10 Ιουλ 2009

Επιμένει ο ΟΤΕ για την «έξωση» του Indymedia

Απολύτως δικαιολογημένο θεωρεί ο ΟΤΕ το αίτημά του για τη διακοπή της πρόσβασης του Indymedia στο δίκτυο οπτικών ινών που έχει παραχωρήσει στο Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας. Με σημερινό του δελτίο Τύπου, ο Οργανισμός υπογραμμίζει ότι η σύμβαση που έχει με το ΕΔΕΤ προβλέπει την παραχώρηση του δικτύου αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών αναγκών φορέων του Δημοσίου. Το Indymedia, το οποίο εξυπηρετείται από το δίκτυο του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου, «ουδεμία σχέση έχει με την έρευνα και την εκπαίδευση», επισημαίνει ο ΟΤΕ.

Όπως αναφέρει ο στην ανακοίνωσή του, δεν τίθεται θέμα αναρμοδιότητας του ΕΔΕΤ αναφορικά με την εξέταση του περιεχομένου των ιστοσελίδων που εντάσσονται στο δίκτυο του ΕΜΠ, καθώς προβλέπεται, μέσω του κανονισμού χρήσης που το ίδιο το ΕΔΕΤ έχει θεσπίσει και αναρτήσει στην ιστοσελίδα του, το δικαίωμα παρέμβασης σε περίπτωση που κάποιος φορέας αποκλίνει από τους ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς σκοπούς του δικτύου. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσής του, το ΕΔΕΤ έχει δικαίωμα, μετά από κατάλληλη επίσημη προειδοποίηση, να αναστείλει τη σύνδεση του φορέα, έως ότου συμμορφωθεί.

Επιπρόσθετα, ο ΟΤΕ χαρακτηρίζει “αόριστες” τις επικλήσεις του ΕΔΕΤ για παρέμβαση άλλων Δημοσίων Αρχών, προκειμένου να αποφανθούν επί του εκπαιδευτικού και ερευνητικού χαρακτήρα της επίμαχης ιστοσελίδας, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την παράλειψή της να ζητήσει τη συνδρομή τους. “Η 'παράλειψη' αυτή της ΕΔΕΤ Α.Ε. καθώς και οι συνέπειές της θα κριθούν από τις αρμόδιες αυτές Δημόσιες Αρχές, όταν επέμβουν έστω και αυτεπαγγέλτως", καταλήγει η ανακοίνωση του Οργανισμού.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: