8 Μαρ 2009

Η ΤΟΥΡΚΙΑ , Η κ. ΜΑΚΝΤΟΥΓΚΑΛ ΚΑΙ Η ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΕΞ

Η ανεξάρτητη εμπειρογνώμων του ΟΗΕ για θέματα μειονοτήτων, κ. Μακ Ντάγκαλ, στην έκθεσή της για θέματα μειονοτήτων στην Ελλάδα αναμειγνύεται σαφέστατα και με αρνητικό τρόπο σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Καλεί την ελληνική κυβέρνηση «επειγόντως να αποσυρθεί από τη διαμάχη για το αν υπάρχει μακεδονική ή τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα και να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην προστασία των δικαιωμάτων αυτοπροσδιορισμού, ελευθερίας έκφρασης και ελευθερίας τού συνεταιρίζεσθαι για τα μέλη αυτών των κοινοτήτων».

Η κ. Μακ Ντάγκαλ ακόμα στα συμπεράσματα της έκθεσής της, υπερβαίνοντας κατά πολύ τα ευρεία όρια της εντολής της από τον ΟΗΕ, χαρακτηρίζει τη Συνθήκη της Λωζάννης παρωχημένη και καλεί την Ελλάδα να ακολουθήσει «τα σύγχρονα κριτήρια» για τα θέματα μειονοτήτων.

Για την Ιστορία σημειώνεται ότι το 2007, κατά την ανανέωση της θητείας της κ. Μακ Ντάγκαλ, η Τουρκία αξιοποίησε το δικαίωμα να επιβάλει ρήτρα (δεκτή από τον ΟΗΕ) στην αξιωματούχο του ΟΗΕ, σύμφωνα με την οποία θα μπορεί να επισκέπτεται περιοχές στην Τουρκία «μόνο εκεί όπου υπάρχουν αναγνωρισμένες μειονότητες από το τουρκικό Σύνταγμα». (Η Ελλάδα δεν αξιοποίησε το αντίστοιχο δικαίωμα στην επιβολή ρήτρας...)

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ http://www.enet.gr

ΠΓΔΜ - ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΥΠΟ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ

Οσο η οικονομία της γειτονικής χώρας βουλιάζει τόσο υψώνονται οι διπλωματικές κορώνες της κυβέρνησης

Επιδείνωση των σχέσεων της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα βλέπουν και στα Σκόπια, με αφορμή τα γεγονότα στην Οχρίδα και την επίθεση κατά των Ελλήνων ταξιδιωτών, καθώς και την ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε η Ελλάδα.

Κάποιοι πιο ψύχραιμοι στη γειτονική χώρα εκφράζουν φόβους ότι τα «τείχη» που ορθώνονται με την Ελλάδα, σε συνδυασμό με τις σοβαρές επιπτώσεις της εσωτερικής και της παγκόσμιας κρίσης, θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο τη σημερινή κακή οικονομική κατάσταση της χώρας -η αντιπολίτευση μιλάει ήδη για κατάρρευση-, όπου η ανεργία καλπάζει κοντά στο 40% και οι μισθοί κινούνται στα επίπεδα των 250 ευρώ τον μήνα.

Το τελευταίο διάστημα επίσης ξεκίνησε ένας νέος κύκλος κλεισίματος επιχειρήσεων, με πρώτες τις μεταλλευτικές, ενώ οι εξαγωγές καταποντίζονται και οι ξένες επενδύσεις, μαζί και οι ελληνικές, έχουν σταματήσει.

Μια σειρά από σημαντικούς τομείς της οικονομίας της ΠΓΔΜ συνδέονται άμεσα με τη χώρα μας και το κυνήγι μαγισσών κατά της Ελλάδας, στο οποίο επιδίδονται ο Νίκολα Γκρούεφσκι και οι άλλοι εθνικιστές κυβερνητικοί παράγοντες, δεν αφήνει πλέον ανεπηρέαστες και αυτές τις σχέσεις, αυξάνοντας τις επιπτώσεις για τη γειτονική χώρα.

Επίσης εκτιμάται πως μετά τις τελευταίες εξελίξεις θα μειωθεί και ο αριθμός των Ελλήνων που φτάνουν στη γειτονική χώρα, είτε ως τουρίστες είτε για να ψωνίσουν κάποια φτηνότερα προϊόντα από τις συνοριακές πόλεις της ΠΓΔΜ είτε για να παίξουν στα καζίνα της, με δέλεαρ και άλλες «απολαύσεις».

Αυτές τις ημέρες ο διευθυντής της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Τζόναθαν Σίλε ξεκαθάρισε στα Σκόπια ότι θα πρέπει να αναζητήσουν άλλο χρηματοδότη για τον άξονα 10 που μετονομάστηκε προκλητικά σε «Μεγάλου Αλεξάνδρου», εφόσον η Ελλάδα δεν δέχεται να χρηματοδοτήσει το εν λόγω έργο με τα 80 εκατ. ευρώ. Να σημειώσουμε ότι η κυβέρνηση επιχειρούσε να αποκρύψει την πραγματικότητα κάνοντας λόγο για χρηματοδότηση του άξονα 10 από την ΕΕ.

Γυρίζει την πλάτη

Την ίδια ώρα ο Ν. Γκρούεφσκι έκλεινε τα μάτια απέναντι στους απολυμένους των επιχειρήσεων που πτώχευσαν και πραγματοποιούν καθημερινά συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της κυβέρνησης, αλλά και στους πρωτοσέλιδους τίτλους πολλών εφημερίδων που με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφουν τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας.

Τα στοιχεία της ίδιας της Στατιστικής Υπηρεσίας, παρά το «μαγείρεμα» της κυβέρνησης, είναι αποκαλυπτικά. Ο αριθμός των απασχολουμένων στη βιομηχανία μειώθηκε τον μήνα Ιανουάριο κατά 3,4%, ενώ η κατάσταση παρουσιάζεται δυσμενέστερη στον τομέα των ορυχείων, όπου ο αριθμός των εργαζομένων μειώθηκε κατά 18%.

Στη χειρότερη θέση έχουν περιέλθει οι βιομηχανίες κατεργασίας μετάλλων και οι κλωστοϋφαντουργίες. Μάλιστα, ο διευθυντής της μεταλλοβιομηχανίας Silmak ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο πρόκειται να κλείσει μέσα στον Μάρτιο και όλοι οι εργαζόμενοι να απολυθούν, εφόσον δεν υπάρχει πλέον ζήτηση για την παραγωγή του.

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ - Βάζουν στο στόχαστρο την Ελλάδα

Στις σχεδόν τρεις δεκαετίες που κρατά η διαμάχη για το όνομα με την Ελλάδα, η αντιπαράθεση διατηρούνταν κυρίως σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας. Ομως επί Γκρούεφσκι πέρασε και σε ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας, με πρωταγωνιστές τα πιο ακραία στοιχεία.

Στις εθνικιστικές συγκεντρώσεις κατά της Ελλάδας του περασμένου χρόνου, που συνοδεύτηκαν και με επιθέσεις κατά του ελληνικού γραφείου συνδέσμου στα Σκόπια -ουσιαστικά πρόκειται για την Ελληνική Πρεσβεία-, πρωταγωνιστούσαν στελέχη και μέλη του κυβερνητικού VMRO-DPMNE.

H επίθεση στην Οχρίδα φέρεται πως έγινε οργανωμένα από μια οργάνωση με την ονομασία «Ενωμένη Μακεδονία». Ομως η πόλη της Οχρίδας είναι μικρή και όλοι γνωρίζονται. Ετσι για την επίθεση δείχνουν προς την πλευρά του VMRO-DPMNE, το οποίο έχει συγκεντρώσει υπό τη σκέπη του όλα τα ακραία εθνικιστικά στοιχεία, κυρίως στον χώρο της νεολαίας.

Και δεν είναι άσχετο το γεγονός ότι στον ίδιο χώρο, όπου συνέβη η επίθεση κατά των Ελλήνων ταξιδιωτών και των τριών λεωφορείων τους, την επομένη πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συγκέντρωση του VMRO-DPMNE για τις προεδρικές και δημοτικές εκλογές της 22ας Μαρτίου.

Στη συγκέντρωση αυτή όπου μίλησαν ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, ο υποψήφιος πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ και ο υποψήφιος δήμαρχος του VMRO-DPMNE, αλλά δεν είπαν ούτε μία λέξη για την επίθεση.

Ελληνικές επενδύσεις

Ενώ οι ξένοι επενδυτές ακυρώνουν τις όποιες επενδύσεις προγραμμάτιζαν στην ΠΓΔΜ, πριν από δύο εβδομάδες άρχισε να λειτουργεί στο Πρίλεπ ακόμη ένα ελληνικό εργοστάσιο, το «Ronikolant», για την παραγωγή κολάν και καλτσών, επένδυση ύψους 2 εκατ. ευρώ. Το εργοστάσιο πρόκειται αρχικά να απασχολήσει 240 εργαζομένους και να φτάσει τους 600. Εκπρόσωποι των τοπικών αρχών δήλωσαν στα εγκαίνια ότι έως τώρα Ελληνες επιχειρηματίες έχουν πραγματοποιήσει συνολικά στην πόλη επενδύσεις ύψους 30 εκατ. .

ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ

Πηγή

http://strategy-geopolitics.blogspot.com/

ΡΙΖΟΚΑΡΠΑΣΟ .... Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ A LA TURCA ΕΝ ΔΡΑΣΗ

Μάταια ανέμενε χθες η σχολική εφορεία του Φρενάρου τα παιδιά του νηπιαγωγείου Ριζοκαρπασου, όπου προγραμματίστηκε εκδρομή με φαγητό. Ο οδηγός ταξί Ζαχαρίας Αλεξάνδρου, ο οποίος (όπως έπραξε άλλωστε κατ’ επανάληψη στο παρελθόν) προσφέρθηκε αμισθί να μεταφέρει τα παιδιά και τις δασκάλες τους, συνελήφθη από ψευδοαστυνομικούς και υποχρεώθηκε να πληρώσει εξώδικο πρόστιμο προτού αφεθεί.

Η εκδρομή των παιδιών όμως ακυρώθηκε. Όπως εξιστόρησε στον «Φ» ο κ. Αλεξάνδρου, στις 6 χθες το πρωί πέρασε το οδόφραγμα του Περγάμου, παρέλαβε τα παιδιά με τις δυο δασκάλες από το σχολείο και πήρε τον δρόμο της επιστροφής. Ωστόσο, στον κεντρικό δρόμο του Ριζοκαρπάσου, ψευδοαστυνομικοί ανέκοψαν το όχημα και τον υποχρέωσαν να τους ακολουθήσει στον λεγόμενο αστυνομικό σταθμό Ριζοκαρπάσου, κατηγορώντας τον ότι εκτελεί παράνομα δρομολόγια από τα κατεχόμενα προς τις ελεύθερες περιοχές.

Ο κ. Αλεξάνδρου μάταια προσπαθούσε να τους πείσει ότι τα παιδιά θα μεταφερθούν δωρεάν στις ελεύθερες περιοχές. Μετά από δύο ώρες ανάκριση, οι ψευδοαστυνομικοί άφησαν ελεύθερο τον κ. Αλεξάνδρου αφού πρώτα τον υποχρέωσαν να πληρώσει εξώδικο πρόστιμο €94. Τα παιδιά και οι δασκάλες που περίμεναν στο αυτοκίνητο, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο σχολείο με άλλο όχημα.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
Φιλελεύθερος
6/3/2009

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΦΑΣΙΣΤΕΣ" ΣΕ ΜΙΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ?

Στην Ελλάδα του σήμερα έχουμε ακούσει πάρα πολλές φορές την καταδίκη της ακροδεξιάς που ομολογουμένως σε μερικά ιστορικά σημεία που ήταν κομβικά για την πατρίδα μας έκανε σφάλματα και για αυτα καταδικάστηκε στη συνείδηση μέρους του Ελληνικού λαού.
Μετά όμως την μεταπολίτευση επικρατεί μια ένοχη σιωπή καταδίκης των διαφόρων ακροαριστερών στοιχείων και των υποστηρικτών τους.
Η ανεξήγητη αδιαφορία των ΜΜΕ να πούν τα πράγματα με το όνομα τους,η ανύπαρκτη αντίδραση του πνευματικού κόσμου απέναντι σε βαρβαρότητες,η μη προθυμοποίηση του κράτους να απαλάξει την κοινωνία απο τραμπούκους και ταραχοποιά στοιχεία οδηγούν τον τόπο σε μια χαώδη και στρεβλωτική έννοια της δημοκρατίας.
Εχουμε φτάσει στο σημείο να καταπατούνται στοιχειώδη άρθρα του συντάγματος και όλοι να αδιαφορούν προτάσωντας την έννοια της δημοκρατίας ως άλλοθι για την καταπάτηση του,με αποτέλεσμα η εγγύηση της δημοκρατίας που είναι το σύνταγμα να αυτοκαταργείται.
Η λέξη "φασίστας" κοντευει να συνδεθεί με οποιονδήποτε μιλά για τα Ελληνικά συμφέροντα,για την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών,την εθνική αξιοπρέπεια και το σεβασμό στα εθνικά και θρησκευτικά σύμβολα.
Πράγματα τα οποία πρέπει να είναι αυτονόητα σε μια Ελληνική δημοκρατία.
Απο την άλλη πλευρά κανείς στην Ελλάδα δεν βλέπει "φασισμό" όταν καίγονται σημαίες που ανόητοι δεν καταλαβαίνουν οτι σημαια δεν είναι ο πολιτικός ή το σύστημα αλλά οι χιλιάδες νεκροί ανά τους αιώνες που έπεσαν για όλους εμάς.
Δεν βλέπουν "φασισμό" όταν δέρνονται καθηγητές μέσα στα πανεπιστήμια, καίγονται ιδρύματα και κουκουλοφοροι σταματούν γενικές συνελέυσεις πραγματικών φοιτητών με το ετσι θέλω.
Δεν βλέπουν "φασισμό" όταν αυτόκλητοι σωτήρες της κοινωνίας προσπαθούν να περάσουν τις άρρωστες απόψεις τους με απόπειρες δολοφονίας και εμπρησμούς περιουσιών.
Δεν βλέπουν "φασισμό" όταν μειοψηφίες με συντεχνιακές απόψεις προσπαθούν να εκβιάσουν την πλειοψηφία των πολιτών.
Δεν βλέπουν "φασισμό" στην γκετοποιήση περιοχών της Αθήνας και όχι μόνο.
Οι υπεύθυνοι αυτών των πράξεων βλέπουν "φασισμό" σε πρόσωπα και όχι στις δικές τους πρακτικές.Οι πράξεις αυτές όμως σε μια Ελληνική Δημοκρατία δεν είναι αγώνας αλλά παρανομίες χωρίς ιδεολογική ταυτότητα που στρέφονται κατά της ελληνικής κοινωνίας.
Σε κάθε περίπτωση οι συγκεκριμένοι άνθρωποι υπολογίζουν στην ανοχή της πολιτείας και της δημοκρατίας στο να εφαρμόζουν τα σχέδια τους.Πρέπει όμως να προσέξουν γιατί και η δημοκρατία έχει όρια και η κοινωνία υπομονή,και καλο θα είναι να βρούν αυτά τα ορια απο μόνοι τους πριν εξαντληθεί η υπομονή.
Γιατί αν δεν βρούν την δημοκρατία απο μόνοι τους...............η δημοκρατία για να επιβιώσει θα βρεί αυτούς.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

«Η Συνθήκη της Λοζάνης είναι πλέον ξεπερασμένη»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στη ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ξεπερασμένη(!) θεωρεί τη Συνθήκη της Λοζάνης αναφορικά με τα δικαιώματα των μειονοτήτων ο Τόμας Χάμαρμπεργκ, επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Κι αυτό, λίγες μόλις μέρες μετά την έκθεση από την εμπειρογνώμονα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Γκέι ΜακΝτούγκαλ, με την οποία καλεί την Αθήνα να αποσυρθεί από τη διαμάχη για το αν υπάρχει μακεδονική ή τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα.

*Πριν από λίγον καιρό ο κ. Χάμαρμπεργκ ζήτησε την κατάργηση της Σαρίας στη Θράκη (που υποβαθμίζει τη θέση της μουσουλμάνας) και την άμεση εκλογή του μουφτή από τη μειονότητα, αφού, όμως, πρώτα του αφαιρεθούν οι δικαστικές αρμοδιότητες. Τα δύο σκέλη της πρότασης ανταποκρίνονται σε επιθυμίες...της πλειονότητας (το ένα) και της μειονότητας (το άλλο). Μόνο που αμφότερα προϋποθέτουν «ξήλωμα» των προβλέψεων της Συνθήκης της Λοζάνης, που αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της διπλωματικής πολιτικής της χώρας.

* Πρόσφατα επισημάνατε ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει άλλη, παρά μόνο τη μουσουλμανική, μειονότητα. Πιστεύετε, δηλαδή, ότι υπάρχουν και άλλες μειονότητες στη χώρα μας;

- Δεν υπάρχει καθιερωμένος ορισμός του όρου «μειονότητα» στο Διεθνές Δίκαιο. Οι ελληνικές αρχές έχουν αναγνωρίσει την ύπαρξη μιας ομάδας σλαβικής καταγωγής (Slav-oriented group) ελλήνων πολιτών, οι οποίοι έχουν συμμετάσχει ελεύθερα με δικό τους κόμμα και σε εθνικές εκλογές. Εάν οποιαδήποτε από τα πρόσωπα αυτά επιθυμούν να αυτοπροσδιοριστούν ως μακεδονικής καταγωγής, πρέπει να μπορούν να το κάνουν, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

* Η Ελλάδα σέβεται και στηρίζει τη μειονοτική πολιτική της στη Συνθήκη της Λοζάνης...

- Η συνθήκη αυτή είναι, κατά γενική ομολογία, ξεπερασμένη, όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτήτων. Εχει ξεπεραστεί από τις σύγχρονες διεθνείς και ευρωπαϊκές συνθήκες. Ως εκ τούτου, είναι αναγκαίο κάθε υποχρέωση που μπορεί να προκύπτει -πέρα από όσα ορίζει η Συνθήκη της Λοζάνης- να εξετάζεται και να ερμηνεύεται υπό το πρίσμα της πλήρους και αποτελεσματικής συμμόρφωσης με το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

* Κάποιοι επιμένουν να αποκαλούν τη μουσουλμανική μειονότητα «τουρκική». Υπάρχει νομική βάση σε αυτόν τον ισχυρισμό;

- Το ελληνικό κράτος έχει αναγνωρίσει δημόσια την ύπαρξη ομάδας τουρκικής καταγωγής, μέσα στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Εάν κάποιοι από αυτούς επιθυμούν να αυτοπροσδιορίζονται ως τουρκικής καταγωγής, έχουν επίσης το δικαίωμα να το κάνουν, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

* Εχουν βάση, κατά τη γνώμη σας, οι φοβίες ορισμένων κύκλων στην Ελλάδα «μη γίνει η Θράκη Κόσοβο»;

- Πρόκειται για δύο πολύ διαφορετικές περιπτώσεις. Οι μειονότητες στην Ελλάδα μπορούν να ενσωματωθούν καλύτερα στην κοινωνία, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα θεσμοθετήσει έναν ανοιχτό ειλικρινή και συνεχή διάλογο με τους εκπροσώπους των μειονοτήτων, για όλα τα θέματα που αφορούν είτε την καθημερινή τους ζωή, είτε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κάθε λύση πρέπει να επιτυγχάνεται με τη συναίνεση των μειονοτήτων, λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες τους. Η επικύρωση από την Ελλάδα της Σύμβασης για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι βέβαιο ότι θα ενισχύσει περαιτέρω τις προσπάθειες της χώρας στα θέματα αυτά.

siouti@enet.gr
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 08/03/2009

Πομάκοι σε κλοιό


Του ΤΑΣΟΥ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ
Για επιχείρηση πολιτισμικής εξόντωσης των Πομάκων και των Ρομά της Θράκης κατηγορεί τους τουρκόφωνους της περιοχής ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων Νομού Ξάνθης. Οι καταγγελίες περιλαμβάνονται σε επιστολή που έστειλε ο σύλλογος, τις προηγούμενες μέρες, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρωθυπουργό, στους πολιτικούς αρχηγούς και τον πρόεδρο της Βουλής.


*Στο κείμενό τους οι Πομάκοι Ελληνες πολίτες του νομού επικρίνουν τα πολιτικά κόμματα και τους τοπικούς άρχοντες ότι έχουν αναγάγει σε «προνομιακούς συνομιλητές» ορισμένους μουσουλμάνους παράγοντες οι οποίοι απαγορεύουν στην κοινότητά τους τον αυτοπροσδιορισμό των μελών της ως «Ελλήνων πομάκων, μουσουλμάνων το θρήσκευμα». Και καταγγέλλουν διώξεις που υφίστανται από τους αυτοπροσδιοριζόμενους ως «τούρκους» και το τουρκικό προξενείο.


*Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, ο οποίος ιδρύθηκε το...2007 με σκοπό τη διάσωση και της πολιτιστικής κληρονομιάς των Πομάκων, αποκαλύπτουν ότι μετά τη δημοσίευση του καταστατικού του, τα ιδρυτικά του μέλη έγιναν αποδέκτες απειλών, ύβρεων και συκοφαντιών, προκειμένου, όπως λένε, να καθιερωθεί «η ψευδής εικόνα της μιας, ενιαίας και μάλιστα τουρκικής, μειονότητας». Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνονται στο ελληνικό κράτος προκειμένου να δείξει τον έμπρακτο σεβασμό του, τηρώντας το σύνταγμα, τη Συνθήκη της Λωζάνης και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

*Τι ακριβώς ζητούν;
*Πρωτίστως να διασφαλιστεί και στους Πομάκους το δικαίωμα στη δημόσια εκπαίδευση, καθώς, όπως καταγγέλλουν, παρά τις εκκλήσεις τους, δεν λειτουργεί ούτε ένα δημόσιο σχολείο στα Πομακοχώρια.
*Παράλληλα, απαιτούν να αναγνωριστούν τα Πομάκικα ως γλώσσα της μειονότητας ισότιμη με τα τουρκικά. «Δεν είναι δυνατόν τα παιδιά μας, στην ηλικία των 5-6 ετών να καλούνται να διδάσκονται μαθήματα σε ξένη προς αυτά γλώσσα, δηλαδή στα τουρκικά», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
*Επίσης ζητούν από την Πολιτεία να προστατεύσει αποτελεσματικά τους Πομάκους που διώκονται και δέχονται επιθέσεις τόσο από το τουρκικό προξενείο όσο και από τους τούρκους εθνικιστές του νόμου.
*Για την πολιτική των κομμάτων καταγγέλλουν ότι «κοσμούν» τα ψηφοδέλτιά τους με ανθρώπους οι οποίοι υιοθετούν τις ακραίες και διχαστικές θέσεις του τουρκικού προξενείου. Για του λόγου το αληθές, μάλιστα φέρνουν ως παράδειγμα τις πρόσφατες αναφορές τόσο του Τσετίν Μάντατζη (ΠΑΣΟΚ) ότι «η τουρκική κοινότητα της Δ. Θράκης αποτελεί κομμάτι του μεγάλου τουρκικού έθνους», όσο και του υποψήφιου της Ν.Δ στην Ξάνθη, Ορχάν Χατζηιμπραήμ ότι επιθυμεί την είσοδό του στη Βουλή για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των «Τούρκων της μειονότητας».

*Είναι χαρακτηριστικό ότι οι διαμαρτυρίες των Πομάκων ολοκληρώνονται με την καταγγελία ότι σε συνεδρίαση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ξάνθης-Καβάλας-Δράμας στις 22/10/08, όλοι οι μουσουλμάνοι σύμβουλοι απαίτησαν να απαλειφθεί ο όρος «Πομακοχώρια» από υπουργική απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ και να αντικατασταθεί είτε με το «Τουρκοχώρια», είτε με το «Ορεινός Ογκος».

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 08/03/2009

http://infognomonpolitics.blogspot.com

ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ , ΑΝ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ , ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΟΜΑΡΙΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ .


ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΣ - ΤΥΦΛΟΣ "ΟΠΑΔΟΣ " ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ , ΑΞΙΟ ΤΕΚΝΟ ΜΙΑΣ ΗΘΙΚΑ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΜΗΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ .

(ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΙΣ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ HELLENICREVENGE)

Η ΜΑΧΗ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ , ΚΥΡΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ , ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΒΟΥΛΟΥΣ , ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ - ΕΡΓΑΤΕΣ , ΔΕΚΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟΥ , ΠΟΛΙΤΕΣ-ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ , ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΔΙΕΛΥΣΑΝ .

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑΥΤΟ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΚΑΙ "ΑΝΑΡΧΙΚΑ" ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ .