20 Φεβ 2009

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ

Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι η έννοια του εθνικού συμφέροντος και του έθνους γενικότερα είναι «ξεπερασμένη», «αναχρονιστική», «αντιδημοκρατική» στην πολιτική ουσία της και «ολοκληρωτική» στο εννοιολογικό της περιεχόμενο.
Ορισμένοι μάλιστα διακηρύσσουν ότι η μόνη έννοια «πατριωτισμού» που (μας) επιτρέπουν είναι ο «πατριωτισμός του Συντάγματος». Δηλαδή αφοσίωση στο δημοκρατικό πολίτευμα. Όχι στο «Έθνος» ή την «Πατρίδα»...
Έλα, όμως, που το Ελληνικό δημοκρατικό Σύνταγμα είναι κατ’ εξοχήν «εθνοκεντρικό»! Έννοιες όπως «έθνος», «εθνικό συμφέρον», «πατρίδα» και «πατριωτισμός» αφθονούν στις διατυπώσεις του και μάλιστα σε μερικές από τη πιο κρίσιμες. Ας δούμε μερικά παραδείγματα:

Άρθρο 1 παρ. 3: Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους…
-- Γιατί ο συνταγματικός Νομοθέτης νιώθει την ανάγκη να προσθέσει «…και του Έθνους»; Διότι το «Έθνος» αποτελεί τη «φαντασιακή κοινότητα», που προσδίδει στο Λαό ταυτότητα, παρελθόν, μέλλον, ιστορικό βάθος και κοινωνική συνοχή. Χωρίς αυτά τα χαρακτηριστικά, ο πληθυσμός δεν μπορεί να γίνει «λαός», δεν μπορεί να αποτελέσει «κοινότητα», δεν μπορεί να κυβερνηθεί δημοκρατικά.

Άρθρο 4 παρ.6: Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας…
-- Η πατρίδα που από κοινού υπερασπίζουμε (δυνητικά έστω) μας εξισώνει χωρίς να μας ισοπεδώνει και μας ταυτίζει χωρίς να μας εξομοιώνει. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Επιτάφιος του Περικλέους αποτελεί το σημαντικότερο ύμνο της Δημοκρατίας ανά τους αιώνες. Εκφωνήθηκε προς τιμήν όσων έπεσαν για την Πόλη-Πατρίδα τους (την Αθήνα, τον πρώτο χρόνο του Πελοποννησιακού Πολέμου, το 430 π.Χ)

Άρθρο 16, παρ. 2: H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική… αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.
-- Κατά το συνταγματικό Νομοθέτη, το κράτος οφείλει δια της (δημόσιας) Παιδείας να αναπτύσσει την εθνική και θρησκευτική συνείδηση των Ελλήνων. Αυτό θεωρείται απαραίτητο προκειμένου να διαπλάσσει ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες. Δεν μπορούν να είναι υπεύθυνοι, αν δεν αγαπάνε τον τόπο τους κι αν δεν έχουν ηθικά προτάγματα.

Άρθρο 51, παρ.2: Οι Βουλευτές αντιπροσωπεύουν το Έθνος.
-- Πώς προσπαθούν να μας πείσουν κάποιοι ότι η έννοια του Έθνους είναι «αντιδημοκρατική», αφού αυτό ακριβώς – το Έθνος - αντιπροσωπεύουν οι βουλευτές κατά το δημοκρατικό ελληνικό Σύνταγμα;

Άρθρο 59, παρ.1:Οι Βουλευτές… δίνουν… σε δημόσια συνεδρίαση τον ακόλουθο όρκο: "Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα, τα καθήκοντά μου".
-- Όχι μόνο αντιπροσωπεύουν το Έθνος, αλλά και υπόσχονται να είναι πιστοί στην Πατρίδα!

(Τελευταίο) Άρθρο 120 παρ. 4: Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη Βία.
-- Ο πατριωτισμός είναι τόσο άρρηκτα συνδεδεμένος με το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματός μας, ώστε στο ακροτελεύτιο άρθρο του εναποθέτει την τήρηση του ακριβώς σε αυτό το υπέρτατο χρέος: Στον πατριωτισμό.

* Το 1965-67, «σημαία» του δημοκρατικού κινήματος υπήρξε το ίδιο ακροτελεύτιο άρθρο (τότε με αύξοντα αριθμό 114, αντί για 120 σήμερα) που εναπέθετε την τήρηση του Συντάγματος «στον πατριωτισμό των Ελλήνων»
Κι ακόμα, στα στρατοδικεία της χούντας, κατά την επταετία 1967-74, όλοι οι αντιστασιακοί επικαλούνταν το άρθρο αυτό. Κι εμφάνιζαν την Αντίσταση ως πατριωτικό τους καθήκον…

* Θυμίζουμε ότι το Σύνταγμα του 1975 έχει υποστεί δύο μείζονες αναθεωρήσεις – η μία επί Ανδρέα Παπανδρέου το 1985 και η άλλη επί Κώστα Σημίτη το 2001. Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν προτάθηκε αλλαγή οποιουδήποτε από τα ανωτέρω άρθρα. Όλα μπορούσαν να αλλάξουν - κανένα τους δεν είναι «θεμελιώδες». Αλλά δεν τα άλλαξαν. Τα σεβάστηκαν και τα διατήρησαν ακόμα και οι «εκσυγχρονιστές»…
Γιατί άραγε;

Γιατί στην Ελλάδα – και όχι μόνο – ο πατριωτισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη δημοκρατία:
-- Οι Βενιζελικοί το 1916 ονόμασαν το Κίνημα τους «Εθνική Άμυνα» (εξ ού και «της Αμύνης τα παιδιά διώξανε το Βασιλιά…»).
-- Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στη διάρκεια της Κατοχής τραγουδούσαν «εμπρός ΕΛΑΣ-ΕΛΑΣ για την Ελλάδα».
-- Οι «Λαμπράκηδης» κραύγαζαν ρυθμικά «1-1-4» (προτάσσοντας τον πατριωτικό τους καθήκον για την υπεράσπιση του Συντάγματος).
-- Το «Πολυτεχνείο» του 1973 διακήρυσσε αγώνα για «εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία».

Μπορεί οι δικτάτορες να επικαλέστηκε το τρίπτυχο «Πατρίς-Θρησκεία- Οικογένεια», αλλά όσοι ξεσηκώθηκαν εναντίον τους δεν τους «χάρισαν» την Πατρίδα. Έκαναν αντίσταση, όχι κατά της «πατρίδας» που σφετεριζόταν η χούντα, αλλά κατά του τυραννικού καθεστώτος της.
Οι μόνοι που ταύτισαν την Πατρίδα με τη χούντα είναι οι σημερινοί διώκτες του πατριωτισμού!

Μετά τους λαδέμπορους μαυραγορίτες της Κατοχής και τους λακέδες του Πιουριφόϊ τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, έχουμε τώρα τα… «καλόπαιδα» του Σόρρος.

Κοινός παρανομαστής: όλοι τους μίσησαν την Ελλάδα, τη δημοκρατία και τον πατριωτισμό των Ελλήνων.

Κι όλοι τους γράφονται με φαιά γράμματα στους υπονόμους της Ιστορίας.
Της Ελληνικής Ιστορίας…

http://www.diktyo21.gr/

ΑΠΟ ΤΟ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ
ΚΑΙ ...... Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ


Διαβάζουμε στο κυριακάτικο ΠΑΡΟΝ...

Έπεσε στα χέρια μας «ρεπορτάζ» της αποκαλούμενης «Ενωμένης Μακεδονικής Διασποράς» για το συνέδριο του Ουράνιου Τόξου στην περιοχή της Φλώρινας τον Δεκέμβριο. Κάτω από το εντυπωσιακό πανό «Απορρίψτε το Ελληνικό Απαρτχάιντ Τώρα» διακρίναμε στις πρώτες θέσεις τον γνωστό πρώην σύμβουλο του Γ. Παπανδρέου κ. Γρηγόρη Βαλλιανάτο.

Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι ο κ. Βαλλιανάτος ζήτησε συγγνώμη που δεν μπορούσε να απευθυνθεί στη «μακεδονική» γλώσσα και συνέχισε: «Σε αυτήν τη χώρα επισήμως αναγνωρίζονται μόνο οι Έλληνες, αλλά ανεπίσημα γνωρίζετε ότι υπάρχουν Αλβανοί, Τούρκοι, Καταλανοί, Ορθόδοξοι, τρανσέξουαλ και φυσικά και Μακεδόνες, είτε έλληνες Μακεδόνες είτε καθαροί Μακεδόνες…». Αυτό μας έλειπε τώρα, να μας ζητήσει να αναγνωρίσουμε και... σεξουαλικές μειονότητες στην Ελλάδα!

ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ? ΚΑΤΑΛΑΝΟΙ ? ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ ? ΤΙ ΑΛΛΟ ? ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΚΑΙ "ΚΑΘΑΡΩΝ" ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ?

Ή ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ... ΑΓΟΡΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ Ή ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΥΤΑ ΘΕΛΕΙ ...

ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΑΓΟΡΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΙΕΤΑΙ ...

ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΚΟΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗ , ΚΟΥΡΑΓΙΟ
Θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν για κλάμματα..

http://www.wizardofoswald.com/webphotos/misc/TVbaby.jpg

Υπάρχει άραγε μεγαλύτερη ένδειξη της βλακείας και του διανοητικού ξεπεσμού του σημερινού μέσου Έλληνα ,απο την εικόνα που μας δίνει η έρευνα "Οι 100 Μεγάλοι Έλληνες" του ΣΚΑΙ? Ένα απο τα πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε είναι ότι :

ο "σύγχρονος Αριστοφάνης" κατα κάποιους ανιστόρητους και αναίσχυντους συμπατριώτες μας ,ο πολύς Λάκης Λαζόπουλος βρίσκεται στην 83η θέση με κάποιον ...Ηρόδοτο να τον ακολουθεί κατα πόδας στην 84η θέση.

Αυτά τα ευτράπελα συμβαίνουν σε μια χώρα όπου η Ιστορία αντιμετωπίζεται με όρους Eurovision η λοβοτομημένη ιστορική αντίληψη μεταφράζεται σε "προοδευτισμό" και άνθρωποι όπως η Ρεπούση έχουν την δυνατότητα να πλάθουν τα μυαλά 10χρονων μαθητών...Απριλιανοί ,Μυκονιάτες κωλομπαράδες ,Εθνικές στάρ και ψοφοδεείς "ηγεσίες" του εκσυγχρονισμού ,στριμώχνονται σε μια λίστα ονομάτων ,κάπου ανάμεσα σε παγκόσμια σύμβολα όπως ο Ιπποκράτης και ο Πυθαγόρας ,επιστήμονες όπως ο Παπανικολάου και ο Νανόπουλος και εθνικούς ήρωες όπως ο Κολοκοτρώνης και ο Αθανάσιος Διάκος..

enkripto
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑ ΑΡΜΑ ΟΛΟΔΙΚΟ ΤΟΥ

ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ Η ΤΙΜΗ ? Ε ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΜΝΗΜΟΝΕΥΤΑ ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ :

Σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Ψαριανός επικροτεί την τρομοκρατία και την στηρίζει με τα λεγόμενά του. Συγκεκριμένα λέει ιεροσυλώντας στο όνομα του ήρωα και αγωνιστή της ελευθερίας Θεόδωρου Κολοκοτρώνη ότι είναι υπέρ αυτού του είδους της τρομοκρατίας, αποκαλώντας τον ΞΕΚΑΘΑΡΑ «τρομοκράτη» και ταυτίζοντας τον αγώνα κατά της σκλαβιάς 400 χρόνια από τους Τούρκους με τον υπόκοσμο της βίας των καλάσνικοφ και της λεηλασίας των περιουσιών των βιοπαλαιστών!


[%CE%A8%CE%91%CE%A1%CE%99%CE%91%CE%9D%CE%9F%CE%A3+%CE%93%CE%A1%CE%97%CE%93%CE%9F%CE%A1%CE%97%CE%A3[1].JPG]

Και συνεχίζει: «..οι «Ερυθρές Ταξιαρχίες», η «17 Νοέμβρη», πέρα από τη δράση του να ασκείς βία είχαν την αποδοχή του κόσμου όταν εκτελούσαν βασανιστές, εγκληματίες και αποδεδειγμένα καθίκια».


Σε ερώτηση που του έγινε στο βραδινό δελτίο του Αντένα αν ο ίδιος επιδοκιμάζει αυτού του είδους τις τακτικές των ωμών δολοφονιών εκείνων που κάποιοι κρίνουν ότι πρέπει να εκτελεσθούν καταργώντας την ίδια την δικαιοσύνη και καταλύοντας την δημοκρατία ο Γρηγόρης Ψαριανός δεν απάντησε. Αρκέστηκε να αναφέρει ότι είναι κατά της αφαίρεσης ζωής γενικά. Όταν ο παρουσιαστής του ξανάκανε την ερώτηση σχετικά με το τι πιστεύει για την αφαίρεση ζωής κάποιων που κρίνεται από κάποιους ότι δεν πρέπει να συνεχίσουν να ζουν και πάλι δεν απάντησε και είπε μονολεκτικά ότι θα απαντά σε ό,τι μόνο θέλει εκείνος και με όποιον τρόπο θέλει εκείνος, δίνοντας εμέσως ΚΑΤΑΦΑΤΙΚΗ απάντηση στον μέσο τηλεθεατή που τον παρακολουθούσε.

Στην συνέχεια εύχεται να αυξηθεί η τρομοκρατία λέγοντας ακριβώς « …μακάρι να αυξηθεί η τρομοκρατία αυτού του τύπου…» υπονοώντας σαφώς ότι όποιος δεν γουστάρει κάποιον μπορεί να κάνει και από μία οργάνωση να πληρώνει και κι έναν επαγγελματία δολοφόνο με καλάσνικοφ και όποιον πάρει ο χάρος….

Στη συνέχεια αφού παραδέχεται ότι κατά καιρούς λέει μαλακίες σε ερώτηση «Σας αποδίδουν την εξής δήλωση: «Είναι καλύτερα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί παρά ένας πολίτης», απαντά : «Τέτοια μαλακία δεν έχω πει ποτέ. Έχω πει πολλές μαλακίες και θα πω κι άλλες στο μέλλον, αλλά αυτό δεν το έχω πει…. Για μένα ένας γελοίος ασφαλίτης έχει την ίδια αξία με έναν κανονικό άνθρωπο.. ελπίζεις ότι και το μεγαλύτερο καθίκι μπορεί να γίνει φυσιολογικός άνθρωπος»


"Το αλκοόλ είναι ναρκωτικό και όχι το χασίς..."


"Μπορεί να είμαι και τουρκόσπορος επειδή η γιαγιά μου ήταν από τη Σμύρνη και ο παπούς μου από την Κωνσταντινούπολη..."


"Η άλλη γιαγιά μου ήταν από το Σούλι, αρβανίτισα, αρβανιτιά είναι εκεί..."


"Η Θράκη είναι μία μεγάλη μαύρη τρύπα για την πολιτική... αν ήσουν μουσουλμάνος την είχες πολύ άσχημα"


"Το Μακεδονία των Σκοπίων, Νέα Μακεδονία, Βόρεια Μακεδονία... δεν θα με ενοχλούσε..."


"Όλα τα ναρκωτικά είναι ωραία... στις φωτιές της Ηλείας οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να σβήσουν τις φωτιές επειδή ήταν "ντάγλα" (μαστουρωμένοι)... η κόκα είναι καταστροφή αλλά έχει πολύ γέλιο... και είναι καλή αν θέλεις να αξιοποιήσεις τον χρόνο σου και να προλάβεις μερικά πράγματα..."


"Εγώ δεν το καπνίζω πια... το έχω βαρεθεί..."


http://www.forthnet.gr/media/FOTOS/Gallery%2011/Vouli%20Pasarela/470xN/46.jpg

Χτες προχτές, ήμουν στην Τσύπρον, άκουσα Πλατανιά FM. Έχει ένα χωριό που είναι δίπλα στον Άγιο Σωζόμενο, ένα εγκαταλειμμένο χωριό φάντασμα, στα ελεύθερα, στην ελεύθερη Κύπρο… Αυτό ήταν Τουρκοχώρι και το 63’ μπούκαραν οι δικοί μας και τους ξέσκισαν τους φουκαράδες (σ.σ στο 2:26 λεπτό του βίντεο)…


Μετά μπήκαν μέσα οι Τούρκοι, οι οποίοι ως γνωστόν δεν μπήκαν στα καλά καθούμενα… κάναμε τις μαλακίες τη μια πίσω απ’ την άλλη. Και μετά μιλάμε για «Τουρκική κατοχή»


Εν τω μεταξύ το θέμα έχει φύγει απ’ την «Τουρκική κατοχή» και έχει πάει στους καημένους τους Τουρκοκύπριους που είναι αποκλεισμένοι.


Ο μέσος Ευρωπαίος αυτό ξέρει, πάει… «Τουρκική κατοχή» και «κατεχόμενα» είναι πια ξεπερασμένα…


[psarianos.jpg]

Τα κενά στην παιδεία και στην εκπαίδευση, η υγεία και η πρόνοια είναι απαράδεκτες, η εξωτερική πολιτική είναι αμφιλεγόμενη και αμφιταλαντευόμενη και στα θέματα με τους γείτονες. Έχουμε καταφέρει να είμαστε εχθροί με όλους τους γείτονες. Σε κόντρα με τους Αλβανούς, κόντρα με τους Σκοπιανομακεδόνες, κόντρα με τους Βούλγαρους γιατί έχουμε μεγαλώσει με την απειλή ότι θέλουν να κατέβουν στη Θεσσαλονίκη και με τους Τούρκους φυσικά. Μήπως κάτι δεν πάει καλά; Μήπως εμείς και οι Τούρκοι δίνουμε τα περισσότερα λεφτά στον κόσμο για να αγοράζουμε όπλα που πέφτουν στη θάλασσα;


Για τον ΣΥΡΙΖΑ τι λες;
**Κοίτα να δεις, είναι σαν να πλακώνονται τρία άτομα μέσα σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο. Θα ήθελα να μεγαλώσει, να γίνει σαλοτραπεζαρία για να διαφωνούμε πιο άνετα... Μακάρι και να μπορούσε να δημιουργηθεί μια συνολικότερη και υπολογίσιμη Αριστερά από όλα τα αριστερά κόμματα. Και από τα εξωκοινοβουλευτικά. Άλλο άθροισμα γκρουπούσκουλων και άλλο μια αριστερή συμμαχία του 25%, έτσι δεν είναι;


Ως άλλος Κικέρων, ο κ. Ψαριανός έκλεισε τον πρώτο του λόγο στο Κοινοβούλιο με το νεοελληνικό αντίστοιχο του «Cartago delenta est!». «Ολα τα υπόλοιπα είναι μπαρμπούτσαλα!», ανέκραξε.


Ενα βράδυ οι συνάδελφοί του βουλευτές βρέθηκαν ανυποψίαστοι μπροστά στο εξής αλλόκοτο θέαμα: στον δέκτη της τηλεόρασής τους ο κ. Ψαριανός με φόντο το Κοινοβούλιο να ωρύεται «να καεί, να καεί, το μπουρδ...ο η Βουλή»! Την επομένη, ο κ. Ψαριανός τριγυρνούσε με το αναγνωρίσιμο ύφος της βρεγμένης γάτας. Επέμενε πως ο κ. Στ. Θεοδωράκης τον εξέθεσε: «Εγώ το είπα στις δοκιμές ήχου της εκπομπής, δεν έπρεπε να το παίξει στον αέρα», έλεγε.

Tι ψήφισες στις τελευταίες εκλογές;

Eίμαι λίγο κολλημένος. Eπειδή θεωρώ μεγάλη μαλακία να ψηφίζεις λευκό και άκυρο - γιατί αυτό θέλουν αυτές οι κουφάλες να γίνει. Όπως Aμερική. Που είναι δύο κόμματα του κώλου, το ίδιο πράγμα, δηλαδή, και έχουν 80% αποχή. Eπειδή το θεωρώ τελείως απολίτικο και μ*λ*κισμένο να ρίξω λευκό και άκυρο, ψηφίζω αυτούς τους μ*****ς του Συνασπισμού, οι οποίοι είναι πάρ’ τον έναν και χτύπα τον άλλο. Πέντε άτομα σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο και δεν ξέρουνε πού τους πάνε τα τέσσερα. Αλλοι θέλουν να γίνουν Πασόκοι, άλλοι γλείφουν το ΠAΣOK, άλλοι είναι δεξιοί, άλλοι αριστεροί και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Eγώ είμαι από τους αριστερούς που δεν ξέρουν τι να κάνουν. Kούραση, πολλή κούραση. ”

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ :

"ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ,ΠΑΡΑ ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ Μ****ΑΣ".


ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΙΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ , ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ .


Ταλάτ «μουτζαχίντ» ΤΜΤ '74 & Αιχμάλωτοι

ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΥΡΟΥ

Σ Υ Ν Τ Ρ Ο Φ Ο ΚΑΙ φίλο αποκαλούσε, ως γνωστόν, τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο Π.τ.Δ. και ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ κ. Χριστόφιας. Μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο που ο Ταλάτ τού «έφτυσε κατάμουτρα» τη «συντροφικότητα» και απαίτησε δημοσίως να μην τον αποκαλέσει ξανά «σύντροφο»! Προχθές, ο Π.τ.Δ. θύμωσε κιόλας που οι δημοσιογράφοι διέπραξαν το…έγκλημα να ρωτήσουν αν στη συνάντησή του με τον Ταλάτ έθεσε το ζήτημα της ομολογίας του «βετεράνου» της εισβολής, «ηθο»ποιού Αττίλα Ολγκάτς, για τις διετεταγμένες, εν ψυχρώ εκτελέσεις, Αδηλώτων Αιχμαλώτων το 1974. «Τι σχέση έχει ο Ταλάτ;», απάντησε εκνευρισμένα ο… απωλέσας τη «συντροφικότητα», κ. Χριστόφιας.

Ο Μ Ω Σ ο κ. Ταλάτ υπήρξε «μουτζαχίντ» της ΤΜΤ. Εκπαιδεύτηκε στον Άγ. Ιλαρίωνα από αξιωματικούς του Γραφείου Ειδικού Πολέμου και υπηρέτησε στον 77 λόχο της ΤΜΤ. «Με το βιβλίο το πρωί, με τ' όπλο στο χέρι τα βράδια», όπως ο ίδιος διαφήμιζε το ένοπλο παρελθόν του, στη «Ζαμάν» 24.9.06. Και είπε ότι «είναι πράγματα που δεν λέγονται», όταν η εφημερίδα τον ρώτησε για την ένοπλη δράση του ως «μουτζαχίντ» στις επιχειρήσεις μαζί με τις μονάδες εισβολής το 1974. Κερυνειώτες Ε/κ αιχμάλωτοι θυμούνται και τα νταηλίκια του Ταλάτ όταν, ένστολος και οπλισμένος με «Τόμσον», τους έλουσε μια «βραστή ΚΕΑΝ» στον αστυνομικό σταθμό Κερύνειας, που ψοφισμένοι της δίψας τού ζήτησαν νερό!

Ο ΛΟΧΙΑΣ Χατζί Κιοφέν της διμοιρίας ΠΑΟ του 61 Συντάγματος της 28ης Μεραρχίας του στρατού εισβολής, με διοικητή τον συνταγματάρχη Χουσνού Εμεκλί και λοχαγό τον Τουφάν Σανλί, στη δική του μαρτυρία για τις εν ψυχρώ εκτελέσεις Αιχμαλώτων το 1974, περιγράφει ότι «οι παραστρατιωτικές ομάδες των Τ/κ, οι λεγόμενοι Μουτζαχίντ της ΤΜΤ, ήταν αιμοβόροι και απάνθρωποι, σάπιοι πέρα για πέρα, γεμάτοι μίσος και σκληρότητα… Οι Μουτζαχίντ κυρίως, αλλά και μερικοί αξιωματικοί, δολοφονούσαν και βίαζαν σε όλη τη διαδρομή (στις περιοχές Πενταδακτύλου). Περικυκλώσαμε ένα ορεινό χωριό. Δόθηκε εντολή να μαζευτούν οι κάτοικοι στην πλατεία. Ένας λοχίας διάλεξε περίπου 10-15 άτομα από τους συγκεντρωμένους και τους έβαλε στη σειρά κατά μήκος ενός τοίχου. Μεταξύ των ανθρώπων αυτών υπήρχαν και γυναίκες. Αφού τους αφαίρεσαν τα σκουλαρίκια από τα αυτιά, τις αλυσίδες από το λαιμό, τα ρολόγια από το χέρι, τα λεφτά και τα πολύτιμα πράγματα που είχαν στις τσέπες τους, άρχισαν να τους πυροβολούν χωρίς οίκτο» (Ρ. Άλασορ «Διαταγή: Εκτελέστε τους Αιχμαλώτους!» εκδ. Καστανιώτη σελ. 54). Στο βιβλίο δημοσιεύεται στη σελ. 45 και φωτοτυπία της τουρκικής ταυτότητας του Haci Kofen ως «ήρωα - βετεράνου» της τουρκικής εισβολής…


infognomonpolitics
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΔΩ

Ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή 786 συνολικά αναγνωστών η δημοσκόπηση του paideia-gr για το πανεπιστημιακό άσυλο. Πρόκειται για την πιο ασφαλή δημοσκόπηση -από όσο γνωρίζουμε- μέχρι σήμερα στην ελληνική blogόσφαιρα, καθώς πραγματοποιήθηκε με υποβολή ηλεκτρονικής διεύθυνσης και με αποστολή μηνύματος, ώστε να διασφαλιστεί τουλάχιστον πως κάθε συμμετέχων ψήφιζε μία μόνο φορά (τουλάχιστον κάθε υπαρκτό e-mail)! Έτσι αποφεύχθηκαν οι δεκάδες ή εκατοντάδες ψήφοι από το ίδιο πρόσωπο....

Τα αποτελέσματα τώρα είναι πραγματικά εντυπωσιακά: σε σύνολο 786 ψηφισάντων, οι 486 ποσοστό 62% πιστεύουν πως το Άσυλο πρέπει να καταργηθεί, καθώς δεν έχει νόημα σε μία δημοκρατική κοινωνία! Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα αποτελεί μεγάλη έκπληξη για μας, καθώς δεν περιμέναμε σε καμία περίπτωση τόσο μεγάλο το ποσοστό της συγκεκριμένης άποψης! Είναι προφανώς το αποτέλεσμα της δράσης των κουκουλοφόρων: "Σωκράτης: Οταν μια δημοκρατούμενη πόλη με άσβεστη τη δίψα της ελευθερίας τύχει να ’χει κακούς οινοχόους άρχοντες και μεθύσει, γιατί της παρέχουν την ελευθερία περισσότερο άκρατη απ’ ό,τι πρέπει, τότε τους άρχοντες, αν δεν της παραχωρούν όλο και περισσότερη ελευθερία, τους τιμωρεί κατηγορώντας τους ως ολιγαρχικούς (...) σε μια τέτοια πολιτεία ο δάσκαλος φοβάται τους μαθητές του και τους χαϊδεύει, οι μαθητές δεν λογαριάζουν τους δασκάλους και γενικά οι μεν νέοι θέλουν να φαίνονται το ίδιο με τους γεροντότερους (...) οι δε γέροι προσπαθούν να μιμηθούν τους νέους για να μη φανούν πως είναι αποκρουστικοί και δεσποτικοί (...) Αυτή λοιπόν είναι η αρχή από την οποία κατά τη γνώμη μου ξεφυτρώνει η τυραννία (...) Και πραγματικά η υπερβολή συνήθως φέρνει μετάπτωση στο όλως διόλου αντίθετο· γιατί η αχαλίνωτη ελευθερία φαίνεται πως δεν οδηγεί σε τίποτα άλλο παρά στη δουλεία για το άτομο και για την πόλη". (Μετ. Αδ. Διαμαντόπουλου, Πάπυρος, 1939, σ. 577-581)

Η άποψη της διατηρήσεως του ασύλου ως έχει, έλαβε 102 ψήφους και ποσοστό 13%. Σε αυτό μπορούμε να πούμε πως περιμέναμε περίπου ένα τέτοιο ποσοστό! Υπάρχουν τα οργανωμένα κομματικά-νεολαιίστικα συμφέροντα που επιμένουν σε αναχρονιστικούς θεσμούς! Από κοντά με 10% ακολούθησε η άποψη πρέπει να αλλάξει το νομικό πλαίσιο ώστε να αίρεται το άσυλο με συντομότερες διαδικασίες. Θυμίζουμε απλώς πως κάτι τέτοιο ισχύει περίπου σήμερα, αλλά δεν εφαρμόζεται στην πράξη. Οκτώ τοις εκατό και 59 ψήφους έλαβε η άποψη πως το νομικό πλαίσιο είναι σωστό αλλά δεν εφαρμόζεται, έξι τοις εκατό και 47 ψήφους η άποψη πως ο εισαγγελέας και όχι η Σύγκλητος πρέπει να αποφασίζει την άρση του ασύλου, ενώ τέλος ποσοστό 2% (12 ψήφοι) υποστήριξε τη θέση πως είναι ικανοποιημένο με την παρούσα κατάσταση.

Τα συμπεράσματα που εξάγονται από τη δημοσκόπηση είναι -νομίζουμε- αρκετά σαφή. Το 85% των ψηφισάντων θεωρεί απαράδεκτη τη σημερινή κατάσταση. Συντριπτικό το νούμερο και οι αλλαγές πλέον φαίνονται επιτακτικές. Σχεδόν μάλιστα τα 2/3 των ψηφισάντων πιστεύουν στην πλήρη κατάργηση κάθε μορφής ασύλου μέσα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Όπως έχουμε ήδη πει, εμείς διαφωνούμε με αυτή τη θέση (δείτε τη δική μας άποψη εδώ). Είναι προφανές όμως ότι αυτή η ισοπέδωση των θεσμών που παρατηρούμε τελευταία μέσα στα Πανεπιστήμια (συνεχείς καταλήψεις, καταστροφές, ξυλοδαρμοί καθηγητών κ.λ.π.) έχει οδηγήσει μια μεγάλη μερίδα του κόσμου στο να υποστηρίζει την ακριβώς αντίθετη άποψη από αυτή των τιμητών του Ασύλου.

Ερωτάται λοιπόν γιατί η παρούσα κυβέρνηση φοβάται αυτό το 15% που νομίζει πως ζει στη δεκαετία του '70; Είναι δυνατόν ένα τόσο μικρό ποσοστό να κρατά πίσω μία ολόκληρη κοινωνία; Αλλά όπως το έχουμε ξαναπεί τα οργανωμένα κομματικοσυνδικαλιστικά συμφέροντα είναι ισχυρά. Μια υπεύθυνη κυβέρνηση έπρεπε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να προχωρήσει στις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές. Μια τέτοια κίνηση θα έστρεφε τον κόσμο προς την κυβέρνηση που θα την επιχειρούσε. Αν αυτό δε γίνει σύντομα, πολύ φοβόμαστε ότι θα οδηγηθούμε σε ακραίες καταστάσεις συγκρούσεων, πόλωσης και τελικά αποσταθεροποίησης. (Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι δεν είναι αυτό το σχέδιο κάποιων)
Το δίλημμα είναι οργανωμένα κομματόσκυλα ή η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων; Δημοκρατία ή Ασυδοσία; Οψόμεθα!

paideia-gr
«Ηγετικές» ατολμίες και η …«Γκιουμουλτζίνα»

Όταν πριν ένα χρόνο, η Ziraat Bank (πρόκειται για την Αγροτική Τράπεζα της Τουρκίας) κατέθεσε στην Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ) αίτηση για άδεια λειτουργίας τουρκικού τραπεζικού καταστήματος στην Αθήνα και στην Κομοτηνή, είχα κάποιες εύλογες επιφυλάξεις.
Όσοι γνωρίζουν καλά το χρηματοπιστωτικό σύστημα της γείτονος, αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για μια οποιαδήποτε τράπεζα , αλλά στην ουσία ….«Η Ziraat είναι το ίδιο τουρκικό κράτος».


[zirrat.JPG]


Η σκοπιμότητα λοιπόν αυτής της κίνησης δεν εντάσσεται τόσο στη χρηματοπιστωτική σκακιέρα , όσο σε αυτή της γεωπολιτικής. Το σύνθημα…«τα δικά μας λεφτά σε δική μας τράπεζα», της άτυπης εκστρατείας του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής στην προσπάθειά του να προωθήσει την τουρκική τράπεζα, μπορεί κάποιοι να το εκλάμβαναν μόνο ως μια οικονομική κίνηση.

Αλλά αυτό ήταν ο … «φερετζές» που απέκρυπτε τις πραγματικές σκοπιμότητες, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης. Πίσω από τον «φερετζέ» αποκρύπτεται η διαρκής προσπάθεια της Άγκυρας για τη χειραγώγηση της μουσουλμανικής μειονότητας.

Μετά τους …«τουρκικούς» συλλόγους, τα εκπαιδευτήρια, τα ΜΜΕ που έχουν εγκαθιδρύσει και λειτουργούν σε Ξάνθη και Ροδόπη ,δημιουργείται πλέον και ένας «οικονομικός οργανισμός» , μέσα από τον οποίο πληρώνονται ….περίπου 2.000 μουσουλμάνοι.(εφημ.Το Παρόν 15/2/09) Για ποιους λόγους και για ποιες υπηρεσίες ….δεν το γνωρίζω!

Αυτό όμως που γνωρίζω είναι ότι μετά και τις τελευταίες προ μηνός προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Τσετίν Μαντατζή , όπου είχε χαρακτηρίσει τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης «τουρκική και αναπόσπαστο κομμάτι του μεγάλου τουρκικού έθνους», και οι οποίες έγιναν αντικείμενο συζήτησης στο Κοινοβούλιο μας, το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης άφηνε να εννοηθεί , μέσω δημοσιευμάτων στον φιλικό τύπο , ότι με την έλευση του κ. Παπανδρέου από το εξωτερικό, θα υπάρχουν σοβαρές εξελίξεις.


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgNoSD-Qm0g4Pxo7WgYl03Q13wUgGAz4vuxivFlIvbpD4dhgRmhVFfXHodgBNVJw-DDBrn1HnjUxGKH0x7V1iBxEPqV4zVYGplzoh6rjkyI7vL_2bsStGa7DX4jAZ3TIDZYA4vJdKB2EwQ/s320/showImage.jpg


Τις είδατε ; Εγώ παρακολουθώντας το θέμα διαπίστωσα μόνο μια φιλική , απαλή και άνευ ηγετικής πυγμής , «σύσταση» του κ. Παπανδρέου προς τον κ. Τσετίν Μαντατζή.
Όλα αυτά εσωτερικώς και … «υπογείως» της Χαριλάου Τρικούπη. Η «σύσταση» του κ. Παπανδρέου , (και.. εν δυνάμει Πρωθυπουργού, σύμφωνα με τις δημόσιες ομιλίες του) περιορίστηκε στην παραίτηση του βουλευτή από την θέση του προέδρου της Ανώτατης Συμβουλευτικής Επιτροπής της «τουρκικής» μειονότητας δυτικής Θράκης (όπως αυτοαποκαλούνται).

Το «ανατολίτικο παζάρι» που διαδραματίστηκε στα γραφεία του ΠαΣοΚ προκειμένου να «κουκουλωθεί» η υπόθεση , μας προσβάλει βάναυσα ως Έλληνες, η δε τελική απόφαση περί παραιτήσεως του βουλευτή από την ως άνω ψευδεπίγραφη επιτροπή , μας προσβάλει και ως νοήμονες ανθρώπους , αφού έτσι και αλλιώς αυτή ήταν προγραμματισμένη καθότι η θητεία του έληγε πολύ σύντομα.

Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά, ότι το ΠαΣοΚ δείχνει ατολμία στο όνομα της δήθεν ελευθερίας της έκφρασης, και των επικίνδυνων εθνικών «απόψεων» του προέδρου του.

Αλλά δεν πρόκειται μόνο περί αυτού. Το ΠαΣοΚ είχε επιλέξει τον κ. Μαντατζή ως υποψήφιό του στις τελευταίες εκλογές, επειδή ήταν ένας από τους πλέον ισχυρούς παράγοντες της μειονότητας (λόγω της θέσης του στην ψευδεπίγραφη Ένωση) και τους σίγουρους ψήφους που τον συνόδευαν.

Για τον κ. Παπανδρέου οι ψήφοι των φανατικών (υπέρ της Τουρκίας) μουσουλμάνων της Θράκης, είναι σημαντικότεροι από την ίδια την Θράκη και τους υπόλοιπους πολίτες της.

Τέτοιες συμπεριφορές από …. «εν δυνάμει Πρωθυπουργό» βλέπουν οι γείτονες και αποθρασύνονται, στέλνοντας πρόσκληση για τα εγκαίνια λειτουργίας του καταστήματος της Ziraat Bank στον γενικό γραμματέα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταμάτη, όπου την Κομοτηνή την αναφέρουν ως …. «Γκιουμουλτζίνα».

Φυσικά η πρόσκληση επεστράφη στην Τράπεζα με συνοδευτικό έγγραφο του κ. Σταμάτη όπου αναφέρει ότι : «θεωρώ ανεπίτρεπτο και προσβλητικό για τη χώρα που σας φιλοξενεί , την αναγραφή της πόλης της Κομοτηνής ως Γκιουμουλτζίνα».


politis-gr
Σκληρές μάχες δίνονται στην Τουρκία
για τον έλεγχο της κοινής γνώμης

[4115.jpg]

Είναι γνωστό πως στην Τουρκία η δημοκρατία δεν βρίσκεται και στα καλύτερά της. Η ισότιμη εφαρμογή των νόμων, η πολιτική διαχείριση εσωτερικών θεμάτων, ο στρατός και οι παρακρατικές οργανώσεις, αποτελούν έναν μόνιμο πονοκέφαλο για τα τουρκικά δρώμενα. Σε αυτά, έρχονται να προστεθούν και οι πολιτικές πρακτικές διαχείρισης της κοινής γνώμης, μέσω των ΜΜΕ, για θέματα που άπτονται οικονομικού και πολιτικού ενδιαφέροντος.

Σε κύριο θέμα της επικαιρότητας έχει εξελιχθεί στην Τουρκία το πρόστιμο των 826 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 389 εκατ. ευρώ) που επιβλήθηκε μέσω του τουρκικού υπουργείου Οικονομικών στον όμιλο «Ντογάν», το μεγαλύτερο όμιλο ΜΜΕ στη χώρα.
Το πρόστιμο επιβλήθηκε για παρατυπία στην πώληση μετοχών του ομίλου σε γερμανική εταιρεία το 2006, ωστόσο η διοίκηση του ομίλου κάνει λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες, σημειώνοντας «πως υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι η σχετική έρευνα προέκυψε με την επίδραση του πολιτικού κλίματος». «Οι κατηγορίες που απευθύνει ο πρωθυπουργός εναντίον του Ομίλου μας, αυξάνουν τις υποψίες αυτές», υπογραμμίζεται.

Στα σχόλια των μέσων που ανήκουν στον όμιλο Ντογάν επισημαίνεται η χρονική σύμπτωση της επιβολής του προστίμου με τις αποκαλύψεις για οικονομικές δραστηριότητες συγγενικών προς τα κυβερνητικά στελέχη προσώπων. Για παράδειγμα, οι εφημερίδες του ομίλου, πρόβαλαν τις τελευταίες μέρες τον ισχυρισμό ότι τα 400 χιλιάδες ευρώ που με παράτυπο τρόπο μεταφέρθηκαν σε εταιρεία από τα χρήματα που είχε καταχραστεί φιλοϊσλαμική ανθρωπιστική οργάνωση, ήταν μέρος των χρημάτων με τα οποία αγόρασε σκάφος, ο γιος του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Από την πλευρά του ο Τούρκος πρωθυπουργός, τις τελευταίες μέρες, βάλλει εναντίον του Ομίλου κατά τις ομιλίες που κάνει εν όψει των δημοτικών εκλογών της 29ης Μαρτίου.
Ο όμιλος Ντογάν ελέγχει έξι εφημερίδες μεταξύ των οποίων η "Χουριέτ" και η "Μιλιέτ". Σε σύνολο 4.701.998 μέσου όρου ημερήσιων πωλήσεων για την εβδομάδα 9-15 Φεβρουαρίου, οι εφημερίδες του Ομίλου έχουν το 34,6% της αγοράς. Από την άλλη το 39,2% των πωλήσεων, έχουν οι 13 άμεσα φιλοκυβερνητικές εφημερίδες. Το 10,2% είναι αθλητικές εφημερίδες, ενώ στο χώρο της αντιπολίτευσης ανήκουν άλλες τρεις εφημερίδες με συνολικό ποσοστό 7,6 τοις εκατό. Οι υπόλοιπες είναι μικρές εφημερίδες του χώρου της αριστεράς και της άκρας δεξιάς.
Όσον αφορά τα τηλεοπτικά κανάλια, με βάση το μέσο όρο της θεαματικότητας για το μήνα Ιανουάριο, προηγούνται με 20,4% και 19,1% τα κανάλια του Ομίλου Ντογάν, Star και Kanal D και ακολουθεί το επίσης αντιπολιτευτικό Show με 15,7%. Έπονται τα φιλοκυβερνητικά Kanal 7, Samanyolu και atv με 11,8%, 11,3% και 10,1% και τέλος το πρώτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης TRT1 με 2,8%.

ΠΗΓΗ : http://kostasxan.blogspot.com

Οι άνθρωποι των σκιών δρουν στην Ξάνθη


[5540.jpg]

Οι επιθέσεις των γνωστών-αγνώστων άπλυτων στην Ξάνθη άρχισαν να γίνονται συχνότερες, όσο πλησιάζει η δίκη, στα δικαστήρια της Ξάνθης, του συναδέλφου τους «εμπρηστή». Χθες το βράδυ και περί της 3 π.μ., υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας δέχθηκε την επίθεση των «σκοτεινών ανθρώπων», οι οποίοι αφού έσπασαν την τζαμαρία της τράπεζας, έριξαν γρήγορα μερικές μολότοφ μέσα στο υποκατάστημα και εξαφανίστηκαν κάτω από τους ήχους του συναγερμού που ήδη είχε σημάνει.


Οι ζημιές που υπέστη η Τράπεζα είναι αρκετά μεγάλες, όμως από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα. Ο λόγος; Ακριβώς πάνω από την τράπεζα υπάρχει οικοδομή με γραφεία αλλά και με διαμερίσματα, των οποίων οι κάτοικοι κοιμόντουσαν. Η αποφυγή εξάπλωσης της πυρκαγιάς που προκλήθηκε από τις μολότοφ, βοήθησε στο να μην υπάρξει κίνδυνος για τις ζωές των ενοίκων.

Η ενέργεια όμως αυτή δείχνει πως δεν υπήρξε πρόβλεψη για την αποφυγή τυχόν θυμάτων από αυτόν τον εμπρησμό. Δεν τους ενδιαφέρει τους εγκεφαλικά νεκρούς άπλυτους επαγγελματίες αντιεξουσιαστές εάν αφήσουν θύματα πίσω τους και αυτό τους καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνους και οφείλει η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης να προχωρήσει σε άμεσες προσαγωγές των πιθανών υπόπτων. Η πόλη της Ξάνθης είναι αρκετά μικρή και κάτι τέτοιο είναι εφικτό, εάν κινητοποιηθούν οι κατάλληλοι μηχανισμοί, αλλά και εάν υπάρχει η βούληση (πολιτική) για την προσαγωγή των επικίνδυνων, για την ασφάλεια των πολιτών, ανθρώπων των σκιών.


Η επιλογή της ώρας δείχνει τον φόβο που διακατέχει αυτά τα ανθρωπάκια, που γνωρίζουν πολύ καλά πως η κοινωνία της πόλης θα τους κομματιάσει (κυριολεκτικά) εάν ενεργήσουν σε ώρα που κυκλοφορεί ο κόσμος στους δρόμους…


Μέσα από το ιστολόγιο αυτό είχα επισημάνει τον κίνδυνο επεισοδίων στην πόλη της Ξάνθης, ακριβώς λόγω της δίκης ενός ατόμου (που ο ίδιος το δημοσιοποίησε στο Indymedia, προφανώς για να του σταλεί βοήθεια) για εμπρησμό σε τραπεζικό κατάστημα της πόλης πριν από ενάμιση χρόνο. Η ανακοίνωση του χώρου των αντιεξουσιαστών καλούσε σε μετακίνηση των ομοϊδεατών στην Ξάνθη, προκειμένου να πιέσουν την δικαιοσύνη να αθωώσει τον κατηγορούμενο (ο οποίος στην δημοσίευσή του δεν αρνήθηκε την πράξη του εμπρησμού, αλλά επαίνεσε και άλλες που έγιναν και που συνεχίζουν να γίνονται στην περιοχή).


Ευτυχώς, πέρα από τις υλικές ζημιές που υπέστη το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, δεν υπήρξε κανείς τραυματισμός. Οι «λαγοί των σκιών» όμως, θα πρέπει να γνωρίζουν πως από δω και πέρα η σωματική τους ακεραιότητα κινδυνεύει (οργισμένοι δηλώνουν όλοι οι Ξανθιώτες με την ενέργεια αυτή) και τους συστήνω να ζητήσουν την προστασία της Αστυνομίας…


Πως αντιμετώπισαν τα Αυστραλιανά ΜΜΕ την καταστροφή;
ένα email από την Αυστραλία..


Της Μ.Τζιαντζή

Πώς χειρίστηκε η αυστραλιανή τηλεόραση τις πολυήμερες φονικές πυρκαγιές; Με «λάιβ» τηλεφωνήματα στον αέρα, με κραυγές «καιγόμαστε, στείλτε αεροπλάνο!», με τα κανάλια σε ρόλο επιτροπής διαχείρισης κρίσεων, όπως είχε συμβεί στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2007; Ρώτησα μια αγαπημένη ξαδελφούλα που ζει κοντά στη Μελβούρνη και να τι μου απάντησε με e-mail:

«Οχι, εμείς δεν έχουμε Evangelatos, Papadakis, Aftias, Ikonomeas etc. Σε γενικές γραμμές, οι εφημερίδες και τα κανάλια στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Περίεργοι, γείτονες, γατιά, σκυλιά, καγκουρό και κοάλα δεν εμφανίστηκαν στις οθόνες μας. Αλλά, όπως πάντα, σημειώθηκαν μερικά παρατράγουδα πάνω στο ζήλο να επιτευχθεί ένα καλό ρεπορτάζ.»

Η δύσκολη κατάσταση με τις φωτιές αντιμετωπίστηκε με συγκράτηση και υπευθυνότητα, όχι σαν θρίλερ. Εξαιτίας των δυνατών ανέμων και της υψηλής θερμοκρασίας (46,5 βαθμοί Κελσίου), η φωτιά διέτρεχε 20 χλμ. σε 4 λεπτά. Οι νεκροί μας έχουν ξεπεράσει τους 200, όμως ο επίσημος αριθμός των θυμάτων θα δοθεί μόνο αφού βρεθούν και αναγνωριστούν όλα τα πτώματα. Το ΑΒC (η δική σας ΕΡΤ) μάς πληροφορεί διαρκώς για τα μέτωπα της φωτιάς και συμβουλεύει τους κατοίκους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση ή να εκκενώσουν την περιοχή.

Η συμπαράσταση του αυστραλιανού λαού στους πυρόπληκτους ήταν άμεση. Με έρανο συγκεντρώθηκαν πάνω από 200 εκατ. δολάρια (αυστραλέζικα). Ηδη έχουν δοθεί από 10.000 δολάρια στις οικογένειες που τα έχασαν όλα. Οι άνθρωποι συγκέντρωσαν ρούχα, τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, βιβλία και παιχνίδια για τα παιδιά και τα παρέδωσαν στα κέντρα του Ερυθρού Σταυρού. Φορτηγάκια πηγαίνουν στις καμένες περιοχές και μοιράζουν καινούργια ρούχα, εσώρουχα, κουβέρτες, μαξιλάρια και είδη πρώτης ανάγκης στους επιζώντες. Τα κρούσματα λεηλασίας είναι ελάχιστα. Η αστυνομία έχει αποκλείσει με ταινίες πολλές περιοχές και μόνον οι αποδεδειγμένα κάτοικοι μπορούν να περάσουν. Ψυχολόγοι, ιερείς και κοινωνικοί λειτουργοί προσφέρουν σε όποιον θέλει συμβουλές και παρηγοριά.

[610x.jpg]

Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, συσπειρωνόμαστε σαν κοινότητα για να βοηθήσουμε τον πλησίον. Εμείς ανοίξαμε το σπίτι μας και είμαστε πρόθυμοι να φιλοξενήσουμε όποια οικογένεια έχει ανάγκη».
Η εξαδέλφη μιλά για την αυταπάρνηση των πυροσβεστών (οι περισσότεροι εθελοντές) ενώ ολοφάνερη είναι η εμπιστοσύνη της στην κυβέρνηση και η πίστη της στη λαϊκή αλληλεγγύη, όπως και η βεβαιότητά της ότι οι πληγές θα επουλωθούν, ότι σύντομα θα χτιστούν καινούργια σπίτια και σχολείο.

Οχι, στην Αυστραλία δεν πλάκωσαν οι καμπίσιοι Τσιγγάνοι για το έκτακτο επίδομα των 3.000 ευρώ. Τα τηλεοπτικά συνεργεία δεν έστηναν τους επιζώντες μπροστά στο καμένο τέμπλο της εκκλησίας του χωριού για να μιλήσουν για τη συμφορά τους ούτε βιντεοσκοπούσαν τις γριούλες να θρηνούν στα αποκαΐδια του σπιτιού τους… Να υποθέσουμε ότι εκεί μακριά στην Αυστραλία δεν έχουν φαντασία;


ΑΠΟ ΤΟ greece-salonika
ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Ανεπίσημη ομάδα φίλων της ΠΓΔΜ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σχηματίσθηκε, χθες, στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.
Η ομάδα περιλαμβάνει ευρωβουλευτές που ενδιαφέρονται για τη διαδικασία ένταξης της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε , ενώ στο σχηματισμό της ομάδας, συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, αρμόδιος για ζητήματα ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης, Ίβιτσα Μπότσεφσκι και ο υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Η ανεπίσημη ομάδα φίλων της ΠΓΔΜ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να ασχοληθεί με την υποστήριξη των προσπαθειών της χώρας να ενταχθεί στην Ε.Ε., ενώ θα αποτελέσει και φόρουμ για την προώθηση και υλοποίηση των άμεσων στόχων της χώρας που είναι η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, η απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων εισόδου για τους πολίτες της ΠΓΔΜ και η διαχείριση του μηχανισμού προενταξιακής βοήθειας.


Όπως μεταδίδουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων, μέλη αυτής της ομάδας είναι οι Ιταλοί ευρωβουλευτές κ.κ.
Βερνόλα και Βέντρε, ο Βρετανός ευρωβουλευτής κ.Τάνοκ, η κ. Ιμπρίσατζικ από τη Σουηδία και η κ. Ντε Γκρόεν από την Ολλανδία.

Η ομάδα πρόκειται να συμπεριλάβει μεγαλύτερο αριθμό ευρωβουλευτών και να δραστηριοποιηθεί πιο έντονα μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ογδόντα ανεπίσημες ομάδες φίλων με στόχο την υποστήριξη και την προώθηση διαφόρων ζητημάτων.

Το γεγονός αυτό συσχετίζεται άμεσα και με την έκθεση του επίτροπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ.Τόμας Χάμαρμπεργκ.

Σε αυτήν υποστηρίζει ότι απαιτούνται περισσότερα και πιο αποφασιστικά μέτρα για την προστασία των μειονοτήτων στην Ελλάδα.
Όπως καταλαβαίνετε ο επίτροπος βάζει, εμμέσως πλην σαφώς, θέμα αναγνώρισης των δικαιωμάτων κι άλλων μειονοτήτων στην Ελλάδα, πλην της μουσουλμανικής που, κατά την πάγια θέση της χώρας μας, είναι η μόνη αναγνωρισμένη μειονότητα, στο ελληνικό έδαφος, με βάση τη συνθήκη της Λωζάννης.

Στην έκθεση του υποστηρίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει μια άλλου είδους προσέγγιση, με βάση τα σύγχρονα ευρωπαϊκά «στάνταρ», για την προστασία των μειονοτικών ομάδων.
Παρ' όλο δε που οι ελληνικές απόψεις, όπως αυτές διατυπώνονται, ως απάντηση, στην έκθεση του επιτρόπου, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αναγνώρισης άλλης, πλην της μουσουλμανικής, μειονότητας στην Ελλάδα, ο επίτροπος «καλεί μετ' επιτάσεως τις ελληνικές αρχές να ολοκληρώσουν τις ενέργειές τους, με σκοπό να αποδοθεί η ελληνική ιθαγένεια στα μέλη εκείνα των μειονοτήτων που την έχασαν παράνομα, με βάση το άρθρο 19 του Ελληνικού Κώδικα Ιθαγένειας».

Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι για όσα από τα μέλη αυτών των μειονοτήτων, που δεν κατονομάζει,(αλλά φωτογραφίζει!) έχασαν την ελληνική ιθαγένεια και βρίσκονται στο εξωτερικό, θα πρέπει να εξετασθεί το ενδεχόμενο να δοθεί πάλι, σ' αυτούς ή στους επιγόνους τους,( ...σας θυμίζει τίποτα;*) η ελληνική ιθαγένεια, με την καταβολή της δέουσας αποζημίωσης.


* ΒΕΒΑΙΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ , ΤΑ ΙΔΙΑ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ , ΚΑΤΙ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ , ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ¨ΤΟΥΡΚΟΙ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ .... ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ , ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΞΕΦΡΑΓΟ ΧΩΡΑΦΙ ΕΙΜΑΣΤΕ .....

ΑΝΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ , ΕΙΣ ΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ , ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ (ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΙΑΤΗ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΖΩΗ ΚΑΙ "ΕΠΑΙΖΕ" ΤΟΝ ΛΟΡΔΟ)

κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΙΝΕΤΕ ΤΑ ΚΟΚΤΑΙΗΛ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΟΝ ΟΑΣΕ ..... ΣΕ 4 ΜΗΝΕΣ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ .

ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ..... ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΗΤΑΝ ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΕΙΧΑΤΕ ΑΓΝΟΙΑ (ΕΤΣΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΛΕΓΕΤΑΙ).