5 Απρ 2009

"Έχεις δύο δρόμους: ή κάνεις την Ελλάδα παράδεισο υποδοχής των λαθρομεταναστών, με κίνδυνο να βρεθείς με 5-10 εκατομμύρια, ή .......

κάνεις κάτι για να σταματήσει".

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ανήκετε σ' αυτούς που λένε «ευτυχώς που η αριστερά ηττήθηκε στον εμφύλιο»;

- Αναμφισβήτητα ναι. Θα έκανα όμως μια μικρή διόρθωση και θα έλεγα ότι «ευτυχώς που ηττήθηκε το Κομμουνιστικό Κόμμα στον εμφύλιο».

* Ποια είναι η διαφορά;

-Μα τι λέτε; Δεν θυμάστε τις φυσιογνωμίες που ήταν στο ΕΑΜ και συνέπραξαν αργότερα στον σχηματισμό της ΕΔΑ που δεν ήταν ΚΚΕ;

* Είστε αντικομμουνιστής;

- Με την έννοια που η ηγεσία του ΚΚΕ εκφράζει το μίσος της εναντίον οποιουδήποτε τολμά να ασκήσει κριτική, δεν είμαι. Το ΚΚΕ διοικείται από μια ομάδα ανθρώπων με ολοκληρωτική νοοτροπία.

* Υπήρξατε ωστόσο κομμουνιστής...

- Υπήρξα κομμουνιστής, μέχρι τα τριάντα μου, και κάτω από συνθήκες παρανομίας και ακραίων καμιά φορά κινδύνων για τη ζωή μου. Πράγμα βεβαίως που δεν ισχύει για πολλά στελέχη του ΚΚΕ τα οποία πολυτελώς διαβιούν και ανευθύνως επαναστατούν.

* Εχετε πάντως μια εμμονή με το ΚΚΕ.

- Αν ασχολούμαι με το ΚΚΕ, είναι γιατί είμαι βαθύτατα προβληματισμένος επειδή η κοινωνία μας ανέχεται σε τέτοια έκταση ένα τέτοιο φαινόμενο. Είναι δείγμα καθυστέρησης, πνευματικής και πολιτιστικής, το γεγονός ότι ένα μέρος του κόσμου ψηφίζει αυτό το ολοκληρωτικό κόμμα.

* Εχετε πει ότι το ΚΚΕ κινείται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας;

- Τα κείμενά τους, ρητά λένε ότι η προοπτική του ΚΚΕ είναι η ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού και κοινωνικού συστήματος. Επειδή, λοιπόν, εγώ θεωρώ ότι το υπάρχον σύστημα είναι η δημοκρατία, πιστεύω ότι το κόμμα αυτό κινείται στα όρια της νομιμότητας. Χρησιμοποιεί τη νομιμότητα για να ανατρέψει το υπάρχον σύνταγμα, όχι κατ' ανάγκην με εκλογές, όπως θα μπορούσε ο καθένας να το κάνει, αλλά και με επαναστατικές διαδικασίες. Με τις διάφορες ανυπακοές, ρήξεις και εξεγέρσεις που κατά καιρούς διακηρύττει. Αν δεν το κάνει -ευτυχώς για όλους μας- είναι γιατί αυτό ως δράση και ως πρόθεση είναι γραφικό.

* Πριν από μερικούς μήνες τα στοιχεία έδειχναν ότι θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ από άποψη μεγέθους.

- Αυτά δεν γίνονται. Βρίσκονται στην αγριεμένη φαντασία νεαρών με εξάψεις, όπως είναι ο κ. Τσίπρας. Ή, ακόμη χειρότερα, στη φαντασία ανθρώπων που ποτέ δεν ωρίμασαν πνευματικά και πολιτικά, όπως είναι ο κ. Αλαβάνος. Αυτά είναι ψυχονευρικές εκδηλώσεις που έχουν τα όριά τους.

* Επιμένετε, όμως, στην ανάγκη διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ.

- Εγώ έλεγα πάντοτε ότι ο χώρος του ΣΥΝ που εκφράζει το τμήμα της παλιάς κομμουνιστικής αριστεράς που αμφισβήτησε τον σταλινισμό μ' ενδιαφέρει. Τον θεωρούσα καλό μπόλι. Αν ένα τέτοιο ρεύμα μπορούσε να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, θα ήταν ευχής έργο, θα βοηθούσε το ΠΑΣΟΚ να προοδεύσει, και τον τόπο. Τώρα είναι μειοψηφία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ομως η συζήτηση περί συνεργασίας έχει τελειώσει, όχι με δική μας ευθύνη. Είναι σαφές ότι στον ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί μια τάση επανόδου στο ΚΚΕ. Το ΚΚΕ γυρίζει στον Στάλιν και ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να καταλάβει τον χώρο που μένει. Και έτσι αυτή η παράταξη αυτοκτονεί. Δεν υπάρχει λόγος ν' ασχοληθεί κανείς μαζί τους.

* Κατάργηση του ασύλου, απέλαση μεταναστών. Αυτά φαίνεται να θέλει μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού;

- Το πανεπιστημιακό άσυλο έχει καταργηθεί από τους τρομοκράτες και τους αλήτες της άκρας αριστεράς με την υποστήριξη των πολιτικών νεολαιών του ΚΚΕ και του ΣΥΝ. Αυτοί οι τραμπούκοι που έριξαν τα αβγά στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ήταν στελέχη της νεολαίας του ΚΚΕ και του Συνασπισμού που προσπαθούν να επιβάλουν την άποψη ότι οι καθαρίστριες πρέπει να είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι. Κατά ποίον τρόπο είναι συμπεριφορά φιλική προς τους μετανάστες να τους αφαιρέσεις ένα αντικείμενο δουλειάς; Δεν υπάρχει, λοιπόν, πανεπιστημιακό άσυλο. Η επικράτηση ομάδων που απαγορεύουν τη διατύπωση αντιθέτων ιδεών είναι φασισμός, είναι κόκκινος φασισμός, είναι ολοκληρωτισμός. Στην Ελλάδα υπάρχουν θύλακοι όπου το πολίτευμα δεν λειτουργεί. Κι αυτό γίνεται με την υποστήριξη δύο κοινοβουλευτικών κομμάτων, του ΣΥΝ και του ΚΚΕ. Είναι απαράδεκτο και θα οδηγήσει σε πολύ επικίνδυνες εξελίξεις. Αν η κυβέρνηση δεν εφαρμόσει το νόμο, τότε θα εφαρμόσουν το νόμο αυτοδικώντας οι πολίτες.

* Απελάσεις μεταναστών;

-Υπάρχουν οι μετανάστες που έχουν περάσει νόμιμα τα σύνορά μας. Ολων αυτών επείγει η νομιμοποίηση της θέσης τους με απώτερο σκοπό την απόδοση, σ' όσους το επιθυμούν, της δυνατότητας ν' αποκτήσουν ιθαγένεια. Πάνω από 300.000 μετανάστες θα μεταβληθούν σε έλληνες πολίτες και θα έχουμε πολλά πλεονεκτήματα.

* Η άλλη κατηγορία;

- Με τους λαθρομετανάστες έχεις δύο δρόμους: ή κάνεις την Ελλάδα παράδεισο υποδοχής των λαθρομεταναστών, με κίνδυνο να βρεθείς με 5-10 εκατομμύρια, ή κάνεις κάτι για να σταματήσει.

* Απέλαση;

- Δεν υπάρχει άλλη μέθοδος από την επαναπροώθησή τους στη χώρα εκκίνησής τους. Η συντήρηση του φαινομένου νοθεύει όλες τις πλευρές της κοινωνίας. Ευθυγραμμίζονται οι μισθοί με αυτούς που παίρνουν οι λαθρομετανάστες, γυρνάνε από δω κι από κει, πολιτιστικά αποτελούν ένα βάρος και αρχίζει να περνάει το εμπόριο ναρκωτικών. Δεν πρέπει να γίνει μαζική επαναπροώθηση, αλλά συμβολική, ώστε να ανακοπεί το ρεύμα.

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ

Οι «ήρωες» των αντιεξουσιαστών


ΟΙ «ΗΡΩΕΣ»των εμπρηστικών ομάδων που αναστατώνουν
με τα γκαζάκια τους κάθε νύχτα την πόλη δεν είναι ούτε ιστορικά πρόσωπα του αναρχικού κινήματος ούτε μεγάλες- έστω και αμφιλεγόμενες- φυσιογνωμίες. Οι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές ή αναρχικοί των συγκεκριμένων ομάδων φλερτάρουν με το κοινό έγκλημα ακόμη και στην ανάληψη της ευθύνης για τις ενέργειές τους, αφιερώνοντάς τις συνήθως σε κακοποιούς του κοινού ποινικού οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις απλώς τυχαίνει και αυτοί να δηλώνουν αναρχικοί ή αντιεξουσιαστές. Αλλωστε κάθε ληστεία για αυτούς βαφτίζεται «απαλλοτρίωση» και κάθε έγκλημα «χαλάει»- πιστεύουν- την ισορροπία του συστήματος. Δύο ληστές τραπεζών, ένας εκτελεστής συμβολαίων θανάτου, ένας απαγωγέας είναι οι σύγχρονοι «ήρωές» τους. Ανάμεσά τους φιγουράρει και ο Ζυλ Μπονό- σε όνομα ομάδας αυτός.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ
ΕΝΑΣ από τους «Ληστές με τα μαύρα», στους οποίους τον χρεώνει η Αστυνομία (λόγω της αμφίεσής τους σε κάθε ληστεία που έκαναν). Εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης 35 ετών και 6 μηνών για την ένοπλη ληστεία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Σόλωνος τον Ιανουάριο του 2006. Η μοιραία για τη σύλληψή του ληστεία εξελίχθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς στην οδό Πανεπιστημίου. Ετσι καταδικάστηκε και για τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας από πρόθεση και βέβαια για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Εμβληματική μορφή για πολλές από τις ομάδες και τα σχήματα του αναρχικού χώρου, ο 30χρονος τελειόφοιτος του ΤΕΙ Πειραιά είχε πρωταγωνιστήσει στη μεγάλη εξέγερση των κρατουμένων στις φυλακές Μαλανδρίνου, την άνοιξη του 2006, όταν κατήγγειλε ότι τον ξυλοκόπησαν ανηλεώς σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Πρόσφατα δέχτηκε επίθεση στα λουτρά των φυλακών Αλικαρνασσού από τον συγκρατούμενό του και θεωρούμενο υπαρχηγό της «Χρυσής Αυγής» Αντώνη «Περίανδρο» Ανδρουτσόπουλο, παραμονές της μεταγωγής του στον Κορυδαλλό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ-ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ στη ληστεία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στου Γκύζη τον Οκτώβριο του 2007 ο 23χρονος αναρχικός, γιος του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Βούτση , καταδικάστηκε την Παρασκευή από το Μεικτό Ορκωτό σε οκτώ χρόνια κάθειρξης χωρίς αναστολή για τις κατηγορίες της ληστείας και της κατοχής εκρηκτικών υλών. Ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για τη ληστεία, αρνούμενος όμως οποιαδήποτε πρόθεση να προκαλέσει έκρηξη απασφαλίζοντας τη χειροβομβίδα που είχε μαζί του ώστε να κινδυνεύσουν οι άνθρωποι που βρίσκονταν στην τράπεζα, όπως έλεγε το κατηγορητήριο. Η ληστεία που έκανε με την ομάδα του δεν ήταν συνηθισμένη. Σύμφωνα με τους μάρτυρες, έφθασαν στην τράπεζα (και έφυγαν μετά τη ληστεία) με ποδήλατα. Την ώρα της ληστείας βοήθησαν μια γυναίκα με το παιδί της να βγουν από την τράπεζα και προτού φύγουν ευχαρίστησαν υπαλλήλους και πελάτες για τη συνεργασία! Σε επιστολή του από τη φυλακή έγραφε:
«Η επιλογή μου να ληστέψω την ΕΤΕ στου Γκύζη δεν ήταν μια βεβιασμένη απόπειρα, βασισμένη στον οπλισμό που διέθετα, αλλά ένα σταθμός της πορείας προς τη συνολική άρνηση αυτού του κόσμου. (...) Οι εχθροπραξίες συνεχίζονται».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΛΛΗΣ
Ο ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΣ «Απάτσι» τα χρόνια της παρανομίας του, όταν αναλάμβανε την εκτέλεση «συμβολαίων θανάτου», εκτίει ποινή ισοβίων για δύο δολοφονίες, το 1995 και το 2002, ενός ιδιοκτήτη αλόγων και ενός επιχειρηματία αντίστοιχα, έπειτα από εντολή του κυκλώματος της νύχτας που «έστηνε» κούρσες στον ιππόδρομο. Στα μάτια πολλών αντιεξουσιαστών έχει «θεοποιηθεί» για τη στάση που έχει κρατήσει στις εξεγέρσεις στα Τρίκαλα και στο Μαλανδρίνο, για τις αλλεπάλληλες μεταγωγές του για «πειθαρχικούς λόγους», καθώς και για τη συμμετοχή του στην πολυήμερη απεργία πείνας των κρατουμένων τον Νοέμβριο του 2008 ως μέλος της συντονιστικής επιτροπής τους. Η πρόσφατη δίκη του στη Λάρισα για την ενεργό συμμετοχή του στην εξέγερση στις φυλακές Τρικάλων το 2007 οδήγησε σε οδομαχίες αντιεξουσιαστών και Αστυνομίας, μόλις μαθεύτηκε η νέα καταδίκη του, σε τρία χρόνια φυλάκισης.

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΣΥΝΕΡΓΟΣτου Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του επιχειρηματία κ. Γ. Μυλωνά, ο γνωστός στον χώρο των αναρχικών της Θεσσαλονίκης ως «Πόλυς», κρατείται σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού. Το 2005 είχε καταδικαστεί για την απόπειρα εμπρησμού τραπεζικών υποκαταστημάτων σε τρία χρόνια φυλάκισης με αναστολή. Κατά την προσαγωγή του στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, μετά τη σύλληψή του για την απαγωγή Μυλωνά, είχε γίνει δεκτός με επευφημίες από τους «συντρόφους» του αντιεξουσιαστές, τους οποίους χαιρέτησε με τη φράση: «Γεια σας,ρε θηρία».

ΖΥΛ ΜΠΟΝΟ

ΚΑΙ ΕΝΑΣ από τα (πολύ) παλιά. Ο Ζυλ Μπονό έχει δώσει το όνομά του σε μία από τις ομάδες που τοποθετούν εμπρηστικούς μηχανισμούς σε τράπεζες και αυτοκίνητα. Ηταν γάλλος αναρχικός με... ειδικότητα την «απαλλοτρίωση» τραπεζών, στις αρχές του 20ού αιώνα. Υπήρξε ο πρώτος που διοργάνωσε και πραγματοποίησε ληστεία τράπεζας, χρησιμοποιώντας μια νέα, τότε, εφεύρεση, το αυτοκίνητο, για να διαφύγει ταχύτερα από το τραπεζικό κατάστημα-στόχο στο κέντρο του Παρισιού. Οταν έπεσε στα χέρια της γαλλικής αστυνομίας, στις 28 Απριλίου του 1912, επιχείρησε να ανατιναχθεί στο κρησφύγετό του, δεν κατάφερε όμως παρά να τραυματιστεί και βγαίνοντας να πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών. Στους κύκλους των γάλλων αναρχικών θεωρείται ο «προπάτορας» των με ιδεολογικό περίβλημα καταδίκης και αποστροφής προς το τραπεζικό σύστημα ληστειών.

Τρεις ομάδες αναρχικών με πολλά ονόματα
Σκιές στο σκοτάδι. Φορούν μαύρα ρούχα, έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κράνη ή κουκούλες, χτυπούν και φεύγουν εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η πόληαλλά όπως φαίνεται και η Αστυνομία- «κοιμάται» την ώρα εκείνη. Οι αστυνομικοί φθάνουν πάντα μετά, απλώς για να καταγράψουν ζημιές ή να ανοίξουν τον δρόμο για να φθάσουν έγκαιρα τα πυροσβεστικά οχήματα.

Οι επιδρομές για να τοποθετηθούν τα γκαζάκια και να πυροδοτηθούν οι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί είναι καλά μελετημένες. Διαρκούν ελάχιστα λεπτά και οι ομάδες που τις εκτελούν φαίνεται να έχουν διαφορετική σύνθεση κάθε φορά. Στη συνέχεια χάνονται στα γύρω στενά. Εχουν εξασφαλίσει εκ των προτέρων τα«καταφύγιά»τους. Και πίσω τους έχουν αφήσει το στίγμα τους. Αποκαΐδια ή καταστρεμμένες είσοδοι γραφείων, επιχειρήσεων, τραπεζών, πολυκατοικιών ή πυρπολημένα οχήματα. Δεν πάνε μόνο... πλατεία, δηλαδή στο κέντρο της πόλης.

Στο στόχαστρό τους έχουν μπει και οι γειτονιές. Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα το κέντρο φαίνεται να το αποφεύγουν, στις προκηρύξεις τους υποστηρίζουν ότι τηρούν στάση αναμονής προετοιμάζοντας «θεαματική υποδοχή» στις νεοσυσταθείσες, ακριβώς για την αντιμετώπισή τους, ομάδες άμεσης επέμβασης της ΕΛ.ΑΣ. Αυτές τις ημέρες χτυπούν περιμετρικά από το Κορωπί ως τη Γλυφάδα και από το Χαλάνδρι ως το Ν. Ηράκλειο. Σχεδόν καθημερινά δρουν και στη Θεσσαλονίκη, ομάδες δραστηριοποιούνται στα Χανιά και στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ τα ξημερώματα της Παρασκευής πραγματικό μπαράζ σημειώθηκε και στην Τρίπολη.

Παρά το πλήθος και τη μεγάλη ακτίνα των επιθέσεων, αξιωματικοί της Ασφαλείας Αττικής εκφράζουν την εκτίμηση ότι δεν υπάρχουν πολλές διαφορετικές ομάδες. Είναι βασικά δύο ή τρεις, αλλά χρησιμοποιούν διαφορετικές επωνυμίες κάθε φορά για να δώσουν την εντύπωση ότι στην Αθήνα γίνεται «πάρτι εμπρηστών».

Στην Αθήνα η νεότερη επωνυμία είναι οι «Ομάδες Διάχυσης Μητροπολιτικής Βίας», οι οποίες ανέλαβαν με προκήρυξη που ανάρτησαν σε ιστοσελίδα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου την ευθύνη για το μπαράζ εμπρησμών που έγινε σε υποκαταστήματα τραπεζών, αυτοκίνητα και ένα ταχυδρομείο σε δέκα διαφορετικά σημεία του Λεκανοπεδίου μέσα σε 15 λεπτά τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας. Στη Θεσσαλονίκη το ίδιο εικοσιτετράωρο έκανε την εμφάνισή της η«Συνεργασία Εμπρηστών της “Χιλιετίας”».

Δύο ακόμη προκηρύξεις που αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδες ύστερα από εμπρησμούς έφεραν τις υπογραφές«Αναρχική Πρόσκρουση - Κομάντο Ζύλ Μπονό»και«Ομάδα “Δ” (Διασάλευσης Ελέγχου και Τάξης)». Ο κατάλογος των τίτλων δεν έχει τέλος. Ομάδες που έχουν χτυπήσει στις ίδιες ή άλλες περιοχές με τις προηγούμενες έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς με τα ονόματα«Πύρινες Σκιές»,«Πυρήνες της Φωτιάς»,«Συμμορίες Συνείδησης» ,«Εξτρεμιστές»,«Αποστάτες του Ησυχου Υπνου»,«Ανυπόταχτοι Πυρήνες»και «Αντικρατική Πολιτοφυλακή».

http://www.tovima.gr

ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΙΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ , ΣΤΥΛΟΒΑΤΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ , ΠΟΥ "ΧΑΙΔΕΥΕΙ" ΤΑ "ΠΑΙΔΙΑ" ΕΠΕΙΔΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ . ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΗΘΕΝ ΜΙΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ , ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ 3 ΦΟΡΕΣ ΠΕΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ "ΔΕΧΘΗΚΕ" ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟ (ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΣΟΥ ΒΓΕΙ ΞΥΝΗ) Ή ΟΤΙ Ο ΒΟΥΤΣΗΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ , ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ , Η ΕΝΟΠΛΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ? ΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΚΗΣΟΥΜΕ.

ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΜΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΠΑΝΕ ΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΕΥΡΙΣΚΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ , ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ ΤΟΥΣ , ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΜΕ ΤΣΟΜΠΑΝΗΔΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ , ΤΟΥΣ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ" ΤΟΥΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΑΝΙΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ ΤΟΥΣ.

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΙ ΜΕΝ ΓΙΑΤΙ ΒΑΛΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.

ΤΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΔΡΑΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

EUROFIGHTER ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΙΣΟΤΙΜΙΑ"

ΕΛΒΟ - ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΚΑΙ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΑΓΟΡΑΣΤΗ

http://asset.tovima.gr/assetservice/data/tovima/D1999/D0905/1and16a.gif

Τον Αύγουστο του 2000, όταν η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων περνούσε στα χέρια του ομίλου Μυτιληναίου (το μάνατζμεντ και το περίπου 43% των μετοχών της), είχε ζημιές 5,6 δισ. δραχμές. Έναν χρόνο αργότερα η εταιρεία γύριζε σελίδα καταγράφοντας κέρδη της τάξης των 780 εκατ. δραχμών και μάλιστα χωρίς ουσιαστική αύξηση του τζίρου της. Χρειάστηκε ένα απλό νοικοκύρεμα, και συγκεκριμένα επαναδιαπραγμάτευση των όρων των συμβάσεων με τους προμηθευτές της και συμμάζεμα των δαπανών διαχείρισης. Μάλιστα, το νοικοκύρεμα αυτό έγινε χωρίς αναταράξεις, καθώς δεν χάθηκε καμία από τις 1.000 θέσεις εργασίας. Όμως, το μικρό αυτό επιχειρηματικό θαύμα δεν κράτησε για πολύ, καθώς ο ένας από τους δύο βασικούς μετόχους της ΕΛΒΟ, που είναι ταυτόχρονα και ο βασικός πελάτης της, δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο (κατέχει το 51% των μετοχών της), κάποια στιγμή την εγκατέλειψε στην τύχη της.

Σήμερα η εταιρεία βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό από το 1991 σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις, οι οποίες έχουν συρρικνωθεί σε μόλις 40 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια ώρα μόνον η ετήσια μισθοδοσία για τους 650- πλέον- εργαζομένους κοστίζει 25 εκατ. ευρώ.

Χωρίς παραγγελίες από το 2005
Όπως επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΒΟ κ. Φώτιος Σπυράκος, ο οποίος προσπαθεί μαζί με τους εργαζομένους να κρατήσει την εταιρεία ζωντανή από το 2005, η ΕΛΒΟ δεν έχει πάρει παραγγελίες για οχήματα από τον Ελληνικό Στρατό που είναι και ο βασικός πελάτης της. Η τελευταία μεγάλη παραγγελία σε τζιπ του Ελληνικού Στρατού (περίπου 2.500) ολοκληρώθηκε το 2004 και έκτοτε δεν δόθηκε καμία άλλη. Μάλιστα, το 2006 η ΕΛΒΟ αποκλείστηκε κατά τρόπο σκανδαλώδη- σύμφωνα με τη διοίκησή της- από διαγωνισμό του ΟΑΣΑ για την προμήθεια 300 λεωφορείων, από τα οποία τα 100 ήταν αρθρωτά.

http://greekmilitary.net/Greek%20Armoured%20Core/2003892683738799491_rs.jpg

Η αρμόδια επιτροπή του διαγωνισμού- καθόλου άσχετη με τις πολιτικές ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων- απέκλεισε την εταιρεία από τον διαγωνισμό με το αιτιολογικό ότι έλειπε από την πληθώρα των δικαιολογητικών που απαιτούνταν απόσπασμα ποινικού μητρώου του προέδρου της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volvo με την οποία η ΕΛΒΟ είχε κατέβει από κοινού στον διαγωνισμό. Τον συγκεκριμένο διαγωνισμό κέρδισε μια πολωνική εταιρεία, οι προσφορές της οποίας μάλιστα ήταν ακριβότερες. Και όλα αυτά, όταν οι άλλες χώρες βρίσκουν τρόπους- συμβατούς με το κοινοτικό δίκαιο- για να στηρίξουν τις εγχώριες βιομηχανίες τους.

Η τελευταία ελπίδα
Με αυτά τα δεδομένα και με τον έναν από τους δύο μετόχους της εταιρείας να μη δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μέλλον της, η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων είναι φυσικό να βρίσκεται «με την πλάτη στον τοίχο» και απλώς να ελπίζει σε πιθανές νέες παραγγελίες από το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων. Μια από αυτές είναι και τα 420 ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα, συνολικού προϋπολογισμού 1,2 δισ. ευρώ, με την ΕΛΒΟ να ποντάρει σε ένα σημαντικό κομμάτι από το σύνολο της ελληνικής συμμετοχής.

Σε αντίθετη περίπτωση, και εφόσον ο τζίρος παραμένει στα σημερινά- απελπιστικά χαμηλά- επίπεδα, η εταιρεία δεν μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμη. Αυτός είναι και ο λόγος που ο έτερος βασικός μέτοχος, ο όμιλος Μυτιληναίου, προσπάθησε στο πρόσφατο παρελθόν να απεμπλακεί από την επένδυση αυτή. Όμως κανένας δυνάμει στρατηγικός επενδυτής δεν φάνηκε, τότε, στον ορίζοντα. Πολύ δε περισσότερο τώρα, που η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία δοκιμάζεται σκληρά από την οικονομική κρίση.

Η ΕΛΒΟ είναι βεβαρυμένη με συνολικές υποχρεώσεις ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ, ενώ το 2008 κατέγραψε ζημιές 5 εκατ. ευρώ και για το 2009 οι ζημιές αναμένεται να εκτιναχθούν στα 18 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του προστίμου ύψους 1,4 εκατ. ευρώ που ει σηγείται να επιβληθεί στην εταιρεία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το πρόστιμο αφορά τη διαγραφή φορολογικών υποχρεώσεων της εταιρείας λίγο πριν από την πώληση του 49% των μετοχών της, που είχε γίνει προκειμένου η ΕΛΒΟ να καταστεί πιο ελκυστική. Ιδρύθηκε το 1972 με την επωνυμία ΣΤΑΓΙΕΡ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕ ως θυγατρική της Αυστριακής Steyr και κατασκεύαζε φορτηγά, τανκς και τρακτέρ της εταιρείας στην Ελλάδα. Το 1987 μετονομάσθηκε σε Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) ΑΒΕ, με πλήρη έλεγχο της εταιρείας από το Ελληνικό Δημόσιο.

Τον Αύγουστο του 2000, έπειτα από διεθνή διαγωνισμό, το 43% των μετοχών της εταιρείας καθώς και το μάνατζμεντ πέρασαν στην κοινοπραξία των εταιρειών Μυτιληναίος Α.Ε. Όμιλος Επιχειρήσεων και ΜΕΤΚΑ Α.Ε. Το 2001 παρουσίασε το πρωτότυπο Αletis, ένα μικρό καμπριολέ σχεδιασμένο από το γραφείο Ρininfarina, αλλά το σχέδιο μπήκε στα συρτάρια της εταιρείας. Οι εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ βρίσκονται στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης και καταλαμβάνουν έκταση 270.000 τ.μ. με καλυμμένη επιφάνεια 60.000 τ.μ.

http://www.ellinikos-stratos.com/arthra/images/elvo.jpg

Στρατός, ΗΛΠΑΠ και ΟΑΣΑ οι μεγάλοι πελάτες
Η ΕΛΒΟ δεν κατάφερε να διεισδύσει στην ιδιωτική αγορά οχημάτων, όπως αρχικά σχεδίαζε μετά την ιδιωτικοποίησή της. Έτσι, πρώτος και καλύτερος πελάτης της ΕΛΒΟ ήταν και παραμένει μέχρι στιγμής ο Ελληνικός Στρατός, είτε με τις παραγγελίες των πάσης μορφής οχημάτων είτε με τις υπεργολαβίες που αναλαμβάνει η εταιρεία στην κατασκευή τεθωρακισμένων οχημάτων. Στο παρελθόν η ΕΛΒΟ έχει αναλάβει και την κατασκευή 247 τζιπ για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι άλλοι δύο μεγάλοι πελάτες της είναι ο ΗΛΠΑΠ και ο ΟΑΣΑ.

http://www.tanea.gr

ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΕΓΚΥΡΟΥ DEFENCE.NET ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΒΟ .

Δέκα αντιεξουσιαστές στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ.

http://www.espressonews.gr/files/ArticlePhotos/20080210/thumbs/epeis1_494x320.jpg

ΔΕΚΑ αντιεξουσιαστές, οι οποίοι- σύμφωνα με τα στοιχεία
που έχουν προκύψει- πρωταγωνίστησαν στην επίθεση στο Κολωνάκι πριν από είκοσι ημέρες και τις τελευταίες εβδομάδες συμμετείχαν και σε άλλες εμπρηστικές ενέργειες σε διάφορα σημεία της Αττικής έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο των Αρχών Ασφαλείας. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που χειρίζονται από κοινού την υπόθεση, αισιόδοξοι για πρώτη φορά, μιλούν για «τα πιο σημαντικά (και κυρίως απτά) στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους σχετικά με τη δράση αναρχικών ομάδων την τελευταία τετραετία».

Οι δέκα ύποπτοι έχουν τεθεί υπό στενή παρακολούθηση,ενώ συλλέγονται στοιχεία για τις διασυνδέσεις τους,κυρίως μέσω της ανάλυσης τηλεφωνικών κλήσεων και SΜS. Η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και της ΕΛ.ΑΣ. επανεξετάζει παράλληλα τους φακέλους των τελευταίων επιθέσεων ενόπλων οργανώσεων και αναρχικών ομάδων, ενώ ταυτόχρονα διερευνώνται τυχόν σχέσεις τους με κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου.

«Στον ευρύτερο χώρο του αντάρτικου πόλης τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να υπάρχουν εσωτερικές διεργασίες» υποστηρίζουν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

«Μας κάνει εντύπωση ότι τις τελευταίες εβδομάδες δεν έχει εμφανιστεί η “Σέχτα Επαναστατών”.Από την άλλη πλευρά όμως φοβόμαστε ότι εντός των επομένων ημερών θα υπάρξει νέα επίθεση του “Επαναστατικού Αγώνα”,πιθανόν μια ενέργεια που θα έχει άμεση σχέση με τα σκάνδαλα των τελευταίων μηνών...» σημειώνουν.

Κινήσεις αναμένονται και από τις ομάδες εμπρηστών που κινούνται στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο. Πέραν των υπόπτων που παρακολουθούνται όμως, η Αστυνομία δεν είναι εύκολο να εντοπίσει ποιοι από το πλήθος των αντιεξουσιαστών δραστηριοποιούνται σε αυτές τις ομάδες.

«Υπολογίζουμε ότι σε όλη την Ελλάδα δραστηριοποιούνται μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου περισσότεροι από 5.000 αντιεξουσιαστές, ενώ συμμετέχουν και αλλοδαποί»αναφέρει στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών.

«Μας προβληματίζει ιδιαίτερα η δράση αντιεξουσιαστών εκτός από την Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές, όπως η Λάρισα,η Πάτρα,η Τρίπολη,τα Χανιά, το Ηράκλειο και πόλεις της Θράκης. Στην Αθήνα υπάρχουν σήμερα 27 στέκια αντιεξουσιαστών, που πλαισιώνονται ολοένα με περισσότερα άτομα»σημειώνει.

Οι εμπρηστικές ομάδες δρουν σαν να μην υπάρχει Αστυνομία, σαν να μην μπορεί να τις σταματήσει τίποτε. Τον τελευταίο καιρό έχουν πραγματοποιήσει άριστα οργανωμένες επιθέσεις ομάδες που αν μετρηθούν, με βάση τα ονόματά τους, ξεπερνούν τις 15. Αλλά, όπως σημειώνουν οι αστυνομικοί, απλώς αλλάζουν διαρκώς ονόματα για να δείχνουν ισχύ πυρός. Οπως υπολογίζεται, σε αυτές τις ομάδες συμμετέχουν συνολικά περί τα 50-100 άτομα.

Οι ληστές με τα μαύρα
«Στην πρώτη γραμμή πυρός των αντιεξουσιαστών βρίσκεται αναμφίβολα μια πολυμελής ομάδαμε μεγάλες επιχειρησιακές δυνατότητες, που άρχισε να δραστηριοποιείται το 2003»εκτιμούν αξιωματικοί που παρακολουθούν τις κινήσεις αντιεξουσιαστών. Και αναφέρουν:

«Από την ομάδα αυτή προήλθε και η επονομαζόμενη “συμμορία ληστών με τα μαύρα” που προχώρησε σε ληστείες τραπεζών στο κέντρο της Αθήνας. Στην ίδια ομάδα συμμετέχουν άτομα που προχώρησαν σε αρπαγές όπλων από αστυνομικούς, σε επιδρομές σε καταστήματα πώλησης όπλων και σε άλλες ενέργειες. Η αρχική ομάδα “κρούσης” φαίνεται μάλιστα ότι έχει πλέον πλαισιωθεί και από άλλα άτομα που προχωρούν στο μπαράζ επιθέσεων των τελευταίων ημερών».

Το στοίχημα για τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. αυτή τη στιγμή είναι να κατορθώσουν να εκμεταλλευθούν αποτελεσματικά τα στοιχεία που έχουν ανακαλυφθεί από την επίθεση της ομάδας περίπου 20 κουκουλοφόρων στις 13 Μαρτίου 2009 στο Κολωνάκι. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διερευνούν αναλυτικά τις κινήσεις και τη δραστηριότητα δέκα ατόμων- οι περισσότεροι είναι ηλικίας 20-25 ετών- που έχει «ταυτοποιηθεί» ότι συμμετείχαν στην επίθεση. Για αυτά τα άτομα υπήρχαν ήδη στοιχεία στις υπηρεσίες Κρατικής Ασφάλειας για συμμετοχή τους σε παλαιότερες ενέργειες αντιεξουσιαστικών οργανώσεων. Μάλιστα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πιθανολογούν ότι κάποια από αυτά τα άτομα σχετίζονται και με την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε τη νύχτα της Καθαράς Δευτέρας στους συρμούς του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά, όπου προκλήθηκαν ζημιές της τάξεως των 18 εκατομμυρίων ευρώ. Την ευθύνη για την επίθεση αυτή είχαν αναλάβει οι «Συμμορίες Συνείδησης» σε συνεργασία με τους «Εξτρεμιστές Περάματος».

«Η σχέση αντιεξουσιαστών με κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου είναι πλέον αναμφισβήτητη και ξεκινά συνήθως μέσα στις φυλακές»αναφέρουν οι αστυνομικοί. Τα δείγματα αυτών των σχέσεων είναι πολλά. Οταν απέδρασε οΚώστας Πάσσαρης από το Γενικό Κρατικό το 2001, τον υπέθαλψαν αντιεξουσιαστές που προετοιμάζονταν μάλιστα μαζί του να προχωρήσουν σε σειρά επιθέσεων. Στην απαγωγή του επιχειρηματίαΓιώργου Μυλωνάστη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν ο διαβόητος κακοποιός Βασίλης Παλαιοκώστας με συνεργούς άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Πολλές φορές ομάδες αντιεξουσιαστών οργανώνουν κινήματα συμπαράστασης σε ποινικούς, όπως οΕυάγγελος Πάλλης, ο Βασίλης Παλαιοκώστας και άλλοι κακοποιοί. Επιπλέον έχει διαπιστωθεί ότι από γνωστά στέκια αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια περνούσαν και γνωστοί ποινικοί. Οι αντιεξουσιαστές, λένε οι αστυνομικοί, γοητεύονται... από τις επιχειρησιακές δυνατότητες των ποινικών και σε αυτούς αναζητούν συχνά τα όπλα τους. Από την άλλη πλευρά οι ποινικοί«βρίσκουν στις ομάδες αντιεξουσιαστών τη συμπαράσταση και την πίεση προς τις Αρχές που δεν έχουν όχι μόνον από τους συγγενείς τους, αλλά ούτε καν από τους πρώην συνεργούς τους».

Συσκέψεις και μέτρα
Τις τελευταίες ημέρες στο Αρχηγείο της Αστυνομίας πραγματοποιούνται διαδοχικές συσκέψεις με τη συμμετοχή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ.Βασίλη Τσιατούρα, του αττικάρχη κ.Γιάννη Ραχωβίτσα, του προϊσταμένου της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κ. Δημήτρη Χωριανόπουλουκαι του διοικητή της Ασφάλειας Αττικής κ. Ιωάννη Δικόπουλου, οι οποίοι χειρίζονται από κοινού τις υποθέσεις δράσης κουκουλοφόρων και ενόπλων οργανώσεων. Οι συναντήσεις αυτές γίνονται υπό την εποπτεία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ.Χρήστου Μαρκογιαννάκη , ο οποίος έχει ζητήσει να εφαρμοστεί «επιθετική τακτική».

Και αυτό γιατί, παράλληλα με την κλασική τρομοκρατία, η δράση των κουκουλοφόρων στην Αθήνα αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις- σημειώθηκε πραγματική έκρηξη μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, λένε οι αστυνομικοί, και ακολούθησε δεύτερος γύρος εν όψει της δίκης τουΓιώργου Βούτση Βογιατζή , ο οποίος καταδικάστηκε τελικά την περασμένη Πέμπτη για τη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στου Γκύζη.

Σε αυτές τις συνθήκες αποφασίστηκε άρον άρον κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ την προηγούμενη Τρίτη η επαναλειτουργία των 1.100 καμερών στους δρόμους του Λεκανοπεδίου, η δημιουργία τράπεζας DΝΑ, η δυνατότητα άρσης του πανεπιστημιακού ασύλου με ταχύτερες διαδικασίες, ο τερματισμός καταλήψεων, οι κατ΄ οίκον έλεγχοι και η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών με ταχείες διαδικασίες.

Η δράση της «Σέχτας Επαναστατών»
Στο μεταίχμιο μεταξύ «Επαναστατικού Αγώνα» και ομάδων εμπρηστών κινείται η «Σέχτα Επαναστατών», οργάνωση που πρωτοεμφανίστηκε με την επίθεση κατά του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου. Ηδη από τότε καταφέρθηκε με την προκήρυξή της και εναντίον των μέσων μαζικής ενημέρωσης προειδοποιώντας με συντονισμένα και θεαματικά χτυπήματα. Ακολούθησαν οι ριπές των όπλων της κατά του τηλεοπτικού σταθμού Αlter, το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου, και μετά η δεύτερη προκήρυξή της που έθετε στο στόχαστρό της την Ενημέρωση και τους δημοσιογράφους.

«Ο καιρός που είσασταν στο απυρόβλητο τελείωσε»ανέφεραν οι τρομοκράτες και στη συνέχεια έγραφαν στην προκήρυξή τους:

«Ας μάθουν οι γυμνοσάλιαγκες της μηντιακής δημοσιογραφίας ότι εκτός από τα σάλια που αφήνουν πίσω τους για να κολακεύουν τους καθεστωτικούς προϊσταμένους τους και τα συμφέροντα των χορηγών τους σύντομα θα αφήσουν κι αίμα».

http://www.tovima.gr