22 Μαρ 2009

ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ? ΟΧΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ



ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ (ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40-50) ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΒΟΛΛΕΥ ΤΟ 2002 ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ , ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΙΑ .

ΠΗΓΑΝ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ , ΜΠΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ

http://www.komotini.original21.com/

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΜΕΛΙ-ΓΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ

Ένα χθεσινό δημοσίευμα των «Financial Τimes» που αναφέρεται στην Γερμανική εταιρεία ΤhyssenΚrupp έχει προκαλέσει εύλογους προβληματισμούς στο εσωτερικό της χώρας μας.
Σύμφωνα με αυτό η εταιρεία εγκαταλείπει θυγατρικές, προχωρεί σε συγχωνεύσεις και μειώνει προσωπικό.
Εύλογοι λοιπόν οι προβληματισμοί μας αφού η ΤhyssenΚrupp στην χώρα μας κατέχει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Πίσω όμως από την επίκληση της κρίσης κρύβεται ο ... «Παπανικολής» . Το υποβρύχιο που ..«γέρνει» .

Ας δούμε πως έχει η υπόθεση.Τον Φεβρουάριο του 2000 επί Ακη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπογράφεται μια σύμβαση ύψους 1,9 δισ. ευρώ με τη γερμανική εταιρεία HDW για την αγορά τεσσάρων υπερσύγχρονων υποβρυχίων τύπου 214.
Όπως .....συνηθιζόταν εκείνη την εποχή, κατεβλήθη ....προκαταβολικά (!) άνω του 70%, περίπου 1,4 δις ευρώ. Μεσάζων σε εκείνη την περίπτωση ήταν ο μετέπειτα διευθύνων σύμβουλος στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά κ. Γιώργος Πατεράκης.

Αναλαμβάνοντας την κυβέρνηση του τόπου η ΝΔ το 2004, ανέλαβε και ... τα υπογεγραμμένα γραμμάτια. Όμως το 2005 οι Έλληνες αξιωματικοί που είχαν ταξιδέψει ως το Κίελο της Γερμανίας για να επιθεωρήσουν και εν τέλει να παραλάβουν το πρώτο υποβρύχιο με την ιστορική ονομασία «Παπανικολής», παρατηρούν ότι –ως μη όφειλε– το σκάφος παρουσίαζε κλίση άνω των 45 μοιρών όταν έπλεε στην επιφάνεια.

Φυσικά αρνήθηκαν να το παραλάβουν.
Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε έκτοτε, τόσο η HDW όσο και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά στα οποία κατασκευάζονταν τα υπόλοιπα τρία υποβρύχια εξαγοράστηκαν από τη γερμανική εταιρεία Thyssen.

Σήμερα, τα υποβρύχια υφίστανται διαρκείς διορθώσεις προκειμένου να ανταποκριθούν στις προδιαγραφές, παραμένει όμως άγνωστο πότε θα γίνει η παραλαβή τους από το Ελληνικό Δημόσιο αφού η στάση του Π.Ν ...σκλήρυνε με την υποστήριξη της κυβέρνησης που δεν είναι διατεθειμένη να .... πληρώσει «τον κούκο για αηδόνι».


Μπροστά σε αυτή την σθεναρή στάση οι Γερμανοί κατέφυγαν σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια δυσφήμησης, απαξίωσης και σπίλωσης της ελληνικής κυβέρνησης και της χώρας μας.

Συγκεκριμένα ξεκίνησαν έναν πόλεμο δημοσιευμάτων στον διεθνή τύπο με αποκορύφωμα δημοσίευμα της πολωνικής εφημερίδας «Gazeta Wyborcza» όπου ανέφερε ότι : «Υποβρύχιο για την Πολωνία; Το υποβρύχιο U 214, που δεν θέλουν να αγοράσουν οι Έλληνες, η γερμανική εταιρεία το προτείνει στην Πολωνία» .
Παράλληλα προβάλλονταν δηλώσεις του Robert Rochowicz, εκπροσώπου του πολωνικού υπουργείου Άμυνας, ο οποίος επιβεβαίωνε ότι κατατέθηκε στο υπουργείο πρόταση αγοράς του υποβρυχίου και ότι η γερμανική πλευρά ισχυρίζεται ότι «το πλοίο είναι άρτια κατασκευασμένο και ότι οι Έλληνες δεν θέλουν να το παραλάβουν διότι .....δεν διαθέτουν χρήματα.... Πτώχευσαν »
.

Βλέπετε οι Γερμανοί που είχαν μάθει να πληρώνονται υπερτιμημένα και ...προκαταβολικά είχαν και άλλα παράπονα, καθώς η αμαρτωλή σχέση ΠΑΣΟΚ,Γερμανικής εταιρείας και Ναυπηγείων Σκαραμαγκά είχε και άλλες αμαρτωλές παραμέτρους.

Εκτός από τα υποβρύχια που γέρνουν (όπως έχουν πλέον περάσει στην ιστορία), το 2002 είχε υπογραφεί ακόμη μια υπερτιμημένη σύμβαση για τρία ήδη υπάρχοντα υποβρύχια.
Τότε, επί υπουργίας κ. Γιάννου Παπαντωνίου συμφωνήθηκε με τους Γερμανούς να γίνει αναβάθμιση τριών υποβρυχίων τύπου 209 του Πολεμικού Ναυτικού, έναντι 900 εκατ. ευρώ.

Και σε αυτή την περίπτωση το Ελληνικό Δημόσιο είχε ...προπληρώσει (!) το μεγαλύτερο ποσοστό της σύμβασης, εκτός από 110 εκατ. ευρώ τα οποία εξακολουθεί να χρωστά.

Το σκάνδαλο ήταν ότι με αυτά τα χρήματα αγοράζαμε δύο νέα υποβρύχια του ίδιου τύπου αντί να αναβαθμίσουμε τρία παλαιά υποβρύχια πολλών ετών.
Το 2002 φυσικά ....ουδείς είχε παρατηρήσει το γεγονός.
Έπειτα από διαπραγματεύσεις οι οποίες ξεκίνησαν στις αρχές του 2008, τελικά οι Γερμανοί δέχθηκαν να μη γίνει ο εκσυγχρονισμός δύο εκ των τριών υποβρυχίων (το ένα βρισκόταν ήδη υπό μετασκευή στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά).

Αντιθέτως συμφώνησαν να κατασκευάσουν δύο νέα υποβρύχια τύπου 209 και να τα παραχωρήσουν στο Πολεμικό Ναυτικό, με μοναδικό όρο την εξόφληση του χρέους των 110 εκατομμυρίων ευρώ.

Καλό θα είναι λοιπόν να τα θυμόμαστε γιατί ορισμένων το θράσος προβλέπω να ξεπερνά κάθε όριο και να σηκώνουν θέμα .... Σκαραμαγκά.

http://politis-gr.blogspot.com

ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ LEOPARD Ή ΤΙΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΚΤΛ .

ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ , ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΖΗΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΡΑ , ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΜΩΣ .... ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΥ

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΓΙΑΤΙ ....

....ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ "ΙΟΥ" ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ , ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ , ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΝ .

(Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΗΛΙΘΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΜΠΟΥΡΔΑ ΤΟΥ ΕΔΩ)

http://www.afipnisis.net/news/wp-content/uploads/2007/03/anarxikoi.jpg

ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥ:
ΤΑΣΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣ
ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΨΑΡΡΑ
ΑΝΤΑ ΨΑΡΡΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΨΑΡΡΑΣ
ios@enet.gr

poster180.jpg

AFISA-MAKEDONIKO.jpg

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΞΕΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΩΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ ΕΝΩ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ... ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΞΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΨΕΥΤΟΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ... ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΞΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΕΤΕ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΤΕ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ...

ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ , ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΜΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ , ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ ?

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ , MAGNA GRECIA , GRECIA SALENTINA

Επίσημη επίσκεψη του υφυπουργού εξωτερικών της Ελλάδας Θ. ΚΑΣΣΙΜΗ στον Γιαλό του Βούα (BOVA MARINA) της Ελληνόφωνης Καλαβρίας ....
... ΚΑΙ , ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ , Ο ΠΙΟ ΥΨΗΛΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ , ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ .





ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΑ GRECI


















<<Το "Calimera" ειναι ενα απο τα χωρια του Salento (Νοτια Ιταλια), οπου μιλιουνται πολυ τα Greci. Χαρακτηριστικα, χαιρετωντας ειπα Bonna serra (σαν χαζοτουριστας) κι ελαβα την απαντηση "Γεια σας">>

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ....

..... ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΖΟΡΜΠΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΕ ΣΤΥΛ ΤΩΝ ΑΒΟΡΙΓΙΝΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ . ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΟΡΥΦΑΙΟ

"Στην ψυχή της πόλης, η ελληνική δημοκρατία αποδήμησε προ πολλού"

Είναι η τριτοκοσμική πλευρά μιας Αθήνας που έχει χάσει την αθωότητά της προ πολλού. Είναι η Αθήνα της πρέζας, της πορνείας, της ανεργίας και της ανέχειας. Γύρω από το μεσοπολεμικό κτίριο της ιστορικής Διπλαρείου Σχολής- που σε μια πολιτισμένη πόλη θα φιλοξενούσε και ένα λαμπρό μουσείο βιομηχανικού σχεδιασμού- εκτείνεται το κολαστήριο της πρωτεύουσας. « Αυτή η γειτονιά πια είναι ένα καρκίνωμα που κάνει μετάσταση σε όλο το κέντρο και παρασύρει την πόλη σε βέβαιο θάνατο », μας λέει ένας υπάλληλος ξενοδοχείου της περιοχής. « Τα πράγματα είναι δύσκολα και για εμάς.Ολα και όλοι έχουν θεριέψει » ομολογεί ένας πακιστανός ψιλικατζής. Φοβάται και δεν θέλει να πει περισσότερα, όπως όλοι όσοι δεν έχουν χαρτιά.

Στην είσοδο της στοάς μπαινοβγαίνουν άνδρες καλοντυμένοι με σπορ αμφίεση και «καθαροί». Μοιράζουν «τσίκια» και φεύγουν, ενώ ύστερα από λίγο εμφανίζονται αστυνομικοί. Το «πάρτι» σταματάει προσωρινά για να ξαναρχίσει δριμύτερο. Ο φαύλος κύκλος δεν ολοκληρώνεται ποτέ και το παιχνίδι «πρέζα και αστυνόμοι» παίζεται όλη την ημέρα.

« Σε λίγο καιρό θα το κλείσω και θα φύγω.Αν διαβάσετε τι γράφουν οι ξένοι τουρίστες στο Διαδίκτυοόταν φεύγουν από την Αθήνα,θα ντραπείτε που είστε Ελληνες »

« Τους βλέπω τέσσερις- τέσσερις να φυλάνε καρτέρι.Κλέβουν και τα πρεζάκια,αλλά οι ξένοι κλέβουν παραπάνω. Τους Κινέζους,που είναι ήσυχοι,τους έχουνε τσακίσει.Είμαστε όλοι μέχρις εδώ! »

« Τις προάλλες έβλεπα έναν πατέραο οποίος είχε φέρει εδώ το παιδί του για να δει από κοντά τα πρεζάκια και να μάθει τι είναι η πρέζα »

Λίγοι αντιλαμβάνονται γιατί στην «εύφορη» πλευρά του Ψυρρή, τα εγκαταλειμμένα κτίρια είναι ερμητικά κλειστά. « Είναι ο μόνος τρόπος για να μην τα καταλάβουνοι ξένοι » θα μας πει μια παλαίμαχη σερβιτόρα της περιοχής.

Πίσω από την Πειραιώς, προς του Ψυρρή, διαμένουν οι Ασιάτες- Πακιστανοί, Αφγανοί, Μπαγκλαντεσιανοί οι περισσότεροι. Πέρα από την Αγίου Κωνσταντίνου ζει ένα μωσαϊκό Σομαλών, Ερυθραίων, Νιγηριανών και Σουδανών- με τους τελευταίους να έχουν μεταφέρει στην Ελλάδα και τις εθνοτικές τους διενέξεις. Στη γκρίζα ζώνη του μεγάλου δρόμου για τον Πειραιά τα πρεζάκια στην Ομόνοια διατηρούν την «ελληνικότητα» της περιοχής, ενώ στον ρόλο κυανόκρανου λιγοστοί Ρώσοι και Γεωργιανοί, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου.

Η είσοδος στην πολυκατοικία δεν είναι καθόλου καλή ιδέα, αφού δεκάδες βλέμματα κοιτούν απειλητικά. Στην ψυχή της πόλης, η ελληνική δημοκρατία αποδήμησε προ πολλού και μια πολυπλόκαμη ανθρωπιστική κρίση, με πρόσφυγες, ανέργους, λαθρομετανάστες, κακοποιούς, ντίλερ και θύματα του τράφικινγκ, «τρέχει» μόνη της και ιλιγγιωδώς. Οσο ο ήλιος πέφτει, κοπέλες από τη Νιγηρία, ντυμένες «ελαφρά», ετοιμάζονται να λάβουν τις γνωστές θέσεις στην οδό Ευριπίδου.

ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΕΔΩ


ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΣΥΛΟ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ

Υπέρ της κατάργησης του ασύλου τάσσεται η πλειονότητα των πολιτών σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της “Καθημερινής της Κυριακής”.

Το 49% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει το πανεπιστημιακό άσυλο έναντι ενός ποσοστού 44% που έχει αντίθετη άποψη. Στο ίδιο ερώτημα πριν δύο χρόνια τα ποσοστά ήταν αντεστραμμένα με το 51% να αρνείται την κατάργηση του ασύλου και το 40% να επιθυμεί την οριστική άρση του.

Επίσης, το 70% των πολιτών τάσσεται υπέρ της επέμβασης της αστυνομίας εντός των ιδρυμάτων, με το 24% να υποστηρίζει μάλιστα ότι αυτό πρέπει να γίνεται και χωρίς την άδεια των πρυτανικών αρχών.
Παράλληλα, οι πολίτες εμφανίζονται ιδιαίτερα φοβισμένοι από την αύξηση της βίας, νιώθουν ανασφάλεια και είναι απογοητευμένοι από την Αστυνομία. Το 53% των πολιτών πιστεύει όμως ότι ακόμη και αν η αστυνομία γίνει πιο σκληρή, δε θα είναι και πιο αποτελεσματική.

Το 88% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί και το 72% ότι έχει χειροτερέψει πολύ. Έξι στους δέκα δεν αισθάνονται ασφαλείς στην γειτονιά που μένουν έναντι ενός ποσοστού 39% που εκφράζουν αντίθετη άποψη.

Διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες στο ερώτημα αν προτάσσουν την αυστηρή εφαρμογή του νόμου (ποσοστό 39%) ή αν προτάσσουν την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών (ποσοστό 36%). Επίσης, το 59% των πολιτών συμφωνεί με την λεγόμενη ποινικοποίηση της κουκούλας, ενώ διαφωνεί μόλις το 26%.

Με την αυστηροποίηση των ποινών σε όσους κρύβουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους συμφωνεί ακόμη και η πλειονότητα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

http://www.antinews.gr/

Μία επιστολή... με άρωμα Ομπάμα θα λάβουν από το Γ. Παπανδρέου 750.000 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ μέσα στις επόμενες μέρες.

Θα θυμίζει πολύ τα γραπτά μηνύματα που έστελνε προεκλογικά ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, με στόχο να κινητοποιήσει τους οπαδούς του, αλλά και να γεμίσει το ταμείο του. Στην ίδια κατεύθυνση, ο Γιώργος θα απευθύνει θερμά λόγια στους «συντρόφους» και θα τους προσφέρει μια πλαστική (προσωρινή) κάρτα μαζί με... ένα έντυπο ταχυπληρωμής.

Στην επιστολή, όπου ο κάθε φίλος θα προσφωνείται με το μικρό του όνομα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επισημαίνει ότι το κόμμα «χρειάζεται τη δική σου ενεργό συμμετοχή για να ανταποκριθεί στο πολιτικό του χρέος».

(ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΝΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ 2004 ΚΑΙ Τ0 2007 , ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ ΣΟΥ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ?)

Και ύστερα από λίγη σεμνή αυτοκριτική («...Τα χρόνια που βρεθήκαμε στην αντιπολίτευση, αναλογιστήκαμε και μετρήσαμε τις θετικές και τις αρνητικές πλευρές του κυβερνητικού μας έργου), το μήνυμα θα καταλήγει άκρως αισιόδοξα «Τώρα είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε μαζί τη χώρα από την κρίση».

(ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΑΣ ΕΡΓΟΥ ? ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΗΚΑΤΕ ? ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΑΤΕ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ 1996-2004 ?)

Ο μέσος όρος είναι τα 30 ευρώ. Οι αγρότες και οι μετανάστες θα δίνουν 12 ευρώ, όπως και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ. Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ θα δίνουν 24 ευρώ, το ίδιο και οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, ενώ οι μισθωτοί του Δημοσίου 36 ευρώ, όπως και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

(ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΕΦΑΛΙΚΟ ΦΟΡΟ ΜΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΡΟΕΔΡΕ .... ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 700 ? ΔΟΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ?)

(ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ? ΠΟΙΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ? ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΝΟΥΣ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ?ΜΕ ΠΟΣΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΛΠΙΖΕΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ? ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ)

Βάσει της μελέτης, υπάρχει η προσδοκία ότι η κινητοποίηση αυτή θα αποφέρει στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ 12-15 εκατομμύρια ευρώ.

(ΝΑ ΚΑΙ Η ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ , ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ)

Στο φάκελο που θα πάρουν στα χέρια τους οι παραλήπτες, θα υπάρχει και μία δεύτερη επιστολή, γραμμένη από τον Γ. Ραγκούση.
Ο Γραμματέας θα καλεί τους ενδιαφερόμενους να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο που θα επισυνάπτεται, προκειμένου να συμβάλουν στην κατάρτιση ενός αξιόπιστου μητρώου μελών και φίλων. Θα δηλώνουν επίσης εάν επιθυμούν να αποκτήσουν e-mail ΠΑΣΟΚ (για παράδειγμα georgiou@pasok.gr), καθώς όσοι πληρώσουν τη συνδρομή τους θα έχουν αυτή τη δυνατότητα. Επίσης πρέπει ν' αναφέρουν εάν επιθυμούν να είναι εκλογικοί αντιπρόσωποι στις επερχόμενες εκλογές, και εάν θέλουν να μετακινηθούν ως ετεροδημότες.

(ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ , ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ E-MAIL ΜΕ @pasok.gr ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟ ? )

Πράσινη πιστωτική κάρτα

Σοβαρές σκέψεις υπάρχουν και για την έκδοση μιας κομματικής πιστωτικής κάρτας, όπως έχουν κάνει και οι Εργατικοί στη Μεγάλη Βρετανία: «Θα έχει ένα χαμηλό επιτόκιο, συμφέροντες όρους και θα φέρει μία ξεχωριστή ονομασία (π.χ. θα ονομάζεται «αλληλεγγύη»).

«Θα έχει προηγηθεί διαπραγμάτευση με τράπεζες ώστε να επιλεγεί εκείνη που θα έχει τους πιο συμφέροντες όρους», λέει ο Ρ. Σπυρόπουλος.

(ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ? ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ?)

Το κέρδος του ΠΑΣΟΚ σε αυτή την περίπτωση θα είναι ότι εάν φέρουν, για παράδειγμα, 100.000 κάρτες στην τράπεζα, θα κερδίζουν ένα ποσό των 50 ευρώ για κάθε κάρτα, αντί συνδρομής, την οποία δεν θα χρειάζεται να πληρώνει το μέλος-κάτοχος της κάρτας.

(ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ? Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ 3 ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΟΥΣ 3 ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ 3 ΚΤΛ. ΟΠΟΙΟΣ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ... ΚΑΛΟ ?)

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝ ΔΡΑΣΗ ..... ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ

Η «γενοκτονία» σκιάζει το ταξίδι Ομπάμα στην Αγκυρα


Οι Αρμένιοι, που είχαν στηρίξει μαζικά τον Ομπάμα προεκλογικά, τώρα τον πιέζουν να τηρήσει ως πρόεδρος ό,τι έχει πει στο παρελθόν
«Επί χρόνια, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν μασούσε τα λόγια του και αποκαλούσε «γενοκτονία» την σφαγή των Αρμενίων πριν από 90 χρόνια. Ομοίως και η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν» υπενθύμιζε, προχθές Παρασκευή, ο δημοσιογράφος Γκλεν Κέσλερ με άρθρο του στην εφημερίδα «Ουάσιγκτον Ποστ».
Ο κ. Κέσλερ αναφέρθηκε στιςεπιστολές που συστηματικά και οι τρεις υπέγραφαν ζητώντας από τον τότε πρόεδρο Μπους να αναγνωρίσει «τη μαζική σφαγή των Αρμενίων ως γενοκτονία», χαρακτηρίζοντας μια τέτοια αναγνώριση ως «υπερήφανο, αδιάψευστο και πρωτοπόρο κεφάλαιο της αμερικανικής διπλωματικής ιστορίας». Στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο κ. Ομπάμα επαναλάμβανε ότι ως πρόεδρος θα αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων.
Προεκλογικά, η δέσμευση του Μπαράκ Ομπάμα μπορεί να ήταν επωφελής, σε αντίθεση με τη στάση του αντιπάλου του, Τζον Μακέιν, ο οποίος εξόργισε τους Αρμενίους αφού υποστήριζε ότι «η σημερινή Τουρκία δεν φέρει ευθύνη». Τώρα όμως που ο Μπαράκ Ομπάμα είναι πρόεδρος, αυτή η δέσμευση τον έφερε σε δύσκολη διπλωματική θέση. Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα τη στιγμή που ο κ. Ομπάμα ετοιμάζεται να αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία.

Πιέσεις στο Κογκρέσο
Ο δημοκρατικός βουλευτής από την Καλιφόρνια, Ανταμ Σιφ, κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα στο Κογκρέσο ψήφισμα με το οποίο καλεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ να αναγνωρίσει δημοσίως τη σφαγή των Αρμενίων ως γενοκτονία. «Οταν μιλάμε για μαζικές δολοφονίες, πρέπει να μιλάμε ανοικτά», τόνισε ο κ. Σιφ.

«Αυτή τη στιγμή εστιάζουμε στο ζήτημα, πώς οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν την Τουρκία και την Αρμενία να συμφιλιωθούν με το παρελθόν», υπογράμμισε εκπρόσωπος του αμερικανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Η τουρκική πλευρά
Ο κορυφαίος σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Αχμέτ Νταβούτογλου υπογράμμισε όλα τα παραπάνω στις συναντήσεις που είχε αυτή την εβδομάδα με κορυφαίους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης. Ο κ. Νταβούτογλου είπε επίσης ότι, μετά την επίσκεψη του Ερντογάν στην Αρμενία, οι σχέσεις Τουρκίας - Αρμενίας βελτιώνονται και ότι ένα ψήφισμα περί γενοκτονίας στο Κογκρέσο θα ακύρωνε αυτή την πρόοδο. Ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου δεν απάντησε όμως στην ερώτηση του τι θα συμβεί αν ο Ομπάμα εγείρει το «αρμενικό ζήτημα» πριν από την επίσκεψή του στην Τουρκία. «Η επίσκεψη θα είναι ιστορική για τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις», αρκέστηκε να πει και «θεωρούμε ζωτικής σημασίας την επιτυχία της επίσκεψης αυτής».
Ομως, τα ανοίγματα προς την Τουρκία πρέπει να εξισορροπηθούν με τις αυξημένες προσδοκίες που έχει καλλιεργήσει ο Ομπάμα στους Αρμενίους της Αμερικής. Το ψήφισμα που κατατέθηκε στο Κογκρέσο καλεί τον Αμερικανό πρόεδρο «να χαρακτηρίσει τη συστηματική και εκούσια εξολόθρευση 1.500.000 Αρμενίων ως γενοκτονία».

KATHIMERINI

http://infognomonpolitics.blogspot.com

Το Μουσείο Καραθεοδωρή άνοιξε τις πύλες του στην Κομοτηνή

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/kkaratheodory.jpg

Καταβάλλεται προσπάθεια να συγκεντρωθούν στο μουσείο τα εκθέματα της πνευματικής και προσωπικής ζωής του Καραθεοδωρή που βρίσκονται σε ευρωπαϊκά και αμερικανικά πανεπιστήμια

Της Μαρίας Νικολάου

Η Κομοτηνή άνοιξε την πόρτα της στον μεγαλύτερο έλληνα μαθηματικό από την αρχαιότητα, θέτοντας σε λειτουργία το Μουσείο “Κ. Καραθεοδωρή”. Το Μουσείο, που εγκαινιάστηκε χθες από τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδη Στυλιανίδη, αποτελεί μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, το οποίο εποπτεύεται από το δήμο Κομοτηνής. Στεγάζεται σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από το δήμο για το σκοπό αυτό στην οδό Νικ. Ζωίδου 91, εντός της πόλης της Κομοτηνής


Όπως εξηγεί ο δήμαρχος Κομοτηναίων Δημήτρης Κοτσάκης, είναι το μοναδικό μουσείο που υπάρχει στον κόσμο αφιερωμένο στο διακεκριμένο επιστήμονα του προηγούμενου αιώνα και δάσκαλο του Αϊνστάιν που κόσμησε με την παρουσία του τις αίθουσες διδασκαλίας των σπουδαιότερων πανεπιστημίων Ευρώπης και Αμερικής. Το Μουσείο βρίσκεται στην πρώτη θέση από άποψη υλικού ανάμεσα στα 700 σημεία σ’ όλο τον κόσμο (Ινστιτούτα, πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες, ιδιωτικές συλλογές), στα οποία υπάρχουν ευρήματα για τον Καραθεοδωρή.

Όπως εξηγεί ο διευθυντής του Μουσείου Αθανάσιος Λιπορδέζης, στόχοι και σκοποί του Μουσείου είναι μεταξύ άλλων: Η προβολή και ανάδειξη του γένους Καραθεοδωρή και της προσφοράς τους στον Ελληνισμό. Η συγκέντρωση των απανταχού υπαρχόντων αρχείων, χειρογράφων, συγγραμμάτων και αντικειμένων από τους Καραθεοδωρή. Η μελέτη του έργου τους. Η μετάφραση των συγγραμμάτων τους. Η συγγραφή βιβλίων για τους Καραθεοδωρή. Η ανάπτυξη διεθνούς δικτύου επικοινωνίας με σχολεία, πανεπιστήμια, βιβλιοθήκες και μουσεία, για την προβολή του μουσείου αφενός και για την ανεύρεση αρχείων αφετέρου.

Παράλληλα, θα καταβληθεί προσπάθεια προσέλκυσης για επισκεψιμότητα σχολείων για το Μουσείο καθώς και φοιτητών μελετητών, αλλά και συνεργασία με όλα τα πανεπιστήμια της χώρας. Μετά τη χθεσινή πρώτη εκδήλωση, στην Κομοτηνή είναι να πραγματοποιηθούν κι άλλες εκδηλώσεις, ομιλίες, συνέδρια, διαλέξεις και εκθέσεις γύρω από τη ζωή και το έργο του Καραθεοδωρή. Όπως εξηγεί ο κ. Λιπορδέζης, έτσι επιτυγχάνεται ο στόχος να καταστεί το Μουσείο “Κ. Καραθεοδωρή” ένα ζωντανό πνευματικό και ερευνητικό κέντρο για τη Θράκη και την Ελλάδα γενικότερα.

ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ


Στις προθήκες του μουσείου μπορεί να βρει κανείς βιβλία (CONSTANTIN CARATHEDORY - GESAMMELTE MATHEMATISCHE SCHRIFTEN BAND 1, 3, 4, 5 (H ΜΑΥΡΗ ΕΚΔΟΣΗ), CONSTANTIN CARATHEODORY -GESAMMELTE MATHEMATISCHE SCHRIFTEN BAND 1, 2, 3, 4 (ΛΕΥΚΗ ΕΚΔΟΣΗ), MASS YND IHRE ALGEBRAISERUNG, C. CARATHEDORY REELE FUNKTIONEN BAND 1 ZAHLEN/PUNKTIIONEN FUNKTIONEN κ.ά., χειρόγραφες επιστολές του Κ. Καραθεοδωρή από και προς τους Einstein, Rosenthal, Kneser και άλλους, διάφορα μικροαντικείμενα καθημερινής χρήσης, φωτογραφίες της οικογένειας Καραθεοδωρή κ.ά., ενώ η προσπάθεια εμπλουτισμού του Μουσείου και με άλλα εκθέματα είναι συνεχής.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ Οι... Μέρντοχ των ερτζιανών

Τις λίστες με τις μετοχικές συνθέσεις των ραδιοφωνικών σταθμών της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης που έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης φιλοξενούμε στο σημερινό μας φύλλο.

Ακολουθούν τα ονόματα όσων εμπλέκονται στις μετοχικές συνθέσεις των παρακάτω 90 ραδιοσταθμών:

ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Ράδιο Μακεδονία: Ράδιο Μακεδονία Μονοπρόσωπη ΕΠΕ
Ράδιο Πρωινή: Λόγος Α.Ε. 100%
Focus 88,3: Ιωάννης Τσίγκας 100%
Λυχνία: Κωνσταντίνος Συμεωνίδης 100%
Lobby FM: Ιωάννης Λαζαρίδης 2,5%, Δημήτριος Πατήρας 97,5%
Λελέβωσε: Ευστράτιος Στεφανίδης 100%
Ένα Ράδιο: Κουκουτίνης Β. Ι. και ΣΙΑ Ο.Ε. 100%
Λάμψη FM: Λυγερή Τσίγκα 100%
Στούντιο 99,7: Χλωρός & Σία Ε.Ε. 100%
Καβάλα FM: Γρηγόριος Παπαχρυσοστόμου 100%
Λυδία Φιλιππησία 105,3: Φιλόπτωχος Αδελφότης Νεαν. "Η ΔΟΡΚΑΣ" 100%
Ράδιο Ενήμερος 102,8: Α. Βαχλιώτου και Σία - Ενήμερος Ο.Ε. 100%
Ράδιο Αλέξανδρος 98,2 FM: Αλέξανδρος Καρτάλης 100%
Ράδιο Δέλτα: Κωνσταντίνος Δημητρίου 100%
Stop FM: Βασίλειος Αναστασιάδης 100%
Στόχος: Κωνσταντίνος Ζαγοριάνος 100%
Ράδιο Μακεδόνισσα: Αθανασία Βογιατζή 100%
Space: Ευστράτιος Στεφανίδης 100%
Παρουσία: Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως - Θάσου 100%
URP: Ιάκωβος Αβραμίδης 100%
Ράδιο Energy: Ιωάννης Δεμερτζής 100%
Ακρόαμα: Γεώργιος Ξανθόπουλος 100%
Δημοτικό Ραδιόφωνο Καβάλας: Δήμος Καβάλας 100%

ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
Radio Deejay: Φανή Αποστολίδου 100%
Power Radio 93,5: Εμορφίλη Θεοδοσιάδου 100%
Joy FM: Μουμίν Τζέγκις Μπουδούρ 100%
Έρως 92,1 FM: Νικόλαος Ντόγκας 100%
Χρόνος 87,5 FM: Σταύρος Φανφάνης 100%
Πατρίδα Top: Δημήτριος Κηπουρός 100%
Radio City 107,6: Ιμπραήμ Χαλήλ Χαλήτ 100%
ΙΣΙΙΚ FM: Αμπτουλαχήμ Δέδε 100%
Ράδιο Κομοτηνή: Ελευθέριος Γλερίδης 100%
Ράδιο Ροδόπη: Αικατερίνη Αθανασιάδου 1%, Αικατερίνη Μαλούση 99%
Δίαυλος: Σεραφείμ Καλογιάννης 50%, Αθανάσιος Μελισσάρης 50%
Ράδιο Ξυλαγανή: Γεώργιος Μαλούσης 99%, Δημήτριος Μαλούσης 1%

ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
Ηχώ: Ηχώ ΜΜΕ Α.Ε. 100%
Super FM 89,8: Βασίλειος Αυγητίδης 100%
Sound Radio: Δημήτριος Πελικπασίδης 100%
Alpha News: Κωνσταντίνος Μελιάδης 100%
Ράδιο Melody: Αικατερίνη Γιανάκη 100%
Δίαυλος: Στέφανος Μουρατίδης 29,72%, Χαράλαμπος Συμεωνίδης 24,14%, Όλγα Συμεωνίδου 46,14%
Energy Radio: Βασίλης Γκαϊτατζής 100%
Δραμινή Ραδιοφωνία: Κυριακή Κωφίδου 100%
Στυλ FM: Ελένη Παλαιολόγου 100%
Star FM: Γεώργιος Αραμπατζής 100%
Ράδιο Ακρίτας: Στυλιανός Βασιλειάδης 100%
Ψίθυροι 90,3: Αθανάσιος Φυλακτός-Νικ.Ελευθεριάδης Ο.Ε. 100%
Ράδιο Δράμα: Θεοχάρης Μαυροβουνιώτης 100%
Ραδιοφωνικός Σταθμός Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας: Ιερά Μητρόπολη Δράμας 100%

ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
King FM: Στυλιανός Ανδρονικίδης, 100%
Ράδιο Ξάνθη Ένα: Νίκος Γιαννακόπουλος 100%
Πρότυπο Ραδιοφ. Πρόγραμμα: Φώτης Ίλτσιος 100%
Ράδιο Ωμέγα: Αναστάσιος Κουβάτσης 100%
Ράδιο Κανάλι Φαντασία 99,3 FM - Ν. Ξάνθης: Θρακική Ραδιοτηλεοπτική Παραγωγή Α.Ε. 100%
Ξάνθη FM100: Ευάγγελος Βασιλειάδης 33,33%, Βασιλειάδης Παναγιώτης 66,67%
Ρυθμός (πρώην Star FM): Σαμπιάν Καρά Αλή 100%
Ράδιο Κοράλ: Σελτσούκ Τοπτσή 100%
Paradise 90,3 FM: Στέφανος Στεφανόπουλος 100%
Ράδιο 6: Κανάλι 6 Ξάνθης Α.Ε. 100%
Best FM: Κυριακή Φιλιππίδου 100%
Τρίτο Πρόγραμμα: Λάζαρος Καλεντρίδης και ΣΙΑ Ο.Ε. 100%
Μελωδικός 105,7 Ν. Ξάνθης: Μαρία Αϊβαζόγλου 100%
Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης: Δημοτ. Επιχείρηση Πληροφ. Δήμου Ξάνθης 100%
Super FM Stereo Ν. Ξάνθης: Ιωάννης Κοκκαλίδης 90%, Μαρία Φυσικίδου 10%
King FM: Χουσεΐν Καράνταη 100%
Όμορφη Πόλη: Δημοτική Επιχείρηση Θεάματος και Επικοινωνίας 100%
ΤΟΠ (πρώην Ράδιο Δημόκριτος): Σταύρος Καρυπίδης 100%
Ράδιο Ηχώ: Κωνσταντίνα Κατσαντρίδου-Αναστασία Τσαγκαλίδη 100%

ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ
Μουσικό Κανάλι 107: Μαρία Ζησάκη 100%
Ράδιο Γνώμη: Τσαούσης Θ. και ΣΙΑ Ε.Ε. 100%
Ράδιο Άλφα: Γεώργιος Μωυσίδης 100%
Ελληνικός 88,9: Γεώργιος Φουντουκίδης 100%
Night FM: Ιουστίνη Ντομοχτσίδη-Υψηλάντη 100%
Μελωδία 96,1: Προφίλ Α.Ε. 100%
Δίαυλος: Κωνσταντίνος Αετόπουλος 34%, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος 66%
Ράδιο Έβρος: Σιδέρη Βαβαλικούδη 50%, Ιωάννης Βαβαλικούδης 25%, Κωνσταντίνος Βαβαλικούδης 25%
Παρατηρητής Θράκης Α.Ε. / Ράδιο Φάσμα: Παρατηρητής Θράκης Α.Ε. 98%, Αθανάσιος Σταμπουλίδης 2%
Μεθόριος: Χρυσή Εμμανουηλίδου 100%
Κανάλι 5 ΕΠΕ: Κανάλι 5 ΕΠΕ 100%
Ελλάδα FM: Αθανάσιος Τσακμάκης 100%
NRG: Παναγιώτα Τσομπανούδη 100%
Σκάι Τριγώνου: Χρήστος Τυρμπάκης 100%
Ράδιο Άλφα 104: Γεώργιος Μωυσίδης 100%
Heat Ράδιο: Ιωάννης Ζαγκίδης 100%
Status Radio (πρώην Play FM): Αποστολίδης και ΣΙΑ Ε.Ε. 100%
Flash 101: Σωτήρης Βλασακίδης 100%
Maximum FM: Δημήτριος Κόλιος 99%, Σοφία Παπαπαύλου 1%
Ράδιο Σαμοθράκη: Παναγιώτης Τσίπος 100%
Υπάρχω (Πρώην Star FM) 101,4: Αφοί Παυλίδη Ο.Ε. 100%
Ηχόραμα: Κων/νος Δεληγιώργης 90%, Κωνσταντίνος Κοσμίδης 10%

ΕΦΗΜ. "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

Άνοιξαν οι κάλπες στα Σκόπια.

[εκλογες+σκοπια.jpg]

Το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών θα φέρει τις διαπραγματεύσεις ακόμη πιο κοντά προς το απόλυτο αδιέξοδο καθώς,
αν και απ΄τους 7 υποψήφιους των σημερινών προεδρικών εκλογών στα Σκόπια οι 6 φαίνονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε ένα συμβιβασμό με την Ελλάδα,υπάρχει ένας που δε συμφωνεί...
o σίγουρος νικητής Γκιόρκι Ιβάνοφ!

Γράφει ο Κ.Αληφαντάκης
για το Greece Salonika.

Πρόεδρος αναμένεται στον δεύτερο γύρο (ακόμα και με ποσοστό 70 ή 80% εάν αντίπαλός του βρεθεί τελικά ο Αλβανός υποψήφιος Σελμάνι και όχι ο Σοσιαλδημοκράτης σλαβομακεδόνας Φρίτσκοφσκι) να αναδειχθεί ο ακραίος εθνικιστής Γκιόργκι Iβάνοφ,ο υποψήφιος δηλαδή που επέλεξε ο πρωθυπουργός Γκρούεφσκι,ο οποίος είναι και ο πλέον αδιάλλακτος στο θέμα της ονομασίας.

Το αποτέλεσμα θα είναι να μην υπάρχει πλέον καμία διαλλακτική φωνή τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην προεδρία της χώρας με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

«Eγώ θα αναζητούσα συμβιβασμό με την Eλλάδα στο θέμα του ονόματος της χώρας» , δηλώνει χωρίς περιστροφές σε σχετικό ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού «Σπίγκελ» ακόμα και ο 91χρονος πλέον Kίρο Γκλιγκόροφ!

Ο εθνικιστής προεδρικός υποψήφιος Λιούμπε Mπόσκοφσκι, πρώην υπουργός Eσωτερικών που αθωώθηκε από το Δικαστήριο της Xάγης για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία,μιλώντας και αυτός στο Γερμανικό περιοδικό δηλώνει επίσης ότι αν εκλεγεί πρόεδρος θα κάνει τάχιστα κινήσεις συμβιβασμού με την Eλλάδα στο θέμα του ονόματος, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνει πρόεδρος μόνο για έναν χρόνο!

O Aλβανός υποψήφιος Iμέρ Σελμάνι, ο οποίος κατεβαίνει ανεξάρτητος από τα δύο αλβανικά κόμματα της ΠΓΔM και παραδόξως εμφανίζεται να προηγείται στις δημοσκοπήσεις απειλώντας μάλιστα να μπει αυτός στον δεύτερο γύρο αντί του σοσιαλδημοκράτη Φρίτσκοφσκι, έχει και αυτός μετριοπαθείς θέσεις στο ζήτημα της ονομασίας.

Oλοι οι Aλβανοί της ΠΓΔM άλλωστε ελάχιστα ενδιαφέρονται για το όνομα, αφού ανοιχτά ή συγκαλυμμένα όλοι προσδοκούν μελλοντική ένωσή τους με το Kόσοβο και την Aλβανία. Tους νοιάζει μόνο η...ένταξη της ΠΓΔM στο NATO και την E.E., την οποία όμως θεωρούν όχι θωράκιση της ύπαρξης του κράτους της ΠΓΔM, αλλά καθοριστικό βήμα μιας εξελικτικής διαδικασίας που θα τους οδηγήσει στο τέλος ειρηνικά στους κόλπους μιας «Mεγάλης Aλβανίας».

O Λιούμπομιρ Φρίτσκοφσκι,υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών, πάντως προσπαθεί σκληρά να πείσει τον απεσταλμένο του «Σπίγκελ» στα Σκόπια ότι μόνο αυτός μπορεί να οδηγήσει την ΠΓΔM στη διέξοδο από την απομόνωση:«Kαθόμαστε ακίνητοι, ενώ τα πάντα γύρω μας κινούνται. H Bουλγαρία και η Pουμανία είναι μέσα στην E.E., η Aλβανία έγινε μέλος του NATO. Eγώ είμαι σχεδόν ο πατέρας της χώρας. Συνέταξα το πρώτο της Σύνταγμα και πήρα μέρος στη συμφωνία μετά τη σύγκρουση με τους Aλβανούς το 2001», δηλώνει, τονίζοντας ότι «η "Mακεδονία" χρειάζεται λύση στη διαφωνία με την Eλλάδα και ποιος άλλος εκτός από αυτόν θα μπορούσε να οδηγήσει το αποπαίδι της Eυρώπης στον σωστό δρόμο», όπως αναφέρει το σοβαρό γερμανικό περιοδικό.