16 Ιουλ 2009

Μετακομίζουν τα γκέτο - "ΓΚΡΙΖΕΣ" ΖΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Στην πλατεία Αττικής φαίνεται πως μεταφέρθηκαν οι παράνομοι μετανάστες που εκδιώχθηκαν από την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα μετά τις απανωτές επιχειρήσεις – σκούπα της Αστυνομίας, αλλά και τα επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών με επίκεντρο την παιδική χαρά που είναι κλειστή με λουκέτο τον τελευταίο ενάμιση μήνα.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα οι αστυνομικές επιχειρήσεις-σκούπα έχουν βελτιώσει την κατάσταση στην πλατεία Θεάτρου και στους γύρω δρόμους του γκέτο -τη Μενάνδρου, τη Ζήνωνος και τη Σοφοκλέους- αλλά την ίδια ώρα σε απόσταση δύο τετραγώνων «πνίγονται» η πλατεία Κουμουνδούρου, η πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου, η Αγησιλάου, η Βούλγαρη με την παρανομία να «μετακομίζει» προς το Μεταξουργείο.

Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών έχουν αρχίσει να παραπονούνται ότι η κατάσταση έχει γίνει ασφυκτική. Καταστηματάρχες λένε ότι μετά τις 7 το απόγευμα η Πλατεία Αττικής γεμίζει απελπισμένους που βρίσκουν καταφύγιο στα παγκάκια και τα παρτέρια.

Οι συνεχείς εδώ και ενάμιση μήνα επιχειρήσεις-σκούπα στα χαρακτηρισμένα γκέτο, οι δεκάδες προσαγωγές, τα αστυνομικά μέτρα με αστυνομικούς που περιπολούν στους επικίνδυνους δρόμους και πλατείες, δεν έλυσαν το πρόβλημα. Απλώς το μετέφεραν σε γειτονικές περιοχές που σήμερα ασφυκτιούν.

Μαζί με τους παράνομους μετανάστες που ήρθαν από τον Άγιο Παντελεήμονα, μεταφέρθηκαν και τα προβλήματα. Έγινε και εδώ πιάτσα, με συμπλοκές, επεισόδια και φασαρίες.

Εξάλλου, η πλατεία Κουμουνδούρου σε μεσημεριανές ώρες είναι γεμάτη χρήστες ναρκωτικών, ενώ στα γύρω στενά συναντά κανείς τους «ντίλερ» με τα κινητά τηλεφώνα που κανονίζουν τις συναλλαγές.

Αποκορύφωμα της όλης κατάστασης είναι ότι η πιάτσα για τις συναλλαγές ναρκωτικών έχει στηθεί γύρω από έναν παιδικό σταθμό, όπου φιλοξενούνται τουλάχιστον 52 παιδιά βρεφικής και προνηπιακής ηλικίας.

www.in.gr

Προβλέπεται πραγματικό πολιτικό τσουνάμι.

http://www.newstime.gr/resources/2009-07/zimens-shmaies-thumb-large.jpg

Όλο και πιο κοντά βρίσκεται η παράδοση του κ. Χριστοφοράκου από τις Γερμανικές αρχές , αφού παρεδόθη μια δέσμη εγγράφων από την Αθήνα, που συμπληρώνουν τα αιτούμενα στοιχεία από τις Γερμανικές αρχές. Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της Εισαγγελίας κ. Αλφονς Ομπερμάγερ «ο φάκελος πλέον είναι πλήρης».

Με τα έγγραφα αυτά επαναλαμβάνονται και γραπτώς δύο προφορικές διαβεβαιώσεις των Ελλήνων εισαγγελέων: α), το αδίκημα της δωροδοκίας σε σχέση με τον ΟΤΕ δεν έχει παραγραφεί όπως κακώς ισχυρίζονται οι Γερμανοί συνήγοροι του β) σε περίπτωση δίκης και καταδίκης του από ελληνικά δικαστήρια, θα μπορέσει να εκτίσει την ποινή του (όπως έχει το δικαίωμα ως Γερμανός υπήκοος) στη Γερμανία.

Ο κ. Χριστοφοράκος όλες αυτές τις ημέρες στην προσπάθειά του να δικαστεί στη Γερμανία και να γλιτώσει την έκδοση στην Ελλάδα έπαιζε την γάτα με το ποντίκι. Πλέον διαπιστώνοντας ότι η εξέλιξη των πραγμάτων δεν είναι θετική γι` αυτόν παίζει και τα τελευταία του χαρτιά.
Ανοίγει το αρχείο του με τη διακίνηση «μαύρων» χρημάτων σε βάθος 12ετίας, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου φυλασσόταν σε διαμέρισμα στο Μόναχο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας«PRESS Time» ο κ. Χριστοφοράκος παρέδωσε έγγραφα χειρόγραφα και ηλεκτρονικά που αφορούσαν 25 περίπου εκατομμύρια ευρώ, και αφορούσαν την περίοδο 97'-99'.

Μέσα από τα έγγραφα έρχονται στο φως υπόγειοι λογαριασμοί με τις κωδικές τους ονομασίες για 35 πρόσωπα στους οποίους διοχετεύτηκε το παραπάνω ποσό ως μίζα. Όλοι τους πρώην υπουργοί, υφυπουργοί και κρατικοί αξιωματούχοι εκείνης της εποχής.

Το γεγονός ότι έδωσε ξαφνικά πλήρη στοιχεία για την συγκεκριμένη ΜΟΝΟ περίοδο , εκλαμβάνεται ως μήνυμα με συγκεκριμένους αποδέκτες.
Φυσιολογικά θα πρέπει να περιμένουμε ότι τις επόμενες ημέρες το ΠαΣοΚ θα ξανασηκώσει θέμα περί ...νομοθετικής διάταξης για «αμνηστία». Οι πιέσεις από το Μόναχο είναι φοβερές.

Αν μάλιστα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι ο κ. Χριστοφοράκος έπαιξε ακόμα ένα χαρτί του που αφορούσε μίζα 24 εκατομμυρίων ευρώ στις εκλογές του 2000, τότε θα προκληθεί πραγματικός πολιτικός σεισμός.

Σύμφωνα λοιπόν μ` αυτές τις πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το δημοσίευμα « ο κ. Χριστοφοράκος ήταν εξίσου αποκαλυπτικός, αναφέροντας, ότι η SIEMENS χρηματοδότησε τις αθρόες μετακινήσεις ψηφοφόρων από το εξωτερικό στις εκλογές του 2000 για λογαριασμό του ΠαΣοΚ.

Εκείνες τις εκλογές το κόμμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης τις είχε κερδίσει με διαφορά μόλις 70.000 ψήφων εν μέσω κατακραυγής από τα κόμματα για εκτεταμένη νοθεία και αλλοίωση της λαϊκής βούλησης από τους παλιννοστούντες.

Κατά τις ίδιες εισαγγελικές πηγές ο κατηγορούμενος φέρεται ότι προσκόμισε αποδείξεις με πληρωμές αξιωματούχων σε Ουκρανία, Γεωργία, Ρωσία, Ουγγαρία και άλλα ανατολικά κράτη, οι οποίοι εξέδιδαν σωρεία πιστοποιητικών εγγράφων σε πολίτες τους προκειμένου να ψηφίσουν στην Ελλάδα.

Πλέον αυτών έδωσε και λίστες αεροπορικών εταιρειών με τις οποίες οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν αυθημερόν και ψήφισαν, ενώ υπάρχει και χειρόγραφο σημείωμα με το τελικό οικονομικό κόστος αυτής της προεκλογικής κινητοποίησης, το οποίο ξεπέρασε τα 24 εκατομμύρια ευρώ».

Εάν λοιπόν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες της εφημερίδας προβλέπεται πραγματικό πολιτικό τσουνάμι .

ΠΗΓΗ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhw7y_ttT4tlhLEN7wEMIT55_Mz2k_CJs304UkwrMkdGiqUNAp72cYLqOGNwpFcYjFOV0EqpG4DA0lVdfC_XnpZLaYjyIUFaEaAsrQ5hulz2glZmF7PG_ElyuRaG9gsxVU8P1uzkLH5nMY/s400/%CE%A7%CE%A1%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%A6%CE%9F%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%A3+%CE%A3%CE%9A%CE%99%CE%A4%CE%A3%CE%9F.jpg

ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΜΑΓΑΖΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ - ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ "ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ"

http://www.idol.gr/images/kous_kous/kk08050903.jpg

Η "ΥΨΙΣΤΗ" ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΔΑ ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ "ΣΟΟΥ" ΤΗΣ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΕ ΑΛΛΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ.

ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ , ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΣΕ ΠΕΡΝΕΙ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΣ , ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ "ΜΙΣΤΕΡ ΜΠΟΥΤΙΑ" ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΜΑΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ ΕΓΩΠΑΘΩΝ ΨΙΛΟΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ "ΠΡΟΤΥΠΟ" ΤΙΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ "ΤΣΟΥΛΕΣ" ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ "ΠΑΡΔΑΛΟ" ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΙΕΡΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟ "ΑΡΠΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙΣ" ΚΑΙ "ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ... ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ" ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ "ΠΑΛΙΟΠΕΤΡΕΣ".

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

"ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΩ ΦΟΡΑ , ΦΟΡΑ ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΟΥΤΕ Ο ΘΕΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΑ ..."

Μελέτη αξιολόγησης απειλής ζήτησε ο πρωθυπουργός - Τελειώνει το αυτο-εμπάργκο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjAjPBl8w3jz9fTwB87XFgOZw3b5cp_A-3v1dyyR2PvqWwSDLkpJhvH62XOU16OzT_sriwFb2fCm5IVxRf5hWL9WC4Uhpx15Y1vtMlYmvBKodGc6wdrNttsHP-rbiH9dxB4JBY-d0x9K7oB/s400/%CE%95%CE%9D%CE%9F%CE%A0%CE%9B%CE%95%CE%A3+%CE%94%CE%A5%CE%9D%CE%91%CE%9C%CE%95%CE%99%CE%A3.jpg

Κατεπείγουσα μελέτη αξιολόγησης της τουρκικής απειλής ζήτησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σύμφωνα με το
DEFENCENET
. Μία κίνηση η οποία όμως μπορεί να έχει τα αντίστροφα αποτελέσματα, όπως θα δούμε στην συνέχεια.

Πάντως η όλη κατάσταση, σε σχέση με την μερική βελτίωση των οικονομικών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από το 2011 και μετά, οδηγεί στην λήψη κυβερνητικών αποφάσεων για άμεσες αμυντικές επενδύσεις, όπως αποκαλύπτει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ.
Όπως προαναφέραμε αυτή την στιγμή τα Γενικά Επιτελεία ετοιμάζουν τις εισηγήσεις τους για την έκθεση αξιολόγησης απειλής, η οποία όμως πιθανότατα μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκούμενα. Τι εννοούμε: Το παιχνίδι που παίζει η Άγκυρα δεν έχει να κάνει με την χρήση βίας, αλλά με την απειλή χρήσης βίας.
Επιχειρεί να μας "λαχανιάσει" σε καιρό ειρήνης και να πάρει αυτά που προσδοκά χωρίς "θερμή" εμπλοκή. Πως; Με την απόλυτη υπεροχή σε κρίσιμους τομείς οπλικών συστημάτων.
Αυτό όμως δεν μπορεί να το καταγράψει μία έκθεση αξιολόγησης απειλής η οποία αναγκαστικά περιορίζεται στην καταγραφή κινήσεων και στρατευμάτων.

Όμως οι τουρκικές δυνάμεις δεν "σηκώνουν σκόνη" προετοιμαζόμενες για μία σύγκρουση "εντός των επόμενων ημερών" η οποία να μπορεί να καταγραφεί με τον θετικό τρόπο που ζητεί μια πολιτική ηγεσία. άρα είναι πολύ πιθανό να καταλήξουμε σε μία έκθεση του τύπου "ουδέν πρόβλημα", όταν:
Η Τουρκία έχει μεταφέρει στο μέτωπο του Έβρου ότι καλύτερο διαθέτει από πλευράς υλικού, μεζί με την επικείμενη τοποθέτηση υλικού ταχείας ζεύξης, όπως αποκάλυψε η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ στο προηγούμενο τεύχος.
Ένα θέμα το οποίο είναι κατ'εξοχήν πολιτικό και για το οποίο έχει ήδη κατατεθεί ερώτηση στη Βουλή βάσει του δημοσιεύματος της "Σ".
Το τουρκικό Ναυτικό ναυπηγεί το μεγαλύτερο σκάφος (LSD) του στόλου του αυτή την στιγμή, μόνο και μόνο για να μπορεί να συντονίζει και να εξαπολύει αποβατικές ενέργειες ακόμα και από τις δυτικές ακτές των νησιών.

Η τουρκική Αεροπορία σε 5-7 χρόνια από σήμερα αποκτά δυνατότητες εξαπόλυσης πρώτου πλήγματος με stealth αεροσκάφη (F-35) το οποίο μπορεί μεν να αντιμετωπιστεί, αλλά μόνο αν υπάρξει κατάλληλη πολυετής προετοιμασία: Σταθμοί εδάφους έγκαιρης προειδοποίησης με κατάλληλα συστήματα ανίχνευσης (πολυστατικά ραντάρ κλπ), μαχητικά με ραντάρ AESA, αναβάθμιση του Α/Α δικτύου κλπ. Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει γινει μέχρι σήμερα.
Στον κρίσιμο τομέα της Αεροπορία η εικόνα είναι "στα χαρτιά" ισόρροπη, αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, όπως αποκαλύπτει η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΒΛΟΣ 2009-2010 που κυκλοφορεί.

Η Τουρκία παρατάσσει 260 μαχητικά αεροσκάφη πρώτης γραμμής, δηλαδή 209 F-16C, διαφόρων Block και 51 εκσυγχρονισμένα από τους ισραηλινούς F-4 II Terminator και η ελληνική Πολεμική Αεροπορία 178 F-16C και Μιράζ 2000-5/EGM/BGM διαφόρων εκδόσεων και 35 εκσυγχρονισμένα F-4 II Peace Icarus, συνολικά δηλαδή 213 αεροσκάφη πρώτης γραμμής.
Υποτίθεται ότι εντός του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η παράδοση των F-16 του προγράμματος Peace Xenia IV, οπότε τα ελληνικά μαχητικά πρώτης γραμμής θα φτάσουν τα 239. Από εκεί και πέρα η τουρκική Αεροπορία διαθέτει και 65 μη εκσυγχρονισμένα και κατάλληλα για αποστολές υποστήριξης κυρίως F-4E Phantom ΙΙ, όπως και 55 παλαιά F-5 2000/A/B περιορισμένης μαχητικής αξίας, όπως και η Ελλάδα 43 παλαιά A-7 και ΤΑ-7 Koρσέρ.
Το θέμα είναι οι διαθεσιμότητες των παραπάνω αεροσκαφών. Ο διαθεσιμότητες είναι χαμηλές λόγω περιορισμένων οικονομικών πόρων που διατέθηκαν σε αγορές ανταλλακτικών, ενώ και αρκετά από τα F-16 παρουσίασαν προβλήματα τεχνικής φύσεως είτε με το ραντάρ APG-68(V)9 είτε με τον κινητήρα Πρατ εντ Γουίτνι, με αποτέλεσμα να οξυνθούν τα προβλήματα διαθεσιμοτήτων.

Αλλά και πέρα από τις διαθεσιμότητες είναι κρίσιμο ζήτημα, το πόσα αεροσκάφη θα μπορέσουν να κάνουν δεύτερη ή και τρίτη έξοδο. Αν υπάρχει δηλαδή στρατηγικό απόθεμα ανταλλακτικών επαρκές, αλλά και έμψυχο δυναμικό αριθμητικά επαρκές...
Όλα αυτά δεν θα καταγράφονται στην έκθεση αξιολόγησης απειλής η οποία συντάσσεται με συμβατικούς όρους και δεν λαμβάνει υπ'όψιν την εξάντληση που μπορεί να πλήξει μία Αεροπορία χωρίς να πέσει ούτε ένα βλήμα σε περίπτωση που η αντίπαλη Αεροπορία αρχίσει με αλλεπάλληλα κύματα αεροσκαφών (οι διαθεσιμότητές τους είναι σαφώς υψηλότερες από της Π.Α. συν το γεγονός ότι υπερτερούν σε αεροσκάφη πρώτης γραμής 15% και γενικά 25%) απλώς να κάνει αυτό που κάνει και τώρα, αλλά σε μεγάλύτερους αριθμούς: Μαζικές παραβιάσεις και υπερπτήσεις.
Π.χ. στην έκθεση δεν θα καταγράφονται αξιόλογες μεταφορές αεροσκαφών στα δυτικά αεροδρόμια. Ύπάρχουν βέβαια κάποιες μετασταθμευσεις με νόημα, αλλά αυτές δεν επαρκούν για να χαρακτηριστούν "απειλητικές". Τα τουρκικά μαχητικά όμως μπορούν να ξεκινήσουν πλέον από από τα βάθη της Ανατολής και να φτάσουν τις μικρασιατικές ακτές με έναν ανεφοδιασμό από αεροσκάφη-τάνκερ, να εκτελέσουν την αποστολή τους και να επιστρέψουν στην βάση τους με έναν δεύτερο ανεφοδιασμό!

Με μία συνεπή και καλοσχεδιασμένη τακτική μαζικών παραβιάσεων και υπερπτήσεων υπολογίζεται ότι μετά μία εβδομάδα, χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα, θα απομείνουν ετοιμοπόλεμα περίπου 75-100 ελληνικά και 160-200 τουρκικά μαχητικά! Ποντάροντας πάντα στο γεγονός ότι από ελληνικής πλευράς ουδείς πολιτικός θα τολμήσει να δώσει εντολή για χρήση πυρών.
Μέσα σε μία εβδομάδα, δηλαδή, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν συνθήκες στρατηγικής ήττας, χωρίς να ριχθεί ούτε μία σφαίρα!
Το γεγονός ότι τελειώνει το αυτο-εμπάργκο, δεν σημαίνει ότι θεραπεύεται μέσα σε μερικές εβδομάδες ή μήνες η απραξία τόσων ετών...

Κράτος παραλόγου

Δεν ξέρω αν οδεύουμε προς «κράτος Οργουελ», όπως κατήγγειλε ο Τσίπρας. Ο Οργουελ έχει γράψει πολλά πράγματα αλλά υποθέτω ότι ο πρόεδρος του Συνασπισμού εννοεί κάποιο κράτος σαν αυτό που περιγράφεται στο «1984». Είναι το κράτος που ο Οργουελ εμπνεύστηκε από τον Στάλιν και την πατρίδα του «υπαρκτού σοσιαλισμού» και το οποίο στην αυθεντική του εκδοχή έχουν υμνήσει οι περισσότεροι σύντροφοι του προέδρου.

Ξέρω όμως ότι είμαστε σίγουρα ένα «κράτος Πιραντέλο»- με έμφαση στο παράλογο...

Ομολογώ, ας πούμε, ότι ακόμη δεν έχω καταλάβει γιατί το ΠαΣοΚ τάχθηκε προχθές στη Βουλή κατά της ονομαστικοποίησης των καρτοκινητών. Τι ακριβώς τους ενόχλησε; Πλήττει άραγε η ονομαστικοποίηση των καρτοκινητών τις ατομικές ελευθερίες και τα δικαιώματα; Τότε γιατί οι ελευθερίες και τα δικαιώματα δεν πλήττονται από την ονομαστικοποίηση όλων των άλλων συνδέσεων σταθερού ή κινητού τηλεφώνου; Και γιατί ειδικά η ονομαστικοποίηση των καρτοκινητών θέτει ζήτημα δημοκρατίας όταν οι άλλες τηλεφωνικές συνδέσεις είναι ονομαστικοποιημένες εδώ και χρόνια χωρίς η δημοκρατία να έχει απειληθεί;

Εκαναν λάθος, θα μου πείτε. Ωραία αλλά πριν από 15 ημέρες πάλι το ΠαΣοΚ μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ είχε καταψηφίσει τη μετατροπή του δουλεμπορίου από πλημμέλημα σε κακούργημα. Και δύο λάθη μέσα σε 15 ημέρες αρχίζουν να φτιάχνουν λογαριασμό.

Εκτός αν δεν πρόκειται για λάθη. Και αν το ΠαΣοΚ στο όνομα κάποιας ακαταλαβίστικης αντίληψης αποφάσισε να εκχωρήσει στην κυβέρνηση και στον ΛΑΟΣ τον τομέα της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας. Αν θεώρησε, δηλαδή, ότι αυτά τα πράγματα αποτελούν «δεξιά ατζέντα» και ότι είναι προτιμότερο να καταγγείλει κανείς το μέτρο παρά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Είναι περίπου η λογική Τσίπρα. Αλλά για ποιον λόγο να υιοθετεί το ΠαΣοΚ τη λογική Τσίπρα; Αφενός, αυτή ακριβώς η λογική απορρίφθηκε προσφάτως και εκκωφαντικά από την ελληνική κοινωνία. Αφετέρου, ο Τσίπρας δεν έχει καμία συνάφεια με το ρεύμα του ευρωπαϊκού σοσιαλισμού, όπου (θέλω να ελπίζω...) το ΠαΣοΚ ανήκει.

Ενα ρεύμα το οποίο, από αμνημονεύτων χρόνων, έχει διακηρύξει ότι «δεν υπάρχουν δεξιά και αριστερά προβλήματα αλλά δεξιές και αριστερές λύσεις στα προβλήματα». Το οποίο πάντοτε αναμετρήθηκε με την καθημερινότητα του πολίτη, όπως τη βιώνει ο πολίτης. Και το οποίο όποτε εκχώρησε την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη Δεξιά το πλήρωσε ακριβά.

Εκτός αν κάποιοι θεωρούν ότι το δουλεμπόριο όσο παραμένει πλημμέλημα αποτελεί «αριστερή παρέμβαση» αλλά αν γίνει κακούργημα πέσαμε στη μαύρη Δεξιά.

ΠΗΓΗ