22 Μαρ 2009

ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΣΥΛΟ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ

Υπέρ της κατάργησης του ασύλου τάσσεται η πλειονότητα των πολιτών σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της “Καθημερινής της Κυριακής”.

Το 49% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει το πανεπιστημιακό άσυλο έναντι ενός ποσοστού 44% που έχει αντίθετη άποψη. Στο ίδιο ερώτημα πριν δύο χρόνια τα ποσοστά ήταν αντεστραμμένα με το 51% να αρνείται την κατάργηση του ασύλου και το 40% να επιθυμεί την οριστική άρση του.

Επίσης, το 70% των πολιτών τάσσεται υπέρ της επέμβασης της αστυνομίας εντός των ιδρυμάτων, με το 24% να υποστηρίζει μάλιστα ότι αυτό πρέπει να γίνεται και χωρίς την άδεια των πρυτανικών αρχών.
Παράλληλα, οι πολίτες εμφανίζονται ιδιαίτερα φοβισμένοι από την αύξηση της βίας, νιώθουν ανασφάλεια και είναι απογοητευμένοι από την Αστυνομία. Το 53% των πολιτών πιστεύει όμως ότι ακόμη και αν η αστυνομία γίνει πιο σκληρή, δε θα είναι και πιο αποτελεσματική.

Το 88% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί και το 72% ότι έχει χειροτερέψει πολύ. Έξι στους δέκα δεν αισθάνονται ασφαλείς στην γειτονιά που μένουν έναντι ενός ποσοστού 39% που εκφράζουν αντίθετη άποψη.

Διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες στο ερώτημα αν προτάσσουν την αυστηρή εφαρμογή του νόμου (ποσοστό 39%) ή αν προτάσσουν την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών (ποσοστό 36%). Επίσης, το 59% των πολιτών συμφωνεί με την λεγόμενη ποινικοποίηση της κουκούλας, ενώ διαφωνεί μόλις το 26%.

Με την αυστηροποίηση των ποινών σε όσους κρύβουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους συμφωνεί ακόμη και η πλειονότητα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: