8 Μαρ 2009

ΡΙΖΟΚΑΡΠΑΣΟ .... Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ A LA TURCA ΕΝ ΔΡΑΣΗ

Μάταια ανέμενε χθες η σχολική εφορεία του Φρενάρου τα παιδιά του νηπιαγωγείου Ριζοκαρπασου, όπου προγραμματίστηκε εκδρομή με φαγητό. Ο οδηγός ταξί Ζαχαρίας Αλεξάνδρου, ο οποίος (όπως έπραξε άλλωστε κατ’ επανάληψη στο παρελθόν) προσφέρθηκε αμισθί να μεταφέρει τα παιδιά και τις δασκάλες τους, συνελήφθη από ψευδοαστυνομικούς και υποχρεώθηκε να πληρώσει εξώδικο πρόστιμο προτού αφεθεί.

Η εκδρομή των παιδιών όμως ακυρώθηκε. Όπως εξιστόρησε στον «Φ» ο κ. Αλεξάνδρου, στις 6 χθες το πρωί πέρασε το οδόφραγμα του Περγάμου, παρέλαβε τα παιδιά με τις δυο δασκάλες από το σχολείο και πήρε τον δρόμο της επιστροφής. Ωστόσο, στον κεντρικό δρόμο του Ριζοκαρπάσου, ψευδοαστυνομικοί ανέκοψαν το όχημα και τον υποχρέωσαν να τους ακολουθήσει στον λεγόμενο αστυνομικό σταθμό Ριζοκαρπάσου, κατηγορώντας τον ότι εκτελεί παράνομα δρομολόγια από τα κατεχόμενα προς τις ελεύθερες περιοχές.

Ο κ. Αλεξάνδρου μάταια προσπαθούσε να τους πείσει ότι τα παιδιά θα μεταφερθούν δωρεάν στις ελεύθερες περιοχές. Μετά από δύο ώρες ανάκριση, οι ψευδοαστυνομικοί άφησαν ελεύθερο τον κ. Αλεξάνδρου αφού πρώτα τον υποχρέωσαν να πληρώσει εξώδικο πρόστιμο €94. Τα παιδιά και οι δασκάλες που περίμεναν στο αυτοκίνητο, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο σχολείο με άλλο όχημα.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
Φιλελεύθερος
6/3/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: