20 Φεβ 2009

ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Ανεπίσημη ομάδα φίλων της ΠΓΔΜ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σχηματίσθηκε, χθες, στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.
Η ομάδα περιλαμβάνει ευρωβουλευτές που ενδιαφέρονται για τη διαδικασία ένταξης της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε , ενώ στο σχηματισμό της ομάδας, συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, αρμόδιος για ζητήματα ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης, Ίβιτσα Μπότσεφσκι και ο υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Η ανεπίσημη ομάδα φίλων της ΠΓΔΜ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να ασχοληθεί με την υποστήριξη των προσπαθειών της χώρας να ενταχθεί στην Ε.Ε., ενώ θα αποτελέσει και φόρουμ για την προώθηση και υλοποίηση των άμεσων στόχων της χώρας που είναι η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, η απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων εισόδου για τους πολίτες της ΠΓΔΜ και η διαχείριση του μηχανισμού προενταξιακής βοήθειας.


Όπως μεταδίδουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων, μέλη αυτής της ομάδας είναι οι Ιταλοί ευρωβουλευτές κ.κ.
Βερνόλα και Βέντρε, ο Βρετανός ευρωβουλευτής κ.Τάνοκ, η κ. Ιμπρίσατζικ από τη Σουηδία και η κ. Ντε Γκρόεν από την Ολλανδία.

Η ομάδα πρόκειται να συμπεριλάβει μεγαλύτερο αριθμό ευρωβουλευτών και να δραστηριοποιηθεί πιο έντονα μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ογδόντα ανεπίσημες ομάδες φίλων με στόχο την υποστήριξη και την προώθηση διαφόρων ζητημάτων.

Το γεγονός αυτό συσχετίζεται άμεσα και με την έκθεση του επίτροπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ.Τόμας Χάμαρμπεργκ.

Σε αυτήν υποστηρίζει ότι απαιτούνται περισσότερα και πιο αποφασιστικά μέτρα για την προστασία των μειονοτήτων στην Ελλάδα.
Όπως καταλαβαίνετε ο επίτροπος βάζει, εμμέσως πλην σαφώς, θέμα αναγνώρισης των δικαιωμάτων κι άλλων μειονοτήτων στην Ελλάδα, πλην της μουσουλμανικής που, κατά την πάγια θέση της χώρας μας, είναι η μόνη αναγνωρισμένη μειονότητα, στο ελληνικό έδαφος, με βάση τη συνθήκη της Λωζάννης.

Στην έκθεση του υποστηρίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει μια άλλου είδους προσέγγιση, με βάση τα σύγχρονα ευρωπαϊκά «στάνταρ», για την προστασία των μειονοτικών ομάδων.
Παρ' όλο δε που οι ελληνικές απόψεις, όπως αυτές διατυπώνονται, ως απάντηση, στην έκθεση του επιτρόπου, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αναγνώρισης άλλης, πλην της μουσουλμανικής, μειονότητας στην Ελλάδα, ο επίτροπος «καλεί μετ' επιτάσεως τις ελληνικές αρχές να ολοκληρώσουν τις ενέργειές τους, με σκοπό να αποδοθεί η ελληνική ιθαγένεια στα μέλη εκείνα των μειονοτήτων που την έχασαν παράνομα, με βάση το άρθρο 19 του Ελληνικού Κώδικα Ιθαγένειας».

Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι για όσα από τα μέλη αυτών των μειονοτήτων, που δεν κατονομάζει,(αλλά φωτογραφίζει!) έχασαν την ελληνική ιθαγένεια και βρίσκονται στο εξωτερικό, θα πρέπει να εξετασθεί το ενδεχόμενο να δοθεί πάλι, σ' αυτούς ή στους επιγόνους τους,( ...σας θυμίζει τίποτα;*) η ελληνική ιθαγένεια, με την καταβολή της δέουσας αποζημίωσης.


* ΒΕΒΑΙΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ , ΤΑ ΙΔΙΑ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ , ΚΑΤΙ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ , ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ¨ΤΟΥΡΚΟΙ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ .... ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ , ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΞΕΦΡΑΓΟ ΧΩΡΑΦΙ ΕΙΜΑΣΤΕ .....

ΑΝΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ , ΕΙΣ ΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ , ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ (ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΙΑΤΗ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΖΩΗ ΚΑΙ "ΕΠΑΙΖΕ" ΤΟΝ ΛΟΡΔΟ)

κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΙΝΕΤΕ ΤΑ ΚΟΚΤΑΙΗΛ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΟΝ ΟΑΣΕ ..... ΣΕ 4 ΜΗΝΕΣ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ .

ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ..... ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΗΤΑΝ ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΕΙΧΑΤΕ ΑΓΝΟΙΑ (ΕΤΣΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΛΕΓΕΤΑΙ).


Δεν υπάρχουν σχόλια: