21 Μαΐ 2009

Σχετικά με την τοποθέτηση του Τούρκου πτέραρχου ως διοικητή στο Στρατηγείο της Λάρισας - ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ?


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ"

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ :

1. ΣΤΟ ΝΑΤΟΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ (ΟΤΑΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ)

2. ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΕΧΕΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ (ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ)

3. ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ (ΑΠΟ ΤΑ 10 ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΤΑ 4 ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ) ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΜΕΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΕΡΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , ΤΟΥΡΚΙΑΣ , ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ , ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ.

ΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΟΥΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΟΥΡΑ , ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ" ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ (ΕΝΩ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ) ΜΕ ΤΙΜΗΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ "ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ" ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ.

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ , ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΑΛΛΟΙ "ΑΣΧΕΤΟΙ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ , ΔΕΝ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΟΥΤΕ ΔΙΟΙΚΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ , ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΑΡΧΙΚΑ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΕΧΟΝΤΑΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ "ΒΛΑΨΕΙ" ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ "ΥΣΤΕΡΙΚΕΣ" ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ , ΓΙΑΤΙ ? ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ , ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ (ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ) ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΙΕΝΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΝΑΤΟΙΚΕΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΕΣ) ΘΕΣΕΙΣ (Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΝΙΚΟΤΑΤΗ ΛΟΓΩ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΝΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ)

ΤΩΡΑ ΟΣΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΘΑ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΥΣ "ΚΑΜΠΟΣΟΥΣ" ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΝΑΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ? ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΝΕ ΤΟΤΕ ? ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΟΠΟΥ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΝΑΝΕ ΣΤΟΥΣ "ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΔΕΣ" ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΤΟΥ ΚΑΦΕΤΖΗ ΣΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ? ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ? (ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ)

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΣΤΕΡΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΝΑΣ "ΜΕΧΜΕΤΗΣ" ΜΕ ΑΣΤΡΑ ?

ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ , ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ "ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ" . ΟΜΩΣ ....

..... ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ" ΠΑΣΟΚ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ . ΟΙ "ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ" ΤΗΣ ΟΚΤΑΕΤΙΑΣ ΣΗΜΙΤΗ (ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ) ΕΔΩΣΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:
1996 ΙΜΙΑ
1997 ΜΑΔΡΙΤΗ
1999 ΟΤΣΑΛΑΝ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΣΕ ΤΕΛΜΑ
"ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ" ΜΕΤΑ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΩΝ ΜΕ ΤΖΕΜ
ΚΤΛ

ΚΑΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ,

ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΞΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΔΡΩΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΥΤΟ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΚΑΛΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΑΝ ΞΑΝΑΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΗΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ , ΙΣΩΣ , ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΙΔΟΣΗ.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΑΣΤΙΚΟΙ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΩΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ , ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ .... ΘΑ ΧΑΘΟΥΜΕ ΑΚΟΥΝΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΓΕΡΩΧΟΙ ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ......

(ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ "ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ" , ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΩΔΥΡΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ .... ).

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΜΠΑΜΑ ΑΠΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


"Βοηθήστε την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να καταλάβει πως δεν μπορεί να οικοδομηθεί μια εθνική ταυτότητα εις βάρος της ιστορικής αλήθειας"

αναφέρει η επιστολή 220 ακαδημαικών απ΄όλο τον Κόσμο προς τον Πρόεδρο Ομπάμα!

Η επιστολή που έφτασε στον πρόεδρο Ομπάμα,στον αντιπρόεδρο Μπάιντεν,στη Χίλαρι Κλίντον, υπογράφεται από περισσότερους από 220 κορυφαίους ακαδημαικούς απ΄όλο τον κόσμο και αφορά το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων .
Οι ακαδημαικοί δεν απευθύνονται στον Πρόεδρο Ομπάμα ώστε να στηρίξει τις Ελληνικές θέσεις αλλά να βοηθήσει στον τερματισμό της παραχάραξης της Ιστορίας από την ΠΓΔΜ!

Η επιστολή ,η οποία κοινοποιήθηκε μέσω email και στο Greece Salonika, υπογράφεται από καθηγητές πανεπιστημίων όπως το Χάρβαρντ,το Πρίνστον,το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης,το Μπέρκλει,αλλά και πολλών ακόμα αξιολογότατων ιδρυμάτων από ΗΠΑ, Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία, Ιταλία, Καναδά με ένα κείμενο που δεν αφήνει αναπάντητο κανένα ερώτημα και αποτελεί την καλύτερη απάντηση στη σκοπιανή προπαγάνδα των τελευταίων 18 χρόνων.

Καλείται η νέα Αμερικανική διακυβέρνση να διορθώσει τα λάθη της προηγούμενης κυβέρνσης Μπους ο οποίος με τη στήριξή του προς την ΠΓΔΜ βοήθησε στην αναθεώρηση της Ιστορίας και την υπεξαίρεση "από την κυβέρνηση των Σκοπίων από τα πιο γνωστά των Μακεδόνων, ο Μέγας Αλέξανδρος"!

Στη συνέχεια παραθέτουν ατράνταχτα ιστορικά επιχειρήματα που αποδεικνύουν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ενώ καταλήγουν στο ότι "ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας, δεν ήταν σλάβος, καθώς οι Σλάβοι και η γλώσσα τους κατέθφασαν στην περιοχή 1.000 χρόνια αργότερα..."

Και καταλήγουν
"καλούμε την Αμερικανική κυβέρνηση να βρει τους κατάλληλους τρόπους σας ώστε η κυβέρνηση των Σκοπίων να καταλάβει ότι δεν μπορεί να οικοδομηθεί μια εθνική ταυτότητα εις βάρος της ιστορικής αλήθειας. Η διεθνής κοινωνία δεν μπορεί να επιβιώσει, όταν η ιστορία έχει αγνοηθεί, πόσο μάλλον όταν η ιστορία είναι κατασκευασμένη"!

Οι υπογραφές αυξάνονται καθημερινά καθώς έχει δημιουργηθεί ειδική ιστοσελίδα (Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ) για το θέμα αυτό με όλες τις λεπτομέρειες και τη συνέχιση των συλλογών υπογραφών.

ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ! ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΣΚΟΠΙΑΝΗΣ ΔΙΑΜΑΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΠΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ" ΕΘΝΟΤΗΤΑΣ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΘΑ ΓΙΓΑΝΤΩΘΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ , ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ.

21-05-1864 Ένωση Ιονίων νήσων με την Ελλάδα.

http://www.corfu.gr/images/istoria/psifisma.jpg

Η πρώτη επέκταση των συνόρων του ελληνικού κράτους ήρθε σε περισσότερα από τριάντα χρόνια μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του. Δεν υπήρξε αποτέλεσμα καμιάς από τις αλυτρωτικές εξεγέρσεις του ελληνικού κράτους ούτε συντελέστηκε σε βάρος του μόνου μέχρι το 1878 εχθρού, της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Με τη συνθήκη που υπογράφτηκε στις 17/29 Μαρτίου 1864 ανάμεσα στις τρεις Δυνάμεις, την Αγγλία, τη Γαλλία και τη Ρωσία, και στο ελληνικό βασίλειο τα Επτάνησα πέρασαν οριστικά στην ελληνική κυριαρχία στις 21 Μαΐου. H εξέλιξη αυτή ήρθε ως επιστέγασμα μιας σειράς διαβουλεύσεων και διπλωματικών διαπραγματεύσεων, οι οποίες καθόρισαν αρκετά βαριούς όρους για την Eλλάδα που ήταν αποκλεισμένη από τις περισσότερες διπλωματικές συναντήσεις.

H συνθήκη θέσπιζε τη διηνεκή ουδετερότητα της Kέρκυρας, γι' αυτό κατεδαφίστηκε μέρος του οχυρού της πόλης και των Παξών. Tο ελληνικό κράτος αποδέχεται όλες τις υποχρεώσεις προς ξένες κυβερνήσεις, εταιρείες και ιδιώτες, οι οποίες απέρρεαν από συμβάσεις που είχαν συναφθεί με την Iόνιο Πολιτεία ή με την Προστάτιδα Δύναμη, τη Μεγάλη Bρετανία. H ρύθμιση αυτή αφορούσε το δημόσιο χρέος των Iονίων, εμπορικά και ναυτιλιακά προνόμια αλλοδαπών και κυρίως το εκδοτικό δικαίωμα της Iονικής Τράπεζας. Tο ελληνικό κράτος αναλάμβανε επίσης να καταβάλει αποζημιώσεις και συντάξεις στους άγγλους υπαλλήλους που θα έχαναν τη θέση τους με την Ένωση. H Oρθόδοξη Εκκλησία αναγνωρίζεται ως επικρατούσα, αλλά κηρύσσεται παράλληλα η θρησκευτική και λατρευτική ελευθερία για όλα τα δόγματα και διατηρούνται τα προνόμια της Καθολικής Eκκλησίας. H Mεγάλη Bρετανία παραιτείται από την προστασία των Iονίων και μαζί με τη Γαλλία και τη Pωσία επεκτείνουν τις εγγυήσεις που αφορούσαν την Eλλάδα και στα Iόνια νησιά.

Στις 23 Σεπτεμβρίου/5 Oκτωβρίου το IΓ' Iόνιο Kοινοβούλιο υλοποίησε το σκοπό της σύγκλησής του αποφασίζοντας πανηγυρικά την Ένωση με την Eλλάδα σε "μία και αδιαίρετη πολιτεία υπό το συνταγματικό σκήπτρο του Γεωργίου A' ".

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ Ή ΜΙΛΑΝΕ .... ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ?

Εκλογές έχουμε, καμία αντίρρηση να λένε τα κόμματα και μια κουβέντα παραπάνω. Αλλά ακόμη και «η κατασκευή ψευδαισθήσεων» (για να το πω ευγενικά...) έχει κάποια όρια.

Εδώ και μήνες, για παράδειγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί την κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας στο οποίο αποδίδονται «αντιλαϊκά χαρακτηριστικά». Γίνεται; Δεν γίνεται.

Πρώτον, επειδή χρειάζεται να συμφωνήσουν όλες οι χώρες της ευρωζώνης και καμία άλλη ως τώρα δεν έχει δείξει να εμπνέεται από τις ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερον, επειδή κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας σημαίνει ουσιαστικά κατάργηση του κοινού νομίσματος. Και δεν ξέρω ποιοι Ευρωπαίοι θα κάνουν χαρακίρι στο όνομα του Λαφαζάνη.

Ακόμη κι έτσι, όμως, όλοι υποθέταμε ότι οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ είναι μέρος μιας γενικής αριστερής ρητορικής που βλέπει κορμοράνους στον Βοτανικό και θεωρεί επαναστάτη τον Τσάβες. Εχει πλάκα για κουβέντα αλλά προορίζεται να παραμείνει κουβέντα.

Τώρα έρχονται μερικοί του ΠαΣοΚ. Οι οποίοι ( «σότο βότσε» είναι αλήθεια...) μιλούν για τροποποίηση του Συμφώνου Σταθερότητας. Η ιδέα δεν είναι ακριβώς η ίδια αλλά ούτε αυτή έχει καμία βάση. Οπως είπα και πριν, η οιαδήποτε τροποποίηση του Συμφώνου Σταθερότητας απαιτεί τη συναίνεση όλων των χωρών που το έχουν αποδεχθεί και καμία ως τώρα δεν δείχνει τέτοια διάθεση- το αντίθετο!

Τι σημαίνει αυτό; Πως ό,τι και αν φρονεί το ΠαΣοΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ ή η Μαρία Πενταγιώτισσα ελάχιστη σημασία έχει από την άποψη του Συμφώνου Σταθερότητας. Και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο, κοροϊδεύει τον κόσμο.

Υπό αυτήν την έννοια, το κάθε κόμμα δικαιούται να επιθυμεί την τροποποίηση του Συμφώνου αλλά δεν μπορεί να την υπόσχεται στους ψηφοφόρους. Ακόμη και αν του αρέσει η ιδέα, θα έπρεπε για λόγους στοιχειώδους εντιμότητας να προσθέτει αμέσως μετά «δυστυχώς δεν γίνεται». Δεν τα ξέρει αυτά το ΠαΣοΚ; Ασφαλώς τα ξέρει. Απόδειξη ότι προ δεκαπενθημέρου δόθηκε στη δημοσιότητα το Μανιφέστο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για τις ευρωεκλογές το οποίο συνυπογράφει το ΠαΣοΚ και το οποίο μέσα σε 55 σελίδες δεν λέει λέξη για το Σύμφωνο Σταθερότητας. Ούτε να τροποποιηθεί, ούτε να καταργηθεί, ούτε να κυκλοφορήσει σε κόμικς- απολύτως τίποτα!

Θέλω να ελπίσω, λοιπόν, ότι το ΠαΣοΚ δεν λέει άλλα στην Ευρώπη και άλλα στην Ελλάδα. Και ότι τα περί «τροποποίησης» είναι απλώς απόψεις μεμονωμένων στελεχών του τα οποία δεν εκφράζουν το ΠαΣοΚ και δεν γνωρίζουν το θέμα. Σε αυτήν την περίπτωση, χρήσιμο θα ήταν εφεξής να ασχοληθούν με κάτι άλλο.

ΠΗΓΗ

ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΠΕΤΑΝΕ" ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ .... ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ? ΕΓΩ ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ ΒΡΙΣΚΩ ,

Ή ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΡΑΚΑΣΤΡΟΥΚΕΣ ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΘΟΡΥΒΟ

Ή ΟΤΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ "ΑΣΧΕΤΟΙ" ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΚΑΣΤΡΟΥΚΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΡΘΡΩΣΟΥΝ ΠΡΟΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ "ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ".

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝ ΜΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΝ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΙΟΥΝΤΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ , ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝ ΜΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝ ΣΕΒΟΝΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΣΙΩΠΟΥΣΑΝ Ή ΘΑ ΚΑΝΑΝΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.

ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ? ΔΗΛΑΔΗ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ?

ΠΛHPHΣ άπνοια επικρατεί στον χώρο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με την Τουρκία .....


...... και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της προεδρεύουσας Τσεχίας (η θητεία της θα λήξει τέλος Ιουνίου), όπως δείχνουν τα πράγματα δεν έχει ανοίξει ούτε ένα νέο διαπραγματευτικό κεφάλαιο στη διάρκεια του εξαμήνου της. Δύο κεφάλαια, που ήταν «υποψήφια» να ανοίξουν, το κεφάλαιο 16 για τη Φορολογία, και το κεφάλαιο 19, που αφορά την Κοινωνική Πολιτική και την Απασχόληση δεν άνοιξαν.

Το ένα, το κεφάλαιο 16, σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο να έρθει στην προγραμματισμένη προ ημερών συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας «Διεύρυνση», αλλά η συνεδρίαση ματαιώθηκε, για λόγους έλλειψης προϋποθέσεων στη σχετική διαδικασία.

Το κεφάλαιο «Κοινωνική Πολιτική και Απασχόληση», δεν προωθήθηκε, διότι υπήρξαν διάφορες αντιδράσεις από κράτη - μέλη της Eνωσης, σχετικά πάλι με τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται. Eτσι, έως τώρα από τα 33 διαπραγματευτικά κεφάλαια έχει κλείσει μόνο ένα, τον Ιούνιο του 2006, το κεφάλαιο 25, που αναφέρεται στην Επιστήμη και την Τεχνολογία, και δεν έκλεισε κανένα άλλο, στα περίπου τρία χρόνια που ακολούθησαν από τότε.

Oπως αναφέρουν έγκυροι κύκλοι, το όλο θέμα των καθυστερήσεων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, των προβλημάτων, που έχουν ανακύψει με το «μπλοκάρισμα» κεφαλαίων και η άρνηση της υποψήφιας χώρας να εφαρμόσει το Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Τελωνειακής Eνωσης με την Ε.Ε., θα απασχολήσουν τη σουηδική προεδρία, το δεύτερο εξάμηνο του 2009, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τη χώρα αυτή, καθώς τον Δεκέμβριο θα γίνει μια συνολική εκτίμηση της πορείας της προς την Eνωση και της προόδου στην προσαρμογή της προς το κοινοτικό κεκτημένο.
ΕΞΠΡΕΣΣ

ΠΗΓΗ

Οι μαστρωποί των λαθρομεταναστών…


Χαρδαβέλας: Για να μπούμε μέσα στο πρώην Εφετείο πρέπει να πάρουμε την άδεια του ΣΥΡΙΖΑ!!!


Παρακολουθώντας την εκπομπή του κυρίου Χαρδαβέλα το βράδυ της Τρίτης 19.5.2009, με φρίκη άκουσα την δήλωση του εμπειρότατου και υπεύθυνου Δημοσιογράφου (σε αυτόν ταιριάζει το Δ να είναι κεφαλαίο) πως κατά την προσπάθεια του τηλεοπτικού συνεργείου της εκπομπής να εισέλθει στον χώρο του πρώην Εφετείου Αθηνών οι τεχνικοί συνάντησαν ένα εμπόδιο. Τους αρνήθηκαν την είσοδο, η οποία μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο εάν έπαιρναν την κατάλληλη άδεια από το ΣΥΡΙΖΑ!!!

Με απλά λόγια, δηλαδή, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ορίζει το ποιος και πότε θα μπει στο εγκαταλελειμμένο κτίριο! Κανείς δεν μπορεί να μπει στο «άδυτο» των λαθρομεταναστών αν δεν πάρει πρώτα την έγκριση από τον ΣΥΡΙΖΑ… Αν αυτό δεν λέγεται «νταβατζηλίκι», τότε απορώ ποια λέξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να εκφράζει την πραγματικότητα…
Όμως, το ζητούμενο, πέρα από το «νταβατζηλίκι» είναι άλλο:

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σχετικά με την τοποθέτηση του Τούρκου πτέραρχου ως διοικητή στο Στρατηγείο της Λάρισας. (ΑΝΑΝΕΩΣΗ)

Από χθες ανακυκλώνεται στα Ελληνικά ΜΜΕ η είδηση που μετέδωσε πρώτη η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ περί της τοποθέτησης Τούρκου πτεράρχου ως διοικητή στο στρατηγείο της Λάρισας..
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Greece Salonika πάντως θα πρέπει να περιμένουν λίγο όσοι -ΜΜΕ και πολιτικοί- βιάζονται να πάρουν θέση επί του θέματος.

  • Πρώτον, η "αποδοχή" της Ελληνική πλευράς έγινε αφού εξασφαλίστηκε πως την περίοδο που θα είναι Τούρκος ο διοικητής στο CAOC-4,όχι μόνο θα είναι Έλληνας ο υποδιοικητής αλλά ταυτόχρονα θα είναι Έλληνας και ο Επιτελάρχης στο προϊστάμενο αεροπορικό Στρατηγείο στη Σμύρνη
  • και δεύτερον, η απόφαση θα πρέπει να επικυρωθεί πρώτα στο ΝΑΤΟ σε επίπεδο πρεσβευτών, κάτι που μπορεί να ακυρώσει τη διαδικασία εάν μια πλευρά (π.χ. η... Ελληνική) εγείρει αντιρρήσεις.Ο νοών νοείτω.

Μη βιάζεστε λοιπόν...

ΠΗΓΗ

ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Η ΕΦΗΜ. "ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ" (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Υποδομές αποθήκευσης για τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη σχεδιάζει η Ρωσία

Σε πιλοτικό σχέδιο κατασκευής πετρελαϊκών αποθεμάτων και εκτός Ρωσίας, προτείνει η ρωσική κυβέρνηση να εξελιχθεί ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Ενέργειας Σεργκέι Σματκό, που βρήκαν σήμερα ευρεία δημοσιότητα σε ΜΜΕ της χώρας.
«Ήδη, εξετάσαμε στο ΔΣ της Τρανσνέφτ το ζήτημα της βελτίωσης των δυνατοτήτων των υποδομών στους πετρελαιαγωγούς», δήλωσε ο κ. Σματκό, προσθέτοντας ότι «το θέμα της δημιουργίας αποθηκευτικών υποδομών επίσης συζητήθηκε με ξένους εταίρους».
«Για παράδειγμα, ο υπό σχεδίαση πετρελαιαγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη μπορεί να αποκτήσει δεξαμενές αποθήκευσης χωρητικότητας εκατοντάδων χιλιάδων τόνων, γεγονός που θα επιτρέψει να τροφοδοτηθεί η ευρωπαϊκή αγορά σε καθεστώς σποτ πωλήσεων», είπε ο Ρώσος αξιωματούχος. Επικαλέστηκε μάλιστα το παράδειγμα των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν πρόσθετο κέρδος 250-280 εκατ. δολαρίων ετησίως από το εμπόριο πετρελαίου, που εκμεταλλεύεται τις διακυμάνσεις της τιμής του στις συγκυρίες της ελεύθερης αγοράς, τη στιγμή που το ρωσικό σύστημα, όπως έχει διαμορφωθεί, «προβλέπει ότι όλο το αργό πετρέλαιο, που εξορύσσεται, είτε εξάγεται αμέσως, είτε διυλίζεται».

Σύμφωνα με τον κ. Σματκό, η δημιουργία συστήματος πετρελαϊκών αποθεμάτων σε ολόκληρη τη Ρωσία θα κοστίσει αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια, όμως, ο υπάρχων σχεδιασμός δεν προβλέπει να ενταχθεί το κόστος αυτό στις «ταρίφες» της Τρανσνέφτ, αλλά να αναζητηθούν ιδιώτες επενδυτές, που θα συνεργαστούν με ρωσικές κρατικές εταιρείες.

Όπως εκτιμά ο αναλυτής της «Φαϊνάνσιαλ Μπριτζ», Ντμίτρι Αλεξάντροφ, η ρωσική πρόταση επιτρέπει, όχι μόνο την εκμετάλλευση των διεθνών συγκυριών της αγοράς για τη μεγιστοποίηση του κέρδους κατά την εμπορία του πετρελαίου, αλλά και «θα καταστήσει την υλοποίηση του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη φθηνότερη στις σημερινές συνθήκες».

Με τη δημιουργία αποθηκευτικών υποδομών, κατά τον αναλυτή, ενισχύεται το ενδιαφέρον των επενδυτών στο σχέδιο αυτό, το οποίο καθίσταται πλέον ακόμη πιο κερδοφόρο, αποκτώντας εγγυημένη τροφοδοσία με αργό πετρέλαιο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ