29 Σεπ 2009

Το νέο σποτ του ΠΑΣΟΚ: Ο Γιώργος-Rocky

AYTO EINAI TO SPOT ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΝΩΝΕΙ ΛΕΝΕ ΤΟ ΗΓΕΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ :



ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΜΕ ΚΟΛΛΕΓΙΑΚΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕ ΗΡΩΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΡΑΓΚΜΠΥ Ή ΜΠΕΙΖΜΠΟΛ Ή ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΣΑΣ Ή ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΒΛΑΧΑΔΕΡΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ..... ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΚΡΙΝΑΜΕ ΟΤΙ ΠΕΡΑ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΗΡΕΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΟΓΚΟΛΙΘΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΑ ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ AMERICAN HERO

ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟ Ή ΚΑΝΩ , ΟΠΩΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ :



ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΟΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΙΣΟΔΟΙ , ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΑΛΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ-ΚΟΜΠΑΡΣΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ , ΝΑ ΔΟΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ :



ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΣΠΟΤ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΟ (ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ) ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ .... ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΚΑΝΣΑΣ .

ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΩΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΒΟΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΡΑΤΗ ΔΕΞΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ , ΣΥΓΝΩΜΗ , ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ..... ΑΝΤΕ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΛΑΝ ΚΑΙ ΜΠΕΡΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΗΛΙΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΩΣ ROBIN ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΣΩ ΩΣ CATWOMAN (ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ , ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΑΥΤΟ).

THE EYE OF THE TIGER
(ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΤΙΓΡΗΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) .......


http://1.bp.blogspot.com/_-AEc53NfCwg/SqLKfsHee1I/AAAAAAAAY_M/WwmKwfQ7Dv4/s400/%CE%93%CE%99%CE%A9%CE%A1%CE%93%CE%91%CE%9A%CE%97%CE%A3.jpg

Οξύνονται πολύ τα πνεύματα στη FYROM. Σκληρή απάντηση των Αλβανών

http://taxalia.blogspot.com/

Ασχημη τροπή πήρε ο ποδοσφαιρικός αγώνας στο Κόσοβο, μεταξύ της ΠΡΙΣΤΙΝΑ - FK Vlaznimi Struga. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι φίλαθλοι της Πρίστινα, κρατούσαν πανό που έβριζαν τους "Μακεδόνες" (MONKEYMANIA, WHAT THE FUCK DO YOU KNOW ABOUT ENCYCLOPEDIA) και έκαιγαν Σκοπιανές σημαίες, με αφορμή την περίφημη και απολύτως ανιστόρητη "Μακεδονική Εγκυκλοπαίδεια", που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στους Αλβανούς, επειδή γράφει ότι οι Αλβανοί εξεδίωξαν τους αυτόχθονες "μακεδόνες", από τις περιοχές στις οποίες σήμερα κατοικούν. Τα ίδια γράφουν και για τους Έλληνες (και πολύ χειρότερα), αλλά εδώ -πλην των Bloggers- κανείς δεν συγκινείται.




Κρυφή ατζέντα ΠΑΣΟΚ για τα ακίνητα


  • Το οικονομικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη: την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων όλης της χώρας από το νέο έτος!
  • Το μέτρο της αύξησης των αντικειμενικών αξιών θα συνδυαστεί με την επαναφορά των φόρων στις κληρονομιές και τις γονικές παροχές, καθώς και με την επαναφορά του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ενώ θα εκτοξεύσει στα ύψη τις επιβαρύνσεις για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που θα αποκτήσουν από το 2010 σπίτια, οικόπεδα και αγροτεμάχια, καθώς και για εκατομμύρια άλλες που θα εξακολουθούν να έχουν στην κατοχή τους ακίνητα.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

ΚΡΥΦΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ? ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ , ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η "ΗΡΕΜΗ ΔΥΝΑΜΗ" Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ...... ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ , ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ.

ΛΙΜΑΝΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Ήταν ρηχό, το "έφαγε" και η... κρίση


Η έλλειψη βασικών υποδομών διώχνει μεγάλους πελάτες από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που μπορεί να έχει το όνομα του δεύτερου τη τάξει “εθνικού λιμένα στρατηγικής σημασίας” της Βόρειας Ελλάδας... αλλά όχι και τη χάρη.

Της Σοφίας Χριστοφορίδου
christoforidou@makthes.gr

“Εξακολουθούμε να είμαστε μέσα στη μιζέρια” παραδέχεται ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) Δημήτρης Αμπατζής. Εξαιτίας της προνομιακής του θέσης το λιμάνι θα μπορούσε να καταστεί ένα από τα σημαντικότερα όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και των χωρών της Μαύρης Θάλασσας. Βρίσκεται στην απόληξη του πανευρωπαϊκού άξονα 9, που συνδέει τη χώρα μας με τις αγορές του Εύξεινου Πόντου και της Βόρειας Ευρώπης, δίπλα στο κορεσμένο λιμάνι της Κωνσταντινούπολης, αποτελεί “γέφυρα” με τα λιμάνια της Βόρειας Αφρικής και της Ανατολικής Μεσογείου και επιπλέον έχει την Εγνατία οδό και τον σιδηρόδρομο σε απόσταση αναπνοής. Τα συγκριτικά αυτά πλεονεκτήματα προσέλκυσαν το ενδιαφέρον μεγάλων πελατών, πλην όμως οι σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές και στρατηγική ανάπτυξης “φρέναραν” τα όποια σχέδια.

ΦΡΕΝΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ
Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση μεγάλοι εισαγωγείς εξέφρασαν το ενδιαφέρον να εκφορτώνουν στην Αλεξανδρούπολη πλοία με αυτοκίνητα από την Άπω Ανατολή, τα οποία στη συνέχεια θα μεταφορτώνονταν σε μικρότερα πλοία με προορισμό τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας και από εκεί στην ενδοχώρα της Ρωσίας, ώστε να μη χρειάζεται η χρονοβόρα οδός προς το λιμάνι της Πετρούπολης. “Δεν μπορούσαμε να τους εγγυηθούμε ότι το λιμάνι μας θα έχει το απαραίτητο βάθος για να δεχτεί πλοία τέτοιου μεγέθους. Αργότερα ξέσπασε και η κρίση, που είχε επιπτώσεις στη ζήτηση αυτοκινήτων, και οι συζητήσεις πάγωσαν” εξηγεί ο κ. Αμπατζής. Την ίδια κατάληξη είχαν και οι διερευνητικές επαφές για ενδεχόμενη συνεργασία με κολοσσούς όπως η Cosco και η Hutchison.

ΡΗΧΟ ΚΑΙ ΤΥΦΛΟ
Σήμερα το λιμάνι δεν μπορεί να δεχτεί μεγάλα πλοία γιατί είναι ρηχό, δεν έχει γερανούς για φορτοεκφορτώσεις κοντέινερ και επιπλέον είναι “τυφλό”, αφού δεν συνδέεται απευθείας ούτε με το σιδηροδρομικό δίκτυο ούτε με την Εγνατία οδό. Μετά από χρόνια εμπλοκών στη διαδικασία του διαγωνισμού, το έργο της εκβάθυνσης ξεκίνησε αλλά δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το Μάρτιο του 2010 - δέκα μήνες μετά την ημερομηνία που προβλεπόταν από τη σύμβαση. “Αργά ή γρήγορα η εκβάθυνση θα γίνει. Όμως μεμονωμένα έργα δεν αρκούν. Για να έρθει το πλοίο που μεταφέρει κοντέινερ πρέπει να έχει δίπλα του το σιδηρόδρομο και έναν περιφερειακό δρόμο που βγάζει στην Εγνατία οδό” σχολιάζει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΑ Γιώργος Μπέντης. “Η απόσταση από το μέσον της Βουλγαρίας για το Αιγαίο είναι μόλις 300 χιλιόμετρα. Εμπορεύματα από το Μπουργκάς ή και τη Βάρνα αντί να φορτώνονται σε πλοία και να καθυστερούν στα στενά του Βοσπόρου θα μπορούσαν να μεταφέρονται οδικώς στην Αλεξανδρούπολη και εδώ να φορτώνονται σε μεγάλα πλοία” σημειώνει ο κ. Αμπατζής, προσθέτοντας: “αρκεί το λιμάνι μας να αποκτήσει βάθος και διασυνδέσεις”
  • Οι αριθμοί
  • 377.000 τόνοι εμπορευμάτων διακινήθηκαν το 2008, έναντι 907.000 τόνων το 2004
  • 7 μέτρα το βάθος της λιμενολεκάνης. Δεν επαρκεί για την υποδοχή μεγάλων πλοίων
  • 100 μέτρα χωρίζουν το λιμάνι από τις γραμμές του τρένου, αλλά δεν υπάρχει διασύνδεση των δύο
  • 300 χιλιόμετρα χωρίζουν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από τη βουλγαρική ενδοχώρα, αν διασυνδεθεί με την Εγνατία οδό
ΠΗΓΗ

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΚΡΑΙΕΣ ΦΩΝΕΣ

Είναι πολυσήμαντη η συνέντευξη που παραχωρεί στο «Χρόνο» στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή ο πρόεδρος της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ Πρόδρομος Εμφιετζόγλου την ημέρα που μιλά για πρώτη φορά ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ ο Γιώργος Καρατζαφέρης, διαχωρίζοντας την θέση του και δίνοντας το προσωπικό του στίγμα για την υπερψήφιση του Ευριπίδη Στυλιανίδη υπουργού της κυβέρνησης της Ν.Δ. ονομαστικά.

Ο εκ των στενών συνεργατών του κ. Καρατζαφέρη, ο άνθρωπος όμως που γνωρίζει τους συσχετισμούς και τι εξυφαίνεται στην Θράκη, ότι οργανώνονται και πάλι καραβάνια πάνω από 10.000 ψηφοφόρων που θαρθούν από την Τουρκία να στηρίξουν απλά «Τούρκους υποψηφίους», που βλέπει το πώς λειτούργησε στην ψυχολογία των μουσουλμάνων αυτή η υποψηφιότητα στην Κομοτηνή αναγνωρίζει την λάθος κίνηση του αρχηγού και διαφοροποιείται εγκαίρως, στέλνοντας μήνυμα προς όλους τους αποδέκτες χριστιανούς και μουσουλμάνους.

Ουσιαστικά το άδειασμα αυτό του κ. Καρατζαφέρη γίνεται κι από άλλο συνεργάτη του που είναι ενήμερος για τα παιγνίδια που παίζονται στην Θράκη και τους λεπτούς συσχετισμούς, για τις γραμμές που δίνονται από κέντρα έξω από την χώρα, με την μόνη ηδονή να επέλθει κομματικός καταποντισμός τοπικά της Ν.Δ., σε μια περιοχή όπως η Ροδόπη, που το ΛΑΟΣ δεν προσδοκά ουσιαστικά τίποτα. Δίπλα του συσπειρώνει φωνές πατριωτών που νοιώθουν ασφυκτικό τον κλοιό του τουρκικού προξενείου και την θρασύτατη πολλές φορές δράση του -που συχνά πυκνά καταγγέλλουμε μέσα από τις στήλες του «Χ»- αλλά όχι ότι ως Μεσίας κάποιος θαρθεί να μας σώσει, αφού το πρόβλημα είναι πολύ πιο σύνθετο και θέλει στρατηγική κινήσεων και αντιδράσεων.
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΙΣΧΥΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Η συνέντευξη του κ. Εμφιετζόγλου τοποθετεί δίχως φόβο και πάθος τα πράγματα στην αληθινή τους βάση και λέει πολλά.

Θέλαμε να ακούσουμε από εσάς κ. Εμφιετζόγλου το διακύβευμα αυτών των εκλογών. Όλοι λένε ότι είναι η οικονομική κρίση, είναι και αυτό, αλλά είναι και άλλα ζητήματα.

-Είναι ένα σύνθετο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει η Ελλάδα, δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση, έχουμε πάγια προβλήματα και οικονομικά, αλλά και δημογραφικά και θέματα εξωτερικής πολιτικής, άρα βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι και πρέπει να υπάρξει μια σταθερή κυβέρνηση η οποία να δουλέψει συστηματικά χωρίς κομματικές σκοπιμότητες μόνο για το συμφέρον της χώρας. Χρειάζεται δε και όλοι μας, να αντιληφθούμε ότι πρέπει να δουλέψουμε παραπάνω, να αγωνιστούμε περισσότερο και για να βγούμε από την κρίση, αλλά και για να έχουμε μια κοινωνική συνοχή και να δουλέψουμε σαν μια ομάδα και όχι ο καθένας ατομικά για το δικό του μόνο προσωπικό συμφέρον. Πρέπει να ξέρουμε ότι πατρίδα είναι η Ελλάδα και όλοι είμαστε κάτω από αυτό το σπίτι που λέγεται Ελλάδα, άρα πρέπει το σπίτι να είναι γερό, ώστε και εμείς να μην καταπλακωθούμε.

Ιδιαίτερα για την Θράκη, το πρόβλημα είναι ακόμη πιο ιδιαίτερο διότι η Θράκη είναι μια ευαίσθητη περιοχή και έχει πολλές ανάγκες και αναπτυξιακές και οικονομικές και γι’ αυτό θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή από την επόμενη κυβέρνηση στα προβλήματα της Θράκης. Έγιναν πολλά στην Θράκη τελευταία και σημαντικά βοήθησε ο συμπολίτης σας Ευριπίδης Στυλιανίδης, από τις 3 θέσεις που είχε στα υπουργεία και πέρα από το σημαντικό έργο που έκανε στα υπουργεία, βοήθησε και την Θράκη. Γίνανε στην Θράκη πράγματα τα οποία πολλά χρόνια είχαν να γίνουν, αλλά αυτά δεν φτάνουν. Είναι ένα έργο που πρέπει να συνεχιστεί και για να συνεχιστεί πρέπει να υπάρχει παρουσία του στην αυριανή Βουλή. Γι’ αυτό εκτιμώ ότι όλοι οι Θρακιώτες θα σκεφτούνε ιδιαίτερα την συμβολή του Ευριπίδη Στυλιανίδη και θα τον στείλουν και πάλι στην Βουλή για να συνεχίσει το έργο του και να συνεχίσει να αγωνίζεται για την πρόοδο και την ευημερία της Θράκης μας.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό που ακούγεται από τα χείλη σας πρόεδρε, γιατί ζείτε και το λεγόμενο κράτος των Αθηνών, αλλά ζείτε και την ιδιαιτερότητα της Θράκης γιατί πολλές προσωπικές σας μέρες τις περνάτε εδώ δίπλα σε πληθυσμιακές ομάδες που νιώθουν παραγκωνισμένες και κυνηγημένες, που βιώνουν την τρομοκρατία, που ζούνε όλα αυτά τα προβλήματα που δημιουργεί και η παρουσία του προξενείου. Απλώς κάποιοι διαφωνούμε με τον τρόπου που εκφράζονται τα πράγματα τώρα λόγω των εκλογών, δίνοντας έρεισμα, ώστε να έχει ρόλο και η παρουσία του.

Υπάρχει, αυτό το πρόβλημα είναι γνωστό, η Τουρκία εδώ ενδιαφέρεται για τα δικά της συμφέροντα, δεν ενδιαφέρεται για τον κόσμο, δεν ενδιαφέρεται για τους μουσουλμάνους, είναι μεγάλο ψεύδος ότι ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους και τα προβλήματα τους, θέλει απλά να τους χρησιμοποιήσει, γι’ αυτό θα πρέπει και οι μουσουλμάνοι να σκεφτούνε με πολύ προσοχή τι είναι το πραγματικό τους συμφέρον, το πραγματικό τους συμφέρον είναι να ακολουθούνε τυφλά κάποιες οδηγίες ανθρώπων που ασχολούνται μονάχα για τα συμφέροντα της Τουρκίας ή να δούνε το δικό τους το συμφέρον, να ευημερήσουν, να αναπτυχθούν σε μια ευνομούμενη Ελληνική πολιτεία στην Ευρώπη και τα παιδιά τους να έχουν όλο και καλύτερο μέλλον. Εγώ τους προτρέπω πριν πάρουν την τελική τους απόφαση για τις εκλογές να το σκεφτούνε δύο φορές και προτρέπω να ψηφίσουν τους ανθρώπους που βοηθάνε την Θράκη και τους ίδιους και γι’ αυτό νομίζω ότι και αυτοί θα πρέπει να δώσουν την εμπιστοσύνη τους στον Ευριπίδη Στυλιανίδη ο οποίος ύστερα από τόσα πολλά χρόνια έδωσε στην Θράκη πέρα των άλλων και ένα ρόλο σε αυτό το Αθηναϊκό κέντρο που έχει κάνει τόσα κακά στην πατρίδα μας.

Να εμπιστευτούν τους χρήσιμους, τους ικανούς, αυτούς οι οποίοι τους βοηθήσανε, τους βοηθούνε και θα τους βοηθούνε, και να σκεφτούν και τις οικογένειες τους, και το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους. Τώρα υπάρχουν και ορισμένες ακραίες φωνές, νομίζω ότι δεν πρέπει κανείς να παρασυρθεί και βέβαια δεν πρέπει να παρασυρθούν και διάφοροι άνθρωποι από τις προσωπικές τους πίκρες, γιατί είναι φυσιολογικό πάρα πολλοί να είναι πικραμένοι. Πάρα πολλοί να είναι στεναχωρημένοι, πολλοί περίμεναν περισσότερα πράγματα τα οποία δεν έγιναν, αλλά όταν έρχεται αυτή η στιγμή πρέπει τα προσωπικά να παραμερίζονται και πάντα το μυαλό να πηγαίνει στο συμφέρον της πατρίδας. Πατρίδα πάνω από όλα».

ΠΗΓΗ

Η αλήθεια για τις γιγαντοαφίσες του Γιώργου Καρατζαφέρη


Έκπληξη από την πρώτη μέρα είχαν προκαλέσει οι γιγαντοαφίσσες του Γιώργου Καρατζαφέρη που έκαναν την εμφάνισή τους στην Κομοτηνή με αναφορές στα Σκόπια και την Τουρκία που μας δουλεύουν, αλλά περισσότερη αίσθηση έκανε το γεγονός ότι ελάχιστες μέρες προ των εκλογών οι κεντρικές αφίσες πάνω από κτήριο της Μουφτείας καλύφθηκαν με λινάτσα κι εξαφανίστηκε η θέα των συνθημάτων.

Το γεγονός έσπευσε να το εκμεταλλευτεί πολιτικά ο αρχηγός του ΛΑΟΣ αφήνοντας να αιωρείται η άποψη ότι επειδή δεν είναι αρεστά τα συνθήματά του, τα σκεπάζουν στην Κομοτηνή. Αυτό δεν είναι καθόλου αληθές, αφού όπως πληροφορηθήκαμε υπήρξε δικαστική απόφαση γι’ αυτό μετά την προσφυγή που άσκησε κατά της διαφημιστικής εταιρίας που εκμεταλλεύεται τα συγκεκριμένα τεράστια μπάνερ, η διαχειριστική επιτροπή μουσουλμανικής περιουσίας, η οποία έχει λαμβάνειν σοβαρά ποσά από την άφαντη διαφημιστική εταιρία.

Η προσφυγή της δικαιώθηκε με την υπ’ αριθμ. απόφαση 160/2009 και εφαρμόστηκε από δικαστικό επιμελητή που κάλυψε με λινάτσα το διαφημιστικό περιεχόμενο που συνέπεσε να είναι η πολιτική διαφήμιση του κ. Καρατζαφέρη. Η ίδια διαφήμιση πάντως παραμένει σε άλλους χώρους όπου δεν υπήρξε η σχετική αντιδικία.

ΠΗΓΗ

Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ


ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΙΟ ΕΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ "http://olympia.gr" ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΩΔΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ "ΚΑΠΟΙΩΝ" ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ".

"eleftheros είπε

Μπαίνεις σε ένα μαγαζί για να αγοράσεις κάτι πχ. ένα air-condition.
Εάν πχ. σου πεί ο μαγαζάτορας ότι αυτό το air-condition έχει αυτά τα πλεονεκτήματα και αυτά τα μειονεκτήματα, ξέρεις ότι νοιάζεται για τον πελάτη.
Δεν στα ωραιοποιεί, σου τα περιγράφει και αφήνει εσένα να αποφασίσεις.
ΣΕ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ.
Στην ουσία δεν υπάρχει πωλητής, ο μαγαζάτορας είναι σύμβουλος, γιατί δίνει σε εσένα την ευθύνη της επιλογής.
Πρόκειται για σωστό επαγγελματία που νοιάζεται για την αξιοπιστία του προς στον πελάτη που πρέπει να μείνει ευχαριστημένος.
………………………………….
Μπαίνοντας σε ένα άλλο μαγαζί που ο πωλητής σου λέει τί φανταστικό μηχάνημα, η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, το έχουν πάρει πολλοί άλλοι πελάτες μου, κλπ.
ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΠΩΛΗΤΗΣ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΣΟΒΑΡΟ.
Γιατί;
ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΛΟΓΟ.
Εάν ήταν τόσο καλό το air-condition θα χρειαζότανε τόσο μεγάλη προσπάθεια από τον πωλητή;
Θα χρειαζότανε το ατέλειωτο μπλα-μπλα, ενδεχομένως διανθισμένο με ένα σωρό ψέματα ή υπερβολές;
ΘΑ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
Εσύ, σαν πελάτης, δεν ξέρεις ΓΙΑΤΙ τα ωραιοποιεί ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ο πωλητής αλλά ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΙΟΣ.
Ξέρεις ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτό το μηχάνημα.
Είτε είναι παλιό μοντέλο και δεν έχει ανταλλακτικά, είτε κάνει θόρυβο το βράδυ, είτε καίει πολύ ρεύμα, είτε είναι αναξιόπιστο, ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα δεν το ξέρεις.
ΞΕΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ.
Επίσης ξέρεις ότι μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
………………………………….
Βάλε τώρα τα παραπάνω στην πολιτική ζωή μας.
Εμείς είμαστε οι πελάτες.
Τα ιδιωτικά κανάλια και οι εφημερίδες είναι ο πωλητής.
Το εμπόρευμα είναι ο πολιτικός αρχηγός
Οι δημοσκοπήσεις (αληθινές ή μαϊμού) είναι πόσοι άλλοι πελάτες αγοράζουν το μηχάνημα.
Η πολιτική αξιοπιστία είναι η τεχνική εξυπηρέτηση.
Τόσο απλά.
ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΘΩ:
ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ή ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΠΩΛΗΤΗΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;
Είναι θέμα φιλοσοφίας ζωής.
Ας αποφασίσουμε συνετά για την ζωή και το μέλλον μας.
Σε τελική ανάλυση, είναι πολύ πιο σημαντική από ένα air-condition."

Προσκλητήριο ενότητας ή αγωνίας;


Όταν στις 20.25 ο Γ. Παπανδρέου εκφώνησε το «προγραμματισμένα αυθόρμητο» διάγγελμα ενότητας, έπιασε εξαπίνης όχι μόνο τους παρουσιαστές των κεντρικών δελτίων ειδήσεων (ακόμα και το Mega), αλλά και πολλούς από τον ευρύτερο κύκλο των συνεργατών του.

Όπως γράψαμε προηγουμένως ο κ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε το διάγγελμα αυτό για να «καλέσει σε συνεννόηση όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου προκειμένου να συζητηθούν τα αυτονόητα που πρέπει να γίνουν πράξη», στις 5 Οκτωβρίου.

Τι ήταν όμως αυτό που οδήγησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να καλέσει σε συνεργασία όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, ξαφνικά , την ίδια ώρα που σύσσωμα τα στελέχη του έκαναν λόγο για ξεκάθαρη αυτοδυναμία

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του antinews, λίγες ώρες πριν, ο κ. Παπανδρέου είχε στα χέρια τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Δεν μάθαμε τι λένε οι δημοσκοπήσεις αυτές, αλλά και να το μαθαίναμε δεν θα το αποκαλύπταμε για τους γνωστούς λόγους.

Θα επισημάνουμε μόνο ότι την ίδια ώρα στο Alter ο κ. Καραμανλής δήλωνε ότι η κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ είναι «θεωρητικά» δυνατή.

Και ότι λίγα λεπτά νωρίτερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter ο Μ. Παπαϊωάννου, μίλησε γενικά και αόριστα για οργανωμένους κύκλους που θέλουν τη χώρα σε ακυβερνησία, αφήνοντας υπονοούμενα για αγαστή συνεργασία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τα άλλα το εσπευσμένο του διαγγέλματος φάνηκε στην πλημμελώς προετοιμασμένη παρουσία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, κάτι που αποτυπώθηκε στη ροή του προφορικού του λόγου. Προφανώς το άγχος για τη κατάληψη της εξουσίας συνεχίζει να είναι πολύ κακός σύμβουλος.

ΠΗΓΗ



Στο ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να αποφύγουν το λάθος που θα τους κοστίσει πέντε μέρες πριν από το άνοιγμα της κάλπης. Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισαν να μην δώσει καμία τηλεοπτική συνέντευξη ο Γιώργος Παπανδρέου. Σε αντίθεση με το 2007 που έβγαινε ακόμη και στα μεσημεριανάδικα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα βγει μέχρι την Παρασκευή.

Στην Ιπποκράτους γνωρίζοντας τις αδυναμίες του Γιώργου, δεν θέλουν να τρέχουν την τελευταία ώρα. Ωστόσο, η απουσία του Παπανδρέου έχει προκαλέσει ήδη τις πρώτες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι θεωρούν ότι τώρα θα έπρεπε να βγει μπροστά για να πάρει τους αναποφάσιστους και να κλειδώσει την αυτοδυναμία. Ανεξάρτητα πάντως από την απόφαση να μην δώσει συνεντεύξεις ο Γιώργος, πρέπει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη. Θα απαντήσει σε ερωτήσεις όλων των διαπιστευμένων δημοσιογράφων. Ήδη, μάλιστα, έχει ξεκινήσει τα σχετικά φροντιστήρια.

ΠΗΓΗ

«Ούτε εγώ ούτε ο Έρογλου μπορούμε να κάμουμε του κεφαλιού μας»

Η Τουρκία δίδει οδηγίες, παραδέχεται ο Ταλάτ.Αποκαλυπτικές παραδοχές του κατοχικού ηγέτη σε Ευρωπαίους αξιωματούχους.

ΑΓΚΥΡΑ-Στρέφεται προς αναγνώριση
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στις τελευταίες επαφές του εκεί με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους δήλωσε ξεκάθαρα ότι ούτε ο ίδιος εάν βρίσκεται στην εξουσία ούτε ο Ντερβίς Έρογλου αν κερδίσει τις "προεδρικές εκλογές" του Απριλίου, θα μπορέσουν να αλλάξουν την πολιτική στο Κυπριακό. "Η Άγκυρα είναι που δίνει τις οδηγίες", είπε χαρακτηριστικά ο κατοχικός ηγέτης. Η παραδοχή του Ταλάτ είναι καταγραμμένη σε εμπιστευτικό έγγραφο το οποίο κυκλοφορεί ήδη μεταξύ αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι πληροφορίες είναι σε γνώση της κυπριακής Κυβέρνησης.

Ο Ταλάτ είχε στη Νέα Υόρκη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας Μιγκέλ Άνχελ Μορατίνος και μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι εάν επιτευχθεί λύση και διενεργηθεί δημοψήφισμα, αυτό θα γίνει, κατά πάσαν πιθανότητα, επί ισπανικής προεδρίας στην Ε.Ε.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δήλωσε ακόμη ότι τα Ηνωμένα Έθνη κάποια στιγμή θα πρέπει να είναι έτοιμα να αναλάβουν ρόλο διαιτητή και υποστήριξε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά απομακρύνεται από τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών εκμεταλλευόμενη τη διεθνή αναγνώρισή της. Επέκρινε επίσης την ομιλία του προέδρου Χριστόφια στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, λέγοντας ότι "ισοπέδωσε όλα όσα συμφωνήθηκαν μέχρι σήμερα".

Πάντως παραδέχθηκε ότι οι απόψεις του Ισπανού Υπουργού Εξωτερικών "προσεγγίζουν τις ελληνοκυπριακές θέσεις".
Στην Άγκυρα, στο μεταξύ, φαίνεται να κερδίζει έδαφος η ιδέα της αναγνώρισης του ψευδοκράτους, εάν οι συνομιλίες αποτύχουν.

Ο εκ των αξιωματούχων του κυβερνώντος κόμματος Σουάτ Κινικλίογλου, σε άρθρο του στη βρετανική "Γκάρντιαν", τονίζει ότι οι συνομιλίες Χριστόφια - Ταλάτ συνιστούν την τελευταία ευκαιρία λύσης του Κυπριακού. "Το 2009 είναι καθοριστική χρονιά για το Κυπριακό και το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε. Αν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν, η πλευρά που δεν θα έχει προβεί σε συμβιβασμούς θα χρεωθεί την αποτυχία και θα φέρει όλη την ευθύνη για την οριστική διχοτόμηση της Κύπρου", αναφέρει ο Κινικλίογλου.

Η ορολογία "οριστική" έχει προκαλέσει εντύπωση, δεδομένης της υψηλής θέσης που κατέχει ο συγγραφέας του άρθρου στο κυβερνών κόμμα και θεωρήθηκε ως επίσημη γραμμή του κόμματος.
Σύμφωνα, όμως, με τον τουρκικό Τύπο, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ παρουσιάζεται αντίθετος με τέτοια εξέλιξη και δηλώνει ότι στις επαφές του με Τούρκους αξιωματούχους δεν αποκόμισε εντύπωση ότι η Άγκυρα επιθυμεί τερματισμό του διαλόγου· αντίθετα πήρε διαβεβαιώσεις για τη συνέχιση της υποστήριξης της τουρκικής ηγεσίας στη διαδικασία.

Ο Ταλάτ υποστηρίζει επίσης ότι με την αποδοχή του σχεδίου Ανάν, η Τουρκία αποκόμισε πολλά διπλωματικά οφέλη και με τη θεωρία του Κινικλίογλου, "λύση τώρα ή ποτέ", η Τουρκία θα απολέσει όσα κέρδισε μέχρι τώρα και θα θέσει σε κίνδυνο την ενταξιακή της προοπτική.

Πάντως, Τούρκοι αναλυτές, σε άρθρα τους θέτουν το θέμα αναγνώρισης του ψευδοκράτους από τη Ρωσία, με αντάλλαγμα την αναγνώριση της Αμπχαζίας και Νότιας Οσετίας από την Τουρκία. Ωστόσο, άλλοι παρατηρητές θεωρούν απίθανο τέτοιο ενδεχόμενο, λόγω των παραδοσιακών πολιτιστικών και ιστορικών δεσμών Κύπρου και Ελλάδας με τη Ρωσία και την παρουσία 50 χιλιάδων, όπως αναφέρουν, ρωσικών υπεράκτιων εταιρειών στην Κύπρο.

"Με τη δική σας ιδιότητα"...
Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες δημοσιεύει ο τουρκοκυπριακός Τύπος, από τη συνάντηση του προέδρου Χριστόφια με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρόεδρος Χριστόφιας πρότεινε στον Ερντογάν την έναρξη διαλόγου Κύπρου - Τουρκίας αλλά ο Τούρκος πρωθυπουργός αντιπρότεινε τετραμερή, με συμμετοχή Χριστόφια - Ταλάτ - Ελλάδας - Τουρκίας.

Όπως ο Ερντογάν αποκάλυψε σε δημοσιογραφική διάσκεψη στη Νέα Υόρκη, όταν ο πρόεδρος Χριστόφιας τον ρώτησε υπό ποίαν ιδιότητα θα παρευρίσκεται στη συνάντηση ο Ταλάτ, ο Τούρκος πρωθυπουργός απάντησε: "Με την ίδια τη δική σας".

Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμη ότι το Κυπριακό πρέπει επιτέλους να λυθεί και προς την κατεύθυνση αυτή θα εργαστούν Ταλάτ και Τουρκία. Τόνισε, όμως, ότι η Τουρκία δεν θα συναινέσει σε λύση η οποία θα παραγνωρίζει τη "βόρεια Κύπρο".

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΣΗΜΕΡΙΝΗ