21 Φεβ 2009

Μπαλ Μασκέ στην Καραμανία

του Βασιλιά Καρνάβαλου

Η Καραμανία ήταν μια μικρή αλλά ένδοξη χώρα που είχε συσταθεί μετά την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και αποτελείται από τμήματα της Λυκαονίας, της Μεγάλης Φρυγίας, της Παμφυλίας, της Ισαυρίας, της Καππαδοκίας και της Κιλικίας. Οι κάτοικοι της Καραμανίας απελευθερώθηκαν σχετικά πρόσφατα από τον οθωμανικό ζυγό. Αποκομμένοι εντελώς από τον πολιτισμένο κόσμο, λόγω του μουσουλμανικού τόξου που έκτισαν γύρω τους οι Οθωμανοί, οι κάτοικοι της Καραμανίας ζουν συνεχώς με την ανάμνηση των μακρινών προγόνων τους, των Βυζαντινών. Και ονειρεύονται ότι πάλι, με χρόνια και καιρούς, όλα δικά τους θα είναι. Στο μεταξύ για να παρηγορήσουν την φτώχια τους διοργανώνουν συνεχώς γλέντια και παραστάσεις. Δεν παράγουν τίποτα και ζουν από σκάνδαλα και κλέβοντας ο ένας τον άλλο . Το μεγαλύτερο γλέντι γίνεται κάθε χρόνο τις Απόκριες, όταν όλοι οι κάτοικοι φορούν αυτό που ταιριάζει στην βαθύτερη προσωπικότητά τους. Συνήθως όλοι ντύνονται καραγκιόζηδες.

Το μεγαλύτερο καρναβάλι διοργανώνεται στο Μέλαθρον Μάξιμους, όπου προτιμούν να διασκεδάζουν οι πολιτικοί της χώρας και οι οικονομικοί υποστηρικτές τους. Οι προσκλήσεις γίνονται ανάρπαστες, αλλά εφέτος καταφέραμε να εξασφαλίσουμε μια για να σας διηγηθούμε όσα θαυμαστά και ωραία συμβαίνουν στην απίθανη αυτή χώρα.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ANTIWEBLOG ..... ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ .... ΟΤΙ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ

[καρατζαφέρης-χέριχέρι.jpg]

Μπορεί να "κατηγόρησε" πριν λίγες μέρες τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου ότι θέλει να κυβερνήσει "για ...τη φουκαριάρα τη μάνα του", ωστόσο, ο ίδιος αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία ότι δεν κάνει τίποτα για... τη φουκαριάρα την υστεροφημία του. Ο λόγος για τον αρχηγό του ΛΑ.Ο.Σ., Καρατζαφέρη, ο οποίος σε συνέντευξή του που θα φιλοξενηθεί αύριο στο "Έθνος της Κυριακής", δηλώνει ότι δεν έχει πρόβλημα να συνεργαστεί ακόμα και το ΠΑΣΟΚ, αν αυτό είναι πρώτο κόμμα και δε σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Με τις δηλώσεις του αυτές ο αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ επιβεβαιώνει όσους τον αποκαλούν "πολιτικό αλεξιπτωτιστή και καιροσκόπο", ο οποίος δε διστάζει να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία προκειμένου να μείνει στη δημοσιότητα και στην εξουσία. Άκρως επικοινωνιακός, γνωρίζει καλά το παιχνίδι των ΜΜΕ από τον καιρό που εργαζόταν ως δημοσιογράφος, ο κ. Καρατζαφέρης ξέρει να προκαλεί και να μένει πάντα στον αφρό της επικαιρότητας. Αυτό κάνει και στην αυριανή του συνέντευξη, όπου δηλώνει ότι αρκετά στελέχη της Ν.Δ θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια του κόμματός του. Μάλιστα, απορρίπτοντας το σενάριο των πρόωρων εκλογών, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεργάστει κάπως-κάποτε και με τη Ν.Δ. Σας μπέρδεψε;

ΠΗΓΗ : ΤΡΟΚΤΙΚΟ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο κ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ , ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΣΤΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ (ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΝΟΜΗΜΕΝΟΥΣ ΤΗΛΕΣΤΑΡ ΤΗΛΕΠΩΛΗΤΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ) , ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ .

ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΥΤΕ ΑΠΟΖΗΤΑΝΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΣΟΥΛΑ ΝΑ ΚΑΘΗΣΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΗ ΕΛΛΗΝΑ .

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΝΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ , ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΔΙΚΟ ΑΦΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΟΔΟ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ "ΣΤΕΛΕΧΩΝ".

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΜΕΛΗ :

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΑΝ Ο κ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΩ ΤΟ ΛΑΟΣ) ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΧΩΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ) ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ή ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥ (ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΝΔ ΑΛΛΑ ΜΑΤΑΙΑ) ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ (ΚΑΙ ΘΥΣΙΑ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ) ?

ΜΕΣΣΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΕΣΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ..... ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ "ΒΡΩΜΙΚΑ" ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο κ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ.

ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΘΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΦΙΛΟΙ , ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ , ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΜΕ.
Ταξίδι στις Αλησμόνητες Πατρίδες

Δρ. Όμηρος Μαυρίδης - Καθηγητής, Συγγραφέας

Της Ματίνας Γιαννακίδου

"Η λέξη Πόντος έχει μέσα του τη λέξη πόνο", μας είπε ο Δρ Όμηρος Μαυρίδης σε μία συνέντευξη για όλους και για όλα, που παραχώρησε στην Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου "Η ανιψιά μου η Τουρκάλα". Μία συνέντευξη που βγάζει όλη την αγάπη αλλά και ταυτόχρονα την πικρία για την Ελλάδα του χθες αλλά και του σήμερα. Για τους Έλληνες που μείναν πίσω. Για τους Έλληνες του σήμερα που μόνο το αύριο και το μέλλον δεν βλέπουν... Μαζί του θα κάνουμε ένα ταξίδι στις χαμένες πατρίδες του Πόντου, θα αισθανθούμε νοσταλγία και αμηχανία για κάποιους ανθρώπους που ενώ κατάγονται από Έλληνες παππούδες και γιαγιάδες, σήμερα είναι Τούρκοι. Και θα μας είναι αναπόφευκτο, το να κάνουμε τη σύγκριση και να αναρωτηθούμε για άλλη μια φορά: Γιατί;

Διαβάστε περισσότερα ΑΠΟ ΤΟ "ΘΑΡΡΟΣ" (.doc αρχείο)

Και το ΤΕΕ Θράκης επέστρεψε την πρόσκληση της ΖΙΡΑΑΤ


Ως απαράδεκτη γιατί καταστρατηγεί τους κανόνες της ευπρέπειας και της διπλωματίας


Η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του ΤΕΕ, στην συνεδρίαση της Τετάρτης 18 Φεβρουαρίου 2009, ομόφωνα ενέκρινε την απαντητική επιστολή που εστάλη από τον Πρόεδρο του Τμήματος προς τον Διευθυντή της Τράπεζας ΖΙΡΑΑΤ στην Κομοτηνή, σχετικά με το περιεχόμενο της πρόσκλησης για τα εγκαίνια του Υποκαταστήματος της Τράπεζας, και ταυτόχρονα αποφάσισε τη δημοσιοποίηση της.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κύριε Διευθυντά
Σας γνωρίζω ότι από δική σας υπαιτιότητα βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να μην ανταποκριθώ στην πρόσκλησή σας να παραστώ στα εγκαίνια της Τράπεζάς ΖΙΡΑΑΤ στην Κομοτηνή, την οποία και σας επιστρέφω επειδή την θεωρώ απαράδεκτη.
Αιτία αποτέλεσε ότι η πρόσκληση σας είναι γραμμένη μόνο στην αγγλική και τουρκική γλώσσα, όχι όμως και στην γλώσσα της Χώρας που ανήκει ο Δημόσιος Φορέας που εκπροσωπώ καθώς επίσης και η επιλογή σας να μην αποκαλέσατε την πόλη που θα εγκατασταθείτε με το όνομά της αλλά με δικής σας έμπνευσης λεκτικό εφεύρημα υπονομευτικό της αρμονικής συμβίωσης των κατοίκων της.
Η παραπάνω ενέργεια κατά την εκτίμηση μου καταστρατηγεί τους κανόνες της ευπρέπειας και διπλωματίας και αγγίζει τα όρια της προσωπικής προσβολής και πρόκλησης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Νικόλαος Παπαθανασίου»



ΧΘΕΣ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Eπαναφορά στο πρώτο καθεστώς ζητεί η «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Στο πολυμελές πρωτοδικείο Ξάνθης συζητήθηκε χθες η απόφαση με την οποία ζητείται να ανακληθεί η απόφαση που εκδόθηκε 36/1986 του ίδιου δικαστηρίου μετά την έκδοση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δικαιωμάτων του ανθρώπου το 2008.

Η πλευρά της ΤΕΞ σήκωσε το θέμα και κινητοποίησε κόσμο από την μειονότητα που έσπευσε στο δικαστικό μέγαρο, αφού όπως λεγόταν συζητείτο το θέμα της επαναφοράς στο πρώτο καθεστώς λειτουργίας της πριν την διάλυσή της ως τουρκική Ένωση Ξάνθης από τον Άρειο Πάγο.

Όπως είναι γνωστό το σωματείο είχε ιδρυθεί το 1927 και μέχρι το 1983 λειτουργούσε νόμιμα χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα όπως είπαν οι εκπρόσωποί του, «ήταν ένα σωματείο το οποίο συνεισέφερε πολιτιστικά κι όχι μόνο στην Ξάνθη αλλά στην ευρύτερη περιοχή και ήταν ένα στοιχείο που αναδείκνυε την πολυπολιτσμικότητα της περιοχής». Υπενθυμίζουμε ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα για παράβαση του άρθρου 6 παράγραφος 1 διότι ο δικαστικός αγώνας διήρκεσε πέρα από το κανονικό και για παράβαση του άρθρου 11 που είναι για το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι.

Η χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης στο ποσό των 8000 ευρώ επιδικάσθηκε στο πρόσωπο του νομικού προσώπου «Τουρκικής Ένωση Ξάνθης» και η παράβαση επίσης διαπιστώθηκε στο πρόσωπο του νομικού προσώπου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΕΞ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥΣ ΟΡΧΑΝ ΧΑΤΖΗΪΜΠΡΑΜ

«Σήμερα με την αίτησή μας ζητούμε να ανακληθεί η απόφαση του 1986 κι έτσι το σωματείο να επανέλθει στην προ της διάλυσής του νομική υπόσταση» θα πει ο δικηγόρος κ. Χατζηϊμπράμ που ασχολείται εδώ και 26 χρόνια με την ίδια υπόθεση. Μας διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει καθορισμένο διάστημα μέσα στο οποίο το δικαστήριο οφείλει να εκδώσει την απόφαση. Επίσης ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν έχουν άμεση εφαρμογή επί των αποφάσεων των εσωτερικών δικαστηρίων, ενώ στις ποινικές υποθέσεις που εκδικάζονται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο υπάρχει η δυνατότητα νέας δικαστικής αξιολόγησης από τα εσωτερικά ποινικά δικαστήρια. Στις πολιτικές υποθέσεις δεν υπάρχει μια τέτοια άμεση ρύθμιση, αλλά προβλέπεται από την εσωτερική έννομη τάξη και συγκεκριμένα από το άρθρο 758 του κώδικα πολιτικής δικονομίας δίνεται η δυνατότητα στο δικαστήριο που εξέδωσε την απόφασή του να ανακαλεί αυτήν εάν οι αποφάσεις αυτές έχουν εκδοθεί και κατά την διαδικασία εκουσίας διαδικασίας.

«Πιστεύουμε ότι κατ΄ εφαρμογήν αυτού του άρθρου το δικαστήριο έχει την δυνατότητα να ανακαλέσει την απόφαση που εξέδωσε το 1986 διότι η διάταξη αυτή δίνει μια ευρεία δυνατότητα στο δικαστήριο να κρίνει τέτοιες αποφάσεις» καταλήγει ο κ. Χατζηϊμπράμ που συνοδευόταν από τον Οζάν Αχμέτ νυν πρόεδρο της ΤΕΞ

Η πολιτεία μας σέβεται τις αποφάσεις των διεθνών οργάνων τηρεί και διατηρεί την ελληνική νομιμότητα λέει ο νομάρχης Γιώργος Παυλίδης

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης Κώστας Γούναρης αντέτεινε τις δικές του προτάσεις εκπροσωπώντας το νομάρχη Ξάνθης Γιώργο Παυλίδη. «Εκείνο που θα πρέπει να ειπωθεί είναι ότι η πολιτεία μας σέβεται απόλυτα τις αποφάσεις των διεθνών οργάνων, των διεθνών δικαστηρίων και βεβαίως τηρεί και διατηρεί την ελληνική νομιμότητα έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη και στα δικαστήρια της χώρας μας» ήταν η δήλωση του κ. Παυλίδη για το θέμα.

Παρέμβαση της Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων

Στην υπόθεση παρενέβη και η Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων δια του δικηγόρου Αθηνών Γιάννη Χατζηαντωνίου που εστίασε την παρέμβασή της αντικρούοντας την προσφυγή της ΤΕΞ σημείο προς σημείο. Ειδικότερα αναφέρθηκε σε έξι σημεία λέγοντας: Κακώς ζητεί την επαναφορά του ονόματός της η ΤΕΞ γιατί αφορά σωματείο που είναι ήδη διαλυμένο θα νομιμοποιείτο μόνο αν προσέφευγαν κάποια μέλη ατομικά. Επίσης είπε: «Ενώ η δίκη συνεχίστηκε σε επίπεδο εφετείου και Αρείου Πάγου σε δεύτερο και τρίτο βαθμό η ένωση ως όφειλε νομικά γιατί είμαστε διάδικοι δεν μας ειδοποίησε να παρασταθούμε όπως όφειλε από το νόμο μέσα σε 10 μέρες, ασχέτως αν το μάθαμε μόνοι μας. Με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου έχουμε μεταβολή πραγμάτων λένε οι διάδικοι, ενώ στην ουσία αυτό δεν ισχύει αφού δεν υπάρχει ούτε νομική, ούτε πραγματική αλλαγή των πραγμάτων κι εκτός τούτου μόνο στα ποινικά έχει το δικαίωμα το ευρωπαϊκό δικαστήριο να αλλάξει απόφαση κι όχι στα πολιτικά δικαστήρια. Όσον αφορά το συνταγματικό δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι που επικαλείται η ΤΕΞ το άρθρο αυτό κρίνεται από τα σκληρά άρθρα του ελληνικού Συντάγματος κι επομένως δεν υποχρεούνται τα ελληνικά δικαστήρια να συμμορφωθούν σε αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η υποχρέωση συμμόρφωσης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αφορά διοικητικές εξουσίες κι όχι δικαστικές. Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι ελλιπής διότι δεν κρίνει το σύνολο των αποφάσεων των ελληνικών δικαστηρίων Εφετείου, Αρείου Πάγου κλπ, αλλά μόνο την πρωτόδικη.

Επίσης έκρινε μόνο μία πλευρά της δραστηριότητας του σωματείου την πολιτιστική πλευρά κι όχι άλλες πλευρές, όχι π.χ. πολιτικές που ζητούν λίγο ή πολύ μέσα από το καταστατικό της την εφαρμογή των παρακαταθηκών του Κεμάλ Ατατούρκ και τέλος υπάρχουν κι άλλες διατάξεις στο καταστατικό που δεν κρίθηκαν από το ευρωπαϊκό δικαστήριο, όπως το άρθρο 12 της ΤΕΞ που είναι αντίθετες με το Σύνταγμα και τους Νόμους της Ελλάδος, όπως για παράδειγμα ότι δικαιούνται να παρακολουθούν τα κοινωνικά και εθνικά φρονήματα των μελών τους, κάτι που προσκρούει στο άρθρο 9 του ελληνικού Συντάγματος.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ "ΤΟΥΡΚΩΝ" ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ο σύλλογος γυναικών "Τούρκων" θα προσφύγει με την ίδια διαδικασία και η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 9 Απριλίου 2009 στο μονομελές πρωτοδικείο Ροδόπης. Πρόεδρος του συλλόγου είναι η δημοσιογράφος Χουλιά Εμίν.

Μελαχροινή Μαρτίδου

www.xronos.gr
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΣΟΥΔΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ANCA

[omer-al-bashir-cf80cf81cf8cceb5ceb4cf81cebfcf82-cf84cebfcf85-cf83cebfcf85ceb4ceaccebd.jpg]

Ο Σουδανός πρόεδρος Ομέρ Αλ Μπασίρ με τον Τούρκο ομόλογό του Αμντουλάχ Γκιούλ

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Αμερικής κάλεσε σε ετοιμότητα αυτήν την εβδομάδα μέλη του Κογκρέσσου, για τις επιπτώσεις που θα έχει στην ανθρωπότητα η δημιουργία ενός γενοκτόνου άξονα μεταξύ των κυβερνήσεων της Τουρκίας και του Σουδάν, προειδοποιώντας ότι η Άγκυρα παίζει ένα ολοένα και αυξανόμενο επικίνδυνο ρόλο στο να σταματήσουν αποφασιστικές διεθνείς πρωτοβουλίες ώστε να τεθεί ένα τέλος στη γενοκτονία του Νταρφούρ.
Τα καθεστώτα της Άγκυρας και του Χαρτούμ έχουν προωθήσει τους δεσμούς τους τα...τελευταία δύο χρόνια οδηγούμενα από τις προσπάθειες της Άγκυρας να υπονομεύσει τη διεθνή κοινότητα στην επιχείρησή της να απομονώσει το γενοκτόνο καθεστώς του Σουδάν.

Τα τρία πεδία συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών είναι:
1) Η Τουρκία πουλά θανατηφόρα όπλα κατευθείαν στο Σουδάν
2) Υπάρχει μια τουρκική διπλωματική υποστήριξη στην άρνηση της γενοκτονίας από την κυβέρνηση του Σουδάν.
3) Η Τουρκία χρησιμοποιεί τη θέση της στην έδρα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να σταματήσει αντιγενοκτόνες προσπάθειες.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Τουρκία περιήλθε κάτω από αξιοσημείωτη διεθνή εξονυχιστική έρευνα για τη φιλοξενία του αντιπροέδρου του Σουδάν Αλί Οσμάν Μοχάμεντ Τάχα, ο οποίος κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τον πρωθυπουργό Ερντογάν ζήτησε από την Τουρκία να ασκήσει την δυνατότητά της ως μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας για να σταματήσει τις προσπάθειες σύλληψης του προέδρου του Σουδάν Ομαρ Αλ Μπασίρ ο οποίος κατηγορείται για γενοκτονία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο αντιπρόεδρος του Σουδάν συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της τουρκικής βουλής κ. Κοκσάλ, με τον οποίο υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των δύο κοινοβουλίων, διευρύνοντας τον αριθμό των επισκέψεων και των δεσμών μεταξύ των δύο κοινοβουλευτικών σωμάτων.

http://infognomonpolitics.blogspot.com

ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ .... ΟΤΑΝ ΒΑΖΕΙΣ , ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΒΑΛΕΙΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ , ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΙΑ ΧΩΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΗΕ , Ε ΤΟΤΕ ΤΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ?
Καταρρέει η δημοτικότητα Γκρουέφσκι στα Σκόπια.


Από την εφημερίδα "Μακεδονία":

Την κατιούσα έχει πάρει η δημοτικότητα του εθνικιστή πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με έρευνα του Διεθνούς Ρεπουμπλικανικού Ινστιτούτου και πολιτικοί αναλυτές αποδίδουν την ταχύτατη αυτή φθορά στα έντονα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που βιώνουν οι πολίτες, οι οποίοι πλέον δεν πείθονται από τα εθνικιστικά και υπερπατριωτικά διαγγέλματα του πρωθυπουργού τους.

Συγκεκριμένα, η έρευνα δείχνει ότι ενώ το Δεκέμβριο η δημοτικότητα του Ν. Γκρούεφσκι βρισκόταν στο ζενίθ της, φτάνοντας στο 61%, μόλις ενάμιση μήνα μετά αυτή έπεσε κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες(!), ενώ και η δημοτικότητα του κυβερνώντος κόμματός VMRO DPMNE κατρακύλησε από το 38% στο 30%. Οι πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η ραγδαία πτώση της δημοτικότητας του κ. Γκρούεφσκι οφείλεται κυρίως στη συσσωρευμένη απογοήτευση των πολιτών για τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, τα οποία πλέον είναι ασφυκτικά και δεν μπορούν να υπερκεραστούν από εκστρατείες των μέσων μαζικής επικοινωνίας και της “πατριωτικής ρητορείας αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας”.

Μιλώντας στην εφημερίδα “Utrinski Vesnik”, ο πανεπιστημιακός Mersel Biljali εκτιμά ότι “οι άνθρωποι έχουν γίνει νηφάλιοι και η δημοτικότητα του Γκρούεφσκι δεν θα είναι ποτέ ξανά στα επίπεδα που είχε φθάσει πριν από λίγο καιρό.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η κυβερνητική προπαγάνδα στα μέσα ενημέρωσης για το ζήτημα της ονομασίας και της εθνικής καταγωγής των πολιτών της ΠΓΔΜ έχει γυρίσει μπούμεραγκ και έχει επιπτώσεις για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.
Στην έρευνα συμμετείχαν 1.200 άτομα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από τα στοιχεία της προκύπτει ότι παρά την απογοήτευση που καταγράφηκε στο πρόσωπο του κ. Γκρούεφσκι και της κυβέρνησής του, το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν καταφέρνει να ενισχύσει τη θέση του. Η δημοτικότητά του παραμένει ιδιαιτέρως χαμηλή (10%), ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται πλέον το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Απριλίου
.


ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Σε νέας μορφής συμμετοχή στις συμμαχικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν προσανατολίζεται η Ελλάδα μετά τις πολύπλευρες πιέσεις που άσκησαν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ προς όλους τους εταίρους για αύξηση της στρατιωτικής τους παρουσίας στον αγώνα κατά των Ταλιμπάν.

Κατά τη σημερινή άτυπη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στην Κρακοβία, οι σύμμαχοι απέφυγαν να δηλώσουν δημόσια στήριξη με νέες δυνάμεις, παρά την έκκληση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ κ. Γκέιτς που επανέλαβε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα ενέκρινε την αποστολή επιπλέον 17.000 στρατιωτών. Οι οριστικές αποφάσεις συμμετοχών _ που σχετίζονται και με τη δύναμη υποστήριξης των αφγανικών εκλογών του Αυγούστου _ αναμένονται στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο στο Στρασβούργο. Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Άμυνας κ. Ε. Μεϊμαράκης στις συζητήσεις στην Κρακοβία, η Ελλάδα εξετάζει να συνδράμει:

* Με την αποστολή ομάδας υγειονομικών (περίπου 30 γιατροί και νοσηλευτές) για περίπου 6 μήνες προς υποστήριξη των εκλογών.

* Με την αποστολή 2-4 ταγματαρχών που θα εκπαιδεύουν και θα συντονίζουν αφγανικά τάγματα. Στο Αφγανιστάν βρίσκεται ήδη μια τέτοια ομάδα (OMLT's).

* Με την παροχή εκπαίδευσης σε Αφγανούς στρατιωτικούς σε ελληνικά στρατιωτικά ιδρύματα.

* Με τη στελέχωση από τώρα των υπηρεσιών του αεροδρομίου της Καμπούλ με επιτελική ομάδα 7 αξιωματικών _ εν όψει και της σχεδιαζόμενης για το 2010 ανάληψης της πλήρους ευθύνης για το αεροδρόμιο από ελληνική δύναμη.

Ανεξαρτήτως αυτών πάντως οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν θέσει επιτακτικά στην Ελλάδα θέμα αποστολής 4-6 ελικοπτέρων Απάτσι ή Σινούκ, καθώς και άρση των εθνικών περιορισμών συμμετοχής σε επιχειρήσεις που ισχύουν για το τάγμα των 140 στρατιωτικών που βρίσκεται στην Καμπούλ από το 2002. Ο γεν. γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Σέφερ δήλωσε στην Σύνοδο ότι οι επιχειρήσεις κατά των Ταλιμπάν δεν πάνε καλά και περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση. Επίσης, οι υπουργοί αποφάσισαν να στείλει το ΝΑΤΟ ναυτική δύναμη 6 φρεγατών στη Σομαλία για την αντιμετώπιση της πειρατείας.
Λουκάς Δημάκας / ΝΕΑ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΑΧΙΜΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ . ΑΛΛΟ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΣΕ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΕΒΛΑΨΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.

ΟΠΩΣ ΕΣΤΡΩΣΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ . ΕΞΑΛΛΟΥ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ ΩΣ "ΣΥΜΜΑΧΟΙ" ΚΑΙ "ΦΙΛΟΙ" .

ΚΑΙ ΑΝ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ? ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ? ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ? Η ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ "ΑΥΘΟΡΜΗΤΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ" ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΑΝΕ ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ? ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΑ ΕΤΣΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΕΝΕΙ ?

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ? ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ? ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΓΕΛΑΣΑΜΕ , Ή ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΡΩΙΝΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΝΝΟΥΣ (ΕΠΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΧΕ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ) ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ?

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ . ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ , ΕΤΣΙ ΨΥΧΡΑ .

Τρομοκρατική σχιζοφρένεια και τρομολαγνική υστερία

Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου

Ζούμε τη σχιζοφρένεια της διατεταγμένης τρομοκρατίας των αυτοκρατορικών μυστικών υπηρεσιών και την τρομοκρατική υστερία του τηλεθεάματος.
Στρατοί κουκουλοφόρων προβοκατόρων, κάθε λογής παρακρατικές μαριονέτες και ποικίλα πολιτικά και δημοσιογραφικά ενεργούμενα, έχουν βγει για τα καλά στο σεργιάνι.
Κουμπουροφόροι και τραμπούκοι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Στην αλυσίδα της κατευθυνόμενης δράσης τους, μετά την επίθεση στον «Αλτερ», προστέθηκαν: μια επίθεση κατά του πανεπιστημιακού κ. Πανούση και περίπου 60 κιλά δυναμίτης μέσα σε εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο.

Στην αλυσίδα της κατευθυνόμενης «δράσης» και τα πολιτικά και δημοσιογραφικά ενεργούμενα και όλοι οι «ειδικοί» του επαγγέλματος της ψευτιάς και της εξαπάτησης.
Οι τρομολαγνικές «θεωρίες» δίνουν και παίρνουν, τα σενάρια διαδέχονται το ένα το άλλο και η φαντασία οργιάζει

Τα τηλεοπτικά κανάλια (αυτό το θέατρο του θεάματος) έχουν δώσει τα «ρέστα τους». Παρελαύνουν όλων των ειδών οι απατεώνες και με το περισπούδαστο ύφος του «ειδικού» τεμαχίζουν την «τρίχα» και μας γεμίζουν με τους ρύπους της σκανδαλολογικής αστυνομικής σεναριογραφίας για να επικαλύψουν και να αποκρύψουν την αλήθεια, την οποία διακρίνει καθαρά όλος ο κόσμος: τόσο ορατή είναι. Την αλήθεια την οποία και οι ίδιοι γνωρίζουν, αλλά μοχθούν (αυτός είναι ο ρόλος των υπηρετών και για αυτό πληρώνονται) να την καλύπτουν πάση θυσία.

Με νύχια και με δόντια όλα αυτά τα γρανάζια» της προβοκατόρικης αυτοκρατορικής μηχανής προσπαθούν να δολοφονήσουν την αλήθεια της πολιτικής σκέψης: ότι αυτή η εφιαλτική τρομοκρατική λαίλαπα που ζούμε είναι αποκλειστικό και καλά σχεδιασμένο έργο των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και του υποχείριου στις ΗΠΑ, ελληνικού κράτους.
Γι’ αυτό οι «πηγές» που πρώτες παρελαύνουν από τις πασαρέλες των ΜΜΕ είναι τα «αμερικανάκια», τύπου Χρυσοχοΐδη.

ΟΛΟΙ γνωρίζουν τι κρύβεται πίσω από αυτή την μηχανή παραγωγής τρομοκρατίας, παραγωγής «ομάδων κρούσης» κουκουλοφόρων, παραγωγής αιμοσταγών δολοφόνων με «αντιεξουσιαστικές μάσκες».
ΟΛΟΙ γνωρίζουν του στρατηγούς αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον της ελληνικής κοινωνίας: Στην θέση του αρχιστρατήγου είναι η CIA.
Οι ηγεσίες των κομμάτων γνωρίζουν.
Το ίδιο και οι νταβάδες.
Και φυσικά πρώτοι απ’ όλους οι «αμερικανοτσιολάδες» και οι μεγάλοι «παπαγάλοι» των ΜΜΕ.

Γνωρίζουν, αλλά μας γεμίζουν παραμύθια και μετατοπίζουν τα πολιτικά ερωτήματα σε αστυνομικά σενάρια και σε στείρους, παραπλανητικούς, μικροκομματικούς ανταγωνισμούς.
ΟΥΔΕΙΣ διερωτάται επάνω σε απλά και πολύ συγκεκριμένα ζητήματα:
α) Το γιατί ξαφνικά ξέσπασε αυτή η τρομοκρατική καταιγίδα.
β). Ποιοι ωφελούνται από αυτά τα τρομοκρατικά εγκλήματα.
γ). πώς γίνεται να υπάρχει τέτοια επιχειρησιακή ικανότητα δράσης. Μπορεί ποτέ «αυθόρμητες» ομάδες τυφλής βίας (για αριστερές ή αναρχικές δεν το συζητάμε) να εμφανίζονται με τέτοιο οπλισμό και υλικά, με τέτοια οργάνωση και υπηρεσιακή ικανότητα;
δ). Είναι δυνατόν ποτέ να μην εντοπίζεται ούτε ένας, όταν ξέρουμε ότι σήμερα οι μυστικές υπηρεσίες γνωρίζουν και το χρώμα των εσωρούχων μας;
Είναι δυνατόν να μην εντοπίζεται ούτε ένας κουκουλοφόρος, όταν αυτοί τρομοκρατούν επί χρόνια και μάλιστα «ομαδικά», σε στρατιές 30 και 40 ατόμων;
Το σπουδαιότερο: Όταν οι χώροι αυτών των «συμμοριών» είναι χαρτογραφημένοι από την αστυνομία;

ΟΛΟΙ οι απατεώνες της πολιτικής, της δημοσιογραφίας και των «ειδικών» της έμμισθης διανόησης παρακάμπτουν κάθε πολιτικό ερώτημα και κάθε λογική σκέψη.
Μας στουπώνουν τα κρανίο με αστυνομικά μυθεύματα περί «ανίκανου κράτους» και αστυνομίας, περί αστυνομικών ερευνών και άλλων τέτοιων φαιδρών.
Για τη ταμπακέρα δεν μιλάει κανείς.

Ποιοι κατευθύνουν αυτό το εφιαλτικό τρομοκρατικό όργιο και τι επιδιώκουν;
ΕΑΝ τεθεί σε αυτή την πολιτική βάση το όλο ζήτημα, φωτίζονται τα πάντα. Φωτίζονται ακόμα και οι αγνοούντες την ιστορία, τη θεωρία και τις στρατηγικές επιδιώξεις της τρομοκρατίας: Το προνομιακό ιδεολογικό και πολιτικό όπλο της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ και των κρατών για την υποδούλωση και τρομοκράτηση των κοινωνιών, για εκβιασμούς κυβερνήσεων και πολιτικές αποδομήσεις και το κυριότερο: Για την επιβολή του τρόμου και τη σφυρηλάτηση νέων κατασταλτικών και διωκτικών αλυσίδων.

Πάντα τα καθεστώτα που σαπίζουν προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους με τις σιδερένιες αλυσίδες της κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας, αναθέτοντας στις μυστικές υπηρεσίες να ασκούν πολιτική. Και η πολιτική του αυτοκρατορικού κράτους, συνακόλουθα και των προτεκτοράτων ή ημιπροτεκτοράτων του, είναι η κατασκευή τρομοκρατικών ομάδων και η «κατασκευή» του τρομοθεάματος.

Η αστυνομική αντίληψη τις ιστορίας αντιπροσωπεύει την πιο ακραία μορφή πολιτικής αλλοτρίωσης. Με αυτά τα αστυνομικά κριτήρια και γαργαλιστικά αστυνομικά σενάρια μας στουπώνουν το κρανίο για να μας αλλοτριώσουν πολιτικά και να μη προσεγγίζουμε πολιτικά τις σκευωρίες του κράτους και των μυστικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα των κυρίαρχων πλανητικών. Γι’ αυτό «βαπτίζουν» συνωμοσιολογία την πολιτική προσέγγιση της οργανωμένης βίας και προβοκάτσιας των μηχανισμών του κράτους. Επιδιώκουν η πολιτική μας σκέψη να είναι παγιδευμένη στα παιχνίδια των μηχανισμών και στις συνωμοσίες που μας σερβίρουν.

Γι’ αυτό και τα πρόσφατα «δεκεμβριανά» τα διαφήμισαν και τα διαφημίζουν ακόμα οι «αριστεροί» ιπποκόμοι των «νέων ιδεών» σαν «νέα κινήματα». Ακριβώς γιατί αυτά τα «νέα κινήματα» δεν έχουν «πολιτικά υποκείμενα» και ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ, παρά μόνο κουκούλες: Αστυνομικά υποκείμενα, «συνωμοτικά υποκείμενα». Έτσι πίσω από αυτά τα σκέτα υποκείμενα των πυρομανών πλιατσικολόγων και υβριστών των ιδεών, υποκείμενα με κέντρα καθοδήγησης, προωθούνταν οι επόμενοι στόχοι της ολοκληρωτικής τρομοκρατίας και υπονόμευσης των πραγματικών λαϊκών κινημάτων.

Το σημερινό εφιαλτικό καθεστώς που ζούμε με την τρομοκρατική σχιζοφρένεια αποτελεί τη συνέχεια της κατασκευασμένης «εξέγερσης» των κουκουλοφόρων.
Σαν συνέχεια αυτού του «νέου κινήματος» το εμφανίζουν και οι «αμερικανοτσολιάδες» όλων των χρωμάτων της ίριδας.

Προετοιμάζοντας τη συνέχεια του αύριο: ποινικοποίηση της λαϊκής δράσης και η κοινωνία στο γύψο…

Υ.Γ. Οι ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ τώρα σκούζουν σαν τις μωρές παρθένες. Τι υποκρισία αβυσσαλέα. Χρόνια και χρόνια χαϊδεύανε τα κεφάλια της κουκούλας, δώσανε στους κουκουλοφόρους ιδεολογική και πολιτική κάλυψη και πλειοδότησαν σε ύμνους υπέρ της «εξέγερσης» των κουκουλοφόρων το Δεκέμβρη και τώρα θρηνούν…

orfni.blogspot.com

ΑΠΟ ΤΟ TAXALIA


[pressxartis.JPG]

Το press-gr ανανεώθηκε. Τον τελευταίο καιρό έχασε την παλιά του αίγλη και πολύ μεγάλο μέρος της επισκεψιμότητάς του. Για αυτό άρχισε να βάζει, ό,τι του στέλνουν. Αέρα -πατέρα.

Προχθές, αναδημοσίευσε άρθρο που έλαβε από το οικονομικό portal "sofokleous10" (το οποίο παίρνουμε όλοι σχεδόν οι bloggers), με θέμα "η Βαλκανική μαύρη τρύπα των Τραπεζών".

Στο άρθρο αυτό, πρόσθεσε χάρτη στον οποίο η FYROM αποκαλείται με το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο. Μέχρι εδώ, όλα καλά. Είναι πιθανόν, πάνω στη βιασύνη του να μην το πρόσεξε ο Καψαμπέλης ή ο Παπαγιάννης, που κάνουν τις αναρτήσεις.

Όπως ήταν φυσικό πολλοί αναγνώστες αντέδρασαν.

Εμείς, μετά από αυτό, γράψαμε ΠΟΛΥ ευγενικά το χθεσινό μας άρθρο, με το οποίο καλούσαμε το blog να αλλάξει το χάρτη, πιστεύοντας ότι πρόκειται για αβλεψία.

Αντί αυτού, οι δύο φίλοι, αποφάσισαν όχι μόνο, να μην αλλάξουν το χάρτη, αλλά να διανθίσουν το κείμενο, με τα γνωστά προκλητικά και απολύτως γελοία σχόλια, περί "εθνικιστών", "ελληναράδων" και τις άλλες χοντρομαλακίες, οι οποίες κάποτε προκαλούσαν αντίδραση, τώρα προκαλούν γέλιο. Λες και το γεγονός ότι κάποιος απαιτεί την αναγραφή της ονομασίας, που είναι FYROM τον κάνει "εθνικιστή". Οι μπουρδολόγοι ετικετάδες (που κολλούν ετικέτες όπως "ελληναράς"), έχουν γίνει πολύ ανιαροί και απλώς μικραίνουν τον διαθέσιμο χώρο για γράψιμο στους όρχεις μας.

Εξάλλου, είναι γνωστό ότι με τους καθ'έξιν ηλιθίους, ασχολούνται οι κρατικές υπηρεσίες πρόνοιας και ίσως κάποια ψυχιατρικά ιδρύματα , όχι οι bloggers....

Εμάς μας αφορά, η τακτική που χρησιμοποιεί το λαβωμένο press-gr:

Εφαρμόζει το σύστημα "λέμε καμιά μαλακία, για να εξοργίσουμε τους αναγνώστες, ώστε να μας επισκέπτονται και να μας βρίζουν". "Σύστημα Παπαγιάννη" δηλαδή, ο οποίος μεταφέρει τις τηλεοπτικές πρακτικές του στο χώρο του blogging.

Ζήλεψε την κόντρα troktikou-zougla, κι είπε να στήσει κι αυτός μία.

Άρα,

δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Αντί να βρίζετε στα σχόλιά του, απλά μην επισκέπτεστε ποτέ, για κανένα λόγο, το press-gr. Διαγράψτε το από τη μνήμη σας, τα αγαπημένα σας, τη γραμμή διευθύνσεών σας, από παντού. Μην τσιμπάτε σε προκλήσεις. Μην το ξαναεπισκέπτεστε. Αν το επισκέπτεστε για να το βρίσετε, του κάνετε τη χάρη.

Στο χέρι σας είναι. Τόσο απλά. Δείξτε μια φορά ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ότι αντιδράτε όταν "σας περνάνε για μαλάκες". Εσύ αποφασίζεις φίλε μου!!! Αν σε τρώει η περιέργεια, τέτοιους "bloggers" θα έχεις! Όπως και σένα φίλε blogger, που είσαι Μακεδόνας και χαίρεσαι όταν το press-gr βάζει άρθρο σου ! Και μετά πουλάς "Μακεδονισμό" στο taxalia. !

...

Eίναι η τελευταία φορά, που ασχολούμαστε με το press-gr (και φυσικά δεν μας ενδιαφέρει η μπουρδολογία των "δήθεν σχολιαστών" που θα ακολουθήσει).

Τέλος, θα χαρούμε πολύ αν μας βγάλεις φίλε Καψαμπέλη, από τα προτεινόμενά σου links.


ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ TAXALIA ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ , ΑΡΚΕΤΗ ΑΞΙΑ ΔΩΣΑΜΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΓΑΛΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ .

ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟ PRESS-GR , ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ .... ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ .

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

ΕΠΑΦΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Της Δωρας Aντωνιου

Ως ιδιαίτερα λεπτή διαπραγμάτευση χαρακτηρίζουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών τις συνεχιζόμενες επαφές, προκειμένου να περιορισθεί η συμμετοχή τρίτων χωρών στην άσκηση «Ηγεμών», που θα πραγματοποιήσει στο Αιγαίο η Τουρκία το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για «καταρχήν θετική» αντίδραση στις ελληνικές θέσεις, προσθέτουν όμως ότι πρόκειται για διπλωματική μάχη, η οποία άρχισε πριν από...τρεις εβδομάδες και θα εξελίσσεται κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία στιγμή. Και τούτο, καθώς η Αγκυρα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προσπάθεια να εξασφαλίσει διεθνή συμμετοχή, την οποία, προφανώς, σκοπεύει να αξιοποιήσει ως έμμεση νομιμοποίηση των πάγιων διεκδικήσεών της στο Αιγαίο.

Από ελληνικής πλευράς, η διπλωματική προσέγγιση γίνεται σε διμερές επίπεδο προς τις τέσσερις χώρες στις οποίες έχει απευθύνει πρόσκληση η Αγκυρα: Τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο. Οπως επισημαίνεται, η πρόσκληση δεν απευθύνθηκε στο πλαίσιο κάποιου διεθνούς οργανισμού -για παράδειγμα του ΝΑΤΟ- αλλά σε κάθε χώρα ξεχωριστά και, ως εκ τούτου, σε αντίστοιχο επίπεδο γίνεται η προσπάθεια αποτροπής της συμμετοχής.

Η ενημέρωση που κάνει προς τις τέσσερις χώρες η ελληνική πλευρά περιλαμβάνει, πέρα από τη διατύπωση των ελληνικών θέσεων, παράθεση των τουρκικών προκλήσεων και των μεθόδων που χρησιμοποιεί η Αγκυρα, προκειμένου να επιτύχει παγίωση των διεκδικήσεών της. Οπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, και στο παρελθόν από τουρκικής πλευράς έγιναν αντίστοιχες προσπάθειες νομιμοποίησης μέσω τρίτων των διεκδικήσεών της, ωστόσο αποτράπηκαν έπειτα από έγκαιρη ελληνική αντίδραση. Προσθέτουν ότι στόχος δεν είναι να μη λάβουν μέρος στην άσκηση οι τέσσερις χώρες, αλλά να μη συμμετέχουν σε τμήματα της άσκησης, τα οποία θα θίγουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Τόσο το υπουργείο Εξωτερικών, όσο και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας θεωρούν ότι για την Τουρκία, το να επιτύχει στη συγκεκριμένη άσκηση να έχει τη συμμετοχή δυνάμεων τρίτων χωρών στα «επίμαχα» για την Ελλάδα τμήματά της, είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Η Αγκυρα επιζητά μια κίνηση – απάντηση στην επιτυχία της Αθήνας να πραγματοποιηθεί, τελικά, έπειτα από δύο αναβολές, η άσκηση «Τολμηρός Τοξότης», με νατοϊκή συμμετοχή και τον Αγιο Ευστράτιο να συμπεριλαμβάνεται στην περιοχή διεξαγωγής της.

KATHIMERINI

Η Κύπρος στον προθάλαμο για την ένταξη στο ΝΑΤΟ?

[naaato.jpg]

Η Oλομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υιοθέτησε χθες έκθεση του Φινλανδού ευρωβουλευτή Αρι Βατάνεν για τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ενωσης - ΝΑΤΟ, στην οποία καλείται η κυπριακή κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη σημερινή θέση της και να υποβάλει αίτηση ένταξης στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη στην Ευρώπη, που αποτελεί τον προθάλαμο για την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Πρόκειται για τροπολογία που υπέβαλε ο Κύπριος ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Γιαννάκης Μάτσης, η οποία έρχεται σε...αντίθεση με την επίσημη θέση του ΑΚΕΛ και γενικά της Λευκωσίας. Η Ολομέλεια βρέθηκε διχασμένη, απόδειξη ότι η τροπολογία υιοθετήθηκε με οριακή πλειοψηφία (293 ψήφοι υπέρ και 283 κατά). Την ψήφισαν όλοι οι Κύπριοι ευρωβουλευτές εκτός του ΑΚΕΛ. Την καταψήφισαν όμως οι Eλληνες ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του Συνασπισμού και του ΚΚΕ.
Στην ίδια έκθεση όμως το Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει τη βαθειά του λύπη διότι οι σχέσεις Κύπρου - Τουρκίας "εξακολουθούν να παρακωλύουν σοβαρά την ανάπτυξη της συνεργασίας Ε.Ε. - ΝΑΤΟ". Η έκθεση αναφέρει ότι "από τη μία πλευρά η Τουρκία αρνείται να επιτρέψει στην Κύπρο να συμμετάσχει σε αποστολές της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Aμυνας (ΕΠΑΑ) στις οποίες εμπλέκονται πληροφορίες και πόροι του ΝΑΤΟ και από την άλλη πλευρά η Κύπρος αρνείται να επιτρέψει στην Τουρκία να συμμετάσχει στη συνολική ανάπτυξη της ΕΠΑΑ, σε βαθμό ανάλογο με το στρατιωτικό βάρος και τη στρατηγική σημασία της Τουρκίας για την Ευρώπη και την υπερατλαντική συμμαχία".
Επίσης το Ευρωκοινοβούλιο καλεί τα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων και την Τουρκία, να αποφύγουν τη χρήση βέτο για να αποτρέψουν κράτη - μέλη της Ενωσης να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ

Πηγή: Express.gr


strategy-geopolitics