20 Φεβ 2009

Οι άνθρωποι των σκιών δρουν στην Ξάνθη


[5540.jpg]

Οι επιθέσεις των γνωστών-αγνώστων άπλυτων στην Ξάνθη άρχισαν να γίνονται συχνότερες, όσο πλησιάζει η δίκη, στα δικαστήρια της Ξάνθης, του συναδέλφου τους «εμπρηστή». Χθες το βράδυ και περί της 3 π.μ., υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας δέχθηκε την επίθεση των «σκοτεινών ανθρώπων», οι οποίοι αφού έσπασαν την τζαμαρία της τράπεζας, έριξαν γρήγορα μερικές μολότοφ μέσα στο υποκατάστημα και εξαφανίστηκαν κάτω από τους ήχους του συναγερμού που ήδη είχε σημάνει.


Οι ζημιές που υπέστη η Τράπεζα είναι αρκετά μεγάλες, όμως από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα. Ο λόγος; Ακριβώς πάνω από την τράπεζα υπάρχει οικοδομή με γραφεία αλλά και με διαμερίσματα, των οποίων οι κάτοικοι κοιμόντουσαν. Η αποφυγή εξάπλωσης της πυρκαγιάς που προκλήθηκε από τις μολότοφ, βοήθησε στο να μην υπάρξει κίνδυνος για τις ζωές των ενοίκων.

Η ενέργεια όμως αυτή δείχνει πως δεν υπήρξε πρόβλεψη για την αποφυγή τυχόν θυμάτων από αυτόν τον εμπρησμό. Δεν τους ενδιαφέρει τους εγκεφαλικά νεκρούς άπλυτους επαγγελματίες αντιεξουσιαστές εάν αφήσουν θύματα πίσω τους και αυτό τους καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνους και οφείλει η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης να προχωρήσει σε άμεσες προσαγωγές των πιθανών υπόπτων. Η πόλη της Ξάνθης είναι αρκετά μικρή και κάτι τέτοιο είναι εφικτό, εάν κινητοποιηθούν οι κατάλληλοι μηχανισμοί, αλλά και εάν υπάρχει η βούληση (πολιτική) για την προσαγωγή των επικίνδυνων, για την ασφάλεια των πολιτών, ανθρώπων των σκιών.


Η επιλογή της ώρας δείχνει τον φόβο που διακατέχει αυτά τα ανθρωπάκια, που γνωρίζουν πολύ καλά πως η κοινωνία της πόλης θα τους κομματιάσει (κυριολεκτικά) εάν ενεργήσουν σε ώρα που κυκλοφορεί ο κόσμος στους δρόμους…


Μέσα από το ιστολόγιο αυτό είχα επισημάνει τον κίνδυνο επεισοδίων στην πόλη της Ξάνθης, ακριβώς λόγω της δίκης ενός ατόμου (που ο ίδιος το δημοσιοποίησε στο Indymedia, προφανώς για να του σταλεί βοήθεια) για εμπρησμό σε τραπεζικό κατάστημα της πόλης πριν από ενάμιση χρόνο. Η ανακοίνωση του χώρου των αντιεξουσιαστών καλούσε σε μετακίνηση των ομοϊδεατών στην Ξάνθη, προκειμένου να πιέσουν την δικαιοσύνη να αθωώσει τον κατηγορούμενο (ο οποίος στην δημοσίευσή του δεν αρνήθηκε την πράξη του εμπρησμού, αλλά επαίνεσε και άλλες που έγιναν και που συνεχίζουν να γίνονται στην περιοχή).


Ευτυχώς, πέρα από τις υλικές ζημιές που υπέστη το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, δεν υπήρξε κανείς τραυματισμός. Οι «λαγοί των σκιών» όμως, θα πρέπει να γνωρίζουν πως από δω και πέρα η σωματική τους ακεραιότητα κινδυνεύει (οργισμένοι δηλώνουν όλοι οι Ξανθιώτες με την ενέργεια αυτή) και τους συστήνω να ζητήσουν την προστασία της Αστυνομίας…


Δεν υπάρχουν σχόλια: