το Εθνικό του Συμβούλιο, συνεδρίασαν τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής κι όλες οι συνεδριάσεις ήταν ομόφωνες. Η κυβέρνηση αντίθετα, πήρε θέση δίχως να έχει συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο. Για να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να τα λέμε όλα.

ΠΗΓΗ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg99KM-DlFugtszXO5Frb4jNahQp0cV1rEtzv9-pmNMJnq6TP0vzqBuM63oRbDLcBLQZLB5iJyZIZ9jC1gJ7e4YemM1AYfm560u9qD7OH76kKXp1Kr7udeohLKlx1sc6AJqZAcxXkakWFJh/s320/%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%9F%CE%A3+%CE%A0%CE%91%CE%A0%CE%91%CE%94%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%A3.jpg

Η κυβέρνηση θα βρίσκεται στο πλάι της Κυπριακής Δημοκρατίας και του προέδρου Τ. Παπαδόπουλου «μέχρι τέλους», δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής,
κατονομάζοντας «δυσκολίες στη διαπραγμάτευση» για το Κυπριακό.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 15/03/2004

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ..... ΗΤΑΝ Η "ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ" ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ "ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ" ΟΠΩΣ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ? ΟΧΙ

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ : ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΗΤΑΝ ΔΥΟ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ "ΠΟΥΛΗΣΑΝ" ΕΥΚΟΛΑ ΕΝΩ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΑΙΜΑ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ....

http://web.me.com/tanea_london/greeknews-tanea.com/%CE%91%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-2_files/tassos_kosmos040408-leveled.jpg

ΟΧΙ ΤΟΤΕ
ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΣΤΟΥΣ "ΜΕΣΙΤΕΣ" ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ