17 Μαΐ 2009

ΕΥΠ - ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ

http://www.nerdles.com/wp-content/uploads/2009/04/men-in-black-3.jpg

Ακόμη και η κατασκοπεία απαιτεί σπόνσορες. Στο πανελλήνιο συνέδριο των υπαλλήλων της ΕΥΠ, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο πολυτελές παραθαλάσσιο ξενοδοχείο «Μίνωας Παλλάς», στον Πλατανιά Χανίων, εμφανίστηκαν ως χορηγοί ένα κολέγιο μέσης εκπαίδευσης, μια ναυτιλιακή εταιρεία, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και μια αλυσίδα fast food. Ως γνωστόν οι έλληνες πράκτορες δεν κρύβονται. Ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γ.Τσαγκαράκης τους παρέθεσε γεύμα (ευτυχώς, χωρίς κάμερες) στο εστιατόριο «Διόνυσος», γνωστό και ως «Πιλαφάδικο».

Oι «μυστικοί» δεν είναι ικανοποιημένοι με τις αμοιβές τους. Δεν μπορεί, λένε, μια καθαρίστρια του υπουργείου Οικονομικών να παίρνει 800 ευρώ περισσότερα από όσα ένας προϊστάμενος επιχειρησιακού τμήματος της ΕΥΠ, με μηνιαίο μισθό 1.600 ευρώ! Τουλάχιστον είναι ικανοποιημένοι με τις εκλογές τους. «Πήραν» τις εκλογές οι ίδιοι που εκλέγονται εδώ και μία δεκαετία. Από τα 11 μέλη του ΔΣ τα εννέα πρόσκεινται στο ΠαΣοΚ. Βέβαια, οι βουλευτές της ΝΔ δεν το βάζουν κάτω. Από το 2004 ως σήμερα έχουν προσληφθεί 400 νέοι πράκτορες και διοικητικό προσωπικό, ασφαλώς με... αξιοκρατικές διαδικασίες.

(Σ.Σ. ΑΧ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΗΣ . ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΡΩΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Χ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ. ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΣΑΜΠΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΔΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΘΑΤΕ)

Πράκτοράς μου με ενημερώνει ότι οι πράκτορες συζήτησαν και για το περιβόητο μηχάνημα με την επιστημονική (και αθώα) ονομασία «Μηχάνημα επισύνδεσης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων» . Πρόκειται για υπερκοριό που «ακούει» e-mail, κινητά και σταθερά και κόστισε 3,5 εκατ. ευρώ. Για να λειτουργήσει απαιτείται άδεια εισαγγελέα, που έχει ήδη εγκατασταθεί στην ΕΥΠ. Το «κλου» είναι ότι μόλις ο υπερκοριός τέθηκε σε λειτουργία εντόπισε αμέσως άλλα πέντε μικρότερα αδελφάκια του στα χέρια ιδιωτών! Τι έκανε τότε η ΕΥΠ; Τους έβαλε πάγο ή τους έβαλε στο κόλπο; Απάντηση: Δεν έκανε τίποτε. Συμβουλή: Μιλάτε ελεύθερα, αφού αν κάποιος θέλει να σας ακούσει αποκλείεται να δυσκολευτεί.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ"

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 6 ώς τις 12 Μαΐου και στην εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών δίνει 39.4% στο ΠΑΣΟΚ και 36.6% στη ΝΔ. Στην αντίστοιχη έρευνα που είχε δημοσιεύσει η “ΜτΚ” την προηγούμενη εβδομάδα το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωνε ποσοστό 37.3% και η ΝΔ 34.2%, όπερ σημαίνει πως και τα δύο κόμματα αυξάνουν την εκλογική επιρροή τους κατά βάση συσπειρώνοντας τους ψηφοφόρους τους. Η άνοδος της ΝΔ είναι της τάξης των 2.3 μονάδων και του ΠΑΣΟΚ 2.1 και έτσι η διαφορά μειώνεται στο 2.8%.

Αντίθετα τα ποσοστά των μικρότερων κομμάτων περιορίζονται, προφανώς ως αποτέλεσμα της πίεσης που ασκεί η πόλωση στην προσπάθεια επανασυσπείρωσης των δύο κομμάτων εξουσίας. Έτσι η εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών θέλει το ποσοστό του ΚΚΕ να διαμορφώνεται στο 7.7% (από 8.6%), ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ και Οικολόγοι-Πράσινοι έχουν την ίδια εκλογική επιρροή. Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 4.6% (από 6.9%), ο ΛΑΟΣ επίσης 4.6% (από 4.7%) και οι Οικολόγοι-Πράσινοι 4.5% (από 6.5%). Κάποιον από τους υπόλοιπους σχηματισμούς που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές εμφανίζεται πως θα ψηφίσει το 2.6% (1.8% στην προηγούμενη μέτρηση).

Ένας στους δύο Έλληνες εκτιμά πως οι ευρωεκλογές ως διαδικασία είναι εξίσου σημαντική με τις εθνικές εκλογές και γι’ αυτό το 85% δηλώνει πως επιθυμεί να λάβει μέρος. Στην ερώτηση “πόσο σημαντικές είναι οι ευρωεκλογές;” το 49% απαντά το ίδιο με τις εθνικές, το 11% τις θεωρεί πιο σημαντικές και το 38% λιγότερο. Επίσης το 83% αναγνωρίζει πως οι αποφάσεις των Βρυξελλών επηρεάζουν σημαντικά ακόμη και θέματα της καθημερινότητάς μας.

Παράλληλα η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών φαίνεται πως δεν επηρεάζεται από τη χαλαρότητα της διαδικασίας ούτε από το ότι οι εκλογές πραγματοποιούνται στις 7 Ιουνίου, δηλαδή εν μέσω εορταστικού τριημέρου, και δηλώνει πως θα ψηφίσει. Ειδικότερα το 85% δηλώνει πως θα προσέλθει στην κάλπη (από αυτούς το 15% θα συνδυάσει και εκδρομή), ενώ μόλις το 8% απαντά πως θα επιλέξει εκδρομή αντί εκλογών και το 7% δεν έχει αποφασίσει ακόμη. Σε αντίστοιχη έρευνα που πραγματοποιήθηκε για τη “ΜτΚ” και δημοσιεύτηκε το Μάρτιο τα ποσοστά των πολιτών που δήλωναν πως θα ψηφίσουν ήταν αντίστοιχα υψηλά και κυμαίνονταν στο 90% (το 63.3% απαντούσε ότι θα ψηφίσει και το 27.1% πως θα συνδυάσει ψήφο και εκδρομή).

Η απάντηση βεβαίως αφορά πρόθεση συμμετοχής, ωστόσο σε κάθε περίπτωση αποτυπώνει το ενδιαφέρον των Ελλήνων για συμμετοχή, τη στιγμή μάλιστα που το τελευταίο “Ευρωβαρόμετρο” της Eurostat έδειχνε πως μόλις το 34% των πολιτών των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε. είναι αποφασισμένο να προσέλθει στις κάλπες την 7η Ιουνίου.

Εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος

ΝΔ 36,6%

ΠΑΣΟΚ 39,4%

ΚΚΕ 7,7 %

ΣΥΡΙΖΑ 4,6%

ΛΑΟΣ 4,6%

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 4,5%

ΑΛΛΟ 2,6%

Ερώτηση: Φέτος οι Ευρωεκλογές είναι στις 7 Ιουνίου μαζί με το εορταστικό τριήμερο του Αγ. Πνεύματος. Εσείς τι θα κάνετε εκείνη την μέρα;

Θα τα συνδυάσω και τα δυο 15%

Θα πάω εκδρομή 8%

Θα ψηφίσω 70%

ΔΓ/ΔΑ 7%

Ερώτηση: Πόσο σημαντικές είναι για σας οι Ευρωεκλογές;

Το ίδιο όσο και οι εθνικές 49%

Λιγότερο από τις εθνικές 38%

Περισσότερο από ό,τι οι εθνικές 11%

ΔΓ/ΔΑ 2%

ΟΛΗ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Μύθοι και ιστορίες καταδίωξης

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIsnmJXvLcZR8xJNbR2JadqbPbCKP4Egl6vf391y9r07ZXWBgPcKRO89Af0N_ueAXnrRro9pjpbGOjxyYnewU3uz-mUABYU3zQVEshIO6lufn7hq4qtSbGwCKIuMoa5WjYe-q22R3rzfXy/s400/lathrometanastes030303.bmp

Περιπολίες συνοριοφυλάκων γίνονται επί 24ώρου βάσεως στη δεύτερη γραμμή φρούρησης πίσω από τις μονάδες Προκάλυψης του Στρατού που ελέγχουν την παραποτάμια περιοχή. Οι ομάδες των συνοριοφυλάκων κινούνται στους χωματόδρομους, στα αναχώματα, τη σιδηροδρομική γραμμή και την εθνική οδό. Από την Αλεξανδρούπολη έως το Τρίγωνο η παρουσία στρατού και συνοριοφυλάκων είναι περισσότερο έντονη από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της χώρας.

Οι πυκνές φυλλωσιές που καλύπτουν τις όχθες, οι κατάφυτες νησίδες και οι ξέρες του ποταμού αποτελούν τα σημεία που σαρώνουν συνεχώς με τα κιάλια και τις θερμικές κάμερες τη νύχτα. Μια πρωινή περιπολία μαζί τους καταρρίπτει τον μύθο περί ύπαρξης «μυστικών περασμάτων» στον Εβρο και «ταμπούρλων» που ηχούν από τις δύο όχθες στέλνοντας με αυτό τον (πρωτόγονο) τρόπο μηνύματα στους διακινητές.

«Κάθε μέτρο θεωρείται πέρασμα και φυσικά για τη συνεννόηση οι διακινητές από τις δύο πλευρές των συνόρων δεν χρειάστηκαν ποτέ τα θρυλούμενα ταμπούρλα, αφού υπάρχουν τα κινητά τηλέφωνα», λέει στην «Κ» ένας συνοριοφύλακας.

Τα μπλόκα στο οδικό δίκτυο του νομού, οι έλεγχοι και οι έρευνες στα οχήματα αποτελούν το δεύτερο δίχτυ που έχει απλώσει η Αστυνομία για τον εντοπισμό λαθρομεταναστών. Σήμερα η προτεραιότητα των διωκτικών αρχών στον Εβρο είναι να αποτρέψουν τους λαθρομετανάστες να περάσουν το ποτάμι. Αυτό επιχειρείται με πλαστικές βάρκες συνήθως βράδυ, αλλά οι διακινητές μερικές φορές δρουν αιφνιδιαστικά και την ημέρα.

Καταδίωξη στην Εγνατία

Οι δύο αστυνομικοί διευθυντές του νομού, Μάκης Τσουκνάδης (Αλεξανδρούπολης) και Γ. Σαλαμάγκας (Ορεστιάδας), λένε: «Ολοι οι λαθρομετανάστες που συλλαμβάνουμε προωθούνται μέσω κυκλωμάτων και η συμφωνία της αποπληρωμής είναι πάντα στην Αθήνα». Το 95% των διακινητών σε όλο τον Εβρο έχει συλληφθεί ύστερα από καταδίωξη. Σε μία περίπτωση ένας απ’ αυτούς μπήκε αντίθετα στην Εγνατία προκαλώντας δίωρη καταδίωξη 12 περιπολικών που έληξε στην Κομοτηνή.

Το τελευταίο διάστημα οι αρχές παρατηρούν μια νέα δίοδο διακίνησης με βάρκες από τα τουρκικά παράλια του Αίνου σε έρημες ακτές της Θράκης.

Κάθε έκρυθμη κατάσταση σε μια ασιατική ή αφρικανική χώρα συνεπάγεται πίεση εισροής στον Εβρο και γι’ αυτό οι αρχές αναμένουν τους επόμενους μήνες μεγάλο κύμα λαθρομεταναστών από το Πακιστάν. Κάθε λαθρομετανάστης που έρχεται από την Τουρκία καταβάλλει 4.000 - 5.000 ευρώ αν ο προορισμός είναι η Ελλάδα και 8.000 - 10.000 ευρώ για χώρα της Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης (π.χ. Σουηδία).

Οι μέθοδοι που έχουν επινοήσει τα κυκλώματα για να περνούν λαθραία άτομα στην Ελλάδα συνεχώς εκσυγχρονίζονται. Εκτός από τις διπλές οροφές και διπλά δάπεδα σε λεωφορεία και φορτηγά οι συνοριοφύλακες έχουν εντοπίσει στο τελωνείο των Κήπων λαθρομετανάστες μέσα σε νεκροφόρα (σε ειδικό χώρο κάτω από το φέρετρο), τυλιγμένους με πάνες σε ειδική κρύπτη λεωφορείου, σε μια Μ5 (ΒΜW), σε βυτιοφόρο γάλακτος ειδικά διαμορφωμένο εσωτερικά, σε μπετονιέρα και σε φορτηγό που το είχαν μετατρέψει σε στρατιωτικό όχημα. Από τα περίπου 800 κατασχεθέντα οχήματα την τελευταία πενταετία στον Εβρο, τα 45 κατασχέθηκαν την τελευταία διετία στους Κήπους.

ΠΗΓΗ

Παιδιά-εισιτήρια στα σύνορα του Εβρου

Την περασμένη εβδομάδα η 26χρονη Καζάλ, μια καταταλαιπωρημένη Ιρακινή, με τα δύο παιδιά της, τον 6χρονο Ντανάρ και τον 5χρονο Ντεζέν, πέρασε τα ελληνοτουρκικά σύνορα από την περιοχή Πόρτες των Φερρών Εβρου μαζί με άλλους 40 συμπατριώτες της.

Οι αστυνομικοί που τους εντόπισαν ύστερα από έρευνα και αφού διαπίστωσαν ότι «τα παιδιά είναι δικά της» δεν τη συνέλαβαν αλλά της χορήγησαν άδεια να μεταβεί στο εσωτερικό της χώρας, με την προϋπόθεση βέβαια εντός μηνός να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Το τελευταίο διάστημα, οι συνοριοφύλακες του Εβρου όταν συλλαμβάνουν οικογένειες λαθρομεταναστών με παιδιά είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς πολλοί από τους λαθρομετανάστες «δασκαλεμένοι» από τα κυκλώματα διακινητών, «χρησιμοποιούν» σαν δικά τους παιδιά, παιδιά άλλων, ώστε να τύχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης.

«Το κόλπο με τα παιδιά - εισιτήρια είναι ένα από τα τελευταία που μετέρχονται οι επιτήδειοι διακινητές και οφείλουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί», λένε στην «Κ» αστυνομικοί του Εβρου. Συχνά πια, μια ομάδα λαθρομεταναστών μόλις εισέλθει στο ελληνικό έδαφος «μοιράζεται» ανά ζευγάρι τα ανήλικα παιδιά της ομάδας, ώστε να αντιμετωπιστούν ως διαφορετικές οικογένειες και να μην πάρουν τον δρόμο άλλων που καταλήγουν στο Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Κυπρίνου στα βόρεια του Εβρου.

Πέρασμα προς τη Δύση

Με αυτό το τέχνασμα, πολλοί λαθρομετανάστες τους τελευταίους μήνες απέφυγαν το υποχρεωτικό τρίμηνο κράτησης σ' ένα από τα κέντρα που λειτουργούν στη Θράκη και πέτυχαν πιο γρήγορα τον στόχο τους δηλαδή να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Πάτρα και από εκεί να αναζητήσουν πέρασμα προς τις χώρες της Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης.

Είκοσι χρόνια τώρα, το φαινόμενο των κατατρεγμένων από διάφορες χώρες της Ασίας και της Αφρικής που συνωστίζονται στα βόρεια χερσαία σύνορα της Ελλάδας δεν έχει αλλάξει.

Αν κανείς διατρέξει σήμερα τα 192 χιλιόμετρα της συνοριακής γραμμής του Εβρου, από το Τριεθνές έως το Δέλτα του ποταμού, διαπιστώνει ότι η λαθρομετανάστευση είναι ένα συνηθισμένο, καθημερινό ζήτημα.

Οι κάτοικοι στις Φέρρες, το Πέπλο, το Σουφλί, τα Λάβαρα, την Ορεστιάδα, τη Νέα Βύσσα και σ' όλα τα παραμεθόρια χωριά δεν θεωρούν ότι είναι δικό τους πρόβλημα, ασχέτως αν όλοι και κυρίως οι αγρότες που εργάζονται δίπλα στο ποτάμι έχουν να διηγηθούν κι από μια προσωπική ιστορία για λαθρομετανάστες.

«Ολοι παιδιά του Θεού είμαστε», λέει στην «Κ» ο 78χρονος Νίκος Καβουρίδης από τις Φέρρες ενώ μας εξιστορεί, σχεδόν κλαίγοντας, την περιπέτεια μιας άγνωστης λαθρομετανάστριας με τα τρία παιδιά της, που είχε φιλοξενήσει πριν από λίγα χρόνια στο σπίτι του έως ότου γιατρεύτηκαν οι πληγές των ποδιών τους.

«Δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα γιατί κανένας από τους λαθρομετανάστες δεν μένει στον Εβρο, εξακολουθούν να έχουν προορισμό Αθήνα - Ιταλία - Κεντροδυτική Ευρώπη», μας λέει ο δήμαρχος Φερρών κ Γ. Ούστογλου. «Οι λαθρομετανάστες θέλουν συνήθως να συλληφθούν γιατί ξέρουν από τους διακινητές τη διαδικασία που ακολουθούν οι ελληνικές αρχές».

Γι' αυτό τον λόγο ένας παράνομος μετανάστης από τη στιγμή που καθοδηγούμενος από τα κυκλώματα μπει στο ελληνικό έδαφος πετάει όλα τα χαρτιά του, για να μην επαναπροωθηθεί. Αν συλληφθεί, θα οδηγηθεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις, κατόπιν θα κρατηθεί τρεις μήνες στο κέντρο του Φυλακίου ή στη Βένα Ροδόπης και θα αφεθεί ελεύθερος με μια άδεια παραμονής 30 ημερών στη διάρκεια της οποίας πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα μας.

Οι τουρκικές αρχές παρά τη συμφωνία που έχει υπογραφεί, ακόμα και για τις περιπτώσεις που αποδεδειγμένα οι λαθρομετανάστες (με έγγραφα, εισιτήρια, χρήματα κτλ.) εισήλθαν από το έδαφός τους, αρνείται να τους παραλάβει. Σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, τη διετία 2007-2008 δεν έχει επαναπροωθηθεί στη γειτονική χώρα ούτε ένας λαθρομετανάστης που εισήλθε από τα βόρεια του νομού Εβρου!

Χρέος 650.000 ευρώ

Το Κέντρο Κράτησης Φυλακίου που δημιουργήθηκε στην περιοχή πριν από δύο χρόνια έχει δεχθεί χιλιάδες λαθρομετανάστες -τις μέρες αυτές κρατούνται 130- αλλά η λειτουργία του αντιμετωπίζει πλέον πρόβλημα, καθώς οι οικονομικές του υποχρεώσεις προς το κέτερινγκ (!) που το τροφοδοτεί και τις άλλες εταιρείες -καθαρισμού, απολύμανσης, ύδρευσης, αποχέτευσης -όπως αποκάλυψε ο νομάρχης Εβρου, Νίκος Ζαμπουνίδης- ξεπερνούν τώρα τις 650.000 ευρώ. Η διαρκώς αυξανόμενη εισροή μεταναστών καθιστά επιτακτική τη δημιουργία και δεύτερου κέντρου, στον νότιο Εβρο και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες σε μια έκταση 20 στρεμμάτων στην περιοχή Τριφυλλίου Φερρών.

Από τους 52.772 λαθρομετανάστες που εντοπίστηκαν την περίοδο 2004-2008, οι 18.084 ήταν Ιρακινοί κι ακολουθούν Πακιστανοί (7.714) και Παλαιστίνιοι (6.276). Συνολικά μεταξύ Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης συνελήφθησαν το ίδιο διάστημα, 572 διακινητές. Οι ιρακινής υπηκοότητας διακινητές έχουν εκτοπίσει τα τελευταία χρόνια Ελληνες και Τούρκους, ενώ τον τελευταίο χρόνο εισήλθαν δυναμικά στο παιχνίδι της λαθροδιακίνησης και οι Βούλγαροι.

ΠΗΓΗ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η κ. ΤΖΑΒΕΛΛΑ ?

http://www.hri.org/E/1999/99-09-06.dir/images/greece.jpg

Με παρεμβάσεις της σε πολλά ΜΜΕ τόνισε ότι ο ΛΑΟΣ δεν είναι ακραίο κόμμα, με ακρότητες και ακραίες συμπεριφορές, ενώ το πιο ενδιαφέρον που είπε ήταν πως στο κόμμα του κ. Καρατζαφέρη διέγνωσε «ενθουσιασμό και διάθεση για δουλειά», όπως είχε η ΝΔ πριν από 20 χρόνια, το 1989. Εκείνη τη χρονιά, μετά τη νίκη της ΝΔ, έστω και χωρίς αυτοδυναμία, ορίστηκε διοικητής του ΟΑΕΔ, θέση όπου έμεινε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Κ. Μητσοτάκη. Μετά την πτώση της ΝΔ, το 1993, ο κ. Μητσοτάκης την τοποθέτησε στην έκτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Στις 16 Δεκεμβρίου 1994 ορκίστηκε βουλευτής αντικαθιστώντας τον αποβιώσαντα Αθανάσιο Κανελλόπουλο. Με την κίνησή του ο κ. Καρατζαφέρης θα επιχειρήσει να ξεπεράσει κατά πολύ το 4,12% των ευρωεκλογών του 2004 αξιοποιώντας τις ικανότητες μιας δυναμικής γυναίκας με έντονη δραστηριότητα και καλές σχέσεις με επιχειρηματικούς ομίλους και ΜΜΕ λόγω και της πολύχρονης επαγγελματικής πορείας της. Η ίδια πέτυχε με τη συμμετοχή της την επαναφορά της στην ενεργό πολιτική και για τα επόμενα πέντε χρόνια έχει εξασφαλίσει τακτική παρουσία στα ΜΜΕ ως ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ.

Η κυρία Τζαβέλλα, επιτυχημένο στέλεχος μεγάλων και σημαντικών επιχειρηματικών ομίλων, κατάγεται από τη Λαμία. Μετά τις σπουδές της (Βιομηχανική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, με μεταπτυχιακά στα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Λιντς και με μετεκπαιδεύσεις σε Αγγλία, Βέλγιο και Γερμανία) δραστηριοποιήθηκε ενεργά στον επιχειρηματικό τομέα. Ηταν αντιπρόεδρος στο Ιδρυμα Λάτση και στην εταιρεία Ιντρακόμ, ενώ είναι αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κόκκαλη με τομέα ευθύνης την οικονομική ανάπτυξη και την ασφάλεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Επίσης είναι επίτιμο μέλος του Διεθνούς Αραβικού Συνδέσμου Γυναικών, ενώ είναι μέλος του Συμβουλίου του Ντιν στο Πανεπιστήμιο Ηoward στην Ουάσιγκτον. Από το 2007 ως σήμερα ήταν εντεταλμένη σύμβουλος Διεθνούς Ανάπτυξης (επικεφαλής των επιχειρηματικών κινήσεων στο εξωτερικό) στον όμιλο του Αntenna του κ. Μ. Κυριακού. Η κυρία Τζαβέλλα είχε καλές σχέσεις και με τον χώρο του ΠαΣοΚ και μετά την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 από την Αθήνα ο τότε πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης την όρισε το 1999 αντιπρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, θέση στην οποία παρέμεινε ως τον Ιούνιο του 2000, οπότε παραιτήθηκε για οικογενειακούς λόγους και ανέλαβε η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου.

ΠΗΓΗ

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ , ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΑΛΑΝΤΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΚΑΚΟΠΙΣΤΟΙ" ΘΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΑΝ ΧΑΜΑΙΛΕΩΝΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΑΦΟΥ Ο κ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙ ΤΗΝ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ" ΔΕΞΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟΣ ΤΩΡΑ ΜΑΛΛΟΝ "ΕΞΟΡΜΑ" ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ "ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ" ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΣΤΟ 4-5% ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΠΟΥ "ΛΑΚΙΣΑΝ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ.

ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝ Η κ. ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΩΣ ΓΝΗΣΙΑ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΣΣΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ "ΔΟΥΡΕΙΟΥ ΙΠΠΟΥ" ΑΥΤΟ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ.

ΠΑΝΤΩΣ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΗΜΙΤΗ ΛΑΤΣΗ ΚΟΚΚΑΛΗ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ (ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ) ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΩΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ κ. ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟ ΛΑΟΣ ΟΠΩΣ Η ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΚΤΛ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Η "ΜΑΧΗ" ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΛΑΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΑΡΧΙΣΕ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ (ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ) ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ , ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΜΑΧΗ , ΜΕΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕΥΣΤΑ.