10 Ιουν 2009

Μετακινήσεις 700 εκατ. ανθρώπων θα προκαλέσει η κλιματική αλλαγή - Εως το 2050, εκτιμά μελέτη.

http://1.bp.blogspot.com/_SFZt0tl-B3U/SLG88uFv0wI/AAAAAAAANCo/CyBOwSIiJAM/s400/lathrometanastes113.jpg

Oι κλιματικές αλλαγές θα αναγκάσουν τις προσεχείς δεκαετίες εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους σε περιοχές που έχουν πληγεί από πλημμύρες και από ξηρασία και απαιτείται ένας νέος σχεδιασμός για τη μαζική μετανάστευση, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύεται σήμερα.

Για να σωθούν οι πληθυσμοί αυτοί από τις φυσικές καταστροφές που θα επιδεινωθούν και θα απειλήσουν την πολιτική σταθερότητα, απαιτούνται κεφάλαια, αναφέρεται στην έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Εθνών, το πανεπιστήριο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και την ανθρωπιστική οργάνωση CARE Ιnternational.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το 2010 ο αριθμός των ανθρώπων που θα μετακινηθούν για τους λόγους αυτούς, θα αυξηθεί από 25 σε 50 εκατομμύρια και μπορεί να φθάσει στα 700 εκατομμύρια ως το 2050. Ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση (IOM) κάνει μία ενδιάμεση εκτίμηση για περίπου 250 εκατομμύρια.

Στην έκθεση με τίτλο «Αναζητώντας ένα Καταφύγιο», που εκπονήθηκε ύστερα από μελέτες σε 23 χώρες, αναφέρεται ότι η μετανάστευση και η εγκατάλειψη των εστιών τους από τους κατοίκους εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών μπορεί να εξελιχθεί σε ένα χωρίς προηγούμενο φαινόμενο."Τις προσεχείς δεκαετίες οι κλιματικές αλλαγές θα υποκινήσουν ή θα αναγκάσουν εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους αναζητώντας ασφάλεια και τα αναγκαία προς το ζην» επισημαίνει η έκθεση.

«Στα δέλτα των ποταμών Γάγγη, Μεκόνγκ και Νείλου, που είναι περιοχές ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες, μία άνοδος της στάθμης της θάλασσας κατά ένα μέτρο μπορεί να έχει επιπτώσεις για περίπου 23,5 εκατομμύρια κατοίκους και να μειώσει τις καλλιεργούμενες σήμερα εκτάσεις κατά τουλάχιστον 15 εκατομμύρια στρέμματα.

Ειδικοί σε θέματα κλιματικών αλλαγών λένε ότι η στάθμη της θάλασσας μπορεί να αυξηθεί κατά τουλάχιστον ένα μέτρο αυτό τον αιώνα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, στις περισσότερο ευάλωτες περιοχές του κόσμου περιλαμβάνονται νησιωτικές χώρες όπως η Τουβαλού και οι Μαλδίβες και ηπειρωτικές περιοχές όπως η Σαχέλ (νότια της Σαχάρας) και το Μεξικό.

Ο κόσμος πρέπει να επενδύσει ώστε οι φτωχές κοινότητες και χώρες να γίνουν ανθεκτικότερες στις κλιματικές αλλαγές.

Τα κεφάλαια αυτά πρέπει να είναι νέα και συμπληρωματικά με τις υπάρχουσες δεσμεύσεις όπως αυτής της Επίσημης Αναπτυξιακής Βοήθειας»,υπογραμμίζεται στην έκθεση.

«Αυτοί που εγκαταλείπουν τις εστίες τους εξαιτίας των χρόνιων επιπτώσεων των κλιματικών αλλαγών θα χρειαστούν μόνιμο επανεποικισμό. Σήμερα τα άτομα που μετακινούνται εξαιτίας της σταδιακής επιδείνωσης των βιωτικών τους συνθηκών ενδέχεται να κατηγοριοποιηθούν ως εθελοντές οικονομικοί μετανάστες και να μην τους αναγνωριστούν οι ειδικές ανάγκες προστασίας», προστίθεται μεταξύ άλλων στην έκθεση.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Επεισόδια με συλλήψεις στον Άγιο Παντελεήμονα (ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η "ΑΜΥΝΤΙΚΗ" ΣΤΑΣΗ ?)

[AGIOS+PANTELEHMONAS.jpg]

Πέντε άτομα συνελήφθησαν απόψε στο κέντρο της Αθήνας για επίθεση εναντίον αστυνομικών της ομάδας Δέλτα στην οδό Δεριγνύ από την οποία τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Η επίθεση σημειώθηκε κατά την διάρκεια επεισοδίων που ξεκίνησαν από τον Άγιο Παντελεήμονα.

Συγκεκριμένα περίπου εκατό άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου από τη Δυτική Αττική πήγαν στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα με σκοπό να ανοίξουν την παιδική χαρά που έχουν κλειδώσει κάτοικοι της περιοχής με λουκέτα για να μην μπαίνουν μετανάστες. Εκεί όμως σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας συνεπλάκησαν με κατοίκους της περιοχής και γι' αυτό στο σημείο πήγαν διμοιρίες των ΜΑΤ που απέτρεψαν επέκταση των επεισοδίων. Οι νεαροί αντιεξουσιαστές στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την οδό Πατησίων μέσω της οδού Δεριγνύ αλλά εκεί συναντήθηκαν με ομάδα Δέλτα και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς.

Στο σημείο εκείνο συνελήφθησαν οι πέντε ενώ οι υπόλοιποι κατευθύνθηκαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο στην Πατησίων από όπου πετούσαν πέτρες. Για το λόγο αυτό έκλεισε η οδός Πατησίων αλλά λίγο αργότερα η ένταση εκτονώθηκε και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ

Την προηγούμενη Κυριακή οι Έλληνες πολίτες έσπασαν την παράδοση της συμμετοχής τους στις εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η οποία ήταν από τις υψηλότερες μεταξύ των κρατών-μελών της Ένωσης. Το ποσοστό της αποχής άγγιξε το 47% ξεπερνώντας τον κοινοτικό μέσο όρο αποχής στις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2004, που είχε διαμορφωθεί στο 45%.

Η τηλεφωνική έρευνα που πραγματοποίησε η Κάπα Research δύο ημέρες μετά τις Ευρωεκλογές, έχει σκοπό να προσεγγίσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της αποχής, δηλαδή τα αίτια, τον χρόνο διαμόρφωσης αυτής της τάσης, καθώς και την προδιάθεση του εκλογικού σώματος να υιοθετήσει την ίδια συμπεριφορά στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Παράλληλα, επιχειρείται μια συγκριτική προσέγγιση μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ και των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ με βάση τις βουλευτικές εκλογές του 2007.

Η αποχή από τις Ευρωεκλογές φαίνεται να μην έχει συγκυριακό χαρακτήρα: Το 58,8% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είχε αποφασίσει να μη συμμετάσχει στις εκλογές, είτε αρκετές εβδομάδες πριν είτε αρκετούς μήνες πριν. Μεταξύ των ψηφοφόρων των δύο μεγάλων κομμάτων, μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ από εκείνο των ψηφοφόρων της ΝΔ που είχαν ήδη λάβει τις αποφάσεις τους πριν από την τελευταία εβδομάδα (68% έναντι 56%).

Η αποχή αυξήθηκε την τελευταία προεκλογική εβδομάδα. Η απουσία προτάσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα δείχνει να επιδείνωσε την ήδη υπάρχουσα διάθεση για αποχή (74,4% στο σύνολο των ερωτηθέντων). Ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens βάρυναν περισσότερο στην απόφαση των ψηφοφόρων του ΠαΣοΚ να απέχουν από τις Ευρωεκλογές από ό,τι στους ψηφοφόρους της ΝΔ (21,3% έναντι 12,1% για τους ψηφοφόρους της ΝΔ).

Ως το πρωταρχικό αίτιο της αποχής εμφανίζεται η αποδοκιμασία του πολιτικού προσωπικού της χώρας (65,2% στο σύνολο των ερωτηθέντων). Για τους ψηφοφόρους της ΝΔ, η δεύτερη βασική αιτία της αποχής είναι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (30,5%), ενώ πολλοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ότι δεν μετακινήθηκαν προς τον τόπο όπου ψηφίζουν λόγω της χιλιομετρικής απόστασης (23,4%).

Επίσης, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ αποδίδουν επιπλέον πολιτικά χαρακτηριστικά στην αποχή από τις ευρωεκλογές, δηλώνοντας ότι διαφωνούν με τον τρόπο που η Ευρώπη αντιμετωπίζει τα προβλήματα των πολιτών της (17% για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και 3,4% για τους ψηφοφόρους της ΝΔ).

Η πλειονότητα των πολιτών που απείχαν, δηλώνει ότι προτίθεται να επιστρέψει στις κάλπες στις επόμενες εκλογές. Ωστόσο το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι σίγουρα δεν θα πάνε να ψηφίσουν στις επόμενες βουλευτικές εκλογές είναι μεγαλύτερο στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ (10,6%) από ό,τι στους ψηφοφόρους της ΝΔ (5,1%).

Όσον αφορά την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, οι ψηφοφόροι της ΝΔ σε ποσοστό 61%, δηλώνουν δυσαρεστημένοι από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. Έμμεσα, δηλαδή, μετανιώνουν για την αποχή τους και την επικράτηση του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το 42,5% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δηλώνει μη ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα.

Η ταυτότητα της έρευνας

Επωνυμία εταιρείας: Κάπα Research
Επωνυμία όνομα εντολέα: in.gr
Σκοπός δημοσκόπησης: Έρευνα στην κοινή γνώμη σχετικά με την αποχή
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος: Αντιπροσωπευτικό, άνδρες και γυναίκες, 18 ετών και άνω, βάση της απογραφής του 2001 της ΕΣΥΕ
Μέγεθος δείγματος / γεωγραφική κάλυψη: 957 άτομα, πανελλαδικά
Χρονικό διάστημα συλλογής στοιχείων: 9 Ιουνίου 2009
Μέθοδος δειγματοληψίας: Τυχαία δειγματοληψία
Μέθοδος συλλογής στοιχείων: Η συλλογή των στοιχείων έγινε βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου
Τυπικό στατιστικό σφάλμα: Μέγιστο σφάλμα 3,17% με διάστημα εμπιστοσύνης 95%
Η ΚΑΠΑ RESEARCH είναι μέλος της ESOMAR και του ΣΕΔΕΑ και τηρεί τους κώδικες δεοντολογίας για τη διεξαγωγή και δημοσιοποίηση ερευνών κοινής γνώμης. ΑΡ. ΜΗΤΡ.: 5

Newsroom ΔΟΛ

ΠΗΓΗ

ΣΥΓΝΩΜΗ , ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΛΑ , ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ?

http://www.antinews.gr/blogimages/simitmitso.jpg

«Ο Σημίτης ήταν ο πιο σωστός πολιτικός της Ελλάδας και ο Μητσοτάκης ο πιο ρεαλιστής, αλλά αδικημένος και παρεξηγημένος»!!!

Ν. ΤΖΑΒΕΛΛΑ (ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ)

http://www.espressonews.gr/files/ArticlePhotos/20090513/thumbs/tzavela_494x320.jpg

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ή ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ "ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗ" ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ? ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ?

ΠΟΣΑ ΠΗΡΕ Ο ΙΟΥΔΑΣ ? 30 ? ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΡΕΤΙΡΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ?


Ο .... ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ

Εχουν περάσει πάνω από δεκαπέντε χρόνια από τότε που ο κ. Θ. Πάγκαλος είπε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί ένας σοσιαλιστής αισθάνεται την ανάγκη να ζει στην Εκάλη, αφήνοντας σαφή αιχμή κατά του Ανδρέα Παπανδρέου . Χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του επιτελικού κύκλου Οικονομίας, προχώρησε σε μια παραλλαγή της παραπάνω ρήσης.

«Επειδή όλοι εμείς ζούμε σε περιοχές χωρίς πρόβλημα ασφάλειας» τόνισε ο πρώην υπουργός, «πρέπει να προσπαθούμε να καταλαβαίνουμε και αυτούς που ζουν σε περιοχές με προβλήματα ασφάλειας».

Η νέα παγκαλική νουθεσία συνδέεται ασφαλώς με τη σοβαρή αύξηση της εκλογικής επιρροής του ΛΑΟΣ, εξέλιξη που αποτελεί πρώτο θέμα συζήτησης σε όλα τα κόμματα. Το ευχάριστο είναι ότι ο κ. Πάγκαλος και οι υπόλοιποι σύντροφοι έχουν λύσει το υπαρξιακό πρόβλημα και έχουν καταλάβει γιατί ένας σοσιαλιστής αισθάνεται την ανάγκη να διαμένει σε καλή περιοχή.

Το σύγχρονο πρόβλημα είναι ότι για να συνεχίσει να διαμένει ένας σοσιαλιστής σε καλή περιοχή θα πρέπει να πείσει τους «πελάτες» του ότι καταλαβαίνει τους κινδύνους που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν στις περιοχές όπου διαμένουν.

ΠΗΓΗ


ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟΝ κ. ΠΑΓΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ . ΕΔΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ "ΚΟΛΛΑΓΑΝ" ΣΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ ? Η ΑΛΑΖΟΝEΙΑ ΤΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΤΟΥ , ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ .... Η ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ , ΜΗΔΑΜΙΝΗ , ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΕΡΙ "ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ".