10 Ιουλ 2009

Επιμένει ο ΟΤΕ για την «έξωση» του Indymedia

Απολύτως δικαιολογημένο θεωρεί ο ΟΤΕ το αίτημά του για τη διακοπή της πρόσβασης του Indymedia στο δίκτυο οπτικών ινών που έχει παραχωρήσει στο Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας. Με σημερινό του δελτίο Τύπου, ο Οργανισμός υπογραμμίζει ότι η σύμβαση που έχει με το ΕΔΕΤ προβλέπει την παραχώρηση του δικτύου αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών αναγκών φορέων του Δημοσίου. Το Indymedia, το οποίο εξυπηρετείται από το δίκτυο του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου, «ουδεμία σχέση έχει με την έρευνα και την εκπαίδευση», επισημαίνει ο ΟΤΕ.

Όπως αναφέρει ο στην ανακοίνωσή του, δεν τίθεται θέμα αναρμοδιότητας του ΕΔΕΤ αναφορικά με την εξέταση του περιεχομένου των ιστοσελίδων που εντάσσονται στο δίκτυο του ΕΜΠ, καθώς προβλέπεται, μέσω του κανονισμού χρήσης που το ίδιο το ΕΔΕΤ έχει θεσπίσει και αναρτήσει στην ιστοσελίδα του, το δικαίωμα παρέμβασης σε περίπτωση που κάποιος φορέας αποκλίνει από τους ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς σκοπούς του δικτύου. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσής του, το ΕΔΕΤ έχει δικαίωμα, μετά από κατάλληλη επίσημη προειδοποίηση, να αναστείλει τη σύνδεση του φορέα, έως ότου συμμορφωθεί.

Επιπρόσθετα, ο ΟΤΕ χαρακτηρίζει “αόριστες” τις επικλήσεις του ΕΔΕΤ για παρέμβαση άλλων Δημοσίων Αρχών, προκειμένου να αποφανθούν επί του εκπαιδευτικού και ερευνητικού χαρακτήρα της επίμαχης ιστοσελίδας, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την παράλειψή της να ζητήσει τη συνδρομή τους. “Η 'παράλειψη' αυτή της ΕΔΕΤ Α.Ε. καθώς και οι συνέπειές της θα κριθούν από τις αρμόδιες αυτές Δημόσιες Αρχές, όταν επέμβουν έστω και αυτεπαγγέλτως", καταλήγει η ανακοίνωση του Οργανισμού.

ΠΗΓΗ

Ερντογάν: «Είδος γενοκτονίας» τα γεγονότα στη Σινγιάνγκ - ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙΡΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ

http://www.tvxs.gr/images/stories_photos/016000_016999/016039_0907091421.jpg

Επικριτικός ο πρωθυπουργός της Τουρκίας για τα γεγονότα με τους Ουΐγούρους στην κινεζική επαρχία Σινγιάνγκ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε σήμερα (Παρασκευή) «είδος γενοκτονίας» τα όσα συμβαίνουν στην κινεζική επαρχία Σιντγιάνγκ, με πληθυσμό Ουϊγούρων, τουρκόφωνων και μουσουλμάνων.

«Τα γεγονότα που συμβαίνουν στην Κίνα αποτελούν είδος γενοκτονίας», τόνισε στις σημερινές του δηλώσεις αναφορικά με τα εν λόγω γεγονότα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

«Διαπράττονται ωμότητες, σκοτώνονται εκατοντάδες άνθρωποι, υπάρχουν περισσότεροι από χίλιοι τραυματίες», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός. «Πώς μπορεί η ηγεσία της Κίνας να παραμένει θεατής;» διερωτήθηκε. Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας εξέφρασε λύπη, που έκλεισαν μέχρι νεοτέρας πολλά τεμένη στην επαρχία.

Η Άγκυρα διατηρεί πολιτιστικούς δεσμούς με τους Ουϊγούρους.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βig Βrother της ΕΥΠ βλέπει τους «κακούς»

http://diktyon.files.wordpress.com/2008/08/16455732.jpg

ΕΥΠ-brother εν δράσει! Νέα δεδομένα στον χώρο της ελληνικής... εγκληματολογίας δημιουργεί το υπερσύγχρονο σύστημα παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που έχει θέσει σε λειτουργία τον τελευταίο χρόνο η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας.

Μετά την εξάρθρωση της εγκληματικής συμμορίας που είχε απαγάγει τον εφοπλιστή Π. Παναγόπουλο και αναλάμβανε εργολαβίες και υπεργολαβίες θανάτου, ο «Μεγάλος Αδελφός» της ΕΥΠ εντόπισε και το πολυπλόκαμο κύκλωμα μαστροπείας, το οποίο, με την κάλυψη επίορκων αστυνομικών, εκμεταλλευόταν εκατοντάδες αλλοδαπές κοπέλες σε 30 οίκους ανοχής στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας και του εξωτερικού.

Το γερμανικής τεχνολογίας «σύστημα νόμιμης συνακρόασης», αξίας 7 εκατ. ευρώ, όπως αποδεικνύεται, έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας και να αποκαλύψει τα μυστικά του βάλτου. Να ανατρέψει εκ θεμελίων κανόνες και πρακτικές δεκαετιών, καθιστώντας τις υφιστάμενες αστυνομικές μεθόδους ξεπερασμένες και ατελέσφορες και τους μέχρι πρότινος θρασύτατους επίορκους λειτουργούς ανασφαλείς και στο εγγύς μέλλον, γιατί όχι, ενάρετους και εγκρατείς.

Oσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου δεκάδες μαφιόζοι, νονοί, μαστροποί, εκβιαστές, απαγωγείς και επαγγελματίες δολοφόνοι συρρέουν κατά κύματα στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ) πείθουν και τους πλέον δύσπιστους ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην στον τομέα πάταξης του κοινού και του οργανωμένου εγκλήματος.

«Χάρη στην τεχνολογική υπεροπλία του το οργανωμένο έγκλημα βρίσκεται πάντοτε ένα βήμα μπροστά από τους διώκτες του» υποστήριζαν επί χρόνια ειδικοί σε θέματα ασφάλειας, εγκληματολόγοι και στελέχη αστυνομικών υπηρεσιών. Σε αυτή τη φάση του αγώνα οι δρομείς δείχνουν να αλλάζουν σειρά, οι πρώτοι έσονται δεύτεροι και οι δεύτεροι πρώτοι. Αν κάποιοι σήμερα αισθάνονται πικραμένοι από τα σύγχρονα επιτεύγματα της τεχνολογίας, αυτοί είναι οι... pio express service που πληροφορούνται με ανησυχία μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματά τους ότι... «η φιλενάδα έχει μηχανά κια και ακούει όλες τις μουσικές»! Παραπονεμένα λόγια ακούγονται και από το στρατόπεδο των επίορκων στελεχών της δημόσιας διοίκησης, τους επιλήσμονες λειτουργούς της Δικαιοσύνης και τους κατ΄ εξακολούθηση ένστολους παραβάτες του Νόμου, οι οποίοι πίστευαν ότι δεν θα λογοδοτήσουν ποτέ για τις πράξεις τους.

Oλους αυτούς τους διευθυντές φυλακών, τα στελέχη υπηρεσιακών συμβουλίων και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που φροντίζουν για τις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των ισχυρών κρατουμένων, που τους ανταμείβουν με άδειες και τους εξασφαλίζουν τις καλύτερες μεταθέσεις. Ολους εκείνους τους βρώμικους αστυνομικούς που παρέχουν στις εγκληματικές συμμορίες συνεχή πληροφόρηση για τη δράση των αντίπαλων συμμοριών, που τους προστατεύουν από επικίνδυνες έρευνες, επιβλαβείς ανακρίσεις και καταστρεπτικές συλλήψεις.

«Πράγματι η κατάσταση περιεπλέχθη, κανείς δεν γνωρίζει ποιοι πρέπει να αισθάνονται περισσότερο χαμένοι, οι “κλέφτες” ή οι φίλοι τους “αστυνόμοι;”» σημειώνει με νόημα κορυφαίο στέλεχος του αρμόδιου υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, το οποίο είναι σε θέση να γνωρίζει σε βάθος τα αποτελέσματα των ερευνών. «Γεγονός είναι ότι ακόμη δεν είδαμε τίποτα. Πολλοί έχουν χάσει τον ύπνο τους, και ακόμη περισσότεροι θα τον χάσουν εν όψει...».

Η αισιοδοξία των αρμοδίων στελεχών για τη θετική έκβαση των πολυεπίπεδων ερευνών που διεξάγονται εκ παραλλήλου σε ευρύ φάσμα των εγκληματογόνων περιοχών πηγάζει από τους αποκαλυπτικούς, μακάβριους αλλά και σατιρικούς διαλόγους που κατέγραψε ο «Μεγάλος Αδελφός». Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, που γεμίζουν χιλιάδες κόλλες αναφοράς, πολλοί τομείς της δημόσιας διοίκησης, αστέρες και αστερισμοί της δημόσιας σφαίρας, πολλές «γοργόνες και μάγκες» της κοσμικής Αθήνας θα κληθούν να αναζητήσουν την καλύτερη δυνατή νομική υπεράσπιση. Ενα αξεδιάλυτο κουβάρι από ευυπόληπτους και ανυπόληπτους πολίτες, ένα σπάνιο σύμφυρμα από κλέφτες και αστυνόμους που τους ένωσε το χρώμα του χρήματος και η τρυφηλή ζωή, θα έρθει να επιβεβαιώσει δύο απλές αλήθειες. Οτι γενεσιουργό αίτιο της διαφθοράς στη δημόσια διοίκηση είναι η ανυπαρξία κάθε ελέγχου και ότι η δράση των εγκληματικών συμμοριών στηρίζεται στα όργανα της τάξης.

ΠΗΓΗ

Τι έπαθε η ΕΛ.ΑΣ.;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2wmLUju7bZEx5vHjnDzNeaAnOKO2WsiWPriPQ3knoTqvka4iJ3qzSXQvFRad0IaA0rlKGhE1bJ6d14bwZbJvZlT2maQpfiY12Zb3HPk79hckWbUq8wi6bErEAB44Wu7UkDH87es7uxHWL/s320/%CE%95%CE%9B%CE%91%CE%A3.jpg

Ούτε εβδομάδα δεν
έκλεισε από την εξάρθρωση του «συνδικάτου του εγκλήματος» και η ΕΛ.ΑΣ. έπιασε ένα τεράστιο κύκλωμα μαστροπείας. Από εκεί που τους έπαιρναν τα περιπολικά με τις πέτρες, η Αστυνομία αρχίζει να θυμίζει πραγματική Αστυνομία. Τι έπαθε ξαφνικά;

Υποθέτω ότι δεν συνέβη τίποτα το ξαφνικό. Απλώς στην Αστυνομία ασκήθηκε μια πίεση αποτελέσματος και αρχίζει να αποδίδει. Μόλις η κυβέρνηση κατάλαβε ότι είχε πολιτικό κόστος από την παράδοση του κέντρου της Αθήνας στους λαθρομετανάστες και του Κολωνακίου στους κουκουλοφόρους, μια χαρά μαζεύτηκαν τα πράγματα. Ηδη η εικόνα του κέντρου έχει βελτιωθεί, ενώ και η αστυνομική παρουσία είναι πιο ορατή.

Αυτή, όμως, είναι η μια πλευρά του ζητήματος. Διότι υπάρχει και η άλλη... Με το «συνδικάτο του εγκλήματος» αποκαλύφθηκε μια ολόκληρη διαπλοκή δολοφόνων, επιχειρηματιών «υπεράνω υποψίας», δικηγόρων, σωφρονιστικών υπαλλήλων και άλλων τμημάτων της κρατικής εξουσίας.

Στο «κύκλωμα της μαστροπείας» συμμετείχαν ευθέως τέσσερις αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. και άλλοι τόσοι απόστρατοι του Σώματος.

Αποδείχθηκε, δηλαδή, ότι τα σύνορα μεταξύ εγκλήματος και κράτους δεν είναι αδιαπέραστα. Και ότι το έγκλημα ευδοκιμεί όταν καταφέρνει να ενσωματώσει στη δραστηριότητά του και διεφθαρμένα τμήματα των κρατικών μηχανισμών.

Αυτό φυσικά δεν ενοχοποιεί το σύνολο του κράτους, προς Θεού! Και ούτε τέτοια φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα. Ισα ίσα, εδώ μοιάζουν προσαρμοσμένα και στο γενικότερο εθνικό μας στυλ: Ο αρχινονός, ας πούμε, και η παρέα του περνούσαν την ώρα τους με κουβέντα, κουτσομπολιό και παραμύθι στο κινητό- όπως η συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών μας...

Δεν υπάρχει αμφιβολία, όμως, ότι το μείγμα ανοχής και συνενοχής που επιτρέπει σε έναν διευθυντή φυλακής να αποκαλεί έναν βαρυποινίτη εγκληματία «κύριε Παναγιώτη» αποτελεί τον πραγματικό αντίπαλο της συντεταγμένης πολιτείας. Διότι αυτό το μείγμα είναι που επιτρέπει σε ένα σύνολο έκνομων συμπεριφορών από τη μικρή παραβατικότητα ως το οργανωμένο έγκλημα να ευδοκιμεί, να ανθίζει και να διαφεύγει.

Είπα «ανοχής και συνενοχής»... Η συνενοχή είναι πάντα ευκολότερο να αντιμετωπιστεί διότι μπορεί να αποκαλυφθεί. Επιασαν το κύκλωμα της μαστροπείας; Επιασαν και τους αστυνομικούς που συμμετείχαν.

Αντιθέτως η ανοχή, ο συμψηφισμός, η αφασία είναι πολύ πιο δύσκολος και πολύ πιο ύπουλος αντίπαλος. Και καθίσταται ακόμη δυσκολότερος όταν διάφοροι πολιτικάντηδες σπεύδουν να επενδύσουν στις επιτυχίες ή στις αποτυχίες της Αστυνομίας είτε για να βοηθήσουν την πάρτη τους είτε για να πλήξουν τον αντίπαλό τους.

ΠΗΓΗ

Οι Πομάκοι καταγγέλουν υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για ρατσισμό

http://www.syriza.eu/as/ap2393.jpg

Ακόμη μια απόδειξη για την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε …’’παιδική χαρά’’ από τον ….λαοπρόβλητο αρχηγό του Αλέξη: Η Πομακική εφημερίδα ΖΑΓΑΛΙΣΑ, καταγγέλει τη μουσουλμάνα υποψήφια του κόμματος Ντιλέκ Χαμπίπ στις ευρωεκλογές για…ρατσισμό σε βάρος των Πομάκων!!!
Γράφει η εφημερίδα: ‘’Σιγά ρε μάγκες! Κάντε κράτει! Διθύθαμβοι για την ...

‘’δημοκρατική’’ υποψηφιότητα της Ντιλέκ Χαμπίπ στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Μόνο κλάματα δεν τους έπιασαν κάποιους. Σιγά τα αυγά!
Και η κυρία αυτή περιχαρής και με τον αέρα του αναδυόμενου πολιτικού ηγέτη, μίλησε για το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού της μειονότητας.
Τόσο δημοκράτισσα η κυρία!
Δημοκράτισσα κυρία Ντιλέκ Χαμπίμ, που στο διάολο είναι το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού των Πομάκων;
Δεν χωράει στη δημοκρατική σου συνείδηση;
Εμείς λέμε ότι η ιδεολογία σας είναι επικίνδυνα αναχρονιστική, προάγει τον τουρκικό εθνικισμό, αναπαράγει τον ρατσισμό σε βάρος των Πομάκων και νομιμοποιεί τη γενοκτονία που υφιστάμεθα.
Δεν έχεις όμως μόνο εσύ ευθύνη, εσύ τη δουλειά σου κάνεις και μπράβο σου.
Αυτοί που σε προβάλλουν ως δημοκρατική υποψηφιότητα, αυτοί είναι πράγματι για γέλια και για κλάματα…’’
Και τελικά πρόεδρε Αλαβάνε και πρόεδρε Τσίπρα, όπως είδαμε μετά τις εκλογές,
ΟΛΟΙ κατάλαβαν τον περίεργο ρόλο σας και σας …μαύρισαν!
Αλλά εγώ απορώ με εκείνους τους συντρόφους σας, εκείνους τους ….δεξιούς ντε –έτσι δεν τους φωνάζουν τα παιδιά του Αλέξη;- του Φώτη του Κουβέλη, πως δεν έχουν πάρει ακόμη μια βρεγμένη σανίδα για να αρχίσουν το ξεκαθάρισμα…
Απορώ πως σας ανέχονται ακόμη…

ΠΗΓΗ

«Αναδιανομή προσφύγων» προωθεί η Κομισιόν

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIsnmJXvLcZR8xJNbR2JadqbPbCKP4Egl6vf391y9r07ZXWBgPcKRO89Af0N_ueAXnrRro9pjpbGOjxyYnewU3uz-mUABYU3zQVEshIO6lufn7hq4qtSbGwCKIuMoa5WjYe-q22R3rzfXy/s400/lathrometanastes030303.bmp

Ενα πρόγραμμα «εσωτερικής αναδιανομής προσφύγων» προωθεί η Κομισιόν στην προσπάθειά της να ανακουφίσει τις νότιες χώρες της Ε.Ε. από τις πιέσεις του κύματος μετανάστευσης.

Αναγνωρίζοντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν χώρες όπως η Μάλτα, η Ιταλία, η Ελλάδα και η Κύπρος εξαιτίας των χιλιάδων μεταναστών που καταλήγουν στις ακτές τους στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η Κομισιόν εκτιμά ότι τα υπόλοιπα κράτη-μέλη πρέπει να δείξουν την αλληλεγγύη τους με το να μοιραστούν το βάρος της μετανάστευσης και να υποδεχτούν κι εκείνα έναν αριθμό προσφύγων. Το παράδειγμα δίνει η Γαλλία που υποδέχθηκε χθες περίπου εκατό πρόσφυγες που είχαν φτάσει από το Κέρας της Αφρικής στη Μάλτα. Ο επίτροπος Δικαιοσύνης και Ασφάλειας, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Ζακ Μπαρό, ελπίζει ότι μέχρι το φθινόπωρο θα πάρουν τη σκυτάλη και άλλα κράτη-μέλη. Το πρόγραμμα αυτό της «εσωτερικής αναδιανομής προσφύγων» θα εφαρμοστεί σε εθελοντική βάση και, ως κίνητρο, η Κομισιόν δεσμεύεται να αναλάβει τα έξοδα ενσωμάτωσης των προσφύγων για ένα χρόνο. Το πρόγραμμα αφορά πρωτίστως τη Μάλτα, όπου ο αριθμός των μεταναστών που αποβιβάστηκαν το 2008 στις ακτές της ξεπέρασε τον αριθμό των γεννήσεων, κι ακολουθούν η Ιταλία, η Ελλάδα και η Κύπρος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, το 2008 διέσχισαν τη Μεσόγειο με στόχο να ζητήσουν άσυλο στην Ευρώπη πάνω από 67.000 άνθρωποι. Περισσότεροι από τους μισούς κατέληξαν στη Μάλτα και την Ιταλία.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Σε εξέλιξη η χωροθέτηση του «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη»

[greece_turkey.gif]

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να κατατεθεί η προκαταρκτική μελέτη χωροθέτησης του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη στο ΥΠΕΧΩΔΕ, προς έγκριση, από τη διεθνή κοινοπραξία Trans Balkan Pipeline (TBP). Στη συνέχεια, η μελέτη θα σταλεί στην Επιτροπή Διαβούλευσης, στο νομαρχιακό συμβούλιο Έβρου και σε φορείς του νομού, προκειμένου να γνωμοδοτήσουν και να κάνουν τις παρατηρήσεις τους.
Αυτό τονίσθηκε από το διευθύνοντα σύμβουλο του ελληνικού τμήματος της TBP, Χρήστο Δήμα, οποίος μίλησε για το συγκεκριμένο θέμα στο νομαρχιακό συμβούλιο Έβρου, που συνεδρίασε με διευρυμένη σύνθεση, ενώ ήταν παρόντες και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, αλλά και οικολογικών οργανώσεων.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι εκπρόσωποι των κομμάτων και των φορέων στον Έβρο και τη Ροδόπη είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις δικές τους ανησυχίες για το έργο, να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να ζητήσουν την τήρηση των αυστηρών όρων προστασίας του περιβάλλοντος, που προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Από την πλευρά του ο κ. Δήμας χαρακτήρισε ιδιαίτερα γόνιμο και παραγωγικό το διάλογο που έγινε και τόνισε πως, «οι κανονισμοί που θα υπάρχουν στο λιμάνι θα ξεπερνούν τις συνθήκες και τις συμβάσεις που έχει υπογράψει η Ελλάδα». Ταυτόχρονα, ανέφερε πως «δε θα γίνονται δεκτά, στις λιμενικές εγκαταστάσεις, πλοία που δε θα συμμορφώνονται με τους κανονισμούς».
Πρόσθεσε ακόμη πως, τόσο στο στάδιο της κατασκευής, όσο και στη φάση της λειτουργίας του αγωγού, θα καταγράφεται, σε ετήσια βάση, η χλωρίδα και η πανίδα της θάλασσας, ώστε να παρακολουθούνται οι τυχόν επιπτώσεις από το έργο.
Σημειώνεται ότι η προκαταρκτική μελέτη περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την εγκατάσταση δεξαμενών στην περιοχή του Άβαντος και την κατασκευή ενός μικρού λιμανιού στον Απαλό. Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο χρήσης κι ενός τμήματος του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης για τις ανάγκες ελλιμενισμού ειδικών σκαφών, που θα υποστηρίζουν τον αγωγό.
Από την πλευρά του, ο νομάρχης Έβρου και πρόεδρος της Επιτροπής Διαβούλευσης των τοπικών φορέων, Νίκος Ζαμπουνίδης, δήλωσε πως από την επιτροπή θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός «για την πρόσληψη ενός επιστημονικού συμβούλου, ο οποίος θα δίνει απαντήσεις έγκαιρα, σε όλα τα ζητήματα που θα τεθούν».
Ανέφερε ακόμη πως εκτιμά ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα εγκριθεί και ο προϋπολογισμός, «ώστε να μπορεί η Επιτροπή Διαβούλευσης να αξιοποιεί ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια και ό,τι άλλο απαιτείται, ώστε να μπορούμε να τεκμηριώσουμε τις όποιες απόψεις μας και να μπορούμε να απαντούμε με επιστημονική γνώση, τόσο στην εταιρεία κατασκευής του αγωγού και τους μελετητές, αλλά και στα ερωτήματα της τοπικής κοινωνίας και του κάθε φορέα».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ ΜΑΣ